PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bir merhaba ve hayirli olsunda benden ! :)

Mid-life Crisis
11-11-04, 17:24
merhabalar,

senelerdir sadik bir okuyucu olarak sizleri taaa 3.foruma kadar takip ettim,
guzel ve neseli sohbetlerinizi okuma dilegi ile
yeni forum hayirli olsun

Bengü Cakmak
11-11-04, 17:54
hosgeldin aramiza :)
gelmene cok sevindik :)

Mid-life Crisis
11-11-04, 17:58
hosbulduk,
bende takrar aranizda olmakdan mutluyum :)

Omur The Little Big
11-11-04, 21:17
Aramıza hoşgeldin. :)

M.Yasin Cakmak
11-11-04, 21:18
Hoşgeldin...
Eski nick neydi?

IcEgrLgS
11-11-04, 21:20
hoşgeldin :)

gian
12-11-04, 00:32
Shanghai Aslanıydı sanırım eski nick? Yanılıyor muyum?

Hosgeldiniz..

12-11-04, 00:38
Yanılmıyorsun imzasında yazıyor zaten ;)

gian
12-11-04, 01:37
Harbiden yazıyormus, bakmamıstım :)

Sheva
12-11-04, 01:44
Ridvan'in saha kenarinda gorup, bilmem kimi oyuna almasi lazim demesi gibi olmus..Adam girince de ridvan buyuk yorumcu oluyor biliyorsunuz :)

gian
12-11-04, 01:47
Sok lafı sen sok :)

Görmeden soyledim kardesim, hafızam iyi, var mı? :)

kamtek
12-11-04, 03:54
hosgeldin sevgili shangayli aslan

hep sormak istemisimdir cin de ne yapmaktasin diye. turklerin bulundugunu dusunmedigim bir ulkede yasiyorsun o yuzden yazilarini ilk gordugum gunden bu yana ilgimi cekiyorsun

kismet olursa birgun tanisiriz insallah. anlatirsin P.r china'yi biraz

Mid-life Crisis
12-11-04, 16:07
Tekrar merhabalar,

evet gian, eski shanghali aslan oldu mid life crisis, orta yas bunalimi erken basladi bende, o yuzden degistirdim nickimi.

senelerdir oldugu gibi, sadik bir okuyucunuz olarak yazilariniz sohbetlerinizi artik bu yeni forum ortaminda okumaya devam edecegim.

Kamtek,

3 senedir cin'deyim, basta tekstil sektoru olmak uzere burada turkiye ve ingiltereden bazi sirketlerin temsilciligini yapiyorum, shanghai'da yaklasik 50 Turk var, yarisi buyuk sirketlerin buradaki temsilcileri, diger yarisi da onlarin esi :) benim gibi kendi isini yapan pek yok.

Sovereign
12-11-04, 16:12
Muhtemelen Çince biliyorsundur...

Merakımı celbeden bu alfabeden çok hat sanatını andıran menem lisan ne kadar zamanda tam olarak öğrenilebilir?

Mid-life Crisis
12-11-04, 16:20
evet biliyorum,
yani konusabiliyorum, basit seyleri okuyabiliyorum, yazma olayini hic sorma, hic yazamiyorum.

aslinda sanildigi kadar zor degil, pin yin dedikleri bir olay var, yani karakterlerin bizim analaybilecegimiz sekilde yazilmis hali, onu birde tonlamalari ogrendikden sonra gerisi geliyor. ben 10 ders civarinda aldim bu pin yin olayini ogrenene kadar, daha sonra sagdan soldan, cinli arkadaslardan vs... ogrendim.

yani demek istedigim dusunulenin aksine cok zor bir dil degil, 6 aylik bir kursa ciddi bir sekilde gider ve calisirsan en azindan kendini idare edecek kadar ogrenirsin bence.

Bengü Cakmak
12-11-04, 16:23
evet biliyorum,
yani konusabiliyorum, basit seyleri okuyabiliyorum, yazma olayini hic sorma, hic yazamiyorum.

aslinda sanildigi kadar zor degil, pin yin dedikleri bir olay var, yani karakterlerin bizim analaybilecegimiz sekilde yazilmis hali, onu birde tonlamalari ogrendikden sonra gerisi geliyor. ben 10 ders civarinda aldim bu pin yin olayini ogrenene kadar, daha sonra sagdan soldan, cinli arkadaslardan vs... ogrendim.

yani demek istedigim dusunulenin aksine cok zor bir dil degil, 6 aylik bir kursa ciddi bir sekilde gider ve calisirsan en azindan kendini idare edecek kadar ogrenirsin bence.

ya ben hep cine gitmek istemisimdir insanlri cok iyi oluyor dimi? cok cana yakin?

Sovereign
12-11-04, 16:24
Vallahi o alfabe baştan yılgınlığa düşürüyor insanı.Resim mi çizeceğiz cümle mi kurucağız belli değil.Ben latin alfabesi olan bir yabancı dil alayım mümkünse...

Bu arada hoşgeldin demeyi unutup bodoslama lafa girmişiz.Kusura bakma...

Mid-life Crisis
12-11-04, 16:34
yabancilara karsi cogu zaman cok iyiler, misafirperver vs....
insallah bir gun yasin ile beraber gelir misafirim olursunuz burada, beklerim

hosbulduk sovereign :)

gian
12-11-04, 16:38
Yemekler peki? Nasıl dayanıyorsunuz o yemeklere? :)

Sovereign
12-11-04, 16:49
Ahmet Dursun'la bir röportaj yapmışlardı bir ara Çin'de oynarken.Adam ağlıyordu "Kurtarın beni" diye.En büyük iki sorunu "yemek" ve "dil" imiş.Zira çoğu Çin'li sanırım bir ikinci dil bilmiyor.Ahmet Dursun'un oturduğu semt ile aynı yazılışta 3 tane daha varmış.Sadece telafuzu farklı.İlk geldiğinde bayağı bir dolaşmış taksilerde bu yüzden... :mrgreen:

Yemek ise başlı başına bir problemmiş.Zira Çin mutfağı dışında fazlaca bir seçenek yokmuş.Hele Türk yemeği diye birşey sözkonusu değilmiş.Adam geldiğimden beri McDonald's a gitmekten bıktım abi diyordu... :mrgreen:

Üzülmüştüm o zaman adam için...

Mid-life Crisis
12-11-04, 16:51
insan hayatta herseye alisiyor :)

ilk baslarda pek yiyemiyordum, cunku Turkiye'deki ve baska ulkerdeki cin lokantalarinda yedigimiz yemekler ile burada yenilen yemekler arasinda daglar kadar fark var. daha sonra yavas yavas alistim, simdi cogu cin yemegini yiyebiliyorum.

yilan vs .... (aman yasin gormesin) yememeye calisiyorum, ama eminim ki arada kacmistir

12-11-04, 17:34
Valla insanlar görmedin diyeceğim ama Tayvan'da böcek falan yiyorlar orada da var mı böyle şeyler? :|

gian
12-11-04, 17:36
Köpek yemek Çin'de miydi peki? :)

Ben böcek yerim belki de, hani kızartılınca çıtır çıtır olur, kuru yemis babında yersin..Ama köpek asla yiyemem herhalde :)

M.Yasin Cakmak
12-11-04, 18:45
Tam diyodum ki şimdi bir yılan muhabbeti görecem, çıktı karşıma :)

Hocam sen once bi Amerika'ya gel de yılanların da seni yeme şansı oldugu eşit bir mücadeleye girişin :)

Arada bu sefer kim olduğunu bilerek, tekrar hoşgeldin :D

kamtek
13-11-04, 05:01
Köpek yemek Çin'de miydi peki? :)

Ben böcek yerim belki de, hani kızartılınca çıtır çıtır olur, kuru yemis babında yersin..Ama köpek asla yiyemem herhalde :)

giancim gorusmeyelim bi sure :P ooggk

gian
13-11-04, 05:03
Abi hani zor da kalsam yerim anlamındaydı :)

Aç insanın gözü görmez bir seyi..Hem mikrop da kalmaz ısıtılınca :P

Mid-life Crisis
13-11-04, 15:14
evet bogazicili, bocek vs... yiyorlar, genelde ana yemekler gelmeden once yiyorlar, aynen gian'in da dedigi gibi citir citir oluyorlar

cin'de kopek de yeniyor, genelde kuzey bolgelerde daha cok yiyorlar. Bildigim kadari ile korede daha cok yaygin kopek yeme olayi.

bu arada ben hic kopek yemedim (arada kactiysa haberim yok) ama yiyenler cok lezzetli oldugunu soyluyorlar. yilan eti de tavuk etine cok benziyormus, acikinca artik iki ciz biz yaparsin yasin :)

M.Yasin Cakmak
13-11-04, 15:20
Ben yılanrı senin için özel eğitecem hocam merak etme :). Bakalım canlısı yeniyo mu :) ?

Mid-life Crisis
13-11-04, 15:35
aman diyim, ozel egitime gerek yok,
guney bolgesindeki restoranlarin onundeki kafeslerde gorunce bile tirsiyorum,

biliyorum yine kizacaksin ama, yilanin kani da sagliga cok yararliymis :)

JackDaniels
13-11-04, 16:59
Herşeyden önce hoşgeldin ; ;)

Bugün son oruç kafaya vurdu heralde... Bir an nickini Mid-Night Express olarak gördüm ve o hışımla girdim topice ama sonra gerçeği gördüm...Ne alaka deme vallahi aynen öle algıladım bir an...

Bir nevi dalgalandımda duruldum... :roll:

Neyse kal sağlıcakla :) tekrar hoşgeldin ;)

M.Yasin Cakmak
13-11-04, 17:07
Antremanlara başladık :)

Bomba gibi geliyoruz Shanghai li Aslanım :)

http://gallery.pethobbyist.com/data/52533Pythveyilinresmi-med.JPG

kamtek
13-11-04, 17:10
yasin bu hayvancik senin mi?
seninse senle de gorusmeyelim bi sure mumkunse :P

M.Yasin Cakmak
13-11-04, 17:16
Abi son listemi yazayım sana :)

1.0 erkek 0.1 dişi demek bu arada.

1.0 Albino Monocled Cobra
0.1 Normal Monocled Cobra
0.1 Rhino Viper
1.0 Gaboon Viper
0.1 Pygmy Rattler
2.1 Royal Python
1.0 Albino Red Ear Slider Turtle
0.1 Black-knobbed Sawback Turtle

Bir ara resimlerini koyarım hepsinin :)

JackDaniels
13-11-04, 17:21
Vay beee...

Yasin kardeşime kanımın kaynaması normalmiş... ;)

Vampir gibi hayvancıklar besliyor baksana :lol:

kamtek
13-11-04, 17:23
erkekler niye 1-0 onde de disiler maca 1-0 maglup basliyor anlamadim

disi de olsalar neticede yilan bunlar . yerler adami vallahi

yasin bu yilanlarin hepsi ayni kafeste mi yoksa hepsinin ayri kafesi mi var

hayir kendi iclerinde kapisiyorlar mi onu merak ediyorum

2) bu hayvanlari turkiyede mi tutuyorsun yoksa amerikada yaninda mi

3)bunlari neyle besliyorsun

gian
13-11-04, 17:26
Yasin harbi senin mi bunlar?

Abi cidden görüsmeyelim :)
Tiksinirim ben bütün sürüngenlerden.. :)

M.Yasin Cakmak
13-11-04, 22:33
Yok abi hepsi ayrı kafeslerdeler. Ama üreme zamanları gelince engereklerin ikisi ve kobraların ikisi beraber olacaklar.

Amerika'dalar ama TR ye kesin donus yaparken getiricem inşallah.

Fare yiyorlar hepsi.

Bengü Cakmak
14-11-04, 04:54
Bana aciyan varsa aranizda ltf bana yardim eli uzatsin :cry:

kamtek
14-11-04, 04:56
bengucum valla kiz olsam yasinle evlenmeye korkardim. hakikaten tebrik ederim seni cesaretinden oturu

yasin bu sendekiler insan yiyebilecek kapasitedeler mi. yani ne olur ne olmaz uzak dur sunlardan yaw

Bengü Cakmak
14-11-04, 04:57
bengucum valla kiz olsam yasinle evlenmeye korkardim. hakikaten tebrik ederim seni cesaretinden oturu

yasin bu sendekiler insan yiyebilecek kapasitedeler mi. yani ne olur ne olmaz uzak dur sunlardan yaw

abi sen beni kurtan ben bugün kararimdan dönüyorum :lol: :lol: yasin ya hayvanlarin ya ben karar ver (hayvanlarim der adim gibi eminim) :lol: :lol:

kamtek
14-11-04, 05:00
bengucum ne sen kalkip oyle sey dersin ne de yasin yilani sana tercih eder.

yasinimi zor durumda birakma simdi. alisacaksin artik bu hayvanciklara :)