Tüm Versiyonu Göster : Hayvanlarım (Bol Resimli)
M.Yasin Cakmak
22-11-04, 15:12
Selamlar Arkadaşlar,
Uzun zamandır bir yılan topiği açacaktım, bugüne kısmetmiş.
İşte bu benim koleksiyonum.
Uc Tane Royal Python
Ortalama 40 sene yaşarlar, boyları 1.5 metreye ulaşmasına rağmen çok uysallardır.
Zehirsizlerdir, avlarını boğarak öldürürler ve kemirgenlerle beslenirler.
Bunların içinden ilk yılanım olan Pyth'in resmini koyuyorum.
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533pyth_sw.jpg
Bu da yemek yerken
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533Pythveyilinresmi-med.JPG
İki tane Monocled Cobra (Naja Kaouthia)
Ortalama 12-15 sene yaşarlar. Boyları 1.5-2 metreye ulaşır.
Saldırgandırlar ama saldırmadan önce uyarırlar.
Çok zehirlidirler, zehirleri bir insanı 30 dakika içinde öldürür.(Sinir sistemini felç eder)
(Bendekilerin zehir keseleri alındı)
Albino olan erkek.
Naja
Yarı saydam derisine güneş vurmuşken.
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533kobrayen,-med.jpg
Arkadan görünüm.
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533kobrayeniarka.jpg
Yüzerken (flashtan beyaz gözükmüş)
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533Untitled011.jpg
Naja'nın eşi (30 Aralık'ta gelicek o nedenle isim bulamadım,
ayrıca resimde bendeki yılanın resmi değil ama yakında onun resmini koyarım.)
http://www.members.lycos.co.uk/arwenbanu/naja.jpg
İki tane engerek.
Rhinosaurus Viper (Bitis nasicornis)
Ortalama 15-20 sene yaşarlar. 1.2 metre civarı boyuta ulaşırlar.
Çok uysallardır ve hatta üzerlerine basılsa dahi ısırmazlar.
Fakat olurda kızdırırsanız zehirleri ölümcüldür, kanı parçalar.
Bendekilerin zehir yolları alındığı için şu an zehir enjekte edemeselerde
dişleri 3-4 cm olduğundan tehlikelidirler.
İsmi madam Sucre. Dişi.
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533viperyeni-med.jpg
Gaboon Viper (Bitis gabonica)
(Özellikleri yukarıdaki ile aynı)
İsmi Bay Tuz. Erkek
http://www.members.lycos.co.uk/arwenbanu/viperim.jpg
Bir tane çıngıraklı.
Pygmy Rattler (Sistrurus miliarius barbouri)
Ortalama 15-20 sene yaşarlar. Boyutları 60 cm civarındadır. (pigme çıngıraklısı)
Zehirleri bir çocuğu öldürebilecek güçtedir.
Çıngırakları küçük olduğu için arı vızıldaması gibi çıkar sesleri.
İsmi Arı. Dişi.
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533ari_3-med.JPG
Eveet...işte böyle yılanlar.
Bunun dışında bende Bengü'ye hediye olarak aldığım bir albino su kaplumbağası mevcut.
Kabuğu da dahil her tarafı bembeyaz. Onun resmi yok bende şuan ama
geçici olarak benzerini koyayım.
http://www.austinsturtlepage.com/TurtleHTM/TurtlePics/seven00.jpg
Ve TR'den de bir tane kedi aldım. Van Kedisi. İsmi Efe. (Normalleşme süreci :) )
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533karizma-med.JPG
http://gallery.pethobbyist.com/data/52533yala-med.JPG
Sağlıcakla,
Yasin
Yasin selam...
Bunları nasıl elde ettiğini,nasıl beslediğini,bakımı,çiftleştirmesi,hastalıkları vb. gibi bilumum konulardada bir şeyler yazabilirmisin ?
M.Yasin Cakmak
22-11-04, 15:31
Abi çok geniş sormuşsun ben şimdi ona cevap yazmaya kalksam iki gün sürer.
Ben kısa bi açıklama yazayım sen daha aklına birşey gelirse sor.
Benim bu işi yapan arkadaşlarım var, yılanları çiftleştirip satıyorlar. Çoğunu onlardan aldım. Postayla 1 günde geliyor.
Bakımları kolay ama araştırma yapmak lazım. Fare yiyor hepsi ama mesela kobraya fare yemeyi alıştırmak çok zaman aldı.
Genelde hafta bir yerler. 2 günde bir su kapları değişir.
En önemli şey soğuk kanlı oldukları için bulundukları odanın sıcak olması ya da üstten ısıtma kullanılması gerek.
Kobralar ve engerekler UVb ışığına ihtiyaç duyuypr kemik gelişimi için ayrıca.
Ben daha yavru alamadım ama bu iki tür engereği çiftleştirip bir hybrid tür elde etmeği düşünüyorum. Kobra ve Pitonları da kendi aralarında çiftleştiricem tabi ki.
yasin;merakimdan soruyorum art niyetim sozkonusu degil;
abi ne zaman aslan aliyorsun eve?
M.Yasin Cakmak
22-11-04, 15:48
Abi ne zaman dolar milyoneri olursam o zaman :)
Şimdi Küçük bir aslan aldım işte :)
Leotheking
22-11-04, 16:17
Yasin kardesim öncelikle bir kez daha Allah akıl fikir versin ve seni bu yılanların gazabından korusun.... :lol:
Şaka bir yana resimler çok ilginç. National Geographic gibi.... :lol:
Merakımı cezbeden sorular :
1- Yılanların zehirlerinin alındıgını yazmıssın, tekrar zehir üretme ihtimalleri var mı ?
2- Zehir üretemiyor olmaları gelişimleri ve metabolizmaları açısından bir sorun yaratıyor mu ?
3- Zehiri alınmış 2 yılanın çiftleşmesinden meydana gelecek yavru yılanda zehir üretme kabiliyeti doğuştan olacak mı ? ve onun da zehiri alınması gerekecek mi ?
4- Bu yılanlarla aynı evde tırsmadan nasıl kalıyorsun ?
5- Farklı tipteki yılanları bir araya getirip, bak kardeş bu kardeş diyor musun ?.. :lol: Yoksa birbirleriyle kavga mı ediyorlar ? :lol:
6- Tüm yılanlarını aynı ortama koysan kim en üstün ve baskın çıkar ?
vs... vs.... :lol:
Kendine dikkat et... Sen durmaksızın su iç yılan mılan dokunur Allah muhafaza..... :cene:
Ha bu arada yılanlarla ilgili başından hiç kaza geçti mi ?
Bengü Cakmak
22-11-04, 16:24
PS.: Yasin kesinlikle senle evlenmekten vazgeciyorum ... bukadar oldugunu bilmiyordum ben senin :kizgin: :agla:
leothe king in sorularina ek:
senin kral kobra ile bir klip cekse gece yolculari boyle yilanlar icinde;
sakata gelme ihtimalleri var midir:)
M.Yasin Cakmak
22-11-04, 16:33
Yasin kardesim öncelikle bir kez daha Allah akıl fikir versin ve seni bu yılanların gazabından korusun.... :lol:
Şaka bir yana resimler çok ilginç. National Geographic gibi.... :lol:
Merakımı cezbeden sorular :
1- Yılanların zehirlerinin alındıgını yazmıssın, tekrar zehir üretme ihtimalleri var mı ?
2- Zehir üretemiyor olmaları gelişimleri ve metabolizmaları açısından bir sorun yaratıyor mu ?
3- Zehiri alınmış 2 yılanın çiftleşmesinden meydana gelecek yavru yılanda zehir üretme kabiliyeti doğuştan olacak mı ? ve onun da zehiri alınması gerekecek mi ?
4- Bu yılanlarla aynı evde tırsmadan nasıl kalıyorsun ?
5- Farklı tipteki yılanları bir araya getirip, bak kardeş bu kardeş diyor musun ?.. :lol: Yoksa birbirleriyle kavga mı ediyorlar ? :lol:
6- Tüm yılanlarını aynı ortama koysan kim en üstün ve baskın çıkar ?
vs... vs.... :lol:
Kendine dikkat et... Sen durmaksızın su iç yılan mılan dokunur Allah muhafaza..... :cene:
Ha bu arada yılanlarla ilgili başından hiç kaza geçti mi ?
Teşekkürler abi...umarım verir :)
Halkımızı bilgilendirelim :)
1- Kobraların ve çıngıraklının yok çünkü onların zehir üreten organı yok. Ama engereklerin zehir kesesi hala mevcut o nedenle zehir üretebiliyorlar ama dişleriyle zehir keseleri arasındaki yol yok. Bu yol bazı bilim adamlarına göre tekrar üretilebilir, bazılarına göre üretilemez. Olurda ölürsem kanıtlanmış olur :)
2- Gelişimleri açısından değil de metabolizmaları açısından olduğu söyleniyor. Gene bu tartışma konusu. Zehrin sindirimde kullanıldığını idda eden bazı bilim adamları var ama kanıtlanmamış bu tez. Zehri alınmış yılanlar, alınmamışlar kadar uzun yaşayabiliyorlar ve üreyebiliyorlar. Tek problem ameliyatın hijenik olmaması durumunda doğabilecek komplikasyonlar. Bunları aşmak için ameliyat bu işi bilen bir lisanslı veterinere yaptırılmalı.
3- Zehir kesesi aynı bizim organlarımız gibi bir organ. Yani tek böbreği ameliyatla alınmış bir adamın çocuğunda nasıl iki böbrek olursa burda da durum aynı. Yavrular doğar doğmaz bir insanı öldürebilecek kadar zehirli doğuyorlar fakat dişleri küçük olduğundan belli bir dönem eldivenle falan korunulabilir. Ben kobraları da engerekleri de arkadaşımla beraber ameliyat etmeği sonra da 1'er çift kendime ayırıp satmayı düşünüyorum. Lakin zehirlisiyle uzun süre uğraşmak niyetinde diilim.
4- Çünkü benPiskopatım :)
5- Abi ben bu hayvanlara mümkün olduğu kadar iyi davranmaya çalışıyorum, birbirlerine zarar verdirtecek ya da onları strese sokacak haraketler yapmamaya çalışıyorum.
6- Şu durumda hepsi kaçar birbirinden sanırım :) Ama zehirleri alınmamış olsaydı kobralar çıkardı muhtemelen çünkü çok hızlılar. Ama engerekleri de küçümsememek lazım.
Kaçanlar oldu abi :)... Yakalamaya uğraştım. Kobraların bir tanesi benden daha akıllı çıktı. Kaçtı benden saklandı falan. Defalarca ısırıldım kobra tarafından.
Piton'umu ölü fareye alıştırırken yanlışlıkla bana saldırttım ama hemen bıraktı. Büyük birşey değil Allah'tan...ufak tefek şeyler.
ps: Yılanların zehirlerini neden aldırdım sorusunun cevabı için...
http://www.kingsnake.com/elapids/warning1.htm
M.Yasin Cakmak
22-11-04, 16:37
leothe king in sorularina ek:
senin kral kobra ile bir klip cekse gece yolculari boyle yilanlar icinde;
sakata gelme ihtimalleri var midir:)
Kral kobranın zehri alınmadıysa vardır :) Ya da başlarında durmazsam vardır.
Kral Kobra değil de bir Albino Piton ile klip çeksek TR'de ilk olur... şekil olur.
Arada Bengücüm sen beni kırmazsın ki aşkm :kiskis:
Leotheking
22-11-04, 16:49
PS.: Yasin kesinlikle senle evlenmekten vazgeciyorum ... bukadar oldugunu bilmiyordum ben senin
-------------------------------------
Aha işte yılan mı ben mi kavgası. Buyrun burdan yakın... :sasirdim:
Valla ben bişey demedim... :topuk: :lol:
bunlarin dili ortalama kac santim oluyor? 2.resimdeki biraz ürkütücüde :)
Bengü Cakmak
22-11-04, 17:54
o dil dil fare :) eger gercekten dil zannedenler varsa :) bende dili sandim ilk yasin cok dalga gecti bu yüzden benimle :) :bagir:
ben de dil sandim ne yalan soyleyeyim..
fare miymis gariban:)
hayat boyle iste; kimisi mickey mouse olur imza dagitir;
kimisi yilanlara yem olur:p
koskoca fare nasil sığmış bunun ağzına ya ... valla dil sandim :)
Banada bir şeyler garip gelmişti resme bakarken :dislek:
Bengü Cakmak
22-11-04, 18:44
dedigim gibi bende ilk önce dili zannetmisdim :) sonra yasin cok güldü :) safmisim ölye dedi kendisine armagan ediyorum bu sözcügü :) :kizgin:
cignemiyorlar sanirim birde kötü olan canli canli yiyiyorlar... ne kötü birde yasin bunlari buz dolabinda saklamaya kalkti :) :)
allahim düsünsenize et yemeyi pisirmek istiyorsunuz rast gele birsey aldiniz buzluktan fare oldugunu bilmyiorsunuz afiyetle yiyiorsununuz :( :karisik:
sen yılanmıydın olum onceki hayatta...
delimisin nesin :)...
Yasin Aslan yakisir sanaaaa :oyoy:
yasin fareleri de parayla mı alıosun?
Ben böyle bir evde yaşasam her halde insomania olurdum :bagir:
Çok enteresan zevklerin var Yasin :kiskis:
Valla ne yalan söyleyeyim tiksindim :) Nefret ederim sürüngenlerden..
Ama kisisel zevktir bir sey diyemeyecegim..
Leotheking
23-11-04, 11:38
Yasin sen bu yılanları rakı balıga alıstır. Kelle olsunlar sızıp kalılar oylece kimseye saldırmazlar..... :lol:
Mid-life Crisis
23-11-04, 13:46
aman da aman ne seker seyler bunlar
ne guzelde fare yiyorlar onlar yasin abisi :)
hocam sen onlari sakin buraya getirme, aksama sofralara meze olurlar, aman dikkat! ;)
aman da aman ne seker seyler bunlar
ne guzelde fare yiyorlar onlar yasin abisi :)
hocam sen onlari sakin buraya getirme, aksama sofralara meze olurlar, aman dikkat! ;)
Birisi için fobi
Biri için hobi
diğeri için vitamin :ahci:
Valla yılanlar tiksinmekle beraber tv de zevkle izliyorum.Özellikle samanyolu tv de bu konuya el atmışlar aşağı yukarı hergece kral kobra belgeseli var 3-4 kere izledim.Yılana bulaşmadığın sürece oda sana bulaşmaz,dilleri ile hareketleri algıladıkları için sorun yok gibi gözüksede bu kör hayvanları görünce insan hareketsiz durabilirmi :lol: Yılanların doğum zamanıda çok ilginç yavuları doğduğu zaman onları tabiat anayla başbaşa bırakıyorlar kendi yollarına gidiyorlar.Kral kobra bir ısırıkta 50 kişiyi öldürecek zehiri salgılıyor.Bunu duyunca acaip tırstım yani :buyuksun: Özellikle hindistanda bereket simgesi kral kobra,hindular tapıyor hayvana,ayrıca tarlada çalışan insanlar kral kobra filan gördümü öldürene yada yakalayana kadar çalışmıyormuş :kiskis: Gerçi insanların yanına çok nadir gelirlermiş genelde muson zamanı fareler yüksek yerlere kaçtığında :cene:
Benimde birkaç sorum var:
1- En zehirli yılan tropikal bölgede yaşayan bir su yılanımı ? Düşünsenize insan denize giriyor ama yılan sokarak öldürüyor :(
2- en zehirli yılan ka. sn de insanı öldürür (ben 3 sn de felç eder diye duyduydum ama inanamıyorum)
3- anakonda beslemeyi düşünüyormusun ?
4- kendi cinslerinide yiyebiliyorlar.Zehirleri diğer yılanlarada etkili oluyor anladığım kadarıyla.Onlarda panzehir gibi bir durum yokmu ? Yılanın yılanı zehirlemesi çok ilginç.
5- Uçan yılan veya ok yılanı gibi varlıklar olduğunuda duydum.Bu doğrumu eğer dopruysa bu nasıl yaratıktır hem sürünür,hem yüzer,hemde uçar :cene:
UmBeRtO GS
26-11-04, 02:47
Yasin abinin, çok canayakın hayvanlarından sonra :lol:
Bunlar da benim hayvanlarım
http://groups.msn.com/_Secure/0RwCJAqkTKZmLUtqjcKOj8l1lYxa3QvIyhWkYurXGbk9GUPNvl pqbatJPXV5FrScsu3GMPWwVqxICR38I*W!qYndKYnXV9tN2ot3 YvcEZGUw/D%C3%BCk(2).jpg
http://groups.msn.com/_Secure/0SACdAtoTdaeLUtqjcKOj8siqpUpTChhmvD*Kg*pa9UGSoCJb2 pE8fOj7KgcokAfK7GQjXw4Hsjhooh5Wk3jzpp9*YWKexucSl8U psKR1fOYzAAAAynIZAg/D%C3%BCk(03).jpg
Dük, cinsi Collie, 8 senedir bizimle dünyanın en akıllı, en tatlı, en güzel köpeği :) Onu çok seviyorum ama maalesef 2 aydır göremedim... :agla: Insallah aralık ayında doya doya göreceğim
http://groups.msn.com/_Secure/0RgAAADAUJ7pTv1iU60AsWk6l5ubEInR9A6VDMMVs*hw2qXWLc F0iF86K3PjV*pv2UTgSBJ9WLA6M!95Lf6oKbOUqNUBDlUKN2QQ ufoYrxD8/Image(09)a.jpg
Bu da Minnoş (ismini ben koymadım :) )
3 senedir bizle, aslında kedileri hiç sevmezdim ama o geldikten sonra çok sevmeye başladım. Hatta Paris'e gitmeden önce hep benimle yatardı
Umberto sen normal bir insansın :)
Bak Yasin normal insanların boyle şirin hayvanları olur.. :)
Parma Maniac
26-11-04, 02:52
benim bildiğim en zehirli yılan Kara Mamba.. lakin yanlış olabilir, uzman değilim zira Yasin gibi :dislek:
M.Yasin Cakmak
26-11-04, 12:47
1- En zehirli yılan tropikal bölgede yaşayan bir su yılanımı ? Düşünsenize insan denize giriyor ama yılan sokarak öldürüyor
2- en zehirli yılan ka. sn de insanı öldürür (ben 3 sn de felç eder diye duyduydum ama inanamıyorum)
3- anakonda beslemeyi düşünüyormusun ?
4- kendi cinslerinide yiyebiliyorlar.Zehirleri diğer yılanlarada etkili oluyor anladığım kadarıyla.Onlarda panzehir gibi bir durum yokmu ? Yılanın yılanı zehirlemesi çok ilginç.
5- Uçan yılan veya ok yılanı gibi varlıklar olduğunuda duydum.Bu doğrumu eğer dopruysa bu nasıl yaratıktır hem
----------------------------------------------------------------------
Hemen cevaplayayım abi.
1-En zehitli yılan Inland Taipan adlı bir Avustralya yılanı. Tr'de görsem normal bir yılan diye elime almaya kalkarım, o kadar gösterişsiz. Ama dokundun mu kurtuluşu yok.
2-Benim bildiğim kafadan ısırırsa saniyeler sürer felç olman. Başka bölgelerden zaman alır.
3- Çok ciddi düşündüm, pazarlık yaptım, anlaştım ama son anda vazgeçtim. Daha geniş bir evim olursa mutlaka erkek alırım bir tane. (dişi ol maz çünkü devasa büyüyolar.)
4- Yılan yılanı zehirler ama her yılan her yılanı zehirleyemez. Mesela Kral Kobra kendi zehrine bağışıktır başka bir kral kobra ısırsa ölmez. Ayrıca Amerika'da bazı sincap türleri çıngıraklı yılan zehrine bağışıktır mesela.
5- Bunlar saçmalıkta bazı engerek türleri ciddi mesafelere zıplayabiliyor. (jumping vipers) Bunların saldırı alanı çok geniş dikkat etmek lazım.
Parmacım arada en zehirli tür Black Mamba değil fakat ona biriey yapmadan sana saldıracak tek yılan mamba. Hiç bakmaz, gördümü atlar.
Bengü Cakmak
26-11-04, 13:04
Çok ciddi düşündüm, pazarlık yaptım, anlaştım ama son anda vazgeçtim. Daha geniş bir evim olursa mutlaka erkek alırım bir tane. (dişi ol maz çünkü devasa büyüyolar.)
__________________________________________________ _________________________
nereye aliyorsun hangi eve merak ettim? O evde bende olursam cok zor... yada imkansiz diyebilirim - ha kendin yasacaksan bilemicem :)
Leotheking
26-11-04, 18:59
Çok ciddi düşündüm, pazarlık yaptım, anlaştım ama son anda vazgeçtim. Daha geniş bir evim olursa mutlaka erkek alırım bir tane. (dişi ol maz çünkü devasa büyüyolar.)
__________________________________________________ _________________________
nereye aliyorsun hangi eve merak ettim? O evde bende olursam cok zor... yada imkansiz diyebilirim - ha kendin yasacaksan bilemicem
-----------------------------------
Bengu '' Şah '' demiş ben bilmem gerisini Yasincigim... :lol:
M.Yasin Cakmak
26-11-04, 19:06
Nejat abi sen merak etme :) Bengü şah der ama mat hamlesi yapmaz beni üzmemek için ;)
Arada onu bunu bırak te sen Bursa konserinden bahset. Feyk attınız bizlere
bunlar ne böyle yasin ben daha az biliyordum
bende kendi köpeğimin resmini koymak isterdim ama beceremiyorum :) o yüzden koymim :)
yasin bu arada dikkat et de heps birleşip yemesinler seni :)
bengücüm sana da allah sabır versin ;)
Bir mamba hikayesi vardı geçenlerde tv de.Adam ailesiyle doğal alanda geziyor,bir ara arabası yılanın üzerinden geçecek diye fren yapıyor bakıyorki hiç bir şey yok devam ediyor ama hata yapıyor tabiki :) Mamba arabanın motorunamı o taraflarına bir yerlere saklanıyor.Neyse araba bir ara duruyor,adam kapıyı açıyor o sırada mamba adamı bir dişliyor adam acı içinde kıvranıyor,beni yılan soktu diyor karısına doğru hastaneye :kiskis: sonra bu zavallı adamcağızda doğal olarak bir uyuşma oluyor vbe hastanede adama soruyorlar ne tür bir yılandı (ki çok önemli yanlış yılan ismi verse hali nanay :dislek: ) adam ısrarla mamba diyorlar ve ancak öyle kurtarabiliyorlar adamı.Yani açık alanda dikkatli olmak lazım yılan türlerinide bileceksin yoksa tahtalıköyü boylamaman anormal :lol:
Bir ara tv de anakonda belgeselide vardı hakkaten muhteşem yaratıklar.4 kişi zor zapdediyor hayvancağızı yasinciğim sen nasıl zaptedecektim merak da etmiyor değilim hani :kiskis:
Valla sadece belgesellerde kalsın yanıma gelse tırsarım ki askerlik yaptığım yerde maalesef boldu hatta biri üzerime attı :topuk:
Nöbet tutarken bana karşıdan bakar 30 santim havaya kalkardı bende izlerdim büyük ihtimallede zehirliydiler.ee hatayda zehirli olma ihtimalleri çok yüksek :)
Birde yılan anısı anlatayım ; askerde bizim sevmediğimiz bir arkadaş vardı,çok beddua yedi bir gece pusu atıyorduk bu arkadaşında tuvaleti geldi arkalara bir yere gitti çalıların dibinde otururken feryat figan yılan soktu beni diye bağrınarak bütün hudutu inletiyor.Telsizlerle haber verildi,Özel araç geldi hastaneye yollamıştık sonra anlaşıldıki yılan meğer bunu toslamış üstüne bastı diye :lol: Birde süte gelir derler yılan :sasirdim:
Bengü Cakmak
27-11-04, 18:33
Minnosmu :lol: benimde sevdigim bir ayicigim var :lol: onun adi da Ninnos :lol: ne tesdadüf :)
UmBeRtO GS
27-11-04, 19:54
Minnosmu :lol: benimde sevdigim bir ayicigim var :lol: onun adi da Ninnos :lol: ne tesdadüf :)
:lol: :lol: :lol:
Bengü Cakmak
27-11-04, 20:12
ya gercekten ne gülüyorsun :lol: (eyvah burasida chat olmadan ben cikayim) :lol:
UmBeRtO GS
27-11-04, 20:13
aa gülmeyi seviyorum ondan gülüyorum :lol:
ya her yazı yazdığım topic chat odası oluyor :(
atıcaklar bu gidişle beni forumdan :(
Bengü Cakmak
27-11-04, 20:16
aa gülmeyi seviyorum ondan gülüyorum :lol:
ya her yazı yazdığım topic chat odası oluyor :(
atıcaklar bu gidişle beni forumdan :(
yok senden kaynaklanan birsey degil :lol: sorun bende yani kökten cözüm isteyen beni uzaklasdirmasi lazim foruma
buarada bu chatler yönetime karsi yapilmis protestolardir :lol: chat odasi acmayiz diyenler elinde sonunda acacaklar :lol:
UmBeRtO GS
27-11-04, 20:19
buarada bu chatler yönetime karsi yapilmis protestolardir :lol: chat odasi acmayiz diyenler elinde sonunda acacaklar :lol:
Haklısın Bengü :)
Chat Odası isteriiiiz :konusmaci:
Bengü Cakmak
27-11-04, 20:28
dur suraya bir cobra resmi koyayim da yasin chat yaptigimiza kizmasin :lol:
http://www.rth.org/sdzoo/King%20cobra.jpg
UmBeRtO GS
27-11-04, 20:33
Ninnoş'u naaptın hala sende mi yoksa, her abla gibi Begüm'e mi verdin sonra?
Bengü Cakmak
27-11-04, 20:35
:lol:
bende hala bir flamengom var birde Ninos :lol: ikisi ayrilmaz ikili kac yasina gelirsem geleyim onlar yanimda uyur kesin :lol:
UmBeRtO GS
27-11-04, 20:59
iyi anlaşabiliyolar mı bari :lol:
benim köpekle kedi çok iyi anlaşıyorlar valla acayip ama yan yana yatıyorlar neredeyse ;)
Bengü Cakmak
27-11-04, 21:00
ya yanlis anlasilma olmasin :lol: benimki oyuncak :lol: yani evde flamengo ve Ninos falan beslemiyorum ve gene yanlis anlasilmasin ben yasin degilim :lol:
UmBeRtO GS
27-11-04, 21:20
ya anladım onu salak deilim :lol:
ben şaka olsun diye ööle dedim :lol:
sende hemen ciddiye almışsın :lol:
Bengü Cakmak
28-11-04, 01:37
Yasin bak bunlarda güzelmis
http://www.venomous.com/snake/C_adamanteus1.jpg
http://www.mybiosphere.com/assets/images/coral-snake-63.jpg
M.Yasin Cakmak
28-11-04, 01:42
Üstteki bi çeşit viper sanırım ama tam çıkaramadım. Cortalus Adementus olma ihtimali var.
Alttaki bildiğimiz Coral Snake.. baya zehirli bir yılan ama çok güzel ve zor ısırır. Eline alanlar var.
Bengü Cakmak
28-11-04, 19:30
Yasin sen ufakken bu hayvanlari böcekleri kesip bicermiydin :lol: ?
M.Yasin Cakmak
29-11-04, 01:49
Ve en sonunda....
Zehirli bir yılan almaya karar verdim...delirdim yani..
Seçtim de arkadaşı...
http://gallery.kingsnake.com/data/42341DSC04742a.jpg
Bu tatlı kızın kardeşini alıyorum.
UmBeRtO GS
29-11-04, 02:04
çok tatlı ya canım benim yerim ben onu :lol:
katılıyorum fakat uzaktan severim anca
rybczynski
12-12-06, 00:39
Bu arkadaşın adi silvio :D ,
4Yaşında ufak bir ihtimal ama, hani izimir de dişi kurt köpeği olan varsa süper olacak...
http://img74.imageshack.us/img74/7730/s1rx9.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/7590/s2zi0.jpg
Yasin sen en iyisi Floridiya gel abi hergun evin bahcesinde ,garajin onunde yilan goruyorum birde cok muhimmis gibi ormanin icinde aldik evi, genelde bahce yani kara yilan pek zararlari olmuyor onlar bana bakiyor ben onlara sonra gidiyorlar, arada sirada rat snake dedikleri cikiyor ama bir gun zehirlisine gelirsek kotu olacak evde bebeklerde var kapi acamaz olduk valla, daha cok sukur timsah gelmedi kapimiza
M.Yasin Cakmak
12-12-06, 18:48
Abi Florida'da öyle aman aman zehirlisi zor denk gelir de dikkat et arka kapıdan timsah girmesin :).
Arada ben yeni evde yer olmadığından hemen hemen her hayvanı sattım. Sadece bir kertenkele bir de köpek kaldı.
yasin'cim neden zehirli aliyorsun...
belki bir gece siz uyurken cam kafesinden kacarda heyecanli, bol aksiyonlu bir gece gecirirsiniz diye mi?.. :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to