Tüm Versiyonu Göster : Dünden...Bugüne
Bengü Cakmak
07-11-04, 16:31
Dünden Bugüne neler degisti hayatinizda?
Sizi etkileyen, hayatiniza hareket getiren seyler nelerdi?
Peki genel olarak Dünü ve Bugünü kiyasladiginizda..., icinizden neler söylemek geliyor? Nelere daha iyiye neler daha kötüye gitti?
Hadi bakalim
Dünden Bugüne neler degisti hayatinizda?
Sizi etkileyen, hayatiniza hareket getiren seyler nelerdi?
Peki genel olarak Dünü ve Bugünü kiyasladiginizda..., icinizden neler söylemek geliyor? Nelere daha iyiye neler daha kötüye gitti?
Hadi bakalim
hayatimin 3 tane donum noktasi var. donum noktasi demeyelim de hayatima hareket getiren 3 olay.
birincisi 14 yasindayken ailemden,bursadan ayrilip icel fen lisesinde yatili olarak okumaya baslamam. belki bir cogunuza garip gelecek ama bursadan mersine tek basima gittim. daha dogrusu gonderildim.babam oyle istedi. okullar pazartesi acilacakti ve mersin hakkinda en ufak fikrim yoktu. babam okullarin acilmasina daha 5 gun varken carsamba aksamindan beni bindirdi otobuse ve mersine yolladi. git okullar acilincaya kadar bir otele yerles ve mersini tani, pazartesi gunu de gider okuluna yerlesirsin
baba sozudur itiraz etmedik ve carsamba gecesi daha okullarin acilmasina 5 gun varken mersin seyahat firmasiyla ver elini mersin. persembe sabahi indim mersine. otobus terminalinin oradaki otellerden birine yerleseyim diye girdim ilk otele. elimdeki bavula baktilar couk halime baktilar baban yokmu cocugum yaninda dediler. yok dedim.anlattim durumu,okulun pazartesi acilacagini o esnaya kadar otelde kalacagimi falan.ama inanmadilar tabi.evden kactigimi zannettiler ve otele almak istemediler. ikinci otelde yine aynisi,ucuncu otelde yine aynisi. elimde bavullarla o otelden bu otele gidip duruyorum ki birisi beni kabul etsin. herneyse en sonunda beni kabul edecek bir otel buldum sonunda. yerlestim otele.
pazartesiye kadar kaybola kaybola mersini gezdim tanidim azicik. pazartesi okula gittim tabi herkesin velisi yaninda. merasimden sonra yatagimi yapmak icin yatakhanedeki odama gittim ve icerde diger oda arkakadaslarim vardi.2 si haric hepsiyle su anda gorusuyoruz ve de benim can arkadaslarim onlar.tabi ilk gun aileleriyle gelmisler ve birisinin annesi sordu oglum yokmu senin kimin kimsen niye velin yok yaninda dedi. valla babam oyle istedi dedim anlattim durumu. o kadin babam hakkinda ne dusundu bilemem artik. herneyse hayatimin onemli olaylarindan ilki buydu
ikincisi sirf galatasaray nedeniyle universite sinavinda istanbulu secmem. butun yakin arkdaslarim ankarayi secerken bir tek ben istanbulu sectim ve 95 yilinda da bogazici endustri muhendisligine basladim. okulda su anda evli oldugum insani tanidim ve butun arkadaslarim ankarayi secerken istanbulu secmis olmam bana hayatimin insanini tanima firsatini verdi
haliyle hayatimin ucuncu donum noktasi da evliligim oldu. evlilik bana mutluluk ve huzur getirdi. cicim aylari bitsin sen ondan sonra gor evliligi dediler ama 3. yil 4 kasimda bitti dorduncu yila girdik ama nazar degmesin yine hersey cok guzel gidiyor.
dunle bugunu kiyasladigimda ise genelde bir memnuniyet duyuyorum hayatimla ilgili. kirilma noktalarinda ayakta kalabildigim icin kendimi sansli hissediyorum. bazi pismanliklarim var ama herkesinki kadar.ne eksik ne fazla. bazen birseyer icin sukretmek gerekiyor ya.iste su anda sahip olduklarimdan dolayi ben de halime sukrediyorm. daha kotu de olabilirdi diye
sozu uzattim kusura bakmayin. sevgiler
Kamuran abi hatiri sayilir badireleri hasarsiz atlatmissin tebrikler.. New York'tasin sanirim, keske onun hikayesini de sIkIstirsaydin araya :)
sheva onun da ayri bir hikayesi var. yakin tarih oldugu icin anlatmak istemedim ama bahsedeyim
new yorka geldigimizde kimseyi tanimiyorduk.new yorku da tanimiyorduk. geldigimiz gun araba kiraladik yerlestik otele. tabi yollari falan bilmiyoruz o yuzden www.mapquest.com yardimiyla ve de kimi yerde haritalari okuyarak yolumuzu bulmaya calistik.
10 gun kaldik otelde ve o esnada kiralik ev aramaya basladik. ev bakmak icin ev sahipleri ile randevulastigimiz saatleri hep iskaladik cunku yollari karistirip surekli kaybolduk.belki elli kere kaybolduk abartmiyorum
herneyse ev arama cabalari 10 gun surdu ve nihayetinde ev kiraladik. kiralamak kolay olmadi cunku evi kiralayan sirket amerikada credit history denen bir kredi gecmisim olmadigi icin evi kiralamk istemedi. mecburen 4 aylik pesin verdik ve yerlestik eve. sira geldi esya isine. gittik magazalari dolastik ufak ufak esyalari tamamalamak icin. parasini verip satin aldik ama esyalari aninda eve getirmiyorlar. 2-3 gun sonra getirebiliriz diyorlar. e ulan benim yatagim yok bana bu esyalar hemen lazim diyorum anlatamiyorum.
mecburen ilk 3 gun haliflexin uzerine yorgan serip yerde yattik
televizyon aldik ama kablolu baglatmak icin aradigimiz sirket 1 hafta sonraya randevu verdi. hem internet icin hem kablolu tv icin 1 hafta bekledik.
evi kiralamisiz ama evdeki mobilyalar bir mutfak masasi ve de bir televizyon.onda da kanallar antende degil kabloluda oldugu icin cekmiyor.
neyse 1 hafta gecti aradan ve hem mobilyalar geldi hem kablolu baglandi. O 17 gun hayatimin en ilginc gunleridir unutmam mumkun degil ama pek bir donum noktasi tarafi oldugu icin anlatmaya gerek gormedim
onun da hikayesi budur sheva'cim
Bengü Cakmak
08-11-04, 01:43
Aslinda benim hayatimda fazla birseyler degismedi. Cogu sey andi kaldi aslinda.
Genede degimsei istedigim seyler var belki 2-3 sene icinde bu topice birdaha yazarim. Ve ozaman hayatimda bir cok sey degismis olur...
dunden bugune cok sey degisti..
ama o kadar olagan o kadar doga; degisimler ki ancak gormek icin bakildiginda goze batabiliyor..
zamanin herkes uzerinde yarattigi degisimler
hayatimin donum noktasi dedigim seyler yok.
ani degisimler bomba gibi gelismeler yok :)
hayat sureci sadece
ayni nehirde asla iki kere yikanilmaz..
hayatımın tek dönüm noktası var. o da başakla tanışmak!
Dün teybi çalınmıştı. Sağ ön cam muhtemelen bir buji ile tuzla buz yapılmış ve teybin ön kafası alınmıştı...
Klasik bi şekilde rapor tutturduk yine klasik olarak parmak izi alındı ve yine klasik olarak öğütler ve nasihatlar verildi...
Sanayide teyp kafası aradık ve bi kaç saat içinde bulundu .satıcının yemin billah etmelerine karşın bununda çalıntı olduğu aşikardı.Ne kadar kendi kendimize giderken söz versekde aynı tuzağa bizde düştük...
Bugün arabasında yine teypten gelen tııngırtılar var...
Demekki aynı teyp 2 defa çalınabiliyormuş :wink:
Bengü Cakmak
10-11-04, 19:48
Dün teybi çalınmıştı. Sağ ön cam muhtemelen bir buji ile tuzla buz yapılmış ve teybin ön kafası alınmıştı...
Klasik bi şekilde rapor tutturduk yine klasik olarak parmak izi alındı ve yine klasik olarak öğütler ve nasihatlar verildi...
Sanayide teyp kafası aradık ve bi kaç saat içinde bulundu .satıcının yemin billah etmelerine karşın bununda çalıntı olduğu aşikardı.Ne kadar kendi kendimize giderken söz versekde aynı tuzağa bizde düştük...
Bugün arabasında yine teypten gelen tııngırtılar var...
Demekki aynı teyp 2 defa çalınabiliyormuş :wink:
iste swing :wink:
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to