Tüm Versiyonu Göster : C GRUBU (Arjantin, Hollanda, Sırbistan Karadağ, Fildişi Sah)
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ARG.gif ARJANTİN
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/CIV.gif FİLDİSİ SAHİLLERİ
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/SCG.gif SİRBİSTAN KARADAG
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/NED.gif HOLLANDA
Mac Gunleri ve Saatleri ( TSİ saati ile )
10 HAZİRAN SAAT 22:00 ARJANTİN-FİLDİSİ SAHİLLERİ
10 HAZİRAN SAAT 16:00 SİRBİSTAN-HOLLANDA
15 HAZİRAN SAAT 16:00 ARJANTİN-SİRBİRSTAN
15 HAZİRAN SAAT 19:00 HOLLANDA-FİLDİSİ SAHİLLERİ
20 HAZİRAN SAAT 22:00 HOLLANDA-ARJANTİN
20 HAZİRAN SAAT 22:00 FİLDİSİ SAHİLLERİ-SİRBİSTAN
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ARG.gif ARJANTİN
Daha onceki 2 grup yazimda lanetten bahsetmistim..Alin size bir lanet oykusu daha..Tango ulkesi 86 Meksika'da yari finalde..Rakip Lineker'li İngiltere..Futbol tanrisi denilen Armando Maradona eliyle golu atip bunada tanrinin eli gibi kustahca bir benzetme yaparak ukesini finale tasimisti...Sonrada finalde Valdano sov ve merhaba dunya kupasi..
Lanet bu ya..86'dan sonra Arjantin İtalya 90'nda yalan otesi bir penalti ile kupayi kaybetti ve meshur hepimizin hafizalarina kazinan Maradona'nin gozyaslari..Aglama bosuna Maradona O Tanrinin dudugu diye lafi oturtmak geldi icimden ama devam edelim..Sonrasinda 94'te Karpatlarin Maradonasinin sovu ve 2.turda elenis..98'de Hollanda'ya elenis meshur Ortega'nin Van Der Sar'a kafasi ve ceyrek finalde saf disi..Ve 2002'de gruptan cikamamak ki o senenin en buyuk favorisiyidi..Sayelerinde bizde lanete katildik Dunya kupasinda 3.olduk..
Lanet kismindan sonra artik 40 sene oldu ve lanet kalkmistir sanirim..Yoksa yine guzel ve kaliteli kadroya yazik olucak..
Grubun zorlugu acisindan 2002'den hic bir farki yok..Beklenti yine ayni..Hollanda cok iyi bir jenarasyon yakaladi..Sirbistan nedeni bilinmez gol yemiyorlar..Ki kalelerinde Ankaraspor'da bu sene 50 gol civarı yiyen Jevric var..Birde Drogba Sahilleri var..
Orta sahayi Aimar ve Riquelme gibi iki teknik adam birakmak bir acidan faydali yalniz teknik direktor Jose Pekerman icin tehlike burda basliyor..Yaraticiliklari bu kadar ust duzey iki oyuncu ile orta sahayi kontrol etmek gunumuz futbolunda akil kari degil..Defansa yardimlari cok az ve ikisde ayaklarinda cok top tutuyor..Biraz NBA vari bir aciklama ile Kobe-Shaq ikilisi topu kim kullanicak kavgasi!!
İste on-libero zaafi ceken Arjantin icin sıkıntı burda basliyor..Genc takimi tam 7 sene yoneten Pekerman'in anlamasi gereken birsey var..Bu level baska bir level..Genc takimdaki oyuncularin seviyesinde bir yer yok burda..Pekerman genc oyunculara soz gecirebilir yalniz bir Crespo'ya bir Killy Gonzalez'e bagiramassiniz..Ancak Messi'yi yaratan Pekerman bununda caresini Arjantin genc takimindan oyuncularla takiye ederek buldu..Artik yasli oyunculara yer yok Arjantin milli takiminda..
On libero konusuna donersek kati Sirbistan savunmasi ve orta alaninda kaybolucak Aimar ve Riquelme ve ilerde Kezman basa dert acabilir..Veya ilerde bilr İtalya ve İngiltere ile karsilasmak..Mutlaka bir onlibero ile orta sahayi beslemeliler yoksa ceyrek finali birakin gruptan cikmak bile hayal olabilir..
BİR TAHMİN: Pekerman'in tecrubesizligi Arjantin'e pahaliya mal olabilir..Cok yaratici oyunculara sahipler ya maci koparicaklar yada sıkısan oyunlarda cok zorluk cekebilirler..Messi tam donerse takimin cehresini degistirebilir..Tahmin olarak ceyrek finalden otesi benim icin supriz olur cunku gunumuz futbolunda orta sahayi iki tane Alex'e veya Hagi'ye veya Sergen ikilisine birakamazsiniz..
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/CIV.gif FİLDİSİ SAHİLLERİ
Fildisi degil..Drogba sahilleri..Tek basina Dunya Kupasina soktu..Tek basina Afrika Uluslar kupasinda final oynatti..Tek basina penaltiyi kacirarak kupayi Misir'a hediye etti..
Sahilde tek basina kalan Drogba'ya takim arkadaslarindan ne kadar katki gelicek tum konu bu..Aslinda kadroda Arsenal'in Sol Campbell'in yoklugunda Sampiyonlar Liginde gol yememesini saglayan Ebube..Feyenoord'un Bonaventure Kalou'su ve yine Arsenal'in Toure'si var..Ama yinede tecrube cok onemli..
Kati savunma yapmiyacaklarini eglenmeye geliceklerini soyleyen Dunya Kupasi'nin gedikli hocasi Henri Michel gruptan cikmalarinin supriz olmamasi gerektigini soylerken yaninda olup Yilmaz Vural'i taniyormusunuz demek isterdim..
Evet Henri Michel takimina guven saglamak icin bu konusmayi yapmis olabilir dustugu grupta buyuk tahlisizlik..Baska bir grupta olsa supriz sanssi tanina bilecek bir takimdi Drogba Sahilleri..
BİR TAHMİN: Drogba kac gol atarsa o kadar puan alirlar..Henri Michel'ide artik baska bir dunya kupasinda daha gorursem Turkiye'nin basina getirirlmesi icin ciddi bir kampanya basliticam..Grup kolaysa realistic dusunceler sunardim ama Sirbistan Hollanda ve Arjantin arasindan cikmalari cok zor..Tecrubesizler..1 puan aldikalri takimi yanlarina alip Sahillerinde bedava konaklama verebilirler..Ondan otesi olmaz..
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/SCG.gif SİRBİSTAN KARADAG
''Milosevic'' icin oynaycagiz..İlija Petkovic teknik direktorunun sozleri..Bir diktator icin oynaycak ilk takim olmayacaklar ancak anti-patik olmaya ne gerek vardi..Ya da amac suydu;
Almanya'da Naziler halen ciddi bir kesimi temsil ediyor..Grupta siyahi(zenci) takimi Fildisi Sahilleri,Almanya'nin ezeli dusmani Hollanda var..Seyircileri kendi tarafina cekmek icin ne kadar guzel bir soylem..
Ama seyircileri cekmeniz size ust turu vaad etmez..Gol yememek ve atmak vaad eder..Peki su irkciligi kenara birakirsak Sirbistan bunlari yapabilir mi??
Valla gol yemiyorlar..Manchester United'li Vidic,Dragutinovic,Duljaj ve Nadj gibi pek adi sani bilinmeyen nerde o eski bilinen Yugoslav savunmacilar dedirten bir dortlu ile inanilmaz disiplinli bir savunma anlayisina sahipler..Orta alanda uc onlibero gibi dizliyorlar..İlerde pivot santrafor Milosevic ve yaninda Kezman..
Fena degil aslinda ama grup cidden cok zor..Arjantin karsisinda hersey belli olcak..Cunku bence Hollanda'yi yenmeleri cok zor..Cunku Hollanda'dan gol yemeycek takim cok az su turnuvada bu Sirbistan olsa bile..
BİR TAHMİN: Milosevic öldü..Onun icin oynaycaklar..Bizim İlic turnuvaya renk katabilir ancak oynatilirsa ki sanmiyorum bu duzende forma sansi bulabilecegini..Tribunlere renk katicaklar..Ama ust tur bence cok zor..Arjantin'in savruk futbolu onlar icin tek umut..
3. olurlar..Milosevic'in mezarina gidip cicek birakip tatile cikarlar..
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/NED.gif HOLLANDA
Portakallar..Sansizlar..Turklerin Brezilya'dan sonra ki her sene ki favorileri..88'de Rusya'da kazandilar..Ama Avrupa sampiyonasi idi..74 ve 78'de tarihin en iyi 2 golcusune takildilar..Gert Muller ve Kempes..Bu sefer olabilir mi?? Sansizligi kirabilirler mi??
Van Basten teknik direktorlugue geldiginden beri elindeki madeni iyi taradi ve yasli oyunculara formayi biraktirip kendi kadrosunu olusturdu..
Opdam,Dirk Kuyt,Mathijsen,Hofs,Maduro gibi gencecik oyuncularin yanina Gio,Robben ( gerci kendiside genc ama bayag tecrubeli ) Ruud,Cocu ve Hesselink gibi oyuncularida monte edince gercekten ortaya muhtesem bir tablo cikti..
Tek sorun iste bu genc oyunculara ne kadar guvenebileceginiz..Bir Dunya Kupasi oynamak ve burda gol gelmeyince veya yenilen bir erken golde takimin nasil reaksiyon gostericegini kestirmek cok zor..
Dick Advocaat'in takimi tecrubeliydide ne oldu derseniz haklisiniz ancak yinede burasi baska bir alan ve burdaki atmosfer cok degisik..
Eger Hollanda'nin genc oyunculari oyunlari gibi kafalarinda mental dusuncelerinide saglam tutarlarsa bir final olabilir..
BİR TAHMİN: Gol yemezlerse kolay cok kolay gol bulur bu Hollanda takimi..Grup cok zor yalniz zorlansalar bile suprize kurban gitmezler gruptan cikarlar..Sonrasinda ise tecurbesilik kendini gostermezse bir yari final bekliyorum kendilerinden..Tahmin yari final ve sans faktoru bir kereceik yanlarinda olursa Final diyorum..
Sigara bunları sen hazırlıyorsun dimi? Gerçekten çok hoş ve güzel çalışmalar. Tebrik ediyorum.
Ama Drogba Sahillerinde Toure'yi unutmuşun yada Eboue ile karıştırdın. Hoş ikisi de oynuyor ama :) Arsenalli oldukları için birini unutmuşsundur :)
Turnuvanın en zorlu grubu. Hollanda ve Arjantin favori gibi gözükse de diğer iki takımda sürpriz yapabilirler. Merakla bekliyorum gruptan kimler çıkacağını. İliç'i de Dünya kupasında izlemek istiyorum.
hollanda bekleneni veremicek; cok ofansif oynamayi dusenekcler ve bundan dolayi bi suru gol yerler. Bunun en guzel ornekleri czech cumhurriyetiyle oynadiklari maclar; birinde super oynadilar, 1inde vasat ve ikisinde cok kotu. Bence arjantin birinci olur ve sirbistan iki olur. Arjantinin orta sahasi cok guclu (aimar-messi-riquelme-kily) ve ozellikle messi-riquelme ikilisi rakip takimlari cok zorlar. Crespo-Saviola ikilliside cok yetenekli ve genelde girdikleri pozisyonlari degerlendiryorlar. Arjantin bence bir yari finaline cikar, hatta bir brasilya-arjantin finali super olur.
Sigara bunları sen hazırlıyorsun dimi? Gerçekten çok hoş ve güzel çalışmalar. Tebrik ediyorum.
Ama Drogba Sahillerinde Toure'yi unutmuşun yada Eboue ile karıştırdın. Hoş ikisi de oynuyor ama :) Arsenalli oldukları için birini unutmuşsundur :)
Tesekkur ederim evet ben hazirliyorum..
Toure'yi unutmusum haklisin notlarima hemen ekliyerek duzeltiyorum..
Serkan1905
01-05-06, 04:49
Iste en güzel gruplardan birisi de bu. Sanki Hollanda ve Arjantin gecer gibi. Yalniz kil payi.
hollandanın çok çalışması lzm,arjantin 1.2. mutlak geçer,diğer 3 takım uğraşırlar...
fildişi bu gruptan güle oynaya çıkar
hollanda 2.olur,arjantin de elenir
Bence dünya kupasının en zevkli gruplarından biri olacak. Bence bu grupta favori yok. Sirbistan karadağ buraya gelene kadar sadece 1 gol yemişti yanlış hatırlamıyorsam. Arjantini tartışmaya gerek yok. Hollanda oyununu yansıtırsa çok iyi bir takımı var. Fildişi ise yeni yeni parlamasına rağmen çok ama çok kaliteli oyunculara sahip. Bence 4 takımında çıkma ihtimali yüksek bir grup. Benim tavsiyem bu gruptaki maçları kaçırmamanız. TYurnuvanın en güzel maçları bu grupta olacak..
2002deki ölüm grubuna çok benziyor.İngiltere yerine hollanda,nijerya yerine fildişi sahilleri ve isveç yerine sırbistan-karadağ.Arjantin son dünya kupasında gruptan çıkamamıştı ama bu sefer hollandayla beraber rahat çıkarlar diye düşünüyorum,fildişi sahilleri ve sırbistan pek fazla varlık gösteremez...
arjantin lider hollanda 2. olur
2006 Almanya Dünya Kupası'nda mücadele edecek Sırbistan-Karadağ'ın Milli Takım kadrosu açıklandı.. Galatasraylı Sasa Ilic ve Ankaraspor kalesini koruyan Dragoslav Jevric de kadroda..
Menajer Ilija Petkovic'in açıklamasına göre Sırbistan-Karadağ Milli Takımı'nda şu oyuncular yer alıyor:
Kaleciler: Dragoslav Jevric (Ankaraspor), Oliver Kovacevic (CSKA Sofya), Vladimir Stojkovic (Nantes)
Savunma: Goran Gavrancic (Dynamo Kiev), Ivica Dragutinovic (Sevilla), Mladen Krstajic (Schalke), Nemanja Vidic (Manchester United), Milan Dudic (Red Star Belgrade), Nenad Djordjevic (Partizan Belgrade), Dusan Basta (Red Star Belgrade)
Orta Saha: Dejan Stankovic, (Inter Milan), Igor Duljaj (Shakhtar Donetsk), Predrag Djordjevic (Olympiakos Piraeus), Ognjen Koroman (Portsmouth), Albert Nadj (Partizan Belgrade), Sasa Ilic (Galatasaray), Zvonimir Vukic (Partizan Belgrade), Ivan Ergic (Basel)
Forvet: Savo Milosevic (Osasuna), Mateja Kezman (Atletico Madrid), Nikola Zigic (Red Star Belgrade), Danijel Ljuboja (VFB Stuttgart), Mirko Vucinic (Lecce)
Danijel Ljuboja ya dikkat ... ;)
Arjantin'de Zanetti cagrılmamıs kadroya..
Bu arada Karadag'daki referandumdan bagımsızlık sonucu cıkmıs.. Yani Karadag bagımsızlıgını ilan ediyor. Sırbistan&Karadag tarihe karısıyor.. Kupada nasıl hitap edilecek bu ülkeye, nasıl yansıyacak bilemiyorum..
Sırbistan-Karadağ futbolda da ayrılığa hazırlanıyor...
Sırbistan-Karadağ, futbolda da ''ayrılığa'' hazırlanıyor.
Karadağ'ın geçen pazar günü Sırbistan'dan ayrılmak için düzenlediği referandumdan bağımsızlık kararının çıkmasının ardından, Sırbistan-Karadağ Futbol Federasyonu da ayrılmak için çalışmalara başladı.
Sırbistan-Karadağ Futbol Federasyonu (FSSCG) Başkanı Tomislav Karadzic, konuyla ilgili Sportski Zurnal gazetesine yaptığı açıklamada, gelecek ay Almanya'da başlayacak 2006 Dünya Kupası Finallerinden sonra federasyonları ayıracaklarını söyledi.
Bağımsızlık referandumundan çıkacak her türlü sonuca önceden hazırlıklı olduklarını belirten Karadzic, ''Zaten her türlü olasılığa karşı plan ve programımızı yapmıştık. Finallerden sonra 28 Temmuz'da Sırbistan'ın ayrı, Karadağ'ın ayrı bir futbol federasyonu olacak'' dedi.
Karadzic, ''650 bin nüfusuyla küçük bir Adriatik Cumhuriyeti'' olarak tanımladığı Sırbistan'ın, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine yasal olarak doğrudan katılacağını kaydederek, ''Sırbistan, Birleşik Devletin yasal halefidir, bu nedenle FIFA ve UEFA ile hiçbir problemimiz yok, ancak Karadağ'ın üyelik için başvuru yapması gerekecek. Bizim federasyonlarımızın ayrılığı çok basit ve kısa olacak çünkü bu duruma kendimizi önceden hazırlamıştık'' diye konuştu.
KARADAĞ FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI SAVICEVIC
Bağımsızlık referandumuna sıkı sıkıya bağlı olduğu bilinen Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı Dejan Savicevic ise Dünya Kupası Finallerinde, Sırbistan-Karadağ Milli Takımını gönülden destekleyeceklerini belirterek, ''Sırbistan her zaman kalbimde olacak. Finallerde milli takımımıza tezahüratlarımızla eşlik edeceğiz. Ayrıca 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde de Sırbistan'dan desteğimizi eksik etmeyeceğiz'' dedi.
MILOSEVIC VE JEVRIC ÜZGÜN
Milli takım oyuncularından Savo Milosevic, kendisinin ve takım arkadaşı Dragoslav Jevric'in bağımsızlık sonucu nedeniyle üzgün olduklarını ifade etti.
Jevric ile konuştuğunu kaydeden Milosevic, ''İkimiz de çok üzgünüz. Bağımsızlık yanlılarını kutlamak isterdim, ancak ben bu konuda farklı düşünüyorum. Ama tabii ki üstesinden geleceğiz ve işimizi yapacağız'' dedi.
Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan Sırbistan-Karadağ Milli Takımı'nda, kaleci Dragoslav Jevric ile golcü oyuncu Mirko Vucinic olmak üzere sadece 2 tane Karadağlı futbolcu yer alıyor.
http://www.milliyet.com.tr/2006/05/23/son/sonspo37.asp
9 Haziran’da başlayacak Dünya Kupası hazırlılarını sürdüren Sırbistan&Karadağ kendi sahasında Uruguay ile karşılaştı. 1-1 berabere sonuçlanan karşılaşmada, futbolcumuz Saşa İliç, 79. dakikada Dejan Stankoviç’in yerine oyuna girerek 11 dakika görev yaptı.
Sırbistan Karadağ Carynthia'nın toplama takımını 6-0 devirdi.
Sırbistan Karadağ teknik direktörü Ilija Petkovic geçen hafta boyunca son dakikada oğlu Dusan'ı kadroya aldığı için eleştirilmişti. Ve Dusan'ın kaydettiği 2. milli gol kesinlikle babasını rahatlattı.
Bu arada iyi bir performansla 6-0 kazanılan maçın ötesinde bir iyi haber de doktorlardan geldi ve hazırlık maçını sakatlığı sebebiyle kaçıran Mateja Kezman'ın pazartesi günü takımla antrenmana çıkacağı belirtildi.
4-5-1 düzeninde oynayan Sırbistan Karadağ'da tek forvet olarak görev yapan Savo Milosevic iyi bir performans sergiledi ve ilk golü kaydedip 2. golü de Mladen Krstajic'e hazırladı.
Yedek olarak oyuna giren Danijel Ljuboja ikinci yarının ortalarında 2 dakikada 2 gol kaydederken Petkovic durumu 5-0 yaptı ve Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Sasa Ilic kaydettiği golle maçın skorunu tayin etti; Sırbistan Karadağ maçı 6-0 kazandı.
C Grubu'nda yer alan Sırbistan Karadağ, Arjantin, Hollanda ve Fildişi ile gruptan çıkmak için mücadele edecek.
messi, mascherano ve tevez, bunların performansını merakla bekliyorum.. Özellikle Tevez, corinthians'a büyük transferi ve sonrasında hiç doğrudüzgün izleyemedim, kağıt üzerinde bu kadar başarılı bir oyuncu için avrupa kulüpleri nasıl sıraya girmiyor merak ediyorum.. corinthians'daki gibi başarılı olursa turnuva sonrası büyük bir transfer yapabilir..
Zaten Tevez'in Corinthians'a transferi cok büyük bir transferdi.. 20 milyon dolarami ne mal olmustu.. Abramovich'in elinden biraz zor alırlar Tevez'i.. Ama bende bu oyuncuyu pek izleme şansı bulamadım. Kupada merakla bekliyorum bakalım neler yapacak?
cavenaghi niye yok ya bi ara o da cok popülerdi?
Gönül sarayım
09-06-06, 13:06
Arjantin bu gruptan birinci olarak çıkarsa finale kadar yolu var. Ama gerçekten ölüm grubu gibi... Fildişi ya da Sırbistan da sürpriz yapabilecek takımlar. Ancak Hollanda`da iyi bir yakım kurmuş bu şansı onlara vereceğini pek sanmıyorum.
arjantin-fildişi günün en zorlu geçmeye aday maçı yalnız messi ve tevez yedek gösterildi son haberlerde
messi, mascherano ve tevez, bunların performansını merakla bekliyorum.. Özellikle Tevez, corinthians'a büyük transferi ve sonrasında hiç doğrudüzgün izleyemedim, kağıt üzerinde bu kadar başarılı bir oyuncu için avrupa kulüpleri nasıl sıraya girmiyor merak ediyorum.. corinthians'daki gibi başarılı olursa turnuva sonrası büyük bir transfer yapabilir..
Tevezin son iki sezonda çok sayıda maçını seyrettim...bence çok üretken bi forvet...sadece gol atmıyor çoğu zaman oyun da kuruyor.Biraz bireysel oynuyor ama çok enterasan yerlerden kaleye vuruşları var ve bunların birçoğunun gol olduğuna şahit oldum...bizim ümit karan gibi gördümü atıyor...Bence bu turnuvada da adından söz ettirecek baya...Avrupa'da olmamasının nedeni kendi tercihi olarak biliyorum...Yani bikaç yıl daha latin amerikada kalmayı kendi istemiş...Ya da Abramovic Chelsea'ye getirmeden önce biraz brezilyada takılsın istemiştir:) onu zaman gösterecek:)
çok güzel maç olcak,hele ki saat 10 da olması çok daha güzel bence.
fildişi sahilini afrika kupasından sonra ilk kez seyredicem,sağlam bi takım ama gönlüm arjantinden yana.
turnuva iyi başladıktan sonra ingiltere maçıyla hayal kırıklığı yaşadık ama arjantin-fildişi s. maçından çok ümitliyim.. futbol kalitesi olarak birşey diyemiyorum ama çok çekişmeli geçecek bir maç diye düşünüyorum..
arjantin'i az çok biliyoruz ama fildişi s.'nin de hiç küçümsenmeyecek bir kadrosu var.. defansta başta toure ve eboue olmak üzere hepsi avrupa'da önemli liglerde oynayan oyuncular, orta saha keza aynı şekilde almanya ve fransa'dan hepsi 80 sonrası doğumlu oyuncular (ki büyük fizik kondisyon avantajları oluyor biliyoruz), forvette drogba'nın yanında benim feyenoord'dayken acaip beğendiğim kalou.. Gerçekten çok iyi bir oyuncuydu o zaman, sonra auxerre'e gitti orada da başarılı oldu, bu sene de psg'ye gelmiş takip etmedim ama böyle bir transfer yaptığına göre eski günlerinden çok şey kaybettiğini sanmıyorum, drogba'yla birlikte çok etkili olabilirler.. Onlara ek olarak da anderlecht'te yetişen ve yıllarca orada oynayan, bu sene lens'e gelen aruna dindane var, onun yedek kalacağını sanıyorum ama etkili olacağı dakikalar olabilir..
şöyle bir beraberlik ne güzel gider o maça.hollanda'nın 1 ilic'in 2 olması için en güzel sonuç beraberlik.
Rüyanda görürsün :)
Oleyy Oleyy Argentina Argentina
Parma Maniac
10-06-06, 22:45
walla Arjantin kazanacaksa götünden terler aka aka olur bu.. defansta Arsenalden Toure, Eboue.. bunlara ek Kouassi.. orta sahada Zokora, Yaya Toure.. solda Kanga Akale.. forvette Drogba.. yanında Dindane.. çok can yakarlar.. :D
ahahaha ahmet çakar yıkmaya başladı yine :lol: :D
oyyy rezil oldular :D ne işi var lan essien'in fildişi'nde, ahmet hocam düzeltti ama kim bu yanında oturan dallama?
Kalou sağlam adam da ilk 11 oynamıyor sanırım Anderlecht'li Dindane oynuyor.
Anderlecht'li dedim de o da Lens'e gitmiş sanıyorum.
bravo kanal 1 takımların saha dizilişlerini göremedik bu arada nerde okay karacan ve güntekin onay ya
Maç çok güzel başladı, iki takım da ofansif oynuyor. Her an iki taraf da gol atabilir. Zokora gerçekten çok iyi bir oyuncu; bu turnuvada Fildişi tur atlarsa ki başka bir grupta olsa kesin atlardı bence çok iyi bir takıma gitmesi muhtemel biz boşuna hayal kurmayalım derim.
Parma Maniac
10-06-06, 23:28
CIV süper oynuyodu, olmayacak bi gol yediler Crespo'dan.. taş gibi takım gerçekten..
Zokora hakikaten baya baskın oynuyor yine..
o değil de bu Arthur Boka ne muazzam bi sol bekmiş yahu.. arkadaş demişti de bi git adını duymadım demiştim.. herif inanılmaz bir şey..
Crespo attı duran toptaki karambolden.
yok valla içime sinmedi bu gol, bir tane de fildişi atsın da o zaman görelim er meydanını :)
zokora da gerçekten iyi oynuyor şu dakikaya kadar..
Parma Arsenal Ashley'i satıp bunu almasın yerine :D 3 tane Fildişili defans yaparlar artık :)
hastası oldum valla fildişi sahilleri'nin :D
Çok iyi bir takım bu Fildişi. Her an gol atabilirler. Çok tehlikeli geliyorlar. Forma renkleri de hoşuma gitti. Toure, Eboue de orada oynuyor bundan sonra Fildişi Sahillerini destekliyorum :)
adamlar atletiklik olayını aşmışlar, her oyuncu normal standardlarda 1.5 futbolcu gücünde, hızında vs :)
Ya hakikaten yazık bu gruba ne dandik takımlar var tur geçecek burada 2 takım elenecek hiç olmadı şimdi.
riquelme yıktı fildişi sahilleri'ni..
neyse aynen devam, belli olmaz futbol bu :)
Ya hakikaten yazık oldu bir sürü pozisyondan sonra manasız bir gol, tecrübe farkı işte.
Iyi oldu iyi, Arjantin'in net golü verilmedi, ona saysınlar..
Bu arada Boka zaten Beveren'de oynamıs 2 sene, hani şu Arsenal'in pilot takımı..Ama Wenger istememis olacakki Strasbourga satmislar :lol:
Yalniz Keita su ana dek bence Fildişi'nin en iyi oyuncusu..
Zokora da cok cok iyi..
Oleyyyy şampiyon Arjantin oleyyyy şampiyon Arjantin oleyyy :)
yazık günah şu fildişine.bekliyordum da bu kadar beklemiyordum şahane takımmış.söylenenler dışında akale'yi beğendim ben.zokora mükemmel bir adam imkanı yok alamayız onu biz.böyle oynamaya devam ederlerse gruptan çıkma ihtimali gayet yüksek.
arjantin'i hiç beğenmedim bunların dışında.yine de gruptan çıkarlarsa portekiz veya meksika'yı elerler gibi.
Ya hakikaten yazık bu gruba ne dandik takımlar var tur geçecek burada 2 takım elenecek hiç olmadı şimdi.
evet ya gerçekten yazık olacak bu gruptan elenecek takımlara.
Arjantin hiç birşey yapmadı ama 2-0 önde. Fildişi çok daha iyiydi ilk yarı da. Atamayana atar kuralı(hiç sevmem bu kuralı da) gereğince Arjantin attı. Bir gol bulsalardı ikinci yarı çok daha zevkli geçerdi. Hala Fildişinin bırakacağını sanmıyorum. Her an herşey olabilir. Bize de bu güzel maçı izlemek düşüyor.
keita kötü kaçırdı 1-0 ken arjantin pek bir şey oynamıyor ama iki gol atıverdiler bu arada sol kanatta sorinin yanında kim oynuyor ya ersin düzenim ekrandan göremedi herhalde adını söylemedi hiç ne biçim iş ya almanyaya ekip gönder parana kıy da
Yok artık Arjantin hiçbir şey oynamış yuh :)
Kıskananlar çatlasın
Kıskananlar çatlasın :)
Sorin in önünde kimse oynamıyor bu arada Arjantin 3 lü defans oynuyor Sorin sol kanat.
Saldır saldır saldır Arjantinim.
Fidisi bu kadar tecrubeli takimin ustune gitmicekti...direk kontra oynasaydilar daha yararli olurdu...riquelme cok bos kaliyor ve istedigi asistleri yapiyor. Fidis en az 2 tane daha yer
iyi de sorin-cambiasso-riquelme-maxi-? kim bu beşinci kafayı yedim ilk yarı boyu
Parma Maniac
10-06-06, 23:56
walla Ashley Cole giderse direk düşünelecek oyuncu..:) çok sevdim ben, güç, hız, teknik, savunma her şey var maşallah.. iyi bir transferi garantiler sanıyorum bu turnuvadan sonra..
bu arada hakikaten yazık olacak burda CIV'a falan.. şunu da söyleyeyim bu Arjantin'den şampiyon falan çıkmaz, bence.. Hollanda'yı da beğenmiyorum zaten çok.. ikisinden biri elenirse bu grupta şaşırmayacağım.. Sırbistan da çok sağlam takım, Hollanda maçında göreceğiz.. CIV'la ikisinden biri bir sürpriz yapacaklar gibi geliyor bana..
Şu ana kadar oynanan maçlar arasında seyretmesi en zevkli maç ilk yarısı itibarıyla bu oldu.Her dünya kupasında gönüllerde taht kuran bir afrika takımı genellikle olur.Bu turnuvadada fildişi oynadığı güzel futbolla böyle bir görünümde.2 gol yemesine rağmen teknikleri ve hızları gerçekten müthiş.İsmi bizim takımla anılan Zokora 'yıda çok beğendim.
iyi de sorin-cambiasso-riquelme-maxi-? kim bu beşinci kafayı tedim ilk yarı boyu
Mascherano imiş. Spiker onun adını hiç söylemedi yada hiç topla buluşmadı :) Açıkcası ben duymadım ismini televizyonu açtığımdan itibaren.
eyvallah lioney kadroları da göremedik kanal 1 sağolsun ersin düzen de bildiği isimleri söyledi sadece maç boyu ben de 8 numara kim diye şimdi baktım corinthias da oynuyormuş :)
Crespo'nun golü:
http://www.zshare.net/download/1-0-crespo-zip.html
Saviola'nın golü:
http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=2_0_Saviola.zip
Çağdaş ım sayılmayan golümüze de koysaydım ibreti alem için :) :) :)
Bu arada Giga, Mascherano ya özel bir ilgim olduğu için ben hemen dikkat ettim. Ama çok kötü oynuyor bugün, Cambiasso da ondan aşağı kalır değil. Güvendiğimiz dağlara kar yağdı :)
Yalnız Ayala diyorum, 33, 43, 53, kaç yaşıda olursa olsun, canı sağolsun. Nazar değmesin :)
Haydi be Pekerman.. Bak mac riskede girdi.. Al şu Messi'yide izleyelim bari 10 dakikada olsa..
drogba atti 2-1 oldu yürrüüü fildisi :>
Evde yusuf yusuf vaziyetleri hakim şu dakikalarda :)
2-1 bitti geç uyandı Fildişi.
fildişi ve gana keşke togo ve angolanın yerine diger gruplarda olsaydı... bu arada arjantin hocası niye aimar ve tevezi değil de topu kontrol edemeyen gonzalezi oyuna soktu anlayamıyorum aslında anlıyorum skoru korumak oysa skoru artırmak olsa düşüncesi bu kadar son 10 dakika sıkıntıya sokmazdı maçı neyse
Mac bitti..
Bir türlü şu Fildişini sevemedim; hatta gıcık oluyorum..Bilmiyorum Kamerun'un elenip bunların gelmesinden mi, Drogbanin ukala, magrur tavırlarının tüm takımda oldugunu gorup gıcık olmamdan mı, ama yine de sebebi ne olursa olsun sevmiyorum..
Bu acıdan bir kat daha sevindim..
Pakerman iki forvetini alıp biraz oyunu riske soktu; giren oyuncularda da nedense bir krampon problemi vardı sanırım; sürekli kayıp kayıp düstü hem Palacio, hem de Gonzalez..
Ayrıca ikinci yarıda Riquelme oyunu cok ama cok yavaslattı; sürekli skora oynadı..Yoksa ikinci yarı ilk yarıdaki Fildişi yoktu, fark artabilirdi..
Bir de, Tevez kaçıncı tercih olacak? Bu maçta dahi oyuna girmedikten sonra..
Bir baska konu da, tüm takımların isimleri İngilizce yazılırken, Fifa neden Fildişi Sahillerini Fransızca yazıyor? Kendi dillerindeki gibi yazılacaksa, İsveç'i de Swede filan yazsalardi.. Kucuk bir ayrıntı ama dikkatimi cekti..
aslinda ya aimar veya messi baslarsa, arjantin cok da goze hos gelen futbol oynar..fakat herhalde hoca bu maca messi riske etmek istemedi ve dogru bir karar verdi bence
http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=2_1_Drogba.zip
Drogba'nın golü.
kanal 1 adamı deli eder hemen maç sonu yayını kesiyorlar iki maç arası dizi yayınlıyorlar biri bana trtyi özleyeceksin dese inanmazdım hayat işte :)
tevez ve aimarı görmek istiyoruz
rıdvan da hala alex-riquelme kıyaslaması yapıyor hey Allahım :lol:
İşte diğer topic de o yüzden dedim ben bu Riqe yi takıma almazdım diye. İkinci yarı resmen duran top kontenjanından oynadı. Gerçi şu an kadro da onun kadar iyi duran top kullanan yok ama yine de Pekerman ın ona karşı özel bir aşkı var kesin. Yoksa ikinci yarı hiçbir hoca onu saha da tutmazdı.
Burdisso da kötü idi. İki önliberomuz da sağ olsunlar bütün maç yokları oynadılar. Takım geri kalanı başta Ayala olmak üzere iyi oynadı. İkinci yarı yapılacak ilk değişiklik ya Riqe yerine Aimar ı almak, ya da Gonzalez veya Messi yi alıp, Maxi yi ortaya çekmek olmalıydı. Böylece çok rahat kontralar ile 3 ü 4 ü bulup işi bitirirdik. Ama o skora oynayıp, oyunu soğutmayı tercih etti. Allah tan Fildişi nin kondüsyon durumu içler acısıymış. Neyse ne desek değişmeyecek Pekerman zaten :)
Aslında bir daha ki maç bir de Milito yu denesin Burdisso nun yerine belki daha iyi olur :)
Bu arada Palacio hakikatten sürüngen oldu girdikten sonra, hasta etti beni. Hırrrr.
heinze ve ayala şahane oynadı bu arada.sorin deli etti tam dayaklıktı,kendini yere atmalar falan.bir de eboue'nin gördüğü kart yanlıştı bence.
Bende Aruna Dindane'ye kıl oldum. Çok şahsi oynadı bir halt da yiyemedi sinir oldum :)
Parma Maniac
11-06-06, 01:42
Bende Aruna Dindane'ye kıl oldum. Çok şahsi oynadı bir halt da yiyemedi sinir oldum :)evet ikinci yarı CIV'ın ağzına pisleyen adamdı tek başına..
messi, tevez, milito ve aimari kadroda gormek istiyoruz ve riquelme, saviola, ve crespo sahada kalmali....tam fantezi olur :)
fakat bide bu var, bu sonucla arjantin yuzde 90 gruptan cikti gibi cunku fidis en az bir mactan puan alir
hollanda-sırbistan maçı iki farklı ekolün maçı az gol yiyen sırplar gole dönük hollanda keşke akşam oynansaydı bu maç
duncanferguson
11-06-06, 14:51
Bu akşam sırplardan süpriz bekliyorum,umarım ezerler şu hollandayı
Arjantin - Fildişi Sahili maçının gollerini izlemek için >> TIKLAYIN (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1194) arkadaşlar.
JackDaniels
11-06-06, 16:22
Sırbistan Karadağ-Hollanda
Fifa Dünya Sıralamasındaki Yeri
Hollanda :3
Sırbistan Karadağ :44
2006 Dünya Kupasındaki Yıldız adayı kim?
Hollanda :Kaleci Edwin van der Sar. O eski muhteşem maçlarını halen aratsa da grup maçlarında sadece 3 gole izin vererek ne kadar kaliteli ve formda olduğunu gösterdi.
Sırbistan Karadağ :Chelsea’nin eski Atletico Madrid’in şimdiki futbolcusu Mateja Kezman, çok önemli goller kaydetti. Bosna maçındaki galibiyet golü ve İspanya maçındaki beraberlik golü bunlardan 2’si oldu.
Dünya Kupalarındaki başarıları neler?
Hollanda : Dünya Kupası’nı hiç kazanamayan en iyi takım !.. İki kere final, yarı finaller, çeyrek finaller gördü ama henüz o kupayı havaya kaldırılamadı.
Sırbistan Karadağ :Yogoslavya’nın bölünmesinden sonra bir Dünya Kupası deneyimleri yok.
Şimdiki Yıldızı
Hollanda :Ruud van Nistelrooy. Manchester United’da problemli bir sezonu geride bırakan Ruud eğer formda olmazsa Hollanda gol atmakta çok zorlanabilir.
Sırbistan Karadağ :Kızılyıldız'ın golcüsü ve 2.10 m ile Dünya’nın en uzun boylu futbolcularından biri olan Nikola Zigic takımın en önemli isimlerinden ve uzun süre Arsenal, Liverpool ve West Ham’ın takibinde oldu. Futboluyla çok dikkat çekeceğininin garantisi olmasa da seramonilerde milli marş okunurken göze fazlasıyla çarpacağı kesin.
Takımın En güçlü yanı
Hollanda :Bu takımda müthiş bir takım ruhu, arkadaşlık ve birliktelik var
Sırbistan Karadağ :Defans hattını geçmesi çok zor bir takım. Elemelerde inanılmaz bir şekilde sadece 1 gol yediler. Peş peşe 7 maçta hiç gol yemeyerek yeni bir dünya rekoru kırdılar.
Takımın Zaafı
Hollanda :Khalid Boulahrouz, Barry Opdam ve Dirk Kuyt verilen şansları çok iyi kullandılar ancak onların tecrübesizliği halen kafalarda soru işareti uyandırıyor
Sırbistan Karadağ :Orta sahada yaratıcı güç problemi yaşıyorlar ve forvet hattını desteklemekte zorlanıyorlar.
hadi bakalım güzel olsun portakalların olsun
asist van persie gol robben 1-0
oranje op weg naar goud
ONLY ORANJE
İliç'i sahada görmek istiyoruz :)
İliç'i sahada görmek istiyoruz :)
iyi oynadıkları söylenemez,kesin 2.yarı alır.
ama iliç maçı ne kadar çevirebilir merak konusu!
djorcevic e 40 dk iyi tahammül etti valla adam bu arada!
Hollanda değişik kendi klasiği dışında kontrollü ve tek forvetli bir oyun stili ile başladı maça. Tabii Ruud un iki yanında soldan Robben ve sağdan Van Persie hücumlar da forveti üçlüyor yani klasik bir 4 - 5 - 1 diyelim. Kalede Kaptan Van Der Sar, önündeki dörtlüde solda Van Bronckhorst, sağda Heitinga ve ortada Mathijsen ve Ooijer önlerinde iki önlibero Cocu ve Bommel ve onlarında önlerinde Sneijder şeklinde dizilmiş durumdalar. Ayrıntıya vurursak 4 - 2 - 3 - 1 de diyebiliriz.
Sırplar klasik 4 - 4 - 2 leri ile başladılar lakin kabak gibi açılarak :) Futbolun nasıl değişmekte olduğunun kanatı olan ilginç bir ilk yarı izlemeye devam ediyoruz. Maç öncesi biri bana, durum 0 - 0 iken, Hollandanın kontrollü oynayıp kontradan bir gol bulacağını ve Sırpların takım halinde hücum yapıp kontradan bir gol yiyeceğini söylese gülerdim doğrusu :)
Sırplar da ilerde Kezman ve Milosevic ikilisi var. Arkalarından P. Djordjevic oynuyor ki orada İliç i tercih ederdik :) Solda Stankovic, sağda N. Djordjevic(yerine Koroman girdi) önlibero da ise Nadj oynuyor. Bekler Duljaj, Dragotinovic, ortada Krstajic ve Gavrancic tandemi oluşturuyor yanlış görmediysem, bazılarını yüz olarak tanımıyorum haliyle numaralarından çıkartıyoruz, sağ olsun spiker arkadaş çoğunu bilmediği için söylemiyor haliyle :) Kaleci Jevric. 2,02 lik dev Zigic yok :)
Gole kadar güzel maç oldu, sonra Hollanda iyice tempoyu düşürdü maç tatsızlaştı lakin ikinci yarı güzel olacakmış gibi geliyor :) İliç i sahada görmek istiyoruz :)
Ahanda Zigic ayısı girdi :) Milosevic çıktı.
Sırplar ikinci yarıya iyi başladı ama takımın iki yıldızı Kezman ve Stankovic yokları oynadığından etkinlik sağlayamıyorlar. Bu ikisi böyle oynarsan zaten puansız kaparlar turnuvayı. Bu arada Nadj da bize uymaz kafadan belirteyim :) Tabii birde İliç le görmek lazım Nadj ı, o yüzden son değişiklik hakkını İliç ten kullanmasını bekliyoruz Petkovic in :)
Landzaat, Bommel in yerine oyuna girdi. Oyun zaman zaman tempo kazanıyor lakin Kezman ve Stankovic de bir değişiklik yok henuz :) Ruud da çok kötü bugün belirtmeden geçemeyeceğim. Bir gol atsa da moralman toparlansa.
Ljuboja, dökülen Kezman ın yerine oyuna girdi. İliç i bu maç izlemek nasip olmadı.
Diğer dökülen bir adam olan Ruud yerine de Kuyt girdi.
İliç i bu maç izlemek nasip olmadı.
:kizgin: uyuz oldum ya
Maç sonra doğru iyice kötü olmaya başladı. Her iki takımda bende hayal kırıklığı yarattı. Hollanda 1 gol attım üstüne yatarım oyunu oynuyorsa iyi, yoksa bu futbolla işleri zor. Her iki takımdan da toplasan elde bir tek Robben var.
Boulahrouz , Mathijsen in yerine girdi. Daha da değişiklik olmaz artık :)
Nadj ikinci yarı hayli toparlandı lakin Hollanda da o kadar temposuz ki, diğer maçlar da daha iyi fikir ediniriz.
İliç i de izleyemedik zaten.
1 - 0 bitti. Normal şartlar da, biz iki takımı da götürüz gibi ama erken konuşmamak lazım :)
Saldır Saldır.. Saldır Arjantinim
Saldır Saldır.. Saldır Arjantinim
Saldır Saldır.. Saldır Arjantinim.
kazandık ama hiç beğenmedim takımı.özellikle bu taktiğin en önemli yerinde oynayan sneijder çok kötüydü.belki de futbol hayatının en kötü oyununu oynadı.van der vaart sağlam olsa çok şey değişirdi.golü atana kadar gayet iyiydik yalnız golden sonra aynı oyunu devam ettirmek lazım.ruud'un bir gol atıp kendine gelmesi lazım.ilk maç tehlikeliydi kazandık güzel oldu.
sırbistan da kötü oynadı ama iyi takım gayet.özellikle milosevic yerine zigic'le başlasa sakata girerdi maç iyice.ilic'i de diğer maçlarda görürüz inşallah.
Robben çok iyi oynadı. Büyük bir hayranlıkla izledim. Bir de hiç yorulmuyor arkadaş. Dk 89 orta sahadan aldı bir tane sağından attı solundan geçti ceza sahasının orada anca indirebildiler. Hollanda'nın ve maçın adamı idi. Ama takım arkadaşları ona ayak uydurmakta güçlük çektiler.
Bir de İliç'i izleyemedik. Allah belanı versin hoca diyorum :)
iki takim vasat oynadi fakat hollanda genede iyi oynadi..kalesinde hic pozisyon gormeden mac bitirdi ve robben suana kadar dunya kupasinin en basarili oyuncusudur. Artik grubun acik favorileri arjantin ve hollanda
valla hollanda beklediğim gibi oynadı...konfederasyon kupasındaki hızlarından bişey kaybetmemişler...robben milli takımda ayrı bi coşuyo...kezman bitmiş bir futbolcu...nistelroyda öyle...bence makaay bu takıma lazımdı.yani şu maçta robenin sakatlandığını falan düşünün...takım pozisyona giremezdi neredeyse...persie beklediğimden kötüydü...neyse ben bu takımı seviyorum...umarım arjantinle beraber çıkarlar gruptan...
Sırbistan yorulana, yani son 10 dakikaya kadar cok iyi pres yaptı yalnız.. Hollanda gibi bir takımın top cevirmesine izin vermedi.. Son 10 dakika iyice yorulunca Hollanda biraz top yapmaya basladı ve son dakikaları rahatca atlattı..
Sıkıcı gibi görünen ama iyi mac oldu bence. Robben harika oynadı. Hakemde güzel mac yönetmesine ragmen Hollanda'nın vakit gecirmelerine tolerans tanıdı.. 2. yarı zaten 5 oyuncu degisikliginden dolayı 2.5 dakika otomatikman uzayacaktı. Onun üzerine sadece 30 saniye eklemesi yanlıstı bence.. Çünkü cok durdu 2. yarıda oyun yerde yatmalar yüzünden..
hehe :) Yorulmaz tabii Robben. Benim de arkama Bommel ve Cocu gibi iki önlibero koysalar, ben de hiç savunma yapmasam yorulmam :)
Şaka bir tarafa ikinci yarı Koraman ın etkili oyunun da Robben in savunmaya dönmemesi ve aynı şekilde Robben in etkili oyunun da Koraman ın geriye dönmemesi etkili oldu bence :) Etki - Tepki meselesi işte. Tabii Koraman ın bir tane önliberosu vardı o da Nadj.
Aslında normalde tam tersi olması gerekirdi iki takımın klasik futbol anlayışlarını düşünürsek ama, aslında bu da hoş oldu. En azından Robben in nefis oyununu izledik işte biraz da Koraman (Toraman gibim bir şey bu be). Ruud un bir an önce gol atması lazım, lazım, lazım. Tabii Fil Dişi ne atsın :)
Ray52Lewis
11-06-06, 19:20
Hollanda bende de hayal kirikligi yaratti dogrusu, 1-0 dan sonra bu kadar düsük tempo da oyunu sürdürmeleri, Robben disinda gününde olan oyunculari olmamasi, van Nistelrooij´un inanilmaz form düsüklügü, Hollanda takimini daha güclü olarak tahmin etmistim...
Bugünkü oyunlari asiri sicaktan dolayi, ilk macin stresinden fln degilse fazla birsey beklememek lazim bu Hollanda´dan, erkenden elenip giderler, özellikle van Nistelrooij´un hali icler acisi diyecegim nerdeyse, sanirim yasadigi son sakatlik cok fazla sey alip götürmüs ondan...
Ilk izleyemedigim mac oldu bu ne yazıkki..Allahtan İliçim oynamamıs da, o kadar üzülmedim..
İliç aslında hic oynatılmasa da, teklif filan alıp satmasalar..Cunku bir kisim medya ısrarla İliç'i sattırmaya calısıyor bize..
Bense İliç'i çok ama çok seviyorum..
Sasha İliççççççççç Oleyyyyyyyyy!!
Parma Maniac
11-06-06, 20:50
Futbolun nasıl değişmekte olduğunun kanatı olan ilginç bir ilk yarı izlemeye devam ediyoruz. Maç öncesi biri bana, durum 0 - 0 iken, Hollandanın kontrollü oynayıp kontradan bir gol bulacağını ve Sırpların takım halinde hücum yapıp kontradan bir gol yiyeceğini söylese gülerdim doğrusu :)
abicim heralde bunu o ana kadarki maçın geneli için söylemedin değil mi? çünkü Hollanda'nın 20. dakikaya kadar savunma yaptığı falan yoktu, Sırbistan'ın da atak yapmaya çalıştığı yoktu.. Hoş 1 tane kontradan pozisyon buldular ama Hollanda oyuna her açıdan hakimdi, Sırbistan orta sahayı geçemiyordu..
Pozisyon için söylediysen de bunun futbolun değişimiyle ne ilgisi var, yani baskılı ve hücum oynayan takımlar kalesinde pozisyon gördükten sonra kontradan gol bulamayacaklar mı? :) gayet normal, futbolun içinde olan bir şey bence.. zaten o golden önceki Sırbistan atağının da bi baskı sonucu, öyle çok adamla gelmediğini de belirtmek lazım..
bu arada dünkü Arjantin-Fildişi, bugünkü Hollanda-Sırbistan maçını izledikten sonra(Hollanda maçının özellikle 2. yarısını Roland Garros yüzünden bölük pörçük izledim gerçi ama..) şunu diyebilirim ki bu gruptan şampiyon takım çıkması mümkün değil..
duncanferguson
11-06-06, 20:53
sırbıstan yaktı beni :agla: :agla: :agla:
Valla Emre cim, Sırplar tek önlibero ve çift forvet oynadı. Hollanda çift önlibero ve tek forvet oynadı. İki takımı düşünürsek bu yeterli bir açıklama zaten (tam tersi olması lazımdı bence). Ayrıca maça da aynen dediğim gibi kontrollü bir oyun anlayışı ile başladı Hollanda, baskılı ve hücum ağırlıklı başlamadı. Hollanda klasiğinin dışında şeylerdir bunlar sende biliyorsun. Doğrumu yanlışmı diye değerlendirmiyorum zaten, sadece farklı diyorum. En azından bence :)
Ray52Lewis
11-06-06, 22:08
Sirplar´da cift ön libero ile baslamadi mi maca Nadj ve Duljaj ile?
Ilk izleyemedigim mac oldu bu ne yazıkki..Allahtan İliçim oynamamıs da, o kadar üzülmedim..
İliç aslında hic oynatılmasa da, teklif filan alıp satmasalar..Cunku bir kisim medya ısrarla İliç'i sattırmaya calısıyor bize..
Bense İliç'i çok ama çok seviyorum..
Sasha İliççççççççç Oleyyyyyyyyy!!
Bence ilic bu takimda oynayamaz...Ilic bizim takimda cok basarili cunku biz hep golle yakin oynuyoruz ve o bu tarz baskindan faydalaniyor. Ama sirbistanda bu gecerli degil cunku adamlar hic organize olamiyor ve savunmayi on planda tuttuyorlar...Dolaysiyla ilic oynarsa, varligi hic his edilemez
Dünkü maçlarda..
Arjantin-Fildişi
Crespo 1-0
http://media1.latestgaols.net/948mv535o1z4.zip
Saviola 2-0
http://media1.latestgaols.net/g6qdews55vk0.zip
Drogba 2-1
http://media1.latestgaols.net/a3uf66cdquio.zip
Bugun:
Sırbistan-Hollanda
Robben 1-0
http://media1.latestgaols.net/2dl4xpqnsxts.zip
Parma Maniac
12-06-06, 01:48
Valla Emre cim, Sırplar tek önlibero ve çift forvet oynadı. Hollanda çift önlibero ve tek forvet oynadı. İki takımı düşünürsek bu yeterli bir açıklama zaten (tam tersi olması lazımdı bence). Ayrıca maça da aynen dediğim gibi kontrollü bir oyun anlayışı ile başladı Hollanda, baskılı ve hücum ağırlıklı başlamadı. Hollanda klasiğinin dışında şeylerdir bunlar sende biliyorsun. Doğrumu yanlışmı diye değerlendirmiyorum zaten, sadece farklı diyorum. En azından bence :)walla bilemiyorum abi ama bana Sırplar hiç öyle hücum amaçlı oynadı gibi gelmedi.. tek önlibero da değillerdi bence.. göbekleri hep kapalıydı.. zaten karakteristik oyunları buydu sene boyunca, adamlar işte 1 gol yiyerek gelmişler gruptan.. varları, yokları defans ki iyi beceriyorlar..
bu arada mesela 4-5-1 demişsin ama bana Hollanda'nın sistem 4-5-1'den çok 4-3-3tü gibi geldi.. hani şu Louis Van Gaal'in ünlü 3-3-1-3'ündeki 3lü forvetin kanatlardan gelen yapısı gibi yani.. ha Van Basten bence yetersiz kaldı ama öyle düşünüyorum yani.. tipik bir tek forvet diyemem bugünkü oyunlarına..
sonuç olarak boşver sen onları Arjantin'lisin değil mi? sevinmişsindir Hollanda'nın bu kepaze oyununa.. bi çömez Van Basten orda, sizde başka bi çömez Pekerman.. ikinizden de cacık olmaz vallahi :D
Spree'yle kendi aranızda atışın durun gruplar boyunca, çok sürmeyecek maceranız..(sokarım lafı kaçarım, aha arazi oldum bile :lol: )
:) Bülent e canım feda.
Yok ben zaten belirtim yazarken Robben ve Persie hücumda forveti üçlüyor diye dikkat edersen. Ama bu 4 - 5 - 1 in zaten en temel kuralı bence. Şimdi maçın tekrarına bakıyorum zaten :) Golden önce nerede ise bir 5 dakika Hollanda nın sahasındaydı oyun :) Tabii ben anektot olsun diye belirttim yoksa iş sıkışırsa bir Allah ın kulu geride tutamaz Hollanda yı da, bakalım diğer iki maça nasıl başlayacak Hollanda. Bana sanki artık biraz daha garanti, daha yavaş, daha az riskli, daha konrtollü oynuyorlar gibi geldi. Ben dediğim gibi bunu yanlış veya doğru diye değerlendirmiyorum, lakin böyle oynarken de elinde hayli iyi oyuncuları olan bir takımın etkili kontra yapması lazım, bence bu noktada zayıf kaldı Hollanda. Tabii bakmayın söylediklerime, benim vurgum, Hollanda marjinal bir hücum takımı, Sırbistan ise marjinal bir savunma takımı iken böyle farklar olunca bana değişik gelmesidir. Muhtemelen abartmışımdır o yüzden, iyi ifade edememişimdir.
(Şükrücüm doğrudur söylediğin N. Djordjevic oyundayken ve sağ bek oynarken öyle idi. Tabii ben maça öyle başladı demedim (Hollanda maça böyle başladı diye belirttim tabii), zaten hep devre arası yazıyorum kim nerde nasıl oynuyor diye o vakte kadar 3 - 4 rotasyon oldu işte Djordjevivler, Stankovic ve Duljaj arasında en sonun da Robben e çare üretemeyince değişikliğe gittiler zaten sonra son halini aldı takımın yapısı, sözün özü maçın geneli için konuştum, yanlış anlaşılmış ise benim kabahatimdir)
Tabii son olarak alemin kralının Arjantin olduğunu da belirteyim :)
Bu arada İliç'in cezalı oldugu icin oynamadıgı soyleniyor; dogru mudur?
Doğru değildir zira yedeklerdeydi kendisi.
Aslanın resmini de koyalım tam olsun :)
http://us.i1.yimg.com/us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/t/pla/l/179174.jpg
SIRBISTAN/KARADAĞ - HOLLANDA maçının gollerinin kliplerini izlemek için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1226)
Maçın adamı : Robben
Arjantin'de dünkü antremanlarda Messi yine sakatlanmıs, yarın oynaması zor görünüyormus..
Yahu izleyemeyecekmiyiz Messi'yi şu kupada? Bizim izlememizden de önemlisi Arjantin'in kupayı kazanabilmesi icin iyi bir Messi'ye ihtiyacı var.. Gününde bir Messi'yle her takımı yenebilirler.. Umarım yarın izleme şansına sahip oluruz Messi'yi..
Ray52Lewis
16-06-06, 01:52
Messi bugün yine antrenmana cikmis yalniz, zaten yedek bekleyecek yarin, macin durumuna göre alabilir Pekerman, tabii artik izlemek istiyoruz onu...
Bu turnuvada destekledigim takim Arjantin, yarin Arjantinli´ler arasinda izleyecegim maci, Ilic´i de görmek istiyoruz ama sanirim Sirplar pek degisiklik yapmayacak kadroda...
Vamos vamonos Argentina! :)
Messi Chelsea maçından beri sakat di mi, 1-1.5 ay demişlerdi o zaman 3 ay geçti..
espn bunu soyledi
Ray52Lewis
16-06-06, 02:05
Messi Chelsea maçından beri sakat di mi, 1-1.5 ay demişlerdi o zaman 3 ay geçti..
Döndü dönecek denildi hep ama gercekten bu arada 3 ay gecti sanirim, Milan maclari, Samp. Ligi finali, simdide dünya kupasini kacirirsa cok pahaliya mal olmus olacak o sakatlik...
maclardan biri 16.00 yerine 22.00 de olsaydı keske bugün
ayrıca tevezi sahada görmek istiyoruz
Yani Meksika macını 22ye bu macı 16ya koyan organizasyon komitesindeki zihniyete atlayayım ben..
espn bunu soyledi
Abicim Ilic'in cezalı olması için hiçbir neden yok, son maçta kırmızı da görmemiş sarı da niye cezalı olsun ki?
Yani Meksika macını 22ye bu macı 16ya koyan organizasyon komitesindeki zihniyete atlayayım ben..
maçı ev hanımları rahat rahat izlesin istemiş olmalı fifa ( tabe bi de benim gibi işsiz güçsüz öğrenciler için ) :lol:
iliç gene yok 11 de ntvye göre :(
Ölüm grubunda sıra geldi Arjantin-Sırbistan Karadağ maçına. Sırbistan teknik direktörü Petkoviç Galatasaraylı İliç'i yine ilk 11'de sahaya sürmeyecek.
İki teknik da saat 16:00'da başlayacak maç öncesi ilk 11'leri açıkladı...
Arjantin (4-3-1-2): 1-Roberto Abbondanzieri; 21-Nicolas Burdisso, 2-Roberto Ayala, 6-Gabriel Heinze, 3-Juan Pablo Sorin; 22-Luis Gonzalez, 8-Javier Mascherano, 18-Maxi Rodriguez; 10-Juan Roman Riquelme; 7-Javier Saviola, 9-Hernan Crespo
Sırbistan & Karadağ (4-4-2): 1-Dragoslav Jevric; 4-Igor Duljaj, 6-Goran Gavrancic, 20-Mladen Krstajic, 3-Ivica Dragutinovic; 17-Albert Nadj, 10-Dejan Stankovic, 11-Predrag Djordjevic, 7-Ognjen Koroman; 9-Savo Milosevic, 21-Mateja Kezman
16.06.2006
Kaynak: Superspor.com
Bi izleyemedik İliç i ya...
Sağlı sollu geliryoruz alimallah çakarız yakında :)
Cambiasso kesik yemiş Gonzalez sahada bu arada. Sırplar geçen maç ikinci yarıdaki kadroları ve dizlişleri ile sahada.
Argantina hey hey hey
Argantina hey hey hey
Argantina hey hey hey
Allahhhh ne çakarmışız beeee :)
Golllll Maxiiii Rodriguezzzz
Oleyyyy Oleyyy Argantina Argantina
Bu ne biçim "gol yemez" takımdır yahu?
Böyle gol yenir mi?
Cambiasso oyuna giriyor, Gonzalaz sakatlandı, çıkıyor.
İlk maçtakinin aksine iyi bir oyun bekliyoruz Cambiassa dan :)
Vucinic sakat mı acaba?Şu yürüyen forvet ikilisinden çok daha iyidir.
Bir de genç Vukiç'i çok merak ediyorum.
hehehe :) Koraman ın attırmak için büyük bir gayret içinde gördüm bizim oyuncuları :)
Maç genel olarak bizim sol kanatımız, Sırpların sağ kanatında geçiyor. Sağ tarafı çok boşluyoruz zaten. Her halde ilk maç Robben in o tarafı dağıtması, aynı zaman da Stankovic etkisiz iken Koraman ın daha etkili olduğunu hesaba katarak böyle çıktık diye düşünüyorum.
Yine de savunma da sağ tarafa da dikkat etmek lazım, Stankovic tir ne yapacağı belli olmaz.
Yok yahu sakat değil lakin İliç i görsek daha iyi olur :)
Zaten Djordjevic in gene bir şey yaptığı söylenemez derken
Allah Allah ne çaktık ne çaktık :)
Sallıyoruz bbeeeeeeee :)
Gooollll Cambiassooo (duymuş sesimi hırbo) :)
Ben de bu Sırp'ları adam belledim,bahis yapmadım neme lazım diye.
Dağılın gözüm görmesin ulen.
Cambiasso
2-0
Bu arada aslanım Saviolam top rakipte iken her pozisyonda sağ kanata gelerek orta sahayı beşliyor.
Bu arada hakem kıçından ofsayt uydurdu olası bir golümüz yedi, yetmedi birde sarı kart gösterdi Crespo ya. İt hakemler.
Saviola,Rijkaard'a selam yolluyor...:)
Maxi
3-0
Yıkıldddıııı ortaaalııık beeee :)
3 olduuu bee Maxxiiiiiiiiiiii :)
Aslanım Saviolammmm, deli fişeğim benim.
İlk yarı salladık ortalığı, 3 - 0 önde kapadık. İkinci yarı ciddi bir oyun bekliyoruz tabii.
Valla 2-3 bahis yapmıstım, hepsinde de Arjantin'in yenmesi ve ya over secenegi vardı.. Daha ilk yarıdan bahislerin kendisine ait ayaklarını garantileyen Arjantinimize selamlar, saygılar sunuyoruz.. :)
ya bir kaç kelam edeyim ben de devre arasından yararlanarak bu sırbistan da polonya gibi patladı ne kadar çirkef bir takım bir de koraman kırmızıya koşuyor. hakem maçı zırt pırt durdurdu oyunu çok kesti avrupalı hakemler bunu hep yapıyor. sahayı niye ıslatırlar oyuncular kayıp duruyor bu kupada luis gonzalez 16 dk boyunca kaydı durdu buna dayanamayan lifi de çekti heralde :) arjantin 4 pozisyon buldu 4 ünü de attı biri ofsayt diye iptal edildi ki değildi saviola çok iyi oynadı messi gelince bu takım neler yapar oy oy oy
arjantin cok iyi..muthis oynuyolar..ve ikinci golleri turnuvanin gollu..anca gu kadar guzel olur!!
Saviola maçın yıldızı şu ana kadar.Hiç böylesine harika oynadığını görmemiştim şahsen.
2. gol inanılmaz güzel,İspanya'nın son golü gibi.
Ama yine nedense pozisyonu en başından göstermediler,ki orada yine Saviola'nın dönüşü var ki İliç'i hatırlattı bana ;)
Sırpların yapması gereken değişiklik,
Koroman'ı alıp İliç'i sahaya sürmek olacak.
Bunu yapmazlarsa çok daha kötü duruma düşerler.
Stankovic sağa,Djorjevic de sola geçmeli.
4-4-2 'yi de bozmamaları lazım.Gerçi Stankovic ve Koroman kanat değil daha çok açık oynuyorlar ve Krstajic'le sağ bekleri çok zorlanıyorlar.
Söylediğim,yapılacak değişiklikle Sırbistan ikinci yarı goller bulur ama 3-2 veya 4-2 biter maç heralde.
Kısaca Sırbistan a değinip, Arjantinime geçmek isterim.
Sırplar daha önce de söylediğim üzere, ilk maçta sağ bek N. Djordjevic çıktıktan sonraki 4 - 4 - 2 leri ile başladılar maça. Kalede Jevric var, Duljaj sağ bek, Dragotinovic sol bek oynuyor ve nerdeyse bir kere ileri çıkmadılar. Tandemde Krstajic ve Gavrancic var. Önlerinde Arjantin orta sahası karşısında çok zayıf kalan P. Djordjevic ve Nadj var. Sağ kanatta bu maç Arjantin in aldığı tedbirler ve taktik ve oyuncu rotasyonları ile hiç etkili olmayana Koraman, sol kanatta zaman zaman önünde boşluk olmasına rağmen tıpkı ilk maçtaki gibi çok etkisiz olan Stankovic var. İleri ikilide kayıp Kezman ve Milosevic var. Bir kere P. Djordjevic gibi yumuşak bir adamın olduğu orta saha çok çobuk düşüyor oyundan ve ısrarla buna devam etmesi çok ilginç Sırpların. Belki solda çok etkisiz olan ama daha ısıran ve mücadeleci bir oyuncu olduğunu bildiğimiz ve üstelik tekniği hayli yüksek olan Stankovic i içeri çekip bir başka oyuncuyu sol açığa çekse daha mantıklı olur. Tabii koca Sırbistan da bir sağ bek yok herhalde ki Duljaj devamlı sağ bekte.
Biz ise bu sefer 4 lü defans oynuyoruz. Sistem olarak 4 - 1 - 2 - 1 -2 diyebilirim en açık şekilde. Sağ bek Burdisso, sol bek Sorin. Tandem de Ayala ve Heinze var. Önlibero Mascherano. solunda Maxi, sağında sonradan Gonzalez in yerine oyuna giren Cambiasso, önlerinde Riqe ve ileride Saviola ve Crespo şeklinde oynuyoruz. Özellikle Sorin in de devamlı hücuma katılması ile, so tarafta Sorin, Maxi, yine buraya yaklaşan Riqe ve forvetlerden biri ile burayı abluka altına alıyoruz. Bu durumda hücumda iken defansın geri kalan üç oyuncusu ve önlibero Mascherano geriden ayrılmıyor ve kontra imkaanı vermiyoruz olası top kayıplarında. Top rakipte iken ise, yine daha önceden belirttiğim gibi Saviola sağ tarafa gelerek hem bu tarafı kapatmaya çalılıyor hemde Cambiasso ortayı daha rahat kontrol ediyor Mascherano nun yanında. Geçen maç ikinci devre Maxi nin içe geçmesi daha iyi olur demiştim, çok rahat kontralara çıkarız demiştim. Bu maçta görüldüğü üzere Maxi sol açık ve sol içte, hücum bindirmelerini öyle bir yapıyor ki, öyle sızıyor ki içeri, dağıtıyor orayı. Şu ana kadar Saviola ve Maxi maçın yıldızları olmakla beraber takım olarak çok iyi oynuyoruz. İkinci yarı başladı, kritik değişiklikler olursa taktik anlamında belirtmeye çalışırım.
İkinci yarı başladı bu arada. Sırplar iki değişiklik yaptı. Nadj yerine Ergic, Koroman yerine Ljuboja girdi. Derken ilk kontrayı verdik ama sonuç çıkmadı :)
ilici koymuyor!!! bu arada tevez girecek ve crespo cikar herhalde.
Yahu hangi ahmak bu maci gunduze alir.. ulan guzelim mac gitti iyimi :( aksama otur angula-meksika macini izle :kustum:
Eeee ilici oynatmassan boyle olur iste :lol:
Günün yıldızlarından Saviola çıktı Tevez nihayet sahada :)
Hehe :) Kezman kırmızı kart gördü :)
Kör kör parmağım gözüne.
Ulan daha iki dakika önce uyardı seni hakem,pis herif.
Bu arada biz yeniden ilk maçtaki tertibimize döndük. Üçlü defans önünde iki önlibero Mascherano ve Cambiasso ve solda Sorin, sağ geçen Maxi şeklinde dizilmiş durumdayız.
Aha Vukic in giriyor Egemen :) Milosevic çıktı.
Hıh,adamım girdi oyuna.
Gerçi şu durumda ne yapacak tek başına ama?
Ahanda Messi giriyor :) Maxim dışarda, helal olsun sana be.
Ve nihayet Messi sahada.. Tevez'le birlikte neler yapacaklar bakalım son 17 dk.da ?
Ahahahahah Crespooooo. Asist Messiiiiiiii 4 oldu :)
Messi'm girer girmez golünü attırdı :).
Bu Arjantin biraz zor yenilir bu kadroyla..
Yalnız adamlar kendi kalelerine atmış olabilir, tam süzemedim :)
Neyse gollllll Crespooooooooo :)
Argentina
Argentina
Argentina
Argentina
Argentina
Argentina
Tevezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 5 olduuuuu :)
Arjantin adeta güc gösterisi yapıyor..
Sıradan bir mac degil bu.. Meydan okuyorlar adeta tüm dünyaya..
Helal olsun gercekten.. Bu takımı izledikten sonra diger maclar sıkıcı gelir artık :).
sırbistan her turnuvada yapıyor bunu..euro 2000dede hollandaya 6-1 yenilmişlerdi..tam ben dedim ersin düzen benden çaldı :lol:
büyük takımın büyük oyuncusu şahane yaratık messi şov yaptı 2dkda.insan değil ki aslanım.
6-0...yuh artik..ve bitti...arjantini kim tutar
Sahada Aslanlarımız
Tribünde Taraftarımız
Almanyayı Yıkarızzzz :)
Heyya Heyya Heyya Heyya Argentina Argentina
messi ve tevez ikisi de 1 gol 1 asist ve bu adamlar yedek arjantin-ispanya finali istiyorum
stuttgart'tan alemin kralı geliyor sesleri yükseliyormuş :)
o değil de liderlik son maça kaldı o kötü oldu :lol:
:) Şimdi arkadaş ile telefonda maçın muhabbeti yapıyorduk, bunun üstüne ilk maçta şapa oturmayalım diye :)
Neyse Hollanda yabancı sayılmaz, mühim olan ilerki maçlarda şapa oturmayalım Bülentim varsın lider olmayalım. Lakin yatar beraberliği alırmışız gibi geliyor tabii, orası ayrı :)
Hele siz bugün bir alın bakalım :)
Statüyle ilgili birşeyi merak ediyorum.. Arjantin gruptan cıkmayı garantiledi mi?
Diyelim ki Fildisi Holanda'yi 1-0 maglup etti.. Son maclarda da Fildisi Sırbistan'ı yenip, Holanda Arjantin'i 2 farkla yenerse 3'lü averajamı bakılacak yoksa genel averaja mı?
Riquelme'yi Alex de Souza'ya tercih ederim ama her ikisi de Dünya Şampiyonu olacak takımda yedek bile olmamalılar.
Herkes maçı beğenmiş sanırım benim haricimde.Arjantin'in 7 kez gelip 6 gol attığı,başka da hiçbir şey olmayan bir maçtı.Özellikle Riquelme liderlik özelliğini seyirciyi uyutarak kullanmaya çalıştı da Saviola,Messi ve Tevez buna izin vermediler :)
Ama ben yine de belirteyim,
böylesine temposuz olacaksa gollü maç yerine tempolu,mücadele dolu maçları tercih ederim.
Örneğin İsveç-Trinidad Tobago maçı daha iyiydi bence.
Neyse,
sonuçta bu bir turnuva.
Arjantin seyir zevkini ikinci planda tutup,kendilerini de sıkmayıp harika bir galibiyet aldılar.
Umarım Portekiz'le eşleşirler de,
grup maçlarını düşük tempoda oynayıp gruptan çıkacak iki takımın asıl güçlerini görürüz.
Can lardan Cozker olanı topicleri iyi okumuyoruz herhalde :)
http://www.galatasarayi.com/forum/viewtopic.php?t=4161&start=120
6 sıfır çok - genel - gözüktü bu arada gözüme eheheh :)
Diğer Can a da sadece gülüyorum :)
Kardeşim biz hayli seyir zevki aldık, Arjantin çakmış 6 tane bundan ala seyir zevkimi olur, sen ne dırdır ediyon be :)
Beğenmiyorsan izleme ala ala :)
Kıskananlar çatlasın
Kıskananlar çatlasın :)
:) Şimdi arkadaş ile telefonda maçın muhabbeti yapıyorduk, bunun üstüne ilk maçta şapa oturmayalım diye :)
Neyse Hollanda yabancı sayılmaz, mühim olan ilerki maçlarda şapa oturmayalım Bülentim varsın lider olmayalım. Lakin yatar beraberliği alırmışız gibi geliyor tabii, orası ayrı :)
Hele siz bugün bir alın bakalım :)
anlaştık o zaman lider olmayın :)
zaten galiba lider olan brezilya'yla finale kadar oynamıcak.
Siz de çakarsınız Brezilya ya yahu :)
Fildişi nde, ilk maçta ilk onbir çıkan Akale, Keita ve Kalou yok yerlerine Romaric ve ilk maç sonradan oyuna dahil olan oyuncular A. Kone ve B. Kone oynuyor.
Hollanda ilk maçtaki onbiri ile sahada ve muhtemelen aynı diziliş ile oynayacaklar.
akale'nin olmaması güzel de van der vaart dönsün artık en lazım adam o.
Oyun şimdilik düşük tempolu ve ortada başladı. İlerleyen dakikalarda Hollanda nın hücuma ağırlık verip, Fildişi nin oyunu kendi sahasında kabul edip kontra oynadığı bir şekile dönüşmesini beklemekteyim. Her iki takımda 4 - 5 - 1 ile başladı.
Hollanda ilk maçtaki gibi 4 - 2 - 3 - 1 şeklinde, kalede Van Der Sar, geri dörtlüde sağ bek Heitinga, sol bek Van Bronckhorst, tamdemde Ooijer ve Mathijsen, önlerinde iki önlibero Cocu ve Van Bommel onunda önünde serbest Sneijder sağında ve solunda hücumda forveti üçlüyen Van Persie ve Robben, en ileride Ruud ile sahaya yayılmış durumda.
Fildişinin 4 - 3 - 2 - 1 de ise kalede Tizie, geri dörtlüde sağ bek Eboue, sol bek Boka, tamdemde Toure ve Meite, onların önündeki üçlüde Y. Toure, Zokora ve Romaric, savunmada kanatlara gelerek orta sahayı beşlerken, hücumda Drogba nın yanına gelip forveti üçleyen sağda B. Kone ve solda A. Kone (rotasyon yapıp kanatta değiştiriyorlar) ve nihayetinde forvette Drogba şeklinde sahaya yayılmış durumda.
Van Persie nin serbest vuruştan kaydettiği golle, Hollanda 1 - 0 öne geçti :)
van persie inanılmaz çaktı frikikten.maçın başında topu elle alan drogba'ya,o pozisyonda konya-fb maçındaki hakem 4lüsü gibi davranan hakemlere ve maçın başından beri vakit geçirmeye çalışan kaleciye kapak olsun.
Fan porsi de kim ola?
Spiker efendi senin telafuzuna oturayım ben.
ruud ruud ruud ruud ruud ruud ruud .... 2-0
2 oldu nihayet Ruud attı :)
Ruud Ruud Ruud :)
Tipik Afrika takımı sendromları.
Teknik,fizik güç züper.
Taktik,disiplin ve fikir yerlerde sürünüyor.
kameraya yakın taraftaki fildişili oyuncunun uyuması sonucu rahat pozisyonda van nistelrooy çaktı..
neyse zaten hiç öyle 2002'deki gibi sevimli sürpriz kaldıracak halimiz yok, kim iyiyse o çıksın..
Zokora direkleri salladı :) Güzel vurdu Allah ı var yani.
zokora'dan müthiş bir şut, direkten döndü..
fildişi'nin bu grupta olması gerçekten çok yazık, angola, togo ve hatta gana olsaydı keşke..
hoşgeldin ali aydın.ben bu hakemi öldürürüm.2 tane yalan sarı kart çıkardı.
herifler ne maç yayını yapıyor be abi, bizim musa çözen'i stajer diye yollasaydık keşke :)
Offff B. Kone acayip çaktı :) 2 - 1
fildişi'nin bu grupta olması gerçekten çok yazık, angola, togo ve hatta gana olsaydı keşke..
ulan iyice taktım buna şimdi, çok yazık hakikaten.. adamlar her hücreleriyle futbol oynamaya çalışıyorlar, yazık olacak böyle bir takımı kaybetmek..
İlk sarı kart tartışılır da, ikinci de topla beraber taça çıkmaya hazırlana Drogba ya nediye faul yaptı Mathijsen anlamakta güçlük çekiyorum.
Bu arada maçta kesin kırmızı çıkar herhalde, boyuna sarı kart oluyor :)
Van Bronckhorst çok güzel bir müdahale ile Fildişi nin ikinci golden etti. Gerçi Drogba da daha iyi bir pas çıkarabilirdi. harcadılar ikiye biri :)
Koca Hollanda'da yok mudur şu kazma Van Bronckhorst'un yerine oynayacak bir solbek?
A. Kone 18 çzgisinden uygun bir şut fırsatı dağlara taşlara gönderek harcadı.
Bu arada karar verdim ilk maç Sneijder iyi oynamış, zira ilk maç kötü ise bugünkü oyunana ne denir bilmiyorum :)
drogba yıldız havasını bırakıp adam gibi oynasa 2. golü atmıştı fildişi. ilk gole kadar gayet de bastıran fildişi 2-0 dan sonra gene bastırdı ve hollanda savunması güven vermiyor herşey olabilir ikinci yarı
Maçın başlarında Fildişi'nin penaltısı verilmedi.Afrika takımları böyle ilginç oluyor.Kırılma anlarında skoru değiştiremedikleri zaman mutlaka gol yiyorlar.
Ancak bu kez farklı olacak gibi çünkü Robben,üstelik de sarı kartlıyken,etkili olamayınca Hollanda'nın da birşey yapacağı yok gibi.
Van der Vaart'ı çok arıyorlar,
onun yokluğunda da Van Persie etkili olamadığı gibi Sneijder yaratıcı bir oyuncudur,Kuyt da etkili olabilir ama onlar da yedekler.
Yani Fildişi bu kez baskıyı,gol yemeden uzunca sürdürecek gibi.
Gerçi 15 dakikalık bir baskıya Hollanda dayanamaz bence.Ancak Van der Sar direnebilir :)
45-70 arası gol beklemiyorum.
70-90 arası olur gibi.
Zaten Fildişi erken gol bulursa maçı kaybeder kesin!
Öyle de bir özelliği var Afrika takımlarının.
fildisli sahilleri da etkili oynuyor..boyle devam ederse mac 3-2 biter..zokora bir direk, drogba 2ye1 pozisyonunda adam gibi pas verememesi ve son vursulari iyi yapmadilar. Hollanda tam tersine her girdigi pozisyonu degerlendirdi ve Robben yine muthis oynuyor ama topu tutma hastaligi devam ediyor..bu arada uyduruk iki sari kart gercekten cok komik, bu hakeme gozluk filan lazim...
bireysel defans hataları olmasa pozisyon vermicez.bir de şu sneijder kadar bu taktiği etkisiz hale getiren adam bulunur mu bilmiyorum.van der vaart lazım kesinlikle.ya da o sakatsa giremicek durumdaysa alsın sneijderı kanada ortaya koysun var persie ya da robben'i.kanada almıcaksa kuyt geçsin oraya.bir şeyler yapması lazım ama.
İlk tarı muhtemelen sakatlanan Heitinga çıktı yerine Boulahrouz girdi.
Hollanda ikinci yarıya sol taraftan Van Persie nin bindirmelri ile başladı.
Fildişi nde ise A. Kone bir kaç topu daha dışarı atarsa çıkabilir gibime geliyor.
Maç düşük tempoda bol faullü geçiyor. Derken günün etkili!!!! ismi Sneijder çıktı yerine Van Der Vaart girdi :)
Zokora şow izledik biraz önce, akabinde Eboue golle burun buruna geldi, sonuç yok :)
Bommel, Boka yı biçti :) Bakalım oyuna devam edebilecekmi?
Yok A. Kone den bir cacık olmayacak bugün :)
Gene dağlara taşlara dikti topu.
Yapi Yapo ( hastayım bunun da ismine :) ) ve Dindane oyunda, Romaric ve Kone lerden kısa olan B. Kone çıktı.
Zokora 3500 üncü top çalmasını gerçekleştirdi biraz önce :)
Oyun Fildişi ağılıklı geçiyor, Hollanda yine etkili kontralar yapamadı bu dakikaya kadar, bakalım ilerleyen dakikalarda yapabileceklerimi.
Bu arada İliç de son maçta oynar artık herhalde.
Bütün yedekler sahada olur son maçta.
:)
Ulan futbol biraz adalet be..
Haketmiyor Fildisi bu aksam turnuvaya veda etmeyi..
Zokora bugün oynadığı oyun ile Chelsea nin yolunu tutar, gayet açık ve net :)
Ruud dışarda Landzaat oyunda.
Nihayet A. Kone kazması dışarda Akale oyunda.
Çizgiden Van Persie çıkardı :)
Zokora nın önünde saygı ile eğiliyorum.
Bir sağda, bir solda, bir ortada... Heryerde.
Son 15 dakika Fildişi nin kondüsyonu tükenince tempoları ve dolayısı ile maçında temposu çok düştü, uyku getirecek düzeyde pozisyonsuz ve ağır bir maç olmaya başladı.
Hollanda pas yaparak maçın sonunu getirmeye çalışıyor. Uzatmalara geçtik, fahiş bir hata olmaz ise böyle bitecek.
Bu hakemi de oldum olası tutarım.
Müthiş karizma adam.
Bu sezon sporda genel anlamda ilk defa savaşanın,hakedenin kazanamadığı şekilde sonuçlandı.
Fildişi Sahilleri'nin bu maçı kazanması gerektiğinden bahsetmiyorum;
Hollanda bu gruptan çıkamamalı,Fildişi Sahilleri çıkmalıydı.
Oysa ki GS,Ülkerspor,Young boys,vs. gibi başarıların yanında,
Almanya'nın,İsveç'in attıkları son dakika golleriyle gruptan çıkmaları da 2006 yılına özel,hakedenin kazanması durumuydu.
İlk defa gerçekleşmedi.
ben bu spikeri öldürürüm.bütün isimleri yanlış söyledi,her şeye bağırdı çağırdı.kapak olsun ona da.şimdi son maçta lider olalım bari :)
robin van persie :buyuksun:
yahu hollanda niye çıkmamalı gruptan.sadece üstün oynadılar öyle çok bariz pozisyonları da 1-2 tane en fazla.arjantin maçında çok daha etkili oynadılar.yalandan baskı kurdular birden hakettiler ne ala memleket.selametle...
ceyrek finalde şöyle arjantin,brezilya,almanya,ingiltere,ispanya,italya ,fransa ve hollanda olsun da tadından yenmesin şu kupa
Ben bu şekilde, haketti veya haketmedi şeklinde değerlindirmenin ne kadar doğru olduğu konusunda kararsızım çok kısa bir turnuva olduğu için. İki sıfır öne geçip, belli bir strateji güdülmesini hesaba katmak lazım. Söz gelimi Fildişi iki sıfır öne geçse, muhtemelen bu sefer Hollanda, üstelik Fildişi nin yaptığının iki gömlek üstünde bir tempo ve hızla baskı kuracaktı vs.
Hollanda da bir değişim olduğunu ilk maçtan sonra da söylemiştim, bu maçtan sonra iyice açığa çıktı diye düşünüyorum. Artık daha kontrollü, daha stratejik oyun oynuyorlar. Eskiden bir sıfır önde iken bile bir sıfır mağlupmuş gibi oynayan takım yok. Geçen sefer de bunu analatmaya çalışmıştım. Söylemek istediğim yine bunun doğru, yanlış hatta oyuncu ve oyun sistemine uyup uymadığı değil sadece artık apaçık bir düşünce farkı olduğu.
Beni esas şaşırtan ise, tıpkı ilk maçtaki gibi Hollanda nın etkili kontralar yapamaması, Robben hızlı ve teknik, Van Persie hızlı ve teknik, Sneijder ve Van Der Vaart ın futbolcu karakteristikleri herkezce mağlum. Bilemiyorum, ilerde Ruud un olması bunun sebebi olamaz. Geriden pas atabilecek adamlarda var. İlginç hakikatten.
Acaba, topu alınca pas yapalım, oyunu iyice soğutalım mı ile hemen hızlı çıkalım fırsatı değerlendirelim mi arasında bir ikilemdemi kalıyorlar :)
Yoksa hala bu şekilde oynamaya alışıkmı değiller :)
ceyrek finalde şöyle arjantin,brezilya,almanya,ingiltere,ispanya,italya ,fransa ve hollanda olsun da tadından yenmesin şu kupa
bu listede cek cumhurrieti olmali ve portekiz, meksika, ve isvecde aday olabilir...bi kere fransa tamamen irenc oynadi, ingilterede cok kotu oynadi...yani su iki takim hic tad vermezken, ceyrek final niye farkli olsun.
Hollanda ikinci turu hak etti galiba ama 4 yil sonra, guney afrikada, bu fildisli sahilleri en az ceyrek final oynar.
Ben bu şekilde, haketti veya haketmedi şeklinde değerlindirmenin ne kadar doğru olduğu konusunda kararsızım çok kısa bir turnuva olduğu için. İki sıfır öne geçip, belli bir strateji güdülmesini hesaba katmak lazım. Söz gelimi Fildişi iki sıfır öne geçse, muhtemelen bu sefer Hollanda, üstelik Fildişi nin yaptığının iki gömlek üstünde bir tempo ve hızla baskı kuracaktı vs.
boşuna sevmiyorum ben seni :) şahane anlatmışın yine.ayrıca sanki fildişi golü çok organize attı.hayatı boyunca bir daha vuramayacağı bir şut çekti,abuk bir yere gitti gol oldu.
bu listede cek cumhurrieti olmali ve portekiz, meksika, ve isvecde aday olabilir...bi kere fransa tamamen irenc oynadi, ingilterede cok kotu oynadi...yani su iki takim hic tad vermezken, ceyrek final niye farkli olsun.
Hollanda ikinci turu hak etti galiba ama 4 yil sonra, guney afrikada, bu fildisli sahilleri en az ceyrek final oynar.
dünya şampiyonu olmuş 6 takım ve hep gönüllerin şampiyonu olmuş ispanya, hollanda o yüzden bu 8 takımı saydım futbol olarak değil
ayrıca portekiz,isveç,meksika ve çekler ikinci turda muhtemelen hollanda,almanya,arjantin,brezilya ile oynayacaklar ki bu 4 takım da favori yoksa fransa ve ingiltereye bayılmıyorum
Kahretsin ya saat 4'de maç olur mu? Kaçırdım güzelim Arjantin maçını. 6 tane atmışlar bir de utanmadan. Ben izlesem 1 bilemedin 2 tane anca atarlardı. :) Bu Sırplara az bile 8 tane filan atsalardı keşke. İliç'i oynatmazsan sen böyle 6 tane yersin işte :) Arjantin'i de tebrik ediyorum. Şöyle herhangi bir turda Arjantin-Brezilya eşleşmesi olsa da izlesek valla. Messi'de bu şekilde döndüyse bu Arjentin'den korkulur valla. Saviola'da bu şekilde devam ederse ne ala.
Van Persie'de selamlarımı gönderiyorum. Gerçekten yetenekli futbolcu. Robben'den de nefret etmeye başladım. Yahu adam bir kafanı kaldır da pas at. Çok bencil oynuyor hiç sevmem bencil oyuncuları :)
Birde ölüm grubu dedik iki favori takım 6şar puan yapıp son maça kalmadan gruptan çıkmayı garantilediler. Arjantin son dünya kupasından baya bir ders almış gözüküyor:)
Arjantin en büyük favori, bunu hem gönülden söylüyorum hem de mantığım öyle diyor. Saviola, Tevez, Crespo, Rodriguez, Riquelme, Messi, Cruz. Var mı böyle bir hücum gücü başka takımda soruyorum sizlere. Defans ise yine bir harika, kimler yok ki? Ayala, Coloccini, Burdisso, Heinze, Sorin. Kalede ise tecrübeli Abondanzieri. Dünya kupasını kazanmak için ideal bir kadro, ben bir eksiklik göremiyorum ya siz?
Hollanda çıkmayı haketmedi derken futbolun gereklerini yerine getirmediklerini söylüyorum.Ve getirmeye de çalışmadılar.
Tamamen bireysel başarıyla maçları aldılar.Onun dışında olumlu hiçbir tarafları yok,iki pas yapamadılar neredeyse.
Yoksa adamakıllı defans yaptılar,pozisyon vermeyip gol yemediler.
Bu şekilde,tıpkı Yunanistan'ın Avrupa Şampiyonu olması gibi,elbette gelecek başarı da hakedilir ama Serkan'ın da dediği gibi,
bazı ülkelerin karakteristik futbol özellikleri vardır ve ben taraftar değil seyirci olarak izlediğimden zevk almayı,izlediğim ülkenin özelliklerini sahaya yansıtmasını beklerdim(Serkan bunu demedi gerçi :)).
Hollanda da Avrupa'nın Brezilya'sı olarak anılır hep.Dolayısıyla Brezilya'dan olduğu gibi göze hoş gelen futbol bekliyorum Hollanda'dan.
Oynadıkları futbolu başka bir takım oynasa bravo derdim belki ama beklenti meselesi tamamen benim hakedip haketmedikleri yorumum.
Brezilya da çıkıp 1-0 öne geçtikten sonra futbolu çirkinleştirip ofansif anlamda hiçbir şey yapma gereği duymasa,hatta yapamasa,
onlar da haketmedi derim.
Tabii taraftarı olmak da burada zaten,
GS oldu mu 1-0 olsun,rezil futbol olsun ama bizim olsun da isterim çoğu zaman(her zaman değil).
Hollanda çıkmayı haketmedi derken futbolun gereklerini yerine getirmediklerini söylüyorum.Ve getirmeye de çalışmadılar.
Tamamen bireysel başarıyla maçları aldılar.Onun dışında olumlu hiçbir tarafları yok,iki pas yapamadılar neredeyse.
Yoksa adamakıllı defans yaptılar,pozisyon vermeyip gol yemediler.
Bu şekilde,tıpkı Yunanistan'ın Avrupa Şampiyonu olması gibi,elbette gelecek başarı da hakedilir ama Serkan'ın da dediği gibi,
bazı ülkelerin karakteristik futbol özellikleri vardır ve ben taraftar değil seyirci olarak izlediğimden zevk almayı,izlediğim ülkenin özelliklerini sahaya yansıtmasını beklerdim(Serkan bunu demedi gerçi :)).
Hollanda da Avrupa'nın Brezilya'sı olarak anılır hep.Dolayısıyla Brezilya'dan olduğu gibi göze hoş gelen futbol bekliyorum Hollanda'dan.
Oynadıkları futbolu başka bir takım oynasa bravo derdim belki ama beklenti meselesi tamamen benim hakedip haketmedikleri yorumum.
Brezilya da çıkıp 1-0 öne geçtikten sonra futbolu çirkinleştirip ofansif anlamda hiçbir şey yapma gereği duymasa,hatta yapamasa,
onlar da haketmedi derim.
Tabii taraftarı olmak da burada zaten,
GS oldu mu 1-0 olsun,rezil futbol olsun ama bizim olsun da isterim çoğu zaman(her zaman değil).
Buna katılıyorum, şöyle ki Serkan'ın dediği de çok doğru Hollanda 2-0 mağlup duruma düşse o da baskı kurardı ancakbu öyle 2 gömlek üstün falan olmazdı zira cocu, van bommel, sneijder'le doğru düzgün ne futbol oynayabilirsiniz, ne de baskı kurabilirsiniz.. Hollanda'nın geçmiş senelerden farkı, ileride müthiş kaliteli 3 oyuncuyu bireysel olarak serbest bırakıp, geri kalan 7 oyuncuyla takım savunması yapmak, ötesinde bir sistemi falan olduğunu düşünmüyorum..
Bununla birlikte bence maçın hakkı beraberlikti ve seyrettiğim şimdiye kadarki en keyifli maçlardan biri oldu (arjantin-fildişi maçı da öyleydi).. o bakımdan çok sevdim bu fildişi sahili'ni, bence geçen turnuvanın senegal'ine göre çok daha iyi top oynuyorlar.. Bu arada zokora transferi gördüm ki gravesen'den bile zormuş, gravesen'i parayı verir getirirsin de bu adamı diğer kulüplerden nasıl kaparsın, işte o çok zor..
zokora transferi zaten hayal cunku manchester united ne zamandan beri takip ediyormus zaten...zokorayi alabilmek icin en az iki yil once hamle yapmak zorundaydik...ama bizim yonetim gidip lukunkulara milyonlar dokmeyi tercih etti
:) Biz beklesek ne olur beklemesek ne olur bizi kale alanmı çıkar :) Bence kabullenmek lazım. İstedikleri şeyi yapıp yapamadıklarına da girmeden, Hollanda artık bu :)
Tabii, Hollandı baskı kurardı derken, ille o kadro ile kurardı demedim yani :) Çıkarır önliberolardan birini forveti ikiler veya Sneijder ve Van Der Vaart ı bereber oynatır ama illaki bir şey yapardı.
Belki adamlara, ulan şimdiye kadar şov yaptıkta ne oldu, bir kere bile kupayı alamadık, bir de böyle deniyelim demiştir :)
Benim tahminim grup maçlarında futbol namına ne varsa görürüz, tekli maçlara geçince, bütün takımlar kontrollü, ağır aksak bir futbola dönerler :) Tabii umarım öyle olmaz.
Arjantin bu günkü skorla şampiyonluğa veda etti, dedik iki arkadaş aynı anda, sonucu öğrenince...
Eleme gruplarında 6 - 7 atan takımların yari finali görmeleri pek mümkün olmuyor.
Veya Kupa tarihinin en kanırtarak kazanılmış şampiyonu olurlar, ki; ihtimal vermiyorum.
Sanki daha önce finale çıkacağına inanıyordunda bugün fikrin değişti yani :)
Sanki 50 tane Dünya Kupası yapıldı bunların 30 da elemelerde 6 - 7 gol atıp daha sonra şampiyon olamadı, pehh, istatistiğini yerin senin ben :) Turnuvanın en komik istatistiğinide duymuş olduk, şimdiye kadar gruplarda 6 - 7 gol atan takımlar hep elendi.
6 tane çakmışız, sefam olsun.
Yok ben de Korcan'in cıkarımını haklı buluyorum; ama umarım sonuc oyle olmaz..
Kardeşim Serkan. Uğraştırma beni. İkinci maçta bu form seviyesine gelen takımlar, önümüzdeki ayın 9'unu göremezler. Es kaza Arjantin kupayı alırsa, bütün sene nasılsa seni dinleyeceğim; bir eksik bir fazla fark etmez. Aksi durumda, artık istatistik mi yersin, kara mı bağlarsın bilmiyorum. (Her ne kadar alışıksın, Real Madrid taraftarı olarak.)
Bu arada Arjantin'in genç yeteneği 'Yeni Maradona'sı Messi kardeş hakkında ne düşünüyorsun? Şu hususta görüşlerini öğrensek...
Arjantin kupa favorim. Bence Brezilyadan bile daha dengeli takım.. Ayrıca geçen turnuvada S.Arabistan'a 8 çeken Almanlar finale çıkmıştı. 6 atıp final, yarıfinal göremeyen hatırladığım bir Rusya daha doğrusu S.S.B.C var. ZAten Dünya kupasında 6-7 gol tanpek çıkmıyor. Eskilerden 1954'te bize 7 tane atan almanlar kupayı da almışlardı. Almanlara 8 atan macarlar finalde Almanlara kaybetmişlerdi.
Hollanda da Yugoslavya'yi 6-1 yenmisti, cıkamamıstı..
İnsallah Arjantin cıkar; bir de Hollanda karsısında izleyelim bakalım..
6 atıp final, yarıfinal göremeyen hatırladığım bir Rusya daha doğrusu S.S.B.C var.
Daha daha dogrusuda BDT :). O zamanki ismi Bagımsız Devletler Toplulugu olmustu.. Tasfiye dönemleriydi..
Hollanda cıkamamıstı ama bir futbol mucizesi sonucu cıkamamıstı.. Hollanda-İtalya macında İtalya'nın tur atlamasının herhangi bir mantıklı acıklaması yoktu.. 6-1 biten Yugoslavya macından daha farklı bir skorla bitmesi gerekirdi o İtalya macının ama dedigim gibi o macta İtalyanın tur atlayısına mantıklı bir yorum getirebilmek mümkün degildir..
Birde Serkan'ın umutlarını biraz daha yükseltir mi bilemem ama Arjantin ilk dünya şampiyonlugunu kazandıgı 78 kupasında da grup maclarında Peru'yu 6-0 yenmişti.. Eger tarih tekerrürden ibaretse yine şampiyon olacaklar demektir :).
Ray52Lewis
17-06-06, 02:38
6-7 atmadilar belki ama normalde turnuva takimi olarak bilinen Almanya örnegin Italia`90 da ilk macta o zaman da yabana atilacak bir takim olmayan Stojkovic´li, Savicevic´li Yugoslavya´yi süper bir oyun sonrasi 4-1 yenmisti, ardindan sanirim Araplara 5 tane atmislardi, her zaman oynanan maclarla acilan Almanya bu sefer süper form düzeyi ile baslayip sonra da bilindigi gibi kupayi almisti...
Yahu siz ne bakıyorsunuz bu Korcan a Çağdaş ım, Can ım. Bu durumu tam olarak tanımlamasa da - dervişin fikri ne ise zikri o olurmuş - bu adamın ki o hesap, maç 3 - 1 bitse idi, turnuvada gruplarda ilk iki maçını 2 - 1 ve 3 - 1 kazanan takımlar şampiyon olamıyor diye bir istatik tuttururdu :)
Ben istatistik diyince, bu duruma bir de kendince bir açıklama bulmuş, nerdeyse bi aydır bu turnuvaya hazırlanan takımlar, nerdeyse bir aylık tunuvada 6 günde( ilk maça göre öyle oluyor herhalde ne de olsa o maç böyle değildi 2 - 1 bitmişti, birden 6 günde form tutmuş takım) formlarında aşama kaydedince 20 gün sonra formlarında düşüklük olur :) Bu ne be :) Bir aylık turnuvaya, bir senelik lig muamelesi yapmakta ilginç.
Turnuvaya form olarak hazır olmayan takımların erken elenmesini duydum ve gördüm de, turnuvaya (göreceli olarak) çok formda giren takımların elenmesini ilk defa duyuyorum. Herhalde bir turnuvada başarılı olmak için, normal başlayıp, sonra her maç hafif hafif form katıp, finalde en formda halini alması lazım bir takımın, bir de bunu 4 - 5 gün arayla oynayacağı maçlarda ayarlaması lazım :) çok dikkat etmesi lazım biraz form durumu öteye giderse, düzen bozulur yanarız alimallah :)
Sen kafanı takma Korcan, bir daha ki Hollanda maçında form durumunu aşağı çekeriz, arada 5 gün var nasılsa form durumunu ayarlamak için, sonra sıfırdan başlarız, finale kadar 6 tane atmadan gideriz finalde 6 tane atarız, olurmu :)
Hem biz bilerek böyle yapıyoruz, kadro 23 kişi ya, şimdi bunlar ile oynayacağız, nasılsa bunlar bir daha ki ayın 9 u göremeyecekler ya, ayın 24 ünde itibaren diğer oyuncuları kullanacağız. Öyle ayarladık yani :)
Zaten gereksiz, kımıl zararlısı , sambaları ile popo oynatan Brezilya takımı o yüzden ilk maç böyle oynadı, bunlar zeki adamlar ayarlamışlar form durumlarını değilmi, ah ne sinsi bunlar ah. Allah akıl fikir ihsan eylesin Ya Rabbim :)
Arjantin e gelince, hiçbir zaman favori görmedim, sebeplerinide açıkladım. Olursa olur, bir sene değil 4 sene konuşurum, olmazsa da canları sağolsun, yine konuşurum öyle yüzsüzüm yani.
Bazen sevinç, bazen keder
Senin sevgin ömre bedel
Bazen sevinç, bazen keder
Senin sevgin ömre bedel
Real Madrid e gelince bir yüz sene sonra bizi kupa olarak yakalarsanız ve hayatta olursak konuşuruz tekrar, yavaş gel biraz. Bak Meksikalılar bile hala Hugo Sanchez imi hatırlıyor. Katalanları da görüyoruz pek delikanlılar, paşa paşa giyiyorlar İspanya formasını, dinliyorlar İspanya marşını. Getirmeyin ulan beni gaza :)
Sen Messi yi boşverde şu şerefsiz Roberto Carlos hakkında ne düşünüyorsun ondan haber ver. Messi li de çakarız biz Messi siz de, sen dert etme :)
6 golüde, 14 Haziran doğum günü olan Büyük Arjantinli Ernosta ve kokteyl kokteyl dolaşıp, takım elbisesi ile ukalıklar yapmaktan başka bir numarası olmayan, kendisine bilet gönderilmediğinde bütün basını ayağa kaldıran Pele nin aksine, forması ile taraftarları arasında, takımına çılgınca destek veren ve bizim gibi bir tribün emekçisi olan, bizim gibi olan, bizden biri olan, taraftar olan Maradonamıza armağan ediyoruz. Bazılarına da kös kös bakmak düşüyor :)
Ar Gen Ti Na
Ar Gen Ti Na
Ar Gen Ti Na
Ar Gen Ti Na
( Şükrü sen de her maça git abicim, totem diye bir şey var ala ala :) )
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/argentina.gif ARJANTİN 6-0 SIRBİSTAN KARADAĞ http://www.cimbom.gs/resimler/flags/serbia_montenegro.gif
Arjantin Sırbistan Karadağ'ı perişan etti.. Tarih derslerinde okutulan 1363 Sırpsındığı savaşından bu yana herhalde Sırplar böyle perişan olmamışlardır..
Arjantin sahaya taktik anlayışını o kadar iyi yansıttı ki, taraflı tarafsız herkes bu takıma final yakışır dedi..
http://www.cimbom.gs/images/arg-serbia-5-0.jpg
Jose Pekerman, Arjantin'i yeniden yaratan adam..
http://www.cimbom.gs/gifs/crespo-messi120x90.gif
Crespo Messi'yi attığı 6. golden sonra tebrik ediyor..
Arjantin'de iyi oynamayan oyuncu yoktu, takım halinde de, taktik anlayışta da, bireysel becerilerde de çok üst düzeyde bir oyun oynadılar..
Fakat gollerin en güzelini Carlos Tevez attı.. Genç yetenek tribündeki Maradona'ya bile göbek attırdı..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-kontrol-120x90.gif
Kontrol..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-dribling1.gif
Çabukluk..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-dribling2.gif
Çalım..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-dribling3.gif
Dribling..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-dribling4.gif
İkili mücadele..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-dribling5.gif
Çabukluk ve karar verme..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-sut1-120x90.gif
Şut ve bitiricilik..
http://www.cimbom.gs/gifs/tevez-sut2-120x90.gif
Gol..Bu bir Carlos Tevez golüdür..
Golleri izlemek için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1241)
Serkan,
Korcan abinin erken form sözlerine ben de güldüm; yani zaten 1 aylık turnuva..Bu form dedigin 2 günde gitmez..Lig olsa haklı; ama işte Korcan abi bu.. :)
Ben daha cok psikolojik etkenlerden ötürü, bu tarz farklı galibiyetlerin kısa süreli turnuvalarda ters tepebildigine şahit oldugumdan Arjantin adına korkmustum..İnsallah hazmetmesini bilirler..
Sen Messi yi boşverde şu şerefsiz Roberto Carlos hakkında ne düşünüyorsun ondan haber ver. Messi li de çakarız biz Messi siz de, sen dert etme :)
(Adamın bir şerefsizliğini de hatırlıyor değilim ya.) Bana ne Carlos'un şerefinden Canım Kardeşim. Muğlaklık söz konusuysa da seni ilgilendirir, bir Real fanı olman hasebiyle.
"Johan Cruijff da futbolcu muymuş!" anlayışına binaen sormuştum Messi'yi. Hani Barcelona forması giye her oyuncudan nefret ederim şeysi...
Çağdaş, hiç yazma enerjim yok. Görüşünce, konuşuruz.
Keşke yazsan abi, Dünya Kupası forumunun da tadı başka olurdu..
Yalan söylemeyelim, "Johan Cruijff da futbolcu muymuş!" demedim, bilhakis gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan olduğunu söyledim ama sevmediğimi söyledim. Yaşlandıkça hatırlama zorluğumu çekiyorsun yoksa iftira atma gibi yeni huylarmı ediniyorsun, ayrıca niye bu kadar az yazıyorsun :)
Enerjiyi burda bahsedemeyeceğim şeylerde buluyorsun ama :)
Ayrıca tekrar çakayım Cruijff a. Carlos zibidisine bilerek şerefsiz dedim(aa şimdide zibidi dedim iyimi), gördüğün gibi Real Madrid de oynaması da benim için bir şey değiştirmiyor ve nefret edebiliyorum, tıpkı Beckham gibi. Ben senin lafı nereye getireceğini bilmezmiyim. O yüzden geçeceksin o muğlaklık laflarını :) Hadi abicim viva Espana yı dinle catalona da.
hehe :) Messi ile bir aylık bir sözleşmemiz var, sonra oturup tekrar durum değerlendirmesi yapacağız :)
Yalan söylemeyelim, "Johan Cruijff da futbolcu muymuş!" demedim, bilhakis gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan olduğunu söyledim ama sevmediğimi söyledim. Yaşlandıkça hatırlama zorluğumu çekiyorsun yoksa iftira atma gibi yeni huylarmı ediniyorsun, ayrıca niye bu kadar az yazıyorsun :)
Enerjiyi burda bahsedemeyeceğim şeylerde buluyorsun ama :)
Ayrıca tekrar çakayım Cruijff a. Carlos zibidisine bilerek şerefsiz dedim(aa şimdide zibidi dedim iyimi), gördüğün gibi Real Madrid de oynaması da benim için bir şey değiştirmiyor ve nefret edebiliyorum, tıpkı Beckham gibi. Ben senin lafı nereye getireceğini bilmezmiyim. O yüzden geçeceksin o muğlaklık laflarını :) Hadi abicim viva Espana yı dinle catalona da.
hehe :) Messi ile bir aylık bir sözleşmemiz var, sonra oturup tekrar durum değerlendirmesi yapacağız :)
illa konuşturcak :)
öyle catalonia'da fb marşı çaldırmayız biz :lol:
o değil de cruyff da az çakmadı zamanında real'e :lol:
Bak gene dayanamamış Barcelona sına laf atılınca :)
Hepinize karşı tek başıma aslanlar gibi ayaktayım be, savulun uleyyynnnn :)
Tabii çakmış hırbo Cruyff da yapacak bir şey yok artık geride kalımış :) Stefano nun da çokça selamı var sizleri bilmem hatırladınızmı :) birde Kopa birde Puskas :) ( Korcan ın yaşı yeter belki bunlara :) )
Ah ulan şu Beckham, Carlos, Ronaldo kepazeleri bir gitsin o zaman bizim günlerimiz de gelecek, makus tarihimiz sona erecek :) mi acaba :)
ahahah yok yok hep makus kalcak :lol:
son maç liderlik için yüce bir barcelonalıya bakıcak olmanız da ayrıca hoş :)
Surda bile depisip duruyorsunuz Fener'liler gibi.Klupculuk yapiyorsunuz :)
Birisi Beckham'i sevmez. ( Beckham'a kurban ol sen :) )
Digeri Messi Barcelona'da ondan umit umuyosun der ( Puyol bu arada niye Katalan milli takiminda oynamiyor.? aaa dogru oyle bir ulke yok dim?i milli takimida yok sanirsam tuh tuh :) )
Digeri ( bu digeri olan Beckhami sevmeyen :) ) Cruyff'u sevmez.Total futbolun mucidi belkide futbolu dunyaya sevdiren adami sevmez.Halbuki cok sevmesi lazim 78'de Cunta'yi protesto edip Kupa'ya gelse affedersin ama Kempes'in eline verip kupayi esrar cekmeye Amsterdam'a gotururdu :) )
Obur digeri ( katalan oldugunu iddaa eden ama halis mulis bir Ankara ayisi olan :) ) Su takimi soyle guzelce bir degerlendirsen de okusak.Ben begendim yalniz Kuyt neden oynamaz Van Der Vaart neden oynamaz halen anlamis degilim.Birde Ruud Ruud Ruud.Bagirirsin simdi Ruud diye. :)
Digeri ( Su kimseyi sevmeyen sirin olan :) ) İstatistikleri hadi gectik.Ama ortada lanet var.Biz size cakana kadar o da kalkmaz ortadan.Omur boyu goremessiniz kupa falan.Bak bize Almanya'ya her turnuvada vazifemizi yapiyoruz.İyi ki bir caktik hakemle 66'da.
Digerleri sizi :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to