Tüm Versiyonu Göster : H GRUBU (İspanya, Ukrayna, Tunus, Suudi Arabistan)
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ESP.gif İSPANYA
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/UKR.gif UKRAYNA
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/TUN.gif TUNUS
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/KSA.gif SUUDİ ARABİSTAN
Mac Günleri ve Saatleri,(TSİ ile)
9 HAZİRAN Saat 16:00 İSPANYA-UKRAYNA
9 HAZİRAN Saat 19:00 TUNUS-SUUDİ ARABİSTAN
14 HAZİRAN Saat 22:00 İSPANYA-TUNUS
15 HAZİRAN Saat 19:00 SUUDİ ARABİSTAN-UKRAYNA
20 HAZİRAN Saat 17:00 SUUDİ ARABİSTAN-İSPANYA
20 HAZİRAN Saat 17:00 UKRAYNA-TUNUS
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/ESP.gif İSPANYA
Real Madrid,Barcelona,Valencia,Sevilla,Atletico Madrid ve digerleri.Bu kadar etkili ve her sene Avrupa Kupalarinda cok basarili olan İspanyol takimlari.Bir cok ust duzey takimda ust duzey maclar oynayan futbolcular.Ve sonuc mu,
Dunya Kupalarinda bir kez bile final oynayamamak.
Bunu hic haketmiyorlar.Kadrolari ve ulkelerinde oynanan futbol bundan daha iyi basarilar bekliyor.Ancak yinede bir turlu basari gelmiyor.
Her sene ama istisnasiz her sene herkes onlardan bu sene diyerek birseyler bekliyor.2004'te gruptan bile cikamadilar.Bu sene ise her sene ilk onlar garantilerdi Dunya Kupalarina gelmeyi ancak play-off yolu ile alabildiler.
İlk defa bu sene İspanya supriz favori diyenlerin sayisi az.Beklenti ulke capinda her zamanki gibi yuksek ama global bakimdan bu beklenti bu sefer yok..Bu da onlarin uzerinde ki stresi biraz olsun azaltiyor.
Joaquin,Vicente,Albelda,Xabi Alonso,Xavi,Fabregas gibi bir orta saha ile İngiltere haric her takima ustunluk kurabilcek bir duzeyde.Kalede Casiilas ve Reina.Forvette ise herkesin ama istisnasiz her takimin Brezilya'nin bile agzinin suyunu akitabilecek bir zenginlik Morientes,Torres,Raul,David Villa,Reyes..Savunmada Marchena,Puyol,Salgado,Ramos gibi saglam ve tecrubeli oyuncular.
İste bu takimin basinda ne yazik ki irkci Luis Aragones.Aragones faktorune ragmen bu takim gercekten kaliteli ve iyi oyunculardan kurulu ve finallerde iyi isler yapabilirler.Bu sefer gercekten ''bu sefer'' olabilir İspanya icin.
BİR TAHMİN: Grup aslinda cok kolay İspanyollar icin.Zaten 2004 Avrupa Sampiyonasi haric hic bir grupta elenmedi İspanyollar.Eger zaten Kupalar eleme gruplari icinde oynansa hic eleme usulu yola devam edilmese İspanya suan en az 3 Dunya Kupasi kaldirmisti.İste butun sorun gruptan sonra basliyor.Bu sefer kime nasil ve nerde elenicekler??? Bence yari final yapicak bu sefer İspanya milli takimi.Onlardan Aragones'e ragmen cok umitliyim.Bu laflari bir yerlerden hatirlar gibiyim.Aaa evet hatirlardim her sene Dunya Kupalarina 1 ay kala konusan insanlarin dusunceleri.Ama bu sefer gercekten olucak gibi :)
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/UKR.gif UKRAYNA
Servet Cetin Dunya Kupalarinda yok Shevchenko bakalim onsuz ne yapicak?
Saka bi yana Turuncu Devrim oldugundan beri inanilmaz gelisen Ukrayna bunun meyvesini Dunya Kupalarina katilarak aldi.
Daha da ileri gitmeleri icin hic bir sebep yok cunku grup cidden tam agizlarina gore.
Shevcenko gibi ust duzey maclarin ne demek oldugunu bilen ve kariyerinde ki tek eksik olan Dunya Kupasinida dolduran bir oyuncu ile her takimin basina bela olabilirler.Tunus ve Suudi Arabistan kendilerine rakip olamaycak kadar gucsuzler ancak onlarin tecrubesi Ukrayna'dan fazla.
Bu da guc dengesinde ki egriyi biraz olsun ortaya getiriyor.Dunya Kupasinda mucadele etmek gercekten baska birsey.
Eger Shevchenko'ya yeterli destegi takim arkadaslari verirse Ukrayna icin hersey mumkun.
BİR TAHMİN: Grup cok kolay ve suprize kurban gitmezler dusuncesindeyim.Ve ceyrek final yapmamalari icin hic bir sebep yok.Bence ceyrek final yapip ruya gibi bir seneyi orda noktalayacaklar.
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/TUN.gif TUNUS
Dunya Kupalarina katilmakta bir sıkıntı cekmeyen Afrika temsilcisi sıkıntıyı grubundan cikmakta cekiyor.
2.tur'u bir turlu goremeyen Tunus icin bu sene diger senelerden daha bir ust turu gormek icin yeterli.
Teknik direktorlugunu Fransiz Roger Lemerre'in yaptigi Kuzey Afrika ekibi Ukrayna ile gruptan cikma mucadelesi vericek.
Takimda ulkemizden tanidigimiz Bouazizi,Kais,Badra,Fadhel ve Jaziri'yide bulunduran Tunus birazda sansi yanlarina almak zorunda.
Hucum hattina Lemerre bir cozum bulamazsa bu grupta isleri cidden zor.Gol atmakta cok zorluk cekiyorlar.
BİR TAHMİN: Neden olmasin? Fena bir kadrolari yok ancak Ukrayna ile bas etmeleri icin biraz daha efor sarfetmek zorundalar.Gecmis senelere gore daha iyi bir gruba dustuler bunu avantajlarina cevirmek ellerinde.Ancak ben yinede 3.olup ulkelerine donucegini dusunuyorum.
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/06/flag/sm2/KSA.gif SUUDİ ARABİSTAN
Petrol ulkesi gecen sene yasadigi rezilligii ortmek icin geliyor Almanya'ya.
Teknik Direktorlugunu Brezilya'li Paqueta'nin yaptigi Suudi Arabistan icin aslinda oyle cok zor bir grup deil yalniz takim olarak bir kuvvetleri yok bir ust tura cikmalari icin.
İlk maclarinin Tunus ile olmasi buyuk bir avantaj ancak bunu bir avantaja dondurecek oyunculara sahip degiller.
BİR TAHMİN: Grup sonuncusu olup o yazin sicaginda ki ulklerine donup evlerinin altindan cikan petrol ile oynarlar.Cok buyuk supriz olur gruptan cikmalari.
ispanya ispanya ispanya..bence bu turnuvada en az yari final yaparlar. Eskide hem turnuvanin favorilerinden biri olurdular ve hep hayal kirikligi yaratirdilar. Bu sene o stres yok ve cok etkilli orta sahalari var. Joaquin- Luis Garcia- Fabregas- Baraja- Vicente- Luque .. Villa- Reyes- Torres- Raul- Morientes etc.. forvet hatlarida fena deil kalede cok tecrubeli Casillas ve defansda Puyol ve Helguera gibi tecrubeli isimler var. Arti norvec maclarinda cok etkili oynadilar ve elemelerde hic zorlanmadilar. Ispanya bu gruptan cok rahat cikar.
ikinci ukranya olur cunku bizim maclarda gorduk zaten, cok direncliler ve shevchenkola sonuca gidiyorlar. Fakat bundan sonra fazla ilerliyemez...
tunus uc olur ve suudi arabistan her macta fark yiyerek sonuncu gelir. bide diyorum, biz gruptan birinci ciksaydik bu grup bize dusecekti
sigara69 topicler icin cok tesekkur ederiz!!
BİR TAHMİN: Grup aslinda cok kolay İspanyollar icin.Zaten 2004 Avrupa Sampiyonasi haric hic bir grupta elenmedi İspanyollar.
Yakın tarihe baktıgımızda 98 dünya kupasında da Nijerya ve Paraguay'ın gerisinde 3. olup gruptan cıkamamıslardı.. Son macında Bulgar'lara 6 tane atmıstı ama yeterli olmamıstı.. Bu turnuva dışında dedigin gibi hemen hemen tüm kupalarda İspanya gruplardan devamlı cıkar..
Bu senede öyle bir gruba düştüler ki gruptan cıkamamaları gercekten mucize olur.. Ama İspanya bu.. Yıllardır kupalarda gösterdikleri performansla hayal kırıklıgının simgesi haline geldiler.. Bir İspanya sempatizanı olarak şampiyonluk veya yarı final gibi bir beklentim yok.. Maksimum ceyrek finale cıkarlar, orada da karsılarına hangi takım çıkarsa cıksın elenecekler.. O kadar eminim ki bundan..
Bu grubu inceledigimizde İspanya-Ukrayna bence berabere kalırlar.. Diger macları daha farklı sonuclarla kazanacak olan İspanya grubu lider tamamlar.. Ukrayna belki Tunus'a da takılabilir ama bence 2.ligi kaptırmazlar..
S.Arabistan ise; oyuncularının yurt dışına transferi günah! oldugu icin kadrolarında üst düzey oyuncu var mıdır bilemiyorum. "Kapalı kutu" ifadesi için bundan daha uygun bir takım olamaz.. 94'te kimsenin beklemedigi şekilde 2. tura cıkmışlardı ve daha da önemlisi estetik futbol oynamıslardı. Ama sonraki kupalarda tam bir kabus yaşadılar.. Muhtemelen bu grupta da sonunculugu kimseye kaptırmazlar..
Saygilar,
duncanferguson
04-05-06, 00:06
İspanya ve ukrayna çıkar diye düşünüyorum,ama İspanyolların daha öteye gideceklerine hiç ihtimal vermiyorum aksine Ukrayda bu dünya kupasında bir süpriz yapabilir
Joaquin,Vicente,Albelda,Xabi Alonso,Xavi,Fabregas gibi bir orta saha ile İngiltere haric her takima ustunluk kurabilcek bir duzeyde.Kalede Casiilas ve Reina.Forvette ise herkesin ama istisnasiz her takimin Brezilya'nin bile agzinin suyunu akitabilecek bir zenginlik Morientes,Torres,Raul,David Villa,Reyes..Savunmada Marchena,Puyol,Salgado,Ramos gibi saglam ve tecrubeli oyuncular.
Vallahi sigara yazana kadar aklımın ucuna bile gelmemişti İspanya'da bu kadar çok adam olduğu, hele orta sahaya bayıldım gerçekten, hocanın seçimi çok zor olacak.. Forvette de Raul'a direkt forma vermezse büyük şansları olur diye düşünüyorum, Villa-Reyes ilk seçim, sonrasında Torres-Morientes ve son olarak Raul.. Ama tutar da raul'u oynatmak uğruna bu adamları harcarsa çok yazık eder takıma..
Bence İspanya şu şekilde sahaya çıkmalı
Cassillas
Salgado Puyol ? ?
Xavi Xabi Alanso
Fabregas
Joaqin Vicente(Reyes)
Torres(Villa)
cigara insan gibi yorumlar yapmamışsn, ispanya için yazın süper özellikle ellerine sağlık. İspanya bence bu turnuvanın en süpriz takımı olcak takım bu gruptan 9 puanla çıkıp hızını alırsa finale kdr gider, kadro olarak Brezilyadan sonra gelen 2. en iyi kadro bence.Özellikle orta sahada Xavi iyileşirse Xavi-Xabi Alonso ve Fabregas ilerdede Raul - Torres yada Villa - Torres çok canlar yakabilir bu turnuvada.
Fabregasla-Reyes'i bu akşamki Arsenal-M.City maçında izledim Reyes oyuna 72. dakikada girmesine rağmen 2 gol attı.Favregasta oyuna sonradan girdi ama o da etkili oynadı...Milli takımda da beraber oynarlarsa iş yaparlar bence...Özellikle Fabregas çok genç bir oyuncu olarak yeteneklerini son sınırına kadar gösterebilirse bu turnuvada baya parlar...
Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Santiago Canizares (Valencia)
İspanya'nın dünya kupasındaki kadrosu:
Defanslar: Antonio Lopez (Atletico Madrid), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Real Betis), Asier del Horno (Chelsea), Joan Capdevila (Deportivo Coruna), Michel Salgado (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia), Javi Venta (Villarreal)
Orta sahalar: Cesc Fabregas (Arsenal), Jose Antonio Reyes (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Joaquin (Real Betis), Luis Garcia (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), David Albelda (Valencia), Ruben Baraja (Valencia), Marcos Senna (Villarreal)
Forvetler: Fernando Torres (Atletico Madrid), Fernando Morientes (Liverpool), Raul (Real Madrid), David Villa (Valencia)
Vıcente yok o da guzel :)
ispanya renklerden tuttuğum takım bence kadrosu söle olmalı
casillas- puyol marchena juanito capdevilla- alonso xavi fabregas joaquin reyes- torres
ukrayna ikinci olur
vicente neden yok sakat mı, bu haftasonu yedekler arasındaydı atletico maçında??
İspanya Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosu şöyle:
Kaleciler: Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Canizares (Valencia); Sağ kanat defans oyuncuları: Sergio Ramos ve Michel Salgado (Real Madrid); Sol kanat defans oyuncuları: Antonio Lopez (Atletico Madrid), Del Horno (Chelsea); orta defans oyuncuları: Pujol (Barcelona), Pablo (Atletico Madrid), Juanito (Real Betis), Marchena (Valencia); orta saha oyuncuları: Xavi ve Iniesta (Barcelona), Senna (Villarreal), Luis Garcia ve Xabi Alonso (Liverpool), Reyes ve Cesc (Arsenal), Albelda (Valencia), Joaquin (Real Betis); Forvet oyuncuları: Fernando Torres (Atletico Madrid), Villa (Valencia), Raul Real Madrid
Morientes ve Baraja yok kadroda..
phil collins
21-05-06, 13:08
HER NE KADAR İSPANYA GRUP BİRİNCİ GİBİ GÖZÜKSE UKRAYNA ÇOK GÜZEL TOP OYNUYOR BENİM FAVORİM UKRAYNA
Gönül sarayım
09-06-06, 12:57
Bu grupta ben Suudi Arabistan`dan sürpriz bekliyorum. 2. olarak çıkabilirler. Ukrayna nın gurup maçları kadar rahat maçlar çıkaracağını sanmıyorum.
ispanya artık bu gruptan da çıkamazsa artık yuhh derim
Yapma be Gönül Sarayım Suudiler direk sonuncu bu grupta gol bile atmaları zor bence :)
Parma Maniac
09-06-06, 23:18
Bu grupta ben Suudi Arabistan`dan sürpriz bekliyorum. 2. olarak çıkabilirler. Ukrayna nın gurup maçları kadar rahat maçlar çıkaracağını sanmıyorum.bizim maçı izleyip çıkarmadın bu sonucu inşallah?
Yapma be Gönül Sarayım Suudiler direk sonuncu bu grupta gol bile atmaları zor bence :)
1 gollu birak, adamlar 1 pozisyona bile zor girer :) Onlar bu gruptan cikamaz, 3uncu olamazlar, gol atasalarda tunusa karsi olur. Tunusda ikinci veya birinci olamaz....grubun ilk maci ispanya-ukranya; grup birincisi bu mactan sonra belli olur..fakat ben ikinci olmayi tercih ederdim cunku ceyrek finalde buyuk olasikla rakip brasilya olur.
hazırlık maçlarında ukrayna çok başarılıydı.ispanyayı yenebilirler mi bilemem de schevchenkonun gol kralı olacağı kesin..tunus arabistan gibi takımlara 5tane çakar zamanında klosenin yaptığı gibi..hem klosede geçen dünya kupasındaki 5 golünün tamamınada suudi arabistana atmamış mıydı..unutmadan söyliyim ispanya ukrayna maçı 2-2 biter...
işte renklerden sevdiğim ispanya sahada son gelen haberlere göre raul yok villa-torres forvet arkada luis garcia defansta puyol marchena ramos lopez oynar gibi gözüküyor orta sahada ise xavi, albelda veya alonso , joaquin . ukraynada sheva iyileşti ama ilerki maçlar düşünülerek oynatılmayabilir o zaman ispanyanın işi daha kolaylaşır haydi ispanya diyoruz biz de :)
Xavi'nin yıldız olması lazım bu turnuvada.
schevchenkonun gol kralı olacağı kesin..tunus arabistan gibi takımlara 5tane çakar zamanında klosenin yaptığı gibi.
Bana kalırsa Ukrayna Luksemburg'a bile 5 tane gol atamaz.. Kücümsedigimden degil, oyun tarzlarından dolayı.. Ukrayna macları fazla gollü gecmez bence.. İspanya'yı da 1-0 yenebilir, ardından S.Arabistan'ı da aynı sonucla yenebilir.. O tarz bir takım yani..
Her zaman turnuvalarda İspanya'yı tutmusumdur.. Nihayet tuttugum takım sahneye cıkıyor.. İspanya'nın kazanmasını istiyorum ama mantıgım beraberlik diyor bu mac icin..
Bu gruptan her 2 takımda ceyrek finali görür bence, cünkü 2. turda Fransa grubuyla eşlesecekler.. Form durumlarına bakarsak Fransa'nın bu 2 takımıda eleyebilecegini sanmıyorum.. Ama diger yandan İspanya ne kadar iyi olursa olsun en gec ceyrek finalde mutlaka elenir.. Şu ana kadar aksi yaşanmadı, umarım bu kupada bir istisna yaşanır..
reyes ve fabregası düşünür mü aragoness o da soru işareti bu arada
Son dakika da bir değişiklik olmaz ise Sheva sahada. Ukrayna klasik 11 ile sahada olacak gibi.
İspanya da Reyes ve Raul yok. Devsşirme Senna oynuyor. Xavi ve Alonso da oynuyor, Garcia da. Önliberolardan birini kanata atmaz ise Garcia nın forvet arkası serbest oynadığı bir 4 - 3 - 1 - 2 bekliyor bizi. Bu arada nerdeyse 30 yaşında milli formaya kavuşan Pernia da oynuyor :)
Her zaman ki gibi çok umutluyuz, her zaman ki gibi yine hüsran yaşayacağız İspanya dan :)
Ulan bu sefer bir şeyler değişsin be, bu sefer bir halt yesin şunlar, hepimizi sevindirsin.
ben bu aragonsei ne yapsam ne biçim kadro bu ya
Kadroları birazdan geçeceğim, maç hızlı başladı. İspanya Xavi ile şöyle bir yokladı kaleyi ama netice alamadı. Ukrayna da bir duran top ile tehlike yarattı. Orta da bir maç şimdilik. İlerleyen dakikalarda Ukrayna kontraya döner, İspanya oyunu rakip sahaya yıkar diye düşünüyorum :)
Duran top Alonso İspanya 1 - 0 önde :)
İki oldu Villa, duran toptan çaktı :)
Goooll.. D.Villa'dan muhtesem bir frikik.. 2-0 oldu..
Can ###### nerden izliyorsun, iste degil misin?
iki gol de duran top ve savunmaya çarptı ben joaquini görmek istiyorum sahada adam 3 ön libero ile çıktı sahaya
İspanya öyle başladı ki maça, kadroları ve oyun anlayışlarını giremedim bir türlü :)
Evet, İspanya zaman zaman uzun toplar ile, zaman zaman kanatlardan pas yaparak, oyunu rakip sahay yıktı ve öne geçti. Golden önce Senna nefis bir şut çıkardı. Kalecinin kornere çeldiği top, korner kullanıldıktan sonra gol oldu :) İkinci gol orta noktadan bir frikikten geldi. Top rakibe çarptı belirtmeden geçmeyim :)
İspanya 4 - 4 - 2 (açık olarak 4 - 3 - 1 - 2) ile başladı maça. Kalede Dünya nin en iyi ikinci kalecisi Casillas var. Önündeki dörtlüde, tandem de bir İspanyol efsanesi olma yolunda hızla ilerleyen Puyol ile Pablo oynuyorç Sağ bek Ramos, sol bek Pernia. Önlerindeki üçlü ise Senna, Xavi ve Alonso. Forvet arkası Garcia ve ilerde iki forvet süper yenetek Torres ile iki senedir İspanya yı sallayan Villa.
Ukrayna bekelenen 4 - 4 - 2 si ile başladı maça. Kalede tabii ki Shovkovskyi var. Sol bek Nesmachnyi, sağ bek Yezerskyi. Tandem de Rusol ve Vashchuk oynuyor. sol kanatta Rotan, sağ kanatta Gusev oynuyor. Zaman zaman kanatları rotasyonlu kullanıyorlar. Ortada Tymoschuk ve Gusin oynarken ileri ikilide Voronin ve Sheva var. Voronin, rakip ataklarından geriye gelerek orta sahayı beşlemeye çalışıyor lakin şimdilik nafile :)
İki golden sonra biraz yavşlamak ile beraber, maç güzel gitmeye devam ediyor. Şimdilik benden bu kadar :)
Can ###### nerden izliyorsun, iste degil misin?
İspanya macı varken ne işi :). Sabah bitirdim herşeyi ögleden sonra izin aldım, cipsimi kolamı hazırlayıp şu an keyifle macı izliyorum odamda :).
2-0'ın gazıyla acaba bu kupada birşeyler olur mu diye düşünmeden edemiyor insan.. Neyse daha cok erken.. İzleyelim bakalım..
Yahu Can sen bilrsin, bu forma benzeri bir Romanya forması varmıyıdı, benmi yanşıl hatırlıyorum ?
Ukrayna nın hem atılan uzun toplarda, hemde duran toplarda yapılan ortalara kafa vuramaması çok ilginç hakikatten, gerçi kısa bir takım ama hava hakimiyetleri bu kadar kötü değildi. Göklerin hakimi İspanya :)
Valla Romanya diyince aklıma direk sarı forması geliyor.. Kırmızı forma mavi şort kombinasyonu İspanya'yla özdeslesmiştir yıllar yılı.. Romanya'nın böyle bir formasını hatırlayamadım Serkan..
Pernia, Xavi ye fırça atıyor şu an niye sol tarafa yardıma gelmiyrsun diye. Sanırsın 40 yıllık milli :)
Tabii bu İspanya için iyi bir şey, ne derece istekli oldukarını gösteriyor.
(Tamadır Can, benim niye aklımda kaldı ise artık :) )
Maç uzun süredir, İspanya yarı alanında geçiryor. Gerçi İspanya nın etkili alan savunmasını geçecek varyasyonları henüz izleyemiyoruz Ukrayna dan. Lakin gene de İspanya nın bu kadar geriye çekilmesi doğru değil.
Bu arada yanlış bir bayrak ile, Ukrayna nın olası bir golü mundar oldu.
Nefis bir ara pas ile kaleci ile karşı karşıya kalan Villa, çok kütü bir vuruşla takımını üçüncü golden etti.
İlk yarı 2 - 0 bitti. Ama maç daha bitmedi.. Akbank :)
(Tamadır Can, benim niye aklımda kaldı ise artık :) )
Fransa 98'de kırmızı forma giymişler, belki çagrısım yapmıstır..
http://sportsillustrated.cnn.com/soccer/world/events/1998/worldcup/news/1998/06/26/romania_tunisia/wc1_molodovan_ap.jpg
Bu arada İspanya'nın ilk 11'yle yedekleri arasında mac yaptırsak denk güclerin karsılasması seklinde gecer, muhtemelen berabere kalırlar :)..
ukrayna artık tecrübesizlikten mi erken gollerin şoku mu ilk yarı etkisiz bir futbol sergiledi aslında uzun süre oyunu kilitleyip sheva ve voroninle hızlı ataklarla gol arayan bir takım oldukları için erken goller planlarını bozdu. ofsayt taktiğini de bir türlü aşamadılar ki 3 ü tartışmalı bayraklardı. ispanyada ramos sağ kanadı çok iyi kullandı.bir de ispanyada servet yok tabii pozisyon bulamadı sheva henüz :)
ispanya turnuvanin takimi ;) bu tahminim tutacak herhalde cunku ispanya cok etkili
ispanya turnuvanin takimi ;) bu tahminim tutacak herhalde cunku ispanya cok etkiliGeçen turnuva çok büyük haksızlıklarla elenmişti İspanya,onun için galiba birde Türk psikolijisi ezilmişin yanında oluyoruz ben İspanyayı tutuyorum bu turnuvada :)
Kazanmasını isteyeceğim takım onlardır,İspanya futboluna oldum olası bi sempatim var zaten...
renkleri yeter formanın viva espana
Sheva kötü hakikatten. Rotan ve Gusev ilerleyen dakikalarda çok statik kaldılar, bildiğimiz kanat bindirmelerini de yapamıyorlar. Tandem i ise dağıldı Ukrayna nın. Moralleri çok bozuk, Rusol komik komik şeyler yaptı bir ara. İspanya orta sahası ise Tymoschuk ve Gusin i ezdi. Özellikle Tymoschuk gibi bir adam hiç direnç gösteremedi. Gusin hiç gözükmüyor zaten, yalan refakatçi gibi. İlk yarının sonralarına doğru İspanya çok geri çekilince biraz nefes aldılar. Moral etkiside önemli aslında futbolda, gerçi bu kadar soğuk bir ülkenin bu derece çobuk demoroliza olması ilginç :) İkinci yarı İspanya yine çok kapanır ve Ukrayna etkili bir kaç atak yaparsa, tekrar kendilerine gelebilirler yoksa durum hiç iç açıcı değil.
İspanya da ise Alonso nefis oynuyor. Torres çalışkan ama kalitesini yansıtır bir oyun oynamıyor henüz. Villa deli fişek, bir sağ da bir sol da. Yorulup çıkar ikinci yarı :) Giga nın belirtiği gibi Ramos sağ tarafı nefis kullanıyor. Senna da çok iyi. Xavi de her zamanki gibi tekniğini konuşturuyor ama mücadelede yok. Garcia da çok koşup, deplase oluyor, ikinci yarı o da yorulup çıkar :)
Yalnız yanlış kalkan ofsayt bayrakları vardı. İspanya nın bu konuda dikkat etmesi gerekiyor.
Çok güzel bi ara pası torres düşürüldü son adam tarafından kırmızı kart penaltı!maç koptu artık...
Attı David Villa 3-0...
Ukrayna iki değişiklikle başladı ikinci yarıya. Shelayev ve forvet Vorobey oyuna girdi.
Ahanda penaltı ve kırmızı kart, hakem saçmaladı sanki :)
Gol Villa.
Evet bu kadar uyduruk penaltı ve kırmızı kart olmaz :)
Bu arada Vashchuk atıldı. Bir değişiklik daha gelecekmi yoksa, saha içi bir diziliş değişikliğimi olacak bakalım.
Villa akıl almaz bir gol kaçırdı :)
Ukrayna 10 kişi kalmasına rağmen kabak gibi açılıyor, bu maçtan bir gol kralı çıkabilir :)
Siz 4 sene evel ceyrek finalde katledin İspanya'yı, şimdide burada 2-0 önde oldugu macta uydurma penaltılarla İspanya kollanıyor imajı yaratın!!
Zamanında ne güzel söylemiş atalarımız "i.ne hakem" diye..
İspanya da Albelda ve Raul oyunda, maçın iki iyi oyuncusu Alonso ve Villa dışarda.
penaltı çok kolay çalındı ofsaytlarla ukrayna atakları kesildi ispanyayı tutuyorum ama haksızlığa da tahammülüm yok
Bence maç Ukrayna'nın erken gol yemesiyle bitti, Ukrayna genelde kapanıp kontrayla sonuca giden bir takım ve İspanya gibi bir takıma gol yedikten sonra baskı kurmaları çok zor.
Kim yaratıyor öyle bir imaj merak ettim şimdi ?
Ukrayna da günün en iyi oyuncusu Voronin nefis bir şut çıkardı ama gol olmadı.
Spiker yanlıs bilgi mi verdi yoksa ben mi yanlıs biliyorum??
Bu grubun 2.sinin Brezilya'yla eslesecegini söyledi ama bendeki cizelgeye göre bu grup Fransa'nın bulundugu grupla eslesiyor 2. turda.. Hangisi dogru ??
Senin dediğin doğru spiker her zamanki gibi sallamış.
Kim bu spiker ya hakkaten çok sıkıcı anlatıyo,sinir etti...
Senin ki doğru Can. Winner G_Runner-up H ve tersi olarak esleşmeler oluyor.
Hic sasırmadım :).
Birde ukala ukala "kimse 2. olup Brezilya'yla eslesmemek icin hesaplar yapılıyor, şimdiden bunlar konusuluyor" gibi laflar etti.. Olmayan bir durum nasıl konusulur spikere sormak lazım o zaman :):)
Bu arada günün hayal kırıklığı yaratan ismi Rotan çıktı kadayıf Rebrov girdi.
Bu arada Can kızmasın, bir yanlış bayrak ile Ukrayna nın bir olası golü daha güme getti. Sheva karşı karşıya kalmıştı :)
İspanya tribünleri costu şu sıralar.. Az önce Fenerbahce marşını söylüyorlardı :). Viva Espana..
Şimdide g gurubuyla eşleşicekler diyo :) Ne aptal bi adam bu ya,insan bi yanlışlık yapmışım falan der...
Spiker arkadaşımız ileriyi görerekten çeyrek finalde eşleşebileceklerini düşündü herhalde.
:)
Bu arada Can kızmasın, bir yanlış bayrak ile Ukrayna nın bir olası golü daha güme getti. Sheva karşı karşıya kalmıştı :)
Ahh be Serkan'ım.. 94 dünya kupasında fırtına gibi esen bir İspanya.. Ceyrek finalde R.Baggio'nun son dakikada ofsayttan attıgı gol, Tassotti'nin ceza sahası icinde L.Enrique'nin burnunu kırmasına "oyna" diyen hakemlerle veda etti turnuvaya.. 2002 G.Kore'den bahsetmeye bile lüzum yok.. Şu hakemlerden en fazla magdur olan ülkedir İspanya.. Ne yapayım ben bu mactaki kollamayı? Şu grup macları bitsin, eleme maclarında görecegiz bakalım hakemleri!!
Rebrov da bir pozisyon harcadı. Tabii İspanya çok rahat oynuyor artık fazla ciddi oldukları söylemez.
Yoksa Sheva, Voronin, Vorobey, Rebrov hepsi birden sahada iken birde 10 kişi iken normal şartlarda maçın daha da açık bir farka gitmesi lazım.
Benim çok beğendiğim bir adam olan Tymoschuk da tek başına elinden geldiğince mücadele ediyor önlibero da. O da başarılı ikinci ismi Ukrayna nın.
Fabregas oyunda.
:) Yok orasını anladım ben de, söylediğin gibi bir hava yaratan kim onu sordum :)
Yoksa burda yazılanlara bakınca, hepimiz İspanya yı destekliyormuşuz gibi geldi bana.
Turnuvanın en güzel golü şu ana kadar ki!!!
Puyol :buyuksun:
Kupanın en güzel golü.
Torres'e oynamıştım gol krallığı için :)
Nefis bir atak nefis bir gol. Puyol un önünde saygıyla eğiliyorum. :)
Dünya kupaları tarihine gececek güzellikte bir gol.. Son zamanlarda hazırlanıs bakımından gördügüm en güzel gol.. Öldürücü darbeyi Torres indirdi.. Ne denir ki daha bu gole.. 4-0
ne eşek bir karar verdi hakem o penaltı ve kırmızı kartla, zaten bitmiş maçı iyice katletti..
Puyol'a bak be ronaldinho gibi mübarek :)
Bu arada kupayı kazanacağını iddia ettiğim İspanya'nın grupta 2. olması gerekiyordu bunun için.
O zaman çok daha rahat maçlar oynayacaklardı bence.
Şimdi işleri zor.
Ukrayna'nın önü ise açık.
Zaten her iki takım da 2008 Avrupa Şampiyonası için favorim.İki takım da gençleştirmenin dersini veriyor adeta.Ukrayna Ümit milli takımdan 2-3 oyuncu daha alsa fena olmazmış gerçi.
İspanya o derece rahat ki Casilla ın büyük bir hatası sonucu Voronin golle burun burun geldi, lakin hakettiği golü yine atamadı. Alkışlar Pablo ya bu pozisyon için.
Bu arada benimde tahminim her 2 takımda ceyrek finali görürler.. Ukrayna kalan macları alır.. 2. turda da G grubundan gelecek takımları (Fransa, İsvicre) eleyip ceyrek finali görürler.. Bu skor Ukrayna'nın gercek gücünü yansıtmıyor bence..
İspanya şov bitti. 4 - 0 :)
Bu skor üstüne yakışmaz mı şimdi İspanyol bayragını burada dalgalandırmak :).
http://www.theodora.com/flags/new/spain2.gif
Ukrayna benim de süprüz adayımdı ama bugün biraz düşündürdü beni. Tymoschuk ve Voronin dışında kafa olarak hazır görmedim diğer oyuncuları. Belki moral bozukluğundan olabilir daha önce de söylediğim gibi. Bakalım bir daha ki maç göreceğiz.
hehehe :) sarı ve kırmızının yakışmadığı bir yer olurmu diyeyim bende :)
Belkide "nasılsa diger macları rahat kazanırız" psikolojisinin verdigi bir gevseklikle oynamıs olabilir Ukrayna.. Veya adaşımında degindigi gibi lider olmayı cok fazla arzu etmiyor olabilirler.. Ya da cok erken gollerin getirdigi çöküntüden dolayıdır..
ilk devrenin ilk 35 dakikasını izleyemedim, dolayısıyla maça nasıl başladılar bilmiyorum ama devre arasında golleri gördüm, hele ikincisi tamamen sinir bozucu bir gol bir takım adına.. 2-0 olup bir de 2. devrenin başında haksız penaltı-kırmızı kart gelince son derece normal bence skor..
Bu skor üstüne yakışmaz mı şimdi İspanyol bayragını burada dalgalandırmak :).
viva espana
ilk devrenin ilk 35 dakikasını izleyemedim, dolayısıyla maça nasıl başladılar bilmiyorum ama devre arasında golleri gördüm, hele ikincisi tamamen sinir bozucu bir gol bir takım adına.. 2-0 olup bir de 2. devrenin başında haksız penaltı-kırmızı kart gelince son derece normal bence skor..
ispanya ilk 35 dakikada dagitti zaten..yani ispanyanin yaninda sans olmasaydi bile en kotu ihtimalle mac 2-0 biterdi...ve ilk rauntun maclarina bakarsak favorilerim soyle:
1. Ispanya
2. Cek Cumhurriyeti
3. Almanya
ispanya,italya,arjantin,hollanda bence de
kimse izlemiyor galiba jaziri çaktı voleyi tnus 1-0 önde
Ben izliyorum hocam :)
Orta saha mücadelesi şeklinde, pozisyonu az bir mücadele oluyor. Bir duran top sonrası seken topu güzel bir vole ile ağlara gönderen Jaziri, Tunus u öne geçirdi. Lakin bu golden sonra da, orta saha mücadelesi devam ediyor. O bölgede Sudiler bir fazla oyuncu ile mücadele etmesine rağmen, iki önliberosu Al Ghamdi ve Aziz in zayıf oyunu yüzünden, bu alanda zayıf kalmaya devam ediyor. Biraz mücadele güçlerini arttırırlarsa belki maça ortak olabilirler.
Tunus klasik 4 - 4 - 2 ile sahada. Kalade Boumnijel var. Sağ bek Trabelsi, sol bek Jemmali. Tandemde Jaidi ve Haggui oynuyor. Sağ kanatta Chedli sol kanatta ise Mnari oynarken, ortada ilk yarının başarılı isimleri Namouchi ve Bouazizi var. İleri ikilide Jaziri ve bu dakikaya kadar fazla varlık gösteremeyen Chikhaoui oynuyor.
Sudiler de ise 4 - 5 - 1 (açık olarak 4 - 2 - 3 - 1) ile saha yer alıyorlar. Kalede Zaid oynuyor. Sol bek Sulimani (hayli teknik bir oyuncu, hatta takımının kendi hücum yönlerine göre sağ taraftaki kornerlerini bu oyuncu kullanıyor) sağ bek ise Dokhi. Tandemde Tukar ve Al Montashari oynuyor. İki önlibero Aziz ve Al Ghamdi. Önlerindeki üçlüde sağ tarafta Noor(ki hareketli oynamaya çalışıyor), sol tarafta Kariri(bana çok durgun geldi) ve ortada serbest olarak oynayan ve tekniği yüksek bir futbolcu Al Temyat oynuyor. Hayli gayretli ama takımının geri kalanı ona fazla ayak uyduramıyor. Dİğer köşeden kornerleri ve genel olarak duran topları da kullanıyor. İlerde ise hayli etkisiz gözüken Al Kahtani var.
Sudiler ikinci yarı daha açık oynarlar ise belki maça heyacan gelebilir. İki takımda kapasiteleri ölçüsünde mücadele ediyor aslında fazla da üstlerine gitmemek lazım :)
İlk yarı 1 - 0 sona erdi.
suudiler gördüğüm en acemi takım bu arada lioney tam diyordum nerde analizin diye gene döktürmüşsün eyvallah :)
Bu arada bende Suudi yi, İnşaat filmindeki süper komik kahraman Sudi şeklinde yazmışım :)
Senin yazını görünce hatamı fark ettim, neyse böylesi daha kolayıma geliyor Sudiiii ye devam :)
Hareketli oynadığını belirttiğim Noor karşı karşıya çok ciddi bir pozisyonu harcadı bu arada. Maç hareketli başladı, böyle devam eder umarım.
Kaptan Bouazizi çıktı yerine Nafti girdi.
Sudiler tempoyu arttırmaya çalışıyor. Özellikle Al Ghamdi bu yarı daha ısırgan :) Biraz önce iki kişi ile boğuşarak güzel bir top kaptı. Lakin Kariri o kadar kötü ki bunu çıkarmıyacakmı acep,
Derken Noor ortaladı, Al Kahtari çaktı :) 1 - 1
8 numarası bayağı iyi bir oyuncu suudilerin derken golü de attırdı 1-1
Sagdan Noor'un güzel pasını Al Qahtani şık bir vurusla cok güzel tamamladı ve 1-1 oldu skor..
Şu sol bekleri bitirdi beni, Türkiye de baş altı takımların hepsinde oynar. Tabii Noor ve Al Temyat da hayli başarılı.
Sudiler orta sahayı bir ele geçirdi pir ele geçirdi. Bakalım Tunus nasıl bir hamle yapacak bundan sonra.
Günün başarılı ismi Al Temyat pili bitince dışarı alındı oyuna bir forvet Al Hawsawi girdi. Bakalım oyunu kim yönlendirecek şimdi.
Tunus da Kaies i oyuna alarak müdahalede bulunacak birazdan. Evet Chedli çıktı Kaies oyunda, çakarmı uzaktan bir tane şimdi :)
Sudiler de günün bir başka başarılı ismi Noor da pili bitince kenarı alındı Ameen girdi
1-1 bitsin ukrayna üzülmesin
Sudiler Al Kahtani çıktı yerine Al Jaber oyuna girdi.
Tunus da ise günün hiçbir şey yapmayan ismi Chikhaoui çıktı Essediri girdi.
Derkan Al Jaber ın kontradan gelen golü ve Sudiiiiler öne geçti :)
Aljaber attı 2-1 oldu.Bravo valla Araplar'a.
Suudi futbolcular da köşeyi döndü valla.Kim bilir kaç para alcaklar.
tüh yav 2-1 oldu ama böyle olacağı belliydi tunus düştü oyundan
Aslında yapılan değişikliklerden sonra, yeni giren oyuncular Sudiler in oyunu bozmuş, temposunu düşürmüştü. Sudiler oyunu kendi alanında kabul etmeye başlamış ve Tunus oyunun hakimiyetini ele geçirmişti, lakin bir kontra sonra Arap efsanesi 34 lük Al Jaber cezayı kesiverdi :)
Derken Kaies az daha çakıyordu, az farkla dışarda :)
Benim teknik sol bek çakıyordu az daha frikikten :) Çok güzel vurdu ama korner oldu.
Jaziri şovunu yaptı, geriden gelen Bolton lu defans oyuncusu Jaidi çaktı 2 - 2 :)
Maç son dakikalarda çıldırdı, bir o kalede bir bu kalede cinsinden bir şeye dönüştü derken 2 - 2 bitti :)
Bu macın son 20 dakikası turnuvada şu ana kadar en keyif aldıgım dakikalar oldu.. Futbol kalitesini falan xtir edin, müthiş heyecanlıydı, hic bitmesin istedim :). Skor ise Ukrayna'ya yaradı.. Suudiler bekledigimden iyi cıktılar bu arada..
Aslında maçın hakkı beraberlik gibiydi zaten, neyse :)
1 saatimizi değerlendirelim yemek yiyelim ve CSI izleyelim arada, gerçi dublajlısına henüz adapte olamadık ama :)
2-2 süper oldu ukrayna için
ukranaya tur atlar genede ama bugun cok kotu oynadilar ve ikinci turdan kesin ellenirler
Yahu Can sen bilrsin, bu forma benzeri bir Romanya forması varmıyıdı, benmi yanşıl hatırlıyorum ?
Serkan yanlıs hatırlamıyorsam Steaua Bükreş'in boyle bir forması vardı 80lerde.. mavi şort, kırmızı ust, sari numaralar...
bir de Romen milli takımının mavi sort, sarı ust olan yani İspanya'nın formasındaki kırmızının yerine sarı olan forması vardı..Belki onun kırmızı ustlu versiyonu da vardır..
Parma Maniac
14-06-06, 23:33
ırkçı pislik götü tutuşunca oynatmış Senna'yı ne iş :lol:
neyse bakacaklar icabına, fazla uzun sürmez maceraları..
inşallah şöyle kapkara bi Afrika takımı gelip onlar hacamat eder bu şoparın takımını..
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/spain.gif ISPANYA 4-0 UKRAYNA http://www.cimbom.gs/resimler/flags/ukraine.gif
Stad : ZENTRAL Stadion
Hakem : Massimo BUSACCA
İspanya kupaya fırtına gibi bir başlangıç yaparken, dünya futboluna genç yıldızları Fernando Torres ve David Villa'yı da takdim etti. Orta sahada Xavi Alonso ve Marcos Senna ve hucuma destek olan Luis Garcia mükemmel oynarlarken, defansta göbekte Pablo ve Puyol, sol kanatta Pernia sağ kanatta Sergio Ramos mükemmel futbol oynadılar. Kupanın flaş takımı görüntüsü veren İspanyollar sadece attıkları gollerde değil, oyunun tamamında rakibi ezen bir pas yüzdesi, ara toplar, kanat organizasyonları ve mücadele disiplini ile de ön plana çıktılar.
http://www.cimbom.gs/gifs/pablo-voronin.gif
Maçtan bir enstantane: Pablo Voronin'in atağını kesiyor..
Ukrayna da Shevchenko ve Voronin İspanyol defans oyuncularının gücü karşısında etkisiz kaldılar, oyuna sonradan giren emektar Rebrov bir pozisyon bulabildi ancak onuda değerlendiremediler. Kaleci Shovkovskyi ve defanstaki Rusol, Yezerskyi, Nesmachnyi gibi oyuncular İspanyol organize ataklarında maç boyunca çaresizlik yaşadılar.
MAÇIN POZİSYONLARINI İZLEMEK İÇİN > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1231)
Parma hiç sanmıyorum bu futbolla bayağı uzun sürecek gibi duruyor maceraları.
Boğaziçiliye katılıyorum, Çek cumhuriyetini hepimiz çok beğenmiştik. Şöyle bir paralel mukayese yaparsak, ABD takımı bence Ukrayna'dan daha zayıf bir takım. Böyle mukayeseler doğru değil, her maç kendine özel bir atmosferde oynanır ama, teorik olarak bakarsak beğenilen Çek Cumhuriyetinden daha yüksek bir futbol oynadı ispanyollar. Ben şu ana kadar en çok İspanya, Almanya ve İtalya'yı beğendim. Güney Amerika takımlarının hiçbirisi gerçek potansiellerinde oynamadılar şu ana kadar. Belki uzun kupa maratonuna güçlerini ihtiyatlı sarfediyor da olabilirler.
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/tunisia.gif TUNUS 2-2 S.ARABISTAN http://www.cimbom.gs/resimler/flags/saudiarabia.gif
Stad : Munich World Cup Stadion
Hakem : Mark Shield
Arap derbisi dostça sonuçlandı..
İlk yarısında Tunus'un etkili olduğu maçta, ikinci yarı S.Arabistan oyunu domine etti, önce beraberliği sonrada galibiyeti yakaladı ancak uzatma dakikalarında Tunus'un beraberlik çabaları Jaidi'nin golü ile sonuç verince maç berabere sonuçlandı.
Maçın Adamı : Akrobatik bir gol atıp bir de asist yapan Jaziri.
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI İÇİN > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1237)
ispanya isviçre'nin 2. olacağını düşünürsek en az çeyrek final oynar ama dünkü maç çok yanıltıcı olabilir.iyi oynadı ispanya ama ilk 2 golü duran toptan (biri çok şans golü) attılar.zaten penaltı ve kırmızı kart yalan.isviçre maçında daha iyi anlarız bence ispanya'nın nasıl olduğunu.
Namelessonegs
16-06-06, 03:48
Bana kalırsa İspanya uzun bir aradan sonra dislerini göstericek ki gösterdi de..Ukrayna bu kadar aciz durumu dusuyorsa biz bu kupa da olsak kimbilir neler olurdu acaba..Ukraynayı yenince bile bayram etmistik ki Sheva fln yoktu...Bu dünya kupasına bakınca futbolumuzun geriledigini görüyorum acıkcası..
sigara 69 kardesim viva espana diyorum burdan sana :)
turnuvanın en iyi takımı bu aksam 22.00 da sahada
turnuvanın en iyi takımı bu aksam 22.00 da sahada
Turnuvanin ceyrek finalinde elinicek takim bu aksam 22.00 da sahada :D
o belli olmaz kardesim :)
ya şu kadro hanginizde var delirtmeyin beni reyes,fabregas,joaquin yedek düşünün artık :)
Ukrayna da kazansın grup şenlensin
Giga bir de herseyi kücük yazmayıp, büyük harf kücük harf kurallarına mümkün oldugunca uysak?
Okunması cok daha kolay olacak..
Ukrayna 1-0 önde dk 4 gol Rusol
arabistan'ın kalecisi çok saçma bir gol yedi rebrov'dan 2-0 oldu.
Sergiy Rebrov, Hagi'nin Monaco'ya attığı golü anımsatır bir şekilde 30m'den cepheden vurdu ve hakikaten topun da büyük katkısıyla harika bir gol oldu.
Tabii Hagi vururken top farkı değil,Hagi farkı vardı ve onun vuruşu daha efsaneydi ve gidişi de farklıydı.
ya şu kadro hanginizde var delirtmeyin beni reyes,fabregas,joaquin yedek düşünün artık :)
Kadroyla alakalı degil, durum kronik..
Tabii Hagi vururken top farkı değil,Hagi farkı vardı ve onun vuruşu daha efsaneydi ve gidişi de farklıydı.
Birde Hagi'nin attıgı golde rakip kalede kaleciye benzeyen birşey vardı :).
Rebrov iyi vurdu ama kaleci tam evlere şenlik..
ulrayna'da herkes kendine oynamaya başladı.hücumda birbirine pas veren kalmadı.biraz ciddi olsalar en 3-4 gol atarlar 2.yarıda.
Asya ve Afrikanın sıkıntısı bu zaten kaleci yok...
Evet kaleci hatası büyük,
zaten 25m üzeri mesafeden gol yiyen kalecide hata vardır bana göre.
Hagi'nin vuruşu gibi istisnalar olmadığı sürece :)
Hatalıydı ama top da ters gitti,garip bi falso aldı.
Bu arada Voronin çok iyi oyuncu ama Sergen'in yanında oynayan Tümer gibi Shevchenko'nun varlığı sanki baskı yaratıyor kendisinde.Zaten kendisi kaynaklı şekilde Sheva'yla hiç anlaşamıyorlar.
Rebrov aslında yine kötü oynuyor ama bencil ve Shevchenko'nun potansiyelini kullandırtmayan Voronin yerine Rebrov'a görev vermeli bence normal maçlarda.
Ancak bu maça 3 forvetle (gerçi Rebrov geride oynuyor sayılır) çıkması da teknik direktörün çok büyük doğrusu.
Aslında normal birşey bu,yazılmaması gerek bile ama Domenech'i görünce bunu vurgulamak istedim ;)
İlk maçta da belirtmiştim yine söylemeden geçmeyeyim Tymoschuk un önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Son golde normal şartlarda her futbolcu kaleye vurucak iken mükem bir pas veren Sheva yı da alkışlıyorum. Büyük futbolcu kolay olunmuyor. Bir de Chelsea ye gitmese çok güzel olacaktı yalnız :)
Tunus çaktı :) 1 - 0 önde.
Tunus çaktı :) 1 - 0 önde.
Amman sabahlar olmasın :lol:
Bilmem de Giga duymasın :)
Gerçi deli baskı kurdu İspanya yakındır gol.
İki geliyordu Casillas mükemmel bir zamanlama ile golü önledi :) Neler oluyor yahu :)
cesur_korkmaz
19-06-06, 23:25
Bugunku mactan bagimsiz olarak, Aragones'in Dunya Kupasi kaldiracak kapasitede bir hoca olmadigini dusunuyorum.
Bu isler kadroyla olsa, anli-sanli futbolculara sahip Fransa yerlerde surunmezdi.
ben diyorum ki sağ bekte salgado oynasa,senna'yı kesip sağ açığa joaquin'i koyup sol açıkta luis garcia ya da reyes ikilisinden birini oynatsa daha iyi olur ispanya için.
Parma Maniac
19-06-06, 23:37
ırkçı köpeğin bi yerlerinde patlattılar golü.. :lol: bi şey de oynamıyor İspanya, kuru bi baskı o kadar.. hadi gayret Tunus..
Tunus tek forvete dönmüş ve 4 - 5 - 1(4 - 4 - 1 - 1) ile sahada. Kalade Boumnijel var. Sağ bek Trabelsi, sol bekde geçen maç oynamayan Samsun lu Ayari var. Tandemde Jaidi ve Haggui oynuyor. Sağ kanatta garip bir şekilde Bouazizi oynarken, sol kanatta ise geçen maç sağ kanatta oynayan Chedli, ortada ilk maç oyuna sonradan dahil olan Nafit ve geçen maç sağ kanatta oynayan ve bu maç golü kaydeden Mnari var. Namouchi forvet arkası serbest oynarken. İleride Jaziri var. Geçen maç varlık gösteremeyenChikhaoui kulübeye çekilmiş. İkinci yarıda oyuncular bu yerlerinde kalıcakmı bakalım :)
İspanya ilk maçtaki dizilişi 4 - 4 - 2(4 - 3 -1 - 2) ve kadrosu ile sahada. Kalede Casillas, geri dörtlüde sağ bek Ramos, sol bek Pernia, Pablo ve Puyol. Önde üç önlibero, Xavi, Senna ve Alonso onunda önlerinde forvet arkası Luis Garcia ve ileri ikilide Villa ve Torres.
İspanya zaman zaman baskı kurmasına rağmen ilginçtir hiç pozisyon bulamıyor.
İlk yarı bitmek üzere.
İspanya kornerden çok önemli bir poziyon harcadı, günün hayli iyi ismi Ayari yapılan kafa vuruşunu çizgiden çıkardı :)
Puyol kötü oynuyor gol de onun hatası ayrıca yenilse de viva espana
Bu arada bence Bülent gibi ikinci yarı çift kanat oyuncusu ile oynayacağını tahmin ediyorum İspanya nın. İlk yarı organize ataklar ile pozisyon bulamadığını düşününce İspanya nın böyle yapaması doğru olur en azında.
ukrayna maçı yanıltıcı olabilir demiştim de bu kadar çabuk olabileceğini düşünmemiştim.ispanya ilk maçta da ukrayna 10 kişi kalana kadar pek pozisyon bulamamıştı,bu maçta da bulamıyor duran toplar haricinde.maçı alabilir ispanya ve yine muhtemelen çeyrek finale çıkacaktır ama brezilya karşısında şansları 0 bence.
cesur_korkmaz
19-06-06, 23:51
Ilk yariyi önde kapatsalar da Tunus yetersiz bir takim göruntusu veriyor. Özellikle ilk yarinin sonlarinda Ispanya cok rahat cezasahasina kadar geldi ve forvetler rahat topla bulustular.
Ikinci yarida Ispanya'nin tempoyu artirip galip gelecegini dusunuyorum.
Ya Ahmet Çakar ilginç adam maç öncesi İspanya isterse maçı alır kolayca ama bilmiyorum ister mi dedi ne yani şimdi de İsviçre-ispanya eşleşmesin diye mi uğraşıyorlar? Bu arada Kanal 1 spikerleri sayesinde herkesin doğumgününü öğrendik çok şükür :)
Maça gelirsek Puyol berbat oynuyor iki bek de ha keza. Luis Garcia ve Alonso çabalıyor ortada, Torres de istekli. Bu hoca şimdi Villayı çıkarıp Raulu alır oyuna oysa Reyes ya da Joaquin girmeli derim ben.
joaquin, raul ve david albelda/fabregas girer..acikcasi ispanya beni hayal kirikligina ugratti cunku topa yuzde 65 sahip olabilirler ama bir pozisyon disinda, hic yaratici olamiyolar. Genede 3-1 ispanya galip gelir
İspanya ilginçtir bütün duran toplarda kafayı vuran takımdı.Dolayısıyla uzun boylu oyuncu gereksinimi olduğu söylenebilir.Ama sadede geleyim,Morientes'in alınmaması bence doğru karardı.
Kafa toplarını vurma sebepleri ortaların iyi olmasının yanında pozisyon almasını bilmeleri ve Tunus'un bilmemesiydi :)
Dikkat ettiyseniz zaten hemen hemen hiçbirinde kafayı vuran oyuncuyla temasta Tunus'lu futbolcu yoktu.
Demem odur ki,Tunus buna önlem almazsa kesinlikle gol atar İspanya bu şekilde.
Bir de Iniesta'yı çok beğendiğimi ve oyuna girerse etkili olacağını tahmin edeyim.
İlk yarı sonunda kanattan top taşıyacak Joaquin veya ileriye Raul akla gelecektir belki ama Iniesta ile hiçbirine gerek kalmaz :)
bu arada tunus takimin bir cok ismi bizim super ligde top kosturuyor, dunya kupasina renk katiyorlar :)
Ben bu Bouazizi yi hiç kanat oynarken görmemiştim :) gerçi hücumda hiçbir varlık gösteremiyor ama zaten onu, o kanatı savunmada kullanmak için o bölgeye koymuş herhalde. Yine de İspanya iki kanat oyuncu ile oynarsa, Bouazizi çok zorlanır bence orada.
bu arada 4-3-1-2 en kötü nasıl oynanır onu çok güzel gösteriyor aragones.
Ahmet Çakar golde Casillas tutabilirdi ben bu maçtan huylanıyorum dedi. Yorumlarınız ne sizin? Niye İspanya kazanmak istemesin ki?
Serkan1905
20-06-06, 00:02
Ahmet Çakar golde Casillas tutabilirdi ben bu maçtan huylanıyorum dedi. Yorumlarınız ne sizin? Niye İspanya kazanmak istemesin ki?
Nasi yani? Maci kazanip 6 puana, dolaysiyle ilk 16ya kalmak varken, adam neden kaybetmek istesin ki?
Ayrica, bu Ahmet Cakar Özhan Canaydin icin "dügmeye basilmistir" diyen adam degil midir?
Raul ve Fabregas girdi Garcia ve Senna yerine
son maç araplara 5 atıp lider olurlar zaten bu maçta berabere kalırlarsa.hatta yenilseler bile tunus ukrayna'yı yenemezse lider olurlar.
bu arada değişikliklerden sonra 2.yarının ilk yarıdan çok farklı olmayacağını düşünüyorum.
Valla sert ve güzel gelen ilk vuruşu çok güzel çıkardı bence, hem ilk topta bonboş adama vurduran hem de dönen topu kovalamayn defans hatasıdır gol.
Senna ve Luis Garcia dışarda. Fabregas ve Raul oyunda. Aynı sistemle devam İspanya.
İspanya da Joaquin oyunda Villa dışarda.
Tunus da günün hayli iyi ismi Ayari (herhalde sarısı varken kırmızı görmesin diye çıkardı diye düşünüyorum) ve Bouazizi dışarda Ghodhbane ve Yahia oyunda.
Not: Bu Ghodhbane, Kais oluyor belirteyim :)
Ray52Lewis
20-06-06, 00:28
Bildigimiz Ispanya iste, Bosna´yi kendi evinde yenemeyen, Sirplari birinci yapan Ispanya...
Belki de Tunus´a karsi berabere bire kalamayan bir Ispanya
diyecektim kalecinin hatasi ile Raul atti, 1-1...:)
Büyük futbolcumuz Raul çaktı :) 1 - 1.
Gooooooooooooooooooooooooolllllllllllll
Goooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllll lllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Torres 2-1 :)
Ahmet Cakar'a selamlar..
Dünya Kupası'nda gördüğüm en komik gollerden biri.
İspanyolların hakkını yemeyeyim ama böyle gol yenmemeli.
Neyse,
sonuçta İspanya favorim ve turnuvada desteklediğim takım ;)
Boşa çıkarmıyorlar bu desteğimi.
tunus çok kapanınca pozisyon vermeye başladı.3 tanenin 2sini attı ispanya.yalnız hala brezilya karşısında bu mantıkla şansları 0 :)
Torres, Tunus a Barcelona muamalesi yaptı :)
Ray52Lewis
20-06-06, 00:36
Kalei hatasini affetirip Fabregas´in süper sutunu cikardi önce, sonra da yine Fabregas´in müthis pasinda gereksiz sekilde disari cikarak Torres´in golü atmasina sebep oldu, bu arada Torres de sag dis ile süper vurdu topa ama...
Tunus da Guemamdia oyunda Chedli dışarda.
Yuh herif sarı kart gördü girer girmez :)
Bu arada aklıma takıldı,
sarı kartı olan bir oyuncu son maç öncesi gruptan çıkma garanti ise ileriki turlarda ceza almamak için ikinci sarı kartı görüp rahatlayabilir mi acaba?
Örneğin bir sonraki maç Suudi Arabistan'la ise.
Yoksa kırmızı kart olunca sarı kartla ceza ihtimali devam eder mi?
Yok sarı kart devam etmez. Bu trunuvada değil her zaman böyle zaten öyle değil mi?
Torres akıl almaz bir pozisyonu harcadı.
Az daha atamıyordu :)
3 - 1 Torres.
Ahahahah Gökhan abi Brezilya skoru 3 - 1 getirdi dedi. Çok komik bir adam bu yahu :)
o değil de fantezide kaptandı torres.aslan parçası şov yaptırdı bana :)
Torres topla rakip arasına çok iyi giriyor bence en önemli özelliği bu. viva espana :)
Torres gol kralı,
İspanya Dünya Şampiyonu adayımdı kupa öncesi :)
Gerçek futbolu İspanya oynuyor diyebilirim.Yapılması gereken herşeyi yapıyorlar ve Arjantin,İsveç ve (herşeye rağmen) Fransa dışında zorlayacak takım da göremiyorum kadro yapısı itibarıyla.
Haydi Togo :)
Torres gol krallığını kaçırmak ve Bülent in puanlarını çalmak için bir topu daha dağlara taşlara vurdu :)
3 - 1 bitti.
canı sağolsun aslanımın :)
zaten real düşmanı takımda oynuyor,ordan bir sempatim var :lol:
İyide hep size çakıyor nasıl olacak şimdi :lol: :lol:
ama hep biz şampiyon oluyoruz o nasıl olacak :lol:
İlk macta 4, bu macta 3..
2 macta 7 gol.. İspanya bu aksam pek iyi oynayamasada bu sefer iyi basladı turnuvaya ve daha 2. maclar sonunda liderligi garantiledi.. Helal olsun bogalara :).
Bu arada Tunus'un yedigi 2. gol turnuvada gördügüm en fahis savunma skandalıydı.. Bir an için Türkiye ligini seyrediyor gibi hissettim kendimi :).
Neyse.. Bu güzel galibiyet üzerine İspanyol bayragını dalgalandıralım yine :)..
Olsun konuyu değiştirmeyelim şimdi :)
Bugün çok beğenmedim ben de İspanya yı. Ama kötü demek istemiyorum tabii. Şu zayıf grup maçları bitsin, tekli maçlarda daha iyi etüt edeceğiz İspanya yı.
Joaquin olayı değiştirdi girdikten sonra
Ray52Lewis
20-06-06, 01:09
Fabregas kesin de, Raul ilk 11 i garantiledi mi bu oyunu ile bilemiyorum, bu durumda da Villa´yi kesmesi lazim Aragones, kara kara düsünüyordur simdi...:)
joaquin, raul ve david albelda/fabregas girer..acikcasi ispanya beni hayal kirikligina ugratti cunku topa yuzde 65 sahip olabilirler ama bir pozisyon disinda, hic yaratici olamiyolar. Genede 3-1 ispanya galip gelir
devre arasinda olan tahminim..anca bu kadar isabet olabilir ;)
bu arada ispanya benim tahmin, bugun belki biraz kotu oynadilar ama tunisia cok kapandi ve ispanya buna ragmen kotu oynayarak kazanmayi bildi. Macin yildizi joaquin ve artik sennanin yerine baslar herhalde. Topu cok suruyor ve ortalari bugun iyidi. Raulda iyi oynadi ve onun akilli oyunu ispanyaya bir gol arti bir penalti kazandirdi (penalti pozisyonun asisti superdi). Belkide Raul bundan sonra baslar. Bence bu dogru karar olur cunku Raul buyuk maclarin oyuncusu, david villa veya luis garcia iyi bir yedek olur.
Ha bide fabregas bundan sonra kesin baslar, muthis bir yetenek ve iki super asist verdi.
viva la spagna
Daha Reyes var oynamayan hiç o kadar iyi yani İspanya :)
Daha Reyes var oynamayan hiç o kadar iyi yani İspanya :)
vicente ve baraja kadroya bile alinmadi :)
Reyes oynamalı bence ya da Fabregas. Takımda bir Arsenal'li olursa işler daha yolunda gider :)
Ama gerçekten Reyes bu takımda yer almalı Luis Garcia'nın yerine.
Helguera, Morientes , Valdes, Del Horno , Valeron daha bir sürü adam var alınmayan
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/spain.gif İSPANYA 3-1 TUNUS http://www.cimbom.gs/resimler/flags/tunisia.gif
İspanya dirençli Tunus'u maçın sonlarında gelen gollerle 3-1 yendi ve üst turu garantiledi..
http://www.cimbom.gs/gifs/ispanya-tunus-raulgol-1-0-120x80.gif
Raul'un ustalık dolu vuruşu İspanya'nın beklediği golü getiriyor..
http://www.cimbom.gs/images/ispanya-tunus-fabregasassist.jpg
Fabregas'ın nefis ara pası asisti bir anda Torres'i Tunus kalecisi ile karşı karşıya bıraktı..
http://www.cimbom.gs/images/ispanya-tunus-torresdribling.jpg
Torres fuleli bir oyuncu ve driplingle kaleciyi ekarte ediyor..
http://www.cimbom.gs/images/ispanya-tunus-torressut.jpg
Torres'in ustaca vuruşu gerçekten çok teknik isteyen bir vuruştu..
http://www.cimbom.gs/images/ispanya-tunus-golsevinci.jpg
Gol sonrası Torres'in sevinci..
MAÇIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1253)
http://www.cimbom.gs/images/ispanya-tunus-golsevinci.jpg
Gol sonrası Torres'in sevinci..
Atletico Madrid'li Torres'in bu gol sevincini gorunce ister istemez insanin aklina yine A.Madrid'in 90'li yillardaki unutulmaz golculerinden Narvaez Kiko geliyor.. Belki de ona bir gönderme yapmistir Torres :) .
http://gallery.atleticomadrid.de/data/media/41/kiko12.jpg
Bu arada Ukrayna maçı fazla konuşulmamış ama Kalinichenko mükemmel oynadı Ukrayna'da 1 gol 2 asist ve sol taraftan harika bir şut attı üst direkten giden. Büyük takımların dikkatini çeker sanıyorum.
İspanya ful yedek kadro ile çıkmış maça :)
kıran kırana tunus-ukrayna maçı varken gitti piknik gibi maçı veriyor kanal 1, yine yedi bizi..
Beklenen gol Reyes in duran toptan yaptığı ortada Juanito nun kafa vuruşu ile geldi 1 - 0 :)
Şutlar dışında pozisyon yoktu ama golü buldu İspanya B Milli Takımı :)
İlk yarı 1 - 0 bitti ayrıntıları birazdan geçerim :)
Hayli temposuz, İspanya nın tek kale oynadığı ve fazla sıkmasa da ciddiyeti elden bırakmadığı bir maç oluyor. İspanya, kadrosunda ne kadar yedek varsa hepsini sahaya sürmüş.
Suudi lerin önliberosu Aziz in maçın başında gelen sakatlağı, zaten hayli zayıf ve sorunlu bir takımlarının düzenini iyice bozdu. Aziz çıkınca, önliberoya sağ kanatta izlemeye alıştığımız ve takımın dişe dokunnn 2-3 oyuncusundan biri olan Noor geçti. Onun boşalttığı sağ kanata ise genelde forvet arkası serbest olarak oynadığını gördüğümüz takımın diğer bir yetenekli oyuncusu Al Temyat geçti oyuna Aziz in yerine girerek. Lakin her iki oyuncuda alıştıkları yerde oynayamadıklarından hem hücum aksiyonlarında hiç etkili olamadı hek de savunma zaafiyetleri çok arttı takımlarının. Özellikle rahat bir şekilde İspanya dan 18 önü bol şut gelmesinin en büyük nedenlerinden biri bu oldu.
Suudi ler 4 - 4 - 2 oynuyor. Kalede ilk yarı bol bol şut kurtararak istatistik yapan kaleci Zaid var. Geri dörtlüde sağ bek Dokhi, sol bek Sulimani, ortada Tukar ve Al Montashari önlerinde iki önlibero Noor ve Khathran, sağ açık Al Temyat, sol açık Kariri ve ileri ikilide Al Jaber ve Al Harthi var.
İspanya ise sahaya sürdüğü yedeklere göre dizilişini de değiştirmiş ve 4 - 5 - 1 oynuyor. Kalede ilk yarı hiç iş düşmeyen Canizares, sağ bekte Salgado, sol bekte Lopez, tamdemde Marchena ve golün sahibi Juanito önlerindeki üçlüde Albelda daha statik olmak üzere Fabregas ve İniesta, sağ kanatta ilk yarı hayli etkili olan Joaquin, sol kanatta yine hayli etkili olan Reyes ve ilerde tek forvet olarak oynayan Raul şeklinde sahaya dizilmiş.
İspanya özellikle kanattları kullanarak hayli etkili oldu ilk yarı. Buna karşın Suudi ler ilk ve tek şutlarını ancak 40. dakikada çekebildi. Reyes in getirdiği ve Joaquin 18 önü şutları ile sonuçlanan ve Joaquin nin getirdiği ve içeri ortaladıyıp Reyes in şutları ile biten ve yine 18 önü şutlarla devam eden güzel ataklar yaptılar.
İkinci yarıda aynı rahatlıkla ve yeni gollerle biter gibi.
Bu arada ikinci yarı başlarken Raul çıkıyor Villa giriyor.
Üst üste iki yanlış bayrak ile ilkinde Aj Jaber in ikincisinde Noor kaleci ile karşı karşıya kalma şansları yan hakem tarafında iç edildi. Bu arada Suudi ler ikinci şutlarını çekti :)
İspanya yine kanatlardan ve etkili geliyor ama henüz gol bulamadılar.
Diğer maçın da hala 0 - 0 şeklinde devam ediyor olması ilginç. Ukrayna bir gol yese neler olabileceğinin farkında değil sanırım :)
İspanya da Xavi oyunda, Fabregas dışarda.
Al Jaber çıktı, Al Hawsawi yerine oyuna girdi.
Bu arada diğer maç hala 0 - 0 :) 20 dakika kaldı olası bir kaza golünü düşünemiyorum.
Suudi ler nihayet ciddi bir pozisyona girdi. Sulimani nin vuruşu Canizares tarafında çelindi.
İspanya da Torres oyunda Reyes dışarda. İspanya gol bulmak istiyor :)
Ukrayna penaltı kazandı.. Shevchenko kendini bıraktı gibi geldi bana..
Derken Ukrayna çakmış 1 - 0 önde :)
Shevchenko caktı ve Ukrayna işi bitirdi..
Hımm zaten Tunus 46. dakika da Jaziri nin atılması ile 10 kişi kalmış :)
Penaltıyı Sheva gole çevirmiş.
Bir 15 dakika dır İspanya iyice bıraktı maçı, dolayısı ile Suudi ler daha çok topla oynuyor, tabii hiç pozisyon bulamadılar :)
Suudi lerde Massad oyunda, Sulimani çıktı.
Her iki maçta 1 - 0 devam ediyor. Torres den gol bekliyoruz ama İspanya hiç atak yapmadığı için göremeyeceğiz muhtemelen :)
89. dakika da Suudi ler golle burun buruna geldi, çigiden Noor çevirdi, penaltı noktası civarında Al Harthi dağlara taşlara vurdu. Uzatma dakikalarındayız her iki maçta 1 - 0 devam ediyor.
Her iki maçta 1 - 0 sona erdi :)
Bir grup daha bitti, kaldı bir grup :)
Diğer maçta -maçın adamı- Tymoschuk seçilmiş :) belirtmeden geçmeyeyim dedim :)
Bu maçta da Juanito seçilmiş, bence Joaquin di lakin :) ( son yarım saati saymıyorum :) )
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to