PDA

Tüm Versiyonu Göster : Almanya 2 İsveç 0

Giga
21-06-06, 12:46
Kimse açmamış ben açayım bu topici ilk eşleşme belli oldu
Almanya-İsveç

gian
21-06-06, 12:49
Bu maçı burda tartışalım..

Sheva
21-06-06, 13:05
bana öyle geliyor ki son derece az sürpriz izleyeceğimiz bir turnuva olacak.. olaylar sponsorların maksimum fayda edeceği şekilde gerçekleşecek diye düşünüyorum, tabi onların etkisine bağlamıyorum ama öyle olacak.. o yüzden almanya da ingiltere de turu geçer diyorum, özellikle almanya zaten kendi evinde olması sebebiyle çok istekli ve hevesli bir futbol oynuyor..

osmanhy
21-06-06, 20:27
isvec iyi bir takim, ama bu derecede supriz yapacak gucte degiller..almanlar ya 2-0 yada 4-1 alir

Serkan1905
21-06-06, 20:45
Almanya cok zor da olsa alacak. Belki de penaltilardan.

Ray52Lewis
22-06-06, 01:46
Almanlar cok büyütülüyor, cok iyi bir hava yakaladiklari ortada, futbolcular & basin & taraftarlar hepsi bu turnuvada cok ileriye gidebileceklerine inaniyorlar, ancak su ana kadar dandik Costa Rica, kendi kendisi ile ugrasan Polonya ve yarim Ecuador (tam olsa ne yazar) gibi takimlari yendiler, Isvec bu takimlarin hic biri ile kiyaslanamaz...

Ayrica Polonya macina kadar Almanlar resmi müsabakalar da Avrupa takimlarini cok uzun zamandan beri yenemiyorlardi, Isvec maci ile beraber tekrar bu zaaflarinin ortaya cikacagina inaniyorum, dolayisiyla sans faktörü ve sakatligi düzelmis bir Ibrahimovic ile Isvec´in cok büyük sayilmasa da turnuvanin ilk sürprizini gerceklestirecegine inaniyorum, biraz da böyle olmasini istedigimden fazla objektif düsünemiyorum acikcasi...
Su an ki durum ile Ibrahimovic´in ilk 11 baslamasi zor görünüyormus, ama yine de Isvec´e güveniyorum ben...:)

Giga
22-06-06, 01:59
Ev sahibi takımı en az Çeyrek finale taşırlar öyle ya da böyle

vicente
22-06-06, 02:48
Ben ibrahimovicin isvecin futboluna negatif etki yaptıgını dusunuyorum. O oynamazsa bence daha etkili bir isvec izleriz. ingiltere macındaki gibi etkili korner kullanabilirlerse surpriz yapabilirler ama bu ciddi bir surpriz olur cunku almanya cok gaza gelmis durumda, fena da degiller aslında. Gerci once disli bir takıma karsı izlemek lazım almanyayı yorum icin.

savatage
24-06-06, 03:28
Başka ülkelerle eşleşseler favori göstereceğim,elemelerde beğendiğim iki takım karşı karşıya geliyorlar.
Sonucunu tahmin edemem,iki takımın da %50 şansı var bana göre ama aşırı yüksek tempolu bir maç bekliyorum.
Bu maçı yönetecek hakeme allah kolaylık versin :)
Tek şansı,maçın seyir zevki fazla olmasını sağlayacak şekilde iki takımın da futbol oynamayı düşünüyor olması olacak.

Böylesine bir maç kaçmamalı ama trafiğe takılmam olası o saatlerde.Öyle olursa sonucunu öğrenmeyip gece izlemek isterdim ama benzer(ama bu kadar değil) diğer bir futbol şöleni yaşatacak Arjantin-Meksika maçında kesin skoru birkaç kez tekrar edilir.

sigara69
24-06-06, 07:51
Sikeci İsvec'in derhal defolup ulkelerine donmelerini cok istiyorum en cokta Arjantin-Almanya ceyrek finali seyretmek istiyorum.

İnsallah Almanya kazanir hemde farkli ve rahat bir sekilde

kırıkkale
24-06-06, 13:42
Almanya-İsveç karşılaşmasın da her iki takımın da işi çok zor gibi gözüküyor... Bu zorlu karşılaşma da gönlüm Almanya'dan yana. Almanlar grup maçların da iyiydiler. Bu maçta da seyirci destediği arkasına alarak galip geleceği görüşündeyim. Ama bir İsveç galibiyetide sürpriz sayılmaz..... Ayrıca bu maçta İbrahimovic büyük bir ihtimal oynayacak ama yarar sağlar mı o konu tartışılır........

gian
24-06-06, 15:15
Gercekten cok tempolu gececek bir mac olacak..Top bir o kalede bir bu kalede olacak gibime geliyor..

Uzatmalara gidebilir mac.

Sovereign
24-06-06, 16:42
Grup maçlarında en beğendiğim takımlardan birisi Alamanya oldu.Gelenekleri olan tempo,pres ve fiziksel direnç konularında eski günleri çağrıştırıyorlar."Bitti" denen futbollarının yetiştirdiği gençleri hep beraber izliyoruz.Her ne kadar savunmaları biraz ağır da olsa,Ballack'ın iyi oynaması halinde şanslı olan taraf olacaklar.

İsveç'in bu maçta da geriye yaslanıp,hızlı ataklarla rakibi yakalamak isteyeceği aşikar.Ljungberg çok önemli bu açıdan.İbrahimoviç de hayalet adamlıktan kurtulmalı artık.

Giga
24-06-06, 18:40
İşte gerçek heyecan başlıyor belki futbol güzel olmayacak ama mücadele heyecan en üst düzeyde ben bu maçta uzatma bekliyorum

Sheva
24-06-06, 18:49
oh ya çok güzel maç olacak valla, keyifle izlenir :)

Lioney
24-06-06, 18:59
Almanya, kalede Lehmann, sağ bekte Friedrich, sol bekte Lahm, tandem de Mertesacker ve Metzelder, sağ açık Schneider, sol açık Schweinsteiger, ortada turnuvanın başarılı ve ateşli önliberolarından Frings ile beraber Ballack önlerinde Podolski ve Klose şeklinde sahaya yerleştirmiş 4 - 4 - 2 sini.

İsveç de, kalede İsaksson, sağ bekte Alexandersson, so bekte Edman, ortada Mellberg ve Lucic, önlerinde başarılı önlibero Linderoth ve Kallstrom, sağ açıkta Mattias Jonson, sol açıkta Ljungberg ve ileri ikilide İbrahimovic ve Larsson şeklinde yerleştirmiş 4 - 4 - 2 sini.

Birine yazık olacak maçın sonunda.

Sheva
24-06-06, 19:03
serkan sen yazınca daha bi güzel gözüktü gözüme isveç'in kadrosu valla :) taş gibi takım şaka maka almanya'nın işi hiç kolay değil..

Lioney
24-06-06, 19:04
Almanya çaktı 1 - 0 :)

Sheva
24-06-06, 19:04
hay çeneme..

ceyKo
24-06-06, 19:05
podolski :p

Sheva
24-06-06, 19:05
kazma podolski, burda bile bomboş kalede isakkson'un üstüne vurmuş..

Lioney
24-06-06, 19:11
Mellberg in üst üste hataları golü getirdi. Savunmadan atılan uzun topa Klose ve Mellberg çıktı, Klose indirdi, seken top Ballack ın önünde kaldı, bu oyuncunun güzel arapasında Klose (ki yine Mellberg adamını kaçırdı yanından), kaleci İsaksson ile karşı karşıya kaldı, onu geçmeye çalışırken, İsaksson nefis bir şekilde kurtardı lakin seken top bu sefer Podolski nin önünde kaldı(yine Mellberg uyuduğu için yatarak müdahalede geç kaldı) ve bu oyuncu 18 çizgisi civarından boş kaleye topu şutladı.

Akabinde Alman kontrasında soldan bindirme yapan ve bomboş durumda olan arkadaşını görmek yerine topu şutlayan Podolski, Almanya adına önemli bir atağı harcamış oldu.

Ardından bu sefer, Ljungberg, Almanya ceza sahası içinde sol çaprazda kaleci le karşı karşıya kaldı ama vuruşundan sonuç çıkmadı.

Beklenildiği gibi hayli heyacanlı bir şekilde başladı maç, golün erken gelmesi maçı daha da güzelleştirecektir.

Lioney
24-06-06, 19:12
İki oldu, İsveç dağılmış durumda :)

Yine Podolski :)

ceyKo
24-06-06, 19:12
podolski ve 2-0

Sheva
24-06-06, 19:13
ziyan oldu güzelim maç..

Lioney
24-06-06, 19:16
Sol içten topla beraber 18 çigisinin sağ iç kısmına doğru topala beraber dripling yapan Podolski, 18 önünde Klose yi gördü. Klose topu alarak bu sefer sağdan sola doğru 18 önünde kros bir koşu yaptı. İsveç sabunmasının üç oyuncusu da onla beraber hareket edince, koşuşuna devam eden Podolski 18 önünde bom boş kaldı, Klose pasını verdi ve Podolski golü yaptı.

Böyle bir savunma hatası yapmamalı İsveç, 2 kişiden çok acemice gol yediler. Mellberg yine Klose karşısında çuvalladı belirtmeden geçmeyeyim :)

Lioney
24-06-06, 19:19
Almanların sol çizgiden geliştirdikleri organize atak, 18 dışından Ballack ın güzel şutu ile bitti. İsaksson başarılı idi bu şutta. İsveç abondane olmuş durumda. Alman oyuncular takm halinde inanılmaz hareketli ve rotasyonlu, İsveç orta sahası ve defansı şaşkınlık içinde :)

Ancak bir gol toplayabilir İsveç i lakin Alman presini geçip atak yapamıyorlar :)

Lioney
24-06-06, 19:22
Metzelder, Larsson ile bire bir kaldı ceza sahası içinde lakin kritik bir müdahle ile topu kornere attı. Kornerden sonuç gelmedi.

Lioney
24-06-06, 19:28
Bu İbrahimovic den adam olmaz :) geziniyor sahada, acilen kendine gelmesi lazım.

Lioney
24-06-06, 19:32
Lahm gene sol çizgiyi dağıta dağıta geldi, dip çizgiden içeri çevirdi ama Klose nin vuruşunu köşeden inanılmaz çıkarda İsaksson :)

Ljungberg den de böyle bindirmeler bekliyoruz :)

Derken İbrahimovic, ama yerlerde sürünüyor kendisi, sonuç yok.

Lioney
24-06-06, 19:34
Kaçıncı oldu saymadım ama bu sefer Schweinsteiger ceza sahası dışından müthiş vurdu lakin sonuç çıkmadı.

Lioney
24-06-06, 19:35
İsveç on kişi kaldı maç bitti :)

Lucic ikinci sarıdan atıldı bence çok ağır karar. Yuh.

Spree
24-06-06, 19:35
yalandan attı hakem lucic'i.bitti maç böylece.

gian
24-06-06, 19:51
Gercekten 2 erken golle birlikte heyecan unsuru mactan eksildi.

Klose müthis bir top oynuyor. Alman seyircisi Podolski diye bagirdi ama bence her iki golde de aslan payı Klose'nindi.

Hakem inanılmaz kötü; Frings'e elle oynadıgı, Edman'a da Podolski'nin bilegine bastıgı pozisyonlarda net sarıları cıkarmadı; Lucic'i dandik bir sarıdan attı..Macı da bitirdi.. Hele o kırmızıyı gosterme anındaki mimikleri bana yapsaydı, sanırım dayanamaz kafayı cakardım..

Almanlar gercekten cok hucum agırlıklı, kaleyi gordu mu sutunu ceken, cok dinamik bir futbol oynuyorlar. Bu turnuva oncesinde hepimiz kucuk gormustuk, ama herseyi yapabilir, herkesi yenebilirler..

osmanhy
24-06-06, 19:53
yalandan attı hakem lucic'i.bitti maç böylece.

mac ikinci golden sonra bitti zaten...isvec hic sahada yoktu, budan sonrada hic olmucak.

Giga
24-06-06, 19:53
Ya sinir oluyorum güçlü olan takıma avantaj sağlayan kırmızı kartlara bu kadar ucuz sarı kart olur mu adam iki faul yaptı iki sarı kart ayıp ya bir de ilk önce vermedi daha sonra çıkardı kartı. Yalnız Kloseyi ben hiç beğenmezdim şu maçta hayran oldum

Giga
24-06-06, 19:54
Frings sark kart gördü o pozisyonda Gian

gian
24-06-06, 19:57
Okay Karacan'la Ömer Üründül göstermedi dediler; simdi baktım siteden, gostermis..

Spree
24-06-06, 19:57
Hele o kırmızıyı gosterme anındaki mimikleri bana yapsaydı, sanırım dayanamaz kafayı cakardım..
aynı şeyi sölicektim.yeni çıktı bu heralde.ilk değil bu maçtaki,başka maçlarda başka hakemler de yaptı aynı tarz şeyler.zaten adamın morali bozulmuş,kırmızıyı görmüş bir de hakem aptal aptal gülüyor,bir şeyler yapıyor.böyle kırmızı karttan sonra minik beyinleriyle futbolcuları aşağılayan hakemlere ceza gelmeli bence.

Giga
24-06-06, 20:02
Zaten Almanya maçı almıştı kart olmasa da ama maçın seyir zevkini düşürdü bu kart. İsveç tam bir hayal kırıklığı oldu hele savunması felaketti

Lioney
24-06-06, 20:09
heheh penaltı :) Yav çok komik bir hakemmiş bu be :)

Sheva
24-06-06, 20:10
ah be abicim naptın ya..

Spree
24-06-06, 20:10
larsson penaltı kaçırarak bu sefer ciddi ciddi bitirdi maçı.ömer üründül penaltı ağır karar dedi ama çok açık bi penaltıydı.

Lioney
24-06-06, 20:11
Larsson sağ olsun maçta heyecan yaşamıyalım diye dağlara taşlara vurdu penatıyı.

Bu arada İbrahimovic de ilk defa soldan güzel işler yaparak, içeri çıkarmıştı topu, ona da yazık oldu.

cozker
24-06-06, 20:11
Ya sinir oluyorum güçlü olan takıma avantaj sağlayan kırmızı kartlara bu kadar ucuz sarı kart olur mu

Hayır işin kötüsü o kartın Almanya'ya da bir getirisi olmayacak.. Hatta "evsahibi ya kollanıyor Almanya" tarzında bir düşüncenin olusmasına sebebiyet verebilecek türde bir kart.. Ama macın skoru ve gidisatı üzerinde cok fazla etkisi olmayan bir kart..

Almanya'nın gercek gücünü gösteren bir mac oluyor.. Grup macları tam bir ölcü olmayabilirdi ama bu mac bir ölcüdür.. Almanya'nın hücum gücü cok iyi.. Forvetlerinin uyumu harika, orta sahadan etkili şutlar cıkabiliyor sürekli.. Ceyrek finalde Arjantin'e karşıda şansları saha ve seyirci avantajıyla birlikte %51 bence..

Bu arada tam bu yazıyı yazarken İsvec'te gitti penaltı kacırdı.. Bu şartlarda piyango gibi penaltı çıktı İsvec'e ve onuda harcayarak maca heyecan gelmesini engellediler..

Lioney
24-06-06, 20:13
Bence de penaltıyla uzaktan yakında ilgisi olmayan bir pozisyondu, kendimi çok Ömer Üründül gördüm yahu :)

Almanlar ın şut bombardımanı devam ediyor bu arada.

osmanhy
24-06-06, 20:42
ne penalti nede kirmizi kart dogru...bizim Turkiye dunya kupasinda olsaydi emin olun ki kart alma rekorunu kolay kirardik

Lioney
24-06-06, 20:43
İkinci yarısı çok geyik bir maç oldu yahu, yazık oldu güzelim maça, önce hakem sonra Larsson, sonra İbrahimovic, sonra Mellberg, yıkılın gözümden hepiniz :)

Bu İsveç e adam gibi forvet lazım diyorum tekrar ve yine ve yeniden :) Ya da İbrahimovic adam gibi oynasın ve yanına birini bulsunlar.

Bu arada turnuvanın yıldızı Lahm için, Ömer Üründül ''Bu Lahm da çok yararlı oyuncu'' tanımlaması yaparak maç biterayak beni öldürdü gülmekten :)

Almanlar üçyüz şut çekti, bir kısmı direkten döndü, bir kısmı İsaksson dan, bir kısmı auta gitti vs.

Lioney
24-06-06, 20:44
Zaten hep beğendiğimi söylüyorum da bu İsaksson çok iyi kaleci hakikatten. Mondi den sonra zıplasak şu herife :)

( Ulan gene hayal mayal demeyin, bırakın beni hayallerim ile başbaşa :) )

Onur1905
24-06-06, 20:49
Klose şov yaptı.Gol atmak hariç,ileri uçta her işi yaptı.

Lioney
24-06-06, 20:53
Olurmu yahu, Ahmet Çakar Klose nin 2. sınıf bir futbolcu olduğunu buyurdu siz neler söylüyorsunuz, çok ayıp :)

Bitti maç, maalesef istediğimizi tam olarak bulmadık oysa çok iyi ve umutlu başlamıştı erken gelen golle maç, ikinci yarı öylesine bir maç oldu işte. Neyse Alemin Kralı bu gece sahaya çıkıyor, bizim için mühim ve elzem olan o :)

u-A
24-06-06, 20:54
ben Berlindeyim acayip seviniyor almanlar ama
ceyrek finalde Arjantine ezildiklerinde ne yapacaklar acaba :ahci:

Giga
24-06-06, 20:54
İkinci yarı penaltı ve iki direkten dönen top dışında resmen uyudum tabii biranın da etkisi vardır ama maç da ikinci yarı sıkıcıydı yoksa değil miydi :)

24-06-06, 20:55
Almanya ezdi geçti desek yeridir, Arjantin maçı hakikaten kıran kırana maç olacak.

cozker
24-06-06, 21:08
Bu arada turnuvanın yıldızı Lahm için, Ömer Üründül ''Bu Lahm da çok yararlı oyuncu'' tanımlaması yaparak maç biterayak beni öldürdü gülmekten :)

Sıkıntıdan patlar vaziyette dalgın dalgın maca bakarken Ömer Üründül bu cümleyi kurdugunda bir an kendime gelir gibi oldum ama yanlış duymus olabilecegimi düşündüm.. Demek ki dogruymus :). Dogru söylemiş Ömer Üründül, yalnız şu Almanların forvetinde Klose diye bir adam var, o da gelecegi parlak bir oyuncuya benziyor :).
Ömer Üründül'de sıkıntıdan patlamıs demek ki bizler gibi.. Hak vermek lazım, bu sıcakta böyle bir 2. yarıda kimi oraya yorumcu olarak koysalar sacmalardı herhalde..

Umarım aksam Arjantin-Meksika macı güzel ve cekismeli gecer.. Erken kırmızı kartlar macların tadını kacırabiliyor..

Lioney
24-06-06, 21:18
Yok Can, akşam maçı biz alalım da gerekirse hepinizden küfür yesin Arjantin sıkıcı futbolu ile :)

Çok tarafsız ve futbol aşığı bir gözle yorumum budur :)

gian
24-06-06, 21:41
Ne yalan soyleyeyim, son 15 dk kestirmisim..

Penaltı bence de penaltı degildi; topa daha gelmeden de kacıracagını soyledim Larssonn'un..Bu arada penaltı atısı oncesi degisiklik yaparak,penaltı atısı oncesinde Larssonn'un kaleciyle yasadigi psikolojik savastaki saniyeleri daha da uzatan Lagerbach'a da saygılar..

savatage
24-06-06, 22:00
Bu arada penaltı atısı oncesi degisiklik yaparak,penaltı atısı oncesinde Larssonn'un kaleciyle yasadigi psikolojik savastaki saniyeleri daha da uzatan Lagerbach'a da saygılar..
Hakikaten,maçı izleyeyim dediğim anda o yalan penaltı oldu.Spiker İsveç'in 10 kişi kaldığını söyleyince böyle bir penaltı nasıl verildiği açıklığa kavuştu ama o değişikliği ben de çözemedim.
Penaltı gol olsa,santra öncesi yapamaz mıydı değişiklik?
Veya kaçarsa duruma göre,hatta takımı tekrardan ateşleme adına olamaz mıydı?

Penaltı kaçmasa bile zamanlaması çok yanlıştı,ki bana göre de kaçmasında etkisi vardı bu acemice hatanın.

cozker
24-06-06, 22:02
Yok Can, akşam maçı biz alalım da gerekirse hepinizden küfür yesin Arjantin sıkıcı futbolu ile :)

Çok tarafsız ve futbol aşığı bir gözle yorumum budur :)

Daha da tarafsız, objektif ve futbol aşıgı bir yorum okumak için benim İspanya-Fransa topigindeki yazımın son paragrafına bakabilirsin Serkan :) .

Parma Maniac
24-06-06, 22:08
aslan parçasısın Podolski..

Giga
24-06-06, 22:43
Yalnız ilk golü atamıyormuş nerdeyse