Tüm Versiyonu Göster : Portekiz 1 Hollanda 0
Bu maçın başlığı da benden olsun. Dünya kupası forumunda hiç başlığım olmadan bitmesin.
25 Haziran'da bu maç. Gönlüm Hollanda'dan yana. Portekiz'den Ronaldo soğuttu beni.
İki takım da çok benzer sistemlerle oynuyorlar ilerde tek forvet (Ruud-Pauleta) arkalarında 2 kanat oyuncusu (Robben-Van Persie Ronaldo-Figo) ortada oyun kurucu ( Deco-Sneljder) çok pozisyon olmaz ama Robben ve Ronaldo maçın kader adamları bence
dişediş kanakan intikaam intikaamm
saldır be hollanda'm
turnuvadan once olsa direk hollanda derdim ama hollandanın turnuvadaki futbolunu begenmedigimden mac ortada diyorum. Hollandanın defansı fena degil bir de robbenleri var. portekizin en onemli adamı bence deco. ronaldo nun ise antipatikliğinden futboluna deginemiyorum.
umarım hollanda kazanır da cok sevdigim van basten uzulmez.
Gönlüm Hollanda'dan yana ama Portekiz alır gibi geliyo...
ikisi için de bir sonraki tur son olur onun için farketmez
şimdiye kadarki görüntüyle portekiz ağır basıyor ama belli olmaz, çok güzel maç olacak..
Ray52Lewis
22-06-06, 17:52
ikisi için de bir sonraki tur son olur onun için farketmez
Sonraki tur da Ingiltere-Ekvator galibi ile oynayacaklar, eger Hollanda yenerse Portekiz´i, Ingiltere - Hollanda ceyrek finali izleyecegiz büyük ihtimalle...
Mac da Gelsenkirchen Arena´da oynanacak, bizim buraya 15 km yakinliginda...
Ingiltere´nin son macinda Köln sehirine 85.000 ingilizin geldigini, Hollanda takimini da yaklasik 50.000 hollandali´nin takip ettigini düsünürsek bizim buralar fena karisacak, düsünemiyorum sehir icinin halini, 20.000 polis de görevde olur herhalde...:)
şimdiye kadarki görüntüyle portekiz ağır basıyor ama belli olmaz, çok güzel maç olacak..
Ben de tam tersini düşünüyorum. Portekizi hiç beğenmedim turnuvada...9 puan boru mu diyeceksiniz ama Angola ve İran maçlarını izledim.Bana beklediğim portekizin yarısını bile vermedi.O yüzden hem gönlüm hem mantığım hollanda diyo.
bende portekizi hic begenmedim ve hollanda iyi savunma yapiyor. Robben cok sorun yaratir portekiz defansina ve portekizden tek farkli galibiyet bekliyorum.
Namelessonegs
23-06-06, 04:14
Van Basten'in hollandasını destekliycem fakat belli olmaz, guzel bir mac olur;)
Ben de tam tersini düşünüyorum. Portekizi hiç beğenmedim turnuvada...9 puan boru mu diyeceksiniz ama Angola ve İran maçlarını izledim.Bana beklediğim portekizin yarısını bile vermedi.O yüzden hem gönlüm hem mantığım hollanda diyo.
hocam o yüzden dedim ben de öyle zaten, benim gördüğüm kadarıyla tam da bu nefret ettiğimiz defans futbolunu çok iyi oynuyor portekiz, yani maç nasıl giderse gitsin geride çok sağlam duruyor.. Hücumda santrfor olarak çok etkili bir isimleri yok ama figo, ronaldo, deco mutlaka birşeyler yapıyorlar ve pauleta da bitiricilik olarak iyi bir oyuncu.. Portekiz'in sağlam defansı ve kalabalık orta sahası karşısında hollanda zorlanır diye düşünüyorum..
Cok guzel mac olucak.Fransa-İspanya macindan sonra futbola doyurur.Her ne kadar iki takimda cok savunma agirlikli oynasalarda cok zevkli olucak.
Euro 2004'un rovansini alicagini dusunuyorum Hollanda'nin.
C.Ronaldo-Robben kapismasi muhtesem olucak.
2.turun en güzel maçı olacağı kanaatindeyim. Maçı Hollanda ALABİLİR ??????
Bu mac da, her iki takım da cok kücümsenmis bana gore..
her iki takım da İngiltere'ye cakabilir turu gectiklerinde.. Avrupa Sampiyonasında Portekiz-İngiltere macı unutulmasın..
Cok güzel mac olacak bence..
Cok guzel mac olucak.Fransa-İspanya macindan sonra futbola doyurur.Her ne kadar iki takimda cok savunma agirlikli oynasalarda cok zevkli olucak.
Euro 2004'un rovansini alicagini dusunuyorum Hollanda'nin.
C.Ronaldo-Robben kapismasi muhtesem olucak.
aferin lan çok doğru düşünüyorsun valla :)
dişediş kanakan intikam intikam
şu figo sahtekarını bir kere daha ağlarken göreyim ne güzel olur.
Hollanda'yı destekliyorum bu eşleşme de onların kazanmasını istiyorum. Daha sonrasında da İngiltere'yi elemelerini istiyorum.
Van Persie'den iyi işler bekliyorum. Robben'in gölgesinde kalıyor biraz ama en az onun kadar etkili bir oyuncu. Nisterlooy'un da artık kendine gelmesi lazım. Snejder-Van Der Vaart ikilisinden hangisi oynarsa onların performansını çok önemli olacaktır diye düşünüyorum Hollanda için özellikle hücumda.
Parma Maniac
24-06-06, 17:21
turnuvanın çok kötü top oynayan iki iyi kadrosu.. Scolari'nin çaylak Van Basten'e oranla daha iyi hoca olması nedeniyle Portekiz derim ben..
Hollanda'nın Portekiz ile yapacağı maçta Ruud van Nistelrooy ve Mark van Bommel'in takımda yer almayacakları bildirildi.
Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Marco van Basten, Arjantin ile oynadıkları ve golsüz berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından yıldız futbolcu Nistelrooy'un performansını eleştirmişti.
PORTEKİZ
------------------Ricardo----------------
Miguel----Meira-----Carvalho---Valente
-------------Petit------Tiago-------------
----Figo---------Deco----------Ronaldo-
-----------------Pauleta------------------
HOLLANDA
----------------Van der Sar----------------
--Heitinga-----Ooijer-----Mathijsen-------Gio
----Van Bommel---Sneijder----Cocu-------
-Van Persie----------------------Robben---
-----------------Nistelrooy------------------
Goal.com'dan aldım, güzel bir resim verdi maç açısından.. Nistelrooy ve van bommel oynamazsa da fazla fark edeceğini sanmıyorum, hatta taze kan iyi gelebilir..
JackDaniels
25-06-06, 16:37
2 takımında forvet hattı gerçekten çok formsuz...Orta sahalarıyla işi götürmeye çalışıyorlar...Forvetlerin formsuzluğundan gol yollarında zorlanıyorlar...
Ama bu maçta ben gollü beraberlik ardından Portekiz'in turu atlayacağını düşünüyorum, düşümekten ziyade istiyorum...
van der sar
heitinga-ooijer-boulahrouz-gio
van bommel-cocu
van persie-van der vaart-robben
ruud
11'i en güzeli olacaktır bence.
evet orta sahada büyük ihtimalle iki ön libero önünde v. der vaart oynayacakmış, bu durumda v bommel, cocu veya sneijder'den biri yedeğe gidecek, ki bence de daha iyi olur..
yalnız hadi başlasın artık şu maçlar :)
Ray52Lewis
25-06-06, 18:35
Ortalikta cok farkli kadrolar dolasiyor Hollanda hakkinda, van Basten sürpriz yapabilir...
Van der Vaart, van Bommel ve hatta van Nistelrooj´un durumu süpheli, mac saatine kadar kesin ilk 11 icin bekliyecegiz...
Mert Baydur
25-06-06, 19:56
Birazdan maçı, Hollanda'daki ilk günümde Amsterdam sokaklarında seyredeceğim sanırım. Tam da gününe denk geldim. Umarım keyifli bir maç olur.
ben portekizin almasini istiyorum ama hollanda favori cunku robben cristianodan da iyi bir oyuncu :)
Isıtalım biraz ortalığı ve maça kadar kaybolalım aradan :)
Sanki Figo çakacak, Spree erkenden yatacak gibi bir his gark oldu içeme :)
Erken gol olmazse sıkıcı geçmeye aday bir maç ama çekişmeli olur kan çıkar o ayrı :)
ciddi zor maç olcak.heitinga ve gio'nun çok iyi oynamaları lazım.ooijer'in yanında mathijsen yerine boulahrouz oynarsa daha iyi olur diye düşünüyorum.van der vaart'ın oyunu çok önemli.portekiz grup maçlarındaki gibi oynarsa kazanacağımızı düşünüyorum.ama öyle bir şekilde yenelim ki figo 25 ağustos 2000'deki gibi çöksün saha ortasına ağlasın.ordan stad görevlisi bir amca gelip allah'ın dediği olur figo ağlama desin :lol:
Vallahi Portekiz yenilirse, Scolari'yi alma ihtimali olur belki Fenerin..Portekiz yenerse, direk yarın alelacele Zico'ya imza attırırlar ve ben de gobek atarım gibime geliyor..
Bu manada Portekiz'i destekliyorum icim yansa da..
Dunya futboluna da lokal rekaberler cercevesinden bakan gian.. :)
bu maçın bol gollü geçeceğini tahmin ediyorum.Zaten bu sebeple 2.24 orandan over aldım...Özellikle portekiz küçük takımlara karşı gereğinden fazla kontrollü oynadı.Bu tarz maçlar gole açık.Özellikle 2. yarısı bol pozisyonlu bir maç bekliyorum...
hollanda
1 van der sar
3 boulahrouz
4 mathijsen
5 gio
7 kuyt
8 cocu
11 robben
13 ooijer
17 van persie
18 van bommel
20 sneijder
portekiz
1 ricardo
5 fernando meira
6 costinho
7 sahtekar figo
9 pauleta
13 miguel
14 nuno valente
16 ricardo carvalho
17 c.ronaldo
18 maniche
20 deco
ilk 11ler böyle.beklediğim gibi çıkmamış van basten.beğenmedim bu 11i.inancım azaldı biraz.
Bıvıl gulum bıgıl dun :)
4 - 5 - 1 lerin savaşı, söyle stressiz bir maç izlemenin de keyfi bir başka oluyor canım :)
Boulahrouz sağ bek oynaycak herhalde, oysa tandem de iyi görmüştük biz onu geçen maç.
İlk organize atak Hollanda dan geldi, Vam Bommel in şutunda sonuç yok.
Van Bommel bununla da kalmadı bir de sarı kart gördü akabinde.
Portekiz gününde oldugunda kolay gol atabilen bir takım.. Ve grup maclarında Hollanda'dan daha formda gibi gibi geldi bana.. 2-1 veya 3-1 gibi bir skorla turu gececeklerini tahmin ediyorum..
1,91 lik oyuncuyu sağ beke koyarsan, hantal hali ile yer çalımı elbet :)
Velhasıl ilk düşüncem, Robben in sağda, Van Persie nin solda olması gerektiği. Böylece Robben i, Miguel den kurtarmış olursunuz.
beklediğimiz gibi Ruud van Nistelrooy yok..........
Maçın ilk korneri 18. dakika da Portekizden geldi :)
Portekiz henüz Hollanda kalesine şut çekemedi 19. dakika itibari ile.
Ciddi bir pozisyon yok her iki takım içinde 20. dakika itibari ile :)
Gol gelsin maça zevk gelsin haliyle :)
ben bu hakemleri öldürürüm.
ilk atak ilk gol balına soktuklarım.van basten seni de eşşekler kovalasın e mi.
bu maniche iyi adam. güzel bir gol attı
Portekiz in ilk şutu 23. dakika da geldi ve gol oldu. Bu Maniche yi tüm futbol severler tanıyor, neler yaptığını nasıl aralara zıdığını herkes biliyor ve bunları söylüyoruz lakin Hollanda lı önliberolar bilmiyor.
Cok güzel ve organize bir gol.. Mac daha da güzelleşir bu golden sonra..
sinir yaptım gece gece takım yenik 4 kişi gidiyor kornerde ileri.hay allahım ya.
Ray52Lewis
25-06-06, 23:26
Cok güzel oldu, simdi Elftal´i görelim, geriye düsünce nasil oynayacaklar...
Topu kaptirmisken tekrar iki oyuncudan söken Ronaldo´nun golde payi büyük...
Gole cok sevindim; zira Portekiz'i istiyorum dedigim gibi..Ayrıca bu Hollanda'nın İngiltere karsısında sansı yok..O acıdan da Portekiz yener insallah..
Ancak Maniche icin iki dirhem sansımız vardıysa da, onu da kaybettik, ona da yanarım..
pehhhh deco'nun şuta bak.... güzelim pozisyon gitti
Çok cıvık adam bu Ronaldo çok, saçmalıyor yine. 28. dakika maç henüz 1 - 0 artist artis hareketler.
Vazgeçtim :) Costinho da salak adam olsun, seneye A. Madrid de izleyeceğiz kendisini.
ruud'un ölüsü bu kuyt denen admdan çok iş yapar orda.
Şu Portekiz'i istemeyeceksem tek sebebi Ronaldo zaten..Nefret ediyorum; acaip itici bir adam..
bu ronaldo da çıkıcaksa çıksın.çocuk oyuncağına çevirdi iyice.
Ve cıkıyor Ronaldo..Resmen bictiler adamı yalnız..
Bu arada Guntekin de, aynı hikayeyi yine anlatiyor sanki daha once anlatmamıs gibi..
Hehe ben önce söyledim senden spiker, bu arada Kuyt ile Robben rotasyon yapıyorlar lakin hala yeterli değil. Miguel kolay kolay o taraftan oynatmaz Hollanda yı. Atın Bakalım bir de Robben i sağ tarafta görelim.
Derken 1 - 0 olur olmaz oyun disiplininden kopmuş Ronaldo çıktı, Simao girdi. Bu Portekiz için bir avantajdır kanımca.
Ray52Lewis
25-06-06, 23:36
Yazik oldu Ronaldo´ya, göz yaslari icinde terketti sahayi, 25 dakika sakat sakat aslanlar gibi müadele etti, umarim ceyrek finale hazir duruma gelir...
Boulahrouz da kasapligini bir kez daha kanitladi serefsiz...
Yalnız bana kucuklugumden beri Hollanda'yi sevdiren hic bir deger yok bu takımda..İnsallah Portekiz eler demeye daha yürekten baslıyorum..
portekiz balı yok ki anasını satıyım kaçan gole bak.
Van Persie şov autla sonuçlandı. O taraftan oynaması lazım Hollanda nın diyip duruyordum, bu atak iyi geldi :)
HAKEM EVİNE DÖNMEK NASİP OLMASIN
ALLAH BELANI VERSİN KÖPEK
hakem allah belanı versin
ali aydın kılıklı köpek
ölümüne satıyor maçı
şerefsiz portekiz şerefsiz hakem!
hayret nasıl attın köpek hakem
hadi costinha ananı da al git şimdi
Hakem maçın kontrolünü kaybetmek üzere ama neyse ki, ilk devrenin sonu geliyor. Çok ucuz bir faul verdi şimdi de Hollanda lehine.
Maçın başında Hollanda dan gelen faullü durdurma taktiği, golden sonra Portekiz e geçti, bu sefer onlar rakiplerini taktik fauller ile durdurmaya başladılar. İki takım oyuncularıda kötü niyetli.
Bu arada Pauleta akıl almaz bir pozisyon harcadı.
Derken Portekiz 10 kişi :)
Yalnız ben Scolarinin yerinde olsam, Costinha'ya Ylmaz Vuralca davranır ve tekme tokat doverdim..
Maniche'nin de sarısı var; sakat orta sahası Portekiz'in..
Ray52Lewis
25-06-06, 23:47
Ne yapti bu Costinha ya, ne kadar kafasizmis, resmen satti takimi...
Eski Hollanda sahada olsaydı kırmızı karttan sonra bu mac kesin döner derdim ama şu anda diyemiyorum..
Bu arada Costinha'da cok gereksiz bir hareketle attırdı kendini.. İngiltere macında o da yok :(.
7dk önce atılması gerkiyordu o costinha denen salak herifin.
sneijder - van der vaart
van bommel - ruud değişiklikleri lazım
rakip 10 kişi artık 2 önliberoya gerek yok sarısı da var van bommel'in.
Hakikaten cok ballı su İngiltere..Ya kolayca gececegi Hollanda cıkacak, ya da 2 onemli adamını kaybetmis Portekiz..
gerci Ronaldo'nun yürüyüsü düzgündü, belki oynar..
Mıy mıy salak bir maç oluyor beklediğim gibi :)
Neyse ki maçta bir takım önde ve aynı takım eksik, herhalde artık ikinci yarı güzel geçer.
Bir defa ben de sevmem Ronaldoyu ama direkt sakatlamak amacıyla yapılan hareket hiç yakışmadı Hollandaya Spree kardeşim kızacak ama o dakikadan sonra Hollandaya antipati duymuştur birçok kişi benim gibi. Portekiz 10 kişi de kalsa eğer Hollanda forveti çiftlemezse maçı alır gider rahat rahat ve benim de o sevdiğim Hollanda nerelerde Cruyfu göreve çağırıyoruz burdan. Bi de Costinho yerine Tiago oynar İngiltere maçında merak etmeyin
yok canım niye kızayım gönül rahatlığıyla nefret edin hollanda'dan.
hakemin bütün kararlarında portekiz yalakalığı yaptığı ve costinha'nın ooijer'e yaptığı haraketten sonra atılması gerektiğini de söyleyin nefret ederken ama.
Ben Boulahrouz dan da ümitliyim ikinci yarı, Portekiz kanat oyuncuları bire birde yakalarlarsa kart göstertebilirler gibime geliyor.
Bu arada Portekiz in 5 şutundan 3 kaleyi bulurken, Hollanda nın 7 şutundan sadece 1 kalayi buldu. Portekiz 2 korner kullanırken, Hollanda 3 korner kullandı. Gole kadar dengeli giden topla oynama oranı, golden sonra % 62 ile ezici bir Hollanda üstünlüğüne döndü.
Yalnız bana kucuklugumden beri Hollanda'yi sevdiren hic bir deger yok bu takımda..İnsallah Portekiz eler demeye daha yürekten baslıyorum..
Aynısını düşündüm özellikle Ronaldoya yapılan insafsız faulden sonra İtalya bile daha hücumcu oldu Hollandaya göre vah benim turuncu formasını sevdiğim takım ne hale gelmiş forma da çok kötü bu arada
Costinha daha önce atılmalıydı doğrudur bu arada
maniche transferi biraz zora girdi ;)
bu arada 10 kisi olmalarina ragmen, portekiz gene avantajli durumda, eger hollanda kazanacaksa bu uzatmalarda olacak
Ray52Lewis
26-06-06, 00:00
Bence de Ingiltere macina kalsin da Portekiz, Costinha´nin yerine Tiago´da oynar Petit´de, zaten büyük kayip sayilmaz...
Ronaldo icin biraz zor gözüküyor durum, belki turnuvayi bile kapatmis olabilir, umarim öyle degildir, kendi adima cok begendigim ve bu takima cok gerekli olan bir oyuncu, insallah cok ciddi degildir sakatligi...
O faul de kirmiziyi veremeyen hakeme de selamlarimi gönderiyorum burdan...
Ruud girmemiş mi aferin Van Bastene bu arada Portekiz 4-5-0 oynuyor
Ray52Lewis
26-06-06, 00:05
Scolari ne yaptin?
Pauleta disarda, Petit oyunda, atilan Costinha nin bölgesine, sanirim Simao da Pauleta´nin pozisyonuna gececek, yine de tartisilir bu degisiklik...
Cocu inanılmaz bir pozisyon harcadı, yuh yani. Artık ordan atamayacaksın da nerden atacaksın.
Ray52Lewis
26-06-06, 00:10
Hollanda beklendigi gibi hizli basladi, Ruud´u almasi lazim ama van Basten, tam onun maci olacak 2.yari görünürde...
Ray52Lewis
26-06-06, 00:14
Van Basten van´t Schip ile sanirim ilk degisikligin kararini verdi, bakalim kim girecek...:)
Van Der Vaart oyunda, Mathijsen çıktı.
Şut manyağı olduk :) Kaleciler gününde şimdiye kadar.
Hala Miguel yiyor çıtırdan Robben i yazık vallahi.
ulan figo ulan figo ne büyük şerefsizsin.gerçi ona kırmızı göstermeyen hakem daha büyük şerefsiz.
inşallah interle barça eşleşir seneye cl'de.bi gel nou camp'a sen şerefsiz evladı.
Figo sarı kartı haketti lakin, Vam Bommel in artisliğide iğrendirdi beni, yüzünü tutmalar kendini yere atmalar falan, ucuz işler bunlar :)
Ray52Lewis
26-06-06, 00:21
Figo hakemden sari yiyerek yirtti, hakem görmeyip hic kart vermeseydi muhtemelen mac sonrasi kayit edilen görüntülerden disiplin komitesinden 1-2 mac ceza alip oynayamayacakti...
Bu arada bir kafasiz daha, Boulahrouz ikinci saridan disarda, cok güzel oldu...
Serkan´in gördügünü van Basten göremedi...:)
Salak Decoi, Figo yu göremeyince olası bir gol gitti.
Bu arada iyi bir hakem de Vam Bommel i kendini aldatmaya çalıştığı için atardı oyundan, cüssesine bakan da adam sanır.
Derken Boulahrouz salağı beklediğim gibi atıldı, ben ne demiştim ben ne demiştim ben ne demiştim :)
portekiz en nefret ettiğim milli takımsın şerefsizler sürüsü
öyle sarı kart da olmaz ayrıca numaracı köpek attı kendini yerden yere
oyuncu atmak için hazır bekleyen hakem de attı rahatladı
Ray52Lewis
26-06-06, 00:27
2.sari biraz agir gözükebilir ancak hakem Boulahrouz´u 55 dakika gec atti da diyebiliriz Costinha örnegi ile birlestirerek...
sneijder-ruud değişikliği lazım.
dünyanın en bariz değişikliği ama yapmıyor van basten deli edicek beni.
Valla ilk yarı da, devre arası da söyledim, oyuncuların bu kadar kötü niyetli olduğu maç ilk defa oluyor Dünya Kupasında. Herkes hakettiğini buluyor kanımca.
Hoş bu tempodaki maça renk geliyor böylece tabii :)
Ya işte paşa paşa alırsın Heitinga yı, 1,91 lik Boulahrouz u verirsen hızlı, çevik ve teknik Portekiz kanat oyuncularına çıtır çıtır yerler. Portekiz 10 kişi kalmasa Boulahrouz ikinci yarıyı da göremezdi zaten.
Bu arada maçın başından beri, Hollanda nın sağdan oynaması gerektiğini söylemekten dilimde tüy bitti lakin nafile.
Yazık yazık şu takımların haline bak.
Hollanda çirkeflesti iyice.. Topu Portekizlilere vermeleri gerekirken direk hücuma çıktılar ve olaylar patladı..
Uzasında 7 ye 7 bitsin maç :)
Hollanda topu vermez, Deco gelir dayılık yapar, artist artis kayar girer adama.
Arkadan Sneijder gelir iter kakar, arkadan yine herkes birbirine girer. Futbol dışında herşey var maaşallah.
oohhh deco'm da atıldı.aferin aslanım boşuna sevmiyorum seni.
İngiltere aşkı ile haydi saldırın Portekiz, haydi saldırın Hollanda.
Bu ne biçim maç be.
Ray52Lewis
26-06-06, 00:38
Allahim ne kadar kafasiz bu oyuncular, Deco gibi klas bir oyuncuya bu hareket yakisiyor mu?
Cirkef Hollanda´yi illa ki tekrar ortak edecekler oyuna...
Hakemde resmen Hollandalılaştı yalnız.. Deco kartı haketti ama gözü önünde Cocu'nun yaptıgı hareketi es gecerek inanılmaz bir cifte standart yaptı..
Hayatımda ilk kez ŞEREFSİZSİN HOLLANDA diyorum...
Adi herifler..
Haydi Portekiz!!!!!!!!!
Kuyt salağı atamadı yahu, bu kadar vurdum duymaz olunurmu karşı karşıya pozisyonda.
İngiltere bayrama başlamıştır şimdiden, yiyip bitirdi iki takımda birbirini tebrik ediyorum.
Bu arada oyun nihayet tempo kazandı e haliyle diyorum :)
hala ruud yerine hesselink alıyor van basten.aferin van basten sen de sat maçı.
ha bir de ŞEREFSİZSİN PORTEKİZ ÇİRKEFSİN PORTEKİZ ALLAH BELANI VERSİN PORTEKİZ.
Serkan sen de ne Polyannasın ha, abicim su macta bile sertlige tahammülü yok adamın..Tam İclal Aydın :) Ay cocuklar, yapmayın, cıs, ne kadar ayıp :lol:
Çirkefin kim oldugunu herkes goruyor vallahi..Bir centilmenlik yapıp top vermekten bile aciz itlerle dolmus bu Hollanda..
Almadı Ruud u oyuna.
Hayatımda hiçbir zaman Van Basten e laf etmedim, hep benim ilahlarımdandı ama yine etmeyeceğim ulan, canı sağolsun onun :)
Yalnız bu van Basten, Hagi'den de inatcıymıs ha :lol:
Ray52Lewis
26-06-06, 00:45
Van Basten Nistelrooj ile fena kapismis olmali, onu oyuna almamasi baska sekilde aciklanamaz...
Su Kuyt da Nobre yi aratmiyacak nitelikde ceza sahasinda sov yapiyor...
Bilhakis sertliğe zerre lafım yok ama taktik için sertlik, işte yıldıralım diye sertlik, işte orta sahamızı geçemesinler diye sertlik, yalandan çaktırmadan sertlik, bu sertlik değil abi bu düpedüz itlik :)
Yoksa iki takımda taş gibi top oynar, ama ne olur, zamanlama hataları olur girersin adama ama gidip kaldırırsında, o da artistlik yapmaz ah ben öldüm diye.
Tahmin ediyorum ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :)
Bu Miguel de öldürüyor bitiriyor beni, sahanın tek güzelliği şu ana kadar.
Yahu tüm maclar standart 3 dakika uzatılır.. Diger maclarda hakemler mac icerisindeki olayları hic dikkate almazken bu macın kıl hakemi 6 dakika uzatacagı tuttu..
Dayan Portekiz..
ingiltere şöyle güzelçe çaksın şu şerefsiz portekiz köpeklerine.o gün sigara'dan çok tutucam ingiltere'yi.world cup is coming home anasını satıyım.
Maniche yi unuttuk yahu :) Zaten maçın adamı seçilir herhalde, iki kaleciden biri seçilmez ise :)
Valla 9 a 9 kaldılar bir uzasa 7 ye 7 kalacaklardı vallaha :)
Her 2 takımın atılan oyuncuları saha kenarında muhabbet ediyorlar bu arada.. :)
sevinin köpekler sevinin.ingiltere binicek sizin tepenize bekleyin az biraz.
COM' ON ENGLAND
WORLD CUP IS COMING HOME
Şerefsiz Hollandaya cok iyi oldu..
Portekiz şerefsiz İngiltereye de çakarsa işte o zaman ben bu Portekiz'i yenerim..
Gerci Dingilizlerin balı, Deco, Costinha ve büyük ihtimal Ronaldo olmayacak..
Yine de, hadi be Portekiz!!!
bu arada, bu Scolari gercekten iyi hoca..
Portekiz cok hırpalanmıs olabilir ancak yedekleriyle bile Meksika'yı yenmislerdi grupta.. İngiltere'ye karsı şanslarının cok yüksek oldugunu düsünüyorum.. Hatta daha da ileri giderek bu İngiltere Portekiz'i kesinlikle yenemez diyorum..
Ray52Lewis
26-06-06, 01:02
Portekiz de kirmizilar haric kac oyuncu sari gördü acaba, daha dogrusu görmeyen kalmadi galiba, simdi biraz ileriyi düsünürsek, Ingiltere macinda sari görecek her oyuncu muhtemel Brezilya yari finalinde oynayamayacak, bu da ingiltere macinda dezavantaj Portekiz icin...
Van Basten´in kellesi bu mac sonrasi gider gibi, göze hos gelen futbol oynuyoruz basarili olamiyoruz, skora yönelik oyun oynayacagiz diyerek su anda oynattigi sistemini elestirilere karsi koruyordu kendisi, ne oldu, yine basarisiz oldular, hem de Hollanda gibi bir takim icin anti-futbol ile yorumlayabilecegimiz bir oyun ile...
Şerefsiz Hollandaya cok iyi oldu..
Portekiz şerefsiz İngiltereye de çakarsa işte o zaman ben bu Portekiz'i yenerim..
Gerci Dingilizlerin balı, Deco, Costinha ve büyük ihtimal Ronaldo olmayacak..
Yine de, hadi be Portekiz!!!
bu arada, bu Scolari gercekten iyi hoca..
+1...deconun yerine simao (ki bence bu aralar da iyi oynuyor), costinha yerine petit ve ronaldo oynar gibime geliyor (en az oyle arzu ediyorum ;) ) Hadi Portekiz
Spree ya Hollanda çok daha şerefsizlik yaptı iki kere topu vermediler ki normalde verilmesi gereken sakatlıklar sonrası oldu ikisi de Portekiz sonuna kadar haketti Tiago da girdikten sonra süper oynadı
Bu kupada bir maçta İngiltere'yi tutacağıma rüyamda görsem inanmazdım...Umarım bu şerefsiz portekizin hakkından gelirler...Ben böyle çirkef böyle çamur bi takım görmedim...Hiç yakışmıyolar bu kupaya...
Robende kendini süpermen sanmayı bıraksın artık...11 kişi oynuyo bu oyunu biri robene anlatsın...Van Basten sen de artık Hollandada spor yazarımı olursun menajer mi olursun bilmiyorum orasını ama bu işi acilen bırakıp uzaklara kaçman lazım...
Ray52Lewis
26-06-06, 01:11
Hollanda Euro 2004´ün rövansini alacakti güya, sonlari ayni oldu...
Simdi Ingilizler tutturur rövansi alacagiz diye, insallah ordan da Portekiz yüzünün akiyla cikacak...
Hollanda´ya diger turnuvalarda hep sempatim olurdu, ancak bu turnuva boyunca cok antipatik geldiler oynadiklari oyun ile, bugünkü macta sergiledikleri cirkeflikler ile de tamamen sogudum bu takimdan...
Portekiz çirkefse Hollanda iki kat çirkefti bu maçta kazanan İngiltere oldu bence ayrıca
öncelikle bu takımda seedorf'un ölüsü oynar, çok yazık hakikaten sneijder ve van bommel gibi kesinlikle takımı yönlendirmekten haberi olmayan iki oyuncuya teslim etmiş orta sahayı.. sırf pasları, şutları ve oyun görüşü bile yeterdi seedorf'un, 76'lı adamı ne diye almadıysa artık.. Stam da girerdi bu kadroya, en azından alternatif olarak olmalıydı..
forvette de aynı şekilde roy makaay kesinlikle kadroda olmalıydı, herşeyi geçiyorum şu maç portekiz defansının karşısında olsa varlığı yeterdi, karşı karşıya pozisyonu da sağ ayak sol ayak her türlü atardı heralde.. Nistelrooy'un yerine inatla Kuyt ve sonra da Hesselink'i oynatması ise bana göre hocalığın en önemli dersini bir kez daha hatırlattı, ne olursa olsun kişisel çatışmaların etkisinde kalmadan tamamen profesyonel düşünerek takım yapmak, maalesef van basten önce aday kadro seçiminde sonra da bu konuda yaptığı hatalarla takımının sonunu hazırladı..
Namelessonegs
26-06-06, 02:03
Van Basten = Hagi...Bu kadar inatcılık olmaz...Koskoca ülkeyi salak bir inadı yuzunden kupadan etti..Ayrıca sacma sapan bir revizyona girismis ve Kuyt futbolcuysa benim su andan itibaren degerim 5 milyon dolar...Van Basten elendi,hollanda degil bence...Ayrıca,Portekiz İngiltereyi yenecek gucte degil ama en üzüldügüm nokta Maniche'in macın adamı olmasıydı..Alamayız artık heralde :uzgun2:
Bir de rakip 4-5-0 oynarken hala 4 savunmacı 1 forvetle oynamak nasıl bir mantık onu da anlamadım Ruudu sevmiyorsan başkasını sok Babel mesela ama yok hala kanatlarda 2 adam 1 forvet sonra da 3-6-1 e döndü anlamsızca
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/netherlands.gif HOLLANDA 0-1 PORTEKİZ http://www.cimbom.gs/resimler/flags/portugal.gif
Stad : Franken Stadion
Hakem : Valentin İvanov
Portekiz Hollandayı yenerken, Rus hakem İvanov vaktinde vermediği ve sonradan bol keseden verdiği kartlarla maçı çığrından çıkarttı.
Christiano Ronaldo'yı Hollandalı Boulahrouz'un biçmesine ancak sarı kart gösterebilen hakem daha sonra Deco'ya komik bir sarı kart verirken, onu yere fırlatan Hollandalı Cocu'ya da kart göstermedi.
Hollandada sahada Van der Sar dışında efendiliğini koruyabilen oyuncu kalmadı. Sol kanatta Robben turnuvanın en hızlı driblinglere sahip kanat forveti olarak karşısına turnuvanın en hızlı beki Miguel çıkınca beklenen performansının altında kalırken, sağ kanatta Van Persie tam tersine beklenenin üzerinde bir maç çıkardı ve zaman zaman Nuno Valente'yi zor durumlara düşürdü.
Van Basten rakibi eksik kalmış ve tamamen sahasına kapanmışken dahi inadından vazgeçmedi ve Van Nistelroy'u oyuna almadı. Bu iki lider ruhlu oyuncunun çatışmasında şöyle bir izlenim edindim.. Eğer Van Basten önümüzdeki 2008 Avrupa şampiyonasında da başarılı olamaz ise, Van Nistelroy'u 2010 dünya kupası finallerinde Hollanda milli takımının hocası olarak görmemiz pek şaşırtıcı olmaz..
Portekiz turu geçti, çok değerli bir galibiyet aldı. Ancak iki oyuncusunu kaybetti, Deco ve Costinha kırmızı kart cezalısı olarak İngiltere maçına çıkamayacaklar. Luis Felipe Scolari, Deco'nun yerini Thiago veya Petit ile doldurabilir, ancak Portekiz 4-1-4-1 düzeninde oynayan bir ekip, defans ile ortasaha arasındaki 1 adamı oynayan Costinha'dan yoksun Portekiz'in defansına ne kadar çok atak bindiğini Hollanda maçında gördük. Carvalho ve Meira göbeği cansiperane de oynasalar bir çok şut pozisyonu verdiler.
Ayrıca bir de bir sonraki maça yetişebilmesi çok kuşkulu görülen Christiano Ronaldo'nun sakatlık durumu var.. Ronaldo bir çokları tarafından şahsi oynamakla, aşırı şova kaçmakla suçlansa da kanat akınlarındaki kombinezonlarda vazgeçilmez bir hucum gücüydü.
http://www.cimbom.gs/gifs/portekiz-hollanda-ronaldoyafaul1-120x80.gif
Ronaldo'ya başlama düdüğü ile beraber çok sert fauller yapıldı..
http://www.cimbom.gs/gifs/portekiz-hollanda-ronaldoyafaul2-120x80.gif
Ronaldo'ya yapılan bu acımasızca faule hakem sadece sarı kartını gösterebildi..
http://www.cimbom.gs/gifs/portekiz-hollanda-ronaldoyasuperpas-120x80.gif
Ronaldo Hagivari bir pas veriyor, ancak bu değerli genç oyuncu az önceki sert faulden kaynaklanan sakatlığı nedeni ile sahada fazla kalamayacak..
http://www.cimbom.gs/gifs/portekiz-hollanda-vanpersiecalim-100x80.gif
Van Persie tek başına 3 Portekizliye (Valente, Carvalho, Ricardo) karşı..
http://www.cimbom.gs/gifs/portekiz-hollanda-manichegol-100x70.gif
Maniche'ten mükemmel gol..
Özetle Portekiz İngiltere ile oynayacağı çeyrek final maçına tam anlamıyla kolu kanadı kırık şekilde çıkacak.
oh be sonunda adam gibi bir maç seyrettim.
gerçekten bu güne kadar en zevk aldığım maçların içinde yerini alan bir maçtı benim için. sonucu da istediğim gibi olunca daha da keyifli oldu.
bu portekiz çirkefse eğer, maçtaki tek organize taktiği ronaldoyu sakatlamak olan, oynanan 98 dakikada atamadığı golü rakibe vermesi gereken bir hücumda bulmayı umud eden, zavallı ,aciz hollanda için kelimeler kifayetsiz kalıyor.
portekizde eleştirilecek biri varsa o da bütün takım topu ileri at derken duran rakip oyuncuların zaafiyetiyle kaleye gitmeye çalışan şerefsizin ayağını kıramayan decodur.
Sahiden de, ihtiras, intikam, kan, göz yaşı; ne ararsan vardı maçta. Futbol, Amerikan futbolu, Amerikan güreşi ortalaması bir oyundu. Hadi oyuncular iyi niyatli değildi; bir hakem bu kadar mı basiretsiz olur! Kim daha çok bağırırsa, rakipten bir oyuncu kart yedi. Şu maçta, şu hakemle İtalyanlar olsaydı, karşı takımın oyuncu sayısı 6'ya iner, maçı hükmen kazanırlardı.
Ben Nistelrooy'a gıcık oldum. Artist artist dolanıp, poz kesip duruyordu. Maç biterken kırmızılınanlarla; maç sonrası takımdan ayrı tek başına gittiği Hollanda tribünleri önünde mesaj iletme şovu yapması, kapris - kompleks abidesi olması veya benim öyle yorumlamamla iyice sinirlendim adama.
Tamam futbolcular esir değil, teknik direktör demek tartışılmaz diktatör demek değil, oyuncular kendi karakter ve kişiliklerini koruyacaklar, vs. Fakat takım dediğin şey de, teknik direktörün de içinde olduğu bir ekip. Teknik direktör dahil, bu ekibin hiç bir üyesini gazetecilere satmak; adam olan adamın yapacağı iş değil.
Aferin Van Basten'e. Hatta, keşke maçtan önce evine gönderseydi Nistelrooy'u.
JackDaniels
26-06-06, 14:30
Bu dünya kupasında 2 takımdan nefret ettim...
1)Gana
2)Hollanda
oh be sonunda adam gibi bir maç seyrettim.
gerçekten bu güne kadar en zevk aldığım maçların içinde yerini alan bir maçtı benim için. sonucu da istediğim gibi olunca daha da keyifli oldu.
bu portekiz çirkefse eğer, maçtaki tek organize taktiği ronaldoyu sakatlamak olan, oynanan 98 dakikada atamadığı golü rakibe vermesi gereken bir hücumda bulmayı umud eden, zavallı ,aciz hollanda için kelimeler kifayetsiz kalıyor.
portekizde eleştirilecek biri varsa o da bütün takım topu ileri at derken duran rakip oyuncuların zaafiyetiyle kaleye gitmeye çalışan şerefsizin ayağını kıramayan decodur.
Katiliyorum.
Ozellikle son paragrafa. Heitinga topu alip ilerlemeye calisinca birinin ona cezasini vermesi gerekiyordu, hakem bisi yapamayinca Deco yapti ki cok da guzel yapti :)
Bu arada Ronaldo'ya daha macin basinda yapilan hareket (ki cikmasina sebep olan da oydu - bana Van Basten'den komut verilmis gibi geldi) kirmizi kartlikti. Adamin baldirina topla alakasiz sekilde tabanla girmek neymis?
Portekiz'i bize benzedikleri icin cok seviyorum. En ufak gerginlikte yedek kulubesi ayaga kalkiyor, herkes sahaya girmeye calisiyor, atesli elemanlar :)
Van Basten Robben'i sola yapistirip bitirdi bence, Miguel orada bayagi uzdu kendisini. Saga veya ortaya alsa daha etkili olabilirdi genis alanda Robben. Kuyt'u da oynattigi icin sevgilerimi yolluyorum kendisine.
Yine de Deco'suz Portekiz Ingilizlere elenir gibime geliyor. Ozellikle Ronaldo'nun sakatligi ciddiyse.
Mert Baydur
27-06-06, 01:49
Bugün katıldığım sinema sektörüne yönelik seminer ve fuarda (Amsterdam) panel spikeri açılış konuşmasını şöyle yaptı:
Sizlere 2 şey için teşekkür ediyorum. Siz misafirlerimiz Hollanda'ya geldi ve havalar bozuldu. Ve geldiniz ve milli takımımız Dünya Kupası'ndan elendi. Teşekkürler çünkü sinemalara sayenizde halkımız tekrar gitmeye başlayacak.
:lol:
bu maç tarihe geçti...........
Ray52Lewis
28-06-06, 02:29
Hollanda futbol federasyonu 2008 e kadar kontrati bulunan van Basten ile 2010 a kadar sözlesme uzatmak istiyormus...
Onun yönetiminde 25 macta sadece 2 yenilgi aldiklarindan dolayi memnun durumdaymislar van Basten ile...
Beklemiyordum ben acikcasi...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to