PDA

Tüm Versiyonu Göster : İspanya 1 Fransa 3

gian
24-06-06, 00:44
Haydi İspanya..

Çok güzel bir mac olacak..Akdeniz oyunları havası var macta :)

İspanya'yi destekliyorum tabi..

tripotter
24-06-06, 00:46
İspanya alır, top diye oynar bu fransayı...

Ray52Lewis
24-06-06, 00:47
Bu ne hiz...:)

Unutmayalim, bu macin galibi muhtemelen Brezilya ile karsilasacak ceyrek final de...

Ben hangi takimi destekleyecegime karar vermedim henüz...

Namelessonegs
24-06-06, 00:58
İspanya tatlı tatlı alır bu macı..İnsallah..Ribery'de umarım macın en kötü adamı secilir..

osmanhy
24-06-06, 01:32
ispanya banko...kimse bresilya-ispanya ceyrek final macini engelliyemez

gian
24-06-06, 01:41
Vallahi İspanya banko demissiniz de, Tunus bile bir süre kitledi İspanya'yı..Fransa'da sonucta begenseniz begenmeseniz de, Vieira, Makalele gibi kitleme üstadlari var..

Ben ortada goruyorum macı..

Spree
24-06-06, 02:11
ispanya gereksiz abartılıyor bence ama bu salak domenech varken fransa karşısında az da olsa favori.yalnız henry'nin aragones'e bir kapak hazırlığı içinde olduğunu düşününce şanslar eşitleniyor gibi.

zidane38
24-06-06, 02:39
ispanya gereksiz abartılıyor bence ama bu salak domenech varken fransa karşısında az da olsa favori.yalnız henry'nin aragones'e bir kapak hazırlığı içinde olduğunu düşününce şanslar eşitleniyor gibi.
Evet Henry kötü patlayabilir Aragones'e. Hem isterim patlamasını hem de istemem. İspanya'ya yazık olur ama Henry'i de çok seviyorum.
Ben de daha karar veremedim hangi takımı destekleyeceğime. İyi olan kazansın. :) Fransa'nın grup maçlarındaki rezil futbolundan sonra İspanya'yı biraz daha fazla destekliyorum. Ama sonuçta Fransa Fransa'dır. İspanya'ya kesin favoridir demek yanlış olur bence.
Brezilya'yı hangisi eleyebilecekse o çıksın. Yoksa kim çıkmış o kadar önemli değil.

Parma Maniac
24-06-06, 03:12
Kara aslan geliyoorrrr oooooo ooooooooooo
Kara aslan geliyoorrrr oooooo ooooooooooo
şerefsize çakmaya geliyoorrr oooooo oooooooooo :lol:

hadi be Thierry'm, şu ırkçı şerefsize gününü göster, tek başına al şu maçı..

Giga
24-06-06, 03:30
Viva Espana üzgünüm Henry için ama Torres geliyor :)

Apollon
24-06-06, 05:15
Bu maç ile ilgili bir yorum yapayım..

Grup maçlarındaki performanslara bakılırsa, İspanya'nın bu maçı 2-0 , 2-1, 3-0 yada 3-1 alması işten değil..
Ben şu noktanın altını çizmek istiyorum, Fransa bu denli başarısız olduysa hocasının ısrarla T. Henry'yi tek forvet ilerde yanlız bıraktığı taktiğin etkisi var. Son maçta çift santrfor oynattığı Henry-Trezeguet ikilisi çok daha zengin ofansif sonuçlar verdiler. (Bakınız: Fransa - Togo maçı (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1274))

Eğer İspanya'dan korkar ve yine tek forvet ile oynatırsa takımı, Fransa değil 90 veya uzatmaları ile 120, 1200 dakika da oynasalar gol atamaz İspanya'ya.. Yok cesaretli bir forvet hattı ile çıkarsa sahaya, o zaman hem çok pozisyonlu (her iki taraf içinde) hem de gollü ve zevkli bir maç izleyebiliriz. Bu koşullarda da şanslar daha eşite yaklaşır diye düşünüyorum.

Genel olarak ise, kadrolar ve performanslar ile, İspanya % 55 - Fransa % 45 gibi duruyor masaya yatırıp üstten bakınca..

Parma Maniac
24-06-06, 05:38

Grup maçlarındaki performanslara bakılırsa, İspanya'nın bu maçı 2-0 , 2-1, 3-0 yada 3-1 alması işten değil..
niye sadece bu skorlar işten değil de 1-0, 3-2 işten mesela?

bi de üstten bakarak nasıl %55-%45 gibi bir çıkarımda bulundun.. neden %57-43 değil?

Tek forvetle çıkıp 1200 dakika gol atamaz dediğin Fransa gol atarsa ne diyeceksin?

sigara69
24-06-06, 07:49
70-1 ? kac eder?

Sheva
24-06-06, 09:38

niye sadece bu skorlar işten değil de 1-0, 3-2 işten mesela?

bi de üstten bakarak nasıl %55-%45 gibi bir çıkarımda bulundun.. neden %57-43 değil?

Tek forvetle çıkıp 1200 dakika gol atamaz dediğin Fransa gol atarsa ne diyeceksin?

Sen Henry kötü oynarsa ne diyeceksin, forumlarda böyle bir mantık da ilk defa görüyorum, medyum sandın arkadaşı heralde.. Tahminlerini yazmış, belki tutar belki tutmaz..

Ayrıca katılmamakla birlikte, 450 dk gol atamayan bir takım için tek forvetle çıkarsa 120 dk oynasa gol atamaz demek çok da ilginç bir tahmin olmasa gerek..

Apollon
24-06-06, 10:10
Sheva 'ya teşekkürler. Benim vereceğim cevabı vermiş. Bunlar (tek forvetle gol atamaz, 1200 dakika, skor tahminleri vs.) hepsi de kişisel tahminlerim. Tahmin adı üstünde tahmin, bu böyledir diye yazılmış bir şey olması mantığa aykırı. Herhangi bir arkadaşımız a çıkıp bence de % 62 - % 38 diyebilir ve benim 55 -45 ne kadar önemsenecek bir oran tahmini ise, o da o derecede önemsenecek bir oran olur. Nitekim osmanhy arkadaşımız banko İspanya derken, herhalde geleceği gördüm, İspanya kazanıyor ona göre doldurun kuponları, yada Blatterle konuştum, bu maçı bağlamışlar öğrendim demek istememiştir, kişisel görüşünü belirtiyor.. :lol:
Yanlız Parma Maniac arkadaşıma şunu söylemek istiyorum, fikir ve tahmin yazılan bir forumda agresif ve kişinin mesajına yüklenen mesajlar yazma yerine, kendi bireysel karşı tahmin ve görüşlerimizi belirten mesajlar yazmak daha hoş duruyor. Hani dostluk ortamına binaen.

Giga
24-06-06, 12:58
Torresle konuştum haberler iyi :koptum:

kırıkkale
24-06-06, 14:37
İspanya bu turnuva da Fransa'ya göre çok daha iyi.... Genç ve dinamik bir takım görüntüsündeler.

Raymond Demonech'te teknik direktörlük tipi yok , takımı iyi yönetemiyor....

İspanya kazanır ve Brezilya'nın rakibi olur.....

Parma Maniac
24-06-06, 15:33
Vallahi kusura bakmayın, İspanya'nın zaten olası bir şekilde kazanabileceği 6 tane skor var.. Bunlardan 4ünü seçip bu 4 skordan biriyle sonuçlanması işten değil demek çok komik bence.. Hayır 4 tane seçeceksen neye göre o 4ünü seçtin, neden 1-0 ya da 3-2 olamıyor? Anlamadım..

%55-%45'e gelince, banko demek farklı, %50-50 demek farklı.. Ama 55-45 gibi bir şey gelirse neden 55-45 de 60-40 değil, neye göre oluşturdun bu yüzdeleri derim..

Bu arada Sheva zıplamışsın hemen fırsatı kaçırmayıp da hangi 450 dakika tek forvet gol atamamış ki bu takım? Togo maçını saymadın anladım da, ondan önceki 5 maçı diyorsun heralde değil mi WC 2002'yle beraber.. Peki o zaman, öncelikle şunu söyleyeyim Kore maçında Fransa gol attı.. yani 450 dakika gol atamama diye bir şey yok.. 360 dakika diyebilirsin ama.. İkincisi o 360 dakikanın ilk 270'inde, yani WC 2002'de tek forvet oynamadı Fransa, çift forvet oynadı.. Dikkat edelim biraz yazarken.. Demek ki çift forvetle de uzun süre gol atılamayabiliyormuş değil mi? Çift forvetle böyleyken tekle hiç atılmaz gibi yüzeysel ötesi bir yorum yapacaksan tabii ki bilemem ki zaten yapmışsın gibi, neyse..

Sheva
24-06-06, 16:02
o skor tahminlerinde 1-0 olmamasının sebebi ispanya'nın rahat gol bulan bir takım olması, fransa adına 2 gol olmamasının sebebi ise fransa'nın zor gol atan bir takım olması.. biraz düşünerek yazarsan bunları görmek zor değil..

Kaç dakikadır gol bulmadığı ise çok önemli değil, önemli olan fransa'nın gol sıkıntısı çektiği.. Kaldı ki eminim bilirsin 2002'de henry 2. maçın hemen başında oyundan atılmış ve son maçta da oynamamıştı, belki bunlar olmasa fransa o turnuvayı golsüz tamamlamazdı.. Dolayısıyla burada ve yukarıdaki mesajımda söylediğim, o veya bu sebepten fransa'nın gol sıkıntısı çekiyor izlenimi verdiği ve bununla ilgili bir tahminin de sorgulanacak bir tarafı olmadığı.. Tek forvet-çift forvet konunun daha analitik tartışılacak bir yönü ve yukarıda bu hususa değinmemiş olsam da konuyla ilgili fikrimi şimdi yazmak gerekirse, fransa'nın bu kadrosuyla çift forvetle daha başarılı olacağını düşüüyorum, ancak bu konu en azından benim yukarıdaki mesajımın kapsamı dışında kalıyor..

Atlamak-zıplamak ile ilgili yorumlarını ise kendine saklamanı tavsiye ediyorum, o üslupla yazılan mesajlara gereken cevabı her zaman veririm, senle ilgili birşey değil yani..

Parma Maniac
24-06-06, 16:24
İspanya rahat gol atan bir takım falan değildir, Ukrayna'ya 3 tane duran toptan, toplam 4 gol attı diye rahat gol atan bir takım olmazlar..

Elemelerde San Marino maçlarını dışarı çıkartırsan(ki bunlara biraz futbol oynayan her takım zaten 5-6 atabiliyor)

8 maçta 8 gol atmışlar, 3 gol yemişler.. toplamda da yedikleri gol sayısı 3.. play offla beraber 4.. Luis Aragones her zaman İspanya'yı savunma oynatmasıyla bilinmiş, zor gol atan ve yiyen bir takım olarak önplanda olmuşlardır.. Litvanya, Bosna Hersek, Belçika ve Sırbistan'la oynanan 8 maçta ortalama 1 gol atmışlar.. Öyle çok kolay gol atan, hücum oynayan bir takım değil yani.. Zaten ilerde ortaya çıkar o.. Fransa'yı geçerlerse Brezilya'ya karşı hücum oynayıp gollü bir maç olmasını mı sağlayacaklar, yoksa Brezilya'yı kilitlemeye çalışıp karakteristiklerini mi ortaya koyacaklar onu da görürüz.. Fransa maçında da ben öyle rakip kaleye fazla gideceklerini düşünmüyorum ya.. o maç da muhtemelen az pozisyonlu ve az gollü bir maç olacak.. 1-0'lık İspanya galibiyeti önceki İspanya maçları gözönünde bulundurulursa diğerlerine göre çok daha olası bir sonuç yani.. Ama tabii ki bunun için dediğim gibi zıplamadan önce bir eskiye bakmak, Ukrayna'ya 4 gol attılar diye İspanya'yı kolay gol atan bir takım yapmamak gerekir..

Bu arada herkesin üslubu vardır, üslubu senin gibi olan kişilere demen gerekirdi.. Anlam karmaşası olmasın o yüzden yazıyorum..

Sovereign
24-06-06, 16:30
Şansları tamamen eşit görüyorum.

Bu maçlar çok farklı şeylere sahne olacak,İspanya öyle abartıldığı kadar üstün bir takım değil.Onların da bir takım zaafları,eksiklikleri var.

Ben çoğunuzun aksine turu da Fransa'nın geçeceğini düşünüyorum.Zidane oynamazsa bu şans daha da artar...:)

Sheva
24-06-06, 16:45
Ne ispanya'nın çok gol attığı ne de fransa'nın az gol attığı tesbitleri benim görüşlerimi yansıtan laflar o yüzden fazla üstünde durmak istemiyorum ancak benim dediğim kabaca bakıldığında geçtiğimiz dünya kupası'nda gol sıkıntısı çekmiş, elemelerde faroe'li kıbrıs'lı grupta 10 maçta 14 gol atmış ve bu dünya kupası'na da tek forvetle başlayıp 2 maç etkisiz kalmış ve son maç çift forvet oynayıp hasbelkader 2 gol atmış bir takımla ilgili yapılan 'tek forvetle çıkarsa zor gol atar, çift forvet oynarsa gol bulma şansı olur' gibi doğal bir tesbite verilen cevaptaki üslubun yanlışlığıdır.. Yoksa beni çok ilgilendirmiyor açıkçası kim gol atar kim atamaz, çıksınlar oynasınlar biz de güzel güzel izleyelim, daha ötesi benim işim değil..

Sheva
24-06-06, 16:51
Ben çoğunuzun aksine turu da Fransa'nın geçeceğini düşünüyorum.Zidane oynamazsa bu şans daha da artar...:)

Şimdi bir de bu var tabi, zidane'ın oynaması şimdiye kadar 4-4-1-1'le (veya 4-2-3-1 de denebilir ama ben o taktiği sevdiğim ve bu kadar etkisiz kalacağını düşünmek istemediğim için demiyorum :))özdeşleştiği için ben de refleks olarak kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum ve o yüzden çift forveti destekliyorum.. Yani bir nevi zidane oynamasın da isterse çift forvet oynasınlar der gibi..

Zidane'ın oynaması ciddi anlamda zarar veriyor bence takıma, sahada ne yaptığı, ne maksatla oraya konduğu belli değil takım açısından.. Halbuki öbür türlü iki tane ön libero duracak işte orada ve asıl görevleri belli, kanatlar ellerinden geldiğince hücuma destek olacak ve forvetlerde gol arayacak, yani normal bir takım şablonu içinde herkes işini yapacak.. Ama zidane oynayınca, bütün bunlar karışıklığa uğruyor, hem henry yalnız kalıyor, hem orta sahada gereksiz bir kalabalık oluyor, o yüzden ben kesinlikle zidane'sız oynamalarından yanayım..

Parma Maniac
24-06-06, 16:54
o skor tahminlerinde 1-0 olmamasının sebebi ispanya'nın rahat gol bulan bir takım olması, fransa adına 2 gol olmamasının sebebi ise fransa'nın zor gol atan bir takım olması.. biraz düşünerek yazarsan bunları görmek zor değil..

Tamam, İspanya'nın rahat gol bulması, Fransa'nın az gol atması senin görüşlerin değilmiş gerçekten.. Sen yazmışsın ama senin görüşlerini yansıtmıyor peki.. E kimin görüşleri o zaman? İspanya rahat gol buluyor falan da dememiş Apollon.. sadece skorlar koymuş oraya.. 1-0 yok diye ben onun öyle düşündüğünü anlayıp o yüzden mi yazdım diyeceksin.. Tamam, tamam.. Öyledir.. Senin görüşün değildi o..

Sovereign
24-06-06, 16:58
Tek forvet,çift forveti bilmem de yeter ki Zidane oynamasın...:)

Misal,Vieira ve Makalele'nin önüne Malouda,Dhorasoo,Ribery ilerde Henry.

Ya da Dhorasoo yerine Trezeguet forveti çiftler.

zidane38
24-06-06, 17:08
Ya oynasın ama Zidane :(
Ama haklısınız birşey diyemiyorum.

zidane38
24-06-06, 17:09
Abi ben çift forvet oynatsın diye bunu söylüyorsun sanmıştım. Dhorasoo oynayacaksa Zidane oynasın ona karşıyım :)

Sheva
24-06-06, 17:09
1-0 yok diye ben onun öyle düşündüğünü anlayıp o yüzden mi yazdım diyeceksin

aynen öyle, ben öyle düşündüm ama belki değildir, gelince kendi söylesin..

Bu arada çift forveti zidane oynamasın da ne olursa olsun gibi yazdım yukarıda ama düşününce tam olarak öyle değilmiş, yerine aynı taktikte kim oynayacak bilemiyorum ama örneğin dhorasoo oynayacaksa ona da karşıyım, yine klasik 4-4-2 ve dolayısıyla çift forveti tercih ederim..

Giga
24-06-06, 17:20
İspanya alır arkadaşlar Fransa isterse 12 kişi oynasın Aragonesle konuştum haberler iyi :)

kırıkkale
24-06-06, 17:37
Tek forvet,çift forveti bilmem de yeter ki Zidane oynamasın...:)

Misal,Vieira ve Makalele'nin önüne Malouda,Dhorasoo,Ribery ilerde Henry.

Ya da Dhorasoo yerine Trezeguet forveti çiftler.

Yaaa bırakın oynasın adam , zaten futbol hayatında ki son günleri.. :)

Sovereign
24-06-06, 17:40
Zidane bu haliyle halı saha maçlarında bile oynayamaz...:)

Oysa ki süratli,driplingi güçlü,savunmaya yardım da eden Dhorasoo oynarsa Fransa'nın futboluna çok büyük farklılık katacağına eminim.

Spree
24-06-06, 19:30
zidane oynarsa yazıcak gibi doğdu içime.çok kötü oynuyor ama bunda domenech öküzünün de rolü büyük.

cozker
24-06-06, 20:25
Eger Raul 2000 senesinde biraz becerikli olsa İspanya'nin elemesi isten bile degildi.Ki yanlis hatirlamiyorsam daha iyi hatirlayan cikacaktir Raul o mac penalti kacirmisti.

Hem de 90. dakikada penaltı kacırarak elenmesine sebebiyet vermişti İspanya'nın.. Sadece penaltı da degil, mac icinde akılalmaz goller kacırmıstı Raul.. Fransa'da Zidane'in usta bir frikik golüyle yarı finale cıkmıstı..
İspanya'nın tüm turnuvalarda kaderidir bu.. Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar mutlaka bir yerde çuvallarlar.. Euro 96'da İngiltere'ye penaltılarla elendikleri macıda asla unutamam.. Bari bu kupada biraz şansları yaver gitse.. 3-0 önde oldukları Ukrayna macındaki hakem kıyagı orada degilde bu eşleşmelerde olsa keske..

Lioney
24-06-06, 22:39
Yok okudum hatta burda feyz aldım Can :)

Valla bu maç zor maç, şimdi bizim maçın heyacanından buraya konsantre olamıyorum, lakin merakla beklediğim bir maç, şimdilik bunu belirteyim.

osmanhy
27-06-06, 02:38
bu mac david villa oynarsa ispanya alir. Raul iyi bir oyuncu ve taraftarin gozunde yasayan bir efsanedir ama suan Villa cok iyi bir form tutmus ve bir forvet oyuncunun yapacagi herseyi yapiyor...frikik, kafala indirme, uzaktan sut, ve calim. Raul oynarsa bile ispanya favori, ama villa tek basina fransayi yikabilir.

Giga
27-06-06, 02:42
Viva Espana

osmanhy
27-06-06, 02:46
(REUTERS) - İspanya kaptanı Raul ve genç orta saha oyuncusu Cesc Fabregas, Fransa karşısındaki ikinci tur maçında ilk 11'de yerini alacak.
Teknik direktör Aragones'in yaptığı açıklamada her iki oyuncuya güvendiğini belirterek "Oyunu kontrol altına almayı istiyoruz. Takım içinde değişikliğe gitmemiz bize maçı kazanmamızda yardım edecek" dedi.

Raul, Luis Garcia'nın yerine 19 yaşındaki Fabregas ise Brezilya doğumlu orta saha oyuncusu Marcos Senna'nın yerine oynayacak.

wow..aragones 3 forvetle oynacak..cok ilginc. Sanki luis garcia banko oynardi gibime geliyordu ama bakalim belki olumlu gelisme olur
fabregasin baslamasi normal ve cok dogru, karsisindaki yasli fransizlari dagittir

Giga
27-06-06, 12:07
Fransaya karşı çok risk almak akıllıca mı değil mi bilemiyorum neden derseniz Trezeguet yedek Zidane ilk 11 de ve çok hırslı olacak maçta

JackDaniels
27-06-06, 15:28
İspanya TD Henry'e maymun diyen adam değilmiydi...

Bu maçta Henry kimin maymun olduğunu gösterecek.

İspanya favori gösteriliyor ama nedense ben Fransa'nın turu atlayacağını düşünüyorum.

Marikinas2
27-06-06, 15:34
İspanya bu Dünya kupasında bana göre Almanya ile birlikte en oturmuş takım görüntüsünde. Fransa grup maçlarında iyi bir futbol ortaya koyamadı , İspanya ise aksine göze hoş gelen futbol ortaya koydu. Maçı İspanya'nın kazanacağı görüşündeyim.

Marikinas2
27-06-06, 16:06
İspanyollar Zidane'nın jübilesini erkenden yaptırmak istiyorlarmış. İsabet olur.

cozker
27-06-06, 17:33
İspanya TD Henry'e maymun diyen adam değilmiydi...

Bu maçta Henry kimin maymun olduğunu gösterecek.

Maymun demedi.. "Zenci pislik" gibi birşeyler söylemişti Reyes'i motive ederken.. Degisik bir motivasyon yöntemi ama tasvip etmek mümkün degil tabii..

Zidane iyice yaşlandıgı icin bünyesi kaldırmıyor artık bu mac temposunu.. Zidane'in iyiligi için İspanya bir güzellik yapar herhalde bu aksam.. :).

Marikinas2
27-06-06, 18:14
İşte muhtemel kadrolar ;

İspanya (4-3-3)

NO ADI

1 Casillas
1 5Ramos
5 Puyol
22 Ibanez
3 Pernia
18 Fabregas
14 Xabi Alonso
8 Xavi
9 Torres
7 Raul
21 Villa

T.D: Luis Aragones

Fransa (4-5-1)

NOADI

16 Barthez
19 Sagnol
15 Thuram
5 Gallas
3 Abidal
4 Vieira
6 Makelele
22 Ribery
10 Zidane
7 Malouda
12 Henry

T.D: R. Domenech

Marikinas2
27-06-06, 18:25
İki takım enson Euro 2000 de karşılaşmışlardı ve Fransa 2-1 almıştı sanırım. Bu maç onun rövanşı niteliğini de taşıyor İspanya rövanşı alabilir.

Giga
27-06-06, 21:45
Viva Espana saldır İspanya saldır

Sheva
27-06-06, 22:24
vay be çok acaip maç olacak bu :)

maçlara çıkarken spikerler der ya saha ve hava şartları müsabaka için çok uygun diye, bu da aynı işte.. Her açıdan süper bir mücadele izlemememiz için hiçbir neden yok..

Sovereign
27-06-06, 22:34
Oynatmayın şu Tuareg'i...

Not:İnşallah bu kez yüzümü kara çıkartıp çakar iki tane...

Giga
27-06-06, 22:44
Tuareg???

Giga
27-06-06, 22:48
İspanya geliyor açılın

Sheva
27-06-06, 22:50
ne yalan söyliyim, ilk 11 olarak fransa daha ağır bastı gözümde..

sigara69
27-06-06, 22:50
İspanya geliyor açılın

Acilmiyoruz :)

Yari finale bekleriz :)

Giga
27-06-06, 22:51
İnşallah Fransayı geçersek Brezilya var daha fikstür zor ama ben güveniyorum formanın rengi yeter

Sovereign
27-06-06, 22:52
Tuareg???

Zidane...

Lioney
27-06-06, 22:58
İspanya alışılageldik 4 - 4 - 2(4 - 3 - 1 - 2) si ile başlıyor maça. Kalede Casillas, geri dörtlüde sağ bekte Ramos, sol bekte Pernia, tandemde Puyol ve Pablo, önlerindeki üçlüde Fabregas, Alonso ve Xavi, onunda önünde forvet arkası serbest oynayacak Raul ve ileri ikilide Villa ve Torres oynuyor.

Fransa da alışılageldik 4 - 5 - 1(4 - 2 - 3 - 1) ile sahada lakin bu sefer Ribery de oynuyor. Kalede Barthez oynarken, sağ bekte Sagnol, sol bekte Abidal ve ortada Thuram ve Gallas var. Önlerinde Vieira ve Makalele yer alırken, onların önündeki üçlüde sağ kanatta Ribery, sol kanatta Malouda ve ortada Zidane oynarken ileride Henry tek forvet olarak maça başlıyacak.

İspanya nın da maça kontrollü bir şekilde başlayacağını düşünüyorum. Çok zor bir maç olacak gibi. Sonucunu en çok merak ettiğim maç açıkçası bu turda.

Beklentim ise, gruplarda Arjantin - Hollanda maçı kadar kalitesi yüsek, mücadeleci ve zevkli bir maç olması, umarım böyle olur.

Lioney
27-06-06, 23:06
Yahu maç ne güzel tempolu başladı salak salak düdükler ile oyunun hzını kesiyor hakem. Tam Raul faul yaptı eyvallah da top gelmiş kaleciye zaten ne bok yemeye çalıyorsun düdüğü, hey Allah ım.

Lioney
27-06-06, 23:12
Güzel maç oluyor henüz pozisyon zenginliği yok ama tempolu, mücadeleci ve hızlı bir maç oluyor.

Lioney
27-06-06, 23:20
İspanya deli pres yapıyor lakin gol bulamaz iseler ikinci yarı bir yorgunluk baş gösterebilirmi takımda acaba diye de düşünmüyor değilim.

cozker
27-06-06, 23:21
İspanya deli pres yapıyor lakin gol bulamaz iseler ikinci yarı bir yorgunluk baş gösterebilirmi takımda acaba diye de düşünmüyor değilim.

Merak etme Serkan hicbirsey olmaz.. :)
Gelir birazdan İspanya'nın golleri..

tripotter
27-06-06, 23:23
iyi oldu gerizekalı ribery ye...atamasın salak...

Lioney
27-06-06, 23:23
Bakalım artık :) Lakin ben gayet keyifliyim, taş gibi maç izliyoruz.

Ahaha Ribery ve Vieira akıl almaz bir golü kaçırdı.

Zidane diyorum futbolu falan bırakmasın gelsin bizde oynasın bu kaçıncı pastır böyle şiir gibi.

Sovereign
27-06-06, 23:24
Ziynettin Abimiz iyi başladı maça...

tripotter
27-06-06, 23:25
bencede zidane çok iyi başladı maça...zaten zidane iyi oynadığı için fransa da iyi oynuyor bu maç...ispanya daha çok kısa paslarla gidiyor fransa ise uzun toplarla...

cozker
27-06-06, 23:26
Ve penaltııı..

Sovereign
27-06-06, 23:27
Ahanda penaltı..

Ne oldu ki?

tripotter
27-06-06, 23:27
ve ispanya penaltı kazandı...bence haklı bi penaltı

Sovereign
27-06-06, 23:28
Bence çok kolay çalınmış,hatta penaltı olmayan bir penaltı...

cozker
Villa caktı ve 1-0 öne gecti İspanya.. Erken gol iyi oldu, devamı gelir bu golün..

Lioney
Ahahah penaltı :) bence verilebilir bir karar arkadan bileğe girmiş.

Villa ve gol :) 1 - 0 İspanya.

Ne gereksiz bir hareketti o Thuram ın yaptığı.

Giga
Goooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllll

Mert Baydur
İsterim şu ukala Fransızlar elensin. Memleketlerini sevmem.

tilmaz
çok çok gereksiz bir penaltıydı bence. bu kadar kontrolsüz biçimde rakibe "saldırma" nın ne gereği var, hem de hakemin 2 metre önünde :)

tripotter
27-06-06, 23:29
Bence çok kolay çalınmış,hatta penaltı olmayan bir penaltı...

orada bariz arkadan bileğe temas var...hiçbir hakem görmezden gelemez o pozisyonu...

Sheva
27-06-06, 23:30
Ahahah penaltı :) bence verilebilir bir karar arkadan bileğe girmiş.

Villa ve gol :) 1 - 0 İspanya.

Ne gereksiz bir hareketti o Turham ın yaptığı.

aynen öyle abi, bu maça hiç yakışmadı böyle penaltı.. yapılabilecek en gereksiz penaltılardan biriydi heralde, şöyle dişe diş kora kor oynasalar ne güzel olacaktı..

Sovereign
O kadar bariz değil...

Bileğine o darbeyi yiyen adam,kuş gibi uçmaz yere.

Spree
servet yapar o penaltıyı be thuram nasıl yaptı anlamadım valla.olcak iş değil valla.

Giga
27-06-06, 23:32
Bariz penaltıydı yapmayın basmış bileğine

Mert Baydur
27-06-06, 23:34
elensinler de evlerine çabuk dönüp salyangoz sezonunu kaçırmasınlar.

cozker
27-06-06, 23:41
Off birde şu pislikten yedik ya golü :(.

tripotter
attı ribery şerefsizi...

Sovereign
Fransa maçın başından beri hakettiği golü buldu...

Sheva
27-06-06, 23:42
vay be son adam yetişir dedim ama yetişemedi, ulan işe bak gel de kıl olma şimdi....

Spree
27-06-06, 23:45
süper pas be vieira insan değilsin.iyi oldu ırkçı köpeğin takımına.saldır fransa.

Giga
27-06-06, 23:46
Şimdi sen Fransa karşısında ofsayt taktiği yaparsan 5 defa yerler 6.da atarlar böyle bir de Raul oynuyormuş öyle bir söylenti var ama?

Ray52Lewis
Of be tutabilene ask olsun, güzel atti Ribery, bende Pernia yetisir diyordum ama yanildim...

Sovereign
İspanya ikinci yarıda etkili olmak istiyorsa,Raul-Torres-Villa üçlüsünden birinden vazgeçmeli...

Senna veya Joaquin şık olur.

Parma Maniac
27-06-06, 23:48
anasını satıyım yaa maçta 2 pozisyon var, 2si de Fransa'dan.. skor 1-1

olacak şey mi yaa..

Ribery'nin golü üzerine şunu diyeceğim

Ribery Ribery s.. Aragones'i

Ribery Ribery s.. Aragones'i :lol:

Domenech mallıklarına devam ediyor ama ona rağmen daha iyi Fransa.. hadi be Thierry bi tane de sen çak şu şerefsiz ırkçıya.. bu terbiyesiz çeyrek final görsün istemiyorum..

27-06-06, 23:50
Ribery fiyatı ikiye katladı şu golle 3-5 para da biz alabilsek bari pek sanmıyorum ama.

Giga
27-06-06, 23:51
Joaquin girsin diyoruz İspanya taraftarları olarak

Lioney
27-06-06, 23:51
Çok güzel maç oluyor çok, gerçi Arjantin - Hollanda maçının kalitesi paslaşma ve organizasyon açıdan yok ama hızı ve temposu ve tabii eleme maçı olması sebebi ile heycanı beni çok tatmin etti ilk yarı.

Bu arada golü nasıl sundu adam yahu güldürdü beni, ''Kaleciyi geçiyyyyoollll''. Bu kadar heyecanlı maç anlatan adam yoktur Türkiye de :) Neyse diğerlerine göre gariban bir adam bu Emre, sempatik geliyor bana o yüzden.

Torres de sarı kartı yiyebilirdi yalnız hakem vermedi, bence tartışılabilecek bir karar.

İspanyollar 1 - 0 rağmen defanslarını ileride kurmanın ve ofsayt tuzağı ile oynamanın cezasını çektiler. Vieira da nefis bir pas verdi.

İlk yarı sanki daha çok koşan İspanya ama daha iyi pas yapan Fransa gibi geldi bana.

İkinci yarıda heyecan dolu bir maç istiyoruz :)

Sheva
27-06-06, 23:53
valla domenech taş gibi takım çıkarmış da aynı şeyi aragones için söylemek mümkün değil.. ne diye raul'u oynatır belli değil (bu gider 2. devre villa'yı çıkarır, raul'u tutar), ne kanattan gelebiliyor ispanya ne de orta sahada mücadelede kuvvetli, o yüzden daha fazla saçmalamadan doğru düzgün 4-4-2'ye dönerse çok iyi eder kendi açısından..

fransa'da da malouda pek gözükmedi ama hiç kurcalamasın, belki trezeguet dışında en iyi 11 bu..

MarMara
lütfen riberynin o golünden sonra tüm site ağlasın!

allahım bu adamı nie kaçırdık yaaaaaaa :bagir: :agla:

şindi su içinde 20 milyon€ :agla: :agla:

Spree
Neyse diğerlerine göre gariban bir adam bu Emre, sempatik geliyor bana o yüzden.
daha güzel ezemezdin adamı heralde :)
sevmiyorum ben bu adamın anlamsız gazlarını ve bir defa başladı mı devam ettirdiği oyuncuların kulüplerini söyleme huyunu.

Giga
27-06-06, 23:55
Hoca yüzünden harcadınız güzelim İspanyayı neyse toparlar İspanya ikinci yarı

osmanhy
Torresi pek begenmezdim ama bu macta degerini anladim...pic ribery ilk yarinin en kotusu ve fransa icin gollu o attio. Ispanya orta sahada bir adam eksik kaliyor ve dolaysiyla savunma fazla cikiyor, bunu hal etmeleri lazim.

savatage
İlk yarı İspanya'ya oynamıştım.Zaten nefret ettiğim Ribery'yle ilgili şimdi neler hissediyorum tahmin edin :)

Fransa beklediğimden çok daha iyi çıktı.
İspanya da topla oynama yüzdesi fazla olmasına rağmen nedense pas yapamıyor bir türlü.Hatta Torres olmasa çok kötü oynuyor olurlardı.Tamamıyla Torres sayesinde maça tutunuyorlar.

Turnuva öncesi tahminim İspanya,
aynı zamanda turnuvada kağıt üzerinde desteklediğim tek takım.
Ama ilk yarı benim için hayal kırıklığı oldu açıkçası.
Biraz kapanmamız lazım.Fransa'ya geniş alan vermemek lazım.

Lioney
27-06-06, 23:57
:) Yahu bizde hiçbir spikeri beğenmiyoruz ki :) bu gariban Cine 5, Kanal 1 derken diğerleri bir yığın maçta saçmalıyordu, o yüzden gariban dedim yani yoksa biz de garibanız ala ala :)

Giga
27-06-06, 23:58
Ofsayt taktiğini bırakmak lazım,Raulu çıkarıp Joaquini almak lazım b

osmanhy
27-06-06, 23:58
Ofsayt taktiğini bırakmak lazım,Raulu çıkarıp Joaquini almak lazım b

bencede...luis garciada olur

Sovereign
28-06-06, 00:03
Maşallah,Henry Ü.Karan'la yarışıyor ofsayt konusunda...

Giga
28-06-06, 00:08
Böyle giderse Fransa alır maçı

Sheva
28-06-06, 00:11
herifin ortası yok, joaquin ve garcia'dan birini alacaksın evladım, bu seferde gitti tek forvete döndü..

Lioney
28-06-06, 00:12
Yine Fransa tehlikesi, bu sefer Malouda yararlanamadı.

Ben Doğanay klasik 4 - 4 - 2 önermesine katılıyorum, zira üç önliberolu orta sahaları çok koşmalarına rağmen hücumda hiçbir etkinlik sağlayamıyorlar. İspanya devamlı orta sahanın ortasını kullandığı, hem tehlike yaratamıyor hem de ortada devamlı Makalele ve Vieira ya toslayıp duruyor. Üstüne üstlük önliberolar savunmada da kanatları kapayamadığı için Fransa kanatlarda daha etkili oluyor. Ben Reyes ve Juaquin in oyuna alabilir diye düşünüyordum ki derken Garcia ve Juaquin girdi :) Gerçi üç önlibero gene sahada, bence onlardan birini çıkarabilse daha iyi olurdu.

Sheva
28-06-06, 00:14
abicim şu takıma bak;

joaquin albelda alonso reyes

villa torres

deli ediyorlar insanı :)

Lioney
28-06-06, 00:20
Sanırım İspanyollar şimdiye kadar hep çok teknik takımlara sahip olsalarda bir türlü orta sahalarında gerekli sertliği sağlayamadıkları için elenip gitmiş olmalarında çok fena ders almışlar Doğanay :)

Bundan önceki turnuva da orta sahayı Albelda ve Braja verip iki önlibero ile biraz bu sertliği ilk defa denediler yine olmayınca kafayı çizip 3 önlibero hastalığını kapılmışlar herhalde, bu da olmaz ise bir sonraki turnuvada, 4 önlibero bekliyorum ben :)

Lioney
28-06-06, 00:24
Hakem e gereksiz düdük çalıyor ve bu da yetmezmiş gibi oyuncular iyi her karadan sonra devamlı konuşup oyunu yavaşlatıyor diye kızsam da, adam karizma ve otoritesini kurdu maçta hakikatten, taktir ettim. Bakalım büyük bir hakem hatası olmadan bu sefer maçı tamamlayabilecekmiyiz :)

tripotter
28-06-06, 00:27
ispanya maçı uzatmaya götürmek istemiyor anlaşılan 3. değişikliği de yapıyor şimdiden...

Lioney
28-06-06, 00:28
Senna oyunda, Xavi dışarda, iyice sertleştirdi orta sahayı, Xavi çıkınca oyunu ben kurarım artık.

tripotter
28-06-06, 00:28
bu arada xavi'yi oyundan alarak büyük bir öküzlük örneği gösterdi bence...

Spree
28-06-06, 00:30
bak şerefsiz köpek nası carcar konuşuyor kenardan.az kaldı az çakıcaklar ağzına yüzüne inşallah.

Lioney
28-06-06, 00:31
Govou oyunda, Malouda çıktı, bu değişiklikte çok anlamlı gelmedi ama yoruldu diye çıkardı herhalde. Bu arada Govou daha iyi araya kaçışlar yapabilir tabii bir de o var.

Sovereign
28-06-06, 00:31
Şimdi Ribery solda,Govou sağda...

Lioney
28-06-06, 00:35
Juaqin kişisel beceresi ile güzel bir pozisyon yarattı ama sonuç yok.

tripotter
28-06-06, 00:38
puyol dünyanın en gereksiz sarı kartını aldı...

Lioney
İlginç bir karar geldi, bakalım tekrarına bir şey yokmuş :)

Spree
aferin büyük kaptanım aferin bir de kırmızı görsen süper olcak :)

cozker
Henry köpegini gördük bir kere daha.. Hakem inanılmaz şekilde anti İspanyol yönetiyor macı malesef :(

Lioney
28-06-06, 00:39
Çaktı Vieira :) 2 - 1

tripotter
vay bee uydurma bi faulden golü attı fransa...çok ilginç...

Spree
gooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllll lllllll
söyle aragones söyle ne olduuuu
laylaylaylaylaylay zenci mi koyduuu :lol:

Sovereign
Yanlış bir faul kararı ve gol...

Vieira,Aragones'e attı bunu...

:)

Lioney
28-06-06, 00:40
Tabii gol gelince, faul kararı fahiş bir hataya dönüştü belirtmeden geçmemek lazım.

Parma Maniac
28-06-06, 00:40
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLL L

Kara derili Patrick Vieiraaaa... en karasından hem de.. ırkçı köpeğin bi yerine bi yerine soktu..

hadi aslanlar dayanın.. hadi koçlar..

Sovereign
28-06-06, 00:41
Sagnol da müthiş oynuyor...

Keza Ribery şerefsizi...

Ray52Lewis
28-06-06, 00:41
Sanki top ic degil de dis filelere gitmis sandim ilk anda, hic yoktan gol geldi...:)
Ancak Fransa biraz daha fazla hak etti diyebiliriz mac boyunca daha etkili olmalarindan dolayi...

Lioney
28-06-06, 00:43
Sagnol turnuva başından beri çok iyi zaten, valla Zidane farkıda var iki takım arasında çok açık bir şekilde. Çok iyi pas yapıyor Fransa, adam çok iyi organize ediyor oyunu. Bu yaşta helal olsun valla.

Henry dışarda Wiltord oyunda, hayli saçma bir değişiklik oldu.

Giga
28-06-06, 00:43
Henry sahtekarlık yaptı ama müstehak bu hocaya bu gol

Spree
28-06-06, 00:44
al işte salak domenech illa her maç bir aptallık yapıcan.henry çıkar mı şurda hay allahım ya.

Sovereign
Ne yaptın be Domenech?

Bir gol yersen,Henry'siz ne mok yiyeceksin?

Ray52Lewis
Aha Henry yi cikariyor, ne yapiyor bu adam, simdi 2-2 olursa nasil hesabini verecek bunun...

Lioney
28-06-06, 00:47
Zidane 91 dakika da pres yaparken sarı kart gördü eheh :) Çok hırslandırmış Raul un konuşmaları belli :)

Ray52Lewis
Zizouuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

Brezilya ya da aynisini bekliyoruz artik...:)

Lioney
Zidane sen ne büyük futbolcusun.

Sovereign
28-06-06, 00:48
Yakışır be Tuareg'ime...

:)

Parma Maniac
28-06-06, 00:48
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Zidaneeeeeeeeee.. işte son maç ahahahahahha.. Aragones ahahahahahaha..

karalar asist yapıyor, karalar golleri çakıyor.. yürüyün be evlatlarım.. :lol:

Lioney
28-06-06, 00:49
İki takımı da tebrik ediyorum kendi adıma, İspanya teknik sorumlusun tercihlerini sıkıntısını çekti bu maçta bence.

Tekrar yeni ve yeniden Zidane.

Spree
28-06-06, 00:50
zidane oynarsa yazıcak gibi doğdu içime.çok kötü oynuyor ama bunda domenech öküzünün de rolü büyük.
ZIZOOOOOUUUUUUUUUUUUUUU

böyle koyarlar işte ırkçı köpeklere
ne de güzel kapak oldu tüm ispanyaya (puyol'umu,xavi'mi,xabi alonso'mu,luis garcia'mı ve reina'mı ayrı tutuyorum tabi ki)

Zidane noktayı koydu hakikaten :) Can senin takıma Adios bu maçta bir varlık gösteremediler hak ettiler elenmeyi. Sadece Joaquin bir şeyler oynadı biraz. Ama bence gene de Fransa'nın pek şansı yok Brezilya'ya karşı.

osmanhy
serefsiz henry uyduruk bir faulle takimina frikik kazandirdi...cok yazik bu seviyedeki bir oyuncu boyle yapmamali.

Giga
28-06-06, 00:52
Hep aynı terane yine İspanyaya hüsran bana yine hasret var

Evet onu ben de belirtmeden geçemeyeceğim Henry bunu hep yapıyor ne yazık ki oldukça karaktersiz bir futbolcu, baraj kurulurken frikik atan oyuncudan da beklenen bir hareket.

tripotter
iyi oynayan kazandı o nedenle ne desek boş...demekki bu tarz turnuvalarda iyi oynamak değil, süreklilik arz etmek önemliymiş...brezilya-fransa maçı da ilginç olacak...

Giga
28-06-06, 00:54

No Comment

Lioney
28-06-06, 00:56
Yalnız zaten oyun kurmakta zorluk çeken İspanya da Xavi nin alınması abuk bir değişiklik olduysa da(bari İniesta yı al yerine hadi bari Reyes i al tamam diyeceğim), şu Henry - Wiltord değişikli tarihe geçer yani. Takımda sırtı kaleye dönük oynamayı bilen tek adamını çıkartıyorsun yahu, bir gol gelse sanmam ki Fransa turu geçebilirdi.

Spree
aslanım henry'm benim insan değilsin valla bir de çaksaydın tam kapak olcaktı o aragones'e.ispanya çok abartılıyor demiştim.selametle dönebilirler evlerine.

zencilerden çektiğini de kimseden çekmedi aragones :lol:

Giga
Fransızlar da az ırkçı değildir söyleyeyim bu arada Henry da sahtekarlık yaptı resmen ha İspanyol hocası Vieradan ayarı yedi o da ayrı mevzu

Parma Maniac
28-06-06, 00:58
bi dakika, bi dakika.. Henry tamam çok ayıp ett.. kırmızı için yanıltmaya çalıştı hakemi de göğsünde patlayan dirsek fauldur.. o gol de yalan faulle gelmemiştir kanımca..

hoş öyle olsa da umrumda değil ya bu şerefsizin hoca olduğu takım için.. ahahahha.. çok keyifliyim çok.. bi de bıdı bıdı kenara gelip laf etti Fransızlara.. neyse ki Vieira hem golle, hem de o pozisyonlarda sen sus lan işaretleriyle güzel liderlik yaptı..

Aragones bye byeeee.. :koptum:

Giga
28-06-06, 01:02
Artık Arjantin-Almanya maçından çıkan şampiyon olsun diyorum

gian
28-06-06, 01:02
1. Fransa haketti bence..

2. Ribery golü atınca ben sevindim acıkcası. Ne bilim, yine de gogsum kabardı.

3. Henry'nin Puyol'la pozisyonda faul yok demissiniz, ama yine spikerden etkilenme seziyorum burda. Net bir sekilde top yerine adama gidiyor Puyol. Pozisyon net faul. Sizi yanıltan, henry'nin suratına gelmemesine ragmen suratını tutarak sahtekarlık yapması. Yoksa pozisyon net faul.

4.İspanya'nın penaltısı penaltı.

5. Zidane.. Seni izledigim icin cok sanslıyım.. İnsanın cocuklarına anlatacagı bir adamsın.. Ne mutlu ki bana seni Bordeaux'dan beri izleyebildim..

6. Fransa'nin Brezilya karsısında, en az Brezilya kadar şansı olduguna inanıyorum..Basarı takımı kenetler, onlar da daha cok kenetlenecek. Bence Fransa Brezilya'yı eleyebilir.

7. Aragones yaptıgı degisikliklerle aldı goturdu macı. Villa'yi almak sacmalıktı; Milli takım oyuncusu olmak baskadır. Oyle 28 yasına dek 8 kez milli olmus Luis Garcia ile baskı kuramazsın Fransa'ya karsı..

8. Emre Tilev'e de kılım. Sebebplerini ayrıca anlatırım..

Lioney
28-06-06, 01:03
Şimdi baktım faulü Henry yapmış :)

28-06-06, 01:06
Faul net faul zaten ama Henry'nin hareketi bana sahtekar Rivaldo'yu hatırlattı.

Spree
28-06-06, 01:06
şimdi tekrar izledim puyol'um yapmış faulü bariz bir şekilde.henry yüzünü tuttuğu için herkese yanlış karar gibi gözüktü.bu durumda hakem de sonuca etki etmedi.yani çok sağlam ve temiz çaktı fransa.ayrıca orda o topu bırakmayıp sonuna kadar kovalayıp faulü alan henry'e de sevgilerimi gönderiyorum.aslanım benim.

Giga
28-06-06, 01:09
Böylece 6 şampiyon da çeyrek finale çıktı

Ray52Lewis
28-06-06, 01:10
Bence de net faul o pozisyon, yüzüne gelen dirsek yok ancak kesin engelleme var, dolayisiyla da faul pozisyon, gian´a katiliyorum Henry´nin yüzünü tutmasi yaniltiyor insani...

2.golde Vieira yi Torres tutuyor, ya da birakiyor daha dogrusu, o kadar bom bos birakmamalari gerekirdi...

Tüm maca bakinca bence de Fransa daha cok haketti, Ispanyollar alistigimiz gibi, gruplarda esiyorlar, elemede cabuk sönüyorlar...

Fransa - Brezilya, 98´in rövansi, cok güzel mac olacak...

Giga
Ayrıca Torres ve Villa :buyuksun:

Lioney
Hehe Ahmet Çakar da faul dedi ama gözümle gördüğüm için böyle hakem yorumcusu tiplerin görüşleri beni pek ilgilendirmez hiçbir zaman.

Top önlerinde açılmış, önde olan Puyol, kol hareketinde hiçbir şey yok(bir gün böyle bir penaltı olunca da bu yorumlarıda okumak isterim tekrar sizlerden), arkadan gelip sağ omzunu koyan çok açık bir şekilde Henry, en iyi yorum ikili mücade deyip geçilmesi :)

savatage
Evet Henry'nin faulünde Oscar'lık numarasını hakem yedi ne yazık ki.
Oysa ki sarı kart bile görebilirdi hakemi aldatmaktan.

İspanya'yı tutuyordum turnuvada ama Aragones'in herşeyine uyuz oldum.Oyuncu değişikliklerinden Vieira'yla olan diyaloğuna.
Orada Vieira gol atsa keşke diye içimden geçirmiştim ama ahlaksızlığa karşı böyle bir istekte bulunurken Fransa ahlaksızlıkla gol attı.

Ribery'den nefret ediyorum.Ama iyi oynadı ve daha da iyi oynamasını isterim.Bizim yönetim işbitirici değil ne yazık ki.Ne kadar ön planda olursa sorunumuz o kadar çabuk çözülür.Başka türlü çözülmez.

Bir de Brezilya maçını düşündüm maç esnasında.İspanya ne yazık ki alan daraltan takıma karşı oyunu yayamadı bu akşam ve Fransa da çok güzel alan daralttı açıkçası.Ve orta sahadan hücuma çıkışlarla etkili oldular.Brezilya'ya karşı İspanya değil de Fransa daha etkili olur diye düşündüm maç esnasında.

Ama sadece Angola maçında gole kadar ve bu maçın ilk yarısında iyi oynayan,
ve yine sadece bu maçta yeterince mücadele eden Fransa'nın kupanın iddialı takımlarından biri olmaya devam etmesi Zidane veya Ribery mucizesi veya futbolun güzelliği değil de futbolun adaletsizliği bence.

Almanya,Arjantin ve Ukrayna kaldı kupayı almasını isteyeceğim.

edit:O pozisyonda faul yok aslında.Ama ille faul kararı çıkacaksa İspanya lehine olmalıydı çünkü zaten Henry ile topun alakası kalmayınca Henry kendini yere bıraktı.

Giga
28-06-06, 01:13
Faul falan yok ayrıca pozisyonda

Lioney
28-06-06, 01:14
Çok komik işte bu hakem yorumcuları :) Puyol un koluna faul der Vieira bayram değil seyram değilken kolu açıp adamın suratına tokat atar bir şey yok der :) Peki Ahmet Hoca, bizimki göz değil başka bir şey :)

cozker
28-06-06, 01:20

No Comment

3 Mayıs'ta yazmışım;

Bir İspanya sempatizanı olarak şampiyonluk veya yarı final gibi bir beklentim yok.. Maksimum ceyrek finale cıkarlar, orada da karsılarına hangi takım çıkarsa cıksın elenecekler.. O kadar eminim ki bundan..

http://www.galatasarayi.com/forum/viewtopic.php?t=4180

1-2 macla biraz gaza gelmiş olsakta gercekleri kabul etmek lazım.. Yeryüzünün en iyi oyuncularına da sahip olsak İspanya'nın maksimum ceyrek finalde elenmesi doganın bir kanunu gibidir..

Ayrıca her kupada oldugu gibi bir kez daha hakem hatasının kurbanı oldu.. Gerci 2002'de ki G.Kore macıyla kıyaslarsak bu hakem onun yanında peygamber sayılır ama öyle ya da böyle yine hakemin yanlıs caldıgı bir düdük sonucu golü yiyip elendiler..
Ne diyelim saglık olsun.. 2010 G.Afrika'da en azından bir yarı final görmek umuduyla..

Bu arada turnuva da ilk defa bir macta Brezilya'yı tutacagım gibi görünüyor.. Sahtekarlar ordusu Ribery, Henry, Vieria gibi oyunculardan olusan Fransızları Brezilya'nın rezil etmesini umuyorum ama bu formlarıyla pek kolay olmayacak gibi görünüyor..

Spree
28-06-06, 01:21
unutmadan söylemek lazım,henry bu kadar çok konuşuluyor ama torres çok daha fazla sahtekarlık yaptı.kendini atmak olsun yalan faul beklemek olsun.doğru karar verilen pozisyon gol olunca yaptığı abartıldı henry'ninki.yürüyedur henry'm. (adettendir köpek torres diyorum)

ispanya'nın böyle ispanya'yı tutanların kendini yanlış karar olduğuna inandırdıkları bir pozisyon sonrasında gelen golle elenmesi çok daha mutlu etti beni.

henry :buyuksun:
güle güle ispanya...

Ray52Lewis
28-06-06, 01:25
Hakem kararlarini birakin, oyunu oyunculari konusalim...:)

Ribery´nin performansina cok fazla deginilmemis, müthis oynadi bence, cok iyi bir takim oyunu sergileyen Fransa´da Zidane ile birlikte en cok sivrilen oyuncu Ribery´di, taktir etmek lazim, 1 sene önce WC de Fransa milli takiminin banko oyunculari arasina girecegine kim inanirdi?
Yürü be Ribery...

Parma Maniac
hah şimdi de İspanyolların oynadığı şu topa gelelim.. Aragones'in hocalığına gelelim..

buyrun size İspanya.. Ukrayna'ya 4 attılar takım sandı herkes.. hoş 2-0 olunca ondan sonra fena top da oynamadılar inkar etmiyorum.. ama zaten Ukrayna geri düşünce, hele 2 farklı düşünce çok bozulan bir takım.. onun dışında İspanya top falan oynamamıştır.. keyifli top oynadıkları falan yoktur.. tamamen savunmacıdır yapıları ve kenardan yönetim şekilleri.. Thuram'ın aptalca yaptığı penaltı olmasa gol bile atamazlardı bu maç, pozisyonları yok.. ki rakip kaleye gidemeyen bir Fransa bu.. yine öyle Fransa da çok iyi oynamadı ama en azından bunlara 3 tane atacak kadar daha iyiydiler..

herkes bu şerefsiz ırkçıyı iyi hoca falan sandı 3 maçta 8 gol atınca da alakası yok.. bu topu oynatarak getirdi finallere, bu topla da elendiler..

tekrar geçmiş olsun Aragones'cim..

Giga
Karar yanlıştı Spree tarafsız gözle söylüyorum maçı Fransa haketti ama faul yanluş ayrıca sahtekar Henry

gian
28-06-06, 01:34
Ribery'nin goldeki sevinç direk 5-1lik Fener macını hatırlatıyor...

Ribery Ribery dik Brezilyayi!!

zidane38
28-06-06, 01:39
Zizou Zizou Zizou Zizou

Valla yarışma da İspanya demiştim(ne gerekse) dvd playeri kaybettim ama hiç üzülmedim aksine çok sevindim. Fransa sonuna kadar haketti bu maçı. Grup maçlarında ben de çok eleştirdim Fransa'yı ama bugün gerçekten iyi oynadılar. İnşallah Brezilya'yı da elerler.

Ribery çok iyi oynadı. Ben de sevindim attığı golden sonra açıkcası. Anelka bir yerlerde tatil yaparken onun bonusu denilen adam Fransa'yı çeyrek finale taşıdı. En azından o eziklere kapak oldu. Ayrıca bizim yönetime de.

Zidane'nın son maçı olmamasına çok sevindim. Keşke gelse de bizde oynasa 1-2 sene.

Ha unutmadan Aragones'e su ne oldu söyle diye bir tezahürat yapıyorsunuz onu gönderiyorum :)

Spree
28-06-06, 01:42
Zizou Zizou Zizou Zizou

Valla yarışma da İspanya demiştim(ne gerekse) dvd playeri kaybettim ama hiç üzülmedim aksine çok sevindim. Fransa sonuna kadar haketti bu maçı. Grup maçlarında ben de çok eleştirdim Fransa'yı ama bugün gerçekten iyi oynadılar. İnşallah Brezilya'yı da elerler.

Ribery çok iyi oynadı. Ben de sevindim attığı golden sonra açıkcası. Anelka bir yerlerde tatil yaparken onun bonusu denilen adam Fransa'yı çeyrek finale taşıdı. En azından o eziklere kapak oldu. Ayrıca bizim yönetime de.

Zidane'nın son maçı olmamasına çok sevindim. Keşke gelse de bizde oynasa 1-2 sene.

Ha unutmadan Aragones'e su ne oldu söyle diye bir tezahürat yapıyorsunuz onu gönderiyorum :)
ben vieira çakınca gönderdim onu :)
zizou'nun golüne en çok sen sevinmişindir hayırlı olsun :)

cozker
28-06-06, 01:43
Hehe Ahmet Çakar da faul dedi ama gözümle gördüğüm için böyle hakem yorumcusu tiplerin görüşleri beni pek ilgilendirmez hiçbir zaman.

Top önlerinde açılmış, önde olan Puyol, kol hareketinde hiçbir şey yok(bir gün böyle bir penaltı olunca da bu yorumlarıda okumak isterim tekrar sizlerden), arkadan gelip sağ omzunu koyan çok açık bir şekilde Henry, en iyi yorum ikili mücade deyip geçilmesi :)

Hakikaten Ahmet Cakar gibi bir hakemin o yorumunu anlayabilmek mümkün degil.. Eger o pozisyonda faul varsa auta dogru cıkan toplarda savunma oyuncularının topun dışarı cıkması amacıyla rakip forvetlere yaptıkları şarjların hepsine faul çalınması gerekirdi.. Çünkü hepsinde bu tür kolla vücutla hafif engellemeler olur.. Ve bu mücadelelerde cogunlukla forvet elemanlarının hareketlerine faul calınır.. Keske Ahmet Cakar'ın karsısında dogru dürüst bir yorumcu olsaydıda bunu sorsaydı.. Ne cevap verirdi acaba ?

zidane38
28-06-06, 01:45
Sevindim tabiki de sevinmez miyim. Güzel de oynadı ayrıca ona da sevindim. Yarın Zidane formamı giyerim artık :) (real madrid'li forması)

Parma Maniac
28-06-06, 02:10
hakikaten bu arada Vieira'ya laf edenler de izlesin tekrar maçı.. bir önlibero ne yapmalıdır önemli maçta ders verdi adam.. zeka dolu asist desen var, duran topta gidip kafayı çakma var.. bir yığın top çalma var.. helal olsun..

Makelele hala öküz ama.. :lol:

Onur1905
28-06-06, 02:19
Bilhass yorumcular Fransya'yı fazla hafife aldı.Yok o yaşlı,bu yaşlı,şu bitti bu bitti diyerek İspanya'yı herkes mutlak favori gösterdi.Fransa da güzel cevap verdi bu tarz yorumlara.

Fransa Fransadır.Brezilya karşısında da % 50-50 şansları var.

Apollon
28-06-06, 02:31
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/spain.gif İSPANYA 1-3 FRANSA http://www.cimbom.gs/resimler/flags/france.gif

Stad : Hannover World Cup Stadı
Hakem : Roberto Rosetti

Fransa grup maçlarındaki kötü performansını 2. tur eleme maçında affettirdi. İspanya karşısında özellikle defansif anlamda mükemmel bir oyun ortaya koyan Fransız takım, İspanyolların kanat bindirmelerini çok başarılı günlerinde olan Sagnol ve Gallas ile başlamadan bitirdiler. Orta sahada Vieira ise bir gol bir de asist yaparak Ribery ile birlikte maçın iki yıldızından biri oldu. Son atılan Zidane golü ise bir usta işiydi, Puyol gibi bir tecrübeye o çalımı atıp kaleciyi de avlamak ustalık isteyen bir goldü.
İspanya eve hüzünlü dönüyor. İspanya grup maçlarında Almanya ile beraber en iyi top oynayan 2 ekipten biri olarak gösteriliyordu. Ancak İspanyollar genç bir takım olmanın dezavantajlarını Fransa önünde oyunu bir türlü forseleyemeyerek yaşadılar.
Kaderin ve futbolun bir cilvesidir ki, grup maçlarında hezimete uğrattıkları Ukrayna çeyrek finale çıkarken, İspanya 2. turda kupaya veda etti..

MAÇTAN ENSTANTANELER:

http://www.cimbom.gs/images/penalti-fransa-ispanya.jpg
Penaltı pozisyonu..

http://www.cimbom.gs/images/villa-fransa-ispanya.jpg
David Villa penaltıyı gole çevirerek turnuvaya veda etti..

http://www.cimbom.gs/images/barthez-fransa-ispanya.jpg
Fransız kaleci Barthez kalesinde bu maçta güven verdi..

http://www.cimbom.gs/images/vieira-fransa-ispanya.jpg
Ortasahada sahaya basmadık yer bırakmayan Vieira bir attı bir de attırdı..

http://www.cimbom.gs/images/puyol-fransa-ispanya.jpg
Tecrübeli stoper Puyol maçın sonlarında çaresizlikler yaşadı..

http://www.cimbom.gs/images/fransizlarseviniyor-fransa-ispanya.jpg
Skor 3-1 e gelince Fransızlar çıldırıyor..

MAÇIN GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN >> TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1273)

28-06-06, 02:52
Ufuk hepsi güzel de basmadık yer bırakmayan Vieira yerine Henry'nin resmini koymuşsun :lol:

hsukur111
28-06-06, 02:59
İyi iyi Final belli oldu.Brezilya-Almanya.Yok zaten belliydide şimdi daha netleşti))

hsukur111
28-06-06, 03:02
Arjantin-Fransa da olur neden olmasın.Artık favori yok.Bunların hepsi her zaman dünyanın 1 numaralı favorileri.

Namelessonegs
28-06-06, 04:23
Beyler tiyoları alalım :D
Su durumdan itibaren ben hic bir takıma güvenimiyorum:)

Apollon
28-06-06, 10:30
Ufuk hepsi güzel de basmadık yer bırakmayan Vieira yerine Henry'nin resmini koymuşsun :lol:

Ata'm sağol, forum kullanıcısı arkadaşlarımızı çok bekletmemek için elimden geldiğince hızlı şekilde resimleri, klipleri, gifleri upload edip üzerine de kendi görüş yazımı yazıp forumlara da post atmaya çabalarken bazen karışıklık olabiliyor. Bu hata dosya kayıt ederken ismi yanlış kaydetmekten olmuş, yukarıdaki resimler seçtiklerimdi, bari diğerlerini de koyayım vesileyle. (Henry'nin resim dosyasını da Vieira olarak kaydetmişim zaten :lol: )
http://www.cimbom.gs/images/zidane-fransa-ispanya.jpg
Zizou... Yaşlı kral tahtından henüz inmedi..

http://www.cimbom.gs/images/torres-fransa-ispanya.jpg
Torres, bu dünya kupasında gol kralı şansı İspanya elenince bitti. (Adayım Klose hala yıkılmadı ayakta :P)

http://www.cimbom.gs/images/makalele-fransa-ispanya.jpg
Makalele kötü oynamadı ama dünkü Vieira'nın yanında kim olsa sönük kalırdı..

http://www.cimbom.gs/images/aragones-fransa-ispanya.jpg
Luis (Spikerin dediği gibi Lui diye okunmuyor, o bir ispanyol, Fransız değil, Luiz kardeşim Luiz) Aragones..

http://www.cimbom.gs/images/henry-fransa-ispanya.jpg
Bu resmin altına da Henry yazıp ödeştireyim mi Atacım :lol: , ve huzurlarınızda Vieira..

E diyeceksiniz ki, nerde bizim satıcı Ribery? Satıcı matıcı ama, adam bir şiir mübarek.. Ribery'yi hareketli bir resimle vermek bize borç oldu.. Buyrunuz:
http://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim1-fransa-ispanya.gifhttp://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim1-fransa-ispanya.gifhttp://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim1-fransa-ispanya.gif
http://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim2-fransa-ispanya.gifhttp://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim2-fransa-ispanya.gifhttp://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim2-fransa-ispanya.gif
http://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim3-fransa-ispanya.gifhttp://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim3-fransa-ispanya.gifhttp://www.cimbom.gs/gifs/riberycalim3-fransa-ispanya.gif
Ah Ribery ah.. Sana yakışıyordu sarı kırmızı.. Neyse yine de yolun açık olsun, Fenere 5lik kupa maçında ettiklerini gördüm ya, yinede helal olsun..

ÖNDER RB
28-06-06, 20:30
fransa haketmesine haketti de o pozisyon faul falan değildi. öyle bir pozisyonda galatasaray aleyhine penaltı verilse koparacağımız kıyameti düşünemiyorum.

ribery köpek gibi oynadı viera da çok iyiydi bir de sagnol 3 adam yetti ispanyaya.

Namelessonegs
29-06-06, 05:07
fransa haketmesine haketti de o pozisyon faul falan değildi. öyle bir pozisyonda galatasaray aleyhine penaltı verilse koparacağımız kıyameti düşünemiyorum.

ribery köpek gibi oynadı viera da çok iyiydi bir de sagnol 3 adam yetti ispanyaya.

Sagnol ilk yarı o kadar iyi degildi fakat ikinci yarı nasıldı bilemiyorum cunku yatırdı Fransa bizi sagolsun kapadım televizyonu Riberye küfredip :)

Marikinas2
29-06-06, 17:11
fransa haketmesine haketti de o pozisyon faul falan değildi.

Bence pozisyon gayet açıkca faul dü. Hakem çok doğru bir karar verdi o pozisyon da bence.

cesur_korkmaz
30-06-06, 17:46
Ribery fiyatı ikiye katladı şu golle 3-5 para da biz alabilsek bari pek sanmıyorum ama.

Marseille kazaninca biz de kazanmis sayildik. :D