PDA

Tüm Versiyonu Göster : Çeyrek Final: İngiltere 0 Portekiz 0 (Portekiz penaltılarla)

Sayfalar : [1] 2

gian
26-06-06, 01:00
Haydi Portekiz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spree
26-06-06, 01:02
hadi bakalım sahtekarlar belanızı bulacaksınız işte şimdi.

COM' ON ENGLAND
WORLD CUP IS COMING HOME

lan sigara ayarla da şu maçı beraber izleyelim beraber kutlayalım yarı finali.

osmanhy
26-06-06, 01:06
Hadi Portekiz, bu ingilizlerin anti-futbolunu yeninin..oyle olu topla her mac kazanilmaz......
Portekiz 3-1 alir

Parma Maniac
26-06-06, 01:16
Portekiz İngiltere savunmasına 3 gol atsın, gelsin bi de bana atsın, böyle de iddialı konuşurum bu konuda osmanhy :lol:

Ben İngiltere'yi desteklerim, o taraftar ve o orta saha mutlaka daha ileri turlara kalmalı, WC'ta bir renk olması açısından.. Onun dışında takımı da seviyorum, defansif açıdan kusursuz bir orta saha ve defans var.. Portekiz savunmasına karşı yeteri kadar şans elde edeceklerdir diye düşünüyorum..

Bir de Crouch oynamalı, satış yapma Sven hoca.. :lol:

Ray52Lewis
26-06-06, 01:19
Euro 04 de gibi dramatik bir mac olabilir, umarim Ronaldo bu maca yetisir...
Haydi Portekiz, sira Ingiltere de simdi...

Mac 1.7.06 Cumartesi saat 18.00 de Gelsenkirchen stadinda...

Mert Baydur
26-06-06, 01:19
ne gün maç?

yigit1724
26-06-06, 01:20
turnuvanın şu ana kadar en zevk aldığım maçıydı ama futbolcular tarafından yapılan amatörce hatalar gerçekten rezaletti maç içerisinde bi insan bu kadar mı düşüncesiz olur kelimesini çok kullandım spikerin dediği gibi van basteni çok da hatalı bulmuyorum neden mi çünkü adam resmen şunu diyor hollanda golü bulup Van basten mi haklı çıkacak yoksa elenip suçlu Van basten mi olacak bu cümle zaten çok anlamsız adam kendi tercihi bi Van nistelroyu oynatmadı diye bütün suç ona yüklenmez hadi Nistelroyu geçelinm seedorf neden getirilmedi bu turnuvanın öncesinde hollanda futbol federasyonu tarafından kabul edilmiş yok onu niye getirmedi bunu niye getirmdi yani şunu söylemek istiyorum adamın bi ideali var egolu oyuncularla oynamak istemiyor bence çok da kötü bir ideal değil

Giga
26-06-06, 01:45
Portekiz de Tiago-Simao oynar Ronaldo iyileşirse Portekiz alır umutlanmasın İngilizler

Namelessonegs
26-06-06, 02:07
İngilizler, Portekizin eksiklerinden ötürü cok sanslılar...Aslına bakılrsa coktan elenmeleri gerekiyordu..

Parma Maniac
26-06-06, 02:48
İngilizler, Portekizin eksiklerinden ötürü cok sanslılar...Aslına bakılrsa coktan elenmeleri gerekiyordu..ne gibi? oynadıkları grupta Trinidad Tobago ya da Paraguay daha iyi top oynayıp mı çıkamadılar? nerde elenmeliydi İngiltere?

Apollon
26-06-06, 03:24
Portekiz'in şansı normal koşullarda bana göre % 60 - % 40 gibi bir orandaydı İngiltere'ye karşı. (Parma başlama yine neden 58 32 değil diye, keyif benim mesaj benim :lol: ) Fakat şu son oynadıkları Portekiz - Hollanda maçında (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1266) öylesine yıprandılar ve oyuncu kayıpları oldu ki bence maç şimdi 50 50 oldu. 3 ihtimalli bir maç ve her sonuca açık.

osmanhy
26-06-06, 06:40
Portekiz İngiltere savunmasına 3 gol atsın, gelsin bi de bana atsın, böyle de iddialı konuşurum bu konuda osmanhy :lol:

Ben İngiltere'yi desteklerim, o taraftar ve o orta saha mutlaka daha ileri turlara kalmalı, WC'ta bir renk olması açısından.. Onun dışında takımı da seviyorum, defansif açıdan kusursuz bir orta saha ve defans var.. Portekiz savunmasına karşı yeteri kadar şans elde edeceklerdir diye düşünüyorum..

Bir de Crouch oynamalı, satış yapma Sven hoca.. :lol:

Ingiltere turnuvaya renkmi katti?
1. Trinidad macinda, golle kadar, ingiltere taraftarindan ses gelmedi. Yani golden once bazi ingiliz taraftarlar kendi oyuncularini isiklamaya basladi.

2. Stuttgarda alman taraftarlarla tartismislar ve gene kavga dovusle on plana ciktilar. Leeds macini sakin unutmayalim, oraya giden devlet baskanlari takimi golden sonra alkisliyamadi, alkislatmadilar. Dolaysiyla boyle agresif olan bir taraftari asla ovemem. Spordan dostluk cikmali..savas/dovus deil.

3. Ingiltere takimi bu turnuvaya renk katti deniliyor ama hangi macta tat verdi? Paraguay kendi kalesine gol attigindami, Trinidadi zar zor yenincemi, yoksa 1968den sonra yenemedigi isvec karsisinda 2-0lik avantaji koruyamadigindami renk verdi? Son macta gene duran toptan gol atmasaydilar kim biler mac nasil biterdi. Hatta o pozisyona kadar en net pozisyon ekvadordan gelmisti.

4. Ovdugunuz orta saha simdiye kadar hangi macta amansiz baski kurabildi? Hic birinde. Bunu ben demiyorum, butun ingiliz gazeteler yaziyor. Ekvador, Paraguay, ve Trinidade karsi bu baskiyi kurmayan bir ekip, Portekizemi kuracak. Kisisel yeteneye bakilirsa, bende katiliyorum, ingilterenin orta sahasi kusursuz ama takim olarak berbatlar. Yani Beckham, Cole, Lampard, ve Gerard dortlusu bundan cok da fazla yapabilir ama yapmiyorlar.

5. Defanslari her acidan kusursuz, ama ingiltere ne yazik ki butun maclarini defanslariyla kazaniyor. 2004de yunanistani yerden yere vurmustuk boyle oynadiklari. Neden? Cunku goze hos gelen futbollu engellemistiler. Bu turnuvada boyle oynayan iki takim var: isvirce ve ingiltere. Ne yazik ki bu taktikle basarili oluyorlar ve seyriciyi guzel oyundan oluyor.

6. Kim ne derse desin bence ingilterenin forvet hatti irenc. Herkes rooneyi ove ove doymuyor ama en son ne zaman gol atti? Yani Manchester United+ Milli takim kariyerine baksan, son 1 sezonda cok az gol atti (tabi fenerle oynamadiklari icin bunun etkisi olabilir :) ) Orta saha, veya forvet arkasinda oynayan bir oyuncu gibi ama bir forvet gibi deil. Bundan dolayi Ingiltere gol yollarinda ingiltere zayif kaliyor cunku forvet hattinda kimse oynamiyor. Michael Owen sakatlandi ve sakatlanmasaydi bile gene araliktan beri oynamiyordu. Zaten ilk iki macta fazla etkili degildi. Peter Croachda liverpoolda cogu macta yedek oynadi. Fowler bile son donemlerde croachdan da fazla oynadi.

7. Portekiz kadrosuda cok kaliteli: Figo, Ronaldo, Simao, Deco, Pauleta, Maniche, Carvalho...da cok kalitel ve bana gore simdiye kadar (ilk mac disinda) iyi/fena oynayarak butun maclarini kazandilar. Parmacim, bu kadroda yari finale ciksa cok renk verebilir ve dunyanin sonu olmaz :)

Yanlis anlama, Ingilizler cikip iyi oynarsa, onlarin kazanmalarini isterim ama gene 1 duran topla gollu bulup butun mac savunma yapacaklarsa, ellensinler da iyi. Sonucta iyi kazanan turu atlasin ve taraftar bu kupadan biraz zevk alsin.

Marikinas2
27-06-06, 15:37
Portekiz'in önemli eksikleri var. Ronaldo'nun oynayıp oynamayacağı belli değil . İngilizler bu konuda şanslılar ama ekvator karşısında göze kötü gelen sıkıcı bir maç oynadılar. Herşeye rağmen Portekiz kazanır.

Parma Maniac
27-06-06, 17:49
Hayır nedir bu kadar defansif futbol karşıtlığı anlamıyorum ki ben Osman.. Ben bunun en büyük temsilcilerinden biriyim forumda ama bu kadar da değil ki.. Tamam bütün defansif oynayan takımları eleyelim.. Bak Hollanda gitti, İtalya ve İngiltere de gitsin.. Fransa da hücuma çıkmıyor onu da eleyelim.. Dandik dunduk takımların finale kalmasıyla mı daha güzelleşecek, renklenecek turnuva.. İstemiyorum kardeşim ben öyle turnuva.. Diyelim ki Togo ve Polonya hücum oynuyor.. Bu takımları yarı finalde ya da finalde karşılaşırken görmektense İngiltere-İtalya finalini pozisyonsuz da geçse tercih ederim ben.. Hücum futbolu fanatiği olmama rağmen.. Burası WC, marka, etiket olmadan hiçbir şeye benzemez..

İngiltere'ye gelince.. İngiltere Sven Goran Eriksson'la hiçbir zaman rakibi abluka altına alarak oynamadı ki.. Belli bir sistemleri var, buna göre oynuyor işte adamlar.. Ben Gerrard ve Lampard'ı, Beckham'ı, hatta sol tarafta bu kadar başarılı olabileceğini düşünmediğim Joe Cole'u izlerken büyük zevk alıyorum, siz almayabilirsiniz.. Rakibi baskı altına almasalar bile zevk alıyorum.. Bitmez tükenmez Gerrard ve Lampard enerjisi, Cole'un driplingci ve yaratıcı oyunu, Beckham'ın zekasıyla oynaması, nokta ortaları bana büyük keyif veriyor.. Size vermeyebilir.. En büyük keyfi de İngiliz taraftarlar veriyor orası tamamen ayrı.. Sen bağırmıyorlar bile demişsin, iyi bakalım öyle olsun :)

Hayır bakıyorum Portekiz'e, turnuva başından beri bi şey oynadılar mı diye? Hiçbir şey yok.. Kadrolarına göre gayet vasat oynuyorlar.. Hollanda maçı da 11-11 bitse öyle 2-3 pozisyonlu bir maç olacaktı aynı.. Angola'ya karşı da izledik, Meksika'ya karşı da.. Eğer futbolun iyiliği, güzelliğiyse konu kimse Portekiz İngiltere'den çok daha üstün oynuyor dedirtemez bana..

Bu arada olayın ana fikrine geleyim son olarak.. Sen dedin ki çok daha önce elenmeleri gerekiyordu.. Ben de kim eleyecekti diyerek karşı çıktım? Gruplarında en sağlam topu oynadılar lider çıktılar.. Ekvador maçında da pozisyonsuz bir şekilde galip geldiler.. 4 takım geçmişler şu ana kadar.. Hangisi daha çok hakediyordu İngiltere'den onu anlamadığım için sordum nerede elenmeleri gerekiyordu diye..

İngiltere geçen dünya kupasında da böyle oynamıştı.. Çeyrek finale çıktılar, Brezilya'ya elendiler ki kötü de elendiler.. Öne geçmişlerdi Owen'ın golüyle ve fena oynamıyorlardı.. Ronaldinho'nun olmayacak golüyle(Seaman sağolsun) geriye düşünce moralleri bozulmuştu.. Eriksson sağlam bir yapı kurdu ve götürüyor.. Ve şunu söyleyeyim ben.. Deco yokken Ronaldo da oynamazsa(ki 1 hafta 10 gün civarı oynayamayacağı söyleniyor bence Portekiz'in İngiltere karşısında şansı olmaz.. Dua etsinler ki Ronaldo oynasın..

Giga
27-06-06, 18:00
Söylediklerin olsa kabul de İngiltere top rakipteyken sadece duruyor ve temposuz,statik bir futbol oynuyor defans futboluna karşı değilim, İngilterenin futbolsuzluğuna karşıyım sadece ben. Gerard ve Lampard hayran olduğum iki oyuncu ama kulüp takımında Benitez ve Maurinho onları nasıl kullanıyor da Erikson nasıl kullanamıyor konulu dersleri izlemek İngiliz ligine hayran insanları üzüyor doğrusu

osmanhy
27-06-06, 21:06
Söylediklerin olsa kabul de İngiltere top rakipteyken sadece duruyor ve temposuz,statik bir futbol oynuyor defans futboluna karşı değilim, İngilterenin futbolsuzluğuna karşıyım sadece ben. Gerard ve Lampard hayran olduğum iki oyuncu ama kulüp takımında Benitez ve Maurinho onları nasıl kullanıyor da Erikson nasıl kullanamıyor konulu dersleri izlemek İngiliz ligine hayran insanları üzüyor doğrusu

bende biraz bunu demek istedim..yani cole-lampard-gerard ve beckhamla kurulu olan bir orta saha cok da fazla goze hos gelen bir futbol oynamali

sigara69
27-06-06, 22:35
We still believe, we still believe
It's coming home, it's coming home
It's coming, Football's coming home

Tears for heroes dressed in grey
No plans for final day
Stay in bed, drift away
It could have been all
Songs in the street
It was nearly complete
It was nearly so sweet
And now I'm singing
Three lions on a shirt

Jules Rimmet still gleaming
No more years of hurt
No more need for dreaming
Talk about football coming home
And then one night in Rome
We were strong, we had grown

And now I see Lampard ready for war
Gerard good as before
Rooney certain to score
And Psycho screaming

Three lions on a shirt
Jules Rimmet still gleaming
No more years of hurt
No more need for dreaming
We can dance Nobby's dance
We could dance it in Germany

COME ON ENGLAND

WE STİLL BELİEVE

WORLD CUP İS COMİNG HOME

http://img354.imageshack.us/img354/5974/comeonengland7ho.png (http://imageshack.us)

sigara69
27-06-06, 22:38
hadi bakalım sahtekarlar belanızı bulacaksınız işte şimdi.

COM' ON ENGLAND
WORLD CUP IS COMING HOME

lan sigara ayarla da şu maçı beraber izleyelim beraber kutlayalım yarı finali.

Kodumun FİFA'si maci 6'ya koyunca Cumartesi beraber ancak MSN'den seyrederiz :)

Ama soyle yapabiliriz niye burdan konusuyoruz onuda bilmiyorum :)

Brezilya macini :) Cozker'e selamlar :) saka saka İspanya macini :) Parma'ya selamlar :) hadi tamam be tamam Fransa macini :) beraber seyrederiz hatta sende kalicam zorla geliyorum :)

Spree
27-06-06, 22:42
gel gel beklerim :)

WORLD CUP IS COMING HOME LAN

Lioney
28-06-06, 01:56
Yaptırcam ben size bir kupa, bakarsınız artık evde, biriniz İngiltere biriniz Holanda diye ehehehehheheheh :)

Spree
28-06-06, 02:03
ben arjantin'i tutayım almanya'ya karşı sen böyle şeyler söyle.neyse italya yarı finalde gerekeni yapacak zaten :)

Lioney
28-06-06, 02:07
Sen Arjantin i tutmuyorsun ki, Almanya yı tutmuyorsun, geriye Arjantin kalıyor ehehe çok saçma bir cümle oldu iki tutmuyorsun lafı ile :) Ama anlamışsındır nüansı :)

Portekiz çakar İngiltere ye diye söyledim yoksa kötü bir niyetin yoktu ahaha :)

Ama mesela ben Hollanda ya destek verdim gerçekten, bir halt yiyemediler ne yapayım bizdeki sadece uzaktan sinerji oluyor :)

Spree
28-06-06, 02:12
ben de destek vercem zaten almanya maçında :)
sonra FORZA AZZURRI :)

portekiz çakamaz ingiltere'ye.top oynamıyorlar zaten.ingiltere de oynamıyor diceksin haklı olarak ama kadro olarak ingiltere çok ağır basıyor sahtekarlara.

Lioney
28-06-06, 02:24
Valla Portekiz, şablon olarak da oturmuş ve yıllardır birbirini tanıyan oyuncular olarak da Fransa ya çok benziyor. Ben hala Portekiz ağırlıklı bir maç görüyorum.

Bir tek Gerrard işi değiştirebilir. Yaparsa o yapar. Arjantin maçına kadar ne yaparsa yapsın zaten :) Sonrasında kendisi ile bir süre ilişkimize ara vereceğiz.

Teknik olarak 2 gömlek fark var iki takım arasında ve Portekiz fizik olarak da iyi bir takım, Portekizliler pislik yaparlarsa da İngiltere direkt kırmızıları görmeye başlar açık söyliyeyim. İki tekme yese Rooney hemen karşılık verir ki Rooney böyle acemilikler yapıp attırır zaten kendini hep oldum olası. Sözün önü tecrübe olarak da, soğuk kanlı kalabilecek Portekiz olur, İngiltere soğuk kanlılığını koruyamaz.

Sözün özü teknik ve tecrübe açısından Portekiz ve fizik açısından eşit iki takıma bir de kaleci farkını eklersek(ki ben Robinson u da beğenirim ama öyle acemilikler yapıyor ki bu turnuvada) İngiltere nin yarı final işi biraz yaş :)

Ama Gerrard faktörü devreye girerse belki o zaman dengeler değişebilir.

Namelessonegs
28-06-06, 04:02
Trinidad Tobaggoyu zor gecen, İsvece karsı tat vermeyen ve Ekvator macında elenmekten gene bir duran topla kurtulan İngilitere oynadıgı futbolla da bana zevk vermiyor..

Spree
28-06-06, 04:28
portekiz de bir zevk veriyor bir zevk veriyor öyle böyle değil.angola'ya 5 attılar iran'a 7 çektiler öyle geldiler buraya.en zevkli takım gerçekten muazzam oynuyorlar.hiç de pozisyon vermediler şimdiye kadar takdire şayan valla.ağzım açık izliyorum.

Spree
28-06-06, 06:42
Valla Portekiz, şablon olarak da oturmuş ve yıllardır birbirini tanıyan oyuncular olarak da Fransa ya çok benziyor. Ben hala Portekiz ağırlıklı bir maç görüyorum.

Bir tek Gerrard işi değiştirebilir. Yaparsa o yapar. Arjantin maçına kadar ne yaparsa yapsın zaten :) Sonrasında kendisi ile bir süre ilişkimize ara vereceğiz.

Teknik olarak 2 gömlek fark var iki takım arasında ve Portekiz fizik olarak da iyi bir takım, Portekizliler pislik yaparlarsa da İngiltere direkt kırmızıları görmeye başlar açık söyliyeyim. İki tekme yese Rooney hemen karşılık verir ki Rooney böyle acemilikler yapıp attırır zaten kendini hep oldum olası. Sözün önü tecrübe olarak da, soğuk kanlı kalabilecek Portekiz olur, İngiltere soğuk kanlılığını koruyamaz.

Sözün özü teknik ve tecrübe açısından Portekiz ve fizik açısından eşit iki takıma bir de kaleci farkını eklersek(ki ben Robinson u da beğenirim ama öyle acemilikler yapıyor ki bu turnuvada) İngiltere nin yarı final işi biraz yaş :)

Ama Gerrard faktörü devreye girerse belki o zaman dengeler değişebilir.
ilk önce kadro olarak düşünürsek ingiltere hem oyuncu-oyuncu olarak baktığımızda,hem mevki-mevki olarak baktığımızda hem de genel olarak baktığımızda çok üstün.portekiz'de fark yaratabilcek 2 oyuncudan deco oynamıyor,ronaldo'nun ne zaman yararlı ne zaman zararlı olacağı belli değil.

bunun dışında ingiltere de birbirini tanıyan oyunculardan kurulu.8 (belki 7) oyuncu hariç yeni birileri yok ideal 11'de.yeni gelenlerden joe cole çok iyi oynuyor,robinson çok iyi bir kaleci,rooney'nin ölüsü pauleta'nın en iyi halinden daha iyi.bu durumda benim fikrim birbirini tanımak da portekiz'in bir avantajı değil.

bir tek yüce insan gerrard işi değiştirebilir demişin ama en az 6 adam işi çok rahat değiştirebilir ingiltere'de.

portekiz'in tek avantajının teknik direktör olduğunu düşünüyorum ama onun da ne kadar etki edeceğinden emin değilim.

ingiltere'nin bu kadroyla (brezilya ve italya'yla beraber turnuvanın en iyi 3 kadrosundan biri) portekiz'e karşı favori gösterilmemesinin nedeni olarak şu ana kadar oynadığı kötü futbolu görüyorum.yalnız portekiz'in de hiçbir şey oynamadığını unutuyor herkes.hem kötü oynuyor hem de savunmasında kötü olmayan rakiplere karşı açıklar verebiliyorlar.bence ingiltere bariz favorisi maçın.bu portekiz'in kazanamayacağı anlamına gelmiyor tabi ki.ingiltere'nin şu ana kadar oynadığı futbola bakarak gol pozisyonu az,sıkıcı ve ingiltere'nin tek farkla kazanacağı bir maç olarak görüyorum.bunun dışında ingiltere kadrosunun hakkını verirse rahat kazanır ama eriksson varken öyle bir şeyin olabilceğine ihtimal vermiyorum.

Lioney
28-06-06, 10:05
Muhtemelen bir İngiliz cevap yazsa buna yakın şeyler yazardı. İngiltere liginin temposu ve güzelliği kanınıza da girmiş olabilir tabii :)

Yani mesela Fransa dan daha iyi İngiltere nin kadrosu öylemi :) Yapma gözünü seveyim. Bence İspanya nın da altında bir kadrosu var. Portekiz ve Arjantin den de daha kötü.

Ben teker teker bakıyorum nedense öyle gelmiyor bana ki İngiltere ligi en iyi takip ettiğim ligdir oysa ki. Tabii kadronun iyi olması veya olmaması kupa da başarılı olabileceğin veya olamıyacağının bir göstergesi de sayılmaz, yoksa Yunanistan nasıl kazanırdı Avrupa Şampiyonasını :)

Lakin bir kere şu Rooney - Pauleta muakyesi yetenek olarak yapılacak bir mukayese değil. Elbette Rooney üç gümlek üstün futbolcu ama futbol ve taktik o kadar basit değil. Bir tanesi hayatı boyunca forvet oynamış hatta yıllardan beri tek forvet oynayan, bunu çok iyi bilen, sırtı dönük oynamayı en iyi becerebilen hatta bu sene de Frransa da hayli formda bir sene geçiren bir arkadaş. Rooney ise hayatının büyük bölümünü forvet arkası oynamış, kaleye yüz dönük oynayabilen, tecrübesi zayıf, hemen hemen hiç tek forvet oynamamış, hava hakimiyeti zayıf bambaşka meziyetleri olan bir adam. İki takımın taktiklerini düşünüce kazın ayağı senin dediğin gibi olmuyor o yüzden, başka açıları da hesaba katmak lazım, yoksa o daha iyi bitti oh ne güzel olmuyor.

Portekizin beklerine bakınca ise nasıl İngiltere beklerini daha iyi bulduğunu zaten çözemedim, birini sağ beki yok, ötekisini ki Dünya çapında 2-3 isim saysan biri olacak adam.

Defansın göbeği ise gerçekten hava hakimiyetleri iyi İngilizler ama hava hakimiyetleri kötü olmayan ve de yerden çok daha başarılı Portekiz stoperleri. Rio nun Benfica maçlarındaki halini de hatırlıyoruz yani.

Birinin kalecisi iyi bir kaleci(ki dediğim gibi bu turnuvada acemice hareketler yapıyor, bir kere her maç bir ader boşa çıkması var yahu bu yüzden Trinidad tan bile gol yiyecekleridi hatırlatırım, İngilizleri in çizginden çıkardığı toplar herhalde boşuna olmasa gerek) diğerinin ki gününde olduğu zaman maç çeviren bir kaleci. Robinson un çevirdiği birkaç maç say desem bana bu sene mesela?

Birinde önlibero özellikli bir iyi oyuncu var ki o da yedek, Portekiz dekileri saymama gerek yok herhalde. Ha varsa İngiltere nin şöyle çok iyi bir önliberosu bilmek isterim doğrusu.

Kanatlara bakıyorum Beckham ve J. Cole var diğer tarafta Ronaldo, Simao, Figo. Bilemiyorum ama biraz Portekiz kokuyor sanki.

Geriye Lampard ın kişisel farkı ve şutları, Gerrard ın olağan üstü yeteneği kalıyor ve tabii Portekiz açılırsa ki pek sanmıyorum Rooney in öldürücü driplingleri. Lampard dışındakileri şimdiye kadar gördük mü, görmedik bence. Ha bir de benim çok göreceğimizi düşündüğüm orta saha presi ama sağolsun İngilizler bunu da nedense hiç yapmadı şimdiye kadar. O yüzden iş kadroya kalırsa benim kafam allak bullak oluyor :) Başka bir şey lazım İngiltere ye, mesela pres, mesela Gerrard ın farkını ortaya koyması ve açık söyliyeyim Portekiz in bu maçta kötü oynaması. Ha Costinha ve Deco oynasa idi bunlarda kurtaramazdı İngiltere yi söyliyeyim hemen.

sigara69
28-06-06, 12:54
http://rapidshare.de/files/24305851/_ngiltere_Football_is_coming_home_mixed_by_sigara6 9.wmv.html

10 dakikada soyle bir sey yaptim..

Eger İngiltere turnuvayi kazanirsa cok saglam bir klip yapmayi planliyorum.

Elimde tum dunya kupasinin golleri var.1966 Finali tum mac var.Ancak hepsi buyuk dosyalarin icinde oldugu icin onlari simdilik cikarmadim.

Finalide Arjantin ile oynarsa İngiltere iki klip yapicam; digeri Don't Cry For Me Argentina olcak :)

Lioney seni cok seviyorum ben ya :)

MarMara
28-06-06, 12:59
ingilizlerden nefret ediyorum.onun için haydi portekiz!

sigara69
28-06-06, 13:15
Yani mesela Fransa dan daha iyi İngiltere nin kadrosu öylemi Yapma gözünü seveyim. Bence İspanya nın da altında bir kadrosu var. Portekiz ve Arjantin den de daha kötü.

İngiltere'nin kadrosu Brezilya'dan sonra ki en iyi kadrodur.

Eger isimlere bakarak yorum yaparsaniz cok aldanirisiniz.Fransa'nin kadrosu İngiltere'den iyi demek inanilmaz derecede hata olur.

Tek tek isimleri incelemek belki cok uzun surer ama soyle soyliyim,

Doymus milli takimi 27 defa birakmis zorla ikna edilmis donmesi icin Thuram,Gallas,Makalale gibi futbolcularin bir milli takim icin verecekleri; Carrick,Carragher,Joe Cole gibi vitrine cikmak icin can atan milliyetciliklerinin ust duzeyinde olan ve genc oyuncularin yaninda ancak isim olarak kiyasi olur.

Orta sahada Zidane-Vieira-Ribery-Malouda gibi tecrubeli genc bir orta saha karisimi olsada Lampard-Gerard-Beckham-Joe Cole orta sahasindan daha iyi demek pek akil kari degildir.

Yani Fransa veya İspanya hele ki Portekiz'in kadrosunun İngiltere'den iyi demek inanilmaz bir futbol yanlisi olur.

Portekizin beklerine bakınca ise nasıl İngiltere beklerini daha iyi bulduğunu zaten çözemedim, birini sağ beki yok, ötekisini ki Dünya çapında 2-3 isim saysan biri olacak adam.

Miguel evet cok iyi olabilir ancak eger Gary Neville sakatliktan kurtulursa Miguel'den kat kat daha iyi ve tecrubeli bir isimdir.Neville'in Miguel'den kotu oldugunu iddaa etmek cok sacma olur.Anck cok haklisin kendisi sakat ve baska sag bek kadroda yok.Ancak Hargreaves macerasina girmeyip orda Carragher denenirse İngiltere iyi bir verim alabilir.

Ashley Cole-Nuno Valente ikilisini mukayese bile etmek komik.Evet soyle dersen haklisin Cole inanilmaz formsuz ve kotu bir sene geciriyor ancak Nuno Valente'nin gecirdigi en iyi sene bile Ashley Cole'un geciridigi en kotu sezon olsa bile ondan iyi olmasi imkansiz.

Defansın göbeği ise gerçekten hava hakimiyetleri iyi İngilizler ama hava hakimiyetleri kötü olmayan ve de yerden çok daha başarılı Portekiz stoperleri. Rio nun Benfica maçlarındaki halini de hatırlıyoruz yani.

Teryy ve Ferdinand ki en kotu Ferdinand ve Terry uyumunu sergiliyorlar suana kadar.

Carvalho-Meira.Sabaha kadar tartisirim bu ikilinin Terry ve Ferdinand'dan iyi oldugunu iddaa eden birisiyle.

Kanatlara bakıyorum Beckham ve J. Cole var diğer tarafta Ronaldo, Simao, Figo. Bilemiyorum ama biraz Portekiz kokuyor sanki.

Nezlemisin nesin :) Burnun koku almiyor sanirim :) Simao gibi savruk,Figo gibi kanattan kacan ortaya cok giren orda kaybolan,Ronaldo gibi takim oyunundan uzak ve kendine oynayan bir uclu varken,

Duran toplari her zaman cok tehlikeli ve muthis orta yapan Beckham,
Sutlari,canliligi ve bu turnuvanin suana kadar yildiz adaylarindan Joe Cole'un ancak Portekiz tarafinin FM'de iyi oldugunu bana ispatlayabilirsin.

Costinha ve Deco oynasa idi bunlarda kurtaramazdı İngiltere yi söyliyeyim hemen.

Ha mazarette hazir.Sictik simdi.Yenicez sonrada diyecekler ki Costinha ile Deco yoktu onlar oynasaydi durum daha farkli olurdu.

Birakalim bu Fenerbahce ayaklarini.Deco'lu da Deco'suz da cakcak İngiltere.

sigara69
28-06-06, 13:15
646444564 kere post ettigim icin buraya ne yaziyim ben.

COME ON ENGLAND olsun ne diyim

Giga
28-06-06, 14:01
İngiltere kadrosunu abartmıyor musun biraz en iyi kadro demek için forvet hattına da bakmak lazım ama sen orayı es geçmişsin bence de en iyi kadrolar SIRASIYLA ( en iyi kadro dengeli kadro da demek, yedeklere de bakarak söylemek lazım bunu) Brezilya,İspanya,Portekiz,italya benim ilk dördüm bu. İngiltere-Fransa karşılaştırması için de iki takımın da eksikleri çok bence ama tek tek bakıldığında Fransa kadrosu isim olarak forvet ve kalecide ağır basıyor. Defans ve orta saha ise eşit bence. Tabii bunda Eriksonun hatalı kadro seçimin payı büyük

Parma Maniac
28-06-06, 15:15
Serkan abim, hadi Fransa'yı geçtim, kağıt üstünde gerçekten iyi bir kadroları var, hepsiyle de kapışır Henry'nin, Vieira'nın, Ribery'nin olduğu kadro...

da İspanya hangi kadrosuyla İngiltere'den daha iyi.. yapmayın, etmeyin gözünüzü seveyim.. İspanya ilk 11inden hangi futbolcuyu getirip İngiltere 11'ine koyarsın? Torres gelir tek forvet olur.. Villa gelip Rooney'yi keser mi? mümkün değil.. sol açıksız oynadılar bütün kupayı Joe Cole'a kim gelecek? Hani şu sen o kara pislikten daha iyisin dediği Reyes mi? evet olabilir.. Cole'la eşit kalitede bi adamdır.. sağda Beckham'ı kim kesecek.. yine yedekten gelip JoaQuin yapabilir hadi ona da bir şey demiyorum.. ortanın ortasını bir kalemde geç zaten.. tandeme Puyol girebilir mi? çok tartışmalı.. Sol'ün yedek kaldığı bir defans bu.. Pernia sabahtan akşama kesemez Cole'ü.. Ramos fena oynamadı bekte hadi onu da getirip koyalım..

2si tartışmalı, 2si garanti değişimden başka diğer her alanda üstün İngiltere 11'i..

ben tekrar yazıyorum.. Deco yok.. eğer Ronaldo da oynamazsa Portekiz'in rakip bile olabileceğinden kuşkuluyum İngiltere'ye karşı..

Carmelo
28-06-06, 15:43
Puyol'un dunyanın en ıyı defans oyuncusu oldugunu dusunmekteyım ınceden.

Lioney
28-06-06, 16:44
Şimdi öncelikle 3 kişi birden gelmeyin üstüme kardeşim, şişko ve yaşlı üstelik hayli antreman eksiği olan biri olarak hepinizi karşılayacak kondüsyonum yok, ha belki İngiltre takımı ile kapışacak kadar kondüsyona sahibim ancak :) ( Bakınız sanat yaptım :) ) Biri gelmiş İngiliz gibi yazmış(sigara gibi yapayım bu biri Bülent olan, ha bunu yerim o şu an tek ayaklı :) ) arkadan diğeri gelmiş (bu diğeri dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sömürgeci, emperyalist bir de yetmezmiş gibi kendini dünyada en üstün ulus sanacak kadar diğer ülkelere tepeden bakan, onları aşağılayan İngilizlerin takımının fanatiği olmuş olan Tolga :) hadi diyelim spordur bu olur öyle) beklenildiği gibi ondan da İngiliz yazmış. Allah tan Emre bunlara uymamış o da dün akşamın etkisi ile ve zaten desteklediği için Fransız gibi yazmış :)

Dediğim gibi zaten 3 kişi olmanız sebebi ile haksız bir rekabet var ve futbol görüşüdür, beğenisidir, farklılıklar olur, normaldir diye bence yazılarda maddi hatalar olsada ( Tolgamı gözlerinden öperim özellikle :) ) kadro konusuna tekrar girmeyeceğim.

Lakin en azından bir anlayış hatasını düzeltmek isterim. Deco ve Costinho yu mazaret olarak öne sürmediğimi, bir önceki cümle ile beraber okursanız daha iyi anlarsınız Tolga Bey :) Hatta görürsünüz ki orda esas amacı sizi kızdırmak için olan(ki başarılı olduğunu da düşünüyorum açıkçası, nanik nanik) ve İngiltere yi fena halde tiiye alan bir yaklaşım var. O cümleleri bir daha okursanız. Deco ve Costinho oynasa idi, İngiltere iyi de oynasa, pres de yapsa, Gerrard şov da yapsa(gerçi bunda şüphem var özellikle bu sene ki FA Cup finalinden sonra) ve hatta Portekiz kötüde oynasa, yani bütün bunların hepsi birden aynı anda cereyan etse dahi İngiltere çuvallar demek istedim :) Artık nasıl küçümsemişsem sen hesap et yani :)

Ha futboldur, erken öten horuzun başını kopartırlarmış, aksi bir sonuçta zaten önümüzdeki aylarda hergün kafama kakarsınız artık lakin göze aldık onu :)

Ha birde aksi bir sonuç olmayacak zeten, İngiltere Going Home olacak eheheh :)

Bu arada şu saydığın isimlerin milliyetçilikleri bu ise oynadıkları futbol açısından olsa olsa Galli dir bunlar :) Ama yorum yapmayım çünkü, ülkemi çok sevsemde benim gibi bir solcu bozuntusu anlamaz o işlerden :)

Tahminlerim;

- Portekiz iki farklı kazanır(sıkarsa 3 farklı kazanır)
- Robinson hatalı gol yer
- Portekiz duran toptan gol bulur
- İngiltere maçı 11 kişi tamamlayamaz
- Figo ya gol atar ya asist yapar

Çok Tolga(televizyondaki Tolga yı kast ediyorum tabii ki) şovmeni gibi gördüm kendimi canım heheh :)

Spree
28-06-06, 16:50
saol sigara'm yormadın beni yazmışın her şeyi.
fransa'dan henry ve sagnol,ispanya'dan da torres ve puyol hariç kimseyi almam ingiltere'ye.zaten portekiz'den hiç kimseyi almam.
bir tek italya var işte ağır basabilcek olan.kalecisi,defansı ve luca toni'siyle.

parma'm ramos demişin de ben onu bizim halı saha maçlarında adam eskik olursa belki oynatırım.barça-real maçlarında en güvendiğim adamlardan biri :)

ha bu arada bence crouch da daha iyi pauleta'dan :)

Parma Maniac
28-06-06, 17:21
yok Ramos bence de çok balon futbolcu(zaten başka bi topicte Beckham'ı tartışırken yazmışsın 1 hafta önce bunu) ama şu anki İngiltere sağ bekine baktığımda orda gençliğiyle, enerjisiyle oynar bence.. :)

Giga
28-06-06, 17:29
Crouch ve Pauleta o kadar farklı iki forvet ki Villayı ikisine de değişmem ben ya neyse bu arada Alonso,Xavi,Garcialı orta sahaya kötü demek de ilginç tabi kağıt üzerinde süper isimler aynı İngilterenin orta sahasının sadece kağıt üzerinde iyi olması gibi

Parma Maniac
28-06-06, 17:43
Crouch ve Pauleta o kadar farklı iki forvet ki Villayı ikisine de değişmem ben ya neyse bu arada Alonso,Xavi,Garcialı orta sahaya kötü demek de ilginç tabi kağıt üzerinde süper isimler aynı İngilterenin orta sahasının sadece kağıt üzerinde iyi olması gibikim kötü demiş o orta sahaya? Gerrard, Lampard, Beckham, Joe Cole'lu orta sahayla karşılaştırılmaz bile diyorum.. sen karşılaştırabiliyorsan senin tercihindir de kötü diyen yok.. İngiltere'nin orta sahası çok daha iyi sadece.. daha dikkatli okuyalım..

Spree
28-06-06, 17:50
hadi walcott da daha iyi pauleta'dan dicem bu sefer o da farklı olcak.ne farklı mübarekmiş bu pauleta anlamadım ki.o zaman şöyle söyleyim sistem içinde rooney tek forvet oynamazsa ingiltere'nin bütün forvetleri daha çok iş yapar pauleta'dan.

Giga
28-06-06, 18:23
Crouch ve Pauleta o kadar farklı iki forvet ki Villayı ikisine de değişmem ben ya neyse bu arada Alonso,Xavi,Garcialı orta sahaya kötü demek de ilginç tabi kağıt üzerinde süper isimler aynı İngilterenin orta sahasının sadece kağıt üzerinde iyi olması gibikim kötü demiş o orta sahaya? Gerrard, Lampard, Beckham, Joe Cole'lu orta sahayla karşılaştırılmaz bile diyorum.. sen karşılaştırabiliyorsan senin tercihindir de kötü diyen yok.. İngiltere'nin orta sahası çok daha iyi sadece.. daha dikkatli okuyalım..

İşte İngiltereyle karşılaştırılamaz demen benim açımdan kötü demen oluyor :) Bana göre de İspanya kadrosu kağıt üzerinde Brezilyadan sonra en iyi kadro ama sonuç almak önemli o kadrodan. Erikson da Aragones de kadrolarını iyi kullanamıyor ve iyi kadrolar kağıt üstünde kalıyor.Ne dün akşam İspanyanın ne de son yıllarda İngilterenin oynadığı futbol kadrolarına yakışmıyor ve İngiltere iddialı takımlar arasında en kötü forvete sahip bence

Sheva
28-06-06, 18:48
Şimdi öncelikle 3 kişi birden gelmeyin üstüme kardeşim, şişko ve yaşlı üstelik hayli antreman eksiği olan biri olarak hepinizi karşılayacak kondüsyonum yok, ha belki İngiltre takımı ile kapışacak kadar kondüsyona sahibim ancak :) ( Bakınız sanat yaptım :) ) Biri gelmiş İngiliz gibi yazmış(sigara gibi yapayım bu biri Bülent olan, ha bunu yerim o şu an tek ayaklı :) ) arkadan diğeri gelmiş (bu diğeri dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sömürgeci, emperyalist bir de yetmezmiş gibi kendini dünyada en üstün ulus sanacak kadar diğer ülkelere tepeden bakan, onları aşağılayan İngilizlerin takımının fanatiği olmuş olan Tolga :) hadi diyelim spordur bu olur öyle) beklenildiği gibi ondan da İngiliz yazmış. Allah tan Emre bunlara uymamış o da dün akşamın etkisi ile ve zaten desteklediği için Fransız gibi yazmış :)

Dediğim gibi zaten 3 kişi olmanız sebebi ile haksız bir rekabet var ve futbol görüşüdür, beğenisidir, farklılıklar olur, normaldir diye bence yazılarda maddi hatalar olsada ( Tolgamı gözlerinden öperim özellikle :) ) kadro konusuna tekrar girmeyeceğim.

Lakin en azından bir anlayış hatasını düzeltmek isterim. Deco ve Costinho yu mazaret olarak öne sürmediğimi, bir önceki cümle ile beraber okursanız daha iyi anlarsınız Tolga Bey :) Hatta görürsünüz ki orda esas amacı sizi kızdırmak için olan(ki başarılı olduğunu da düşünüyorum açıkçası, nanik nanik) ve İngiltere yi fena halde tiiye alan bir yaklaşım var. O cümleleri bir daha okursanız. Deco ve Costinho oynasa idi, İngiltere iyi de oynasa, pres de yapsa, Gerrard şov da yapsa(gerçi bunda şüphem var özellikle bu sene ki FA Cup finalinden sonra) ve hatta Portekiz kötüde oynasa, yani bütün bunların hepsi birden aynı anda cereyan etse dahi İngiltere çuvallar demek istedim :) Artık nasıl küçümsemişsem sen hesap et yani :)

Ha futboldur, erken öten horuzun başını kopartırlarmış, aksi bir sonuçta zaten önümüzdeki aylarda hergün kafama kakarsınız artık lakin göze aldık onu :)

Ha birde aksi bir sonuç olmayacak zeten, İngiltere Going Home olacak eheheh :)

Bu arada şu saydığın isimlerin milliyetçilikleri bu ise oynadıkları futbol açısından olsa olsa Galli dir bunlar :) Ama yorum yapmayım çünkü, ülkemi çok sevsemde benim gibi bir solcu bozuntusu anlamaz o işlerden :)

Tahminlerim;

- Portekiz iki farklı kazanır(sıkarsa 3 farklı kazanır)
- Robinson hatalı gol yer
- Portekiz duran toptan gol bulur
- İngiltere maçı 11 kişi tamamlayamaz
- Figo ya gol atar ya asist yapar

Çok Tolga(televizyondaki Tolga yı kast ediyorum tabii ki) şovmeni gibi gördüm kendimi canım heheh :)

bu kadar mesaj içinden niye bunu alıntıladım bilemiyorum, büyük ihtimal deco'lu takımla ilgili tesbit yüzünden :) Kesinlikle katılıyorum, deco olsa (ve ronaldo da) ingiltere'nin çok çok kendini aşan bir performans göstermesi gerekirdi portekiz'i geçmek için, bunun sebebi de portekiz'in genel hatlarıyla ingiltere'den iyi bir takım olması ve deco'nun bu takımı çok iyi yönlendiren bir oyuncu olması.. maalesef şimdi onun yokluğunda maç da daha kalitesiz geçecek ve şanslar ortada..

onun dışında ingiltere'yi tutan arkadaşların oyuncu karşılaştırmalarına bayıldım, tabi herkesin kendi takdiri ama sol kanat olarak joe cole ve reyes eşit gibi öyle mi? Veya ispanya'nın forvetinden bir tek torres girer ingiliz takımı'na öyle mi, torres, villa hatta raul ve kadroya alınmayan morientes'i bile versen havada kapar yahu ingilizler crouch'un yerine.. Şimdi crouch çok iyi niyetli, çalışkan bir oyuncu vs o yüzden sempati yaratıyor ama zamanında şimdi ingilizler'in donkey dediği heskey de öyle bir oyuncuydu, sonra birşey olmadığı anlaşılınca işte geldiği nokta ortada.. Crouch sevdiğim takdire ettiğim bir oyuncu ama ispanya'dan hangi forveti alsan crouch yerine rahat rahat oynar ingiltere'de.. Ha bu arada sigara bir de miguel'le neville'i karşılaştırmış, yapmayın etmeyin yahu artık, Galatasaraylı oyuncular mevzubahis olsa bile daha objektif olurum valla, ne takım sevgisi varmış sizde :)

Bu arada ronaldo'nun durumu neymiş oynayabilecek mi, bari o oynasa.. portekiz de ortada petit ve tiago oynayacak heralde, of of tam kilit maç valla..

Spree
28-06-06, 18:57
Veya ispanya'nın forvetinden bir tek torres girer ingiliz takımı'na öyle mi, torres, villa hatta raul ve kadroya alınmayan morientes'i bile versen havada kapar yahu ingilizler crouch'un yerine.. Şimdi crouch çok iyi niyetli, çalışkan bir oyuncu vs o yüzden sempati yaratıyor ama zamanında şimdi ingilizler'in donkey dediği heskey de öyle bir oyuncuydu, sonra birşey olmadığı anlaşılınca işte geldiği nokta ortada.. Crouch sevdiğim takdire ettiğim bir oyuncu ama ispanya'dan hangi forveti alsan crouch yerine rahat rahat oynar ingiltere'de..
tamam da crouch'un yerine 3 adam alamazsın ki.sen onlardan istediğini seç işte koy crouch'un yerine.ben torres'i seçtim mesela.onun yanında da rooney oynar her türlü.rooney kalanların hepsinden de iyi.

mesela robinson'un yerine hem buffon hem toldo konabilir diyelim ama bu durumda 2'sini birden almak mümkün değil.aynı durum geçerli işte forvette de.

Parma Maniac
28-06-06, 19:01
kapar tabi canım kapmaz mı? Joe Cole'un şu turnuvada oynadığı topun daha farkına varamadan yapılan yorumlara bak.. ne takımmış şu İspanya be? Reyes falan kadroya giremiyor bu kadar şahaneler yani.. Kadroya alınmayanlar, sahaya çıkıp sapır sapır dökülenler İngiltere oyuncularından daha iyi oluyor.. Ne müthiş kadroymuş anasını satıyım.. Ama ne yazık ki turnuvanın en kötü takımlarından berbat hocalı Fransa'ya karşı kepaze olup elendiler.. büyük kayıp turnuvanın ilerisi için..

hiç sevmediğim Joe Cole'un şu turnuvada oynadığı top için daha açık şeyler yazacağım da bunlar benim fikirlerim değil, onunkilerdi denmesinden korkuyorum.. neyse..

Parma Maniac
28-06-06, 19:08
bu arada giga sen Joe Cole, Gerrard, Lampard ve David Beckham'dan oluşan bir orta saha diğerinden daha iyi dendi diye bunu o takıma kötü demek olarak algılıyorsan bu futbolcuların geçmişine, daha önce ne yaptıklarına bir bakmanı öneririm..

ne küçümsemedir yahu bu İngiltere'yi.. vallahi anlamıyorum.. şu 4 adam bu kadar küçümsenecek adam mıdır? bana göre Gerrard-Lampard turnuvanın en iyi orta saha ortası, Cole ve Beckham da en iyi 3-4 kanadından biridir kendi bölgelerinde.. değildir diyen varsa örnek göstermelerini beklerim..

Sheva
28-06-06, 19:24
ispanya konusu ayrı, onların sonunu hocaları hazırladı maalesef, dün maça çıktıkları 11'i görür görmez bunu yazdım, 2. devredeki değişikliklerle de durumu katmerledi..

şu kadro bana göre hakikaten turnuvanın en iyilerinden biriydi halbuki;

joaquin albelda alonso reyes

torres villa

ortada iki adamı bırak, kanatlar ve forvetle nerdeyse 4-2-4 gibi oyna, rakip takım kimi tutacağını şaşırırdı, öyle yetenekli futbolcular (bu arada ben ispanya'nın hiçbir grup maçından sonra çok iyi takım veya çok iyi oynadılar demedim hatta ukrayna maçından sonra öyle diyenlere de o maçın ilk 2 goldeki kısmet ve sonraki kırmızı kart itibariyle ölçü olamayacağını söyledim).. Netice itibariyle bence çok iyi oynama potansiyeli olan bir kadroya sahipti İspanya ama maalesef yanlış kadro seçimleriyle değerlendiremediler bu potansiyeli..

fransa'yla ilgili yazdıkların ise quote muydu yoksa kendi fikirlerin mi bilmiyorum ama fransa hem gayet iyi bir kadroya hem de dünkü maç itibariyle o kadroyu en iyi şekilde değerlendiren bir hocaya sahipti, ispanya'nın tam aksine.. bu domenech'i dün berbat yapan ne ben de onu anlamıyorum..

Spree
28-06-06, 19:28
şimdi sen aragones'e demediğini bırakmıyorsun sonra xavi varken albelda koyuyorsun.oldu mu bu?

Sheva
28-06-06, 19:40
o çok farketmez, albelda, alonso, xavi, fabregas bunlar 4'ü de çok kaliteli ve orada rahatlıkla oynayacak oyuncular, ben yazdığım gibi 4-2-4'e yakın bir diziliş düşündüğüm için mücadele gücü daha fazla iki oyuncuyu tercih ettim ama 4'ünden hepsi oynar..

ingiltere'de gerrard ve lampard bunlara göre tabi ki daha iyi oyuncular, bunun aksini söyleyen var mı ki bu kadar savunuluyor onu anlamıyorum (anladığım kadarıyla herkes bu oyunculardan olan yüksek beklentilerini karşılayamamaktan şikayetçi).. Ama ingiltere'de içime sinmeyen şey kadronun darlığı, sigara ronaldo ve deco'nun yokluğuna bahane bulmayın demiş ama benzer bir eksik ingiltere'de olsa kimi koyacaktı acaba yerlerine.. neyse, neticede cezasız veya sakatlıksız ilerledikleri sürece bu problem değil ama keşke portekiz'de deco'ya o dandik sarı kart gösterilmese ve boulahrouz denen adam ronaldo'ya kasıtlı girmeseydi de daha zevkli ve adil bir maç izleseydik.. tabi bunlar takım tutmayan biri olarak benim tarafsız görüşlerim, sahada en iyi futbolu hangi kadrolar oynayacaksa onları izlemekten yanayım..

Spree
28-06-06, 19:56
keşke costinha atılması gereken zamanda atılsaydı,keşke ceza sahasında robben'in ağzına ayak soktuklarında faulü hollanda aleyhine vermeseydi hakem,keşke boulahrouz denen adamın eli figo'ya dokununca figo denen adam kendini yerlere atmasaydı (henry çirkefti di mi :)) ve yine figo denen adam kafa attığında kırmızı görseydi de hollanda-ingiltere gibi daha zevkli bir maç izleseydik.ya da hadi yine portekiz elemiş olsun ama figo denen adamın van bommel'e attığı kafaya ceza gelseydi de daha adil bir maç izleseydik.

ronaldo oynıcakmış büyük ihtimalle.

zidane38
28-06-06, 19:59
Valla hiç uğraşmayın boşuna burdan hangi takım çıkarsa çıksın Brezilya-Fransa'dan biri bunları eleyecektir :) Tartışmaya farklı bir boyut kazandırıyım :)

sigara69
28-06-06, 20:59
Valla hiç uğraşmayın boşuna burdan hangi takım çıkarsa çıksın Brezilya-Fransa'dan biri bunları eleyecektir :) Tartışmaya farklı bir boyut kazandırıyım :)

Blöödy Helll nööööööö........

( ingiliz aksani ile )

Valla Futbol evine donuyor insallah..Dunya kupasi layik oldugu yere geliyor siz merak etmeyin..

sigara69
28-06-06, 21:08
Ama ingiltere'de içime sinmeyen şey kadronun darlığı, sigara ronaldo ve deco'nun yokluğuna bahane bulmayın demiş ama benzer bir eksik ingiltere'de olsa kimi koyacaktı acaba yerlerine..

Beckham'in yerine Aaron Lenon,

Joe Cole'un yerine Downing,

Lampard veya Gerard olmassa hadi ikisde olmasin Jenas ve Carrick.

Bu kadro ile ciksa bile İngiltere Portekiz'den kat kat daha ustun bir takimdir..

Deco ile Ronaldo'ya biz mi atilin veya sakatlanin dedik affedersiniz ama..

Benim orda demek istedigim Deco oynasa idi Portekiz İngiltere'yi kesin elerdi diyenlere kucuk bir cevapti.

Nasil bu kadar eminsiniz ya..Bir Deco koskoca İngiltere milli takimini devircek capta bir adam midir?

Bir İngiltere milli takimi bu kadar cok kucumsenir mi?

Deco olsa ne yazar olmasa ne yazar..Portekiz milli takimi iyi bir takim degildir ve Hollanda'yi sansa ve macin gerginligi (bir ve daha) ve Hollanda'nin cok tecrubesiz olmasi sayesinde elemistir.

Angola,Meksika ve İran maclarinda ne oynamistir ki Portekiz İngiltere'yi bu kadar rahat eliyecektir Deco olsa idi?

Miguel kimdir? Nedir? Su turnuvaya kadar ismi duyulmayan su 3 macta cok iyi oynadigi soylenen bir adamdir.Ha iyi oynuyodur gercekten tebrik edilesidir..Ancak Gary Neville'dan iyi demek Gary Neville ya tanimamaktir ya da İngiltere nefretliginin bir disa vurumunun artik son hattidir..

Giga
28-06-06, 22:05
bu arada giga sen Joe Cole, Gerrard, Lampard ve David Beckham'dan oluşan bir orta saha diğerinden daha iyi dendi diye bunu o takıma kötü demek olarak algılıyorsan bu futbolcuların geçmişine, daha önce ne yaptıklarına bir bakmanı öneririm..

ne küçümsemedir yahu bu İngiltere'yi.. vallahi anlamıyorum.. şu 4 adam bu kadar küçümsenecek adam mıdır? bana göre Gerrard-Lampard turnuvanın en iyi orta saha ortası, Cole ve Beckham da en iyi 3-4 kanadından biridir kendi bölgelerinde.. değildir diyen varsa örnek göstermelerini beklerim..

Adamların şimdi milli takımdaki performansları ve oyunları ile geçmişleri ayrı şey. Ben şu an bu isimlerin özellikle de Gerard ve Lampardın ki Lampard bana Terry ile beraber Chelskiyi sempatik gösteren adamldır, ortaya koyduğu futbolsuzluk kötü gelmekte yoksa kalkıp bu adamlara kötü futbolcu demiyorum ortaya konan kötü oyundan bahsediyorum. Ayrıca İngiltereyi bu kadar şişirmeyi de ben anlamıyorum kusura bakmayın. Tam kadro Portekiz İngiltereden iyi takım bana göre de. Dikkat edin takım dedim oyuncuları daha iyi yada kötü demedim

Giga
28-06-06, 22:10
Ama ingiltere'de içime sinmeyen şey kadronun darlığı, sigara ronaldo ve deco'nun yokluğuna bahane bulmayın demiş ama benzer bir eksik ingiltere'de olsa kimi koyacaktı acaba yerlerine..

Beckham'in yerine Aaron Lenon,

Joe Cole'un yerine Downing,

Lampard veya Gerard olmassa hadi ikisde olmasin Jenas ve Carrick.

Bu kadro ile ciksa bile İngiltere Portekiz'den kat kat daha ustun bir takimdir..

Deco ile Ronaldo'ya biz mi atilin veya sakatlanin dedik affedersiniz ama..

Benim orda demek istedigim Deco oynasa idi Portekiz İngiltere'yi kesin elerdi diyenlere kucuk bir cevapti.

Nasil bu kadar eminsiniz ya..Bir Deco koskoca İngiltere milli takimini devircek capta bir adam midir?

Bir İngiltere milli takimi bu kadar cok kucumsenir mi?

Deco olsa ne yazar olmasa ne yazar..Portekiz milli takimi iyi bir takim degildir ve Hollanda'yi sansa ve macin gerginligi (bir ve daha) ve Hollanda'nin cok tecrubesiz olmasi sayesinde elemistir.

Angola,Meksika ve İran maclarinda ne oynamistir ki Portekiz İngiltere'yi bu kadar rahat eliyecektir Deco olsa idi?

Miguel kimdir? Nedir? Su turnuvaya kadar ismi duyulmayan su 3 macta cok iyi oynadigi soylenen bir adamdir.Ha iyi oynuyodur gercekten tebrik edilesidir..Ancak Gary Neville'dan iyi demek Gary Neville ya tanimamaktir ya da İngiltere nefretliginin bir disa vurumunun artik son hattidir..

Valla forvet ve kalecilere niye bakmıyorsunuz hiç onu anlamadım madem İngiltere süper kadro sadece defans ve orta sahası niye sayılıyor burda sürekli?

Sheva
28-06-06, 22:11
tolga ben 5 sene ingiltere'de kaldım, ingilizleri çok severim, premier league'i daha da çok severim, futbol sevgilerine ise tek kelimeyle hayranımdır, bu duyguyu onlardan daha iyi yaşayan olduğunu da düşünmüyorum kendi adıma.. kimbilir nasıl bir atmosfer vardır şimdi caddelerde, sokaklarda, hakikaten sırf bu yüzden orada olmak lazım şu anda (hatta yukarıda zidane'ın değindiği konu ile ilgili bu kupanın en flaş maçının brezilya-ingiltere olacağını düşünüyorum, o yüzden ingiltere'nin ilerlemesini isterim o maçı izlemek için)

yalnız dediğim gibi buradaki konu bambaşka, ne portekiz'i severim ne ingiltere'yi tutuyorum, ne de x bir takımı.. kadro ve oyuncular konusunda fikir ayrılıkları olabilir tabi ancak ben burada elimden geldiğince objektif ve bildiğim oyuncular hakkında yorum yapıyorum, o yüzden bu açıdan içim rahat.. Örneğin miguel geçtiğimiz sezonki maçlarda fazlasıyla dikkatimi çeken bir oyuncuydu ve onun oynadığını gördüğüm valencia maçlarında içim çok rahat oluyordu (genelde evindeki maçlarda valencia'ya bahis yaparım) ve valencia'nın bu sene özellikle kendi evindeki berbat performansına rağmen çoğu maçta son dakikaya kadar inanılmaz mücadele eden, hem tekniği iyi hem de fizik olarak kuvvetli gerçekten her açıdan çok iyi bir bek Miguel.. Nitekim kim biliyordu dediğin oyuncu, gökten zembille inip Paulo Ferreira gibi bir oyuncuyu kesmedi, bunda bu seneki performansı büyük etkendi..

deco'ya ve portekiz milli takımına gelirsek;

ricardo

miguel carvalho meira valente

costinha deco maniche

figo ronaldo

pauleta

kadrosu iyi hem de epey iyi bir kadrodur.. Hem de tam olarak sizin ingiltere kadrosunu beğendiğiniz ve bu turnuvada şanslı bulduğunuz sebeplerden ötürü iyi bir kadrodur, son derece sağlam bir geri dörtlü, iki çok sağlam önlibero, bir oyun kurucu, kanatlardan ortaya doğru figo ve ronaldo gibi iki yetenekli oyuncu ve forvette çok iyi bir oyuncu olmasa da bu sistem açısından önemini serkan'ın çok iyi özetlediği Pauleta.. bu kadronun en önemli ismi de özellikle ileri uçtaki 3 oyuncuyu oynatması ve genel olarak oyunu yönlendirmesi sebebiyle deco'dur, onun yokluğunda yine sağlam önliberolar ve tiago gibi iyi bir oyuncu olsa da portekiz'in bir yönü eksik kalacaktır, bu da oyunun kalitesine direk yansıyacaktır..

29-06-06, 02:16
Sigara valla o saydığın yedek oyuncular oynasa orta sahada Portekiz 3ler o takımı benim görüşüm. Maalesef İngiltere'nin yedekleri oldukça kötü. Ne tecrübesiz Downing ne Jenas şu turnuvadaki mücadeleci sert orta sahalarla başa çıkabilecek düzeyde oyuncular değiller.

Lioney
29-06-06, 03:50
Valla fanatiklik insanların gözünü bu kadar kör eder yani :) pes diyorum pes.

Yazmıyayım diyorum ama ile yoracaksınız beni. Miguel üç maçlık oyuncu değilmi, o yüzden biz Hollanda - Portekiz maçının başında yorum yaparken, Robben sağ kanatta oynasın diye ukalalık yaptık zaten :)

Siz Euro2004 izlemedinizmi arkadaşlar, hiç düşündünüzmü Ferreira gibi bir adam varken, üstelik Porto Avrupa nı tozunu atarken, niye Miguel oynadı(zaten hatırlanmıyor herhalde o turnuvada da Miguel in oynadığı). Fatih Terim in(yorumcu idi hatırlarsanız) onun hakkında yorumlarını hiç duymadınızmı Allah aşkına. Hadi bunları geçtim, gruplarda İspanyolların süper sol açığı Vicente ye karşı performansını, yarı finalde (Bülent sen de mi hatırlamıyorsun be kardeşim) Hollanda nın yıldızı Robben i nasıl kepaze ettiğini. Hayır bütün maçlar da televizyondan verildi. Turnuva bitince yapılan en iyi onbirleri hiç baktınızmı sağ bek kimdi. Geçeceksiniz bazı şeyleri bir kere de. Hafızanızı söyle bir yoklayacaksınız. Herhalde İngiltere den başka bir takım takip edilmiyor şampiyonalarda diye düşünmeye başladım :) Onlarda çeyrekten ötesini göremiyor zaten eheheh :) (bakın hemen fırsat bilip sataşmamı yapıyorum :) )

Sol bek A. Cole iyi oyuncu gerçekten de( Flamini de iyi adam yahu, Allah ın önliberosu iyi kötü oynadı işte A. Cole yokken :) ), Nuno ya laf ederken de biraz ustuplu atmak lazım, her ne kadar kariyerinin sonuna gelse de, tıpkı Cole gibi bu sene çok önemli sakatlık sorunları yaşasa da, arkadaşın en iyi zamanında bir UEFA, bir CL şampiyonluğu var bir de Avrupa Şampiyonası finali. Allah ını sen yani, insan laf ederken iki kere düşünür :) Halbuki bu adamın oynadığı takımın pek çok maçı yine tv den verildi yahu. Neyse artık Everton da, muhtemel olarak son senesini veya son iki senesini takip edersiniz :) ( nasıl sataşıyorum belli değil :) )

Kızmaca gücenmece yok ama Allah ın Portekizlileri yani :)

İngilizleri in taraftarı da taraftar tabii, pozisyon sonrası -ahhhhhh- -ohhhhhh- -şak şak şak şak-. Valla biz Halkapınar da kovlalarken bunları, ceylan gibi kaçıyorlardı bu komik herfiler. En yakın zaman da bekleriz Türkiye ye :)

Namelessonegs
29-06-06, 05:13
portekiz de bir zevk veriyor bir zevk veriyor öyle böyle değil.angola'ya 5 attılar iran'a 7 çektiler öyle geldiler buraya.en zevkli takım gerçekten muazzam oynuyorlar.hiç de pozisyon vermediler şimdiye kadar takdire şayan valla.ağzım açık izliyorum.

ne alaka?ben portekiz efsane mi dedim..İngiltere'den gene daha sempatik ve mücadeleci bir takım en azından..Turnuvanın en renkli macı da Hollanda-Portekiz macıydı...İnsallah gene Portekiz renkli bir maca imza atar ve uzun bacaklı ballılara da cakar :D

edit: Hollandayı deli gibi destekledigim halde bunları yazıyorum..Bükemedin bilegi öpeceksin demisler :)

Namelessonegs
29-06-06, 05:20
Valla fanatiklik insanların gözünü bu kadar kör eder yani :) pes diyorum pes.

Yazmıyayım diyorum ama ile yoracaksınız beni. Miguel üç maçlık oyuncu değilmi, o yüzden biz Hollanda - Portekiz maçının başında yorum yaparken, Robben sağ kanatta oynasın diye ukalalık yaptık zaten :)

Siz Euro2004 izlemedinizmi arkadaşlar, hiç düşündünüzmü Ferreira gibi bir adam varken, üstelik Porto Avrupa nı tozunu atarken, niye Miguel oynadı(zaten hatırlanmıyor herhalde o turnuvada da Miguel in oynadığı). Fatih Terim in(yorumcu idi hatırlarsanız) onun hakkında yorumlarını hiç duymadınızmı Allah aşkına. Hadi bunları geçtim, gruplarda İspanyolların süper sol açığı Vicente ye karşı performansını, yarı finalde (Bülent sen de mi hatırlamıyorsun be kardeşim) Hollanda nın yıldızı Robben i nasıl kepaze ettiğini. Hayır bütün maçlar da televizyondan verildi. Turnuva bitince yapılan en iyi onbirleri hiç baktınızmı sağ bek kimdi. Geçeceksiniz bazı şeyleri bir kere de. Hafızanızı söyle bir yoklayacaksınız. Herhalde İngiltere den başka bir takım takip edilmiyor şampiyonalarda diye düşünmeye başladım :) Onlarda çeyrekten ötesini göremiyor zaten eheheh :) (bakın hemen fırsat bilip sataşmamı yapıyorum :) )

Sol bek A. Cole iyi oyuncu gerçekten de( Flamini de iyi adam yahu, Allah ın önliberosu iyi kötü oynadı işte A. Cole yokken :) ), Nuno ya laf ederken de biraz ustuplu atmak lazım, her ne kadar kariyerinin sonuna gelse de, tıpkı Cole gibi bu sene çok önemli sakatlık sorunları yaşasa da, arkadaşın en iyi zamanında bir UEFA, bir CL şampiyonluğu var bir de Avrupa Şampiyonası finali. Allah ını sen yani, insan laf ederken iki kere düşünür :) Halbuki bu adamın oynadığı takımın pek çok maçı yine tv den verildi yahu. Neyse artık Everton da, muhtemel olarak son senesini veya son iki senesini takip edersiniz :) ( nasıl sataşıyorum belli değil :) )

Kızmaca gücenmece yok ama Allah ın Portekizlileri yani :)

İngilizleri in taraftarı da taraftar tabii, pozisyon sonrası -ahhhhhh- -ohhhhhh- -şak şak şak şak-. Valla biz Halkapınar da kovlalarken bunları, ceylan gibi kaçıyorlardı bu komik herfiler. En yakın zaman da bekleriz Türkiye ye :)

Portekiz, eksik kadroyla mücadele verirken Hollandaya karsı defansta kestigi topla jet gibi karsı kale de solugu alması ve net bir pozisyon bulması da nasıl kalite de bir oyuncu oldugunu gösterir...Tabi bunu bir anlık degil,bütün maca yayarak yaptı..Süper bir sag bek..

Libraleon
29-06-06, 16:53
ingiliz gavuru daha top oynamadı. Umarım portekiz eler...

Giga
29-06-06, 16:59
Portekiz gavur değil onlar geçsin :lol:

Libraleon
29-06-06, 18:10
Portekiz gavur değil onlar geçsin :lol:

İngiliz kadar değil

Sovereign
29-06-06, 18:33
İki takım da eldeki kadroların hakkını vermeden oynuyorlar uzun zamandır.Şu sayılan isimlere bakıp,bunca seyir eziyetini nasıl olup da bizlere sunduklarını anlayamıyorum.

Oyuna olabildiğince ön libero dizip,bir futbol keşmekeşi yaratmak,kalabalıkta didişmekten gayrı düşüncesi olmayan iki takım.Milyon dolarlık adamlar,sahaya top oynamaya değil,oynamamaya çıkıyor.

Öyle ki Pauleta'dan ve Rooney'den tek forvet yaratmaya çalışacak derecede "temkinli" oyun,artık ne durumda olduklarını gösteriyor.

Eğer ki İngiltere şampiyon olursa,Yunanistan'dan sonra kusmama neden olacak,ikinci futbol faciası olur.

Bu maçın gidişatıyla ilgili tahminim de maçın berabere biteceği,uzatmalarda da aynı durumun süreceğidir.Sıkıntı ötesi bir maç olacak.

Seyretmeyin...

:)

MarMara
29-06-06, 23:23
vá portugal vá!....

Gönül sarayım
30-06-06, 13:11
İngiltere sanki iyi oyun oynamaktan korkuyor. Çünkü favori gösterilmek istemiyorlar. Derinden ve giderek artan performansla zirveye kadar çıkmayı hedefliyorlar. Bu yüzden ben bu maçla birlikte İngiltereden oyun olarak bir çıkış bekliyorum. Deco nun olmaması Portekiz için büyük bir sorun... Bu maçta orta saha elemanlarından sürpriz goller bekliyorum. Örneğin Gerard, Lampard, Joe Cole, Portekizden Figo gol atabilirler.

Spree
30-06-06, 17:26
Hadi bunları geçtim, gruplarda İspanyolların süper sol açığı Vicente ye karşı performansını, yarı finalde (Bülent sen de mi hatırlamıyorsun be kardeşim) Hollanda nın yıldızı Robben i nasıl kepaze ettiğini.
serkan abim ben ameliyat olduğum için o gün narkozun etkisiyle izleyememiştim maçı,15.dk civarında uyuyakalmıştım.2008de grupta istiyorum ben portekiz'i.huntelaar'ın ilk turnuva kurbanı onlar olsun.

Ed20Reed
01-07-06, 15:48
portekiz alır

osmanhy
01-07-06, 16:47
walla bu macta gene kart rekoru bekliyorum...tansiyon yok yuksek olacak

Giga
01-07-06, 17:16
Oynarsa Tiagodan çok şey bekliyorum

Sovereign
01-07-06, 18:13
Pinokyo(Crouch) oynayacak mı,yoksa Sven Amca yine Rooney'i tek forvet oynatma saçmalığına devam edecek mi?

Sheva
01-07-06, 18:24
hey maşallah takımlara bak, tam iki keçinin karşılaşması :)

İngiltere (4-5-1):

1-Paul Robinson; 2-Gary Neville, 5-Rio Ferdinand, 6-John Terry, 3-Ashley Cole; 7-David Beckham (capt), 8-Frank Lampard, 16-Owen Hargreaves, 4-Steven Gerrard, 11-Joe Cole; 9-Wayne Rooney

Portekiz (4-5-1):

1-Ricardo; 13-Miguel, 16-Ricardo Carvalho, 5-Fernando Meira, 14-Nuno Valente; 8-Armando Petit, 18-Maniche, 19-Tiago, 7-Luis Figo (capt), 17-Cristiano Ronaldo; 9-Pauleta

uzaktan şutlar maçın anahtarı olur gibi gözüküyor..

osmanhy
01-07-06, 18:42
simaonun baslamamasi benim icin supriz oldu

Sheva
01-07-06, 19:19
oh be baba gibi maç oluyor, nihayet....

Lioney
01-07-06, 19:20
Bu ne abicim yine bir başıma kalmışım koca forumda. Çalış çalış nereye kadar arkadaşlar. Kaçırıyorsunuz güzelim maçı :)

Maç, dünkü maçlara göre daha tempolu başladı açıkçası. İki takımda hevesli ve mücadeleci, daha Portekiz ağırlıklı geçti ilk 20 yarı haliyle, İngiltere biraz daha temkinli oynuyor, lakin bu katı bir defans manasında değil. İşte top rakipte iken mümkün olduğu kadar bütün 11 leri ile topun gerisinde olmaya çalışıyorlar. Hücuma ise yine mümkün meretebe takım olarak katılmaya çalışıyorlar. Portekiz de iyi başladı açıkçası.

Güzel ve zevkli bir maç oluyor şimdilik.

Lioney
01-07-06, 19:20
Derken Doğanay da buralarda imiş :)

Sheva
01-07-06, 19:25
abicim diğer maçlarda millet sıkıntıdan foruma giriyordu, bu maçın temposundan fırsat olmadı heralde :)

Sheva
01-07-06, 19:25
veya güneş, sıcak, kumsal, plaj vs diyerek satış yapmış da olabilirler :)

tripotter
01-07-06, 19:30
abicim diğer maçlarda millet sıkıntıdan foruma giriyordu, bu maçın temposundan fırsat olmadı heralde :)

bence doğru tespit:) maç çok tempolu geçiyo foruma girmeye fırsat vermedi henüz...ronaldo çok bireysel oynuyo.ikidir dikkat ediyorum soldan bindirme yapıyo ama sıkışınca içeriye çıkarmıyo topu...iki sağlam pozisyon yedi bu şekilde...illa kendi atacak...

Lioney
01-07-06, 19:37
O zaman, kumsal kumsal nereye kadar kardeşim diye değiştireyim cümleyi :)

Portekiz tripotter in de belirttii gibi kanatlardan geliyor sürekli, iki kanatıda kullandıkları gibi, bekleride oyuna katılıyor. İngiltere genel olarak, rakibin olası pas hatalarında, hızlı ataklarla veyahut uzun toplar ile rakibini avlamaya çalışıyor. Açıkçası 18 önüne kadar iyi gelsede Portekiz, orada yanlış seçimler sonucu yine tripotter in belirttiği üzere tehlike yaratamıyor.

5 şer orta sahalı maçlarda zaten genel olarak pek pozisyon zenginliği göremiyoruz ilk gol gelmeden. Bu maçta ilk gol gelene kadar, pozisyon açısından kısır geçecek gibi gözüküyor.

İngiltere de Rooney maça iyi başlarken çalışkanlık açısından, Portekiz de Ronaldo ve Miguel hayli hareketli gözüküyor şimdilik.

Lioney
01-07-06, 19:44
İngiltere çok uygun bir yerden frikik kazandı. Bekliyoruz ne olacak :)

Sonuç yok :)

Spree
01-07-06, 19:47
o değil de joe cole miguel'e baya üstünlük sağladı sanki :)

Lioney
01-07-06, 19:47
İlk yarı fısır fısır bitti.

İkinci yarının başında pat-dadanak gol olsun temennimi iletmek isterim :)

gian
01-07-06, 19:51
o değil de joe cole miguel'e baya üstünlük sağladı sanki :)

Espri miydi bu yoksa baska mac mı izledik? :)

Miguel bitirdi bence Cole'u..

Bu arada mac cok ortada geciyor. Kesinlikle bir taraf ustun diyemeyiz.

İlk golü atanın cok buyuk avantaj saglayacagı maclardan biri..

Su Ronaldo'yu bu arada bu yuzden sevmiyorum; yani iyi oynuyor gozukup de en ufak bal yapmadıgından..

İnsallah ikinci yarı utandırır..

Giga
01-07-06, 19:53
Burdayız Lioney ne kumsalı ya :) Neyse hareketli maçtı doğrusu ama gene pozisyon yok doğru dürüst bir de Miguel Joe Cole u hiç oynatmadı ilk yarı bence de.

Lioney
Yok be Bülent, o kanattan bir tek Gerrard ile bir orta şansı yakaladı İngiltere, buna mukabil Miguel kaç tane bindirme yaptı sağ kanattan sayamadım ben. Bence J. Cole ve Beckham maçın en etkisiz iki ismi.

Lampard yine tüm çalışkanlığı ve disiplini ile sahada. Gerrard biraz daha hareketli o kadar, yine bildiğimiz yaratıcılığından eser yok. Neville zaten döküldü ilk yarı, Ronaldo da, Figo da ordan her geldiğinde geçti gitti onu. Tabii bunda Beckham ın savunmada ağır kalmasıda etkili. A. Cole ise diğer maçlara göre biraz daha canlı, bir pozisyonda hücama dahi katıldı. Rio iyi geride, hava toplarının çoğunu topladı, yalnız kornerlerde bir kaç top vurdurdular yine rakiplerine. Rooney ve Lampard bence en çok çalışan oyuncular lakin Rooney tekmeye kafa sokacak bir oyun oynasada, hücumda çok etkisiz şimdilik.

Portekiz takım halinde belli bir standar yakalamış açıkçası. Kanatlardan çok iyi geliyorlar. Bir de son tercihleri iyi yaparlarsa çok kolay gol bulabilirler.

tripotter
gol olmamasına rağmen keyifli bir ilk yarı izledik...ingiltere maçın ilk 10-15 dakikasında sağ kanatı çok iyi kullanıyordu ve backham-neville ikilisiyle tehlike yaratıyodu ancak daha sonra bu kanadı bırakıp ortadan içeriye girmeye çalıştılar uzun toplarla...tabi bu arada sağ kanatta miguelin şuana kadar sahanın en iyi oyuncusu olması nedeniyle joe cole oyuna bir türlü dahil olamadı...

portekiz ise daha kalabalık hücum etti ancak figo ve ronaldonun bireysel tercihleri nedeniyle bu kalabalık, kuru bir kalabalıktan öteye gidemedi...eğer son tercihleri biraz daha akıllı yapsalardı portekiz ilk yarıyı 1-0 veya 2-0 önde kapatabilirdi. bence ikinci yarı tiago kenara alınmalı ve bölgeye yeni bir kan sokulmalıdır. Kanatları iyi kullanıyorlar, eğer içerden de ayağa düzgün paslar yapabilirlerse portekiz ingiltereye göre bence 2. yarıda daha avantajlı olur...

gian
01-07-06, 19:55
Bu arada ben yine yorumculardan-spikerlerden etkilenme seziyorum.. :)

Hic de güzel bir mac olmadı kanımca ilk yarı..

Giga
01-07-06, 19:58
Bu arada ben yine yorumculardan-spikerlerden etkilenme seziyorum.. :)

Hic de güzel bir mac olmadı kanımca ilk yarı..

Sen dün Arjantin-Almanya maçını izleseydin anlardın niye maçı beğendiğimizi :)

Spree
01-07-06, 19:59
cole'un etkili olması için ne gerekiyor.mesela miguel'i geçip tekrar kendisinin gelmesini bekleyip bir daha mı geçsin.adam geçip veriyor işte pasını sonrasında pozisyon olmuyor.özellikle son 15 dakikada her pozisyonda geçti cole ama kademesine geliyorlar işte.tek adam geçip gole gitmesini beklemiyorsunuz heralde.

Lioney
01-07-06, 19:59
Hehe :) bana diyorsan ben hayatta etkilenmem yorumcu falan diye, zaten her maç dır dır konuşuyorum, sanmam ki benim kadar maç hakkında çena çalan bir adam çıksın televizyonlarda çalışan. Lakin ben ilk başta söyle bir vurgu yaptım - dünkü maçlara göre -. Bu bağlamda hayli hızlı oynanan bir oyun var. Kalite ise zaten grup maçlarından sonra göremeyeceğimiz bir şey hep söylediğim gibi. Açıkçası öyle bir beklentim de yok :)

Giga
01-07-06, 20:01
Tripotter biraderim ekside nick ruzzgar galiba :) Miguel Coleu oynatmadı bana göre sildi sahadan resmen

tripotter
01-07-06, 20:06
Tripotter biraderim ekside nick ruzzgar galiba :) Miguel Coleu oynatmadı bana göre sildi sahadan resmen

eyvah deşifre olduk iyi mi :lol: yaa normalde ekşiye direk geçmezdim ama üşendim bu sefer :D

01-07-06, 20:06
O değil de Cole hakikaten çok kötü oynadı ilk yarıda zaten İngiltere tüm ilk yarı sağdan hücum edebildi bu yüzden.

Lioney
01-07-06, 20:09
Maçta ki en gerekli değişik yapıldı. Sakatmış Beckham heheh :) hadi ordan yahu.

Totenham ın genç sağ kanat oyuncusu Lennon oyunda.

Lioney
01-07-06, 20:13
Lamparda garibim tek başına oraya buraya koşuyor, yetmiyor hücuma çıkıyor. Hastayım bu adamın gayretine cidden.

tripotter
01-07-06, 20:16
nasıl kaçar bu gol yaaa...oha diyorum..bu arada lennon sen neredeydin sabahtan beri diyesi geliyo insanın

01-07-06, 20:16
İngiltere önemli bir pozisyon harcadı. Bu arada Lennon girince daha da hareketlendi sağ kanat :)

Lioney
01-07-06, 20:17
Maçın en önemli pozisyonu kaçtı. Lennon kişisel yeteneği ile sağ taraftan topu çok iyi taşıda, ceza sahası içide çıkardığı pas, sekip J. Cole önende kaldı, lakin kendisi topu dağlara taşlara gönderdi :)

Beckham çıkınca, İngiltere nin pozisyona girmesini de çok manidar buluyorum :)

01-07-06, 20:19
Ahanda Şerefsiz Rooney atıldı tam bir şerefsiz bu it en az 5-6 maç ceza verilmeli.

Lioney
01-07-06, 20:19
Ben size ne dedim bu Rooney atılır, İngiltere 10 kişi kalır demedim mi? Biz bir şey biliyoruz da konuşuyoruz ehehehe :)

tripotter
01-07-06, 20:20
geleneksel rooney şenlikleri bu yıl almanyada düzenleniyo...kariyerinin 1352877635. kırmızı kartını aldı az evvel...

Giga
01-07-06, 20:20
Portekizliler kendini atıyor sürekli derken doğru kararmış kırmızı kart

Lioney
01-07-06, 20:21
Bu arada bana hayli saçma bir değişiklik gibi gelen Pauleta - Simao değişikliği oldu arada ??

cozker
01-07-06, 20:21
Rooney yine gösterdi cirkefligini ve 10 kişi bıraktı takımını.. İbre Portekiz'e döndü.. Kacırmazlar bu fırsatı umarım..

Spree
01-07-06, 20:22
ulan portekiz sen ne şerefsiz ne çirkef ne köpek bi takımsın be.hakem seni de ilk river-boca maçında öldürürler inşallah.orda rooney'e 4832094832094302943092 tane faul oldu versene artık nası çıksın adam o aradan.hala avantaja bırakıyor böyle karaktersiz hakem görmedim ben.

henry'e çirkef diyenler maniche için tek laf etmemişler ne kadar tutarlısınız siz öyle.şerefsiz maniche.

allah belanı versin portekiz.

tripotter
lampard yada gerard çakar bitane 20 metreden 1-0 alır ingiltere...

gian
He he.. Cook dogru kart, ama belki aramızdaki İngilizler bu kartı da begenmezler :)

Bu arada Scolari 10 kisi kalmıs takıma karsı Pauleta'yi cıkararak bence hata yaptı. Berbat oynuyordu ama yine de baskı kurarlarsa filan aradan cakabiliirdi kafayı :)

Bu arada Migeul'in agzına mıctıgı Cole cıktı, Crouch girdi..Helal Miguel :alkis:

Lioney
01-07-06, 20:23
Günü silik ismi J. Cole çıktı, Couch girdi lakin yine de taktiksel bir değişiklik kanımca, haliyle forvetsiz kalınca İngiltere :)

Gerçi Portekiz de forvetsiz oynuyor ama :)

cozker
01-07-06, 20:25
Portekiz resmen forvetsiz kaldı.. Rakip ne güzel 10 kişi kalmısken ne gerek vardı Pauleta'yı cıkarmaya?.. Bu arada varlıgıyla yoklugu belli olmayan j.Cole'un yerine Crouch girdi..

sigara69
01-07-06, 20:25
Bu maci İngiltere alirsa cok sayida kapak olucak sanirim.

En cokta bizim forumdakilere bayag elden dagitacagim bu kapaklari..

Allah belasini versin bu Portekiz'İn ve hakemin.

O karta dogru diyenlerle sabaha kadar tartisirim.O kart dogruysa Carvalho'da sari kart almaliydi..Demin Joe Cole'u indiren Meira'ya neden sari kart yok..

Ya kendi yere atan Maniche adisine neden sari kart yok..

Hadi be İngiltere hadi be..

tripotter
01-07-06, 20:26
ingiltere biçki-dikişe erken başladı...maçı 10 kişi tamamlarlarsa iyi...

Lioney
01-07-06, 20:27
Valla orda ki mücadele de, adama sağ eliyle yapışmış ( artık neresinden tutyorsa :) ) Rooney yapıyordu yine faulü bence :) Belirtmeden geçmeyeyim.

İlk Yarıda İngiltere 12 faul yaparken, Portekiz sadece 3 faul yapmıştı. Şu an 16 ya 4 fauller.

Ben hala Portekiz hocasının yaptığı saçma değişiklikteyim yalnız. Pauleta yı çıkarıp ne diye bir forvet almadı yerine anlamak güç, yakacak takımını.

Lioney
01-07-06, 20:31
Bu arada Meira o pozisyonda J. Cole faul yapmadı, topa vurdu sol ayağı ile ki top taça çıktı :)

Hakemde faul vemedi ki doğru karar. Yanlış bilgilendirme olmasın :)

Bu arada rakip eksik iken, Portekiz Hocasının da gayretleri ile hayli saçma bir oyun ortaya koyuyor, belirtmeden geçmeyelim.

Rio iyi bugün bayağı, taktir ettim kendisini.

Hugo Viana girdi, Tiago çıktı Portekiz de.

tripotter
01-07-06, 20:31
73 dakika iyi katlandi tiagoya ben olsam ilk yarı bitince direk değiştirirdim...

01-07-06, 20:32
Evet ben de tam onu diyecektim o pozisyonda faulu yapan gene Rooney idi :) Aslan Maniche şu şerefsizi attırdı ya daha ne isteyeyim :) Haydi be Portekizim çirkef Hollanda'dan sonra sıra bir başka çirkef İngilizlerde.

01-07-06, 20:33
Aslan Maniche uzaktan yokladı, aut.

Giga
01-07-06, 20:33
Bu ne subjektif bakış açısı 5 maç ceza versinler şerefsiz Rooneye hakem süper yönetiyor maçı

Sovereign
01-07-06, 20:35
Deli eder bu Scolari adamı.

10 kişi kalmış takıma karşı hala tek forvet o da alakasız Ronaldo.

Alsana oyuna Postiga'yı,koy Ronaldo'nun yanına.

Amcam hala orta saha derdinde.İmkanı olsa 11 tane ön libero çıkaracak sahaya.

Ah beeee kaçan gole bak :(

Lioney
Rio gene mükemmel bir müdahale yaptı, helal olsun valla nefis oynuyor.

gian
01-07-06, 20:36
Yani kardesim taraf tutunca kör olmak zorunda mısınız ? Çirkefligin alasını İngilizler yapıyor..O pozisyonda Rooney eliyle faul yapıyor, yetmiyor bilege basıyor, yetmyior tassaklara basıyor, hala serefsiz Portekiz :lol:

Scolari'nin hatasından ötürü İngiltere alacak gibi hissediyorum ama insallah Portekiz alır..

gian
01-07-06, 20:37
Vay Serefsiz Portekiz vay :lol:

Hay Allahım ya..

Allah belanı versin İngiltere..

Lioney
01-07-06, 20:40
Salak hakem avantaja bırakmadan faul verdi, gerçi vuruş bloklandı ama. Tehlikeli olabilecek bir yer bakalım Lampard mı Gerrard mı vuracak....... Lampard vurdu...

Sonuç yok :)

Sovereign
01-07-06, 20:40
Berabere bitsin.

Malum,bahis yaptık.

Lioney
01-07-06, 20:41
Çok salakmış bu Scolari be eheheh :)

(Adam Dünya Kupası kazanmış, final oynamış nasıl yiyor lafı bizden belli değil)

01-07-06, 20:42
Ehehe bize kalsa en iyi hoca biziz abicim :lol:

gian
İngiltere atacak iste bir tane aradan..Muhtemelen Gerrard.

Essek Scolari essek..

Figo da amma dokuldu be kardesim..

tripotter
manicheyi birisi uzaktan vur diye çok feci gazlamış...önüne gelen topu şut çekiyo...

gian
01-07-06, 20:43
Dedigim anda Figo oyundan alındı..

Haydi Postiga...

Sovereign
Biz Scolari'ye "Dünya Kupası kazanamazsın" demedik ki Serkan.

"Adam olamazsın" dedik.

Lioney
Figo çıktı, Postiga oyunda, salak herif maç bitiyor daha yeni değişiklik yaptı, bari bekle uzatmalarda yap :)

tripotter
01-07-06, 20:45
ingilterenin gol saati geldi. lampard yada gerard çakacak şimdi bitane...

Lioney
Ehehe bize kalsa en iyi hoca biziz abicim :lol:

:lol: :lol: :lol:

Maynard
Hadi be İngiltere kapak yap şu hakemlerle oynayan köpeklere...

Lioney
01-07-06, 20:46
Biz Scolari'ye "Dünya Kupası kazanamazsın" demedik ki Serkan.

"Adam olamazsın" dedik.

:lol: :lol: Bir susun yahu, maç izleyemiyorum, yıkıldım yahu.

Sovereign
01-07-06, 20:48
Bitir be hoca...

Akşam bir de Fransa çakarsa zengin oldum.

Ahanda atar şimdi bu Dingilizler kornerden :D

Lioney
Valla bu salak Portekizliler verecek maçı, bana da öyle gelmeye başladı nedense :)

Ahanda korner...

Lioney
Aahahahhaha valla gol geliyordu :)

01-07-06, 20:49
Hay senin Postiga gibi..

Giga
01-07-06, 20:50
Lampard,Ferdinand ve İngiliz seyirciler :buyuksun:

Lioney
01-07-06, 20:51
Bitti fısır fısır :)

Çok salakmış bu Portekizliler :)

Spree
01-07-06, 20:53
şimdi öncelikle söyleyim aklısıra kızdırmak isteyen gençlere,kızmıyorum.öyle çirkef hollandalar,aslan manicheler,içimizdeki ingiltereliler vs vs,rooney'nin ayağının carvalho'nun değdiği bölgesindeki uzvuma takmıyorum.haberiniz olsun.

maça gelince şahane mücadele ediyor ingiltere penaltılara kalmadan elese bari.

gian
01-07-06, 20:54
Eşşekler verecekler macı..

Postiga kafa golü at kafa..

gian
01-07-06, 20:56
şimdi öncelikle söyleyim aklısıra kızdırmak isteyen gençlere,kızmıyorum.öyle çirkef hollandalar,aslan manicheler,içimizdeki ingiltereliler vs vs,rooney'nin ayağının carvalho'nun değdiği bölgesindeki uzvuma takmıyorum.haberiniz olsun.

maça gelince şahane mücadele ediyor ingiltere penaltılara kalmadan elese bari.

Herseyi gectim de, olur ya, dengi dengine gelir, Maniche'yi alırız filan, o zaman cok üzülürüm senin icin :) Amma küfrettin Aslan Maniche'ye be kardesim.. :)

Giga
01-07-06, 20:56
Poertekizliler de çirkef ama Hollanda daha çirkefti :) İngiltere alsın diyorum şı mücadeleden sonra

gian
01-07-06, 20:58
Kornerden atacak bu serefsiz sürüsü..

01-07-06, 21:00
Hadi be Portekiz'im yaz şu şerefsizler topluluğuna. Ulan Scolari ulan Scolari tam Pauleta'lık dakikalarda adamı çıkardın.

Lioney
01-07-06, 21:00
Crouch atmasın da golü, Allah muhafaza, bütün sene ilk 11 oynar Liverpoolumda :)

Gerçi gene oynayacak bütün sene 11 ama ehehe :)

01-07-06, 21:01
Abi Crouch hakikaten çok gereksiz bir oyuncu ya yazık yani bu adam futbol oynuyorsa.

Sovereign
01-07-06, 21:01
Kanal D'de Kayserispor'un İntertoto maçı var.

Araya reklam gireyim.

Lioney
01-07-06, 21:03
Crouch falan diyip duruyorumda, adam aslanlar gibi mücadele ediyor yahu, Allah ın robotu seni :)

Rio harika oynuyor bugün harika. Çok taktir ettim kendisini hiç hazetmesemde.

01-07-06, 21:04
Abi bu Crouch Luciano-2 ellerini kollarını kullanmadan sıçrayamıyor.

tripotter
01-07-06, 21:05
miguelin bitek crouch'un altından kafa vurmadığı kalmıştı onu da yaptı sonunda....

Lioney
01-07-06, 21:06
Valla bu Portekiz o kadar ağır top çeviriyor ki, üstelik birde uzun ve kros paslar atıyorlar, gol atabilirler ise benim için büyük süpriz olur.

01-07-06, 21:07
Ah kaçırdı Simao :(

01-07-06, 21:09
Maniche hakikaten çok iyi oyuncuymuş keşke alabilsek tekniği de iyi çok da koşuyor.

tripotter
01-07-06, 21:10
offffffffffffffffffff.....ronaldo maçın başından beri en iyi vuruşunu yaptı...

gian
01-07-06, 21:11
Yalnız bu macta ilk kez begendim ben Ronaldo'yu :)

Bir gol cok yakısırdı..

Parma Maniac
01-07-06, 21:11
penaltılara kalırsa İngiltere alır..

Lioney
01-07-06, 21:12
Maç penaltılara kalırsa ki, öyle gözüküyor, penaltılar da ilginç olacak.

Her ne kadar kaleci ve teknik oyuncu avantajı Portekiz de olsa da, yorgunluk açısından çok dezavantajlı olacaklar. Oyunu devamlı savunmada kalıp yorulmadan oynayan İngilizlerin şansı olabilir.

tripotter
01-07-06, 21:14
miguel-ferdinand-terry-hargreaves-maniche ve ronaldo bugünün iyileri bence...ronaldonun tek hatası ilk yarıda vermediği son paslar oldu...

01-07-06, 21:15
Penaltılara kalırsa bana göre de İngiltere alır.

Lioney
01-07-06, 21:16
Lampard ı da ekelemek lazım o isimlere :)

Lioney
01-07-06, 21:18
Hakem de resmen kıçından sarı kart uydurdu yani, kılım eyyam kararlarını kardeşim :)

tripotter
01-07-06, 21:20
croucha sadece gülüyorum...keşke zamanında basketbola verseymiş kendini, çok yazık etmiş o boya...

Lioney
01-07-06, 21:20
Çok salak bu Crouch be kardeşim, Allah boy vermiş salıvermiş :)

Bak bak gene boşa çıktı Robinson, söyleyim dedim :)

01-07-06, 21:21
Ömer Üründül gene başladı sırtı dönük kuvvetli oyuncu masallarına :lol:

cozker
Portekiz son 8 dakikada gol bulamazsa Scolari'nin de 11 maclık üstüste galibiyet serisi sona erecek..

O seri sona ermiş sayılır :) Maç aslında berabere bitmiş görünecek :)

Sovereign
01-07-06, 21:22
Crouch bence çok faydalı oldu.

Rooney'den çok daha fazla katkı veriyor,takımı bir kişi eksik olmasına rağmen.

Lioney
01-07-06, 21:22
Hehe bence de sona ermiş sayılır, artık yenilmeme serisi şeklinde devam eder o seri :)

cozker
01-07-06, 21:23
Yok Ata.. Uzatmalarda gol buluncada galibiyet sayılıyor.. Penaltılara kalanlar berabere bitmiş kabul ediliyor.. Bahis kurallarından daha farklı burada :).

gian
01-07-06, 21:23
Crouch bence de faydalı.. Aynen Ömer Üründül gibi dusunuyorum bu konuda; pivot santraforlar onemlidir :)

01-07-06, 21:24
Bırak abi ya :) Fransa'da mı var İspanya'da mı :) Brezilya'da bile Adriano oynamasa farketmez yani. O pivot falan eskide kalmış :)

01-07-06, 21:25
Ah ya şu maçta Deco olacaktı ki.

Sovereign
01-07-06, 21:25
Ata,o pivotlardan biri Portekiz'de olsaydı şimdiye çoktan maçı kazanmış olurlardı...:)

gian
01-07-06, 21:26
Oyle adamları olsa, emin ol oynatırlar.. Cok onemli boyle uzun her topa vursa da vurmasa da defansı rahatsız eden, topların sekmesinesebep olan, topu kalenden uzak tutan oyuncu tipi..Bir Koller gitti, Cekler dagildi..O da bir ornek mesela..

Lioney
01-07-06, 21:26
Öögh geldi penaltıladan be kardeşim, zaten dün elenmişiz penaltılarla :)

gian
01-07-06, 21:28
Ata,o pivotlardan biri Portekiz'de olsaydı şimdiye çoktan maçı kazanmış olurlardı...:)

Aynen..Hatta bence Hakan Sukur'un su andaki hali bile olsa kazanırdı Portekiz..

01-07-06, 21:29
Başka adam olmayınca dağılır abi çok normal :) Heskey vardı mesela dediğiniz tipte nasıl atacaklarını şaşırdılar :) Bu Crouch'un yerine şöyle Sheva tipli bir forvet olsa forma yüzü göremez bu kazmalar. Koller'i kıyas kabul etmiyorum o gayet teknik bir oyuncu haksızlık etmeyelim. İspanya'da da gayet var dediğiniz tipte Urzaiz var mesela ama Villa Torres gibi adamlar varken oynar mı oynamaz :)

01-07-06, 21:30
Doğru unutmuşum Hakansever olarak siz pivotu savunursunuz tabii :) Ömer Üründül de Hakan hayranı zaten ondan böyle tekerleme gibi söyleyip duruyor :D Ama dediğim gibi ben hareketli hızlı forvetleri çok daha tercih ederim bu tip oyunculara esas defansı onlar zorlar. Böyle uzun boylu oyuncular ancak duran toplarda karambollerde faydalı olur.

tripotter
şuana kadar uzayan tüm maçlar peantılara kaldı...bu arada avantaj yeniden ingiltereye geçti...

Lioney
Salak Portekizliler 20 şut çektiler toplam bir tane gol atamadılar yahu ehehe :)

10 kişilik takıma bile tek forvet oynayan hocalar hasta ediyor beni yahu, kontrol kontrol nereye kadar :)

Ahanda şimdi elenirlerse, ömür boyu unutamazlar bunu :)

Giga
01-07-06, 21:31
Arjantin-Meksika maçı uzatmada bitmişti yanlış olmasın :)

gian
Urzaiz 34 filan oldu, artık oynayamaz ki..Son halini izlemedin sanırım..

Bu arada penaltılarda, Viana ve Postiga kullanırlarsa kacıracaklar..

osmanhy
walla portekiz 10 kisi bir takima gol atamiyorsa, penaltidan basari beklemesin bu sefer

tripotter
01-07-06, 21:32
Arjantin-Meksika maçı uzatmada bitmişti yanlış olmasın :)

harbi yaa o uçmuş gitmiş aklımdan ;)

cozker
Niye herkes penaltılarda banko İngiltere kazanır diyor anlamıs degilim bu arada :). Daha 2 sene evel Portekiz penaltılarla elemisti..
Bu arada 120. dk.'da o gol kacar mı be Maniche? Neyse, İngilizlerin penaltılarla acı cekerek elenmeleri daha fazla keyif verir :).

Giga
Sigara dağıtacak İngilizler alırsa fırtına öncesi sessizliğinde :)

gian
01-07-06, 21:33
walla portekiz 10 kisi bir takima gol atamiyorsa, penaltidan basari beklemesin bu sefer

Bence defans kurgusu iyi olan bir takıma, 10 kisi kalmıslarsa gol atmak daha zor.

O acıdan her haliyle hala hakediyor Portekiz..

Ama kaybedecekler..

Lioney
01-07-06, 21:33
Valla ben de ukalalık etmek istemem ama Hakan nere Crouch nere. Hakan bundan şu anda bile iki gömlek iyi futbolcudur. Bir kere pivot santrafor, ayağında top tutar, takımının rakip sahaya yerleşmesine vesile olur. Crouch ayağında top tutamıyor ki, yemişim böyle pivotu :)

Ama dediğim gibi daha önce de, çok iyi mücadele etti, pres yaptı boğuştu, orası ayrı tabii.

01-07-06, 21:34
Biliyorum 34 olduğunu ama 2002'de de çağırmadılar ki :) Hep söylüyorum adam gibi hücum planı olan karambol oynamayan takımlar bu tarz pivot kullanmıyorlar artık.

Lioney
01-07-06, 21:35
sigara elinde kapaklar, bekliyordur sabırsızca eheheheheh :)

01-07-06, 21:35
Tek tesellim Robinson'un da çok iyi bir kaleci olmaması ama Portekizliler auta da atabilir tabii.

01-07-06, 21:36
Ehheh sigara gelince dağıtacak kesin ortalığı :lol:

savatage
İspanya'da da gayet var dediğiniz tipte Urzaiz var

Burada belirtmek isterim ki Ahmet Çakarvari bir tavırla,
Urzaiz adam değildir :)
Zamanında hangi akıllı yönetici transferini ortaya attıysa o günden beridir GS'lılar arasında iyi bir adam olarak zannedilir ama yaptığı olumlu tek işi bize gol atmasıydı.Arada bir Barca veya Real Madrid'e atınca da harika forvete dönüştü birdenbire GS'lıların kamuoyunda.
Benzer şekildeki Kallon bile daha iyi oyuncu ama her ikisi de aslında şu rezil İngiltere-Portekiz maçına tercih ettiğim maçta gördüğüm kadarıyla Kayserispor'a göre oyuncular.

Sovereign
Misal,İtalya kullanıyor...:)

cozker
Oley bee ilk penaltılar önemlidir.. Simaoo

Simao attı :)

cozker
01-07-06, 21:37
Bravo Ricardo...

Ricarddooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

tripotter
o kadar belli ettiki kaçıracağını...

Toni'yi diyorsan o uzun boylu ama tam pivot sayılmaz o gol makinası :) Zaten o da bu turnuvada pek bir şey oynamadı :D

01-07-06, 21:38
Mal Viyanaaa salak gibi attı penaltıyı.

Bu kadar kötü penaltı vuruş biçimi görmedim iç desen değil üst desen değil dış gibi bir şey.

Sovereign
Toni değil ki sadece.

Geleneksel olarak hep o tarz adamlar kullanır İtalya.

Hargreaves attı.

cozker
01-07-06, 21:39
Kayseri attı bu arada.. 1-0 önde

Maynard
Hadi be robinson hadi be...

Tamam işte onlar da düzgün hücum etmeyen genelde defans yapan ve duran top ve karambollere güvenen bir takımdır o yüzden.

Maynard
01-07-06, 21:40
ahahahahahahahaha...

Bu da kaçırdı İngiltere geçti bence bu saatten sonra vermez. Demiştim bunlar auta atar diye ne kazma adamlar ya.

Ricardoooooo Gerrard'ın penaltısını da kurtardı :D

cozker
Bravo Ricardo.. Bir taraf auta atıp duruyor, diger tarafta ise kaleci devlesti..

Lioney
Heheh :) solaklara penaltı attırmayacak. Önlierolara da attırmayacaksın :)

Ulan kimseye attırmayacaksın bu ne be herkes kaçırıyor ahahahha :)

Maynard
01-07-06, 21:41
Bu ne ya!
Lampard'la Gerrard kaçırdı Hargreaves inkide bala girdi zaten...

Postigaaaaaaaaa

ve golllllllllllllllllllllll

Sovereign
Neyse Ata...

Ama emin ol ki şu maçta Pauleta'nın yerine Nuno Gomes bile oynasa Portekiz kazanırdı.

Ya da Rooney'nin yerine Crouch en uçta başlasa çok daha farklı olurdu durum.

cozker
Postiga.. 2-1.. Haydi Ricardo, bir daha..

Yalnız Robinson hakikaten çok kötü bir kaleciymiş :D

01-07-06, 21:42
Eheheh seri penaltı atışlarında da tekrar ilk kez görüyorum :)

Carragher

ve Ricardooooooooooooooooooooooooooooooooo

cozker
Ricardo resmen psikolojik savas veriyor.. Kesin kacırcak bence Carragher derken yine Ricardo :)

Haydi Portekiz'im haydi Portekiz'im :)

Maynard
01-07-06, 21:43
Yine sıçradı çekirge gibi it herifler!

Nefret ediyorum portekizden ve her bir oyuncusundan...

01-07-06, 21:43
Ronaldooooooooooooooooooooo

ve gooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllll

01-07-06, 21:44
Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolll llllllllllllllllllllllllllllllllllllll

cozker
Gooooolllll..

Go home england.. Penaltı özürlüler sizi.. Böylesi süper oldu acı cektire cektire..

Eheh şu holiganların surat süper :D Şimdi bunlar olay da çıkarır kesin :lol:

Lioney
01-07-06, 21:45
Bu herifi bırakmayacaktı Ferguson Hoca, çok iyi kaleci çok, herşey var herifte, yan top, uzaktan şut, karşı karşıya, penaltı, helal olsun valla.

Yırttık kapaklardan bu arada eheheheh :)

Neyse sigaramın canı sağolsun, o ayrı ama İngilizlere zerre üzülmedim tabii.

Daha önce dediğim gibi kaleci avantajı ve teknik ayaklar galip geldi penaltılarda.

cozker
01-07-06, 21:46
Aglayın sızlayın hahaha.. Oldum olası nefret etmişimdir şu heriflerden..

Tebrikler Portekiz diyecegim ama dogruya dogru onlarda haketmediler bu aksam tur atlamayı.. Ama dedigim gibi böylesi cok daha keyifli oldu :):

gian
01-07-06, 21:50
Oleyyyyyyyyy Oleyyyyy Oleyyyyyyyyyyyyyyy

Portugal Portugal!

Dunya Kupasında Portekiz,

Hoppa Ninna!

Biz Dingiltereyi dikeriz!

Hoppa Ninna..

Gel gel mukume gel mukume

Hoppa Ninna :lol:

:lol: :lol: :lol:

Patlasın şerefsizlere..Aglayın lan adi holiganlar, icin dagitin ortaligi..

Hehehehehehehehehehe!

Var ya nasıl sevindim anlatamam..

Ulan Viana, ulan Viana..Bununla Postiga kacıracak yazmıstım, ama helal sana Postiga...

Ricardooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! :alkis:

Robinson!!!!!!!!!!!! puahahahahahahahahaha :lol:

Ronaldo artık seni seviyorum abicim, bi daha da laf etmicem sana söz..

Yasa be Portekiz!

Parma Maniac
01-07-06, 21:51
Ben hiç Lampard ve Gerrard'ın penaltı kaçırabileceğini tahmin etmemiştim ama Ricardo harbi iyi çıkardı hepsini..

pera
01-07-06, 21:54
Aslan Ricardo!

Fakat Portekiz böyle insanı fıtık eder gibi oynamayı sürdürse yarı finalde işi çoook zor...

Giga
01-07-06, 21:54
Yav biz nasıl dayanmışız 2000de penaltılara :) Elin Portekizi için bugün Arjantin için dün bu kadar heyecan yaptığımıza göre sağ çıkmışız o geceden çok şükür

cozker
01-07-06, 21:58
Yav biz nasıl dayanmışız 2000de penaltılara :) Elin Portekizi için bugün Arjantin için dün bu kadar heyecan yaptığımıza göre sağ çıkmışız o geceden çok şükür

Biz hic kacırmadık, adamlar da daha ilk penaltıyı kacırınca heyecan katsayısı daha az olan bir penaltı serisi yaşanmıstı o zaman.. Yoksa 4. penaltılar atılırken skor 2-2 falan olsa bircok kişi kalpten giderdi herhalde :).

Lioney
01-07-06, 22:01
Miguel, zaten alma şansımızın sıfır olduğunu düşündüğüm Maniche, defansada Carvalho, Valente, kaleci Ricardo, ilerde Ronaldo, yoruluncaya kadar Figo bir taraftan;

Defansda öncelikle Rio ve sonra Terry, önlerinde Lampard ve Hargreaves diğer taraftan hayli özverili oynadılar. Bence Gerrard ve A. Cole de diğer maçlarına oranla daha iyi idi. Tabii İngilizler genel olarak defansif olarak iyi idi, yoksa hücumda çok etkili olamadılar. Bence hücumda en etkili isimleri genç Lennon oldu, tabii bu benim şahsi görüşüm.

Portekizliler ise son seçimlerde çok saçmaladılar. Bu kendi zevzekliklerinde mi oldu yoksa, İngilizlerin defans gayretinden mi taktiri kişiden kişiye değişecektir muhtemelen.

İki hoca da bence sınıfta kaldı :) yani illaki bir ukalalık yapmadan bitirmeyeyim dedim eheh :)

Sheva
01-07-06, 22:02
gerrard'ın penaltısı dönüm noktasıydı, o atsa yarı yarıya şansı olurdu ingiltere'nin ama o da kaçırdı.. bu arada o atsa ingiltere öne geçiyordu aslında ama iki takım kalecisi arasında o kadar fark var ki yine ancak eşit olurdu şanslar işte..

osmanhy
01-07-06, 22:07
supersin portekiz....ricardo inanilmaz bir kaleci..aslan ricardo...
go home hooligans

osmanhy
01-07-06, 22:21
bu arada fb yabanci transferde niye durgun, hem crespo hemde campbell ellendi :)

gian
02-07-06, 00:02
http://wc2006.telegraph.co.uk/files/doc_img/large/swcron01.jpg

İngiliz gazetelerini okumanızı tavsiye ederim, cok eglenceli :)

Bu arada, ciddi olmak gerekirse, su kadroya bu topu oynatan, bu kadroyu sampiyon yapamayan hocanın ben taa bilmem neresine ne edim :)

zidane38
02-07-06, 00:05
Ronaldo'yu da artık İngiltere de tutmazlar sanki :)

Namelessonegs
02-07-06, 02:07
Oh be hak etti bunu ic sıkıcı İngilizler..hem bir kac kuponu mu yatırdılar hem de defolup gittiler...Ahh be Portekiz 2.yarı atsaydın su golu su anda 475 milyonum vardı ahhh :kizgin:

UmBeRtO GS
02-07-06, 02:47
Yazık oldu İngilizlere...

Reklamlarda güzel oynayalım diyen Rooney her zamanki çirkefliğini yaptı, hem maçta hiçbir varlık gösteremedi, hemde takımını eksik bıraktı...

Eriksson'un da güvendiği dağlara kar yağdı, penaltılardan önce kesin Lampard-Gerrard atar, Carragher'ı da soktuğuna göre penaltıcıdır. Bu 3ü garanti diyordum. Tam tersi o 3ü kaçırdı...

Portekizle değilde sadece tek başına oynayan C.Ronaldo'da penaltı atıp kahraman oldu ya... Ah ah... Şu çocuk çalımdan kendine oynamaktan başka birşey bilmiyor. Yemin ederim karşıdaki Lennon şuna beş basar.

JORDAN
02-07-06, 05:32
HASIIIIIIIRT!!!!!!!!!!

Apollon
02-07-06, 13:38
Vallahi adamım Christiano Ronaldo ve favorim Portekiz yarı finalde. Başka ne diyebilirim? 3 favorimden İspanya gitti diğer ikisi tam gaz yola devam etti. Christiano Ronaldo'yu izlemeyi seviyorum. Futbol'un şovunu bu kupada bize gösteren 2-3 oyuncudan biri. (Ronaldinho bu 2-3 'ün arasına giremedi ne yazıkki..)
Penaltıları izlemek için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs)

gian
02-07-06, 15:32
Bu arada Ricardo Dunya Kupası tarihinde penaltılarda en cok penaltı kurtaran kaleci rekorunu ele gecirmis. Daha onceki rekor 2 penalti ile Goigochea (boyle mi yazılıyordu? ) ve Schumacher'de imiş.

Parma Maniac
02-07-06, 15:51
Sergio Goycoechea.. Harbi bi penaltı efsanesiydi o kaleci..