Tüm Versiyonu Göster : Çeyrek Final: Brezilya 0 Fransa 1
Zizou'nun son macı olmaz insallah..
Brezilya yarı finalde hayırlı olsun
Fransa bugün oynadığı futbolu oynasın yeter :)
Ray52Lewis
28-06-06, 01:19
Insallah Fransa diyorum...
1998 finalinden de bayagi bir oyuncu var sanirim, rövans niteliginde olacak bu mac...
Brezilya su ana kadar sergiledigi performansin üzerine cikmazsa, evine döner...
Haydi Fransa, allez les bleus, allez les bleus !!
Brezilya rahat alır hem de
roni farkıyla brezilya alsın istiyorum ama fransa elerse de üzülmem.yarı finalde ingiltere'ye yenilcek olan takım atlarsa fena olmaz.
Ulen spree adisi yari finalde de mi İngiltere'yi desteklemeye basladın? Hadi Portekiz macını anladık..
Amma dondun be kardesim :lol:
ahahahahaha
ben ingiltere'yi severim zaten.hollanda-italya finali istiyordum olmayınca italya-ingiltere istiyorum.finalde italya'yı tutucam :)
Parma Maniac
28-06-06, 01:33
Fransa benim 90da başlayan İtalya hayranlığımdan sonraki 2. göz ağrımdır.. onları destekleyeceğim tabii ki ama yenilirlerse çok üzülmem.. zaten kupayı alabileceklerine de inanmıyorum pek.. şerefsiz ırkçıyı evine göndererek misyonlarını tamamlamışlardır benim için.. yine de desteğim onlarla tabii ki..
Brezilya bu topunu oynamaya devam etsin bu kötü Fransa değil her takım zorlar Brezilya'yı.. öyle kolay maç falan olacağını sanmıyorum..
Ben de Almanya-İngiltere finali bekliyorum 40 yıl sonra İtalya-Brezilya 3.lük maçı oynar. Bu maçla ilgili hayda Roni çak şu sahtekar Fransızlara
iki takimida sevmem :) artik kim alirsa alsin ama objektif bir acidan ve hic taraf tutmadan normal olarak macin favorisi bresilya diyorum...arti 98den intikam alma baskisida olabilir. Eger ze robertoyu alirsak (ki imkansiza yakin) o zaman tabi ki bresilya derim.
Fakat bence iyi bir mac olacak cunku kaka ve roni'nin karsisinda onlari durduracak iki isim var: makalele ve viera! Taktik olarak cok onemli bir mac ve bana gore eger roni gercekten yillin futbolcusa, bu macta ortaya cikar. Eger parrieranin yerinde ben olsaydim, ronaldo yerine ya robinho yada juninhola baslardim.
Fransa, Ispanyayi, orta sahayi kalabalik tuttup ve defansin arkasina top attip oyle yendiler. Bresilyanin defansi cok zorlanabilir ve en az 2 gol yerler gibime geliyor. Ama bresilyada o kadar usta ayak var ki, herhalde barthezi perisan ederler.
Bide sunu demek istiyorum: bresilyada cicinho baslamali, yani hem cafudan da hizla, hem da iyi calim attio hemde defansi da guclu.
bu arada fransaya olan sempatigi hic anlamiyorum cunku fransizlarin Turklere hic sempatisi yoktur! 4 yil once hepsi yari final macimizda bresilya icin dua ediyordu, bundan emin olun.
Uyuz olduğum Brezilya'ya karşı gönlüm Fransa'dan yana.
Şanslar eşit.
Zidane'nın final oynarak hatta şampiyon olarak bitirmesini istiyorum futbol hayatında. Çok şey istemiyorum değil mi? :)
Namelessonegs
29-06-06, 05:31
Zidane'nın final oynarak hatta şampiyon olarak bitirmesini istiyorum futbol hayatında. Çok şey istemiyorum değil mi? :)
hehe...Yanlız, İspanyol gazetelerinde Zidane hakkında cıkan alaycı sözler baya ateslemis kendisini...Fransa bu gazla ne kadar gider belli olmaz..
duncanferguson
29-06-06, 10:09
bencede fransa alır (gerçi bana kalsa dünya kupasını sırplar alıyodu ya :))) neyse inşallah şu brezilya yenilirde dünya kupasına bir renk gelir ya
Gönül sarayım
29-06-06, 13:39
Fransa İspanya karşısında eski gücünü gösterdi. Sahneye Zidane çıktı. Zidane sanırım Brezilya maçında da hayatının maçını oynayabilir. Eğer böyle olursa, Fransa daha şanslı olur. Ayrıca Brezilya ya Fransız ekolü ters geliyor. Çünkü futbolcuların hem fizik gücü hemde teknik kapasitesi üst düzeyde ayrıca hızlılar. Brezilya nın teknik kapasitesi çok iyi olmasına rağmen fizik güçleri Fransızların altında. Birde Fransa da fark yaratan bir oyuncu var Patrik Viera, çok beğendiğim bir oyuncu. Brezilya maçında da oyunun kaderini etkileyeceğini düşünüyorum.
Gönül sarayım
30-06-06, 13:15
Brezilya lılarda Zidane ın kariyerini bitireceklerinden söz etmişler. Bence böyle konuşmaları hiç akıllıca bir davranış değil. Yeniden uyuyan devi uyandırıyorlar. Böyle diye diye Fransa yı ve Zidane ı finale taşıyacaklar. ;) Benimde gönlümden Fransa nın galibiyeti geçiyor.
Brezilya'yı,ilk kez "dişli" bir rakip karşısında izleyeceğiz.Eğer ki bu maçta da durağan,istikrarsız oyunlarını tekrar ederlerse işleri zor olur.O sebeple mutlaka bir üst vitese geçmeleri gerekli.Ronaldinho ve Adriano'nun da artık birşeyler yapma zamanı geldi.
Fransa,turnuvaya çok kötü başlayıp,giderek yükselen bir ivmeye sahip.Gün geçtikçe daha iyi oynadılar.Tuareg de oyuna ağırlığını koyarsa Fransa bir kez daha pek çok insanı üzebilir.
benim için de maçın en büyük merak konusu brezilya'nın gerçekten iyi bir takıma karşı ne yapacağını görmek olacak.. bugüne kadar hem kendileri rakipleri fazla takmaz havadaydı, yandaşları da kasmıyoruz kendimizi söylemlerindeydi (ki bir nebze hak vermemek mümkün değil), ancak kolay rakiplerden sonra bir anda şok pres gibi fransa çıkınca nasıl adapte olacaklar ve oyunlarını yukarı taşıyabilecekler mi bakalım.. herşeye rağmen brezilya'yı maçın favorisi olarak görüyorum, bence geçecekler turu ama çok keyifli bir mücadele olacak o kesin..
Fransa'nın turu gececegini hissediyorum..
Belki futbolla alakası yok ama bizi sevmeyen burnu büyük Fransızların sevinmesini istemiyorum. Haydi Brezilya!
Ribery sevinmesin köpek herif,RONİ VE ADRİANO için brezilya!!!
Tabi aptal Parreira izin verirse...
Brezilya tek forvet Ronaldo, Juninho 11 de
bu arada dünya kupasında en çok heyecan ve merakla beklediğim maç bu kaldı, brezilya-ingiltere maçı favorimdi ama olmadı (düşündüm de ingiltere-fransa da hiç fena olmazdı).. belki brezilya-italya finali olursa yerini tutar..
iddialiyim fransa banko alacak..ne fransa ne bresilyayi tuttuyorum ama fransa alacak...chelsea maclarinda ronaldinho cok etkisizdi cunku onu makalele dakika dakika markaj ediyordu...vierada kakayi tutarsa bresilya cok zorlanacak. Yani bresilya bu maci alacaksa, juninhoya cok is dusecek..ama karsilarinda ribery-zidane ikilisi cok bos olacak gibime geliyor. fransa cok da sansli
iki takım da bana göre en iyi 11'leriyle çıkıyorlar, brezilya'da emerson yerine gilberto silva'yı doğru buluyorum ama adriano değil de ronaldo'nun oynamasına katılmıyorum (işin kötüsü ronaldo oyundan da çıkmaz, çıkarsa juninho veya ze çıkıp robinho girer).. brezilya'nın bu taktikle oynaması gerektiğini turnuvadan önce de yazmıştım, iş sıkıya gelince parreira da doğru yolu buldu..
Brezilya (4-4-2)
1-Dida; 2-Cafu, 3-Lucio, 4-Juan, 6-Roberto Carlos; 17-Gilberto Silva, 11-Ze Roberto, 8-Kaka, 19-Juninho Pernambucano; 10-Ronaldinho, 9-Ronaldo
Teknik direktör: Carlos Alberto Parreira
Fransa (4-2-3-1):
16-Fabien Barthez; 19-Willy Sagnol, 15-Lilian Thuram, 5-William Gallas, 3-Eric Abidal; 4-Patrick Vieira, 6-Claude Makelele; 22-Franck Ribery, 10-Zinedine Zidane, 7-Florent Malouda; 12-Thierry Henry
Parma Maniac
01-07-06, 22:58
iki takım da bana göre en iyi 11'leriyle çıkıyorlar, brezilya'da emerson yerine gilberto silva'yı doğru buluyorum ama adriano değil de ronaldo'nun oynamasına katılmıyorum (işin kötüsü ronaldo oyundan da çıkmaz, çıkarsa juninho veya ze çıkıp robinho girer).. brezilya'nın bu taktikle oynaması gerektiğini turnuvadan önce de yazmıştım, iş sıkıya gelince parreira da doğru yolu buldu..
Brezilya (4-4-2)
1-Dida; 2-Cafu, 3-Lucio, 4-Juan, 6-Roberto Carlos; 17-Gilberto Silva, 11-Ze Roberto, 8-Kaka, 19-Juninho Pernambucano; 10-Ronaldinho, 9-Ronaldo
Fransa (4-2-3-1):
16-Fabien Barthez; 19-Willy Sagnol, 15-Lilian Thuram, 5-William Gallas, 3-Eric Abidal; 4-Patrick Vieira, 6-Claude Makelele; 22-Franck Ribery, 10-Zinedine Zidane, 7-Florent Malouda; 12-Thierry Henryhani çift forvetli Fransa'nın daha başarılı olacağını düşünüyordun bu kadro içinde? tek forvetle nasıl en iyi 11 oldu?
Belki futbolla alakası yok ama bizi sevmeyen burnu büyük Fransızların sevinmesini istemiyorum. Haydi Brezilya!
Aynen.. Normalde tutmam Brezilya'yı ama bu aksam ben de Brezilya'nın kazanmasını istiyorum..
Ayrıca Brezilya ne kadar kötüde oynasa her an gol atabilen bir takım oldugu icin galibiyete daha yakın, bence..
Tahmin ettiğim gibi turnuvada pek fazla etkili olamayan Adriano kenarda Ronaldo sahada. Bu arada iki takım da pozisyonla başladı bu maç da zevkli geçmeye aday.
Ne kadar kötü maç olmakta
zizou gonulleri kazaniyor..bir efsane oldugunu gosteriyor
Brezilya (4-4-2)
Fransa (4-2-3-1):
16-Fabien Barthez; 19-Willy Sagnol, 15-Lilian Thuram, 5-William Gallas, 3-Eric Abidal; 4-Patrick Vieira, 6-Claude Makelele; 22-Franck Ribery, 10-Zinedine Zidane, 7-Florent Malouda; 12-Thierry Henryhani çift forvetli Fransa'nın daha başarılı olacağını düşünüyordun bu kadro içinde? tek forvetle nasıl en iyi 11 oldu?
zidane iyi oynadığı için pek bir sorun yok tek forvette de, ayrıca brezilya'nın bile maçın önemine ve zorluğuna binaen tek forvet çıktığı bir karşılaşmada fransa'dan daha fazlasını beklemek saçma olur.. ama maç kötü giderse veya fransa geri düşerse, ilk değişikliğin dhorasoo, wiltord veya saha'dan ziyade trezeguet olması gerektiğini ve fransa'nın klasik 4-4-2'ye dönmesi gerektiğini düşünüyorum..
bu arada brezilya nasıl bu kadar kötü oynar hayret edilecek birşey.. demek ki rakiplerin kolaylığı vs ile pek alakası yokmuş takımın kötü oyununun, velhasıl turu geçmelerini çok zor görüyorum..
Zidane belli ki 2 mac daha oynamak istiyor.. Oldukca etkili bu macta da..
İlk yarının özeti;
Zidane, Zidane sonra yine Zidane :)
Bence fena değil maç bu arada Vieira karşı karşıya kalacaktı ama Juan biçti. R.Carlos Juan ile yan yana olduğu için muhtemel kırmızıdan kurtuldu Juan ve sarıyla yetindi.
Bu arada bu pası veren Zidane'ın hareketleri muhteşemdi.
Turnuvada hala Ronaldinho'yu göremedik diyebilirim.
Frikik var şimdi Dida resmen direğin dibinde duruyor yuh.
Yuh hakem yuh burada maç mı bitirilir.
bu bresilya ne balli takim ya
Frikik var şimdi Dida resmen direğin dibinde duruyor yuh.
bende ayni seyi dusundum :)
Şu Fransızlarıda oldum olası sevmem ama sadece Zidane adına kazansalarda fazla üzülmeyecegim herhalde.. Şu futbol efsanesini 2 mac daha izleyebilmek adına..
Ata burada mac mı bitirilir demissin ama, top barajdan dondugu anda bitirecekti, araksını dondu elini agzına goturdu, tam calacakken top Zidane'a geldi tekrar, Ona da ortalattı, o ortadan sonra bitirdi..
Hatta Brezilyalı futbolcular buna kızdı, hakeme dogru gitti hepsi devre düdügüyle birlikte..
Yani daha once top barajdan dondugunde bitirmesi gerekiyordu bence..
Bu arada, Ronaldinho mu Maradona mı deniyor ya, ben de Zidane olsun once demistim, hala aynı fikirdeyim. İkinci yarı gol atsa filan bile gorusum degismeyecek..
Haydi Zizou!
Fransa'yi sadece senin icin destekliyorum..
Brezilya yenerse de üzülmem bu arada, bunu da belirteyim..
Turnuvada hala Ronaldinho'yu göremedik diyebilirim.
Abi napacan Ronaldinho'yu bırak onu sen Zidane'i izle. :) Onu daha çok izleriz ama Zidane :(
Harika oynuyor yine, inşallah geçerler turu. Brezilya elenirse üzülürüm diyordum ama bu Brezilya elensin hiç üzülmem.
Çakacak Allah ın izniyle Fransa. Ben Brezilya nın da diğer maçlarına oranla daha derli toplu oynadığını düşünüyorum farklı olarak, tabii Fransa hayli sağlam takım olduğu için normal olarak kötülermiş gibi gözüküyor lakin bundan önceki maçlarına oranla daha iyiler, yoksa şimdiye kadar işi bitirirdi Fransa.
Gerçi her türlü çakacaklar inşallah :)
bu arada umarim gene 0-0lik mac olmaz...bir da zevksiz 120 dk. ve sonunda penaltilar...tek isik zizou
Vieria vurmasa Henry cakıyordu!
Ulan Vieira dokunmasan çakıverecekti Henry be. Zidane dan bir adrese teslim daha tabii :)
Aynı anda yazmışsınız :) Bu arada Barthez gene komediye başladı inşallah bir salaklık yapmaz :lol:
Brezilya biraz daha istekli başladı 2. yarıya.
Ya Henry ye bak yine ofsaytta, ya ne kadar rahat adam bu be :)
Bu arada ilk yarı sanki Fransa nın bir penaltısı da güme gitti, şimdi niye söylediysem durup dururken :)
Yok anam bu herif ofsayt manyağı, yalnız öndeki adam dokunmasa, direkt Henry ye gelse ofsayt olmayacaktı ki, çok salakça çıktı Brezilya defansı belirtmeden geçmemek lazım :)
cicinho-kafu değişikliği lazım bu takıma...
goooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllll
Henryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
attırdı sonunda zidane...helal olsun valla başka diycek bişey yok bu gol için...
Ahahahhahah çaktı be aslanım Henry :)
Zidane sen ne büyük bir futbolcusun be.......
Bu kadar salak savunma olmaz 3 stopere 5 forvet var.
gooooooooool Henry..zizoudan muthis pas
Parma Maniac
02-07-06, 00:16
GOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLL LLLLLLLLLLLL
GOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLL LLLLLLLLLLLL
THIIIEEEERRRRRYYYYYYYYYYY HEEEENNNRRYYYYYYYYYYYYYYY
yürü be Fransa, saldır be..
Zidane hakikaten mükemmel oynuyor sanki 25 yaşında gibi vallahi pes.
Bu arada trippoter in bir tespitine daha katılmadan edemeyeceğim, acilen Cafu - Cicinho değişikliği şart ki zaten sarı kartıda var, hamleleri ürkek kalacaktır.
Barthez saçmalamasa bari artık.
Cafu'nun kesin değişmesi lazım. Ayrıca Emerson'un yokluğu da çok hissediliyor.
Ribery harika getirdi çizgiye paralel gitti top.
Emerson hantal adam yalnız, bir değişiklik olmaz ki bence Silva ile başlaması büyük şansları oldu onlar için.
Ahhhh iki oluyordu ahhhh ahh.
Hantallık değil abicim orta saha çok eziliyor şu anda top yapamıyor Brezilya. Kuvvetli bir adam lazımdı oraya.
bugün örneğin portekiz-ingiltere maçında kim elense çok yazık olacaktı ama şu brezilya yarı finale çıkarsa hakikaten üzülürüm futbol adına, o yüzden aynen böyle devam fransa..
Ne hantallık değil anlamadım? Emerson mu hantal değil?
Ribery boş alan bulmaya başladı etkili olabilir.
Hayır sorun hantallık değil demek istiyorum.
brezilya'da bu ronaldo hegemonyası olduğu sürece hiçbir şey olmaz, gitti adriano'yu aldı yine iki hantal adam ileride.. çıkar yahu ronaldo'yu, orta sahadan birinin yerine de al robinho'yu en azından oyuna hareket gelsin (iyileşti mi ki robinho?)
Ribery karşı karşıya kaçırdı.
Hah şimdi jeton düştü bende :)
Lakin demin Silva nın yaptığı dalışta görüldüğü gibi bunu Emerson yapamaz mesela :)
Malup takım hem daha hızlı atağa çıkmak zorundadır ve hızlı top çevirmek zorundadır, hem de top rakibe geçtiğinde hızla geriye dönemek zorundadır, bu bağlamda keşke Emerson girse oyuna :)
Tabii ağır ama çok iyi kademe yapan bir adam, maçın başında başlasa belki Brezilya da kapalı oynasa işler değişebilirdi, orası ayrı. Yine de ben hazetmiyorum kendisini belirteyim bir daha :)
Allah ın hırbosu bize maç biterken gol atmıştı, it Emerson bak hatırladım yine kıl oldum :)
Ulan Ribery be ahhhh yine 2 olmadı.
Yani sadece önlibero olarak değil çok da iyi top yapan bir oyuncu ve hatırlatırım Appiah bunun yedeğiydi :)
Yalnız bence Fransa turnuvanın en iyi futbolunu oynuyor şu anda.
brezilyadan takım olarak beklenen hadiseyi zidane tek başına yapıyor fransada...
Zidane
Zidane
Zidane
Yuh be adam, yemin ediyorum güzel harekete doydum sonunda.
Pereria 94 şampiyonlugunda da Brezilya'ya böyle tatsız tuzsuz futbol oynatmıstı.. Ama o şampiyonlukta Pereria'dan cok Romario ve Dunga faktörü vardı.. Şu anki Brezilya'da o oyuncular gibi maca agırlıgını koyabilen bir futbolcu yok şu ana kadar.. Bir sürpriz olmazsa elenecekler gibi görünüyor..
Hehe haklısın ama bende sana Juninho nun, Kaka nın, Ronaldinho nun top yapamadığı yerde Emerson a mok yemek düşer dermişim şimdi eheheh :)
Bu arada, çok doğru bir tespit, Fransa bu futbola devam ederse, diğer takımların hepsi yalan olur.
Abicim işte bu adamların top yapamamasının nedeni fizik olarak yetersiz kalmaları ben de onu diyorum :) Makalele-Vieira ezdi resmen bu oyuncuları. Bu arada Cicinho-Kafu değişikliği yapıldı.
Bir yandan da hızlı Govou giriyor Ribery çıkıyor ve büyük alkış aldı.
45 de yapılması gereken değişikliği yeni yapıyo pareira...cicinho giriyo-kafu çıkıyo...yalnız fransa kapanmadığı için brezilyanın gol bulması zor...fransa çok iyi bir taktikle oynuyor.Arjantinin yapamadığını yapıyor ve çok akıllıca yapıyor bunu...
Govou kardeşim kanat savunmasını ihmal etmeyelim ona göre :)
Almak lazım bu Ze Roberto yu 32 motuziki :) 3 sene daha taş gibi oynar :)
Kornerden kontraya çıkılıyor en önde koşan Zidane anlamıyorum doping mi yapmış nedir :D
Bu arada Wiltord girecekmiş aman diyorum ben olsam Diarra'yı alırdım kalmış 10 dakika.
Kazma Robinho dağa taşa attı topu :)
Bravo Robinho, hep böyle kardeşim :)
Brezilya'nın ilk gol pozisyonumuydu bu ? Robinho'nun şutu 60 metre yukardan auta cıktı..
Bence de çok saçma değişiklikler oldu, her ne kadar iki kanat adamı yoruldu iseler de, çıkanların savunma anlayışları her türlü daha iyi bence. Özellikle Brezilya nın artık beklerini de devamlı ileri çıkaracağını düşünürsek bana saçma geldi değişiklikler.
Yine yaptık ukalalığımızı, nedir teknik direktörlerin bizden çektiği canım :)
brezilyada maçın başında olması gereken kadro şu an sahada tabi ronaldo-kaka değişikliği dışında...
Ya bu Domenech hasta bir herif yani hakkatten hasta.
Da bu da girdi hemen ofsaytta kaldı, öögh geldi Fransız forvetlerinin ofsaytta kalmasından :)
Ulan Ronaldo iki dakka adam ol oynama be, maç biterken başımıza iş açıyor.
ronaldo resmen kendi taktı ayağını...ne çirkef adam yaa...
Sahtekar Ronaldo ya beleşten frikik kazandırdı alakası yok faulle :(
Bir oh çekiyorum ahahahhahah :)
Ronaldinho fena vurmadı ama dışarı :D (Ronaldinho'nun dişleri bunlar :D )
Ulan Saha bunu atmayacan da neyi atacan.
Aferin Gallas aferinnnnn.
Zidane daha ne yapsın be kardeşim.
Ulan bu Ronaldo yakacak bizi, bitsin artık şu maç.
Ronaldinho hiçbirşey yapamadan turnuvayı kapamak üzere..
Dünya kupalarında bir varlık gösteremedikten sonra kulüp takımında ne yaparsa yapsın hep iyi futbolcu olarak anılır.. Efsane olabilmek icin dünya kupalarına damgasını vurması gerekir.. Herşeye ragmen Brezilya'da yine ne varsa Ronaldo'da var..
Hadi 1 dakika kaldı dayanın be.
Bitti bitti diyebiliriz artık :) Horozlar yaptı yapacağını :lol:
fransaya bak yaaa...bu saatten sonra finalin adı bellidir beyler: İtalya-Fransa...
Ahahah şerefsiz Brezilya yıkıl gözüm görmesin seni, yüürrrüüü anca gidersin :)
(Sanki biz farklı bir şey yaptık Arjantin olarak eheheh)
Ulan dünden sonra ne güzel bir gün oldu be, hem İngiltere hem Brezilya elendi, içerim ulan ben bu gece ahahah :)
Zidane sen ne büyük bir futbolcusun.
Heytt beeee :) Futbol kazandı turu sonuna kadar hak ettiler. Zidane zaten efsaneydi kupayı da alırsa bir Pele-Maradona gibi anılabilir bu turnuvada.
oh be....dunya kupasi Euro 2006 oldu :)
Süper oldu süper...
Zidane ders verdi,Roni de daha çok fırın ekmek yemesi gerektiğini öğrendi.
Fransa'ya helal,Brezilya'ya kapak olsun...
Parma Maniac
02-07-06, 00:55
ohhh beeeeeeeee :lol:
Allahın paçoz Parreira'sı yürü evine o aptal futbolunla..
Thierry Henryyyyyy :lol:
Süper oldu süper..
Ben demistim demeyi sevmem ama ben demistim :) Bu Fransa cok gereksiz yere kücük gorulmeye baslandı diye..İnanılmaz iyi oyuncuları var hala. Ve aslında bu jenerasyona bir sampiyonluk daha yakısabilir..
Ronaldinho-Maradona tartısmaları sanırım artık bitmistir. Zizou abisinden örnek alsın biraz..
Ribery..Ah ulan ah..70 yasına gelsem de icim yanacak sanırım bu adam icin.. Domenech cıkarmasa bence kesin gol atacaktı. Essek gitti Govou'yu soktu..
Bu arada Brezilya o kadar kupayla alakasız ki, mac sonu goruntulerde bir tane aglayan Brezilyalı oyuncu goremedim.. Oha diyorum..
İyi oldu iyi..
adam bütün turnuva yattı, hala en kritik anda en beceriksiz olduğu işte topun başına geçiyor, halbuki roberto carlos'un o noktadan kaç tane yerden füzesi var acaba..
ama iyi oldu zaten faul olmayan bir pozisyondu (thuram'ın o kadar itirazı boşa değilmiş), es kaza gol falan olur, bu brezilya bir de maçı uzatmaya götürürdü.. hakeden kazandı, demek ki daha önceki maçlarda futbol oynamadıkları zaman 'ne yapsın adamlar, parende atıp mı gol atsın' diyen yorumcuların ne kadar haksız olduğu ortaya çıktı..
Ronaldinho hiçbirşey yapamadan turnuvayı kapamak üzere..
Dünya kupalarında bir varlık gösteremedikten sonra kulüp takımında ne yaparsa yapsın hep iyi futbolcu olarak anılır.. Efsane olabilmek icin dünya kupalarına damgasını vurması gerekir.. Herşeye ragmen Brezilya'da yine ne varsa Ronaldo'da var..
Zidane gibi olması lazım yani :)
Ben bir Euro 2000 finalinin rövanşını bekliyorum artık İtalya-Fransa. Ama İtalya'yı sevenler alınmasın Fransa kazansın istiyorum(daha Portekiz de var yahu).
Şu Zidane bu turnuvadan şampiyon çıksın be haketmiyor mu?(duygu sömürüsü yapıyorum)
Zizou Zizou Zizou Zizou Zizou....
Hakikaten şu ruhsuz oyuncuların tur geçememesine çok sevindim zaten şansları olmasaydı ilk turda bile ziyan olabilirlerdi.
Roni Ronıdır yıne hıc mrk etmeyın :)
Ha yok biz Ronaldinho bitti dedik..Kötü futbolcu dedik..
avrupadaki olan futbol zekasi bu turnuvada herkese cok iyi ders verdi.. bana gore euro 2006nin en iyi dort takimi finalde
Güney Amerika takımı olmadan yarı final ben sizin kadar sevinmedim bu duruma ne yalan söyleyeyim
Dediniz diyen kım
:karisik:
kotu futbolcu degil ama dunyanin en degerli oyuncusuda degil, hatta belkide barcelonanin en degerli oyuncusu degil. millet adami direk maradonna etti ama goruyoruz aralarinda ucurum var.
Fransız hocası Trezeguet ile kavga etmiş heralde adam Sahayı tercih ediyor oyunucu değiştirrken bile nasıl iş bu ya?
Fransa alerjim nedeniyle Brezilya'yı tutuyordum ama 2. yarıdan itibaren iyi oynayan kazansın moduna girdim.
Son maçı olmasını bekleyenlere Zidane harika bir ders verdi...
Yine de yarı finalde gönlüm Portekiz'den yana olacak (Artık Scolari ile ne kadar olursa!)
ah roni'm ne çok üzmüşün sen senelerdir insanları ilk kötü oyununu bekler olmuşlar.şu eleştiriler biraz daha artsın,biraz daha hırs yapsın da seneye copa del rey'i de eklesin la liga ve cl'nin yanına.
Rezil Brezilya vardı sahada,Fransa ise eski günlerini aratmıyordu...Zidane yasına ragmen bu macta Ronaldınho ve diğerlerine ders verdi...Fransayı sevmedıgım ıcın Brezilyayı tuttum...Fransa gol atsın ıstedım belkı Brezılya oyuna katkısını koyar diye ama Fransa golu bulduktan sonra hepsı dagaldı...Artık umudum PORTEKIZ
Brezilya için bir benzetme bu turnuvadan sonra :
biREZİLya :D
Tam Star başlığı olmuş hehehe :)
He he Star'da çalışabilirim o zaman :)
Bu arada az önce yanlıs duymadıysam Ümit Aktan Ronaldinho'ya Ronal-denyo dedi :).
Kimsenin burada Ronaldinho'ya bir antipatisi oldugunu sanmıyorum.. Hatta aksine keske Ronaldinho çıkıp show'unu yapsaydıda gözlerimizin pasını silseydi. Ama kupada hicbirsey oynamadı.. Dünya kupalarına damga vuramayan oyuncularda efsane degil şehir efsanesi olarak kalırlar.. Gecmişi inceledigimizde bu cok acık gözüküyor.. George Best gibi bir efsane K.İrlanda'lı olmanın dezavantajını yasamıstır.. Veya yakın tarihten Futre, Detari, I.Rush gibi isimler bir Roger Milla kadar bile tanınmıyor şu anda.. Mesela Rush bir Alman veya İngiliz olsaydı belkide dünyanın gelmiş gecmis en büyük golcüleri arasında anılırdı adı..
Ronaldinho istedigi kadar şampiyon yapsın Barcelona'yı, Pele, Maradona hatta Zidane'la birlikte anılmak istiyorsa mutlaka dünya kupalarında birşeyler yapmalı..
ben halen şaşkınlık içindeyim açıkçası ronaldinho'nun kupa performansına, nasıl böyle oynadı anlamıyorum, bir sebep de bulamıyorum.. bunda brezilya'nın asla bir barcelona gibi sistem takımı olmamasının büyük etkisi var tabi ama yine de bu kadarını açıklayamıyorum.. hoş bana göre ciddi ciddi büyük bir yetenek olan kaka da hiç gözükmedi, o yüzden brezilya'nın havasında mı suyunda mı birşey var anlamış değilim..
Parma Maniac
02-07-06, 02:02
2002 Dünya Kupası'nda gayet şahane işler yaptı.. o bir şeyler yeteri kadar var yani.. nedir yani yahu.. böyle saçmasapan şey mi var? Zidane kadar olamazmış? sapına kadar Fransa taraftarıyım ama böyle saçma şey de olmaz ki.. Fransa WC 2002'de gol atamayarak elendiğinde dalga mı geçseydik Zidane'la? Son maçta Danimarka maçında neden takımını galip getiremedin de elendin böyle büyük futbolcu mu olur deseydik? Fransa daha dünya kupasını kazanmadı.. elenirlerse yarı finalde ya da finalde kaybederlerse ne olacak? ikisinin de 1 dünya kupası var.. Ronaldinho'nun 2010 ve 2014'teki hakları da saklı duruyor.. nedir, nesi üstündür yani?
Zidane adam olsaydı da son 2 yıldır Real Madrid kepaze olurken bir şeyler yapsaydı.. WC artık 0 70-80lerdeki etkisine sahip değil, ister kabul edin, ister etmeyin..
sen sahada pestil ol 2-3 senedir, yalan ol.. sonra çıkıp 2 maçla yok kral, yok efsane.. futbol öğretiyor..
gerizekalı Parreira yüzünden sol çizgiye hapsedilmiş Roni'nin Juventus'taki sağ açık Henry'den farkı olamazdı zaten.. serbestliğini de almış elinden, dallama Ronaldo üzerinden oynamaktan başka bir şey yapmadı.. hah Fransa'm, Henry'm için iyi oldu orası ayrı da şu adama laf atmaya ne gerek var..
gören de Zidane'ı bu turnuvada takımı taşıyor falan sanacak.. Fransa'da Zidane'dan iyi 4-5 tane oyuncu sayarım her maç.. Zaten grup maçlarında da takıma zarar verip oynasın mı oynamasın mı diye konuşulan bir adamdı..
Euro 2004'te Pires'i sağ çizgiye alıp sola Zidane koyan Santini ve o Fransa'yı da hatırlıyoruz.. daha 2 yıl geçmedi üzerinden.. birkaç hocanın dallamalığı yüzünden hiçbir futbolcuya bir şey olmaz merak etmeyin..
Evet günümüz futbolunda Şampiyonlar Ligi daha prestijli hale geldi Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonasından
Namelessonegs
02-07-06, 02:10
Bonus denen Ribery, dünya kupasının en degerli oyuncusu secilirse kimse sasırmasın..Roni'nin pabucunu dama attı bu turnuva da..Brezilya cok rahat kazanırım havalarında oynadı tüm turnuva boyu ve boyunun ölcüsünü aldı...Aslında Fransızlardan daha sempatikler ama sempatik olana kupa vermiyolar..Sempati güzeli olsunlar onlar :D
2002 Dünya Kupası'nda gayet şahane işler yaptı.. o bir şeyler yeteri kadar var yani.. nedir yani yahu.. böyle saçmasapan şey mi var? Zidane kadar olamazmış? sapına kadar Fransa taraftarıyım ama böyle saçma şey de olmaz ki.. Fransa WC 2002'de gol atamayarak elendiğinde dalga mı geçseydik Zidane'la? Son maçta Danimarka maçında neden takımını galip getiremedin de elendin böyle büyük futbolcu mu olur deseydik? Fransa daha dünya kupasını kazanmadı.. elenirlerse yarı finalde ya da finalde kaybederlerse ne olacak? ikisinin de 1 dünya kupası var.. Ronaldinho'nun 2010 ve 2014'teki hakları da saklı duruyor.. nedir, nesi üstündür yani?
Zidane adam olsaydı da son 2 yıldır Real Madrid kepaze olurken bir şeyler yapsaydı.. WC artık 0 70-80lerdeki etkisine sahip değil, ister kabul edin, ister etmeyin..
sen sahada pestil ol 2-3 senedir, yalan ol.. sonra çıkıp 2 maçla yok kral, yok efsane.. futbol öğretiyor..
gerizekalı Parreira yüzünden sol çizgiye hapsedilmiş Roni'nin Juventus'taki sağ açık Henry'den farkı olamazdı zaten.. serbestliğini de almış elinden, dallama Ronaldo üzerinden oynamaktan başka bir şey yapmadı.. hah Fransa'm, Henry'm için iyi oldu orası ayrı da şu adama laf atmaya ne gerek var..
gören de Zidane'ı bu turnuvada takımı taşıyor falan sanacak.. Fransa'da Zidane'dan iyi 4-5 tane oyuncu sayarım her maç.. Zaten grup maçlarında da takıma zarar verip oynasın mı oynamasın mı diye konuşulan bir adamdı..
Euro 2004'te Pires'i sağ çizgiye alıp sola Zidane koyan Santini ve o Fransa'yı da hatırlıyoruz.. daha 2 yıl geçmedi üzerinden.. birkaç hocanın dallamalığı yüzünden hiçbir futbolcuya bir şey olmaz merak etmeyin..
:buyuksun:
insan değilsin sen.
Demokrasilerde bahaneler tükenmez.. :)
UmBeRtO GS
02-07-06, 02:45
Hahaha
bREZİLya :)
Onlar gitsin anca Nike reklamlarında samba yapsınlar, işte mücadele eden takımın karşısına çıkınca böyle rezil olurlar...
Koşmadan ayağına pas bekleyen 23 yaşında daha dünyaları ben yarattım havasına girerse Ronaldinho efendi işte böyle kepaze ederler adamı. Beyefendi havalara girdi, en iyi benim dedi gördük turnuvanın belkide en kötüsü oldu...
35lik Zidane futbol dersi verdi... Ronaldinho umarım birşeyler kapmıştır, kendisine ders olsun. Mücadele etmeden, koşmadan adam olunmayacağını!!!
Helal olsun Fransa şu kendilerini dünyanın kralı zanneden artistlere haddini bildirdin..
Allez Les Bleus!
ah roni ah nasıl kepaze etmişsen zidane'ı son 3 sene bir maçı bekler olmuş herkes.bu bile kanıtlar ne kadar büyük olduğunu.sen git son 3 senesinde kepaze et bi adamı tek maçla atıp tutsun herkes.çok büyük adamsın valla :)
2 ay sonra da topic açılır Barca ile döktürürken insan değilsin sen Ronaldinho diye :) Yapmayın arkadaşlar eleştirirken birini yerin dibine sokup diğerini Evereste çıkarmasak, tamam Roni hiçbirsey oynamadı Zizu süperdi bu turnuvada ama son 2 senede adam La Liga ve CLnin en değerli oyuncusu o kadar da kolay değil bitirmek hemen adamı
2 ay sonra da topic açılır Barca ile döktürürken insan değilsin sen Ronaldinho diye :) Yapmayın arkadaşlar eleştirirken birini yerin dibine sokup diğerini Evereste çıkarmasak, tamam Roni hiçbirsey oynamadı Zizu süperdi bu turnuvada ama son 2 senede adam La Liga ve CLnin en değerli oyuncusu o kadar da kolay değil bitirmek hemen adamı
roni son iki sezon la liganin en degerli oyuncusu olabilir ama CLde degil. Bu degerlendirmeyide yaparsan, ingilterede son iki sezonun en degerli oyuncusu lampard.
cl'de nasıl olmuyor o da ayrı bi güzellik tabi.2 sene önce victor valdes'e elendi stamford bridge'de attığı fizik kurallarını zorlayan gole rağmen.bu sene de kupayı kazandırdı.neyse nasıl olsa gerçekler ortada.lampard kazandıramadı bi cl pardon ya roni kepaze etmişti chelsea'yi :)
Kesinlikle! Lampard kadar istikrarlı biri var mı Premier Ligde son 2 sezon adam maç kaçırmadı ve rekor kırdı (premier lig 'de 164 maçlık arka arkaya forma giyme) ve CLde kesinlikle Roni bana göre en değerli oyuncu geçen sezon
bu arada lampard'ı küçümsediğim sanılmasın kesinlikle şahane bi oyuncu ama 2 senedir final göremeyen adam cl'de en değerli oyuncu olamaz.
Bence Brezilya Milli takim duzeyinde dususe 98 Dunya kupasinda basladi. Htirlayan varmidir bilmiyorum ama 2002 de dahi Brezilya maclari oyle ama boyle kazaniyordu.Biz bile 3.oldugumuz o kupada iki kez salakligimizdan kacirdik Brezilyayi elimizden.
Brezilya herseyi ben yarattim,ne yapar ne eder maclari aliriz havasinda oynuyor en buyuk hata burada...Takim olarak efektiflikleri yok.Bireysel olarak ve rakip[ takimlarin BREZILYA kabusu nedeniyle bir cok maci aliyorlardi. Brezilya kendine olan ASIRI GUVENDEN kaybetti.
chelsea 10 kisi kalmasaydi, sizce barcelona stamford bridgede 2-1 galip gelebirmiydi? Iki yil once 4-2 yenildiler ve o maci kazandiran isimler lampard ve terry. Iki yil once en iyi oyuncu lampard oldugunu soylemiyorum ama roni degildi. Shevchenko olabilir, Gerard olabilir ama ikinci turda elenen bir oyuncu o turnuvanin yildizi olamaz.
Gecen sene Roni barcaya cok katki yapti, ozellikle barcelonda olan chelsea maci ve milandan olan mac. Ama ingilterede olan chelsea macin asil yildizi messi ve eto'odu ve turu getiren mac buydu. Milanda olan macta giulynin muthis vurusuda olmasaydi, belki barca tur atlamazdi (arti milanin net gollu verilmedi)
Finale gelince barca cok zorlandi ve roni sahada cok etkisizdi, hemde rakip 10 kisi oynarken. Bana gore cok sansli iki gol bularak, ve fazla baski kormadan, galip geldiler.
CLde gecen senin asil yildizi Henry...Madridi ispanyada maglup etti, juventusun butun zaflarindan faydalandi, villareal karsinda biraz vasatdi ama ingiltere olan macta gene iyi oynamisti, ve finalde saysiz posizyona girmisti. Arsenal 10 kisi oynamalarina ragmen tek basina hucum eden kisiydi. Bide Henry hem takimina liderlik yapti ve genclerle dollu bir takimla finale kadar cikti. Benim icin CLde gecen senenin tartismasiz yildizidi.
Ispanya liginde bencede son iki yillin en iyi oyuncusu roni'di..fakat da once dedigim gibi, ingilterede son iki yillin en iyi oyuncusu lampard'di..Lamparda CL'de cok basarili oynadi..peki o zaman niye roniye super super yildiz diyoruzda lamparda sadece yildiz deniliyor? Neden roni zidane, maradona ve pele gibi yildilzlarla aniliyorda lampard edilmiyor? Yani sif adam her macta estetik hareket yaptigi icin megayildiz demiyelim.
Ben bugun, bi cok mac gibi, zizouyu ayakta alkisladim; gecmiste Hagiyi sayisiz defa ayakta alkislamistim. Roni bir BUYUK macta boyle bir perfomans gosteremedi (2004-2005 sezonunda stamford bridgede guzel oynadi ama takimi 4-2 maglup oldu sonucta, ve bir LIG macinda Madride karsi attigi iki super gol/oyunu vardi ama sadece bir lig macidi) Roniyi severim...guller yuzlu, ve iyi bir insana benziyor. Fakat super yildiz diyeceksek once kendini bu seviyede gostermeli. Ondan sonra bu tarz efsane isimlerle seve seve andiralim
Geçen sezonun en değerli Cl oyuncusu Roni iki sezon önceyi nerden çıkardın? Ayrıca Henry final maçında ne yaptı karşı karşıya iki tane net pozisyon kaçırdı senin kriterlerine göre O da olmaz en değerli oyuncu. Ayrıca Milan maçında Giulye asist yapan kimdi herhalde onu da Henry yapmıştır Ronaldinho kılığına girip. Bakıyorum da Arsenal değil de Henry tek başına finale çıkmış, Lehman,Pires,Hleb,Ljunberg,Fabregas,Cenderos,Toure adam değil zaten hepsi gencecik yeni yetme. Ronaldinho takım oyunu ile Messi,Eto ile, formsuz Larson ve Giulyi bile oynatabilme yeteneği ile tartışmasız geçen sezonun dünyada en iyi oyuncusu. Zaten son iki senenin Player of the World ödülünü kim aldı haberin var mı acaba?Demek ki bütün otoriteler, bütün teknik direktör ve spor yazarları yanlış karar vermiş 2 senedir... ;)
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/brazil.gif BREZILYA 0-1 FRANSA http://www.cimbom.gs/resimler/flags/france.gif
Stad: Frankfurt World Cup Stadyumu
Hakem: Luis Medina Cantalejo
Fransa Zidane'ın müthiş performansı, Ribery'nin çabukluğu, Vieira'nın ortasahadaki presi, Henry'nin bitiriciliği ve defansının uyumu ile bir futbol devini dize getirdi. Maçın ilk 15 dakikasından itibaren oyun kontrolünü eline alan ve oyunu istediği gibi yönlendiren Fransa, Zidane'ın serbest vuruşundan gelen topa muhteşem bir bitiricilikle gelişine topu üst ağlara takan Henry'nin golü ile yarı finali yakarken, Brezilya yine ofansif bir futbol ortaya koyamadı. Koşmayan mücadele etmeyen Brezilya'nın kendi futbolunu da gözden geçirmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıktı.
Özetle Zizou ve arkadaşları İspanya'dan sonra Brezilya'yı da elemeyi başardılar. Fransa Latin kanı dökmeye devam ediyor ve şimdi latin ekolunün en teknik takımı ile karşılaşacaklar. (Küçük bir hatırlatma: Bu satırların sahibi Almanya-Portekiz finali derken bir çok arkadaşı (bu forumdan ve başka ortamlardan) olur mu canım amma yaptın diyorlardı..)
Zidane-Henry patentli golü izlemek için TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1289)
Lafı insanın arka taraflarıyla algılamanın eşsiz örnklerinin sergilendigi bir topikle daha karsı karsıyayız anladıgım kadarıyla..
Kimse Ronaldinho kötü futbolcu, Ronaldinho işe yaramaz, Ronaldinho bitti, Ronaldinho Zidane'dan yeteneksiz demiyor. Diyen çarpılır zaten.
Ronaldinho mükemmel ötesi bir oyuncu. Aksini düsünen yoktur sanırım..
Benim tek soyledigim, o kadar havaya sokuldu, o kadar havaya girildi, o kadar büyütüldü ki, Maradona ile karsılastırmaya, hatta Maradona da kim ki yahu dnmeye baslandı..Ben de diyorum ki, once futbol tarihine Zidane kadar gecsin, Zidane kadar büyük isler yapsın, ondan sonra Maradona ile kyaslarsınız..Daha Zidane bil degil..
Mesele Şampiyonlar Ligi kazandırmaksa, Zidane da bunu hem de unutulmaz bir golü final macında Leverkusen'e cakarak yaptı..Bu seneki finalde ben pek hatırlamıyorum Roni'yi ya, neyse..Hmm Larssonn'du sanırım macı ceviren oyuncu, dogru..
Zidane Ronaldinho'nun yaptıklarını yapmıs, ustune bir de Dunya Kupası kazandırmıs, ustune bir tane de belki bırakırken kazandıracak.
Zidane kadar olsun, opsun basına koysun..Maradona'ya daha coooooooooooooooook var..
Ha bir de kendisine tavsiyem, daha az reklamlara, daha cok futbola versin kendisini..Maaşallah anlasmadıgı ürün yok gibi. Her yerde farklı bir ürünle Ronaldinho karsımızda. Her kim ki, bu performansla bunun alakası olmadıgını soyler, bence yanılır. Kesinlikle bu kadar cok saha dısı olaylara girmenin, bu performans dusuklugunde etkisi var. Cunku doyuyorsun artık, o kadar cok kazanıyor, o kadar cok dısardaki o parıltılı yasamın icine giriyorsun ki, mental olarak kaybediyorsun icindeki futbol tutkusunu.
Soyleyeceklerim bunlardir, hic sanmasam da, umarım anlasılmıstır bu sefer..
Maradona-Napoli örneğini unutmayalım demiştim zaten ben de Roni-maradona karşılaştırması yapanlara daha Maradonanın tırnağı olmadı. Benim düşüncem 4-5 maçla yıldız da olunmaz yerin dibine de sokulmaz bir futbolcu 94te Maradona doping yaptı bu Onun büyük futbolculuğunu sildi mi hayır benim demek istediğim de bu sadece
Tartısma şimdi mantıklı bir şablona oturdu bence..
Ronaldinho'nun futbolculugunu tartısmak komik olur.. Günümüzün 1 numaralı oyuncusu olduguna hiç şüphe yok.. Ama söz konusu olan efsaneler arasında yerini alıp alamayacagıysa özellikle dünya kupalarına damgasını vurması gerekir.. 2002 de iyiydi ama 2002'nin yıldızı tartısmasız Ronaldo'ydu.. 98 diyince Zidane, 94 denince Romario ve Baggio, 86 Maradona, 82 Rossi, 78 Kempes, vs... Böyle sürüp gider işte.. Bu manada Ronaldinho'nun henüz damgasını vurdugu bir kupa olmadı.. Efsaneler arasında yer almak icin mutlaka bunu başarması gerekiyor..
chelsea 10 kisi kalmasaydi, sizce barcelona stamford bridgede 2-1 galip gelebirmiydi? Iki yil once 4-2 yenildiler ve o maci kazandiran isimler lampard ve terry. Iki yil once en iyi oyuncu lampard oldugunu soylemiyorum ama roni degildi. Shevchenko olabilir, Gerard olabilir ama ikinci turda elenen bir oyuncu o turnuvanin yildizi olamaz.
Gecen sene Roni barcaya cok katki yapti, ozellikle barcelonda olan chelsea maci ve milandan olan mac. Ama ingilterede olan chelsea macin asil yildizi messi ve eto'odu ve turu getiren mac buydu. Milanda olan macta giulynin muthis vurusuda olmasaydi, belki barca tur atlamazdi (arti milanin net gollu verilmedi)
Finale gelince barca cok zorlandi ve roni sahada cok etkisizdi, hemde rakip 10 kisi oynarken. Bana gore cok sansli iki gol bularak, ve fazla baski kormadan, galip geldiler.
CLde gecen senin asil yildizi Henry...Madridi ispanyada maglup etti, juventusun butun zaflarindan faydalandi, villareal karsinda biraz vasatdi ama ingiltere olan macta gene iyi oynamisti, ve finalde saysiz posizyona girmisti. Arsenal 10 kisi oynamalarina ragmen tek basina hucum eden kisiydi. Bide Henry hem takimina liderlik yapti ve genclerle dollu bir takimla finale kadar cikti. Benim icin CLde gecen senenin tartismasiz yildizidi.
Ispanya liginde bencede son iki yillin en iyi oyuncusu roni'di..fakat da once dedigim gibi, ingilterede son iki yillin en iyi oyuncusu lampard'di..Lamparda CL'de cok basarili oynadi..peki o zaman niye roniye super super yildiz diyoruzda lamparda sadece yildiz deniliyor? Neden roni zidane, maradona ve pele gibi yildilzlarla aniliyorda lampard edilmiyor? Yani sif adam her macta estetik hareket yaptigi icin megayildiz demiyelim.
Ben bugun, bi cok mac gibi, zizouyu ayakta alkisladim; gecmiste Hagiyi sayisiz defa ayakta alkislamistim. Roni bir BUYUK macta boyle bir perfomans gosteremedi (2004-2005 sezonunda stamford bridgede guzel oynadi ama takimi 4-2 maglup oldu sonucta, ve bir LIG macinda Madride karsi attigi iki super gol/oyunu vardi ama sadece bir lig macidi) Roniyi severim...guller yuzlu, ve iyi bir insana benziyor. Fakat super yildiz diyeceksek once kendini bu seviyede gostermeli. Ondan sonra bu tarz efsane isimlerle seve seve andiralim
gelebilirdi tabi.sahayı tromso sahasına benzeten chelsea yusuf yusuf olmuştu maçtan önce.barça çiçek gibi oynuyordu.salak bi golle öne geçti chelsea sonra durduramayınca biçmeye başladı yedi kırmızıyı.sen öyle dersen 4-2lik maçta kalede adam gibi kaleci olsa chelsea eleyemezdi derim ben de.giuly o golü atmasaymış,pası bizim himmet ağa verdi zaten giuly'e.halamın bıyığı olsa muhabetti bunlar hep.cl çeyrek finali büyük maç olmuyor ya da yarı finali ama dünya kupası çeyrek finali büyük oluyor ne kadar tutarlı.
yürüyedur güleryüzlü,iyi bir insana benzeyen roni'm daha kazandıracak çok kupa var.
spree maclar 11-11 ken barca chelsea karsinda hep maglup durumdaydi..chelsea kirmiziyi yedikden sonra hep barca one gecmisti.
Arti Ronaldinho turnuvanin oyuncusu secildi cunku takimi kazandi; eger Arsenal kazansaydi, turnuvanin oyuncusu Ronimi olurmuydu? Arti unutmuyalim finalde gene 10 kisi olan bir rakipi yendiler, ve buna ragmen oyunu ceviren larssondu.
Ben Roniyi yerden yere vurmuyorum, benim dedigim sadece su: Roni BUYUK maclarda kac kez sizleri ayaga kaldirdi? Son iki dunya kupaya bakarsak ve bir cok CL maca bakarsak, aklima 1 mac geliyor ve o macta barca maglup olmustu (chelseaye 4-2). Dolaysiyla boyle bir odul verilecekse (hemde iki sene ust uste) roni bu tarz maclarin yildizi olmasi gerekiyor. 20 yil sonra bana zidanei sorsalar benim aklima bir cok mac gelir, ama roniyi sorsalar belki aklima bir kac nike reklami gelir.
ronaldinhonun şu an dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu tartışmak bile anlamsız ok.
ama şu zidane ın futbol güzelliğini de görmezden gelip fransa da zidane dan iyi 4-5 adam sayarım demek de insafsızlık olmuş. bırak fransayı turnuva da zidane ın şu futbolunun yarısını oynayan ya da oynayabilecek 4-5 adam sayabilir misiniz acaba?
seyretmekten keyif aldığım adamların başında gelmiştir hep zidane. topla bu kadar yumuşak bu kadar zeki çok az oyuncu seyretmişimdir.
spree maclar 11-11 ken barca chelsea karsinda hep maglup durumdaydi..chelsea kirmiziyi yedikden sonra hep barca one gecmisti.
Arti Ronaldinho turnuvanin oyuncusu secildi cunku takimi kazandi; eger Arsenal kazansaydi, turnuvanin oyuncusu Ronimi olurmuydu? Arti unutmuyalim finalde gene 10 kisi olan bir rakipi yendiler, ve buna ragmen oyunu ceviren larssondu.
Ben Roniyi yerden yere vurmuyorum, benim dedigim sadece su: Roni BUYUK maclarda kac kez sizleri ayaga kaldirdi? Son iki dunya kupaya bakarsak ve bir cok CL maca bakarsak, aklima 1 mac geliyor ve o macta barca maglup olmustu (chelseaye 4-2). Dolaysiyla boyle bir odul verilecekse (hemde iki sene ust uste) roni bu tarz maclarin yildizi olmasi gerekiyor. 20 yil sonra bana zidanei sorsalar benim aklima bir cok mac gelir, ama roniyi sorsalar belki aklima bir kac nike reklami gelir.
o senin aklınla kendi arandaki bi durum valla.zidane'dan 8 yaş küçük kendisi.8 sene sonra gerçekleri görmek isteyenin aklına çok maç gelecektir.gerçi isteyene şimdi bile gelir ya neyse.
kendisi beni büyük-küçük her maç ayağa kaldırıyor (istisnalar kaideyi bozmaz tabi ki).yine ayağı kalmayanların sorunu kendi ayaklarında araması lazım.
bir de hala kurtulamadın -se -sa'lardan.bak ne diyorum halamın bıyığı olsa amcam olurdu.yazık ama yok bıyığı.
(nou camp'taki maçta hakem 90da penaltı uydurmaSA -sen seversin diye yazdım- 11-11 kazanıyordu barça hakkı olan maçı.barça'nın golünü atan aklıma gelmedi ama şimdi kimdi sahi?)
o senin aklınla kendi arandaki bi durum valla.zidane'dan 8 yaş küçük kendisi.8 sene sonra gerçekleri görmek isteyenin aklına çok maç gelecektir.gerçi isteyene şimdi bile gelir ya neyse.
kendisi beni büyük-küçük her maç ayağa kaldırıyor (istisnalar kaideyi bozmaz tabi ki).yine ayağı kalmayanların sorunu kendi ayaklarında araması lazım.
bir de hala kurtulamadın -se -sa'lardan.bak ne diyorum halamın bıyığı olsa amcam olurdu.yazık ama yok bıyığı.
(nou camp'taki maçta hakem 90da penaltı uydurmaSA -sen seversin diye yazdım- 11-11 kazanıyordu barça hakkı olan maçı.barça'nın golünü atan aklıma gelmedi ama şimdi kimdi sahi?)
bende bi tarafdan bunu demek istiyorum, ronaldinhonun da en az 8 senesi var ve beklenen seviyeye ulasabilir..ulasirda...ama o maclari oynamadan once onu yasayan efsane ilan etmek yanlisdir.
bresilya dun cok yureksiz/isteksiz bir oyun gosterdi. Fransa cok iyi oynamis olabilir ama bu kadar ofansif guclu olan bir takim en azinla bir gol pozisyonuna girebilirdi. Yanilmiyorsam dakika 85e kadar sutlari yoktu. Ronaldinhoda dun her bresilyali kadar yureksiz/isteksiz oynadi. Boyle bir hakki yok cunku 200+ milyon bresilya da fazla bekliyor, en azinla bir muhcadele. Insan ulkesi icin bir ayri oynar...hele hele ceyrek finalde ve fransaya karsi (ki fransa bunlari da 8 yil once 3-0 yenmisti finalde) Eger 27 yasinda bir futbolcu bu azimi gostmiyorsa hic cikip oynamasin da iyi. Yani bir turnuvada kotu oynayabilir, bu her futbolcunun basina dusebilir, ama bu kadar isteksiz gorunmesi yanlis. Iyice simarmis ve yakinda duzelecegini hic sanmiyorum.
Ama nede olsa ronaldinho dunya stari cunku beckhamdan da fazla forma satiyor ve her nike reklaminda oynuyor. Bana ne ulkesi icin savasmiyorsa, onu ekran basinda seyreden fakir bresilyali cocuklara cevap versin.
ah roni ah nasıl kepaze etmişsen zidane'ı son 3 sene bir maçı bekler olmuş herkes.bu bile kanıtlar ne kadar büyük olduğunu.sen git son 3 senesinde kepaze et bi adamı tek maçla atıp tutsun herkes.çok büyük adamsın valla :)
Abi tamam iyi güzel Ronaldinho'yu savunuyorsunuz da Zidane'nın da kepazelik bir durumu yok yapmayın şimdi.
Ben her ikiisini de çok severim(imzamdan belli oluyor galiba) ama Ronaldinho'yu savunurken Zidane çok ağır eleştiriliyor, haketmiyor bunları bence. Son 3senesinde kötü oynamış olabilir ama o dönemde Madrid'de çok kötüydü. Şimdi Ronaldinho bu kupada kötü oynama hakkı var da Zidane'nın böyle bir hakkı hiç mi yok?
Bu kısmına katılıyorum. Ronaldinho bu turnuvada kötü oynadı diye onun büyük futbolcu olduğu gerçeğini değiştirmez. Zidane da 2002de kötü diye onun da büyüklüğünü etkilemez. Ama 2002deki kupayı ben Ronaldinho'ya yazmam :) Tam anlamıyla damga vuracağı bir dünya kupası olması lazım. İnş 2010'da gerçekleştirir bunu. :okey:
Aha bu kısmına da katılmıyorum Parma kardeşim. :) 2 maçla çıkıp kral olmadı ki bu aslan parçası. Zaten kraldı bir süre ara vermişti şimdi kaldığı yerden devam ediyor :) İnşallah final oynayıp kupayı alır da efsaneliği tescillenir.
Benim size itirazım Ronaldinho'yu savunmanıza değil. Tamam savunun da savunurken Zidane'i da bu kadar küçültmeyin lütfen. Valla bozuşuruz mızıkcılık yaparım olmuyor ama böyle :) (Aynısı Ronaldinho'yu eleştirenler için de geçerli)
son 3 sezonda ne yaptı zidane,real madrid'in kaç kupası var?
son 3 sezon kötü olması zidane'ın büyüklüğünü değiştirmez ki.takımın da etkisi vardı zaten zidane'ın kötü olmasında.
Zidanenin tek hatası Reale gitmekti zaten
italya-brezilya finalinin olaması için dualar ediyordum ama nafile. 94'ün intikamını acı çıkarıcaktı İtalya. Şanslıymış Brezilya. finalde duman olmaktan yırttılar 1-0'la.
evet bu futbolla nası finale çıkacaktı brezilya ama bala mala bekliyodum çıkmalarını.
Zidanenin tek hatası Reale gitmekti zaten
Bunun neresi hata ki? Son 10-15 yıla damgasını vurmus dünyanın en büyük futbolcusu, Fifa tarafından asrın en büyük takımı secilen Real Madrid'te forma giydi.. Bunun neresi hata? Gittigi ilk yıllarda şampiyonlar ligi, süper kupa, kıtalararası ve lig şampiyonluklarınıda yaşadı.. Yani Real Madrid formasıyla alınabilecek kupaların hepsini topladı.. Ama her takım gibi Real Madrid'de son 2 yıldır düşüşte.. Normal bir sürec bu.. Barcelona'da 99'dan 2005'e kadar gecen 6 yıllık sürecte hicbir başarı elde edememişti.. Bir takım devamlı zirvede kalamaz.. Kalsa tadı kalmaz zaten..
Beyaz forma çok yakışıyordu Zidane'a..
Gönül sarayım
03-07-06, 12:28
Fransa`nın kazanacağını tahmin ediyordum. Maalesef böyle güzel bir maçı ben izleyemedim. Elektrikler kesildi. :agla:
Ben katılmıyorum Juvedeki Zidane nerde Realdeki Zidane nerde? Benim Real günlerinden aklıomda kalan Leverkusene attığı gol sadece. Bence Juvede kalmalıydı
Sen pek takip etmemişsin o zaman Zidane yi Real de sevgili kardeşim :)
Buluşulması kaçınılmaz olan bir ikili idi ve buluştular zamanı gelince.
tabi ki real'e gidecekti bir nevi kaçınılmaz sondu ama benim de aklıma zidane deyince hep juventus günleri gelir, o zamanlar gerçekten tarif edilemez mükemmel bir futbolcuydu..
Sen pek takip etmemişsin o zaman Zidane yi Real de sevgili kardeşim :)
Buluşulması kaçınılmaz olan bir ikili idi ve buluştular zamanı gelince.
ne bakımdan kaçınılmazdı :)
Kariyerinde düşüşse geçmek isteyen yıldızların kaçınılmaz sonu bknz Figo,Beckham,Ronaldo,owen :)
Kariyerinde düşüşse geçmek isteyen yıldızların kaçınılmaz sonu bknz Figo,Beckham,Ronaldo,owen :)
ahahahahah :lol:
bi tarafta da luis enrique var doğru yolu bulunca coşan :)
Ronaldinho'nun heykeli yakıldı !..
Brezilya, 18. Dünya Kupası'ndan çeyrek finalde elenince, milli takımın yıldız oyuncusu Ronaldinho'nun ülkenin Chapeco kenti meydanındaki 7 metrelik dev heykeli yakıldı..
3 Temmuz 2006, 22:32
Advertisement
Brezilya'nın güneyindeki Chapeco kent meydanındaki 7 metrelik reçine heykelin, kimliği belirsiz kişiler tarafından cumartesi gecesi Fransa maçından sonra ateşe verildiği öğrenildi. Alevlerin reçineyi erittiği ve geriye yalnızca alevlerin eğip büktüğü demir iskeletin kaldığı kaydedildi.
FC Barcelona formasını giyen ünlü futbolcunun heykeli, 2 yıl önce Ronaldinho FIFA tarafından dünyanın en iyi futbolcusu seçilince dikilmişti.
Vallahi benim parmagım yok :lol:
Birde burada elestirmemize kızıyordunuz :). Adamlar vatan haini ilan etmiş, heykelini bile yakmıslar.. Bizim yazdıklarımız Brezilyalıların öfkeleri yanında iltifat gibi kalır :).
Gönül sarayım
04-07-06, 10:45
Ronaldinho'nun heykeli yakıldı !..
Brezilya, 18. Dünya Kupası'ndan çeyrek finalde elenince, milli takımın yıldız oyuncusu Ronaldinho'nun ülkenin Chapeco kenti meydanındaki 7 metrelik dev heykeli yakıldı..
3 Temmuz 2006, 22:32
Advertisement
Brezilya'nın güneyindeki Chapeco kent meydanındaki 7 metrelik reçine heykelin, kimliği belirsiz kişiler tarafından cumartesi gecesi Fransa maçından sonra ateşe verildiği öğrenildi. Alevlerin reçineyi erittiği ve geriye yalnızca alevlerin eğip büktüğü demir iskeletin kaldığı kaydedildi.
FC Barcelona formasını giyen ünlü futbolcunun heykeli, 2 yıl önce Ronaldinho FIFA tarafından dünyanın en iyi futbolcusu seçilince dikilmişti.
Vallahi benim parmagım yok :lol:
Bu olay gösteriyorki Brezilyalılar takımlarını gerçekten sevmiyorlar. Onlar sadece şampiyon olmayı demekki seviyorlar. Sadece bu olay değil maç sonundaki küfürlerdende bunları çıkartıyorum. Yenince iyi hoş efsane muhteşem sıfatlarını, kaybedince hain laflarını kullanıyorlar. Böyle taraftar olunmaz. İyi günde taraftar olmak çok kolaydır.
cok dogru, zaten real madrid nedir ki :) degil mi?
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to