Tüm Versiyonu Göster : Yarı Final: Almanya 0 İtalya 2
Evettt ilk finalist bu maçtan. İyi olan kazansın.
ilk kez almanlar saglam bir defansa karsi oynayacak...italyanlar onlari cok rahatsiz edecek ve bence toni'nin gecesi olacak...2-0 italyanlar alir diyorum
İspanya gitmiş,Arjantin gitmiş kim kazanırsa kazansın ne farkeder
almanya sampiyon olmasinda gerisi önemli degil! :>
almanya sampiyon olmasinda gerisi önemli degil! :>
almanya, bresilya ve fransa olmasinda gerisi onemli deil..
:)
turnuvaya başlamadan söylediğim gibi italya final oynar. brezilya çıkarsa da kupayı alır.
forza azzurri diyorum burdan hakem destekli almanlara.lippi pekerman'a benzemez çakar italya affetmez.
bugün bikez daha anladım ki, bu italyaya gol atmak harbi ciddi bi bilimsel araştırma falan gerektiriyo... yerse ancak ilk maçta olduğu gibi kendi kalesine atan biri olursa yer. O nedenle İtalyayı ben çok avantajlı görüyorum...Böyle böyle finale çıkar bu adamlar hatta şampiyon bile olabilirler.Kupanın başından beri sanki ayetmiş gibi ev sahibi takım en az yarı finale çıkar efsanesi de bugün itibariyle gerçekleşmiş oldu..Bundan sonra Almanyayı hakemler bile zor kurtarır...
almanya italyayı harcar.almanya alır.ama yinede iyi olan kazansın
Italya rahat alır bence..
Mactada under beklıyorum.
ben almanyayi tutuyoum insallah alir ^^
sevmem italyanlari :D
Bir kac ay once oynanan hazırlık macında İtalya Almanya'yı 4-1 yenmisti. Klinsmann sallanmaya baslamıstı o mactan sonra..
Genelde bu tarz seyler ters teper turnuvalarda. Yani bir takım daha once farklı maglup olmussa digerine, turnuvada galip gelen daha once yenilen olur..
İnsallah boyle olmaz..
Forza Italia!
Namelessonegs
02-07-06, 02:16
Evet Forza İtalia...Beter olsun su Almanlar...Haydi gök mavililer :D
UmBeRtO GS
02-07-06, 03:18
İkisini de sevmiyorum, ama umarım Almanlar alır...
Bari kendi sahalarında sevinsinler...
JackDaniels
02-07-06, 20:33
İtalya'yı çocukluğumdan beri her turnuvada desteklerim.
Bu turnuvada da finale kalmalarını istiyorum...
Ama finalde Portekiz rakipleri olursa Portekizli olacağım.
Kupa farklı bir yere gitsin daha hoş olur :)
Bu arada Nesta'nın baldırındaki sakatlığı devam ediyormuş ve oynaması zormuş onun yerine kırmızı kart cezası biten Marco Materazzi'nin forma giymesi bekleniyormuş.
Benim favorim Almanya, bu maçta da KLose'den goller bekliyorum. Klose - Cannavaro, Luca Toni - Metzelder ve Ballack - Totti eşleşmeleri hoş görüntüler verecek bize.
http://www.cimbom.gs/gifs/almanya-klose180x120.gif
Klose, gol krallığı en çok ona yakışacak...
klosa-canna eşleşirse gerçekten hoş görüntüler çıkabilir ortaya :)
olaya portekizin kupayı alma olasılığından bakarsak finalde italya da almanya da eşit zorlukta...
o halde futbol kazansın... futbol kazanamıyorsa italya kazansın...
Gönül sarayım
03-07-06, 12:53
Bu maçta şanslar eşit ama FİFA ev sahibi avantajları zırvasıyla dengeyi bozabilir. Ben çok güzel bir maç olacağı kanatinde değilim. Çok sıkıcı bir maç olacak. FİFA şu Almanlara turnuvanın başında Dünya kupasının bir kopyasını verselerde hadi kupanızda var bi kenara çekilin deselerdi. Futbol taraftarıda rahat ederdi.
Ray52Lewis
03-07-06, 14:37
Almanlar da büyük sok yasaniyor su anda, Arjantin maci sonrasi saha icinde yasanan kargasa/yumruklasma da Julio Cruz´a yumruk attigi Italyan(!) televizyonundaki görüntülerden tespit edilen Torsten Frings´e ceza verilmesi FIFA tarafindan görüsülüyor su anda..
Ilginc olani ise, Alman TV sinde hicbir yerde mevcut degil bu görüntüler, varsa bile gösterilmiyor...
Italyanlar ise nerden kaptilarsa, bu görüntüleri devamli sunarak FIFA yi baski altina alip, ceza verilmesini talep ediyor...
Aksama dogru FIFA nin karari bekleniyor...
Amatör kamera falan olmasın :) Peki Şükrü tersini düşünebiliyor musun? Bizim oyuncu yumruk atsa kesin şimdi 5 kanalda ana haber bülteninde çıkmıştı.
Ray52Lewis
03-07-06, 15:15
Olabilir valla Ata, karar aciklaninca görüntü hakkinda da daha cok bilgi ediniriz sanirim...:)
Diger konuda ise, kendi kendimizi harcamakta üstümüze yok zaten, 2 gün sonra fln anlardik herhalde aslinda kendimize zarar verdigimizi...
hiç şaşmadım görüntülerin olmadığına zira tüm maçlarda reji ne zaman saha içinde bir gerginlik olsa oradan çekti kameraları ve görüntülenmesine izin vermedi (en azından yayına yansımadı görüntüler).. maç çekimleri harika ona söyleyecek bir laf yok ama futbol da çocuk oyunu değilki kavga olunca kameraları hemen kaçırasın..
FİFA, Frings e cezayı yapıştırmış :) Yarı finalde yok it herfi.
Ray52Lewis
03-07-06, 23:45
Iyi oldu, birkac yerde okuduguma göre görüntüler de verilmeye baslanmis, Klinsmann karardan önce Frings´in yaptigini gördügünden dolayi ceza verilmesine kesin gözüyle bakiyormus zaten...
Simdi ise oyuncularina bizi hic birsey durduramaz mesajini vermis, bakalim herhalde Tim Borowski alir onun yerini...
FIFA nin ev sahibi takima gözlerini yummamasi iyi oldu, tabii burda oynayacaklari rakibin Italya olmasi da önemli...
Serkan1905
04-07-06, 01:52
FİFA, Frings e cezayı yapıştırmış :) Yarı finalde yok it herfi.
Ben bu cezanin pek italyanlarin lehine olacagini düsünmüyorum.
Gurbetcilerimiz genelde Almanya'yı tutuyorlar galiba..
http://www.milliyet.com.tr/2006/07/04/spor/aspo.html
Açıkçası bende Almanları tutuyorum bu aksam.. Herhangi bir sempatim veya antipatim yoktur Almanlara karsı ama İngiltere'den sonra en nefret ettigim takımlar listesinde yer alan ballı İtalya'ya karsı kim olsa onu desteklerdim bu aksam :).
Objektif düşündügüm zamanda Almanları daha şanslı görüyorum.. Kupaya cok fazla motive olmuşlar, oyuncuları macı hic bırakmıyorlar, büyük bir seyirci avantajının yanında hakemlerde az da olsa Almanları destekleyeceklerdir diye tahmin ediyorum.. Tüm bunları göz önüne alınca Almanların finale cok daha yakın olduklarını düsünüyorum..
Deutschland über alles :)
JackDaniels
04-07-06, 11:34
İtalyanlar'ın şampiyonluğuna 4.00 gibi bir oran var...
Bana biraz yüksek geldi...
Sonuçta kalan 4 takım arasında şampiyonluğa en yakın isim bence İtalya...
Değerlendirmeyi düşünüyorum.
Marikinas2
04-07-06, 16:54
Forever Almanya , bu akşam Almanya'lıyım ................................
frings bu gece oynamiyor herhalde; bence almanya icin cok buyuk bir kayip.
İtalya'nın kazanacağını düşünüyorum.
Hakemler bir saçmalık yapmazlarsa eğer.
Çok ortada maç ama İtalyanlar ters gelir Almanyaya yalnız penmaltılara kalırsa Almanlar avantajlı olur tarihsel şansları ile :)
Marikinas2
04-07-06, 21:06
İşte Muhtemel Kadrolar;
Almanya (4-4-2)
1Lehmann
3Friedrich
21Metzelder
17Mertesacker
16Lahm
19Schneider
8Odonkor
13Ballack
7Schweinsteiger
20Podolski
11Klose
Nasıl Geldiler
GRUP MAÇLARI
Almanya: 4-Kostarika: 2
Almanya: 1-Polonya: 0
Ekvador: 0-Almanya: 3
İKİNCİ TUR
Almanya: 2-İsveç: 0
ÇEYREK FİNAL
Almanya - Arjantin:1-1 (4-2)
Teknik Direktör: Jurgen Klinsmann
İtalya (4-3-2-1)
1Buffon
19Zambrotta
23Materazzi
5Cannavaro
3Grosso
20Perrotta
21Pirlo
8Gattuso
10Totti
9Toni
11Gilardino
Nasıl Geldiler
GRUP MAÇLARI
İtalya: 2-Gana: 0
İtalya: 1-ABD: 1
Çek Cum.: 0-İtalya: 2
İKİNCİ TUR
İtalya: 1-Avustralya: 0
ÇEYREK FİNAL
İtalya: 3-Ukrayna: 0
Çok ortada maç ama İtalyanlar ters gelir Almanyaya yalnız penmaltılara kalırsa Almanlar avantajlı olur tarihsel şansları ile :)
bu maçın penaltıları da süper olur be, iki tarafta da iki süper kaleci :)
Şu yukardaki muhtemel kadrolar da nasıl sallamadır yani :) Almanya kadrosuna bak, bu kadar sallama kadro verilirmi yahu, İtalyanlar da o 11 ile nasıl 4 - 3 - 2 - 1 oynayacak o da ayrı bir hadise. Çok kötü spor siteleri var Türkiye de çok, bu kadar gayri ciddi iş yapılmaz. Turnuvayı takip ettiklerinden bile şüpheliyim doğrusu çoğu sitenin :)
Almanya;
Lehmann
Friedrich^ - Metzelder - Mertesacker - Lahm
Schneider - Kehl - Ballack - Borowski
Podolski^ - Klose
İtalya
Buffon
Zambrotta^ - Cannavaro - Materazzi - Grosso^
Camoranesi - Gattuso^ - Pirlo - Perrotta
Totti
Toni
(^ işaretli oyuncular sarı kartlı oyuncular)
Almanya, Frings yokluğunda kafayı yemiş olacak ki, hem Kehl hem de Borowski sahada, Bastian kesik yemiş :) Benim takip ettiğim kadarı ile sakatlığı yoktu Bastian ın tabii kesin bir bilgim de yok açıkçası. Geçen maçta Ballack maçı solda tamamlamıştı zaten, lakin yine de böyle klasik 4 - 4 - 2 ile Ballack ı sola atarakmı oynarlar, yoksa daha değişik bir tertipleme sahada yer alacaklar maç başlayınca göreceğiz. Herşeye rağmen Basitan sız maça başlamak bana saçma geliyor ki her ne kadar beni şimdiye kadar çok tatmin edecek bir futbol oynamadıysa da(benim turnuva yıldız adaylarımdan biri idi güya kendisi).
İtalya da ise, Nesta yerine cezası dolan Materazzi sahada. Turnuva öncesi Almanlar ile oynanan hazırlık maçında mükemmel bir performans sergileyen Camoranesi de ilk 11 de yerini almış, bu Almanlar ın sol kanat bindirmeleri için bir tedbirmidir, yoksa o maça binaen yapılmış bir değişikliktir, yada hızlı forvetlerinde yeterli verim alamadığını düşünerek mi böyle bir seçim yapıldı yine maç başlayınca göreceğiz. Totti yine forvet arkası kalabilir ve sol taraf Perrotta ya emanet edilebilir veyahut Totti sol tarafa kaydırılarak da oynayabilir İtalya. Lakin ben yine de hızlı forvetlerden birinin sahada bulunmasının doğru olabileceğini düşünüyordum tehdit olarak.
İki takımı da fazla temkinli gördüm, gerçi normal ama umarım maç kuru bir şekilde geçmez. Haydi İtalya :)
Forza Aruuzi diyelim bakalım :) Çok yanar döner olduk bu kupa
ben çok beğendim kadroları, tam kora kor mücadele edecek iki kadro.. tabi temkin ön planda ama olacak o kadar, ne yalan söyliyim gilardino-toni'yi forvette izlemektense tek forvet toni ve arkasında totti'yi 10 kere tercih ederim.. almanya'yı da beğendim, gidişata göre bastian-kehl değişikliği olabilir, ballack ortaya geçerek..
Yani birer oyuncu değişince kora kor mücadele olmayacaktı diyorsun :)
Ballack içte, Borowski solda başladı.
Yanlış görmedi isem, Totti nin mükemmel pasından kaleci ile karşı karşıya kalan Perotta, yavaş kalınca, çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
Cannavaro maçtaki 4. kritik müdahalesini yaptı. Kusursuz şu ana kadar. Materazzi de ruh gibi dolanıyor yine sahada :)
Sol taraftan Grosso nun getirdiği topda, Toni nin altıpastan yapıtğı vuruş, yanındaki Metzelder e çarparak dışarı gitti.
İtalya şu ana kadar daha derli toplu ve gole yakın taraf olarak gözüküyor.
Yani birer oyuncu değişince kora kor mücadele olmayacaktı diyorsun :)
yok o spor sitesinden alınma kadroya göre dedim, odonkor da vardı orda (ki scheider de vardı nasıl oluyorsa) sevmem böyle ciddi maçlarda öyle pırpır oyuncuları :) sonradan girsin karıştırsın ortalığı ama ilk 11 olmaz :)
bu arada almanya scheider ile önemli bir pozisyonu kaçırdı..
Pirlo nun defanstan çıkarken yaptığı pas hatası sonucu gelişen atakta Schneider in 18 içine girerken sağ taraftan yaptığı vuruş üstten auta gitti. Pirlo nun defanstan çıkarken yapığı ikinci kritik pas hatası oldu bu.
Maç seni tatmin ediyordur diye düşünüyorum Doğanay :)
Bu arada hakeme sarı kart gösterme talimatı verilmiş olabilir diye düşünüyorum, çünkü hayli kartlık müdahale oldu şimdiye kadar :)
İlk 40 dakikada topla oynama oranlarında İtalya nı %58 ile topa sahip bir durumda olması da ilginç.
Ulen konuştuk konuştuk adama zorla kart çıkarttırdık :)
İlk sarı kart Borowski ye.
Durağan giden maç Cannavaro'nun hafif sakatlığında Pirlo'nun topu taca atması, Almanya'nın ise geri vermemesiyle bir anda hareketlendi.İki takımı da ateşledi ve bana göre Almanlar doğrusunu yaptı.
Ucuz ve saçma fair-play numaralarına gerek yok.
Bu arada İtalya bildik düzenden farklı savunma yapıyor bu turnuvada nedense.Eskiden kademeli savunma yaparlardı,rakip kimi geçse karşısında başka bir İtalyan bulurdu ama bu turnuvada rakipler kimi gerçerlerse geçsinler karşılarında Cannavaro'yu buluyorlar :)
Maaşallah turnuva boyunca hatasız oynadı o da.
Lens Lehmann da yerinde hamleler yaparak kalesinde güven veriyor.
Bir de Şenol Güneş'in benzer yorumlarını(sıcaktan etkilenme mesela) bir kenara bırakırsak pozisyonlara ve oyuna yaptığı yorumlar gayet yerinde bence.
Almanya duran toplarda çok kötü savunma yapıyor nedense.
İtalya ağırlıklı geçen ilk yarı 0 - 0 sonra erdi.
Şenol Hoca bir de Türkçe konuşşsa anlayacağız ne dediğinin :) Spiker ise zaten ayrı bir alem Fringse 2 maç ceza verildi 6 aya kadar çıkabilir dedi ki bildiğim kadarıyla 2.maç cezası 6 ay ertelendi neyse maçın ilk yarısında Cannavaro,Pirlo,Cannavaro,Klose,Cannavaroyu çok beğendim :) Adam 3 kişilik oynadı bir kere yazmak yetmezdi
Şenol Güneş in sürekli İtalyanlar ın kendi klasikleri ile oynadığı şeklindeki saçma yorumunu bir tarafa bırakırsak fena değil diyebiliriz belki :)
İlk yarı İtalya nın topla oynama oranı % 58 gibi, bu zorluktaki bir maç için kendileri açısından inanılmaz bir oranda. 5 şut çekip, 3 ünde kaleyi buldular, yalnızı, sağ taraftan Pirlo nun kullandığı ve yerden gönderip Totti nin vurduğu topu istatiklere almadılar ki bu durumda bence 6 şutları oluyor :) Özellikle Perotta nın kaçırıdğı pozisyonu saymaz isek Almanlar ın ilk yarı yaptıkları ofsayt taktiğide şimdilik işe yaradı ve İtalya 5 kere ofsayta düştü. İtalyanlar diğer istatikler gibi kornerlerde de ezici bir üstünlük sağladılar ve ilk yarı 5 korner kullandılar.
Almanlar kaleyi tutmanyan 3 şut denemesinde bulunurken, özellikle Schneider in ayağından kaçırdıkları pozisyona hayli yanmış olmalılar. Hiç ofsaytta düşmediler ve bir korner kullandılar. Hücumu ne kadar az düşündükleride bu istatiklerden ortaya çıkıyor zaten.
Aslında hayli sert bir maç oldu ilk yarı, normal şartlarda ikinci yarı bir kırmızı çıkar derdim ama, hakem ilk yarıyı tek sarı kartla geçtiği için, bu ihtimal biraz düşüyor. Bununla beraber hakem mümkün olduğu kadar oyunu devam ettirerek ve az düdük çalarak bence iyi bir yönetim gösterdi ve maçın temposunu düşürmedi.
Toni biraz daha etkili olursa, işler Almanlar için hayli zor bir hal alabilir. Açıkçası ikinci yarıya kenardan müdahale yaparak başlamaları lazım ama ben pek sanmıyorum doğrusu böyle bir müdahale geleceğine :)
Hızlı gelişen Alman atağında Klose nin güzel driplingleri ile ceza sahası içinde yapmaya çalıştığı vuruş, Buffon un mükemmel zamanlamasına takıldı.
Camoranesi nin top kaybı ile başlayan atakta, Ballack ın pası ile sağ tarafa taşınan top(burada halem yine oyunu devam ettirerek önemli bir doğru yaptı) Schneider güzel ortası ile ceza sahası içide Podolski ile buluştu, bu oyuncunun yakın mesafeden dönerek yaptığı vuruş, iyi yer tutan Buffon dan döndü.
Almanlar ikinci yarıya daha iyi başaldılar ilk yarıya oranla.
kötü oyuncu diye demiyorum yanlış anlaşılmasın da şu turnuvanın başından beri yazıcam şimdi denk geldi, Chelsea bu Ballack'ı niye aldı anlamış değilim, bence hiç ihtiyacı olmayan tipte bir oyuncu..
Bu arada Almanlar daha istekli götürüyor maçı, 90 dakika, uzatma veya penaltılarda tura biraz daha yakın görüyorum onları.. maçtan önce de demiştim bu iki ekibin penaltı atışması gerçekten kalpten götürür insanı, böyle devam ederse oraya doğru gidiyoruz..
İtalya da geri dönüşler hayli yavaşladı, hızlı ataklarda çok büyük tehlike yaşamasalarda bu şekilde geri dönmekte zorlanamaya devam ederlerse, pahalıya mal olabilir ilerleyen dakikalarda bu durum.
kehl veya büyük ihtimalle borowski'nin yerine bastian epey iş yapabilir şu durumda..
evet borowski deminki hücumda son topta verdiği berbat pasın hediyesi olarak oyundan alınıyor, bastian oyunda..
Bastian oyunda, Borowski dışarda. Daha etkili sol kanat bindirmeleri gelebilir artık. Camonaresi ve Zambrotta yı dikkatli olmaları konusunda uyaralım :) aman dikkat :)
Evet günün etisiz ismi Toni dışarda Gilardino oyunda, gerçi çıkan oyuncu Toni mi olmalıydı tartışılır ama belkide daha kontra bir oyuna dönecektir taktik olarak İtalyanlar.
Bu arada ikinci yarı tek bir şut çekemedi İtalyanlar.
Ve hala ofsayt tuzağına bir çare üretemediler.
ilk yarıdaki pozisyon zenginliğinin yarısı bile yok ikinci yarıda ve süre ilerledikçe daha kontrollü bir oyuna dönüyor iki takımda...eğer 80. dakikaya kadar gol olmazsa uzatmaya gider büyük ihtimalle...
Hava sıcak,bira sıcak,ikinci yarı bayık.
Mayıştım vallaha.
Almanlar çok önemli bir yerden faul kazandı. Aslında pozsiyon içerde ama daha da aslında hakem resmen kıçından faul uydurdu.
oha çok ilginç...hakem ceza sahası içindeki faule penaltı vermedi...ilginç...
Hakem in çok kritik hatasını Ballack dışarı vurarak bertaraf etti :)
Almanlar klesik değişikliklerine devam ediyor Odonkor oyunda Schneider dışarda.
Eski tüfek Del Piero yakışmaz mı acaba İtalya'ya?
Artık uzatmaları bekliyorlar, uzatmalarda Del Piero, penaltı atışlarını da düşünerek kesin girecektir oyuna :)
Almanlarda klasik olarak Neville yi alırlar zaten :)
Resmen bir ara uyukladım..
Sıkıcı bir maç oldu..
Ya Almanlar uzaktan bir sut ile galip gelir, ya da penaltılarda alırlar diye hissediyorum..
Podolski çıksın zaten,Neuville girsin.
Bi moka yaramadı maç boyu.
Camoranesi çıksın rezil bir futbol oynadı Del Piero oyuna girsin
İkinci yarı önce denk sonra Almanya ağırlıklı olarak geçti. İtalya lar koca ikinci yarı sadece ama sadece tek bir şut çekebildiler rakip kaleye, ofsayt taktiğine bir türlü çözüm üretemediler ve ikinci yarıda 6 defa ofsayta düştüler. Camoranesi çok kötü ama o tarafta Bastian - Lahm ikilisi olduğu için onu çıkarmıyor herhalde, ben olsam Oddo yu alıp, Zambrotta yı ileri atardım oysa ki :)
Totti de çıkmaz herhalde hayli yorulmasına rağmen, zira takımın en iyi penaltıcısı.
Derken Camoranesi çıktı İaquinta girdi, İtalyanlar iyice kapanıp kontra oynayacaklardır artık herhalde. Allah Zambrotta ya zeval vermesin artık :)
Derken Gilardino nun vuruşu direkten döndü..... Tüh be.
2 dakikada 2 direk...olacak iş değil...
Ulan gene direkten döndü, 18 önünden Zambrotta vurmuştu.
italya ikinci yarının özellikle son 15 dakikasında oyunu soğutup maçı uzatmalara taşırken almanlar bu sürede gereğinden fazla efor harcadı...uzatmalara yansıdı hemen bu durum...italya , almanlara göre daha iyi daha enerjik başladı...
Maç penaltılara kalırsa, İtalya da muhtemel olarak oyuna girecek Del Piero, Totti, Pirlo(kaçırabilirde bu şimdi deli eder beni) ve Udinese de penaltı kullanan İaquinta 5 penatıcıdan 4 olur gibime geliyor. 5. isim Perugia da iken hem penaltıcı olan hem duran toplarını kullanan hazetmediğim Materazzi, zaman zaman duran top kullanan Grosso veya Zambrotta dan biri olur diye düşünüyorum.
Aslında bir süpriz yapıp Gattuso ya kullandırsa ahahahahah :)
Derken Perrotta çıkıyor, Del Piero oyunda. Kanat savunmaları zayıflamaz umarım.
2 kacan direk sonucu belli etti gibi; Almanya balıyla alacak yani..
Almanya çok önemli bir pozisyon kaçırdı. Bu arada Alman TV'si İtalya'nın çoğu tartışmalı pozisyonlarını ekrana taşımadı. Uyanıklığın bu kadarı da hakikaten fazla.
Hakem ikinci kez beni hasta etti ve yuh dedim, 18 önünde Totti ye yapılan açık faulü vermedi ki çok tehlikeli bir yerdi ve gol bulunması muhtemelbi bana göre, yetmezmiş gibi akabinde gelişen atakta Almanlar gol ile burun buruna geldi.
İkinci kritik hata, ikinci kayırma. Yeter bu kadar olmuyor işte Hakem kardeş.
İtalyanlar bir tane korner kullanamadılar yahu..Boyle organizasyonsuzluk mu olur?
Bu arada Almanlar da penaltıları düşünerek Neuville yi oyuna aldılar ve Klose çıktı. Oysa ki Klose de penaltı kullanabilirdi bence.
Ulan Del Piero hasta ettin beni bu da kaçırmı be....
Derken Bastian vuruşu ve Buffon çıkardı, ne oluyor be ehehe .)
Almanlar da 5. penatıyı kim kullanabilir acaba?
Neuville, Ballack, Podolski, Lahm etti dört :)
Aslında orta sahalar düştü oyundan belki de penaltılara kalmaz oyun yahu :)
Hadi be Del Piero çak bi tane,kapak olsun hakemlerle buraya gelen çirkeflere!!!
gooooooooooooooooooooooooooollllllllllllllll
ahahahahhahah gggoooolllllllllllllll :)
Grossoooooooooooooooooooooooo goooolllllllllllll :)
Yüre be Pirlo bbeeeeeeeeeeeeee :)
belliydi bir gol olacağı...
Goooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllll lllll..
Grossooooooooooooooooooooooooooo.....
FORZA AZZURİ...
Grosso mükemmel vurdu aslanım benim.
Yok böyle bir gol hakikaten süper bu adamın sol ayak süper. Pirlo'nun mükemmel pası da süper.
ohhhhhh be şu almanlar gitti ya içimin yağları eridi..
ahahahahaahh rezil oldu herifler ahahaha..
belliydi bir gol olacağı...
belliydi 2 gol olacağı :D
AHAHAHAHAHAHAHAH...
MAHUAUHAUUHUHA..
ZUHAHAHHAHA
PUHAHAHAHAHAHAHAHAHA.....
DEL PİEROOOOOOOOOO!!!
Gol vuruşu enfes enfes ama Pirlo sen ne büyük futbolcusun be kardeşim.
Hadi bakalım Almanya yüürrrüüüüü anca gidersin :)
Ahhhhaaa 2 oldu be yürü be Del Piero :)
Hadi bakam tıpış tıpış üçüncülük maçına Almanya, hadi hadiiiiiiii :)
goooooooolllllllllllllll 2. kapak Del Pierooooooooooooooooooooo
Beter olsun ya acaip sevindim hakemlerin kıyağıyla bir yere kadar. Yürü be İtalya'm şampiyonluk yakışır sana :D
aslanlarım benim be ne güzel çaktılar hakem destekli almanlara.
FORZA AZZURRI
VINCI PER NOI!!!
Maçın adamı Pirlo, tabii bana göre tartışmasız Cannavaro idi :) Olsun hepsi maçın adamı :)
Beter olsun ya acaip sevindim hakemlerin kıyağıyla bir yere kadar. Yürü be İtalya'm şampiyonluk yakışır sana :DAlsın alsın italya kupayı bende dvd yi alıyim :D
Yok dvd için değil tabi Forza Azzuri :)
Super oldu super..
Grosso macın adamıydı gozumde; artık turnuvanın adamı oldu resmen. Avustralya ve bu mac..
Finale tasıdı adam resmen sol bek olarak..
Helal..O ayak nasıl dondu orda yahu..
İyi oldu iyi..
Bana göre de Cannavaro'ydu iyice saçmaladılar artık maçın adamı seçimlerinde :)
Parma Maniac
05-07-06, 01:34
İtalya böyle mal eder işte adamı ahahahahaha
yok böyle bi güzellik.. 2 saat bekleyip mal ettiler 65.000 kişiyi :lol:
helal olsun be, büyük kaptana şampiyonluk yakışır be.. sonuna kadar hakediyor Lippi..
allah be you'll never walk alone çalıyor.liverpool aşkım depreşti.
walk ooonn throoouuugh the wiiiinnnd
walk oooonnn throoouuugh the raaaiiin
tho' your dreams be tossed and blown
walk ooonn, walk ooonn
with hope in your heart
and you'll never walk aloneee
you'll never, walk aloneeee
Heya benim de ahahaha :)
Hem İtalya hem Liverpool olursa burdan ancak;
- Forza Liverpool - gibi anlamsız bir slogan çıkar ehheh :)
İtalya - Fransa finali yakındır gibi bir his gark oldu içime şu an. Bakalım artık :)
Çok sevindim ben de. Pirlo,Cannavaro,Buffon,Grosso süperdi
Ohhhh super oldu valla Almanlara.
İyi oldu ya. Maç çok sıkıcıydı uzatmanın 2.yarısı hariç. Maçın diğer bölümlerinde sadece maçı izlemedim uyumamak için yer yer magazin programlarına baktım :) (başka birşey yoktu napıyım)
Cannavaro insan mıdır diye kendime sordum zaman zaman. Pirlo o da büyük topçu keşke alabilsek :) Ve Del Pierro çok güzel gol attı yahu. Aha Grosso'yu unutuyordum o da müthiş. Bu bekler ve bu stoperler oldukça İtalya'nın sırtı yere gelmez.
Bakalım Euro 2000 rövanşı olacak mı?
İtalya 6 maçta sadece 1 gol yedi o da kendi kalesine attığı goldü. Bunun dışında Almanya gibi her maç 6-7 pozisyon bulan takıma 1-2 pozisyon harici pozisyon vermedi. Hakikaten şu defans 4'lüsü mükemmel ve Nesta da olsa dünya kupalarının en iyi defans 4'lüsü denebilecek bir 4'lü. Grosso sol bek olmasına rağmen ofansta müthiş katkı yaptı bu turnuvada ve bence iyi bir takıma transfer olur bu turnuvadan sonra.
İtalya da yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı ki bu bir rekor sanıyorum.
Grosso seneye İnter de oynayacakmış paşa paşa :)
Eee zaten başka büyük takım kalmıyor ki seneye Seria A'da :) Hepsi kümeye tabi kesin değil daha.
Aman be abi bir oyuncu daha ziyan olmasın orada :(
O degil de, Nesta'nın sakatlıgı gecince Materazzi'yi kesmesi ayıp olmaz mı adamcagıza.. :) Finale gelene dek emegi var sonucta :)
yorgunluğunda etkisiyle ikinci yarıda uyuyakalmışım. (maçın da etkisi yok değil)
sonra italya gol atınca uyandım. umarım çok birşey kaçırmamışımdır :)
bu arada italya nın ikinci golüne hasta kaldım. geçen ukrayna maçında da aynısını yaptılar. rakip dağılır gibi olduğunda hiç affetmiyor adamlar. neyse italya ilk finalist oldu. tebrik ederim onları :)
Almış adamlar artık yapacak bir şey yok :)
Yahu bu Materazzi finalde oynasın ve İtalyanlar o finali kazansın, bir daha laf edersem ona iki olsun :)
Çok rezil bir adam yahu :)
Parma Maniac
05-07-06, 02:04
Kupa büyük kaptana çok yakışacak..
bir 90 dakika daha kaldı.. Fransa çıksa bile finale Forza Azzurri anasını satıyım..
Yok be; bence Cannavaro ve Nesta'nın yanında sonuk kalıyor.. Hic de fena bir defans oyuncusu degil..
Tahminim Henry de seninle aynı görüştedir şimdi Çağdaşım :)
helal olsun azzuri!!! cok sukur ki almanlar kaybetti...bravo grosso, bravo del piero, bravo buffon...ama macin adami cannavaro.
İkinci favorimde böylece turnuva dışı kaldı, geriye kaldı Portekiz, artık sonuna kadar Portekiz bayrağımla yorum yapacağım.. :)
Maçla ilgili kısa düşüncelerim..
1) Şenol Güneş hoca maç boyunca 'yorgunlar, 5. maçları bu' deyip durdu, oysa bu adamların oynadığı 6. maçtı..
2) Cannavaro nasıl bir insandır? 1.75 boyla ne havadan adam geçer ne yerden..
3) İnanır mısınız maçı izlerken daha ikinci yarının oralarda bir yerlerde şöyle bir not almışım.. 'Bu Grosso sırtı dönük oynayamayabilir ama Totti gibi hucuma yönelik ortasaha neden oynamasın? Gayet iyi driplingleri ve ters çalımları var..'
4) Maçta uzatmalarda İtalya daha ağır bastı ama maçın geneline de bakarsak İtalya'nın istediği oyun oynandı zaten. Maçta hep kontrol futbolu vardı, hucum futbolu yoktu. Almanlar yarı finale kalan 4 takımdan tek çift striker (klose+podolski) oynatan takımdılar, o nedenle maçta hucum futbolu oynansaydı Almanların insiyatifi ağır basacaktı maçta..
5) -saydı -seydi muhabbetini de bir yana bırakırsak İtalya haklı bir galibiyet aldı.
6) Maçta ayrıca Cannavaro dışında Pirlo ve Gattuso'da çok iyiydiler, İtalya'da kötü oyuncu da saymak zor aslında..
7) Del Piero'nun ayakta dünyada kaç oyuncuda var merak ediyorum..
http://www.cimbom.gs/gifs/italya-almanya-delpierogol-120x80.gif
8) Hakem üçlüsü, ortadakiyle, yandakilerle, düdükleri ile, kartları ile, bayrakları ile inanılmaz iyiydi.
9) Son olarak, az sonra yatacağım ve inşallah uykumda Galatasaray'ın Cannavaro ile Pirlo'yu transfer ettiğini görürüm.
Maç görüntüleri için > TIKLAYALIM (http://www.cimbom.gs/forumgs/phpBB2/viewtopic.php?t=1304)
Herkese sevgiler.
M.Yasin Cakmak
05-07-06, 04:06
Bu kadar iyi defans yaparken bu kadar da iyi hücuma kalkan bir takımın karşısında durmak imkansız.
Helal olsun.
Arjantin'den sonra ikinci favorimdi İtalya ve umarım geri kalan iki gıcık takımdan gerekli olanı da ezecek.
İtalyanlar maçın oynandıgı stadı alısamıyene benzetmiş :)
http://www.gazzetta.it/Speciali/Mondiale_2006/Primo_Piano/2006/07_Luglio/04/GERMANIA-ITALIA.shtml
JackDaniels
05-07-06, 10:13
DK başlamadan önce hayatımda bir ilk yaptım ve Türkiye hariç bir ulusun resmi forma benzeri t-shirtünü almıştım..Renkelerine hasta olduğum ve çocukluğumdan beri her turnuvada desteklediğim İtalya şimdi finalde ne kadar mesut ve bahtiyar, ayrıca bir o kadarda bahisten dolayı heyecanlı olduğumu anlatamam...
Gupii de roci İtalya :)
İtalyanlar maçın oynandıgı stadı alısamıyene benzetmiş :)
http://www.gazzetta.it/Speciali/Mondiale_2006/Primo_Piano/2006/07_Luglio/04/GERMANIA-ITALIA.shtml
Super bir sey bu.. Yaymak lazım herkese :)
bence çok ta benzememiştir, Ali Sami Yen'den başları öne eğik ayrılmışlardı, Dortmund World Cup'tan zaferle ayrıldılar.. :lol:
Gönül sarayım
05-07-06, 13:12
Düşündüğüm gibi sıkıcı olmadı. Güzel bir maçtı. İtalyanlar gayet güzel oynadılar. Almanların gücü İtalyanlara yetmedi. Maçı izlerken hep keşke bu hakem Arjantin-Almanya maçında olsaydı diye düşündüm. İnanıyorumki Arjantin o zaman yarıfinale kalırdı. Yazık bir onursuz Lubos Mişel yüzünden Arjantini finalde izleyemeyeceğiz.
İtalya şimdi finalde rakibini bekleyecek. Ben Fransa ya daha fazla şans veriyorum. Ama Hangi final olursa olsun çok zevkli geçeceğini düşünüyorum. O finali Berlinde stadda izlemek isterdim.
ne alakası varsa westfalen'le samiyen'in :)
unutamıyor adamlar bizi.
Serkan1905
05-07-06, 15:41
http://www.stadion-live.de/aktuell/galatasaray_juve/R0010817galatasaray%20(15).jpg
http://www.stadion-live.de/aktuell/galatasaray_juve/R0010817galatasaray%20(14).jpg
http://www.stadion-live.de/aktuell/galatasaray_juve/R0010817galatasaray%20(28).jpg
İtalya'nın en çok çekindiği stat Ali Sami Yen.
Hatta ben galip gelebildiklerini hatırlamıyorum Sami Yen'de.
Milan,Parma,Roma,Lazio,Juventus,Bologna 'dan hiçbiri istediği sonuçla dönemedi Sami Yen'den.
O derece zorlu bir atmosferde kazanmış yani İtalya.Galibiyetleri,finale çıkmalarının yanında böyle bir atmosferde geldiği için de çok önemli demeye çalışıyorlar :)
Ama ben de katılamıyorum benzetmeye.Sami Yen'e benzese İtalya kazanamazdı maçı ;)
italya çakar rahat olun
kupayı da aldı italya sıkmayın kendinizi
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to