Tüm Versiyonu Göster : Yarı Final: Portekiz 0 Fransa 1
Bu başlığı da biz açalım madem öyle...iki akdeniz ülkesinin maçı...iyi çekişme olacak...
Ehe biraz erken açtın inşallah uğursuz gelmez :)
artık kayıtlara geçebilir :D belliydi brezilyadan bi nane çıkmayacağı o yüzden rahat rahat açtım başlığı...
portekiz bresilyadan cok farkli oynuyor, yani portekiz oyunu fransaya ters gelir gibime geliyor cunku onlar her topa basiyor. Kazanan futbol olsun ama bir tahmin yapmak zorundaysam bir farkla portekiz derim. tabi zizou faktoruda var, eger gununde olursa her sonuc cikabilir.
Bunlar 2000'de de karsılasmıstı. Meshur Xavier'in penaltı yaptırdıgı mac..
Kimse Portekiz'i begenmiyor nedense ama bence cok iyi takım..Mac yuzde 51 Fransa, yuzde 49 Portekiz olarak goruyorum..
Zor maç.
Fransa iyi oynadı ama Portekiz çok iyi takım. Fransa'nın kazanmasını istiyorum.
Fransa-İtalya finali gözüküyor.
Her mactan önce "Zidane'ın son macı olabilir" duygu sömürüsüyle başlıyordu Fransa macları :). Ama artık öyle olmayacak. Kaybetselerde 3.lük macı var..
Portekiz'in kazanmasını istiyorum ama Fransa'nın savunması mükemmel.. Zidane ve Henry'nin de form durumlarına bakarsak Fransa daha şanslı gibi.. Bakalım Brezilya'dan sonra "Avrupa'nın Brezilya'sı" lakabıyla bilinen Portekiz'i de yenebilecekler mi ?
haydi fransa
haydi henry
haydi zizou
siz verin şu sahtekarların dersini.
Spree sen kimi tutsan kaybetti benim de öyle şimdi sen Fransa dedin ben Portekiz diyorum hadi bakalım :)
ehehe italya hariç öyle bi durum var fransa ispanya'yı nasıl eledi şaşırdım zaten.bi de ukrayna işte.o kadar :)
İtalya da olmasa 0 çekecektim ben de valla :)
bari italya-fransa finalide italya 2000in rövanşını alsın :)
Parma Maniac
02-07-06, 02:18
bari italya-fransa finalide italya 2000in rövanşını alsın :)lan öyle bi finalde kimi tutacağımı bilemem ben.. ilk göz ağrım İtalya bi tarafta, sonradan başlayan Fransa hayranlığım öbür tarafta.. ilk göz ağrısı üstün gelir heralde bilemiyorum.. kaybedeni olmaz ama en azından benim gözümde öyle bi maçın.. :)
Yürüyedur Fransa diyorum sadece..
Portekiz yine tek forvet olarak Pauleta ile oynayacaksa Fransa kafadan alır maçı.
Almanya şampiyon ne farkeder kim çıkarsa çıksın :(
zizouya final yakisir ! :>
bundan sonraki maçların tamamı uzatmalara kalmassa adam değilim...
İngiltere Portekiz maçındaki kalite olsun da ben golsüz beraberliğe de uzatmayada razıyım. Yeterki adamlar top oynasın.. (Ömer Üründül'ün maçtaki çocuksu yorumu ne güzeldi.. 'Çok güzel maç oluyor yaa..' şeklinde.)
bari italya-fransa finalide italya 2000in rövanşını alsın :)
Eşleşmeler de tıpkı Euro 2000gibi oldu zaten.
Fransa orada finale çıkarken Portekiz'le eşleşmişti yine.(onlarda bizi elemişti :( )
İtalya'nın rakibi farklıydı sadece.Su an hatırlayamadım ama Hollanda idi galiba. Bir türlü penaltı atmayı beceremedikleri maçtı Hollanda'nın. Galiba İtalya-Hollanda idi.
Yani yarı final olarak da bir Almanya farklı. Tıpkı Euro 2000.
Fransa-İtalya finali mücadele açısından çok güzel bir final olabilir.
################################################## ############:fra: FRANSA :fra:
################################################## #############http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-barthez-120x80.gif
################################################## #############Fabian Barthez
http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-sagnol2-120x80.gif#########http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-thuram-120x80.gif#########http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-gallas2-120x80.gif#########http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-abidal2-120x80.gif
####Willy Sagnol#######################Liliam Thuram#######################William Gallas####################Abidal
################################################## ############http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-vieira3-120x80.gif
################################################## #############Patrick Vieira
http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-ribery2-120x80.gif##########http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-zidane3-120x80.gif##########http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-makelele2-120x80.gif##########http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-malouda-120x80.gif
#####Frank Ribery################Zinedine Zidane##############Claude Makelele####################Malouda
################################################## ##############http://www.cimbom.gs/gifs/fransa-henry5-120x80.gif
################################################## ##############Thierry Henry
Portekiz bu gidişle kupayı alır... 2004 de haksızca yunana kaptırmışlardı , acısını çıkaracaklar gibi...
Yalnız bir yıldız yaratmaları gerek , sadece takım oyunuyla kupa alana 80 den beri rastlamadım...
Gönül sarayım
03-07-06, 13:04
Bence Fransa daha şanslı. Zidane coştu bir kere... Ayrıca bu maç penaltılara kalmaz. Fransa da usta daha çok oyuncu var. Maçın kaderine her an etki edebilirler. Öne geçtiklerinde kolay kolay rakibe pozisyonda vermiyorlar. Üstelik yenik duruma düşseler bile oyundan da düşmüyorlar. Henry ve Ribery gollere devam edebilir.
Gönül sarayım
03-07-06, 13:05
Bence Fransa daha şanslı. Zidane coştu bir kere... Ayrıca bu maç penaltılara kalmaz. Fransa da usta daha çok oyuncu var. Maçın kaderine her an etki edebilirler. Öne geçtiklerinde kolay kolay rakibe pozisyonda vermiyorlar. Üstelik yenik duruma düşseler bile oyundan da düşmüyorlar. Henry ve Ribery gollere devam edebilir.
fransa da sansli bencede ama icimde bir his portekiz alir diyor..bilmiyorum ama scolari takimini iyi hazirlicak gibime geliyor
Henry'den hat-trick beklesem de Pauleta'nın da nedense milli takımda etkili olamadığı gerçeği varken sonunda tanıdığı bir defans sitemi karşısında biraz etkili olmasını bekliyorum.
3-1 Fransa alır diye tahmin yapayım.Gerçi yarı finalde bol gollü karşılaşma,hele de Portekiz'in varlığında beklemek zor ama Miguel'i pek beğenmiyorum ve Malouda'nın etkili olmasıyla Fransa'nın hücum gücünün inanılmaz artacağını düşünüyorum.
Tahminci Abi gibi kısa ve öz bir yorum yapayım:
Mücadele 90 dakikada sonuçlanır.Fransa maçı kazanır.Portekiz 11 kişi tamamlayamaz maçı.
henry gerçekten hattrick yapsın ya.klose denen adam olmasın gol kralı.
figo+ronaldo+deco+maniche dortluden show bekliyorum..umarim yanilmam
Allem ediyorum kallem ediyorum, bir türlü Portekiz Fransa ya nasıl gol atabilir, çözemiyorum :)
Muhtemelen Portekiz Fransa ya gol atarsa, bana kapak olur en azından :)
Lakin yine de Portekiz i küçümsediğimden değil, aksine çok iyi takım, lakin Fransa nın defansif kurgusu çok kuvvetli. Yine de şansı yokmu Portekiz in, var tabii. Öncelikle en büyük şansları Barthez gibi zaman zaman hülyalarda dolaşan bir kaleci. İkincisi, ortadan içeri çok iyi sızan Maniche nin öncelikle etkili şutları ve sonra drilpingleri. Elbet yine Figo ve bir gün iyi bir gün kötü olan Ronaldo ve Simao ikilisinin şutları ve driplingleri(yine Barthez faktörü ile beraber).
Fransa da ise gol için ve maç adına, Barthez le beraber en önemli isim olduğunu düşündüğüm Zidane nin performansı çok önemli. İyi bir Zidane zaten Fransa ya yeter. Portekiz in defansını ne kadar öne çıkaracağı da önemli tabii. Malum Henry nin en büyük zaafı olan ofsaytlar ve tüm takımlar, ileri çıkarak bundan yararlanmak istiyor. Lakin bu sefer de Zidane ile arkaya atılan toplarda Ribery faktörü ortaya çıkyor. Aslında Ribery solda, Malouda sağda oynasa, Portekiz için çok daha kolay olur bu oyuncuların kontrolü. Zira hızlı Ribery, hızlı Miguel eşleşmesi ile, daha teknik ve güçlü ama yavaş Malouda ile aynı özelliklere daha yakın Valente eşleşmesi daha akla yatkın. Bu durumda Ribery hiç etkili olamazdı zaten fizik zaafını ve Miguel in yüksek kalitesini düşününce.
Duran toplarda son maçta attığı gibi gol bulamaz gibi geliyor Fransa, en azından Portekiz savunmasının böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum. Tam performansını daha gösterdiğine inanmadığım süper forvet Henry nin de neler yapacağı önemli tabii. Deco nun işi de zor olacaktır Vieira ve Makelele arasında. Zira bu ikili turnuvanın en formda önliberoları şu ana kadar ki Vieira nın hücuma yaptığı inanılmaz katkı da malum ki bu özelliği ile maçta eşleştirilebilecek isim Maniche olacak karşı tarafta.
Aslında ikili eşleşmeler yapınca iki takımda özellik olarak birbirinin tıpkısının aynısı olduğu ortaya çıkmıyor değil :)
Ortada;
Deco - Zidane (Gönünde bir Zidane fark yaratıyor)
Costinha - Makelele (Makelele tunuvadaki formu ile ağır basıyor)
Vieira - Maniche (Vieira defansif anlamda ağır basıyor)
Pauleta - Henry (Gönünde bir Henry fark yaratıyor)
Kanatlarda;
Figo - Malouda (Defansif anlamda genç Malouda ağır basıyor, hücumda ise tecrübeli Figo)
Ronaldo - Ribery (Çok muallakta kalıyorum eheh, lakin fizik olarak Ronaldo nun bir farkı var)
Miguel - Sagnol (İki süper sağ bek)
Valente - Abidal (Hayli iyi iki sol bek)
Tandem ve kalede;
Meira - Thuram (Çok büyük tecrübe farkı yaratıyor Thuram)
Carvalho - Gallas (Hayli denk gözüküyor takım arkadaşları)
Ricardo - Barthez (Ricardo hayli ağır basılyor en azından ciddiyet yönünden)
Fransa defansının fazla bireysel hata yaptığı da söylenemz, aklıma gelen bir Thuram penaltısı ve Gallas ın geçen maç arkaya sektirdiği bir top geliyor sadece. Gerçi aynı şey Portekiz tandemi içinde geçerli.
Çok gol olurmu o da ayrı bir hadise, zira her iki takımda malup durumda dahi fazla riske girmiyor ve üstelik hızlı defans oyuncularına sahipler. Portekiz in bir avantajı da iki kanat oyuncusunu Fransa ya oranla daha rotasyonlu oynatabilme şansı. Bu kadar laklaktan sonra 4 - 5 - 1 şeklide oynaması muhtemel kadrolarıda açıkça yazıp maç saatini bekleyelim :)
Fransa;
----------------Barthez
Sagnol^ - Thuram^ - Gallas - Abidal
-----------Vieira^ - Makelele
Ribery^ ------- Zidane^ ---- Malouda
-----------------Henry
Portekiz;
------------------Ricardo^
Miguel - Meira - Carvalho^ - Valente^
---------Costinha - Maniche^
Figo^ ----------- Deco -------- Ronaldo
------------------Pauleta
(^ işaretli oyuncular, sarı karlı oyunculardır. Bu sarı kartda maçı etkiliyebilir, hayli de çok oyuncu sarı kartlı zaten. Umarım Zidane sonuç ne olursa olsun bu maç sarı kart görmez)
Ömer Üründül ün dırdırları ve ezebere yorumları aksine, hayli zevkli bir maç oluyor iki takımın karakteristik özelliklerini düşünürsek. Güzel paslaşmalar ve güzel hareketler de var, iki takımın teknik ayaklarından. Tabii defansif kurguları malum iki takımın maçından fazla pozisyon çıkmıyor.
Açıkçası temposu ve hızıda iyi. İkinci yarı gol gelmez ise tedbirler daha da artar ve tempo düşebilir tabii.
Ben zevk aldığıma göre bende bir acayiplik olmalı herhalde eehehe :)
Penaltı Fransa,Henry nin bilekleri bi insanda olamaz ya...
Zidane geliyoooooorrrr
Vee gooooooollllll
Zinedine Zidane....
Ahahah bu Henry de iyice bokunu çıkardı :) gerçi müdahale var ama tartışılır pozisyon, tabii hakeme yüklenmiyorum yanlış anlaşılmasın.
Zidande çaktı :) 1 - 0
Daha da zevkli bir maç olabilir Portekiz riske girerse :)
Fransa nın kazandığı penaltı benzeri bu sefer elle yapılan ama yine çok kolay düşülen bir pozisyon yaşadık. Hakem bu sefer doğru karar verdi, ama biraz çifte standarta oldu bence.
Hiç Dünya kupası yarı finali izliyomuşum gibi gelmiyo valla,normal bi grup maçı gibi geliyo...
şerefsiz,çirkef portekiz'e çok güzel kapak olcak az kaldı.henry maymun ediyor herkesi.şahane gidiyor şimdilik skor olarak.böyle bitsin elensin çirkefler.
Şimdi size bir sorum var içimizden biri şu halimizle Deco,Ronaldo,Figonun önünde oynasak bir pozisyona girer miyiz giremez miyiz 45 dakika boyu en azından 2-3 koşu yaparız değil mi? Ama Pauleta 2004te de bu kupada da o kadar etkisiz ki...Bu arada Fransanın gol sevincinin vakurluğu karşısında Portekizin oyuncu ve yedek kulubesinin provoke edici herektleri gözden kaçmadı. Ayrıca iki takım da fizik olarak önceki maçlara göre baya kötü
İlk yarı 1 - 0 sonra erdi. Aslında Portekiz beni şaşırtıcak kadar iyi oynadı, ama işte Fransa o kadar sağlam bir takım ki, zaten son paslarda hep sorun yaşayan Portekiz, pozisyon üretiminde çok zorlanıyor. İlk dakikalarda Abidal çok kötü başladı maça, iki pozisyon üst üste Figo geçti, daha sonra bir kere de boşa çıkarak yerini kaybetti, ardından da bir pası ayağının altından kaçırarak beni şaşırttı. Bu moral bozukluğu ile daha da kötüye gidder diye düşünmüştüm ama sonra toparladı. Sagnol da aslında zorlandı Ronaldo karşısında ama yine de direndi. Lakin hiç hücuma katılmaması ve Ribery nin hücumda o kanatta yalnız kalması, Fransa açısından kullanılacak ve tehlike yaratacak en önemli avantajlarını yitirmelerine neden oluyor.
Portekiz cephesinde ise, Miguel yine gelen rakiplerini ezdi tek başına o kanatta. Hal böyle olunca Fransa kanatları hiç kullanamadı Portekiz in aksine. Portekiz de Maniche beklediğimde daha temkinli oynuyor, gerçi yine iki güzel şut çıkardı ama, gelişen kanat ataklarında içeriye beklediğim kadar çok sarkamıyor, Deco çok etkisiz yine beklediğim gibi, hal böyle olunca, kenarlardan iyi de gelse Portekiz, içerde Pauleta çok yanlız kalıyor ve Fransa savunması karşısında eziliyor haliyle.
Barthez yine iki şutu sektirdi lakin yan toplarda hayli iyiydi. Ricardo ya ise pek top gelmedi.
Portekiz, bire bir de iyi olan oyuncularını kullanmaya devam etmekle beraber başka birşeyler daha üretmeli gol bulmak için ama nasıl yaparlar bir fikrim yok açıkçası :) Vieira ve Makelele ikilisinin olduğu duvarı aşmak hayli zor. Deco belki parlarsa diyeceğim o da zor gibi. Bakalım artık.
İkinci yarı Portekiz nasıl riskler alacak, ne tür taktik değişiklere gidecek merak ediyorum. Açıkçası Ribery nin etkizsizliği onları biraz daha cesaretlendirebilir. Ama Ribery dir ne yapacağı belli olmaz yine de :)
acik bir oyun, acikcasi ilk yaridan keyif aldim ve umarim ikinci yari boyle zevkli olur...henrynin pozisyonu penalti, tartismasiz bence ama portekize yapilan hareket yuzde yuz deil. Portekiz bir gol atsa mac da zevkli olur ve umarim oyle olur...
Şimdi size bir sorum var içimizden biri şu halimizle Deco,Ronaldo,Figonun önünde oynasak bir pozisyona girer miyiz giremez miyiz 45 dakika boyu en azından 2-3 koşu yaparız değil mi? Ama Pauleta 2004te de bu kupada da o kadar etkisiz ki...Deco berbat bugğn geziniyo sahada,Figo zaten yıllardır top oynamıyo nasıl hala bu adamı ilk 11 e alıyolar şaşıyorum,Ronaldoda kendi giden bi adam çok bencil...
Zaten topta gelmedi Pauletaya bu maçta benim söylediklerim ışığında,bu maçta onun yapabiliceği pek bişii olduğunu sanmıyorum,Pauleta kendi pozisyonunu yaratabilen tarzda bir oyuncu değil çünkü,vericeksin bir iki driblingle atıcak...
Pauletayı bende hiç beğenmem bu arada onuda belirtiyim...
Ray52Lewis
06-07-06, 00:04
Portekiz maca aslinda daha aktif sekilde basladi, biraz daha baskili gözüktüler, ancak dakikalar ilerledikce Fransa ve özellikle Zidane sazi eline aldi, yine cok etkili olan Ribery´yi de unutmamak lazim, onu izlemek müthis keyif veriyor...
Henry nin pozisyonu ise net penaltiydi bana göre, cok acik bir sekilde Carvalho nun ayak darbesi var Henry´ye, hakem dogru karar verdi...
Karsi tarafda ise Ronaldo Sagnol´un hafif eli olmasina ragmen kuslara ucma dersi verdi adeta, oynadigi stilden dolayi sevdigim Ronaldo bana bu turnuva ile birlikte antipatik gelmeye basladi, gözümden düstü, isi gücü artistlik...
Haydi bakalim, 2.yari basliyor, Fransa´nin bu saatden sonra maci verecegine inanmiyorum...
Bu arada Ömer Üründül ün aksine iki takımın da fizik olarak kötü olmadığını belirteyim. Yaşlı takımlar üzerine ezbere yorumlar bunlar. Her maç aynı şeyleri söylüyorlar zaten. Bir kerede ortadaki x ve y ye çok yük biniyor demeyin yahu :) Bu kadar saçma bir yorum yok yani, herkesin bir görevi var sahada.
Figo kanata geliyor savunma yapıp top kapıyor, Zidane orta sahada basıp top kapıyor, maç hayli driplikli ve hızlı geçiyor adam tutturmuş fizik olarak çok zayıf gördüm diyor. Öggg geldi artık ezbere yorumlardan, dün akşam ki maçtan daha tempolu olduğu açık yahu.
İkinci yarı adamlar yorulunca ne diyecek çok merak ediyorum, Ömer Üründül.
Derken Henry kontrada güzel hareketlerle ikiyi yapıyordu az daha :) Portekiz ne kadar açılacak bakalım :)
Hımm bir de Ribery den gözül bir şut geldi lakin sonuç yok.
Pauleta çakıyordu az daha :)
Yine yorumcuların aksine, Figo turnuva boyunca zaten çok istikrarlıydı, bu maçta da çok iyi oynuyor şu ana kadar. Biraz Deco hareketlense. Açıkçası Figo da yorulursa işler çıkmaza girer Portekiz için.
Miguel şov izledik ama sonuç yok :) Çok enterasan bir adam bu Miguel yahu, yok yok adamda :)
Miguel sakatlandı, Ferreira girecek herhalde.
Yine şov yaptı, yine çok iyi oynadı, yazık, üzüldüm.
Pauleta çıktı, Simao girdi. Ronaldo yine forvete geçecektir herhalde.
Koca Portekiz de bir ikinci forvet olmaması da düşündürücü ki olan forveti de devşirme :)
Fransa da Wiltord oyunda, Malouda dışarda.
Fransa da günün etkisiz ismi Ribery çıkıyor, Govou oyunda.
Ooo işte beklediğimiz risk :)
Costinha çıktı, Postiga oyunda.
Postiga da uçanlar kervanın katıldı :) Hakem yemedi haliyle.
Ahhahah bu Barthez kadar salak bir kaleci yoktur valla :) Resmen yakıyordu Fransa yı. Tam beklediğim ve söylediğim gibi devam ediyor maç, Barthez dahil :)
Ray52Lewis
06-07-06, 00:37
Fransa iyice geri cekildi, öne dogru hic birsey yapmiyorlar...
Ah ne yapiyor bu Barthez ya, koca takimi yakacak resmen...
portekiz kadar kendini yere atan şerefsiz takım az bulunur.tam nobre'lik takım.çirkef köpekler.
ronaldo abarrtı artık kendini atma işini...şimdiye çoktan atılması gerekiyodu...portekiz böyle beleş gole bağladıysa umudunu bu şekilde biter maç...
Aslında Fransız oyuncular haklı, en azından bir sarı kart gösterse hakem, bu kadar rahat kendilerini atmaz Portekizliler.
Ray52Lewis
06-07-06, 00:39
Domenech de ezberledigi degisiklikleri yapiyor yine, birazdan Henry yi de cikarir...
Aha Saha hazirlaniyor...:)
Carvalho sarı buçukuk :) bir pozisyonda sarı kartla yırttı.
Tekrar belirtmekte fayda var, Portekiz resmen Deco ile 10 kişi oynuyor 11 kişilik Fransa ya karşı :)
Zaten güç farklı varken arada bir de bu fark haliyle Portekiz in içine ediyor.
Saha girdi, Henry çıktı.
Saha her oyuna girişte sarı kart görmeyi becerdiği için final maçında farklı bir değişiklik göreceğiz artık mecburen :)
Top Zidane nin ayğında iken, al alabilirsen :)
Ray52Lewis
06-07-06, 00:48
Ehehe bence de Henry final macinda en az 90 dakika oyunda kalmayi garantiledi derim hoca Trezeguet yi tutmadigina göre...:)
Portekiz Meira ile ayağına kadar gol fırsatını, kötü bir şutla tepti, bende bir kapaktan kurtulmuş oldum :)
Derken Valente.... Korner..... aahahah Ricardo askın asist yapıyordu.. Korner... Sonuç yok.
İşte istediğim oldu;
İTALYA-FRANSA hayırlı olsun...
FORZA AZZURİ :D
isviçre,almanya şimdi de portekiz.hollanda'mla uğraşan bütün beyinsizler belasını buluyor işte.3.lük maçında ne haliniz varsa görün artık.
tunus-suudi arabistan maçı bu maçtan en az 2 kat daha zevkliydi...tabiki iki maç arasında hem önem hem de kalite açısından binlerce fark var ama eskiden böyle değildi bu işler yaa...final maçından da seyir zevki açısından çok ümitli değilim ama final finaldir sonuçta...umarım ben yanılırım...
Fransızlar öyle bir hata yaptı ki.. Lakin geriye dönüşte cıvıklık yapan Ronaldo ofsayta düşerek yedi pozisyonu :)
Bitti. Herşey normal ve beklendiği gibi oldu yalnız Portekiz biraz daha iyi çıktı beklediğimizden, Fransa ise biraz daha kötü çıktı.
Fransa, penaltı hariç, kaleye topu topu 4 şut çekebildi koca maç, Ribery nin kötü gününde olması sonucu, hiçbir kontra da yakalayamadılar doğru düzgün.
Maçın adamı Thuram seçildi bu arada, haketti de kanımca gerçi Vieira ve Makelele de çok iyi idi.
Barthez bir komiklik yapmaz ise, İtalyanlara karşı da Fransa bence daha avantajlı.
M.Yasin Cakmak
06-07-06, 01:00
Abi bu iyi Portekiz ise nasıl geldiler buraya kadar. Leş gibi oynadılar resmen. Deco'yu ben Portekizli olsam asardım.
Pek güzel Hıncal yorumları işitiyorum mütemadiyen eheheh :)
İki hoca da ezberci adamlar değişiklikleri her maç aynı hele Scolari tam diyordum bu adam çift forvete dönmek yerine gider Pauletayı da çıkarır diye şakasına gitti forvet çıkarıp orta saha aldı oyuna şaka gibi :) Bence İtalya iki takımdan da çok üstün ama final bu belli olmaz
Yapma be Serkan bence İtalya çok daha şanslı. Henry penaltı yaptırdı ama çok etkisizdi maalesef hiç top tutma özelliği yok.
Bakalım artık izleyip göreceğiz.
Barthez niye oynar Coupet varken o da ilginç cidden turnuvanın en kötü kalecilerinden biri
pauleta'nın thuram ve gallas'ın arasında varlık göstermesi imkansıza yakındı zaten, o yüzden fazla da eleştirmiyorum scolari'yi o hareketinden dolayı, nitekim belki de o şekilde daha fazla tehlike yarattılar.. son 3-4 dakikayı çıkarırsak yine son derece az pozisyon ve hücumlu bir maç izledik, carvalho'nun bana göre son derece yanlış biçimde yaptığı penaltı olmasa fransa'nın da gol atacağını hiç sanmıyorum..
Ray52Lewis
06-07-06, 01:10
Bir de Míguel´in sakatlanis bicimine dikkat ettiniz mi, adam sag dis ile pas verirken kendi kendini sakatladi adeta, dizi döndü sanirim...
Mert Baydur
06-07-06, 01:13
tahmin ettigim futbol ve sonuc cikti mactan. cok aman aman bir final maci kalitesi beklemiyorum bu pazar.
pauleta'nın thuram ve gallas'ın arasında varlık göstermesi imkansıza yakındı zaten, o yüzden fazla da eleştirmiyorum scolari'yi o hareketinden dolayı, nitekim belki de o şekilde daha fazla tehlike yarattılar.. son 3-4 dakikayı çıkarırsak yine son derece az pozisyon ve hücumlu bir maç izledik, carvalho'nun bana göre son derece yanlış biçimde yaptığı penaltı olmasa fransa'nın da gol atacağını hiç sanmıyorum..
Peki Ronaldo nasıl gol atacaktı o düzende forvete geçince? Positiga girdi de öyle pozisyonumsular buldu Portekiz :)
http://www.cimbom.gs/resimler/flags/france.gif FRANSA 1-0 PORTEKİZ http://www.cimbom.gs/resimler/flags/portugal.gif
Yazacak birşeyler arıyorum ama bulamıyorum.. Çok iyi kademe yapan bir Fransa ve maçın 85. dakikasına kadar pozisyon üretemeyen bir Portekiz.
Fransa çok mu üretti diyenlere cevap, H A Y I R. Fransa da es kaza bir pozisyonda penaltıyı kendisine hediye eden Carvalho'ya teşekkür etmeyi unutmasın. Carvalho bütün turnuva boyunca en iyi stoperlerdendi ama bu maçta böyle hayati bir hatayı yaptı bir şekilde işte.
Maçın en komik kısmı ise, Gültekin Onay'ın ''Fransızlar tribünlerde milli marşlarıda denilen 'Marseillaise'i söylüyorlar' demesiydi. Adamların zaten milli marşı işte, hiç böyle denir mi kardeşim.. 'Türkler tribünlerde milli marşları da denilen İstiklal marşını söylüyorlar gibi bir kelam..
Fransa bildik Fransaydı, defans defans ve yine defans. Ribery dışında topla dripling yapan adam yok. Yapabilecek adam var da, yapacak taktik anlayış yok. Finalde Barthez'de israr edilirse, bu takımın canı yanabilir, adam kucağına gelen topu sektiriyorsa nasıl Ulusal kaleciliği kaptırmıyor enteresan.
Portekiz ise bildik Portekiz değildi. Beyefendiler bir ağır bir ağır, bir yavaş bir yavaş.. Gerisini kaldıran yok takımda. Bu nasıl final heyecanı doğrusu anlamadım. Bütün Portekizli oyunculara vodoo - santeria karışık bir büyü yapmışlardı herhalde. En anlayamadığım oyuncu ise Deco oldu. Arkadaş sen Deco musun yoksa dublörü falanmısın? Bu kadar ruhsuz bir oyunu kariyerine ve ismine hiç yakıştıramadım.
Maçın adamı Thuram deniliyor, tamam Thuram iyi, hele Thuram - Gallas tandemi beraber iyice iyi. Hele hele, önlerine de Vieira'yı aldıklarında daha da iyiler.. Fakat İtalya'ya yeterliler mi? Vallahi ben sanmıyorum. Bakalım göreceğiz, bana sanki İtalya dünya şampiyonluklarını dörtleyecekmiş gibi geliyor..
Son olarak gelecek finale bir laf yazayım.. Fransa ve İtalya maçı için herkes uyku tulumlarını yastıklarını falan hazır etsin. 90 dakikada ne gol nede gollük atak bekliyorum. Herhalde uzatmaların son 15 saniyesinde İtalya bir gol atar maç biter.
Olleyyyy Zinedine Zidane Olleyyyyy Zinedine Zidane Ollleeyyyyyyyy :)
Başka yorumum yok.
Macda sanırım daha onceden bilet almıs ama biletlerini yakmayan şerefsiz İngilizler vardı, mac boyu Ronaldo'yu yuhladılar..
Fasist köpekler, demokrasi havarisi kesilirler ama bunlardan daha üstün ırkcı yoktur. Alpay'i yedikleri gibi simdi de Ronaldo'yu yiyecekler..
Terbiyesiz herifler, biz yapsak neler yazarlar..
Gönül sarayım
06-07-06, 11:58
Zidanı ve Fransa yı finalde çok farklı göreceğimizi düşünüyorum. Bu maçın farklı stratejik özellikleri vardı. Evet vasat bir maçtı. Fransız oyuncuların 1-0 öne geçtikten sonra maçı rölantiye ye almaları düşünülmüş bir şeydi. Hem fizik güçlerini finale taşımak hemde Portekiz maçını kartsız kazasız belasız atlatmaktı.
Penaltı pozisyonunda Carvalho penaltıyı yaptırmadı, Henry penaltıyı yaptırdı. Sadece o pozisyon bile Henry nin ne kadar usta bir ayak olduğunu gösteriyor. Ancak Henry nin finalde Arsenalde oynadığı gibi oynaması lazım.
Daha önce Fransanın diğer takımlara bazı üstünlüklerinden bahsetmiştim. Dün akşam ise başka bir özellik dikkatimi çekti. Fransız oyuncuların, başka takımlarda bu düzeyde olmayan, kendilerine büyük bir özgüvenleri var.(Barthez hariç :lol: )
Bu özgüven karşısında rakip takım oyuncularıda siniyor. Bence Fransanın en büyük avantajlarından biri bu... Tabi Zidandan bahsetmeye gerek bile yok çok büyük bir oyuncu... Onu daha önce daha sıkı takip etmediğime yanıyorum.
Son olarak teknik direktörleri Domeneche bende dahil olmak üzere haksızlık ettiğimizi düşünüyorum. Adamın farklı bir büyüsü var. Etrafına farklı bir enerji yayıyor. Ayrıca akşamki maçta oyuncu değişikliklerinde yaptığı hamlelerde çok yerindeydi. Ben yorumcuların söylediği gibi Lippi nin Domeneche büyük bir taktik üstünlük sağlayacağı kanaatinde değilim. Final maçında çok farklı şeyler olacak belki çoğu kişinin favorisi İtalya ama bence yine yanılacaklar. O kupayı havada Zidanın ellerinin arasında göreceğiz. Hem kalbim hemde mantığım bunu söylüyor.
Namelessonegs
06-07-06, 16:52
Gercekten cok guzel oldu İtalya-Fransa finali..Sonuna kadar İtalya..İnsallah alırlar kupayı :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to