Tüm Versiyonu Göster : Golden Ball
Evet, Golden Ball adayları da açıkladı. Bazıları sanki, iş olsun diye konulmuş gibi geldi bana :)
FİFA nın internet sayfasında, Buffon ve Pirlo atbaşı giderken, onları Zidane takip ediyor. Geçen turnuvada Kahn kazanmıştı biliyorsunuz ki pek kaleci göremeyiz böyle ödüllerde. Bir kere daha kaleci kazanırsa, futbolda nerden nereye geliyoruz sorusu, biraz daha kurcalamaya başlayacak kafamızı :)
Benim adayım, yaşayan efsane Zidane a. Açıkçası Zidane veya Cannavaro dan birinin kazanmasını isterim, lakin zor gözüküyor.
Benim oyum Cannavaro'ya..
JackDaniels
08-07-06, 19:18
Buffon :)
JackDaniels
08-07-06, 19:19
Cannavaro'ya oyum demişsin hala 0 niye kandırıyosun olm milleti :lol:
Gönlümün oyu demek istemistim; al verdim simdi :)
M.Yasin Cakmak
08-07-06, 20:06
Normalde Canna ama birçok nedenden dolayı Zidane kazansın isterim.
Fransa şampiyon olursa Zidane alır derim onun dışında Cannavaro almalı.
Parma Maniac
08-07-06, 21:28
Büyük Kaptan alacak inşallah..
bence pirlo alacak ve almalı da...zaten şuan önde gidiyor bildiğim kadarıyla...
Ben bu ankete kupanın son düdüğünden sonra katılma hakkımı saklı tutmak istiyorum. (Şu an bitti öyle düşün ver derseniz Ricardo - Cannavaro veya Zidane'dan birisi olabilir.) Son iki tanesi Ricardo ile farkı final maçında iyice açacak mı, hangisi açacak onu son maçtan sonra düşüneyim. Futbol nankör iş, ya 89. dakikada Cannavaro kendi kalesine atar da 1-0 Fransa kupayı kazanıverirse?
Ricardo gönlündenmi geçiyor, zira aday göstermemiş FİFA Teknik Çalışma Grubu, yalnız bu listede ki en az üç isimden daha çok hakkettiğini söyliyeyim hemen bence de :)
Şey diyecektim esas olarak, Final Maçı pek etken olmayacaktır, zira bundan önce ki final maçında Kahn, neredeyse hediye etmişti kupayı Brezilya ya hatırlarsanız, buna rağmen Golden Ball u götürmüştü inceden :) Bir öncekinde ise, Final Maçında şov yapmasınan rağmen, kırmızı kartlı agresif adamımız Zidane seçilmemişti haliyle.
Ben açıkçası kariyerinin sonuna yaklaşan, iki efsane isimden birinin almasını istediğim için biraz da duygusal olarak Zidane ve Cannavaro yu destekliyorum :)
Bu arada Cannavaro, bundan önceki İtalya - Fransa Final Maçındaki hataları ile de Fransa ya kupayı hediye etmişti hatırlarsanız. Yine de gözümde zerre değer kaybetmedi tabii. Ama bu maçta da öyle hatalar yaparsa, bence direkt futbolu bırakır :)
2 maca bakarasak zidane ama butun turnuvaya bakarsa ya buffon yada cannavaro, ben oyumu cannavaroya verdim
Namelessonegs
09-07-06, 04:08
Acıkcası benim oyum da Pirlo'ya...Muthis caba sarfetti..
JackDaniels
09-07-06, 12:48
Adam F.Bahçe'ye gidiyor sizde burda oy veriyorsunuz ayıp ayıp :lol:
http://www.internetspor.com/v3/futbol/haber.php?haberID=29187
http://www.internetspor.com/v3/futbol/haber.php?haberID=29187Hahahahahahaha
Bunu değil Parmada'ki kardeşini alamaz bu salaklar!!!
Cannavaro'yu alcaklarmış ahahahahaha :lol: :koptum:
Namelessonegs
09-07-06, 18:33
http://www.internetspor.com/v3/futbol/haber.php?haberID=29187
Gider ama geri geri :lol:
Birde oraya yorum yazan kus beyinlilere kopuyorum ben yaa..Gelecek fln diye inandırmıslar kendilerini :lol:
Marikinas2
09-07-06, 18:40
Oyum Zidane 'ye . Adam kariyerini dünya şampiyonluğuyla kapatmak için elinden geleni yapıyo.
zidane turnuvada damağımda tat bırakan tek futbolcu olsa da görevini her maç kusursuz yapan cannavaro ya verdim oyumu
büyük kaptan canna'ya yakışırdı,bi sonraki kupada da diğer büyük kaptan nesta'ma yakışcak muhtemelen.
Ne zaman açıklanacak sahibi altın topun?
Ray52Lewis
10-07-06, 14:00
Bugün aciklanacak...
Zidane almıs :)
"ALTIN TOP"U ZIDANE KAZANDI !
Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Zinedine Zidane Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu anlamını gelen FIFA Altın Top ödülünün sahibi oldu. İtalya'nın Fransa'yı penaltılar sonunda yenerek Kupa'yı kazanmasına ve Zidane da kırmızı kart görmesine rağmen Zizou bütün performansıyla bu dev ödülü kucakladı.
10 Temmuz 2006, 12:19
Advertisement
(Ajansspor Dış Haberler Servisi)
Futbolun Harry Potter'ı: ZIDANE için TIKLAYIN
2006 Dünya Kupası Altın Top ödülü Zidane'ın !
Dünya Kupası finalinde İtalya'ya 5-3 mağlup olan Fransa'da kaptan Zidane finallerin ilk gününden son gününe kadar sergilediği performans ile Dünya Kupası finallerinin en iyi oyuncusu anlamına gelen FIFA Altın Top ödülünü kazandı.
Zidane futbol kariyerinin son profesyonel maçında uzatmalara giden final mücadelesinde maçın tamamlanmasına 10 dakika kala rakibi İtalyan defans oyuncus Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kart görmesine rağmen turnuvanın en önemli bireysel ödülünün sahibi oldu.
Turnuvadaki medya oyları ile verilen ödül de Zidane 2.012 oy ile birinci olurken, Şampiyon olan İtalya'nın kaptanı Fabio Cannavaro 1.977 ile 2. sırada yer aldı.
İtalya'dan Cannavaro'nun takım arkadaşı Andrea Pirlo ise 715 oy ile 3. sırada yer aldı.
Brezilya ve İspanya takımları ise "Fair Play" ödülünü birlikte paylaştı.
Zidane'ın aldığı Altın Top ödülü geri alınabilir
FIFA Başkanı Joseph Blatter, 2006 Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçilen Zinedine Zidane'ın aldığı 'Altın Top' ödülünün riske girdiğini belirtti. Blatter, soruşturmanın sonucunu beklemek gerektiğini söyledi.
Joseph Blatter, İtalyan La Repubblica gazetesinde bugün yayımlanan demecinde, Altın Top ödülünün akıbetinin, FIFA'nın Zidane hakkında başlattığı soruşturma sonrasında belli olacağını belirterek, "Harikulade şahsiyeti, yaşam tarzı, efendiliği ve ailesiyle, Zidane'ı yıllardır tanıyan biri olarak, hadiseden büyük üzüntü duydum. O ödülü kimin alacağını FIFA belirlemiyor. Gazetecilerin oluşturduğu uluslararası bir kurul belirliyor. Bununla birlikte FIFA İcra Kurulu, spor etiğiyle bağdaşmayan davranışlar söz konusu olduğunda müdahale edebilir. Bu nedenle de disiplin kurulundan olay hakkında soruşturma başlatılmasını istedim." dedi.
Blatter, "Yani ödülün geri alınması mümkün mü" sorusuna, "Neler yapılacağını görmek için, soruşturmanın sonucunu beklemek lazım. Suçu henüz ispatlanmamış kişiyi masum etmek, ihlal edilmez bir ilkedir. Zidane'ın öyle davrandığını görünce, onun adına da 'fair play' adına da çok üzüldüm." şeklinde konuştu.
Zidane'ın Materazzi'yi kafa attığı anı şahsen görmediğini belirten Blatter, "Olayı dördüncü hakem gördü. Ancak ben, oyun sırasında televizyon görüntülerinin delil olarak kullanılamayacağı konusunda ısrarlıyım" dedi.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to