PDA

Tüm Versiyonu Göster : Milli Takım reklamları

Bengü Cakmak
24-05-08, 19:25
Bu sefer Gulben Ergen seslendirmis. Kimin ne seslendirdigi pek onemli degil aslinda, zaten bundan oncekileride dinlemiyordum, ve beni pek de motive etmiyordu.

Konu bu degil aslinda...

Benim anlamadigim, bu sefer neden Gulben Ergen. Kendisini hic sevmem, ayni zamandada cok sinir olurum.

Samimi olmam gerekirse sarkiyi hic dinlemedim, ama nekadar kotu oldugunu simdiden tahmin edebiliyorum.

Uzgunumki, heralde biz bu kadindan Ulkecek kurtulamayacagiz...

M.Yasin Cakmak
24-05-08, 20:01
Sarki cok rezil degil...yani kotu gene ama rezil degil. Gulben ise acaip itici.

tyisik
24-05-08, 20:13
link yokmu ben duymadim biryerde

osmanhy
24-05-08, 20:13
Ben sarkiyi da duymadim ama tam rezil bir durum. Kisiligini bir tarafa koysak bile, seside birseye yaramiyor.

M.Yasin Cakmak
24-05-08, 20:17
http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=35946&k_A=haberturk

tyisik
24-05-08, 20:29
sagol Yasin link icin, sarkiyi hic tutmadim, trubinlerde soylenecek bir sarki degil,zaten soyleyeni hic tutmadim, Turkiyede hic kimse kalmamismi bu sarkiyi soyleyecek bu kasardan baska

Saunders
24-05-08, 20:48
Bir şarkı daha var...Butun mıllı takım futbolcuları falan oynamış..İzleyen izlemiştir...Bu kadar bayık bir şey olamaz...

Bu onun yanında daha kalıtelı bir iş gibi duruyor...En azından tribunlerı çoşturma potansıyelı var...Klibide güzel...

Çok da kötü değil bana kalırsa...

Sheva
24-05-08, 21:21
hangisi o, ülker reklamındaki mi? eğer oysa, bence hem reklam hem müzik hiç fena olmamış, tabi en sondaki 'aklımızda futbol, kalbimizde türkiye' salak sloganı dışında..

gülben ergen'in kararı ise ticaridir saygı duyarım, yalnız sakın ha bunu sanki tüm milletin tasvip etmesi, onaylaması gereken bir resmi marş haline getirmesinler, delirtmesinler insanı.. klibi falan görmedim ama umarım milli takım'la ilgili hiçbir resmi katkı yoktur (oyuncu, teknik heyet vs) kendi çapında takıldıysa eyvallah, istediğini yapsın..

zidane38
24-05-08, 22:29
Ülker'in reklamı olanı çok güzel.
Ben çok beğendim, özellikle müziği harika.

Nerval
26-05-08, 21:52
Flashback; aklıma Monaco'ya yenildiğimiz Şampiyonlar Ligi serüveni 93-94 sezonu; sarhoş olmuş bir kitlenin Özcan Deniz'in hadi hadi meleğim müziğiyle; hadi hadi cimbomum ez de göreyim diyor.

Ardından Tarkan gaza getiriyor 2002 Dünya Kupa'sında.

Şimdi gene gaz; ama bu sefer gaza getiren Gülben Ergen, bir de Ege Çubukçu.

Fatih Ürek'den hadi hadi daha gaza getirirdi şerefsizim.

Kaynak : http://www.izlesene.com/video/muzik-gulben-milli-takim-sarkisiklibi/348189

Patriot
27-05-08, 14:03
Gercekten hop hop yerimde duramaz oldum... saka gibi maalesef cok bayik olmus.

Hadi Hadi'yi tercih ederim bende.

bak su klibi bence gayet guzel yapmislar cok hosuma gitti.. yuruyun be trix ve flix :)

http://www.youtube.com/watch?v=nZbppdMs-Sw

Nerval
28-05-08, 10:23
Lafımı geri aldım 10 defa dinledikten sonra alıştırıyor.

http://www.dailymotion.com/video/x5jgta_milli-takm-mar-avrupa-gulben-ergen_sport

Av ! Ru ! Pa !

Cem Bom
31-05-08, 04:52
Ülker'in reklam filminin (Bunun için doğdunuz!) ve şu aralar yayındaki ülker klibinin (yer-gök inlesin, bu sesi dinlesi...) senaryosunu biz yazdık...

Malum marka, bizim ajansın müşterisidir. Ben de ajansta, o markanın reklam yazarlığını yapıyorum...

Önceki film olan “İmza”yı da(şu küçük bir çocuğun herkese imzalattığı topunu milli takım oyuncularına verdiği film), ColaTurka "tarafız, tarafındayız" filmlerini de biz yazmıştık... (En iyisinin Galatasaray için çekilen film olması nedendir sizce;)

Klipteki şarkı için yazdığımız ilk sözler çok daha iyiydi aslında...
Ne yazık ki müşterimizin revizyonuna uğradı o sözler ve izlediğiniz klipteki gibi oldu.

Buna rağmen kampanyanın geri dönüşleri çok iyi oldu, oluyor.
Bizi çok mutlu eden övgüler alıyoruz sürekli.

Bu arada ana reklam filminin değil ama klibin Antalya kampı sırasında oldukça zor şartlarda çekildiğini belirteyim. Sadece 10 dakikamız vardı o klibin çekimi için… Futbolcuları konsantre etmekte de çok zorlandık… Sizlerin de gözüne çarpan kusurların nedeni budur. Elimizdeki malzemeden olabildiğince iyi bir klip çıkarmaya çalıştık. Evet ana film kadar iyi olamadı ama olsun. İnsanların telefonlarında bu şarkıyı duymak, İstiklal’de her yerde çalarken dinlemek, ana haber bültenlerinde şarkının haber olduğunu görmek, yaşadığımız tüm stresi ve yorgunluğu alıp götürüyor…

Cem Bom
31-05-08, 15:12
bu arada sizlere;

Rüştü'nün milli takım oyuncuları üzerinde müthiş bir ağırlığının olduğunu,

milli takımda oyuncular arasında tecrübeye dayalı çok belirgin bir hiyerarşinin bulunduğunu,

Arda'nın gerçekten çok temiz ve düzgün bir karaktere sahip olduğunu (emre'ye hiç benzemediğini)

Servet'in fırsatını bulursa İngiltere ligine gitmek istediğini,

Tümer'in yavşağın teki olduğunu,

Tuncay'ın tam bir metroseksüel olduğunu da söyleyebilirim.

Sheva
31-05-08, 21:06
ilginç bir post olmuş, teşekkürler :)

rüştü'nün müthiş ağırlığı varsa demek hakan'ın altında eziliyordu diğer oyuncular, arda umarım dediğin gibidir (lakin bu bahsi geçen paralardan etkilenmeyecek futbolcu çok azdır diye düşünüyorum), servet 2 sene daha kalsın sonra en iyisi yakışır ona, tümer özellikle fener'den müthiş para indirdikten sonra iyice yavşak olmuştur diye tahmin ediyorum, tuncay'a da aferin ne diyim :)

bir de o hiyerarşinin tecrübeyle olduğu kadar kazanılan parayla da alakalı olduğunu düşünüyorum (bu zamana kadar öne çıkan oyunculardan onu anlıyorum), ve türk insanlardan oluşan bir takım olması nazarıyla çok da şaşırmıyorum buna..

Nerval
01-06-08, 10:10
Klip muhteşem, bana videosu vs. Seyhan Müzik'den geldi.

Arda'yı ne şanslıyım ki çocukluğundan biliyorum. Hasta Galatasaraylı, kanımca Barcelona'da yarın oynayabilecek adamdır.

Habire Lincoln ile Alex'i karşılaştırdıklarında da; dediğim aynıdır. Lincoln ile Alex'i değil; Arda ile Alex'i karşılaştırın.

Rüştü de dediğin gibi babacan adamdır. Sheva'ya da katılıyorum, Hakan'ın kaptanlığı oyuncuları cuma namazına götürmekten ve fethullahcı olun çocuklar demekten ibarettir.

Hiyerarşinin olmadığı herhangi bir kurum da yok Türkiye'de.

Reklam ajansı hangisi Cem Bom ? Ben NTV'deyim, iş geliştirme uzmanıyım, bizle kontağınız yoksa gelin beraber bir kaç iş koparalım. onur.aydin@ntv.com.tr ye bir e-mail'ini rica edebilir miyim ?

Cem Bom
02-06-08, 01:59
Sevgili Onur, sanırım sen Gülben Ergen'in klibinden bahsediyorsun...Seyhan Müzik deyince bunu anlıyorum...

Oysa benim kastettiğim Ülker'inki...
Orijinal müziği "a_drinking_song" olan klip...
(yukarıdaki yazımda markayı yazmamıştım, ama karıştığını görünce yazdım oraya da şimdi)

Bu arada ajans: Grey İstanbul.

Reklamların tv, radyo, basın, açıkhava ve diğer destek mecralarında yayınlanmasıyla ilgili plan ve programı reklam ajanslarından çok "medya planlama ve satınalma" şirketleri ya da reklamveren firmaların medya planlama-satınalma departmanları yapıyor biliyorsun. Biz reklam ajansı olarak işin yaratıcı tarafındayız. (kampanya fikrinin üretimi, tv-radyo reklamlarının senaryolarının yazılması, hazırladığımız filmeri çekecek yapım şirketi ve yönetmenin seçimi, basın ve açıkhava reklamlarının tasarımı gibi...)

O nedenle bizim TV kanalları ve basın kuruluşlarıyla doğrudan kontağımız pek olmuyor. O daha çok müşteri ve medya planlama-satınalma şirketinin işi. Ülker de bu işi kendi bünyesindeki ilgili departman ve çalıştığı medya planlama şirketinin işbirliğinde organize ediyor. Onların NTV ile kontağının olduğuna eminim.

Ancak elbette, tavsiye niteliğinde de olsa, müşterilerimizi tercih ettiğimiz TV'lere, radyolara, gazetelere, hatta tercih ettiğimiz program aralarına reklam girmesi konusunda yönlendirebiliyoruz biz de zaman zaman. ;)

Adresini aldım, hafta içinde ajans adresimden sana bir mail atıyor olacağım... Birlikte neler yapabileceğimizi konuşalım...

sigara69
02-06-08, 14:26
Bu arada ana reklam filminin değil ama klibin Antalya kampı sırasında oldukça zor şartlarda çekildiğini belirteyim. Sadece 10 dakikamız vardı o klibin çekimi için… Futbolcuları konsantre etmekte de çok zorlandık… Sizlerin de gözüne çarpan kusurların nedeni budur. Elimizdeki malzemeden olabildiğince iyi bir klip çıkarmaya çalıştık. Evet ana film kadar iyi olamadı ama olsun. İnsanların telefonlarında bu şarkıyı duymak, İstiklal’de her yerde çalarken dinlemek, ana haber bültenlerinde şarkının haber olduğunu görmek, yaşadığımız tüm stresi ve yorgunluğu alıp götürüyor…

Tebrikler cidden.Ben bayag begendim reklami.

insallah daha basarili olursun ilerde diyelim

Cem Bom
03-06-08, 01:46
teşekkürler Sigara69, sağ olasın.

Maynard
03-06-08, 10:10
ColaTurka "tarafız, tarafındayız" filmlerini de biz yazmıştık... (En iyisinin Galatasaray için çekilen film olması nedendir sizce

İçlerinde en iyisi bizim videomuz o reklamlarda gerçekten.

Bilgisayarımda Galatasaray klasörümde olan videolardan birisidir o reklam,en sevdiklerimden de birisidir.

Tebrikler gerçekten.

Helldorado-A drinking song'un milli takıma uyarlandığı reklamda çok hoşuma gitti,adam gibi bi milli takım şarkısı olmadan giricektik son anda bu reklam çıkmasa.

Başarılar...

tripotter
03-06-08, 15:27
Gülben Ergen'in söylediği şarkıyı ve klibi ancak yarısına kadar seyredebildim...Sonra dayanamayıp kapattım... Artık futbola ilişkin yapılan her müzik parçasında şu arkada çalan melodi ve onun değişik türevlerinden gına geldi... Buna benzer 250 bin civarında "futbol şarkısı" var...

Ben şahsen son dönemde yapılan çalışmalar arasında Lady D'arbanville uyarlaması olan Turkcell reklamını beğeniyorum...Ayrıca Türkçe sözleri de Gülben'inkinden çok daha anlamlı...Bütün stadyum hep bir ağızdan söylediğinde güzel bir ambians oluyor...

Bu tarz işleri biraz daha müziğin içinden deneyimi olan insanlara yaptırmaları gerektiğini düşünüyorum...Mesela Kenan-Ozan Doğulu ikilisi üzerinde biraz çalışsalar çok daha iyi birşey çıkarabilirler...

Maynard
03-06-08, 23:09
'Avrupa dikecek bizim millilerin heykelini' kısmını duyduğum anda kapattım şarkıyı.

O kadar gereksiz bi şarkı olamaz...

Gladi
04-06-08, 00:39
ben bi kere 30 saniye dınleme hatasını yaptım euro 2008 i izlemekten vazgeçiyordum, gülben 90 larda ki mahsundan daha kötü :) gol felan demıyor mu aman allahım gol nasıl oluyor desen tarif edemez :) ilahi gülben ergen ehehu

gian
04-06-08, 19:20
Ülker'in şarkısı hiç fena değil. Yapanlara tebrikler..

gian
08-06-08, 14:20
Bu arada sonunda şu Türko reklamını izledim. Reklam kötü, reklam itici.. Bunları geçtim; ama beni en çok sinir eden şu üslup oldu: "Onların adı bundan sonra Türko"

Sen kimsin ulan da öyle dayatmacı bir üslup kullanıyorsun? Kim veriyor sana o yetkiyi?

Neyse, sinirleniyorum bu ara milli takımla ilgili çok şeye..

Bogazicili
08-06-08, 14:41
Ülker'in şarkısı Helldorado'nun The Drinking Song'u Çağdaş :)

Sheva
08-06-08, 15:19
garanti 12 dev adam adını koyduğu için bu sefer de öyle bir hak görmüş kendinde, hastir derler adama tabi..

ülker'in şarkısı da mı uyarlamıydı, tüh bak baya da güzel yapmışlar diyordum.. neyse coca-cola'nın bundan önceki şarkısı da alıntıydı (hani şu 6 senedir sevgiliyi bekler gibi bekledik falan diyen) yani bu işin yolu yordamı bu demek ki, ya da en azından zamanında yapabilmek adına böylesi daha kolay oluyor..

gian
08-06-08, 17:00
Valla bilmiyordum Ata; ben de güzel beste yapmışlar diye düşünüyordum :) Sırf güfteymiş demekki..

tripotter
08-06-08, 18:02
Ülker'in şarkısı Helldorado'nun The Drinking Song'u Çağdaş :)

Şarkının orjinaline bayılan ve günde 30 defa dinleyen biri olarak nedense ülker reklamında görünce çok antipatik geldi bana...

Turko meselesine gelince ben de tamamen Çağdaş'a katılıyorum...Nedir abi bu lakap takma merakı...Zaten yeterince ticarileştirmediniz mi milli takımı...

Bir de bir şirketin önüne gelen herşeye ana sponsor olmasına karşıyım ben...Madem ilk başta basketbola el attınız, basketbol milli takımına destek verdiniz o zaman onunla devam edin...Yatırımlarınızı sadece oraya yönlendirin...

Ancak sizin amacınız spora yatırım yapmak değil de nabza göre şerbet dağıtmaksa onu bilemem tabi...

crespo
12-06-08, 18:05
böyle bişeyde varmış... melodi fena değil. 2002´de tarkan´ın yaptığı şarkıyı andırıyor sanki.

http://www.youtube.com/watch?v=3BonojQMYmQ

LibertA
12-06-08, 23:55
Helldorado'nun A Drinking Song şarkısını ben de dinler severim, Milli Takım şarkısı yapılmasını ise tuhaf buldum.

İyi ki sadece reklam müziği olarak kullanılıyor. Tanıtımlarda filan kullanılıyorsa, EURO 2008'de, şarkıyı bilenler bu duruma gülüyorlardır herhalde. "İçenlerin şarkısı" ne de olsa. :)

Bu düşüncem bizim ÇILDIRIN için de geçerli. Tamam çok güzel ama... Sen git River Plate taraftarları için söylenen şarkıyı, al, getir, GS için yeniden söz yaz.

Yok mu biz de yetenekli müzisyenler? Vaaarrr... Eeee... :)

M.Yasin Cakmak
13-06-08, 09:45
Garanti reklamindaki X-men robotlari resmen zikir yapiyor yalniz.

Bu arada esek kadar robotlari falan goruyorsun sonra el kadar Sabri cikiyor kapidan once, baya guldum :).

alisamiyen
13-06-08, 12:41
A Drinking Song'u kullanarak Fenerbahçe maçından önce bir klip yapmıştım... Geçen sene de koymuştum ama youtube'dan silmişlerdi...Bu şarkı aslında bu işler için biçilmiş kaftan...

http://www.dailymotion.com/relevance/search/galatasaray%2Bfenerbah%25C3%25A7e%2B27%2Bnisan/video/x56mmk_galatasaray-fenerbahce-27-nisan_sport

Hagi ve Uefa Kupası Finali için hazırladığım uzun zamandır arşivimde tuttuğum klipler var... Bu seneki şampiyonlukla ilgili 10 dakikalık bir çalışma da yapmayı düşünüyorum... Onlar da bitince ''Gheorghe Hagi Dosya Paylaşımı ve Nostalji'' bölümünü biraz hareketlendirmek için net'e yüklerim...

Aslında ''sigara69'' güzel işler çıkarıyor, En güzel 10 gol değil de şöyle en güzel 10 gol, en güzel 10 hareket, en güzel 10 olay, en anlamlı 10 foto, en ilginç 10 olay vb'lerinden oluşan birşeyler hazırlasa ne güzel olur :) Biraz kulüpçülük yaptım ama idare ediverin iştee :)

Sheva
27-03-09, 22:20
turkcell'in reklamındaki -güya- motive edici metni okuyan Fatih Terim mi yoksa benzetmeye mi çalışmışlar??

Yaşar'lı reklamdan sonra hiç beğenmedim, söylemiş olayım..

Giga
27-03-09, 23:17
Turkcell amansız olan mı yoksa biz biriz olan mı, karıştı reklamlar... :)

Sheva
27-03-09, 23:35
amansız nike, biz milletiz memleketiz falan diye hamaset yapan turkcell..

bu arada ben bilmiyorum ama bu metin (en azından bir kısmı) kesin böyle zamanının bir edebi eserinden falan alıntıdır ona ithafen konmuştur buraya, yoksa bu kadar kötü güncel metin yazılamaz yani :)

UmBeRtO GS
01-04-09, 08:29
Amansiz ol reklamina bakiyorum bakiyorum cok guzel reklam olmus tamam ama Gokhan Unal sunepesine de oyle kizgin surat ifadesi hic olmamis yahu, onun yerine Ibrahim Uzulmez'in en normal halini koysalar bile rakip icin daha korkunc olurdu :)

Bir de Turkcell reklamindaki ses Fatih Terim'in mi degil mi bende anlayamadim bir turlu, taklit gibi geliyor ama.

GSoldier1905
01-04-09, 09:42
Çok abartılıyor yahu.Spor be kardeşim alt tarafı.Yani şu olaya sadece spor gözüyle baksak,yeminle söylüyorum dünya şampiyonu falan oluruz.Ama doğu mantığıyla kendimizi ispatlamaya çalışıyoruz,sonra elimize gözümüze bulaştırıyoruz.Dünya kupası %70 gitti bana göre.

Ha reklam kendi içinde güzel olmuş,o ayrı.

Saunders
01-04-09, 10:00
Bir reklam manyaklıgıdır aldı gıdıyor...

Cihan
01-04-09, 20:05
reklamlar iyi hoş da neden bizde hep bir kendimizi küçümseme duygusu var.. şöyle yaparsak kazanırız,, onlar güçlü ama aslında biz de güçlüyüz.. onların şusu varsa bizim buyumuz var. iman gücü, inanırsak yaparız ama aslında inanmıyoruz falan... vs. vs. vs.

gerçekten dediğiniz gibi futbolu futbol gibi algılasak maçlara çok daha rahat çıkarız... ama milli takımın her maçı ayrı bir olay be..

Ali
02-04-09, 00:53
mac boyunca ATV Avrupanin macin icine ettigni de sölemek lazim , milli mac mi izliyoruz yoksa reklam mi anlamis degiliz. ekranin yarisina reklam gelior, mac basliyor ilk 15 saniye birsey görünmiyor reklam var diye, sadece atv avrupada mi böyeydi bilmiyorum ama bu reklamin iiden mokunu cikariyorlar

Sheva
02-04-09, 01:38
reklamlar iyi hoş da neden bizde hep bir kendimizi küçümseme duygusu var.. şöyle yaparsak kazanırız,, onlar güçlü ama aslında biz de güçlüyüz.. onların şusu varsa bizim buyumuz var. iman gücü, inanırsak yaparız ama aslında inanmıyoruz falan... vs. vs. vs.

gerçekten dediğiniz gibi futbolu futbol gibi algılasak maçlara çok daha rahat çıkarız... ama milli takımın her maçı ayrı bir olay be..

rezil rezil, tek kelimeyle rezil, nike'ın reklamı güzel o'na bir lafım yok ama bu turkcell'in reklamı nedir be kardeşim, noluyoruz savaşa mı gidiyoruz, al sana 70 milyon 11 kişiyi yenemedik işte.. avaz avaz bağıran bir adamı çıkarmışlar, önüne de ilkokul 29 ekim kompozisyonunu koymuşlar ve inanılmaz itici bir reklam çıkmış ortaya, yazık ilk seferinde bu tema gayet güzel işlenmişti yaşar'ın şarkısıyla halbuki.. allahaşkına son maçlardan önce falan yine ısıtıp sürmesinler önümüze, milletçe irrite olmayalım..