PDA

Tüm Versiyonu Göster : Çıkacak 3 Oyuncu Belirlendi.(İbrahim Kaş,Yıldıray,Halil)

zidane38
28-05-08, 14:27
İbrahim Kaş
Halil Altıntop
Yıldıray Baştürk.

Az önce canlı yayında Fatih Terim söyledi.

Patriot
28-05-08, 14:58
Yildiray icin gulmekten baska yapacak bisey yok.. adam ilk 11'de olmasi gerekirken sutlandi inanilmaz.. asker kacagi emekli Tumer orada ooooyle duruyo.. harbiden insanda biraz utanma sikilma olur.

Halili bende pek tutmam ama Koyun Kazima felan tercih ederim ayrica Mevlut hakkinda kesin bir fikir edinmis degilim ama Signor onu Portekiz macinda bir denesin bakalim belki 2010 elemelerinde kullanabiliriz

Oynatacagindan degil ama Ayhani elememesi supriz olmus.

osvaldo
28-05-08, 15:20
TErim'in asker arkadaşı Tümer kadroda ama Yıldıray yok. Zaten forvet yok elmizdeki tek greçek anlamdaki forvet kadrdan çıkarılıyor. Adminlerden rica ediyorum bu ölümde açtığım" Terim'in maaaşı..." balıklı topici yoketsinler. Zehir zıkkım olsun aldığı her kuruş. Turnuva başlamadan bitti. Hadi uğurlar ola.

scapula
28-05-08, 15:41
Terim'in nispeten doğru karar verdiğini düşünüyorum, uzun zamandır ilk defa. Çok daha kötüsünü bekliyordum.

Yıldıray'ın ilk 11'de yeri olmadığını düşünüyorum. Söylemiştim zaten gider diye, inanmadınız bana. :)

Halil yerine Semih'in gitmesini tercih ederdim, o kadar.

Fatih Terim'in her şeyine kızıyorum ama Tümer ve Emre tercihlerine asla kızmıyorum. 23 kişiden iki tane de tercih hakkı olsun adamın yahu, kaldı ki ikisi de ne zaman görev verilse yerine getirdi. Tıpkı Hakan Şükür'ün kadroda olması gerektiği gibi, Tümer de zora giren maçlarda sonradan oyuna girerek katkı yapabilecek bir oyuncu, daha önce çokça yaptı da.

MarMara
28-05-08, 15:48
Tümer de zora giren maçlarda sonradan oyuna girerek katkı yapabilecek bir oyuncu, daha önce çokça yaptı da.

bence değil abi,ukrayna maçı dışında 2 maç daha say en fazla yok. hıı yıldıray milli takım için ne yaptı o da ayrıca tartışılır ancak potansiyellere bakarsak yanlış bi karar bence.

halil için diyeceğim birşey yok ancak orda forvetsiz ne yapacağız orası da meçhul.

son olarak da kazım ın avrupa şampiyonasına gitmesi önüne geçilesi bir fiyaskodur.

scapula
28-05-08, 16:01
Kadro tercihleri tamamen yanlış, orası kesin. Şu durumda da çıkması gereken oyuncu sayısı 3 değil, böyle rezalet bir kadrodan 6-7 kişi çıksın eksik gidelim şampiyonaya razıyım. Ancak çok daha kötüsünü beklediğim için bu hiç yoktan iyidir diyebiliyorum.

Gerçi daha önce söylemiştim, pek de desteklemiyorum ben bu takımı. Yenince fazla sevinmeyeceğim, yenilince üzülmeyeceğim. Ümit Karan'ı, Hakan Şükür'ü, Mehmet Yıldız'ı, Mehmet Topuz'u, İbrahim Toraman'ı, Aykut'u olmayan, Uğur Boral'ı, Colin Kazım'ı, Mevlüt'ü, Semih'i, Gökhan Zan'ı, en çok da oynamayacak olsa bile Tolga Zengin'i olan; yani tek kişiye indirgersek Fatih Terim'i olan bir takımı ne yapayım...

Ray52Lewis
28-05-08, 16:14
Halil Altintop mu???

Mevlüt kadroda, Kazma Kazim kadroda, ilerde hava topu alabilecek tek oyuncu gönderiliyor...

Inanamiyorum, sacmalamis yine Terim...

Tümer kadrodayken Yildiray´in cikartilmasi ise ayri bir komedi...

Hakikaten baslamadan bitirdi adam resmen turnuvayi...

Saunders
28-05-08, 16:15
Fatih Terim Basın Toplantısı düzenliyor:

Yıldıray Baştürk, İbrahim Kaş ve Halil Altıntop gelecek hafta başlayacak olan Avrupa Şampiyonası'nda yok! A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim bugün düzenlediği basın toplantısına bu üç ismin kadroda yer almadığını ifade ederek açıklamalarına başladı.

"Kimilerine göre adil olmayabilir ama bana göre adil" bir karar diyen Terim, bu üç futbolcunun da son durumu basın toplantısından kısa süre önce öğrendiğini ve üzüldüklerini belirtti.

Tümer ile ilgili sorular üzerine, "Alternatif isimleri düşünmemiz lazım. Tümer sol ayaklı ve sol ayaklı oyuncumuz çok az. Bazı şeyleri de düşünmemiz lazım. Bunları da düşündüğümüzde böyle bir karar verdik. Ben Avrupa'nın çeşitli yerlerinde futbolcu oynuyor diye kadroya alamam. Son 12 maça baktığımızda performansı belli. Son maç yüzünden morali bozuk. Ama çok hızlı bir şekilde toparlayacaktır. Hem Tümer hem Yıldıray hem Arda hem hep beraber koyamam. Koymadığımı da ifade ettim. Bazı futbolcuları yedek bırakarak orada üzmektense, daha açık davranmanın doğru olduğuna karar verdim."

Ali Okancı'nın "Emre'yi takımın beyni şeklinde mi düşünüyorsunuz? Bu şekilde kurguladığınızı gördük" şeklindekiş sorusu üzerine cevap veren Terim, "Emre çok önemli bir oyuncu, oynamaması ya da az oynaması bir hendikap. Ama takım içerisinde çok önemli biri ve her geçen gün de toparlanıyor. 10 gün sonra başlayacak olan turnuvada Emre'nin de tam anlamıyla hazır olacağına eminim. Umuyorum bir sakatlık da yaşamayacak ve çok da faydalı olacak."

Mehmet Demirkol'un, "Halil ve Yıldıray'ın Avrupa Şampiyonası'nda yer almaması üzerine Almanya'da oynayan Türk futbolcuların "Yıldıray bile bu kadroda oynayamıyor, ben nasıl oynarım" gibi düşüncelere kapılıp milli takım tercihini farklı bir yönde kullanmasından çekinir misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine cevap veren Fatih Terim, böyle korkularının olmadığını dlie getirirken. Bu oyuncuların daha önce Milli Takım'a faydalı olduğunu ve ilerde de faydalı olacaklarını belirtti.

osmanhy
28-05-08, 16:19
Emre Gungorun ve Ayhanin takimda kalmasi cok sevindirici oldu benim icin cunku ikiside cok formda ve cok guven veren oyuncular. Ayhan mesala bir yildiraydan cok da verimli ve Emre-Servet ikilisi bizim savunmamiza ilac gibi gelecektir. Forvet hatti zaten bir felaket, Orda bulunan 4 oyuncudan sadece Nihat olmali. Halile gelince bir forvet olarak bana cok siradan geliyor ve kesinlikle milli takim seviyesinde degil. Hatta begenmedigim Semih ve hic gormedigim Mevlutu ona tercih ederim.
Beni uzen olay, takimda santraforun olmamasi. Terim herhalde hizli bir takim kurmak istiyor ve o yuzden uzun boylu bir pivot almadi. Ama Mehmet Yildiz ve Hakan Sukur gibi adamlar zaten pres yapiyor ve 90 dakika kosuyor. Ayrica uzun boylariyla, savunmaya yardim edebiliyorlar ve takim zorlanirken, rakip sahasinda toplari inderebiliyorlar. Koca takimda bu ozelliklere sahip olan tek bir oyuncu yok. Takim zorla ceza sahasina topu sisirdiginde, nerdeyse hep rakipe pas olacak. Umarim bu bizi yakmaz.

Saunders
28-05-08, 16:20
Terim'in 3 tercıhınden ıkısıne katılsamda bu tercıhlerın altında bu adamların turkıyeden bir camıası,basını olmaması yatıyor bana kalırsa...

Fatıh terım işini bilir...

osmanhy
28-05-08, 16:48
Bencede Terime biraz guvenmek lazim cunku tercihlerine gore 4-4-1-1 veya 4-5-1 oynatacagi gibi gorunuyor.

Patriot
28-05-08, 16:58
Buradaki en buyuk sorun biz maglup duruma dustugumuzde ve rakipler kapandiginda basliyor. A planimiz var ama bir B planimiz kesinlikle yok ve bu kadroyla mumkunde gozukmuyor.

Spree
28-05-08, 18:08
aslında kadroda hiç olmaması gereken o kadar çok adam var ki kim çıksa gereksiz birileri kalacaktı. kaş da gitmesi gerekenlerden biri ama ben olsam kazım, mevlüt ve tümeri çıkarırdım. yıldıray da asla ilk 11'de olmaması gereken biri, çok da abartılıyor ama şu kadroda ondan önce yollanacak adamlar vardı.

Ali
28-05-08, 18:10
Fatih Terimin sözde Imparatorlugu biteli coktan oldu ,saka gibi Aday Kadrodan sonra yaptigi bu secim bence akil alinmaz birsey. Hadi Milli Takimda olmasi gereken Adamlar(M.Topuz,Mehmet Yildiz,Ü.Karan felan) yoklar,sirf iki ezeli rakip Fener ve Galatasaraydan oyuncular asagi yukari esit olsun diye yaptigi sacma sapan secim umarim Türkiyenin EURO 2008 sonu olmaz. Ibrahim kasi cikarmasi zaten Besiktasin Futbolcusu olmayisi,yani medya birsey demez,adam Getafeli artik,onun yerine Kristal Gökhan Zan varya yeter bize.

Takimda zaten gercek Forvet diyecek bir adam vardi o da Halil Altintopdu,tamam adam iyi bir sezon gecirmedi,ama takimdaki Forvet Futbolcularin hepsi yarim Forveti gecmez,bu anlamda gercek forvet yok bizim Takimda.Nihat iyi futbolcu,ama bazi Futbolcu Milli Takimda kulüb takiminda gösterdigi basaryi gösteremez,bence Nihat bunlardan,bugüna kadar ana Forvet olarak ne verebildiki Milli Takima?Umarim ben yanilirim,ama Nihatin bu turnuvada Gol sayisi birden fazla olacagini pek sanmiyorum,bu sebeble Halil Altintopun takimda kalmasi daha iyi olurdu diye düsüniyorum.

Avrupanin en zor liglerinden olarak sayilan Almanya Liginden olan Yildiray ve Halil Altintop yok,onun yerine Türkiye Liginin dandik Gol Krali Semih ve Askerlikten Yunanistana kacan Tümer Metin!Yine Tümer manyak adam,ne yapacagi belli olmaz,girer maci alir,belki o yüzden vazgecmek istememistir ondan Fatih Terim,ama bu kadroda Colin Kazim ve Ugur Boral gibi adamlar varsa bu iste bir bozukluk var!

Umarim Rezil olmayiz EURO 2008,bu kadar kisiye yazik olmasin,Euro 2008 maclarinda Takima Destek vermek icin yüzlerce Euro verip de Bilet almak isteyen hata alan kisiler var,Fatih Terim "herseyi sadece ben bilirim" tavrinda buna da yer vermeli!

birde su birinci Kaleci secimimi bir kez daha düsünse iyi olur,Rüstü Volkani 4 kere cebinden cikarir

tyisik
28-05-08, 18:23
biraz eyyam kokuyour, FT 3 buyuklerden oyuncu cikarmamak icin ya disarida oynayan yada oynayacak olan oyunculari cikarmis, zaten kadro tercihleri tamamen yanlisti, eyyam dolu idi hala ayni eyyami devam ettiriyor, bence kendide ne yaptigini bilmiyor, hala hangi taktikle oynayacagimizi hangi 11 ile oynayacagimizi kendiside bilmiyor

M.Yasin Cakmak
28-05-08, 18:44
Mevlut, Kazim ve Tumer kaldi...Yildiray gitti...vay Terim vay.

Ed20Reed
28-05-08, 19:50
Yıldıray.... Terim bu adama uyuz en basindan beri. Sevmedigi adami kenara koymaya bayilir. Yildiray cok ust seviyede bir oyuncu neden disarda biraktin??? Halil keza oyle. Sapkadan tavsanlari cikardi yine Terim. Bir insan bu kadar kibirli olur mu? Bu kadar mi kisisel davalar Milli takimin basarisinin onune gecer? Sonucta evet ortada basari veya basarisizlik yok ama su hareketler Terim'in ne tip tripler içine gireceğinin acik göstergesi.

Ama bence Halil Altintop gibi bir adam bu takimdan cikarılmaz, Yildiray icinde aynisi.

Semihle Mevlutle resmen forvetsiz bir takim ile oynayacagiz.Yazıkk...

Sheva
28-05-08, 21:09
ben en çok mevlüt'ü merak ettim, mehmet yıldız, ümit karan, hakan şükür, halil altıntop, fatih tekke hepsini kestiğine göre demek çok izlemiş ve güveniyor bu oyuncuya terim.. bu saydığım isimler dışarıda, semih ve mevlüt içeride, şansının çok yaver gitmesi gerekiyor terim'in..

chivu
28-05-08, 21:23
Valla biraz; ne yapsa batıyor durumu sezdim ben :) Hani Mehmet Topuz Ümit Karan falan muhabbetlerini anlarım; tamamdır ; ama şu gidenler gayet mantıklı. sadece Yıldıray kalabilirdi; diğer 2 tercih gayet doğru ; hoca target striker planlamıyor tahminim; nihat Tuncay oynayacak; yedek olarak da Semih ballı adam; griiyor dürtüyor falan ; yeterli. ki şahsen Halilin izlediğim maçların tamamında; çok kötü oynadığını düşünüyorum; en rahat tutulabilecek forvet türü...

Sheva
28-05-08, 21:25
valla 1.80'in üzerinde forveti olmayan tek takımız, o yüzden yineliyorum; komik bir kadro seçimi..

M.Yasin Cakmak
28-05-08, 21:33
Portekizle beraber turnuvanin en kotu forvetleri bizde.

Su kadar soyliyeyim, gol yersek eger cok zor cikaririz ve Terim'in su ana kadar cikardigi defansla gol yemek Allah'in emri.

Sovereign
28-05-08, 21:51
Ben Kazım'ın iş yapacağı kanaatindeyim açıkçası.Üçlü forvetin sağ kanadında süratli,adam eksilten,fiziği de yarinde bir adama ihtiyaç var.Ha Gökdeniz kullanılamaz mı burada,elbette kullanılır ama Kazım da iyi bir alternatif olabilir buraya.

Gördüğüm kadarıyla Fatih Hoca ilerde ikiliden ziyade,bir üçlü oynatmak peşinde;ama bunun ortasında oynayacak adam asla Nihat değil. Semih bile olur da Nihat olmaz..

Fatih Hoca mutlaka Arda,Nihat,Tuncay ve Gökdeniz'i kullanmanın formüllerini aramalı.Yoksa bu forvetlerle,bu oyunu oynamamız imkansız ötesi bir durum.

Yıldıray bugüne kadar milli takıma hiçbirşey vermedi desek yalan olmaz. Ama Tümer'in yerine kadroda olabilirdi belki.Fatih Hoca Tümer'den bir uzak şut,bir serbest vuruş bekliyor olabilir kendi fikrince;zira Yıldıray'ın böyle bir özelliği de yok.

Halil de senelerdir yerinde sayıyor bence.Hakan'a alternatif olabilir diye düşünürken ben fiziğini hiç kullanmayan bir adama dönüştü.Şu haliyle de takıma pek birşey katacağını düşünmüyordum zaten.

İbrahim Kaş ise bir efsane oldu iki maç oynamadan. Gelecek sene umarım görürüz ne olup,olmadığını ama şu an için zaten bir kişilik kontenjanı meşgul etmekten öteye gidemedi.

Nerval
28-05-08, 22:58
Anlamadığım bu takımda Genç Semih dışında niye forvet yok.

Mevlüt'ü keşfetme savaşı başarı ile sona erer umarım.

Bir de gittik Halil'i de gönderdik.

Ümit Karan, Gökhan Ünal, Mehmet Yıldız, Umut Bulut, Fatih Tekke, Hasan Kabze, Ersen Martin'in hiç biri mi adam değil ?

Bu nasıl bir kadro anlayışı ?

Nihat, Emre, Arda, Sabri, Gökdeniz ...

Kadroda bir tek Örümcenk eksik :)

Terim'in aklı beş karış havada diyeceğim de; beş karış aşağıda ne yazık ki.

ÖNDER RB
29-05-08, 12:47
ümit karan, hakan şükür, m.yıldız, halil, fatih tekke kadroda yok mevlüt kadroda

volkan yok, uğur boral sol bek alternatifi

m.topuz yok, colin kazım kadroda

yıldıray yok, milli kahraman tümer hazır kıta

kompleksleri kendini yedi bitirdi, şimdi de milli takımı bitiriyor.

ilk başta kadro açıklıyor, 11 türkle oynayan şampiyon galatasaray kadrosundan 6 (emre güngör servetin sakatlığıyla dahil oldu), 3 türkle oynayan fener kadrosundan 7 (tümer ilk yarı fenerdeydi, yunanistanda seyredildiğini zannetmiyorum) adam var. komedi dükkanı gibi.

Giga
29-05-08, 19:37
4 5 1 oynarız muhtemelen....

Volkan
Hamit Servet Gökhan Balta
Gökdeniz Aurelio Emre Tuncay Arda
Nihat

Kadro baştan aşağı yanlış bence....
Topuz, Yıldız , Karan, Hakan, Halil, ,Tekke, Yıldıray varken coca cola kazım, tümer, mevlut sacma oldu....

osmanhy
29-05-08, 19:50
En hakli oldugun nokta Mehmet Topuzun olmayisi. Sonucta Kazim ne kadar formda olursa olsun, bir Mehmet Topuz kadar basarili olamaz. Hem zayif oldugumuz sag kanada oyunuyor hem takimda liderlik yapabilir hemde iyi duran top kunlaniyor. Mehmet Topuz bu takimda banko oynardi ve oynamaliydi. Terimin onunla bir kisisel sorunu yasadi galiba yoksa almamasi imkansiz. Diger oyuncular tartisilir ama Mehmeti alinmamasina hic bir neden yoktu.
Bide bunu fark ettim ki, sol bek icin tek yedegimiz. Umarim Hakan sakatlanmaz yoksa oraya gecen gokhan zan veya emre asik perisan olur.

Saunders
29-05-08, 19:56
Umarim Hakan sakatlanmaz yoksa oraya gecen gokhan zan veya emre asik perisan olur

Balta'nın yedeği olarak uğur boralı dusunuyor terim...

Bana kalırsa portekız maçına uğur la çıkmak daha mantıklı olabılır...C.ronaldo,quresma vs gibi kıvrak adamlarla balta'nın başetmesı çok zor...

zidane38
29-05-08, 21:52
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Takıma 7 oyuncu veren Galatasaray'da bu sayı, Ankaraspor'a kiralanan Emre Aşık'ın Haziran ayından itibaren dönmesiyle 8'e çıkacak. Ayrıca İsveç Milli Takımı’nda forma giyecek olan Tobias Linderoth'un da sayılmasıyla şampiyonaya 9 oyuncu gönderen Galatasaray, en çok futbolcu gönderen takımlar listesinde 3.'lüğü Bayern Münih ile paylaşacak.

Fransa'nın Olympique Lyon ve Yunanistan'ın Panathinaikos ekipleri turnuvaya 10'ar oyuncu göndererek bu alanda zirvede yer aldı. Sıralama şöyle:

1.Olympique Lyon: 10 futbolcu
Panathinaikos: 10 futbolcu
3.Galatasaray: 9 futbolcu
Bayern Münih: 9 futbolcu
5.Barcelona: 8 futbolcu
Real Madrid: 8 futbolcu
Werder Bremen: 8 futbolcu
8.Arsenal: 7 futbolcu
Chelsea: 7 futbolcu
---------------------------------------------------------
Çıkanlarla birlikte evet sayıca üstün olduk, ne güzel :)

Yıl 2002:
Türkiye :
Rüştü

Fatih Akyel Bülent Alpay Ergün Penbe

Ümit Davala Tugay Emre Belozoğlu Hasan Şaş

Yıdıray

Hakan Şükür

8 Galatasaray'lı + Rüştü, Alpay, Yıldıray.

Yıl 2008 :

Rüştü

Sabri Servet Emre Güngör Hakan Balta

Hamit M.Topal Ayhan Arda

Nihat Tuncay

7 Galatasaray'lı + Rüştü,Hamit, Nihat, Tuncay

olmalı bence :D

Namelessonegs
30-05-08, 01:09
4 5 1 oynarız muhtemelen....

Volkan
Hamit Servet Gökhan Balta
Gökdeniz Aurelio Emre Tuncay Arda
Nihat

Kadro baştan aşağı yanlış bence....
Topuz, Yıldız , Karan, Hakan, Halil, ,Tekke, Yıldıray varken coca cola kazım, tümer, mevlut sacma oldu....

4-5-1 oynarken bile bir pivot santrofor lazım ki top alsın,saklasın,rakip alanda cogalmak icin..Semihle, Mevlutle neler planlıyor acaba..Narsisizm hala sınırları asmıs devam ediyor Fatih hocada..aslanım,kocum,hadi yavrumla kac puan alacagız acaba?

Ray52Lewis
30-05-08, 02:21
Mehmet Yildiz, Halil Altintop, Fatih Tekke su Mevlüt´ü seyrettikce eminim kahroluyorlardir...

scapula
30-05-08, 10:26
Ne yalan söyleyeyim, ben Mevlüt'e hasta oldum. Şahane adammış, yurtdışında yetişmiş olmasının da etkisiyle, hiçbir Türk oyuncusunda olmayan özellikleri var. Dün akşama kadar Mevlüt'ün ne işi var kadroda diyordum, yararlı olacaksa bile Euro2008'in erken olduğunu düşünüyordum fakat dün akşam itibariyle çark ettim.

Bana kalırsa dünkü 11'in Tuncay yerine Arda'lı hali ideal 11'imizdir. Bir de Nihat'la Mevlüt'ün yer değiştirmeleri halinde etkilerinin artacağına inanıyorum. Ha, bana kalsa Volkan yerine Rüştü, Gökhan yerine Emre Güngör'ü koyarım ama buna da razıyım.

Benimki şöyle bir şey oluyor:

Mevlüt
Arda Nihat
Emre Aurelio Hamit
Hakan Emre Servet Sabri
Rüştü

tripotter
03-06-08, 16:20
Keşke Melüt'ü 2008 grup maçlarında keşfetseymiş Fatih Terim...

Benim seyrettiğim kadarıyla şuan takımdaki en iyi forvet mevlüt...Kim ne derse desin...

Ancak adamın tecrübesizliği her yerinden okunuyor...

Buraya yazıyorum, eğer süpriz şeyler olmazsa Mevlüt 2010'da en büyük kozumuz olacak...