PDA

Tüm Versiyonu Göster : Türkiye - Finlandiya (Hazırlık Maçı)

scapula
29-05-08, 18:00
21.30

Trt 1

TÜRKİYE
Volkan
Hamit
Servet
Gökhan Zan
Hakan Balta
Colin Kazım
Aurelio
Emre
Arda
Nihat
Tuncay

osmanhy
29-05-08, 18:36
Terimin gokhan zan tutkusu pahaliya patlar bence. Fazla vakit kaybetmeden direk Emre Gungoru oynatmali. Colin Kazim tercihside degisik ama onu iyi seyretmeden karar vermek istemiyorum cunku bazi iyi oynadigi maclar oldu. O iki isim disinda 11i gayet iyi buluyorum ve bence turnuvada 1-2 degisklik disinda en ideal 11imiz budur.

M.Yasin Cakmak
29-05-08, 18:38
Su Gokhan bu macta sakatlansa da bitse su olay.

Umarim bu macta as kadrosunu cikartir ve adam gibi oynatir.

Saunders
29-05-08, 18:58
Maç bugunmu yarınmı?

osmanhy
29-05-08, 19:05
bugun

Kapi
29-05-08, 19:30
21.30

Trt 1

TÜRKİYE
Volkan
Hamit
Servet
Gökhan Zan
Hakan Balta
Colin Kazım
Aurelio
Emre
Arda
Nihat
Tuncay

Gökhan OUT Emre G. IN
Colin OUT Gökdeniz IN

Sheva
29-05-08, 21:50
hadi bakalım şu tartışmaları geride bırakıp euro 2008'e yavaş yavaş hazır hale geldiğimizi gösterelim.. sağda kazım dışında aklıma yatan bir kadro, şu gökhan sakatlanmasaydı gökhan bekte, hamit önde çok iyi olacaktı..

tyisik
29-05-08, 22:15
23 Volkan

22 Hamit

4 Gökhan Zan

2 Servet

3 Hakan Balta

25 Sabri

5 Emre Belözoğlu

7 Aurelio

26 Mevlüt

17 Tuncay

8 Nihat

Arda yedek kalmis dogru ise imparotor yine beklenmeyeni yaparak kendinden bekleneni yapmis

Sheva
29-05-08, 22:17
hey Allah'ım ne mevlüt'müş bu, bütün maç gözümü ayırmadan izliycem bu adamı..

Aslan Suat
29-05-08, 22:35
Vallah ilk macta gördügüm kadari ile fena kumasi yok, ama hazir degildi daha, yerine bir Mehmet Yildiz yada Ümit Karani normal sartlerde (bildigimizden dolayi) tercih ederdim. Ama dedigim gibi ilk macta iyi sinyaller verdi bana.

Aslan Suat
29-05-08, 22:39
Gökhani görünce Alpayi gözüm arar hale geliyor, bu kadar hata yapan baska futbolcu tanimiyorum. Alpay bile daha az bombaydi defansda (bomba burda sabote anlaminda kullanilmisdir!).

osvaldo
29-05-08, 22:46
Mevlüt'ü ilk kez izliyorum. Ne top kontrol edebiliyor ne doğru düzgün oyunu takip ediyor. Belki iyi topçudur ama henüz A milli düzeyinde böyle bir turnuvaya hiç hazır gözükmüyor. Terim'in yoktan varetmeye çabalaması devam ediyor. İlla değişik birşey yapacak. M.Yıldız şu Mevlüt'ün 10 katı fayda sağlardı.

Sheva
29-05-08, 22:48
7 milyon'a gidiyor :D

osvaldo
29-05-08, 22:49
İnşalla Sabri'nin izleyeni vardır şu maçta. Bu asistle en az 1 milyon euro daha arttı fiyatı. :)

Sheva
29-05-08, 22:50
yav bu arada bana bu sabri'nin dengesizliklerini sergilemeyen şöyle güzel bir videosunu hazırla, havada karada en az 7 milyon'a gitmezse birşey bilmiyorum :) şaka maka severim bu çocuğu bazı garip mental ve saha içi hareketlerine rağmen, bunu bu sene ortasında en çok eleştirildiği zamanda da söylüyordum, bu yüzden de takımda kalmasını sağlayan hakan'a buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum..

Sheva
29-05-08, 22:51
yazarken kaçırdım, mevlüt'e pası atan yine emre miydi?

zidane38
29-05-08, 22:53
Evet çok güzel bir pastı.

Hani Bologna maçında Ümit Davala'ya böyle enfes bir pas atmıştı, Ümit de saçma bir vuruşla (saçma derken abartılı şekilde iyi anlamında :) ) golü yapmıştı

zidane38
29-05-08, 22:54
Allah Mevlüt'e bak.
Şu adam oynarken Ümit Karan ya da Hakan Şükür kadroda yok.

Sheva
29-05-08, 22:54
ondan bir 5 dk. önce de aynı pası vardı o zaman, vay anasına diyorum ulan bu herif sakatlanmasa baya oynuyor aslında..

Aslan Suat
29-05-08, 22:55

evet.

Mevlüt, bana göre hicte fena degil, cok heycanli sadece. Ayaginda top tutamiyor diyorsunuzda o top zordu.
Asil ayaginda top tutamiyan Gökhan Allahtan kimse yoktu yaninda.
Yine Mevlüt, en cok adi gecen simdiye kadar o.

zidane38
29-05-08, 22:56
Sabri de takımın en iyisi mi ne :)

Sheva
29-05-08, 22:57
mevlüt'e pas dediğim pozisyon hani kontrol edip fena vurmadığı, kalecinin kornere attığı top..

ondan bir 5 dk önce de yine aynı topu attı ama mevlüt kontrol edemedi, karışmasın diye söylüyorum..

bunları yazarken bir tane daha benzer pas attı, adam oynuyor hakikaten :confused:

zidane38
29-05-08, 22:58
Allah allah bizim sağ taraf , onların sol taraf Lost adası gibi mübarek.
Attığımız her uzun top bizim oyuncunun ayağında.

Sheva şom ağızlı mısın nesin :D (emre sakatlandı)

Sheva
29-05-08, 22:59
bu arada m. yıldız'ı mevlüt'e tercih ederim tamam ama bu kadroya alınmayanlar, kadroya alınıp gönderilenler ve kadrodaki tüm forvetleri de nihat'a tercih ederim, oyun stilini hiç sevmediğim böyle bir adam daha yok.. yine gözükmüyor oyunda, birazdan atar bir gol yıldız olur..

Aslan Suat
29-05-08, 22:59
Sabri de takımın en iyisi mi ne :)

Vallah biraz ardniyetli davraniyorsunuz gibi geliyor bana, (kizma hemso ;) ), su macin en iyi adami simdiye kadar Mevlüt kuskusuz.
Heycanini atmis gibi, gercekten fena degil.
Ardniyet dedigim Mevlüte karsi degil, bence Terime karsi.

tyisik
29-05-08, 23:00
Mevlut kotu oynamiyor sadece biraz heyecanli gibi geldi, alisinca iyi olabilir, Nihat yine kayiplarda

zidane38
29-05-08, 23:01
Vallah biraz ardniyetli davraniyorsunuz gibi geliyor bana, (kizma hemso ;) ), su macin en iyi adami simdiye kadar Mevlüt kuskusuz.
Heycanini atmis gibi, gercekten fena degil.
Ardniyet dedigim Mevlüte karsi degil, bence Terime karsi.

Yok ben öyle birşey yapmam, tarzım değil :)

Ama yapma hemşo Mevlüt çırpınıyor birşeyler yapmak için ama Sabri ve Emre bana göre en iyileri.

Aslan Suat
29-05-08, 23:07
Yok macla ilgili degil, macin iyisi herkese göre degisebilirde. Benim demek istedigim "Mevlüte kim" gibi söylemler tamamen Terime karsi ardniyet olarak görüyorum. Öncelikle Terim biraz olsun, Mevlütü izlemistir. Hadi diyelim Terim bu isi bilmiyor, ama bana göre Fransanin futbol akademilerinden cikan futbolcular ve Ligue 1 de oynayabilen futbolcular genelde iyi olma ihtimali yüksekdir.
Tabiki bu Mevlüt daha kontraya yatkin, oyunu rakip alana yikmak istiyorsak Yildizi tercih ederim o ayri.
Ama Terimin verdigi tüm kararlara saygiliyim (Yildiray ve Halilin gönderilmesi dahil).

zidane38
29-05-08, 23:09
Bu arada Hamit hiç yok.
Halil'in gönderilmesine tavır almış olabilir mi?

tyisik
29-05-08, 23:11
Bu arada Hamit hiç yok.
Halil'in gönderilmesine tavır almış olabilir mi?

Ali senin ikizini kardesini yollasalar senin moralin nasil olurdu, tavir almamistir ama moral denen birseyde kalmamistir

zidane38
29-05-08, 23:12
Ben kendim kadroda olduğum için problem olmazdı :D

İşte ben de onu diyorum tavır almak,moral bozukluğu vs ne dersek işte farketmez.

osvaldo
29-05-08, 23:13
Yahu Terim madem Mevlüt'e bu kadar güveniyordu neden grup eleme maçlarında 1 tanesinde bile kadroya almadı? Bırak ilk 11'i ilk 18'e bile almadı. Şurada 1 tane hoca göstserin grup eleme maçlarının hiçbirinde kadroya koymadığı bir adamı finallerde oynatan. Sırf değişik olayım inadıyla alındığına eminim. Bakınız Nuri Ne oldu? Kayboldu gitti. Tipik Terim hareketleri.

Ha Mevlüt bence de kötü oyuncu değil. Ama böyle adamı alıp finallere kafadan koyarsan sıçması pek muhtemeldir.

Aslan Suat
29-05-08, 23:16
Yahu Terim madem Mevlüt'e bu kadar güveniyordu neden grup eleme maçlarında 1 tanesinde bile kadroya almadı? Bırak ilk 11'i ilk 18'e bile almadı. Şurada 1 tane hoca göstserin grup eleme maçlarının hiçbirinde kadroya koymadığı bir adamı finallerde oynatan. Sırf değişik olayım inadıyla alındığına eminim. Bakınız Nuri Ne oldu? Kayboldu gitti. Tipik Terim hareketleri.

Ha Mevlüt bence de kötü oyuncu değil. Ama böyle adamı alıp finallere kafadan koyarsan sıçması pek muhtemeldir.
Buna zaten katiliyorum, dedigim gibi Yildizi, Karani tercih ederdim (Karani Terim hicbir zaman almaz o ayri). Ama bunda en az sucu olan Mevlüt.

Sheva
29-05-08, 23:19
bizim hakan'ın dönüşleri çok ağır, özellikle ters ayağına gelen toplarda tam bir saatli bomba.. mevlüt tutuk başladı ama oyun içinde kendine geldi, nihat zaten oyunda yok ama belli ki birbirine çok yabancı iki oyuncu.. takım önceki maçlara göre daha iyi ama yine de henüz gruptan çıkacak seviyede olduğumuzu düşünmüyorum..

tyisik
29-05-08, 23:22
hic baski yemedigimiz halde ileri cikislarda cok top kaybi yapiyoruz, ikinci yari Nihatin yerine Arda ile baslamak lazim, Mevlut ile Tuncayi ileride birbirlerine yakin oynatak lazim, bu takimdan daha fazlasini beklemekte gereksiz, Terim kendi bozuk psikolojsini oyuncularin uzerinede gecirdi, hatta tum ulkenin psikolojisini bozdu

osvaldo
29-05-08, 23:24
Hakan Balta zaten pek beğendiğim bir adam değil. Çok ağır bir oyuncu. Ancak bizim Türk futbolcularında pek olmayan bir özelliği var o da futbolu sadece ayağıyla değil beyniyle de oynamaya çalışması.

Bogazicili
29-05-08, 23:25
Finlandiya da çok hikaye bir takımmış önde bir kere bile pres yapmadı, geride öyle bekliyorlar küme düşmemeye oynayan takımlar gibi. Bu arada Tuncay golü attı ama sol kanattan bir kere bile bindiremedi zaten sol kanadımız sadece savunma yapıyor desek yeridir. Mevlüt'ü ben çok beğendim ne zaman ne yapacağı belli olmayan ilginç bir futbolcu stili Ribery'i andırıyor, ileride çok daha faydalı olacaktır.

Sheva
29-05-08, 23:29
evet ben demeçlerinde falan da dikkat ediyorum, gerçekten akıllı bir adam, sol ayağı da iyi olduğu için bunu aklıyla birleştirip, basit oynayarak iyi işler yapıyor.. ama defansif yönden bazı pozisyonlarda çok zorlanıyor, sağ ayağını sadece yürümek için kullanıyor (golü hatırlatmayın :) ayrıca sivas maçında 2. golde topa vuramaması tamamen bundandı), dönüşleri de gerçekten çok ağır..

Aslan Suat
Hakan Balta zaten pek beğendiğim bir adam değil. Çok ağır bir oyuncu. Ancak bizim Türk futbolcularında pek olmayan bir özelliği var o da futbolu sadece ayağıyla değil beyniyle de oynamaya çalışması.

Asil defansin göbeginde bu Hakan Baltayi oynatirim, Gökhani oynatmam. Ama sol bekte alternatifimiz ne yazikki yok (Volkan bir nevi belki, Ugur Boral ise iyi niyetli ama bek oynayabilirmi, daha dogrusu bir bekten bekledigimizi verebilirmi tam anlamiyla, orasi süpheli).

alpheios
Mevlüt çok hızlı ve teknik. Fransızların Jean-Pierre Papinini anımsattı anlık şutları. Çok heyecanlı olduğu kesin ama ayağına bir top gelse de birşey olsa türünden bir oyuncu.

Aslan Suat
29-05-08, 23:31
Bide iki pozisyonda karsisindaki adamlari iyi gecti, Bogazicilinin dedigi gibi biraz Riberyyi animsatiyor.

duncanferguson
29-05-08, 23:32
Mevlütbanada ribery i hatırlattı,sağlam adam bence

tyisik
29-05-08, 23:34
O zaman Mevlutu Galatasaraya alalim parasini odemeyelim oda Marsilyaya kacip sonra 25 milyon avro ya transfer olup oynadigi ulkede yilin futbolcusu olsun sonra adi barca ile anilmaya baslasin, nasil kacirdik su adami Canaydin Canaydin kulaklarin cinliyormudur acaba

Aslan Suat
29-05-08, 23:37
bide insallah bir Sabri Hamit sihirbazliklari görürüz Euro 2008 de.

zidane38
29-05-08, 23:37
mehmet demirkol: nihat yalnız kalıyor, kayboluyor.

Geçen maçta aynısını söylüyırdu. Sebep olatrak tek forvet olmasını göstermişti.
Eee bugün çift forvet,yine yok Nihat.

rybczynski
29-05-08, 23:38
Forum ahalisi Mevlüd konusunda kararsız :)

Sheva
29-05-08, 23:48
şu faulleri emre kadar iyi alan oyuncu da yoktur herhalde, komple yalan :)

osmanhy
29-05-08, 23:49
sadece emre fena oynamiyor, onu cok daha kotu bekliyordum

tyisik
29-05-08, 23:51
Gokhan Zan dene iq su dusuk herifte ne buluyor Terim anlamiyorum baska adam yokmu ya

osvaldo
29-05-08, 23:52
Bu arada kalede Volkan tercihi de Terim'in başını yakacak. Demedi demeyin.:)

osmanhy
29-05-08, 23:58
Ardayi ikinci yarida kunlanmak daha mantikli olabilir...hem rakipi sasirtmis oluruz, hemde onun verimi artar...ilk 11de baslama sarti yoktur bence.

Aslan Suat
30-05-08, 00:01
Evet Amerikan kondüsyoner takimin pestini cikarmis bu belli oldu. Bizim Türk futbolcularda alisik degil tabi böyle agir idmanlara.

Aslan Suat
30-05-08, 00:05
Su Emre fenere gelse herhalde basimizi taslara vururuz. ister 20 ister 10 mac oynasin. Bence asiri faydali olur.

Sheva
30-05-08, 00:07
Su Emre fenere gelse herhalde basimizi taslara vururuz. ister 20 ister 10 mac oynasin. Bence asiri faydali olur.

valla ben de maçı aklımın bir köşesinde o fikirle seyrettim ve hoşuma gitmedi.. maldonado, selçuk vs gibi fuzuli adamlardan sonra aurelio'yla iyi ikili olur, bu herif sanki italya'da ingiltere'de yalandan yattı gibi bir his var(dı) zaten hep içimde, zorlasalar oynar diye düşünüyorum..

osmanhy
30-05-08, 00:09
gokhanin hatalarindan sonra insan emre gungoru bir 20 dakika degerlendirir

Saunders
30-05-08, 00:15
Bu colın kazım sonradan oyuna gırıp ıyı ısler yapıcak gibi gelıyor euro 08 de...

Bizede kapak olucak sanki :)

tyisik
30-05-08, 00:17
ben bu mactan hic birsey anlamadim,neyin hazirligini yaptik, ne dogru duzgun bir oyun anlayisimiz var, ne bir baski var, defans anlayisi kotu, ben hic umutlu degilim bu kadar rahat oynayan hicbir pres koymayan takima karsi bu kadar bozuk oynayan takim yarin, portekiz, ispanya, italya, hollanda, almanya karsisinda her mac 5 yer

Saunders
Bu colın kazım sonradan oyuna gırıp ıyı ısler yapıcak gibi gelıyor euro 08 de...

Bizede kapak olucak sanki :)

Yani öle bir orta yaptıkı direk olsa carpar gol olur :)

Aslan Suat
Yine atti...

osmanhy
30-05-08, 00:18
walla yine atti :)

tyisik
30-05-08, 00:18
yedek golcu attii:)

zidane38
30-05-08, 00:19
Yani öle bir orta yaptıkı direk olsa carpar gol olur
Abartma abartma, Sabri' de yapar o ortaları :)

Harbiden yine attı.

zidane38
30-05-08, 00:20
Yine bitti.

osmanhy
30-05-08, 00:22
mac bitti...aslinda macin bazi kisimlari temposuz oldu ama Gokhan disinda bence takim iyi. Gokhan buyuk bir handikap ve zaten cok formsuz. Umarim Terim kendine gelir veya Gokhan sakatlanir cunku servet ve emre g. cok da iyi isler yapar.

osmanhy
30-05-08, 00:23
Bide Arda maca girince varligi his ediliyor hemen. 11de hem arda hemde tuncay oynamali...11den birini kesmek lazim.

Aslan Suat
30-05-08, 00:25
Bu Semih olayini arastirmak lazim, adama sonrada girdigi maclarda Jardel genimi geliyor bilemiyorum. Hicbir sekilde futbolcu tipi olmamasina ragmen (benim görüsüm) vallahide billahide helal olsun adam gollerini atiyor.
Yalniz nedense 9 numarayi yakistiramadim.

zidane38
30-05-08, 00:28
Yalniz nedense 9 numarayi yakistiramadim.
Ya ya aynısını diyecektim maç içerisinde.
Ben de yakıştıramadım, olmamış.

Aslan Suat
30-05-08, 00:28
Maca bakarsak sisteme göre aslinda Gökhan ve Nihat disinda iyi takim. Nihatin kalitesi var en azindan her ne kadar Milli Takimda hicbir varligini (gercek anlamda) görmesemde. Ama su Gökhanin takimin yanindan bile gecmemesi lazim. Sifir güven veriyor, her zaman patlamaya hazir bir saatli bomba.
Tabiki bu sistem bize uygunmu bence degil, 4-4-2 yi tercih ederim acikcasi:

Volkan

Sabri Emre G. Servet. Hakan B.

Hamit Aurelio Emre B. Arda

Mevlüt Tuncay

Özelikle sag kanatdaki Hamit Sabri organizyonlara doyum olmaz, öbür kanati Arda kendi basina tasimak zorunda (ofans yönünden), Hakandan o kadar yardim bekleyemez, yerine 60 dk. sonra Tuncay cekilip Nihat ileriye (yada Semih :) ) alinabilinir. Tabi Ugur Boralde girebilir. Aslinda Takimin imkanleri cok, yani sag kanat sol kanat alternatiflerimiz (ileriye dönük) bol, asil sorun defansda.
Galatasaray defansini kurduk ve gercektende mevcut adamlara bakarakda en ideal bunlar, ama özelikle beklerde alternatiflerimiz hemen hemen yok. Tabiki Hamit yada Ugur beklere cekilebilinir ama o beklerden defansif yönde ne gibi katki bekleyebiliriz?
Göbekte bir de Kayseriden Aydin alinabilinirdi aslinda, bana göre Mehmet Topuzdan sonra Kayserinin asil stari (simde hicmi star görmedik" gibi bir cümle kurmayin :D ), ve bana göre Emre Asiga ve Gökhan Zana bakarak kat ve kat daha iyi (en azindan görebildigim kadariyla).
Tabiki bu kadar laf ettik bosuna, sistemimiz anladigim kadariyla kesin 4-3-3.

alpheios
30-05-08, 00:29
Valla bir Gerd Müller vardı. Ne fiziği iyiydi. Ne adam geçerdi ne de şutu öyle ahım şahımdı. Ama gol olacağı zaman gol atılacak yerde olurdu. Boş adam değil bu yedek golcü.

Ray52Lewis
30-05-08, 02:16
Alpheios´a aynen katiliyorum, Semih nerde ne zaman duracagini cok iyi biliyor, bu yetenegi de onu hakli olarak cok özel kiliyor...
Avrupa futbolunda cok fazla kalmadi artik bu tip de golcüler, üstelik gol becerisi de fena degil Semih´in, genelde cok fazla pozisyona girmesi gerekmiyor golünü yazmasi icin...
Düsünüyorum da, Semih´den kisilik olarak hic haz etmem, ama Semih & Nonda ikilisi bayagi bir is yapardi bizim takimda...

Sheva
31-05-08, 00:30
böyle sağda ve solda 2 destek forvetin önünde tek santrfor oynayacak oyuncu olarak semih'i nihat'a hiç tereddütsüz tercih ederim..