PDA

Tüm Versiyonu Göster : Turkiye - Portekiz

Patriot
04-06-08, 19:41
Zannedersem her macimiz icin ayri bir topic acmak daha mantikli.

Bizim ilk 11 eger Tuncay duzelmezse anladigim kadariyla su sekilde olacak:

..................Volkan...................

Sabri......Zan.......Servet.....Balta

Hamit.....Marco...Emre....Arda (Tuncay)

............Mevlut...Nihat.............

Kadroda tartisilacak cok sey var, alinan alinmayanlar ama ben turnuvadan zevk alma adina artik hic birseyi sorgulamayacam kim cikarsa onu destekleyecem artik bahtimiza ne cikarsa diyelim (erkenden elenirsek tabi ki elestirme hakkimi sonuna kadar kullanirim :D ).

Rakibi iyi kotu taniyoruz ama ben sahsen bilmiyorum bunlarin ilk 11'i nasil olur ve oyun sistemleri nedir. Tamam hos Karizma var, Ronaldo var, Deco, Carvalho, Pepe, Nani var mensur antrenorleri Scolari var ama bunlar nasil bir oyun duzeniyle oynuyorlar pek bir fikrim yok, bir tek italya hazirlik maclarini izlemistim ama cok silik oynamislardi takim olarak. Bu konuda artik uzmanlardan biraz daha bilgi bekliyoruz.

Umarim en azindan su macta bir beraberlik aliriz.

gian
04-06-08, 19:45
Portekiz yener.

Sheva
04-06-08, 23:31
2-0 yeniliriz, portekiz'in oyun yapısı gereği sıkıcı bir maç olur diye tahmin ediyorum.. yine de günler yaklaştıkça heyecan epey arttı, iyi ki kalmışız valla turnuvaya..

Lioney
04-06-08, 23:49
Son döneme kadar ben de çok ümitsizdim yalan söylecek halim yok ama şu aralar, hazırlık maçlarını falan da izledikten sonra fikrim değişti. Birşeyler yapabileceğiz gibi geliyor. Hele şu maçı yenilmeden geçersek tadından yenmez.

Onların hazırlık maçlarını da izledim. Bir kere inanılmaz şımarık top oynuyorlar. Bu bizim için büyük avantaj. Zaten tempo sorunu olan bir takım. Kanat oyuncularının savunma kabiliyetleri yok zaten yapmamaları dışında da. Sol bek olarak Ferreira oynuyor ki bu da önemli bir avantaj bence. Muhtemel olarak oyuna sonradan girecek Nani, Quaresma gibi adamlar da ise hiç takım disiplini yoktu hazırlık maçlarında. Kendilerine oynadılar hep tabii belki kadroda yer bulmak için çırpınışlar olabilir. Ama hazırlık maçında bunu yapan, turnuva da da transfer için bunu yapabilir (mesela Quaresma).

Tamamen aynı şablon ile sahaya çıkacak diye düşünüyorum iki takımda. Onlar;

Ricardo
Bosingwa - Pepe - Carvalho - Ferreira
Petit
Ronaldo-Deco-Mautinho-Simao
Nuno Gomes

Bizde;
Volkan
Sabri-Gökhan-Servet-Hakan
Marco
Arda(Mevlüt)-Hamit-Emre-Tuncay
Nihat

Arda yazdım umuyorum öyle olur (Mevlüt'de beğeni mi kazandı ama Arda gibi bir yetenek her zaman ilk tercih olur bence. Ha kötü gününde olursa çıkarıp Mevlüt'ü alırız zaten). Gününde bir Arda'nın Ferreira'yı ne hala getireceğini tahmin edebiliyorum açıkçası. Zaten Simao falan da çok az savunma yapar. Bilemiyorum. Volkan dışında kafamda bir soru işareti yok(özellikle uzaktan atılan şutlarda neler yaptığını gördük bu sene). Bence bu maç her sonuca açık ve gayet umutluyum.

Haydi Türkiyem...

Sheva
05-06-08, 00:30
serkan'ın yazdığı kadrolarla vallahi billahi hiç de öyle büyük fark yok iki takım arasında, solbekte hakan çok zorlanmazsa denk bile diyesim geliyor.. zaten adamların forvetinde nuno gomes oynuyor ki direkt utanç ve iddialı konuşmama sebebi, bak şimdi o scolari ve ronaldo'nun demeçlerine takıldım işte..

bizim hoca umarım macera arayıp bu kadrodan şaşmaz, portekiz'de de ronaldo ve quaresma'nın beraber oynamaması önemli avantaj olur adımıza..

osmanhy
05-06-08, 01:33
bu kadrola zor, bencede yeniliriz

osvaldo
05-06-08, 08:27
Mantığım Portekiz bizi çıtır çıtır yer diyor. İçimdeki ses ise en azından bir beraberlik kurtaracağımızı söylüyor. Puan almamız salak kalecimiz Volkan ve dengesiz hocamız Terim'in performansına bağlı.

tyisik
05-06-08, 08:42
3 tane yer FT nin sacma aciklamalarini dinleriz, bize direkten donen bir topumuzu anlatir, o gol olsa idi boyle olmazdi der sonra ayni kadroyu tekrar cikarir, dogruyu birtek o bilir ya yine yeniliriz bu sefer top kaygandi yagmur vardi oyunumuzu etkiledi olur, su turnuva bitse de hepimiz rahatlasak

Thor
05-06-08, 10:45
I will support Turkiye in this match. You can do it

luteum
05-06-08, 12:45
Valla ben de sürprize açık diyorum. Ronaldo'nun başında Ferguson olmayınca cıvıklığın dibine vuruyor, umarım bizim maçta da cıvır.

Asıl korkum defanstaki gudikliklerimiz. Kendi kendimize pozisyon vermekte 1 numarayız adeta. Bir maçlık düzgün durabilirlerse en az bir beraberlik bekliyorum ben.

Saunders
05-06-08, 15:03
Maçı kazanan gruptan çıkar %80...

tripotter
05-06-08, 16:46
Savunması olmayan takımların bu tarz turnuvalarda şansı yoktur... Bugüne kadar bu turnuvaları kazanan takımların nasıl kazandıkları az çok bellidir. İyi savunma yap, 1-0 olsun bizim olsun, eğer onu da yapamıyorsan 0-0 da tutmayı başar...Zaten bunu 3-4 defa başarılı uyguladığın zaman statü gereği yarı finale falan geliyorsun:)

Maça gelince, bence maçın kaderini forvetlerimiz belirler...Çünkü gol veya goller yiyeceğimizi düşünüyorum. karşılığını verebilirsek belki bir şansımız olabilir...

Benim maçta asıl merak ettiğim şey, Olası Emre-Ronaldo, Emre-Deco, Volkan- Nuno Gomes ve Volkan-Quaresma kavgalarıdır... Maçı umarım 11 kişi tamamlarız...

alisamiyen
05-06-08, 19:29
Emre: Transferi konuşuluyor...

Nihat: Kendisi kampta... Türkiyeye dönmek gibi bir düşüncesi yok... Ama F.Bahçe resmi açıklama yapıyor...

Hamit: Fatih Terim'in hoca olduğu bir takımda kendisine özel mevki isteyebiliyor...''Halil ya baştan alınmaz, alınsa da gönderilmez.'' yaklaşımını da az-çok benimsemiş olma ihtimali var...

Mevlüt: Aziz Yıldırım ve tayfasının her an ''İspanyadan Fransaya geçiyoruz, bilin bakalım kim için geçiyoruz ? gibi bir açıklamasını duyabilir...

Fatih Terim: F.Bahçe ile ilgili yapılan transfer haberine karşılık birşeyler söyledi... İtalyan gazetecilere ise Valencia'dan bahsediyor...

Tuncay: Kimin F.Bahçeli kimin G.Saraylı olduğunu araştırmakla meşgul...

Milli Takımımız ne yazık ki, inanılmaz kötü sonuçlar alabilir...Bugün buna kanaat getirdim... Çünkü bu bir ekip işi...Ve ortada ekip mekip yok... Ortada Şekip mekip var ama ekip mekip yok...T.F.F Başkanı çıkıp da, kritik bir dönemde olduğumuzu ve oyuncularla ilgili girişimlerle birlikte spekülasyonların bitmesi gerektiğini söyleyemiyor...Nihat söyleyebiliyor, ama T.F.F Başkanı söyleyemiyor... F.Bahçe ''Nihat'a gidiyoruz.'' diyor, Nihat Milli Takım kampında! Şimdi de kulübüyle anlaştıklarına dair haberler çıkıyor... Herşey Nihat'a bağlıymış... Portekiz maçına iki gün kala çocuğun kafasına kurt düşürdüler... F.Bahçeye gelmek istemese bile bu adam şimdi kulübünün yaklaşımını merak etmez mi ? Sorgulamaz mı ? Robot mu bu ?

Levent Kızıl ne iş yapar ? Nerededir ? Kiminledir ? Hamit için ciddi bir destek verilmiş midir ? Kendisi F.Bahçeyi es geçse Valencia'yı ağzına dolayan, Valencia'yı es geçse yarın Betis deme ihtimali olan Fatih Terim'in oyunculara ''Kafanız rahat olsun.'' demekle hiçbir destek veremeyeceği ortadadır...

Bu Milli Takım bangır bangır Haluk Ulusoy diye bağırıyor... Turnuvanın başlamasına 3 gün kala bu durum kendisini iyice belli etti... Norveç maçı öncesinde Haluk Ulusoy ipleri eline alıp o Estonya kampını yaptırmasaydı bugün turnuvada da yoktuk... Şu olaylara Haluk Ulusoy izin verir miydi ? Medya başka bir güçtür... Ulusoy'u yıpratmak için de Milli Takımı kullandılar... Ama medyayı yönetemezsen kendini ve bu işi başaracak oyuncularla birlikte teknik ekibini iyi yönetirsin... Kimse hikaye anlatmasın... Önümüzdeki günlerde de Tayyip Erdoğan'ın maçı izleyip izlemeyeceği, nerede ve kiminle izleyeceği daha fazla sözkonusu olacaktır...

Dün yaşanan olaya tepki veremeyen Federasyonun, oradaki etkinliği fazlasıyla sorgulanır... Aynı zamanda hocanında... Fatih Altaylı bir laf atıyor ortaya sonra çıkıp diyorsun ki, ''Bana sorsaydı''... Adam çıktı dün de ''Bana söyleyen Fatih Hoca'' dedi... Ne olacak_? Yarın da çıkıp bunun karşılığını vermen gerekecek... Araya yine bir takım sıkıştırman da cabası...''Ben Türkiye'de bir daha takım çalıştırmam, diyerek G.Saray'dan ayrıldım, Milli Takım olayını da Milli mesele kabul ettim, ben söyleyeceğimi 4 sene önce Olimpiyat Stadında söyledim'' diyemiyorsun... Ya da bir zamanlar söylediğin gibi ''O kadar profesyonel değilim.'' diyemiyorsun... Bunu dediğin an da olayı kesip atmış olursun... Yarın çıkıp da olası kötü sonuçta ''Mlli Takım hakkındaki haberler sadece transferler üzerineydi, turnuvanın havasına bile giremediniz, sizlerin yaklaşımı da önemliydi ama iyi yaklaşmadınız.'' deme hakkını da kafadan kaybediyorsun...

Buna karşılık Portekiz ne yapıyor_?

15 Bin kişi ile idman...

Hayırlısı bakalım...

tripotter
05-06-08, 19:35
alisamiyen, mükemmel bir analiz olmuş...yazdıklarının her kelimesine yürekten katılıyorum...Malesef basınımızdaki en büyük eksiklik, bu tarz analizleri yapacak insanlardan yoksun olması...Onlara şov olsun, magazin olsun, sansayson olsun gerisini koy gitsin...

Buna karşılık Portekiz ne yapıyor_?

15 Bin kişi ile idman...

Hayırlısı bakalım...

!!!

sigara69
06-06-08, 00:34
Son döneme kadar ben de çok ümitsizdim yalan söylecek halim yok ama şu aralar, hazırlık maçlarını falan da izledikten sonra fikrim değişti. Birşeyler yapabileceğiz gibi geliyor. Hele şu maçı yenilmeden geçersek tadından yenmez.

Onların hazırlık maçlarını da izledim. Bir kere inanılmaz şımarık top oynuyorlar. Bu bizim için büyük avantaj. Zaten tempo sorunu olan bir takım. Kanat oyuncularının savunma kabiliyetleri yok zaten yapmamaları dışında da. Sol bek olarak Ferreira oynuyor ki bu da önemli bir avantaj bence. Muhtemel olarak oyuna sonradan girecek Nani, Quaresma gibi adamlar da ise hiç takım disiplini yoktu hazırlık maçlarında. Kendilerine oynadılar hep tabii belki kadroda yer bulmak için çırpınışlar olabilir. Ama hazırlık maçında bunu yapan, turnuva da da transfer için bunu yapabilir (mesela Quaresma).

Tamamen aynı şablon ile sahaya çıkacak diye düşünüyorum iki takımda. Onlar;

Ricardo
Petit
Ronaldo-Deco-Mautinho-Simao
Nuno Gomes

Bizde;
Volkan
Marco
Nihat

Arda yazdım umuyorum öyle olur (Mevlüt'de beğeni mi kazandı ama Arda gibi bir yetenek her zaman ilk tercih olur bence. Ha kötü gününde olursa çıkarıp Mevlüt'ü alırız zaten). Gününde bir Arda'nın Ferreira'yı ne hala getireceğini tahmin edebiliyorum açıkçası. Zaten Simao falan da çok az savunma yapar. Bilemiyorum. Volkan dışında kafamda bir soru işareti yok(özellikle uzaktan atılan şutlarda neler yaptığını gördük bu sene). Bence bu maç her sonuca açık ve gayet umutluyum.

Haydi Türkiyem...

Serkan cidden ozlemisim su yorumlarini

Turnuva boyunca valla diger tv'de konusanlardan once, bloglarini keyifle takip ettigim kisilerden once, ilk senin mac analizlerini okumak zevk verecek.

Dunya Kupasinda ki yazilarinin aynilarini bekliyoruz burdada.

Arjantin'de yok objektif olabilecen sonunda :D

sigara69
06-06-08, 00:35
Maca gelince;

Yenicegimizi dusunuyorum.Hic korkmuyorum

Bunun sebebi ise imparator'a sonsuz guvencem.

zidane38
06-06-08, 00:42
Arjantin'de yok objektif olabilecen sonunda
Eee Türkiye var :)

sigara69
06-06-08, 01:06
Eee Türkiye var

Turkiye hepimizin takimi istedigini yapabilir arkasindayiz :)

Ama Arjantini bi o tutuyordu :D

Lioney
06-06-08, 01:49
Hele şükür bir ses verdin :) Ben de muhabbeti özelemişim valla. Öbür ikisine ise daha tek laf etmiyeceğim haberleri olsun...

Arjantin ile Türkiye arasında ayrım yapmam valla :) Daha önce de yazdım. Kızan kızsın :) Seviyorum abicim işte. mARaDonA nerede biz oradayız :) O yüzden denildiği gibi objektif olmuyor olabilirim, ha çokta muzumdaydı eheueu :)

Bu turnavada ise hakedenler oynuyor eheueheu :) dışarda kalanlar çatlasın :)

Neyse; Haydi Türkiyem, sevindir bizi....

Aslan Suat
06-06-08, 02:25
Bunun sebebi ise imparator'a sonsuz guvencem.

Vallah bende senin gibi düsünüyorum, ama nedense forumda acaip sekilde Terime karsi bir rüzgar esmekte son zamanda. Tam nedeninide anlayamiyorum ya neyse, elensekte Terim rezil olsa gibi bir hava var.

tripotter
06-06-08, 03:28
Vallah bende senin gibi düsünüyorum, ama nedense forumda acaip sekilde Terime karsi bir rüzgar esmekte son zamanda. Tam nedeninide anlayamiyorum ya neyse, elensekte Terim rezil olsa gibi bir hava var.

Suat bence bu havayı Terim biraz kendi kendine estiriyor...O yüzden ne forumdakilere ne de genel olarak Terim'i bazı konularda eleştiren Galatasaraylılara bir suç bulamıyorum ben...

Ancak içimden bir ses her zaman şunu söylüyor ki, Fatih Hoca ile Galatasaray'ın yolları yine kesişecek bir gün ve o günden itibaren Ferguson - M.United ilişkisine benzer uzun yıllara dayanan bir süreç başlayacak...

Ancak malesef bunun olması için sanırım 2 taraf için de biraz erken...Bu camia öyle bir Canaydın faciası atlattı ki, birkaç yılımız enkaz sarmakla geçecek...

Patriot
06-06-08, 13:18
Dayanamadim soyleyecem.. su kafadaki megaloman Terimle yollarimizin kesisecegine hic ihtimal vermiyorum, vermekte istemiyorum, gelmesinde zaten. Ancak kendisine ve Turk Milli Takimina ictenlikle ve samimiyetimle sonsuz basarilar diliyorum.

Giga
07-06-08, 15:43
Terim'e güvenemesem de berabere biter bence, sıkıntımız defansımızın top çıkaramaması ve hatalara açık bir kalecimizin olması, moralle oynayan bir takım olduğumuz için erken gol atmak veya abuk sabuk gol yememek çok önemli...

zidane38
07-06-08, 16:36
Ntvspor'a göre ilk 11.

Volkan

Hamit Servet Gökhan Hakan

KAZIM Aurelio Emre Tuncay

Nihat Mevlüt
-----------------------------------

Giga
07-06-08, 16:38
Tuncay olacak sanırım Nihatların biri Ali....

Sabri ve Arda yok Kazım ve Mevlüt, gene şapkadan tavşan çıkarmaya kasmış hocamız...
İşte Terime bundan dolayı güvenmiyoırum....

zidane38
07-06-08, 16:41
Tuncay olacak sanırım Nihatların biri Ali....
Yok orada da Nihat oynayacak, forvetde de :D
(evet yanlış olmuş, düzelttim)

Lioney
07-06-08, 16:48
Abicim nerden çıkardınız bu 11 le oynıyacağımızı :)

Bir de kesinmiş gibi fırça atmışınız yani eheueh :)

zidane38
07-06-08, 16:50
NTV Spor'da canlı yayında söylediler.

Ha gerçeği de yansıtmayabilir.
Galiba Emek Ege idi , Halil Özer ile Ersin Düzen konuşurken lafa girdi. Maç kadromuz elime geçti dedi, telefon gelmiş ona da :)
Ve bu kadroyu söyledi.

osvaldo
07-06-08, 17:15
Bu kadroyla dağılırız abicim. Kanatlarımızı ve orta sahamızı perişan eder Portekiz. Orta saha ve akantları defansi özellikleir olan adamlarla kapatmak lazım. Kazım falan... Bunlarla zor defns yaparız. Hadi hayırlısı Terim yine kumar masasına oturdu. Ben olsam bu maçta ortanın sağında Sabri'yi solunda da Ayhan'ı oynatırım. Ha Terim böyle birşeyi hayatta yapmaz orası ayr hikaye. Zaten "mantık" ve "Terim" birbirine çok uzak şeyler.

Lioney
07-06-08, 17:57
Valla hiç ihtmal vermiyorum Ali. Ama Terim'in olduğu yerde büyük konuşmam :)

MarMara
07-06-08, 18:29
heryerde bu kadro kesin diyor.

bu kadroyla dağılırız söyliyim. sağ kanatta artık nasıl atak yapıp bunun yanında nasıl savunma yapacağımızı bize sayın terim anlatırsa çok müteşekkir olabilir.

babat oynayan tuncay ve gökhan zanla nereye kadar allah kerim+ olarak niye rüştü değilde volkan o çok ayrı bir soru...

2-0 rahat alırlar kanaatindeyim...

çok içeriz bu akşam çook.

Lioney
07-06-08, 19:09
Yahu iki dakika heyecan yaşacaktık şurda. Çok da umutluydum bu maçtan vallahi de billahi de.

Hayır senin son maç oturmuş bir taktiğin var. Şimdiye kadar denediğin pek çok farklı şey ortadaki iken en derli toplusu bu olmuş. Bir ışık vermiş. Ha onun da bir garantisi olduğu için söylemiyorum tabii de, nihayetinde izlediklerimiz içinde en umut var olan bu olmuş. Hazırlık maçlarında Sabri çok verimli olmu ki, bir dönem yine Sabri böyle formda iken senin belki de tek etkili silahın buydu mili takımda yani Sabri-Hamit kanadı. Onu da geçtim daha iki gün önce Hamit bekten daha çok orta saha da yararlı olurum demiş. Onu da geçtim, hazırlık maçlarında sağ bek oynarken ofsaytı bozdu gol yedik daha 2 maç önce.

Top bizde kalsın, biz oynayacağız diyordus senin orta sahadan o topu en iyi saklayacak adamın Arda, esamesi okunmuyor. Hamit'i de alıp geriye çekiyorsun. Ne yapacak yani sağ bekten oyun mu kuracak?

Kazım'ın sağ kanat savunması yok oğlu yok. Burası bambaşka problem. Yani geriye gelip gelmeme demiyorum, adam direkt savunma yapmayı bilmiyor mental olarak. Orada Arda, Sabri ve Hamit ile 3 lü bir hat kuracak iken yeni oyun sistemin ile, şimdi bir tek Hamit mi kalacak orada? Hadi Arda olmasın, Mevlüt'e rağzıydık hiç değilse, çocuk deli gibi bindiriyordu ordan. Kazım'da tempo da yok.

Keyfim kaçtı fena halde. Neyse...

Haydi Türkiyem, güldür yüzümüzü. Çakalım şu köftelere, keyiflenelim iyice...

Sovereign
07-06-08, 19:23
Ya 4 atarız ya 4 yeriz..

:)

tripotter
07-06-08, 19:28
Yıldıray'ın kadro dışı bırakılmasının ardından medyada herkes söz birliği etmişcesine neden Kazım duruyorda Yuıldıray gidiyorun hesabını sordu...

Fatih Terim, Yıldıray'ı yollarken "sistemime uymuyor" açıklaması yapmıştı...Yani Yıldıray sisteme uymuyor ama kazım sisteme uyuyor demekti bu bir açıdan...

O yüzden bu Kazım bombasını bir şekilde kullanmak zorundaydı Fatih Terim...Ben daha ilk maçtan ayna gibi sağ kanada yerleştireceğini düşünmemiştim şahsen...

Terim, Kazım konusunda kendini aklamak için sağda Hamit-Sabri'den oluşan hem hücum hem savunma yapabilen, koşan, koşturan, bindiren, indiren önemli bir hattı bozmuş oldu...

Umarım Fatih Hoca'nın benim söylediklerim dışında bir bildiği vardır ve umarım başarılı olur...Ancak Portekiz tutup da bu akşam o kanadı koridora çevirip oradan gol bulursa, Fatih Hocam bu ne ego bu ne lahana turşusu demezler mi adama?!

Bogazicili
07-06-08, 19:59
Arkadaşlar Terim'i hala tanımamışsınız Terim ne zaman böyle ilginç isimleri kadroya çağırsa direk 11'de3 oynatır o yüzden Kazım'ı oynatmasını ben garip bulmuyorum klasik Terim saçmalaması bence. Ha Kazım iyi oynar kötü oynar o ayrı konu ama hazırlık maçlarında en iyi işleyen yerin sağ kanadımız olduğu açıkken Sabri'yi kesmenin başka bir açıklaması yok.

gian
07-06-08, 20:09
Ben de bekliyordum; klasik Terim. Norveç maçına da Kaş sürpriziyle çıkmıştı. Her maç böyle bir şey yapar..

alisamiyen
07-06-08, 20:11
Ntvspor'a göre ilk 11.

Volkan

Hamit Servet Gökhan Hakan

KAZIM Aurelio Emre Tuncay

Nihat Mevlüt

Şu kadroya ve dizilişe bakıyorsun, forvet hattından da savunma hattından da ilerlemeye çalışsan hep aynı isim üzerinde kalıyorsun ve Tuncay'dan ileri gidemiyorsun... Bir rakip için Mevlüt, Nihat forveti çok can sıkıcı olmayabilir... (Mevzu Nihat'ın çok gol atan bir isim olması değildir)Partneri de Mevlüt... Ordan geriye doğru gidiyorsun Tuncay'da kalıyorsun... Hamit'de geride olduğuna göre rakip için aşılması gereken bir savunma oyuncusundan daha fazla birşey ifade etmiyor...Değerleme açısından bakıldığı zaman durum böyle... Halbuki Hakan Şükür kadroya alınsaydı ve forvet hattı Tuncay Hakan ile oluşturulsaydı, orta alanın sağ tarafına Hamit sol tarafına Arda geçseydi...Kadroyu önden arkaya doğru sıraladığımızda tam 4 oyuncunun değerleme ve rakip için psikolojik bir etkisi olacaktı...

Dolayısıyla bu kadro adeta şunu söylüyor: ''Bütün yükü Tuncay'a yükledim.'' Bu kadro ve diziliş böyle söylüyor ama Fatih Terim şunu söylediği için bunun farkında değil:

''Çok eleştirilen Kazım'ı ben oynatırım, Mevlüt'ü yıldız yaparım, öyle bir Milli Takım kurarım ki kimse Arda'nın yokluğunu hissetmez, G.Saraylı oyuncuların ağırlıkta olduğu bir Milli Takım başarılı olursa Kalli'den felan bahsetme ihtimalleri var bunu da düşünmek istemiyorum.''

Şimdi şöyle bir kadro kuralım...

Volkan

? Servet Emre Hakan
Hamit Aurelio Emre Arda
Tuncay Hakan

Bir tek sağ bek konusunda sıkıntı olabilirdi... Sabri'de Hamit'le iyi oynuyordu o yazılabilir ya da başka bir aleternatif bulunabilirdi...Hadi diyelim ki Hamit'i geri çektik, (Ardayı mutlaka oynatmak şartıyla) o zaman Hamit'in önüne Gökdeniz'i koyarsın yine az çok bir fark ortaya çıkar.... Biz bunları söylüyoruz Gökdeniz'den Arda'dan felan bahsediyoruz ama Fatih Terim'in oyuna sokacağı isimler bile sırasıyla şöyledir...

Kazım dışarı - Tümer içeri
Mevlüt dışarı - Semih içeri
75.dakikada Hakan Balta dışarı - Arda içeri...

Arda acaba değişiklik konusunda ilk tercih mi_? Bu bile muamma...

Kazanırsak final oynarız... Avrupa futbolu tamamen bitmiş demektir...

Giga
07-06-08, 20:30
Hayır anlamadığım Sabri en verimli oyuncum diyen de Terim'di,

zidane38
07-06-08, 20:33
Hepsini geçtim yerli ağırlıklı kadro ile şampiyon olan Galatasaray'dan sadece 2 oyuncu ilk 11'de, tamamen yabancı ile oynayan Fener'den ilk 11'de 3 oyuncu var.
Fatih Terim kadroyu alırken Galatasaraylı + 1 = Fenerli formülünü uygulamadı ama ilk 11'de bunu göz ardı etmemiş.

Serkan abime katılıyorum, ben de onu diyecektim. Milli takımın belki de en iyi yeri Sabri- Hamit sağ kanadı idi. Hatırlayın Sabri sakatlanmadan Hamit'le milli takımda ne kadar güzel işler yapıyorlardı. Ki aynı formu da yakalamışlardı, Hamit de orta sahada daha verimli oluyor.
Hamit'i geriye çekiyorsun, onu bitiriyorsun. Bir de önüne Kazım'ı koyuyorsun.
Hadi Hamit'i geriye çektin sezonun yıldızlarından Arda'yı koy be, KAzım ne yaptı Fener'de allah aşkına? Hiçbirini yapamıyorsun Gökdeniz'i koy,Kazım nedir ya?
Kazım bugün süper de oynasa ben bu tercihe saygı duymuyorum arkadaş.
Gian demişti galiba, şimdi artiz artiz oynayacak Kazım. Tepemizin tasını arttıracak.

Off Fatih hocam offf....

sigara69
07-06-08, 20:35
Valla Ronaldo savunmaya hic donmuyor Fereria'a tam sol bek bile degil

Eger Kazim biraz etkili olursa inanilmaz pozisyon buluruz

En iyi savunma hucumdur

Ben begendim kadroyu ve tercihi

ÖNDER RB
07-06-08, 20:52
abicim kazımın hücumunu yiyeyim ben. tamam hücum oynamak da bir tercih de o zaman ardayı sağ tarafa koy kazım kimdir abicim.

ntv nin kadroda kazımın yerine oynayacağımız tarza göre arda ya da sabri olmalıydı. geri kalan tercihler için bir şey söyleyemem. ben olsam sabri ile başlar 55-60 gibi ardayı alırdım. gökhanın sakatlığı çok kötü oldu. gökhan-hamit çok faydalı olurdu o kanatta. ama kazım tercihi bence intiharla eşdeğer olur. stoperlerde de 2 ağır adam yerine emrelerden birini servetin yanına koyardım arada onu da belirteyim.

Sovereign
07-06-08, 20:54
Ben de şu Hamit'i neden devamlı sağbek veya sağ açık olarak oynattığımızı çözemem..

Koy orta sahay hem uzaktan bombalasın,hem koşsun,savunma yapsın...

Cuma,Emre,Hamit..

Müthiş bi üçlü olurlar bence..

Ayrıca bence iki forvet değil üç forvet oynayacağız...

Mevlüt ve Kazım iki açıkta,Nihat ortada..

tyisik
07-06-08, 20:54
Ft basimiza cok buyuk isler acacak inatlari ben herseyi bilirim havalari ile tum Avrupa ARda dan bahsederken sen Kazim icin Ardayi oynatmak insallah fark yemeden bitiririz bu td ile mac kazanmamiz zaten imkansiz

Sheva
07-06-08, 20:57
Volkan
Marco
Nihat

şu olacaktı 11, çok gereksiz bir yanlış oldu..

ÖNDER RB
07-06-08, 21:01
benim kafamdaki 11 de bulunsun bir kenarda

volkan
sabri-emre-servet-hakan
hamit-marco-emre-arda
nihat-tuncay

zidane38
07-06-08, 21:06
Ben de;

Sabri-Emre-Servet-Hakan Balta

Tuncay-Hamit-Marco-Arda

Hakan Şükür-Nihat

ya da Önder abi'nin ilk 11'i.

M.Yasin Cakmak
07-06-08, 21:07
Acilis sirasinda Turk bayragi cikinca bir anda aglamaya basladim, coz ozlemisim ulkemi, kiymetini bilin.

Heyecanlanmiyacagim diyorum ama acaip heyecanlandim gene...icimden geliyor iste ama KAZIM nedir ya!!?!?!?! Arda gibi adam kesilir mi be hoca...gene buyuk kumar oynuyor.

tripotter
07-06-08, 21:07
benim kafamdaki 11 de bulunsun bir kenarda

volkan
sabri-emre-servet-hakan
hamit-marco-emre-arda
nihat-tuncay

Kesinlikle benim 11'im de bu olurdu...Duruma göre sonradan Mevlüt, Gökdeniz ve Kazım(U.Boral) sonradan alırdım oyuna...

Cem Bom
07-06-08, 21:15
Arda'nın yerine oynayacak oyuncu Tuncay ki bence çok da eleştirilebilecek bir durum değil,
tercihtir, saygı duymak gerekir.

Zaten tuncay kötü oytnarsa Terim kesinlikle alacaktır Arda'yı oyuna.

Ancak bence de forvet ikilisi Tuncay-Nihat olsa daha iyi olurdu.

CaDDe
07-06-08, 21:16
arda yı oyuna alıcaktır duruma göre.

defansif bir oyunla çıkmayı isterdim bende....

gian
07-06-08, 21:17
Valla boşverin, Kazım'la geldi, Kazım'la bir şey yapacaksa yapsın, yapamayacaksa yapmasın. Şimdi Sabri Ronaldo karşısında dökülürdü, O'na yüklenirdi bütün basın. Boşverin yük Kazım üzerinde olsun.

Fena da oynamayabilir.

Asıl ben Terim'den sağ bek Kazım olarak bekliyordum. Geçen röportajında, bakarsınız sağ bekte Kazım'i bile oynatırım diyip, eskiden işte kimlerden neler yarattıgını anlatıyordu yine ego tavanda şekilde.

En azından sağ açık oynayatacak; öpün başınıza koyun..

Sovereign
07-06-08, 21:20
Bir maçta Arif'i oynatmıştı yanılmıyorsam Terim sağbek olarak..:)

Filipescu sakatlanmıştı,Fatih Akyel de yok muydu,tam hatırlamıyorum.Bursaspor maçıydı galiba...

Hatta Arif müthiş kademeye girip bir topu çizgiden falan çıkarmıştı..

Vay be ne günlerdi?

zidane38
07-06-08, 22:07
Rıdvan: Gol yiyen kaybeder bugün.

Heralde len gol yemeden nasıl kaybetsin takımlar :)
tabi bunu söylemek istemedi.

zidane38
07-06-08, 22:12
Şaka maka Cristiano Ronaldo'ya karşı oynayacaz. Merakla bekliyorum.

O degil de Nihat-Mevlüt büyük ihtimalle Pepe-Carvalho ikilisine karşı ezilecek gibi geliyor bana.

zidane38
07-06-08, 22:21
Oy oy maç saati yaklaştıkça, heyacan arttı iyice.
Kazım'ı filan unuttum :D
O da iyi oynasın, 2 asist yapsın. Ne de olsa imparatorum düşünmüş,yapmış derim ehehe

tripotter
07-06-08, 22:27
İçten içe Mevlüt'ten bir patlama bekliyorum ben...Olacak o çocuk, olacak...
:)

Sheva
07-06-08, 22:40
çok acaip bir adam bu selçuk manav ya :)

Lioney
07-06-08, 22:43
Haydi Türkiyem, haydi Aslanlar...

Herşeye rağmen, herkese rağmen...

zidane38
07-06-08, 22:45
Abi bunu sindiremiyorum işte.
Kazım İstiklal Marşını söylemiyor, söyleyemiyor.
Ha çok mu matah bir olay diyeceksiniz, 2 hafta çalışır ezberlerdi gerekirse de ama benim bünyem kaldırmıyor.

Lioney
07-06-08, 22:47
Bir senedir Türkiye'de Kazım üstelik. Daha önceleri de Ümit Milli takımda idi üstelik... Neyse boşver Ali, ben öyle yapıyorum...

zidane38
07-06-08, 22:47
Turkuaz formayı giyiyoruz.

Formayı bilmem de forma üzerine maça çıkarken giydikleri montumsu şeyi çokkkk beğendim.

zidane38
07-06-08, 22:48
Fatih hocam da var üzerinde.

Ahan da başladı.

Sheva
07-06-08, 22:50
çok heyecanlı başladık, iyi değil..

zidane38
07-06-08, 22:50
Sağdan gelecekler belli oldu.

Servet de ilk pozisyonda ezdi Ronaldo'yu :D

zidane38
07-06-08, 22:54
Serkan abi dizilişleri vermeyecen mi :)

Sheva
07-06-08, 22:56
hala takım olma adına en ufak bir gösterge yok..

Lioney
07-06-08, 22:57
Yazarım birazdan Terim'i çözmekle uğraşıyorum henüz :)

Onlar daha önce verdiğim şekilde saha da zaten.

Lioney
07-06-08, 23:01
-------------Ricardo
---------------Petit
Ronaldo---Deco---Mautinho---Simao
-----------Nuno Gomes

-----------Volkan
Hamit-Gökhan-Servet-Hakan
Kazım-Marco-Emre-Tuncay
-----Mevlüt-----Nihat

Bir ara Mevlüt geride 4-2-3-1 mi oynuyoruz dedim ama Mevlüt'ün dolaşmasından kaynaklanıyor o sanırım :) O serbest gibi, savunmayada yardım etmeye çalışıyor geriye gelerek ama 4-4-2 diyebiliriz.

Lioney
07-06-08, 23:03
Tuncay'da biraz heyecan mı, var bana mı öyle geliyor :)

Çok güzel iki atakta abuk sabuk şeyler yaptı :)

zidane38
07-06-08, 23:03
Ah Tuncay Ah,önüne alabilse çok iyi pozisyondu.

Şu belli oldu ki, biz de yıkarsak onları sol kanatlardan yıkarız.

zidane38
07-06-08, 23:04
Erdoğan Arıkan önünde saygıyla eğiliyorum.

Lioney
07-06-08, 23:06
Aha ordan yazarız hadi Allah'ım

zidane38
07-06-08, 23:07
Hamit ya da Nihattan biri yazar mı be suradan.

Servet'e tedavi yapılıyor hala.

Lioney
07-06-08, 23:09
Yahu korner atarken pozisyon veriyoruz, kulüp takımlarında veriyoruz, milli takımda veriyoruz, kafayı yememek mümkün değil....

Lioney
07-06-08, 23:10
Abi herfi defans yapmanın d'sini bilmiyor, abuk abuk müdahaleler yapıyor, zaten sarısı var. Allah muhafaza yapacak bir hata kalacağız 10 kişi...

Dayan Türkiyem..

zidane38
07-06-08, 23:12
Harbi bu Kazım atılabilir.

Ömer Üründül: "Emre'nin biraz sorumluluk alması lazım"

Ömer abicim adam yıllık 3,5'a imza attı, ne sorumluluğu alsın artık.
Kendisi zaten ekmek parasını kazanıyor bu işden..

Lioney
07-06-08, 23:15
Ulan Volkan yeme, hadi evladım, hadi aslanım...

Sheva
07-06-08, 23:17
valla ne skor, ne rakip takım umurumda, benim gördüğüm berbat futbol oynuyoruz, gerisi önemli değil..

Lioney
07-06-08, 23:21
Ya Mustafa'ya Hakan falan dedim ama böyle oynayacaktık madem Hakan oynarmış be. Hani top bizde kalacak, hani pas yapacağız! Son üç hücum, Kazım'a uzun top, Tuncay'a iki uzun top!

zidane38
07-06-08, 23:22
bence de kötü oynuyoruz.
portekiz de çok iyi oynamıyor.
ama onlar her an gol atabilecek gibi oynuyorlar.

Volkan topu dolduruyor , Nihat da 1.87'lik Pepe'den hava topu almaya çalışıyor. gördüğüm ilginç bir an, söyleyeyim istedim.

zidane38
07-06-08, 23:25
Sağ tarafımız felç durumda.
Hamit çabalıyor orada.
Ronaldo bile sağda sıkıştı kaldı, sol tarafa geçti.

Sovereign
07-06-08, 23:25
Bu saatte işte olunca radyodan dinlemek zorunda kalıyoruz anasını satiim..

Lioney
07-06-08, 23:26
Of of yüreğimiz ağzımıza geldi. Gerçi hakem de ayıp etti orda yahu. Yani bilerek oynamdı elle. Elini nereye sokacak almadım ki. Neyse artık...

Lioney
07-06-08, 23:27
Off bitsin şu devre artık...

zidane38
07-06-08, 23:27
Hay salak Kazım ya.
Taçtan sonra topa vurdu, atsa atacak hakem.
Hocam Arda'nın ne günahı vardı?
Kazım kadar defans yapamaz mı Arda?Ne için Kazım Arda'ya tercih ediliyor ya da Gökdeniz?

Her duran topta tehlike oluyor.

Lioney
07-06-08, 23:29
İnanılmaz düştük oyundan offf habire tehlike, bitsin şu devre artık yahu..

Sheva
07-06-08, 23:33
kazım'ın yerine arda girecek o kesin de, mevlut'ün de acilen çıkması gerekiyor onun yerine kim girer acaba..

kamtek
07-06-08, 23:37
Tuncay, Kazim ve Mevlut aksayanlar

Oyuncu degisikligi icin gec kalirsak, Portekiz golu gelir sonrasi sikinti ve stres

Arda'nin ilk 11 baslamamasi futbol intihari baska birsey degil. Sari karti oldugu halde top taca ciktiktan sonra topa vuran Kazim'in ilk degisecek oyuncu olmasi sart.

Giga
07-06-08, 23:37
Tuncay ne hale gelmiş ya ayakta duramıyor, Kazım da her an atılabilir...

Lioney
07-06-08, 23:38
Neyse bu devreyi yedik :)

Ziyan top oynuyoruz. Top ayağımızda olacak, hücum oynayacağız, pas yapacağız falan hepsi hikaye oldu. Kazım çok etkili oldu 4 dakika da sarı kart gördü sonra da ha şimdi atıldı, ha şimdi atılacak heycanı verdi bize, yani bayağı etkili idi.

Nazar değmesin Servet ve Hakan Balta takımın en iyileri idi. Emre iti de iyi oynadı. Marco da bir kaç yaptığı gereksiz faul dışında iyi idi. Ama o bölgelerde faul yapmamaml lazım. Volkan serbest vuruşu çıkardı ama ancak direğe. Olsun buna da rağzıyız. Ama yan toplara hep boş çıktı. Hamit çok zorlanıyor o tarafta. Mevlüt ve Nihat da çok etkili değil. Tuncay ise bir garip. Ayağının altından top kaçırıyor, kayıp düşüyor. Anlamadım ben, heyecan mı yaptı nedir artık. Gökhan ofsaytı bozduğu bir pozisyon dışında iyi idi, o pozisyonu da kendi kapattı sayılır akabinde.

İkinci devrede böyel kapanıp, uzun top oynayacaksak işimiz var derim.

Haydi Türkiyem..

Cem Bom
07-06-08, 23:39
Kazım kötü, tuncay kötü...

Sağda hamit çok yalnız kalıyor. Sabri girse enerjisiyle rahatlatabilir onu.

Tuncay yerine de Arda girse sol kanattan atak yapabiliriz biraz.

İlk yarı gol yememiş olmamız mucize gibi bir şey...

Cem Bom
07-06-08, 23:42
Bu arada servet sakatlığı yüzünden oyundan çıkacak diye yüreğim ağzımda sürekli.

Bogazicili
07-06-08, 23:44
Ömer Üründül güzel söyledi mücadelemiz çok iyi ama futbol adına pek bir şey ortaya koyamıyoruz. Top bize geçince ne yapacağımız konusunda hiçbir fikri yok takımın presi yedik mi geriden top şişirmekten başka bir şey yapmıyoruz. Haliyle Nihat-Mevlüt-Tuncay da bu topları alamayınca etkisiz görünüyor. Tabii TUncay ayağına gelen topları bile tutamıyor ama sırf ismi sayesinde Arda'ya tercih ediliyor sanıyorum.

Kazım'a da ayrı bir laf söylemek istiyorum böylesine önemli bir maçta aptal bir sarı kart gördükten sonra taça çıkan topa tekrar vurması bu çocuğun IQ'sunun ne kadar düşük olduğunun kanıtı olsa gerek. Sözün özü şudur ki 2. yarı değişiklikler gelmezse golü yeriz sonra da çıkartamayız gibi geliyor.

tripotter
07-06-08, 23:44
Bu mudur şimdi Fatih Hocanın her fırsatta dile getirdiği hücum futbolu oynayacağız, rakibe önde basacağız, top rakipteyken topun gerisine geçeceğiz söylemleri...!

Ben hayatımda bu kadar dengesiz hücuma çıkan bir takım görmedim...Tuncay inanılmaz kötü...Nihat da öyle bence...Kazım'ın şuana kadar hiçbir katkısı yok...Hamit bile geride oynamasına rağmen hücumda Kazımdan daha fazla iş yaptı...

Servet, Hakan ve Cuma ilk yarıda beğendiğim isimler...

Forvetimiz kesinlikle oturmamış...Forvetle savunma arasında dünyanın en tanımsız futbolunu sergiliyoruz...

Bu arada bizim sağ tarafımıza geçen hangi Portekizli olursa olsun o kanadı felç etti...Simao, Deco, Ronaldo...Hiç fark etmez...Acil önlem almamız gerekiyor...

kesinlikle 2. yarıda topu ayağında tutabilecek birine ihtiyacımız var ki, Arda'dan başka kimse gelmiyor aklıma...

Acilen, Kazım-Arda ve Uğur Boral-Tuncay değişikliği gerekiyor...Tuncay bu haliyle devam ederse orada hiçbir şey yapamayız...

gian
07-06-08, 23:45
Vallahi ben kusura bakmayın, Türkiye formasında mavi renge, Marco Aurelio'ya, Kazım Kazım'a tahammül edebilecek kadar modernleşmemişim bunu anlıyorum. Portekiz-Hellas mı oynuyor, Portekiz-Türkiye mi belli değil.. O kadar yavşak bir toplum olduk ki.. Yahu kırmızı-beyazımızın yerine Hellas renkleri geliyor, yok Turkuazmıs, tepki veremiyoruz, verirsen de modern dünyanın gerçeklerinden uzak kalmakla suçlanıyoruz.. İnanamıyorum. Eurovision olur, millet senelerdir her türlü bize sıfır puanı cakar, biz sırf ezikligimizden, yavsaklıgımızdan hala bize düsman muamelesi yapanlara puan cakarız. Of ya, neyse sinirlendim su renklerle Türkiye'yi orda görünce yine..

Maça gelince; Colin Kazım kadar yavşak bir oyuncu daha yoktur. Bunu her seferinde söylerim. Laubali, ruhsuz, hayatta takımımda istemeyecegim bir futbolcu tarzı. Fandel'e dua etsin; alnının ortasına kırmızıyı yemesi lazımdı.. Acilen çıkarılıp Sabri'nin girmesi lazım.

Ayrıca ben burdan haykırıyorum: NİHAT KAHVECİ TOPA VURMASINI ÇOK İYİ BİLEN VASAT BİR FUTBOLCUDUR. Bu kadar abartılan bir oyuncu daha az görülebilir. Senelerdir izlerim; toplara iyi vurması dışında, futbolun gerektirdiği hiç bir şeyi yapmayan, inanılmaz "overrated" bir oyuncu. Çıkar ikinci yarı gelisine bir tane daha vurur, gol olur, rezil olur muyum? Olmam, zira tam oyle bir oyuncu işte.. O'nu takımımda asla istemem..

Sinirden çıldırmamak elde degil.. MEHMET YILDIZ, UMIT KARAN, FATIH TEKKE.. Bu adamlar nasıl olmaz su takımda yahu.. Yazık, yazık.. Senin egonu bilmem ne edeyim ben.. Kaleci Volkan'dan golcü yarat da rahatlayalım, on yıl konus oyle yaptım boyle yaptım diye..

İkinci yarı sok Arda'yı Sabri'yi, adamın canını sıkma daha fazla..

Sheva
07-06-08, 23:45
sabri ve arda'yı alıp, kazım-mevlut'u çıkararak baştan beri herkesin söylediği ideal 11'e ulaşabilir.. illa 4-3-3 diye tutturduğu içi öyle yazalım;

volkan

sabri gökhan servet hakan

hamit emre aurelio

arda tuncay

nihat

ELVIS
07-06-08, 23:47
Tuncay berbat
Kazim her an atilacak gibi
Mevlüt "Allah ben nerdeyim" gibi bir havada
Nihat biraz cirpiniyor
Servet + Hamit simdilik en iyilerimiz

Baklim 2. devre Arda girecek mi ?

Giga
07-06-08, 23:49
Şu forma rengi konusunda tepem benim de attı, bir ara annem geldi baktı kırmızılar biziz değil mi diyip gitti, yav ne güzel renklerimiz var biz kasıyoruz turkuaz bilmem ne...

Cem Bom
Hadi bakalım başlıyoruz aynı 11'le...

Allah yardımcımız olsun.

gian
Bu arada kornerler, frikikler vs. dısında gol bulmamız cok zor; bu takım 96'nın sıfır gollü rekorunu egale edebilir.

Hah Sabri'yi sokuyor; yedin bir devreyi..

Bu arada Arda'yi sokma ki, piyasa yapmasın, Galatasaray para kazanmasın..

Kazım sahada bu arada..

Cem Bom
O ne lan sabri giriyor mevlüt'ün yerine

Giga
Mevlüt-Sabri değişikliği var...

Sheva
07-06-08, 23:50
yahu ne mübarek adammış bu kazım..

zidane38
07-06-08, 23:50
Kim çıktı be Kazım sahada ise?

Selo
07-06-08, 23:51
Ilk yarinin 0-0 bitmesi mucize..

Scolari sag kanadimizin rezil oldugunu gordu Ronaldo'yu hemen oraya kaydirdi, FAtih Hoca bunu seyretti ama ikinci yari herhalde Sabri'yi oraya alacak gibi.. (evet aldi simdi)

Gokhan Zan'dan cok endiseliyim, tam bir saatli bomba..

Gokdeniz, Ayhan, Arda gibi topu ayakta tutacak isimler lazim bu takima..

Hakan Sukur;un yerini dolduramiyoruz bir turlu..

Ikinci yari basladi, sansimiz acik olsun..

zidane38
07-06-08, 23:53
Oha Mevlüt'ün yerine Sabri.
Tamam o da süper oynamıyordu ama su Kazım da biz hepimiz neyi göremiyoruz onu düşünüyorum.
Yoksa teşhis doğru, herifler paldır küldür bizim sağdan geliyorlardı.

Lioney
07-06-08, 23:53
Abi yerden Nihat'ın önüne kesse yüzde yüz gol pozisyonu, gittik şişirme orta yaptık. Yapmayalım şöyle hatalar yahu. Kaç kere bulacağız o pozisyonu. Hayır hazırlık maçlarında yerden kesmiştik ne güzel Tuncay, Arda girip atmıştı. Offfffff

Lioney
07-06-08, 23:54
Vur be abicim ne diye kendini yere atıyorsun. Hayır sonra gerçekten penaltı verecek onu da vermiyecek.

Aman yiyorduk... offffffffffffff

zidane38
07-06-08, 23:55
Bu Gökhan Zan hangi özelliği ile milli takımda oynuyor yahu?

Bjk seyircisi bile büyük ihtimal anlaşamasa da Avrupaya gitse dua ediyordur.

gian
07-06-08, 23:56
GÖKHAN ZAN bu ülkede stoper olarak oynuyor; sonra bir de milli takıma alınıyor ya.. Cidden inanamıyorum.. Bu şu hatasıyla ilgili degil.. Bu arada orda avantaj vermese bence GOKHAN'a kırmızıyı cakmalıydı..

Giga
Ne abuk sabuk pozisyon verdik Gökhan kazması yüzünden....

Selo
Gokhan Zan'dan cok endiseliyim, tam bir saatli bomba..

derken tam sicti Gokhan.. Olaganustu sansimiz devam etti direkten dondu.. Bu adama guvenmek icin deli olmak lazim..

kara01
07-06-08, 23:57
ridvan verdi verdi penaltiyi verdi diye bagiryordu 3 birini verdi diyem bende yabanci kanalda da dalga gecyorlar pozizyon icin bu arada yazarken toplari direkten dondu

Selo
07-06-08, 23:58
cok kotu oynamaya basladik, boyle giderse golu yeriz..

Selo
08-06-08, 00:00
Allahtan cikiyor Gokhan kazmasi..

Gokdeniz veya Arda lazim..

kara01
gokhanin yerine emre asik girdi yazarken volkan bir top cikardi

Selo
Kazim ile de Semih degisebilir.

gian
08-06-08, 00:01
Dünya üzerindeki lisanslı Türk oyuncular icerisinden defansta GOKHAN ZAN kadar oynayacak biri yok mu yahu? Tamam sırf Beşiktaş'a indirgeyelim, yahu TORAMAN'i mi alırsın, ZAN'i mi?

Hay senin egolarına..

Selo
08-06-08, 00:03
Fatih Hocanin acilen oyuna mudahale etmesi lazim..

Lioney
08-06-08, 00:05
Adam sağ bek oynarken verimli olamıyorum diyor, hala Sabri içerde orta sahada, Hamit geride. İkidir çalımı da yiyor o tarafta Ronaldo'dan. İnşallah başımıza iş açmayız.

Haydi biraz pas yapalım, biraz biz oynayalım gitmez böyle.

Haydi Türkiyem.

Ah yedik.....

Selo
08-06-08, 00:06
gostere gostere geldi gol.. dilimizde tuy bitti be.. agziniza sicayim..

kara01
yedik

zidane38
Sonunda yedik.

2-3'e gider bundan sonra bu maç

Topu kaptıran da Nihat.

Giga
Stoper verkaç yaptı ve yedik, bravo bize...

Lioney
08-06-08, 00:07
Alma Arda'yı hoca alma. Arda kadar taş düşsün benim başıma. Alma Arda'yı

Alma ulan alma...

gian
08-06-08, 00:08
Bu maçta ARDA oynamamış olacak.. Yanarım yanarım ben buna yanarım..

Hayatta en igrendigim milli takımlarımızdan biri bu..

kara01
08-06-08, 00:08
ordaki diregi kim cekti yahu direkten geri donecekti

cozker
08-06-08, 00:09
Arda turnuva öncesi turnuvanın yıldız adayları arasında gösteriliyor.. Ama sevgili imparatorumuz Arda'nın yerine Kazım'ı oynattıgı gibi Arda'yı oyuna bile sokmuyor..

Futbolun biraz olsun adaleti varsa şu maçı 3-0 falan kaybetmeliyiz.. İnşallah bir mucize olurda fark yemeyiz kalan dakikalarda..

kara01

bir top daha ust direkten dondu direkler yerinden oynamasa zor gol yerdik biz

zidane38

şimdi direk devrede.
kaçıncı oldu bu direkten dönenler?

Giga
08-06-08, 00:12
3 saydım ben...

Selo
08-06-08, 00:16
ne yaptigimiz belli degil, gol atmamiz portekiz'in hata yapmasina veya buyuk bir sansa bagli.. yoksa sabaha kadar oynasak gol atamayiz biz bugun..

kara01
08-06-08, 00:18
tuncayda cok kotu

Giga
08-06-08, 00:19
Hamit duran top niye kullanmaz ki...

Selo
08-06-08, 00:19
bu takim Ersun Yanal'in zamaninda daha kotu..

ama futbol bu belli olmaz balla malla atariz belki bir tane, sonrasinda da Fatih Hoca kasim kasim kasilir..

Giga
08-06-08, 00:20
Semih giriyor vay anasını tam Zico değişikliği, Sabri nerde ne oynuyor anlamak mümkün değil....

kara01
hamit cikti semih girdi

Lioney
puahahha Hamit çıktı Kazım oyunda puhhahahaa

zidane38
08-06-08, 00:21
Semih giriyor şimdi.
Hamit çıktı, ne Kazımmış ne egoymuş hakkatten be.
Arda da şu maçta oynamadı, valla bravo

Giga
08-06-08, 00:22
Offf Tuncay Of Sabri Offfffffffff

Giga
08-06-08, 00:23
tuncay bitmiş Arda yedekte vay anasını...

Lioney
08-06-08, 00:24
Heriflerin sol beki sağ bek! Yürü be Kazım!

Hayır insan bir pres yapar, ne bileyim koşar, çırpınır. Ulan Ronaldo bizde mi oynuyor, onlarda mı oynuyor vallahi tartışılır! Ronlado Kazım diyeceğim bundan sonra ona Kazım Kazım mantıksız zaten.

Giga
08-06-08, 00:25
Allah için kaleyi bulan şut atalım...

zidane38
08-06-08, 00:26
tuncay bitmiş Arda yedekte vay anasını...
bunu diyecektim.
kazım'ı filan geçtim tuncay dökülüyor ve arda hiç oynamayacak şu maçta.
Ben Emre Güngör oynamasa yıkılırım diyordum, Arda oynamıyor yahu.

zidane38
08-06-08, 00:28
Sen oyna Kazım sen oyna.

Lioney
08-06-08, 00:31
O değil de ben en çok şeye takıldım. Ayağa pas, top çevirme, topun bizde kalması, hücum oynamak....

Şimdi bir gol atsak(inşallah tabii orası ayrı) maç 1-1 bitse dinle babam dinle. Oysa gözümüzle izlediğimiz maç var. Maç onlar ile direkler arasında geçti. Hadi bakalım pas yapıyoruz hep beraber...

Giga
08-06-08, 00:33
Sanki önde olan biziz bu ne yavaş tempo hatta temposuzluk yav...

Lioney
08-06-08, 00:34
Tuncay varya Tuncay varya

oooofffffffffff bbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

kara01
08-06-08, 00:35
Sen oyna Kazım sen oyna.

karsisina tuncayi alsin

Giga
Ayakları birbirine takılır, ıska geçer, her topu kaptırır, devam et Tuncay...

zidane38
Arada yedek kulubesi gözüküyor Arda,Gökdeniz filan oturuyorlar.
Bir de görünmeyeler var Mehmet Topuz.
Bizim sağ kanadımızda su an kim oynuyor?
İstiklal marşını bile söyleyemeyen , kendine oynayan Kazım Kazım.
(hah şimdi de taktik veriyor büyük oyuncu Kazım'a)

Lioney
08-06-08, 00:36
Marco'ya bak adamın futbol hayatına kastediyor...

Giga
08-06-08, 00:37
Bari 1-0 bitseydi be...

kara01
08-06-08, 00:38
2 golu de yedik kim cekti yine o diregi ordan

zidane38
08-06-08, 00:38
2 oldu.

sen oyna Kazım sen oyna.

kara01
08-06-08, 00:39
bitti tek cumleyle rezalet bir oyun

Lioney
08-06-08, 00:39
Ulan herifler şiir gibi gol attı. Skoru bilen arkadaşları tebrik ediyorum.

Sokayım böyle işe. Kazım'la röportaj yapsınlar aaa nasıl olacak ki Türkçe bilmiyor!

Ulan Tuncay direk olsan dursan top sana hiç değilse bir kere çarpar. Bak bizim direklere 3 kere çarptı.

Yürüyünüz efendim 'inandığınız oyuncular' ile... Bize ne oluyor ki hem zaten...

Ali
08-06-08, 00:44
Tuncay ve Emre 90 dakika sahada ! ?

Arda isinmiyor bile !

Forvetsiz Takim anca bu kadar

Fatih Terim futboldan anliyorsa ne diyim,götürmedigi futbolculari saymiyorum,götürdügü adamlar bile sahada degil,sadece torpili olanlar...

Resmen Forvet namina birsey yoktu sahada

Spree
08-06-08, 00:45
söylencek bir dünya şey var da hiç gerek yok. yenildiğimiz için üzüldüm o kadar ama umrumda değil. ama terim'e teşekkür ederim arda'yı oynatmamasına yenilgiye üzüldüğümden daha çok sevindim. zaten takip ediyorlar iyice başımızı ağrıtmasınlar. seneye bizde yapsın şovunu.

hızlı ve iyi adamlara karşı zorlanır denen servet de insan olmadığını yine gösterdi. aslanım benim.

gian
08-06-08, 00:45
ARDA oynamadı yahu..

Neyse Euro 96'nın rekoru geliyor.. Ha gayret..

ceyKo
08-06-08, 00:46
hayatimda bir oyuncuya tuncaya kadar küfür etmemistirim.

Giga
08-06-08, 00:46
Hünsal da Kazımı beğenmiş heyt be...

zidane38
08-06-08, 00:47
hızlı ve iyi adamlara karşı zorlanır denen servet de insan olmadığını yine gösterdi. aslanım benim.
hakkatten ya.
Keşke hafif olarak sakatlansa da kalan 2 maçta oynamasa, şimdi biri talip olur filan.
Bunu söylediğime inanamıyorum ama söyletenler utansın.

Sheva
08-06-08, 00:48
yav bu adamın takımıyla ilgili yazmak, konuşmak bile istemiyorum, bir an evvel gitsin de 2010 dünya kupası da rezil olmasın..

Ali
08-06-08, 00:49
umarin Kristal gökhan kapatmisdir Euro 2008i,yoksa her mac bir oyuncu degiskligi Gökhan icin gidecek

bu mac kim nederse desin,Terim EGOsu sayesinde ve bir numara 90dakika sahada kalmaya basaran Emre ve Tuncay sayesindedir...yaaa allahim Yildiray ve Halil Altintop gibi adamlar gönderildi bu adamlar icin...

bu arada Terim Efendi Ardyi isinmaya bile göndermedi ! Imperatormus....

Volkanus
08-06-08, 00:50
Bu maçın ilk yarısında şu çok net görülmüştü.Topu ayağımızda tutabilecek,orta alanı idare edebilecek Arda,Gökdeniz gibi oyunculara ihtiyacımız vardı.Ama bunu Bir tek Fatih hoca göremedi.Tuncay,Kazım sahada yoktular ve bunlara Fatih hoca tahammül etti.Oynadığımız oyun yüzünden yazık oldu bile diyemiyorum.İnşallah futbol mucizeleri gerçekleşirde kalan iki maçta birşeyler yapabiliriz yoksa bu oyunla bütün gruplar içerisindeki en kötü takım bizimki olarak tarihe geçer,elimiz boş olarak evimize döneriz.

kamtek
Fatih Terim bitmis artik

Yaziklar olsun

Tuncay denen faciayi izledik 90 dakika boyunca. Ne gunahimiz vardi yahu?

Sheva
pepe'nin bizde en beğendiği oyuncu nihatmış, demek zahmet edip bir oyuncumuzun daha adını bile öğrenmemişler..

Selo
Cok kotu oynadigimizi bastan beri yazdik, ikinci gol de gostere gostere geldi.. Bugun Portekiz'e 5 gol lazim olsa idi onu da atarlardi..

Ersun Yanal zamaninda bile boyle rezil futbol oynanmamisti..

Hadi Hakan Sukur'u almadin, bu takima Gokhan Unal, Umit Karan, Mehmet Yildiz ve Fatih Tekke'den birisini de mi alamazsin?

Yildiray'i Halil'i neden gonderirsin?

Mehmet Topuz gibi bir dinamo varken Colin Kazim'in bu takimda isi ne?

Gokhan Zan ve Emre Asik'i stoper alirsin, birisi Allahin kazmasi digerinin gotunde killari agirmis, bu ulkede baska stoper mi yok?

Hic bir sey yapmamis Tolga Zengin'i alirsin Aykut'u neden almazsin? Su ana kadar bu takimla hic oynamamis Mevlut'un ne isi var? Tumer'e ne gerek var?

Bu isin olmayacagi basindan belli idi, mac baslayinca takke dustu kel gorundu.. Bundan sonra iki macta birakin puan almayi gol atabilirsek basari sayarim ben..

gian
08-06-08, 00:51
Tuncay kendini çok geliştirmiş bu arada İngiltere'de.. :)

Bu adamın top ayagından sekip, egrisi dogrusuna denk gelip bize gol atıyordu yahu.. Top kontrolünden aciz adam..

GÖKHAN ZAN.. Günah yahu bu adamı oynatmak..

Onur1905
08-06-08, 00:52
Görünen o ki Terim bu son şansını da kullanamayacak. Zaten seçtiği kadro, zihniyetinde en ufak bir değişiklik olmadığnı gösteriyordu.

Helal olsun Servet'e.

Ali
08-06-08, 00:53
Su an alman ZDF bile sözde Imperator Fatih Terimin saha kenarinda yaptigi sovlari gösteriyor,sov yapacagini dogru dürüst mac izlesin...Tuncay denen adam nasil 90 dakika Top oynar...

10bin Seyircimize yazik oldu of of

Spree
08-06-08, 00:59
hakkatten ya.
Keşke hafif olarak sakatlansa da kalan 2 maçta oynamasa, şimdi biri talip olur filan.
Bunu söylediğime inanamıyorum ama söyletenler utansın.
oynamasın tabi ya debeleniyor tek başına yazık adama. yaptığı da 5 yerine 2 olmasını sağlıyor ancak.

bu arada demin söylemeyi unuttum bu scolari'nin yerinde biraz iyi bi hoca olsaydı 5 olurdu bugün.

zidane38
08-06-08, 01:00
Turkcell Super Ligin ve Galatasaray'ın en önemli yıldızı ARDA hiç oynamıyor.
Rusya ligine süper bir başlangıç yapan GÖKDENİZ oynamıyor.
Tüm sezon Kayseri'yi sırtlayan MEHMET TOPUZ hiç yok.
Ama kim oynuyor ? Fener'de 1-2 maç iyi oynamış KAZIM KAZIM. Ne kazım kazımı ya Colin Kazım Richards işte.
İstiklal marşını bile okuyamayan, Türkçe konuşamayan COlin Richards.
Ben bunu kabullenemiyorum.

Hakan Şükür şu turnuvada vallahi de billahi de oynarmış. İsmi yeter anasını satayım.

Ali
08-06-08, 01:02
birde bizde bu hoca ve tuncay gibi oyuncular oldugu sürece ,carsambaya isvicre bile bizi eze eze gecer.

isvicre bugün kaybetti,ama cok üstün bir oyun oynadilar,fatih hocanin taktigi nasil olacak acaba? forvetsiz nasil got atmayai düsüniyor?

Ali
08-06-08, 01:03
Hakan Şükür şu turnuvada vallahi de billahi de oynarmış. İsmi yeter anasını satayım.

ya kosmadan dursa bile sahada,ismi ile en az iki portekizliyi mesgul ederdi

CaDDe
08-06-08, 01:10
tuncay ı oynatan, 90 dakka sahada tutan

arda yı oyuna almayan zihniyetin....

Ali
08-06-08, 01:14
imperatorumuz lütfetmis

""Gökhan'ın sakatlığı kırılma anıydı"

bir kere de hata yaptigini kabul etse sasarim

tripotter
08-06-08, 01:15
Fatih hocam maç sonrası şöyle buyurdu:
"Maçı en çok dengelediğimiz anda golü yedik...Bunu hiç beklemiyorduk...Hatta oyunu kontrolümüze almak üzereydik ve bir anda kendi topumuzun geri dönmesiyle kalemizde golü gördük."

Yahu bu nasıl bir dengeymiş ben anlayamadım açıkçası...Son 50 yılın en tanımsız futbolunu oynadık...Sadece Tuncay tek başına bana 3 kilo verdirtti maç boyunca...Fatih terim'im oyuncu değişiklikleri tam bir komedi...Bir ara Türk milli takımını Zico idare ediyor sandım...

Bu kadar öğrenilmiş, ezber, isme dayanan, egolu bir kenar yönetim görmedim ben...

gian
08-06-08, 01:17
Hala iyi oynadık filan diyor yahu.. Geciniz..

Bu arada Sergen güzel yorumlar yapıyor, nalına mıhına :)

Emre 10 numara filan diyorlar diyor; Emre'den asla 10 numara olmaz. Kendisi sol ayagı iyi, kendi bolgesinde calım atabilen, dripling yapabilen bir arkadasımız. Ama O'ndan 10 numaranın yapacaklarını beklerseniz olmaz diyor ornegin..

kara01
08-06-08, 01:17
fatih terim ilk devre oyundan memnunmus biz de memnunduk diyelim sahada 11 kisi arti 3 direk vardi
icimde ilk devre derin bir direk sevgisi olusmustu 2 devre o direkleri yerinden oynatanlari kiniyorum o sevgiyi bitirdiler

tripotter
08-06-08, 01:18
Bu arada maçı 11'e karşı 5 oynadık...Bu da bizi inanılmaz zorladı...3 direk+Servet+Cuma...

Bunun dışında Hamit'i de tenzih ederek söylüyorum al birini vur ötekine...

Cem Bom
08-06-08, 01:19
Hadi anladık Tuncay'ı koydun bir delirir gol mol atar diye ama koca ilk yarıda baktın adam oynamıyor, hadi ikinci yarıya da onunla başladın ama hala oynamıyor, defansın sürekli baskı yiyor, ilerde top tutamıyorsun, adam gecen, rakip defansın dengesini bozan oyuncu yok sahada, derken golü yedin, forvetlere hala top getiremiyorsun

E be adam yanında Arda gibi adam oturuyor alsana oyuna...

Tuncay'da ne gördün de 90 dakika oynatıyorsun.

Semih'i oyuna alıyorsun... sanki semihe top atacak adamın var sahada.

Sabri'yi oyuna alıyorsun, nerede oynattığın belli değil.

HAy allahım ya rabbim ya.

gian
08-06-08, 01:20
Yalnız 2-0 olmasına acaip sevindim.. Zira şimdi görüyorum Terim hala mac sanki kafa kafaya gitmis de bir talihsiz golle kaybetmisiz gibi konusuyor.. Düsünün ki 1-0 bitseydi, balık hafızalı milletimizin de katkısıyla 5 sene sonra misal, bu macı cok iyi oynadık ama Gokhan sakatlanınca bir gol yiyip kaybettik seklinde hatırlayabilirdik dezenformasyonla..

tripotter
08-06-08, 01:21
Hala iyi oynadık filan diyor yahu.. Geciniz..

Bu arada Sergen güzel yorumlar yapıyor, nalına mıhına :)

Emre 10 numara filan diyorlar diyor; Emre'den asla 10 numara olmaz. Kendisi sol ayagı iyi, kendi bolgesinde calım atabilen, dripling yapabilen bir arkadasımız. Ama O'ndan 10 numaranın yapacaklarını beklerseniz olmaz diyor ornegin..

"KÜÇÜK" Hakan ise saçmalamaya devam ediyor her zamanki gibi...Maçta en çok Cuma ve Kazım'ı beğenmiş...Hadi Cuma'yı anladıkta ey Hakan Ünsal Kazım kadar taş düşsün başına emi...

Sakat Sakat harikalar yaratan Servetten, ısınmaya dahi gönderilmeyen Arda'dan bahsetme sakın aman ha...!

Ali
08-06-08, 01:23
biz herhalde yanlis takimi izledik ? Fatih hoca kirmiz formali takimi türkiye sanmis olmasin?
yani igrenc turkuaz formalar bu arda ugursuz geldi

Lioney
08-06-08, 01:40
Abi ''Emre atsa 1-1 olacaktı, döndü 2-0 oldu'' dedi hoca ya. Ah be Hoca, ah be Hoca.

Valla Balta'da taş gibi top oynadı, ben Ronaldo'nun diğer tarafa geçme sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Bir tane oradan gelemediler. İkinci yarı da gelemediler. Zaten arkasında Servet'de tank gibi. Servet, Tomas'dan daha hızlı bir oyuncu diye yazmıştım zamanın da. O zaman pek itibar görmemişti :) Aslan parçası Aslan.

Hakikatten remen 5 olacak maçın 2 olmasının sebebidir. Çok güzel söylemiş Bülent. Hatta Terim'in söylediğine göre sakat sakat devam etmiş gene çocuk. Helal olsun sana be çocuk.

alpheios
08-06-08, 01:43
Portekize yenilmek o kadar da önemli değil. Esas üzüntü verici olan bu takımın bundan sonrası için hiç ümit vermemesi. Gol planımız yok. Orta sahada top tutamıyoruz. Şişirme topları alacak H. Şükürümüz yok. Sol tarafta H. Baltanın hücum adına tek işi topu emreye vermek olmadı geriye pas atmak. Sağ tarafta ise Kazım var, bal yapmayan arı misali. Umarım bu gece Terim kafasında bir çözüm bulur yoksa tek çözüm gitmesi olacak.

zidane38
08-06-08, 01:45
Valla Balta'da taş gibi top oynadı, ben Ronaldo'nun diğer tarafa geçme sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Bir tane oradan gelemediler. İkinci yarı da gelemediler. Zaten arkasında Servet'de tank gibi. Servet, Tomas'dan daha hızlı bir oyuncu diye yazmıştım zamanın da. O zaman pek itibar görmemişti Aslan parçası Aslan.
Kesinlikle abi.
Balta defansif açıdan sınıfı geçmiştir bence. Ronaldo baktı oradan gelemiyor , tüm maçı kendi sol kanadında geçirdi.

M.Yasin Cakmak
08-06-08, 02:33
Oncelikle su mac 5-0 bitmediyse ettigimiz dualardan, 8 kisi bitirmediysek te hakemin insafindandir. Yani bu oyuna sadece 2 gol yemek ve Kazim,Zan,Cuma uclusunun atilmamasi inanilmaz bir mucizeler toplulugu. Keske soyle okkali bir 5 yeseydikte hoca cikip salak sacma zirvalamasaydi.

Onceki topiktede yazdim, ailemden biri kadar sevdigim bir insandi Terim. Simdi bakiyorum o adam yokta yerine boyle afedersiniz Omer Cavusoglu gibi bir adam gelmis. Tek derdi Aziz Yildirim'a yaranmak olan, bu derdinin disinda hicbir belirgin kabiliyeti kalmamis zavalli bir insan musvettesi.

Bana su macta hicbir Allah'in kulu Zan'in sakatlanana kadar, Tuncay ve Kazim'in da doksan dakika oynamasini aciklayamaz. Yok yani bunun aciklamasi. Tuncay ve Kazim ikilisi mac boyunca cirkeflikten baska birsey yapmamalarinin yaninda birde 90 dakikayla oldullendirildiler! Helal olsun.

Onun disinda hadi Hakan'i almadin, Tekke ve/veya Yildiz'i almamanin ne tur bir rezillik oldugundan zaten bahsediyoruz kac zamandir. Rakip yari sahada topu 30 saniye ayagimizda tutamayinca acaba dank etti mi kafasina forvetsiz oynamanin ne demek oldugu diye dusunuyorum ama etmez. Baksana hala Zan cikmasaydi, Emre atsaydi diyor adam. ulan 3 top direkten donmus be insafsiz!

Yaziklar olsun...boyle milli takima yaziklar olsun...bu saatten sonra da fenere mi gidecek ne yaparsa yapsin, gram uzulmem.

Isvicre macina elimizdekiler ile mantikli birsey cikarsin federasyon da 2 mac daha kanser olmadan gidelim su turnuvadan...

Son olarak...ARDA'm seni cok seviyorum. Su Tuncay'a, Kazim'a vs. bakip daha da bi cok seviyorum.

Patriot
08-06-08, 02:42
su futbolla dünyaya rezil olduk.. Isin özeti bu

frodo555
08-06-08, 02:54
oynadığımız oyun (yani buna oyun denirse) normal bir maçın superslow ile tekrar oynatılan hali gibi... Tabi ,ne gerek vardı ki fatihe, topuza, yıldıraya hamite, senin elinde gölgesine çalım atan emre, colin, tungay varken...

luteum
08-06-08, 03:07
Valla burasi Galatasaray forumu, o yuzden Fatih Terim ile ilgili kendimi mumkun oldugunca tutmaya calisacagimi bastan belirteyim, kacarsa duzeltirim.

.. amaa bu kadar da olmaz. Hakikaten olmaz. Yine yeni sistem bulacagim, dahi olacagim, kimsenin goremedigini gorecegim sevdalarindan performansi belli oyuncularin da kendini sasirmasina yol acti adam.

Bu yil kac mac gol yememis bir ikili varken (Gungor - Servet) ne akla hizmet Zan'i oynatirsin ki? Hem her an sakatlanabilir, hem her an hata yapabilir, ne yaptigi belli olmayan adam. Yahu biz bu adami Arsenal alsin diye zamaninda ne dualar etmistik. Hadi illa Besiktas'tan defansci alacaksin, Toraman'i al bari? Yaninda iyi bir adamla gayet iyi performans gosteren duran toplarda da cikip cok etkili olan bir oyuncu sonucta. En azindan sakatlanmayacagini biliyorsun.

Hamit neden sag bek oynar? Emre neden hala bu takimda prenstir? Nihat ortada tek basina oynayamayacagini, basarili oldugu sistemin bu olmadigini bagirmasina ragmen neden hala israr edersin be hoca?

Dizi dondukten sonra cikip oyuna devam eden Servet ile adamin dizine tekme atip sakatlanan Zan arasindaki farki gorup yeniden uzuluyorum Zan adina. Insaf yani. Bu arada Kazim'i begenen cok az ama ozellikle ikinci yarida hucumda tek biseyler yapmaya calisan oydu, ben begendim. Ayaginda cok top tutuyor evet ama boyle oldugunu bile bile onu oraya koyana kizmak lazim derim yine.

Umit Karan niye yok, Mehmet Yildiz, Topuz, Yildiray olsa opsiyonlarimiz artmaz miydi? Hadi hepsini gectim, illa bu 4-3-3 cakmasi sistemi oynatacaksan bari Nihat'i kanada cek ortaya Semih'i koy ne bileyim?

Bu arada ilk yari Mevlut en azindan topu saklayip bir seyler yapmaya calisiyordu, ne Tuncay sevdasiymis be arkadas..

Fatih Terim'in ruh sagliginin Gian'in dedigi gibi pek iyi olmadigini dusunuyorum. Guvenilir ama basit bir sistemi oturtup onda israr etmek yerine surekli yeni arayislar pesinde kosuyor, biri olmasa oburunu deniyor. Simdi diger maca ilk 11de bir suru degisiklik yapip baslayacagini tahmin ediyorum ki yine kendini inkar etmis olacak. Umarim mantikli seyler yapar da Isvicre'yi zorlariz, ama hafif bir hakem itmesi arti bugun izledigim Isvicre ile isimiz cok zor.

Sheva
08-06-08, 03:27
onu ben de merak ediyorum, acaba kararlarımın arkasındayım diyip fazla bir değişikliğe gitmez mi yoksa birkaç kendine göre radikal değişiklik yapar mı..

bir diğer merak ettiğim konu da, oyuncular terim'in kamuoyunda ve her camiadaki bu desteksizliğinden etkilenip, zaten ilk maçı da kaybetmenin etkisiyle, işi iyice boşlarlar mı yoksa terim'in artık son gazlarıyla birlik içinde olup bir motivasyon patlaması yaşarlar mı.. normal şartlarda herşeye rağmen tabi ki 2. durumu tercih ederim ama terim'in kamuoyundaki bu itilmişliği onun oyuncuları da etrafında toplamasını zorlaştıracaktır, bu kesin..

Spree
08-06-08, 03:45
yazmıcaktım da çok sıkıldım yazayım bari.

öncelikle sistem fena değil ama doğru adamlarla oynanırsa fena değil. mesela forvetin mümkünse biraz uzun olması, hava hakimiyeti olması, top saklayabilmesi, verkaç yapabilmesi lazım. ayrıca top bizdeyken çok fazla sağa sola kaçmaması, top almak için geriye geldiğinde de pasını verdikten sonra hemen ceza sahasına dönmesi, gerilerde dolaşmaması lazım. beklerin hücuma çıkması lazım. orta sahanın ortasında oynayan ikilinin (ikinci yarıdaki sabri-emre şerefsizi) hücumda olabildiğince ceza sahasına yakın olması lazım ki ilerde çoğalabilelim, bir şeyler üretebilelim. bunların hiçbiri olmayınca da duran top dışında hiçbir şey üretememek çok normal. böyle devam ederse o dandik isviçre ve çek maçlarında da farklı bir şey olmaz.
savunma kısmında da açıkta oynayanların beklere yardıma gelmesi lazım. ronaldo neden sağda hiçbir şey yapamadı da sola geçince etkili oldu, simao neden ilk yarı sol kanatta bomboş kaldı. kendini eğlendirip amaçsız 2 çalım atınca iyi oynadığı sanılan kazım bir kere bile sağ beke yardıma gelmedi de ondan. soldan geldiler de geldiler, kazım beyfendi bir kere yardım etmedi ama 2 tane çalım atınca iyi oynamış oldu. düzgün bir tane ortası bile yok. ya faul yaptı ya çalım atıp geriye pas verdi. şahane oynamış hakkaten öyle böyle değil.
sağ kanatta hamit/sabri hücuma çıktı kazım savunmaya gelmedi, sol kanatta ayşegül savunmaya yardım etti balta yarı sahayı geçmedi, geçtiğinde de ayşegül onun yerine geçti. iki kanat da böyle tek taraflı olursa, orta sahadaki ikili orta yuvarlak etrafında takılırsa, forvetteki adam dünyada tek forvet oynayacak en son adamsa bu taktikle böyle kepaze oluruz her maçta.

gelelim oyuncu tercihlerine. arda'nın oynamaması ve savunmada emre-servet ikilisinin olmaması zaten komedi. mevlüt vasat yedek olur ancak çift forvet oynanmayacaksa. bu taktikle oynayacaksak nihat turnuva kadrosuna giremez. tekke kifayetsizi hatta genç semih bile daha uygun bu sistemin forveti için (daha uygun tercihleri yazmıyorum). nihat sağa koyulursa kazım gibi savunmaya gelmez ve o kanattan yine parçalarlar bizi. balta süper oynadı, ronaldo'nun kanat değişmesine neden oldu evet ama hücumda hiçbir katkısı olmayınca orda problem yaşıyoruz bu sefer.

yani aslında sistem güzel ama oyuncu tercihleri ve oynanış şekli yanlış. zaten çağırılan kadrodan bu sistem çıkmaz ortaya. yine de böyle oynancaksa eldeki oyunculardan şöyle bir kadro çıkartırdım ben olsam.

---------------rüştü---------------

sabri-----servet-----güngör-----balta

---------------cuma----------------

----------topal------bücür----------

hamit--------------------------arda

-----------genç semih--------------

(genç semih koydum forvete düşünün ne kadar vahim bi kadro seçimi)
topal'ın yerine hamit, hamit'in yerine ayşegül de olabilir.

bu kadroyla en uygun taktik klasik 4-4-2 olur bence. nihat'ın yanına ayşegül veya mevlüt'ü koymak şartıyla.

Cem Bom
08-06-08, 03:46
Terim'in kadroyu revize etmesi şart.
Nedeni ise bu maçtaki kadronun yanlışlığından çok, Türk oyuncuların çarşamba-pazar maç oynamayı kaldıramaması.

Bugünkü maçta oldukça yıpranan bu oyuncuların çarşamba günü tam performans gösterebileceğini hiç sanmıyorum.

kara01
08-06-08, 03:53
macin 3 adami bilin bakim kimden :D

MAÇIN ÜÇ ADAMI:

1. Hamit Altıntop

2. Mehmet Aurelio

3. Kazım Kazım

Umit
08-06-08, 04:55
Ne kotu bir macti boyle. Dogru duzgun hicbirsey yapamadik. Bi iki tane adamlarimizin onune dustu, Tuncay gibi, bi de Nihat'in vurmak yerine surup adamlarin arasinda ezildigi pozisyonlar... Onlarin ise tonlarca pozisyonu, direkten donen sutlari, iptal edilen golleri var. Sonumuzu hic hayirli gormuyorum valla...

yakup bayrak
08-06-08, 05:01
tuncay ı oynatan, 90 dakka sahada tutan

arda yı oyuna almayan zihniyetin....Ben de aynen....Hakikaten bu adam Tun(g)ay'a nasıl bu kadar tahammül edebildi anlayamadım.Bütüm forumdakiler bunun farkında ve herkes Tungay gerzeğinden bahsederken Terim'in gözüne perde mi indi acaba?Bir de sırf kaprisleri yüzünden Karan'ı kadroya almayıp,Yıldıray'ı kadrodan çıkarması affedilir bir olay değil.Yıldıray pekaka oynardı bu takımda.Kişisel kaprisleri ile oluşturduğu bu kadrodan ve bu takımdan bir cacık olmaz.1996'da gol atamadan elendik.Bari bu sefer gol attırsa takımına da şerefini kurtarsa.Denizli bile ondan daha başarılı oldu Avrupa Şampiyonasında.

osvaldo
08-06-08, 06:51
Sene 2000 finalde Arenal'e karşı korakor oynayan, Arsenal'den daha fazla gol pozisyonuna giren bir takımı yöneten Terim

Sene 2008 Portekiz'e karşı sadece defans yapmay çalışan kaleye tek şutu olmadan maçı tamamlayan, forvetsiz bir takımın hocası Terim...

Terim 2001'de kendini bitirmişti. Dünkü maçtan sonra Terim tedavülden kalkmıştır. BEn ömrü hayatımda rakibine bu kadar ezilen, bu kadar pısırık oynayan, ne yaptığını bilmeyen bir milli takım görmedim. Şu gözler 8 yediğimiz İngiliz maçlarını izledi. Abartmıyorum o aptal maçlarda bile1-2 net poziyonumuz vardı. Dükü maçı pozisyonsuz tamamladık.

Çıkacak kadroyu gören herkes maç başlamadan "aha boku yedik" dedi. Aynen de öyle oldu. Nihat gibi bir pigmeden tek forvet yaratan (!), kanatlara Kazım, Tuncay gibi formsuz ve de bal yapmayan arıları koyan, elemelerde adını bile bilmediği ama finallerde birden bire prensi olan tecübesi adamı maça süren, defansta Göhan Zan gibi bir IQ yoksunu adama güvenen hoca hoca falan değildir.

Terim her zamanki gibi "değişik birşeyler yapayım, başarırısam bütün dünya beni konuşur" u grçekleştirme peşindeydi. 2000'den beri bu uğurda kendisni bitirdi. GS'daki başarısını da gölgeledi. Bırak hoca, valla artık bitir şu işi de bir daha takım falan çalıştırma. Git Bodrum'da emeklihayatına başla. Ya da futbol yorumcusu falan ol. Seni ve senin takımlarını izlemek bizlere işkence geliyor. Yeter bize de yazık sana da yazık.

NOT: Dünkü takımı bu derece dağınık olmasındaki temel etkenlerden birisinin takımı toparlayacak tecrbeli bir adam eksikliği olduğunu dşünüyorum. Dünkü takımda bir 37 lik Hakan, bir HAsan olaydı bu derece ezilmzdik. Aynı tehlike önümüzdeki sezon GS için de geçerli. Takımdaki tüm tecrübeli adamlaı gönderiyoruz. Zorluk düzeyi yüksek maçları kaldıramayabiliriz. En azından Hasan Şaş'ı (oynamasa bile) sırf bu yüzden kadroda tutmamız gerek.

osvaldo
08-06-08, 07:05
He bu arada Emre denen it aynen 2000'de İnter'e imzayı atınca bizi satıp hiçbir maçta kendi zorlamadığı gibi dün de Fener'e imza atma amasında olduğundan hiç riske etmedi kendini. Muhtemelen "aman sakatlanırım da transfer yatar, 3.5 milyon eurodan oluruz" derdndeydi.

tripotter
08-06-08, 07:20
He bu arada Emre denen it aynen 2000'de İnter'e imzayı atınca bizi satıp hiçbir maçta kendi zorlamadığı gibi dün de Fener'e imza atma amasında olduğundan hiç riske etmedi kendini. Muhtemelen "aman sakatlanırım da transfer yatar, 3.5 milyon eurodan oluruz" derdndeydi.

Evet çok fazla bahsedemedik ama bence de Emre tam bir fiyaskoydu...Resmen 90 dakika boyunca Maldonado malı gibi top ayağına değer değmez en yakınındaki oyuncuya pas vermekle yetindi...Tek bir duran topa elini sürmedi...Varlığıyla yokluğu birdi benim gözümde...

Kendi de farkında tabi en ufak ters bir harekette müzmin sakatlığının yeniden dirileceğinin...Çok sevdiği fener formasına sağlam bir şekilde kavuşabilmek için böyle hanım hanımcık oynuyor topunu...

Neymiş efendim, Emre çok iyi bir organizatörmüş...Yemişim onun organizatörlüğünü ben...

Benim Aslan Ardam kenarda maç seyretsin biz bu ruhsuz, satılık adamlardan medet umalım...

Bak yine kan beynime sıçradı 2 dakikada yaa...

Nerval
08-06-08, 09:26
Arda tüm reklamlarda yıldız oyuncumuz diye vardı, maçta yoktu ne hikmetse.

ÖNDER RB
08-06-08, 12:14
gökhan zan-mevlüt-kazım bir yanda
emre güngör-karan-arda diğer tarafta

oynayanlara bak oynamayanlara bak. vay vay vay

bir adam galatasaray kompleksi altında bu kadar neden ezilir, bir adamın egoları mantığın önüne bu kadar nasıl çıkar.

diğer tarafa gelirsek emre bahsedildiği gibi yine klasik şerefsizliği ile sahada aman sakatlanmayayım diye rakibe 2 metreden fazla yaklaşmadan oynuyor, tuncay efendinin yeteneksizliğine alışığız ama o kendini parçalayan deli gibi mücadele eden tuncay efendi de avrupa topçusu havalarına girmiş iş bitmiş.

hamit sağ bekte bu kadar oynuyor işte, nihatı tek forvet bırakırsan pepeyle carvalhonun arasına bir tek topa bile vuramaz. zan mevlüt ve kazıma tek laf söylemem ne bekliyordunuz ki bu adamlardan bu güne kadar ne yaptılar da dün yapacaklardı.

bu kadar hata içinde rakibin sağına kilit vuran baltayı, sakat sakat aslanlar gibi oynayan serveti, orta sahada tüm açıkları kapamaya koşturan marcoyu ve her şeye rağmen kalede hatasız oynayan volkanı ayrı bir köşeye koyuyorum. özellikle hakan balta gerçekten rakibin bir kanadını bitirdi karşısına gelen eridi resmen aynı adam diğer kanada geçtiğinde yıldız oluyordu. bravo hakan balta galatasaraya geldiğinde özellikle savunma yönünden sana hiç güvenmiyordum ama yanılmışım aslan gibi oynuyorsun.

diğer topice de yazdım sezonun neredeyse yarısını 11 türkle oynayıp şampiyon olmuş takımdan ilk 11 e alınan adam sayısı 2 (yazıyla iki) onlar da bölgelerindeki tek alternatifleri galatasaraylı(emreler ve volkan) olan adamlar. elinde imkan olsa onları da koymayacak yani. şu milli takımı ardasız oynatan başka biri olsa ya da arda fenerin topçusu olsa gazetelerin manşeti 'vatan haini' olurdu herhalde.

alisamiyen
08-06-08, 13:57
1 - Portekizin yaptığı toplam faul sayısı 10... Kazım'ın 7... Bu adamı F.Bahçeye satan Sheffield United Kulübü bile ''İyi kazıkladık.'' diyor... Böyle bir adamın topa vurması bile büyük olay olur haliyle... Yahu adamın adını bile bilmiyoruz... Milli Takımda bir adam düşünün adını bilmiyoruz! Kazım mı, Colin Kazım mı, Colin Kazım Richards mı, Kazım Kazım mı ?

2 - Böyle basına böyle Milli Takım çok bile... Sabah gazetesinde istatistikle ilgili bölümünde hakeme bir yıldız verilmiş... Başka bir sayfada hakem ile ilgili bir haber yapılmış ve maçı iyi yönettiği yazılmış...

3 - 4'lü bir defans ve önünde Aurelio - Emre'de defansa gömülü oynuyor... Maldonado'nun G.Saray maçında oynadığı oyunu burada iki adam birden aynı şekilde oynadı...

4 - 69.Dakika... Ceza yayına yakın bir yerden Deco şut atmak istiyor izin vermiyoruz... 3 Portekizli anında yerini alıyor, bizden ne hikmetse orda 8 kişi var ve 40 saniye sonra yerleşebiliyoruz...

5 - Sonuçta Portekiz'e yenildik diyenler var... Portekiz'e yenildik! Fransa, Almanya ya da İtalya'ya yenilmedik...

6 - Maç bitiyor... Levent Kızıl ''Biz onlardan 4 km daha fazla koşmuşuz.'' diyor... Fatih Terim onun ekmeğini yerde bırakmıyor ''Emre golü atsaydı berabere bitecekti.'' diyor...Bizim de aklımıza haliyle Haluk Ulusoy'un ''Euro 2008'de final oynayamazsak hesap sormaya geleceğim.'' sözü aklımıza geliveriyor...

7 - Yunanistan maçından sonra Fatih Terim bitikti... Norveç maçını kazandıran Haluk Ulusoy oldu... Maç bittiğinde ''Göreceksiniz bu takımı şampiyonaya götüreceğim.'' dedi... Üzerindeki korkunç baskıya rağmen yılmadı, Estonyada kamp yaptırdı, karda kışta o idman sahasından ayrılmadı, ateşi yakan Ulusoy'du... Bazen patronlar bu zamanlarda ortaya çıkar...Faruk Süren'e ''Haluk Ulusoy'u da vizyon açısından size benzetiyorlar.'' dendiğinde ''Başarılı, işini iyi yapan birisi.'' demesi de ondan kaynaklanıyor...

8 - Arda 14. tercih bile değil!

9 - G.Saraylı oyuncular bu turnuvaya inanılmaz bir moralle geldiler... Bunu iyi değerlendirmek gerekiyordu...

10 - Hakan Şükür'ün alınmamasının sebebi ne yaşlanmış olması, ne de taktik icabı... Bunu çok net görebildik... Top şişiriyoruz, Kazım'a, Semih'e... Hani hızlı oynayacaktık, hani seri oynayacaktık...

11 - Akşam halen daha ''Bizim oyuncu kalitemiz İsviçre'den de Çek Cumhuriyetinden de iyi.'' diye açıklama yapanlar var... Kazım, Mevlüt, Semih, Gökhan Zan... Bu nasıl kalite...Kaliteli bir kadro sahaya çıkaramadıktan sonra bunu söyleyebilmek ne kadar doğru ? Kaliteli adamı bir de en iyi verimi alacak şekilde kullanamazsan kalite malite kalıyor mu ? (Hamit)

13 - Son dakika ve Fatih Terim Kazımla başbaşa vermiş taktik konuşuyor... Maçtan sonraki Fatih Terim 6-0'lık F.Bahçe maçından sonraki Fatih Terim'in bir kopyası...

14 - G.Saray'dan ikinci ayrılışında Olimpiyat stadında Oğuz Tongsir'e kafasını yukarı sallayarak ''Yok, yok artık, Türkiye'de bir daha takım çalıştırmayacağım buna G.Saray'da dahil , tekrar ediyorum G.Saray da dahil.'' diye açıklama yapan '' G.Saray'da dahil '' vurgusunu defalarca tekrarlayan, üzülen, kırılan olur mu diye düşünmeyen ve oturduğu Protokol Tribünündeki koltuk dolu diye Ali Sami Yen'den çıkıp giden, ''Bir daha bu stada gelmem.'' diyebilen bunları çok ama çok rahat söyleyebilen Fatih Terim, kendisinin F.Bahçe'ye transferiyle ilgili söylentileri ise resmen bir çorbaya çevirdi... Mevzu G.Saray olunca istediği hareketi çekip istediği lafı istediği gibi söyleyebiliyor... F.Bahçe olunca ise bir zamanlar söylediği ''O Kadar Profesyonel değilim'' lafını söyleyemiyor... Anlamsız anlamsız gülmeler, acayip cevaplar, işi yokuşa sürmeler vs...

15 - ''Lucescudan bana birşey kalmasın.'' mantığıyla 2002'de ki kadroyu dağıtmasını unutmadık... İnsanın aklına ister istemez şu geliyor...
Ağırlığı G.Saraylı oyunculardan oluşan bir Milli Takım'ın başarılı olması halinde Kalli'den ya da Adnan Polat'tan daha fazla söz edilebilmesi ihtimalini içine sinderememesi mi sözkonusu_?

16 - Apo olayları yüzünden yaşanan Juventus olayı, İstanbuldaki olaylar yüzünden yaşanan 2.Juventus olayında bütün yük G.Saraydaydı... O oyunculardaydı...
2002 Dünya Kupasında Kosta - Rika maçından sonra '' Artık 11 G.Saraylı Mili Takımda oynasın bitsin bu ızdırap'' denmişti... Sanırız İsviçre maçında da bu işin ustaları, emekçileri ve moral seviyeleri en üstte olanları büyük sorumluluk alacak... Tabii Fatih Terim'i aşabilirlerse! Haa söylemeyi unuttum bir de Fatih Terim'i aşıp taktik tahtasını da aşabilirlerse!

17 - Yazık...

gian
08-06-08, 14:08
alisamiyen muthissin, supersin, harikasın.. :)

zidane38
08-06-08, 15:04
Uyandım yine sinir oldum.

Tüm basın takımın en iyisi olarak utanmasa Colin Richards'ı gösterecek (ben Kazım demiyecem bu adama artık, COlin Richards'dır benim gözümde)
Spree çok güzel şekilde yazmış nasıl iyi oynadığını;
savunma kısmında da açıkta oynayanların beklere yardıma gelmesi lazım. ronaldo neden sağda hiçbir şey yapamadı da sola geçince etkili oldu, simao neden ilk yarı sol kanatta bomboş kaldı. kendini eğlendirip amaçsız 2 çalım atınca iyi oynadığı sanılan kazım bir kere bile sağ beke yardıma gelmedi de ondan. soldan geldiler de geldiler, kazım beyfendi bir kere yardım etmedi ama 2 tane çalım atınca iyi oynamış oldu. düzgün bir tane ortası bile yok. ya faul yaptı ya çalım atıp geriye pas verdi. şahane oynamış hakkaten öyle böyle değil.

Buna rağmen rakibin sağ tarafını kitleyen Hakan Balta'dan bahseden yok.

Patriot
08-06-08, 15:16
Dun bir tek olaya sevindim o da Hakan Sukurun milli takima cagrilmamasi. Eger gelseydi butun fatura yine Hakana kesilecekti. "Aha bak yine havadan oynuyoruz, paslasmiyoruz, topu sisiriyoruz, Nihat/Semih/Mevlut bunlar yedek kalacak adamlarmi, takima fitne fesat soktu moraller bozuldu, Yildirayi namaz kilmadigi icin kadrodan cikartti" vs. vs. vs... neyse dun Hakan yoktu ve gercekten siir gibi futbol oynadik, super ver kaclar araya sizmalar.. Roma gibi oynadik mubarek halbuk Hakan Sukur olsaydi dunku o muhtesem tabloyu goremeyecektik.

kara01
08-06-08, 16:14
alisamiyen herzamanki gibi guzel bir yazi

vicente
08-06-08, 18:16
psikolojik dengemi bozdun terim. aklıma geldikce sinir oluyorum birseyler yazasım bile kaçıyor. git şu egonla benim sinirimi bozamıycak bir yerlerde burnunu sürttür yerlere.

simdi kovsak adamı lucescuyu getirsek 2 maclıgına diye bile düsünüyorum.

yakup bayrak
08-06-08, 18:51
Hollanda basını dün oynanan Portekiz - Türkiye karşılaşmasından sonra A Milli Futbol takımımızı yerden yere vururken, Potekiz'i göklere çıkardı.

Oynanan karşılaşma sonrası Portekiz'in çok güçlü bir ekip ve turnuvanın favorileri alarısnad yer aldığını ifade ettiler.

"Portekiz, Türkiye'den çok üstün olduğunu gösterdi" başlığını kullanan gazeteler, dünkü maçın geneline bakıldığında skorun Portekiz lehine daha farklı olması gerektiğini yazdılar.

Fatih Terim'in defansif bir anlayışla sahaya sürdüğü kadroyu "Şaşırtıcı ve hedefsiz kadro" olarak yorumlayan Hollanda gazete ve televizyonları, şampiyonanın yıldız futbolcuları arasında gösterilebilecek olan genç yetenek Arda'nın maç boyunca kenarda oturtulmasına bir anlam veremediklerini ifade ederek, ""Fatih Terim'in dün ki maçtaki futbol anlayışı hepimizi şaşırttı. Ofansif oyanayan Altıntop'un defansa çekilmesi, Arda gibi büyük bir yeteneğin kenarda oturtulması Türkiye için büyük bir kayıp oldu" yorumlarını yapan gazete ve televizyonlar, Türkiye'nin bu futbol anlayışı ile gruptan çıkmasının çok zor olduğu söylediler.
http://www.sporx.com/euro2008/haber/haber/haber/113526.php

Jay-Jay
08-06-08, 20:01
Maçtan sonra kızgınlıkla şu oynasın bu oynasın diye Terim'e sayarken, oynasın dediğim adamları bir düşündüm de;

- Emre Güngör
- Topal
- Ayhan
- Arda
- Karan

Terim'de sebebini bilmediğim bir GS kompleksi olduğuna katılmaya başladım..Emre Güngör, oynayan tüm stoperlerden daha dengeli bir oyuncu. Orta sahamızda bariz mücadele eksiği var ki Topal veya Ayhan ile orta sahada top yaptırmazdık. Arda için, zaten bu seneki formuyla önce onu yazar, yanına 10 adam yazarsın, solda Tuncay varsa sağa koyarsın ama oynatırsın. Santrfor olarak ise ben Karan'ın futbolunu çok beğenirim (bizim maçlarda genelde hayatının topunu oynaması da bunda etkili olabilir:) ) Bence nokta forvet olarak ilk isim olması gerekir. Karan kötü oynadığı maçlarda sahada görünmez belki ama en azından 2 stoperi de çıkarmaz ki ihtiyacımız olan da bu zaten. Bu sebeple ben çok tutmasam da Semih bile oynayabilir ama top rakipteyen orta sahaya, kanada gelen, top saklayamayan Nihat olmaz, Mevlüt olmaz.. Olusa da adamın stoperi gelir elini kolunu sallaya sallaya senin ceza sahana, verkaç yapıp golünü atar..

osmanhy
08-06-08, 21:07
Hagi ne buyuk adammis ya. Terime ragmen bizi Avrupanin zirvesine tasidi. Terim kadar berbat kararlar alan bir teknik direktor gormedim. Hak eden kazandi. Terim fenerin yedeklerini oynatmayi devam etsin. Emrede kosamiyor artik, ne isi var milli takimda. Ardanin belki fizik gucu azdir ama emreden kat kat da iyi. Terimin antrenor oldugu takimi desteklemek istemiyorum artik, ama ne yapalim, milli takim olunca sartlar degisiyor. Ayrica ne yazik ki en iyi forvetimiz Semih, en azinla kafala topu indirebiliyor ve iyi pozisyon buluyor. Ben olsaydim bundan sonra su 11le cikardim:
Volkan
Hamit-Emre G.-Servet-Hakan
Sabri-Aurielo-Topal-Ayhan-Arda
Semih

osmanhy
08-06-08, 21:19
bide bu takima umit karandan cok, hakan sukure ihtiyaci vardir

tripotter
08-06-08, 22:10
Ya şöyle bir düşünüyorum da gerçekten de yenilir yutulur gibi değil...

Sen eze eze şampiyon olmuş takımdan zoraki 2 oyuncuyu ilk 11 başlat, sonrada git fenerin yedekleriyle, Avrupa'da pili bitmiş adamlarla takımı doldur...

Her ay kazanılan 125 bin lirayla da Merve kızımız New York'ta eğitimini tamamlasın...

Olacak iş değil yaa...

zidane38
08-06-08, 22:21
http://img374.imageshack.us/img374/9026/adszoa1.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/2082/yenibitelemresmihm8.jpg

O TEK shots on Target de Mevlüt'ün devre biterken vurduğu top.

Namelessonegs
09-06-08, 01:06
Vallahi ben kusura bakmayın, Türkiye formasında mavi renge, Marco Aurelio'ya, Kazım Kazım'a tahammül edebilecek kadar modernleşmemişim bunu anlıyorum. Portekiz-Hellas mı oynuyor, Portekiz-Türkiye mi belli değil.. O kadar yavşak bir toplum olduk ki.. Yahu kırmızı-beyazımızın yerine Hellas renkleri geliyor, yok Turkuazmıs, tepki veremiyoruz, verirsen de modern dünyanın gerçeklerinden uzak kalmakla suçlanıyoruz.. İnanamıyorum. Eurovision olur, millet senelerdir her türlü bize sıfır puanı cakar, biz sırf ezikligimizden, yavsaklıgımızdan hala bize düsman muamelesi yapanlara puan cakarız. Of ya, neyse sinirlendim su renklerle Türkiye'yi orda görünce yine..

Maça gelince; Colin Kazım kadar yavşak bir oyuncu daha yoktur. Bunu her seferinde söylerim. Laubali, ruhsuz, hayatta takımımda istemeyecegim bir futbolcu tarzı. Fandel'e dua etsin; alnının ortasına kırmızıyı yemesi lazımdı.. Acilen çıkarılıp Sabri'nin girmesi lazım.

Ayrıca ben burdan haykırıyorum: NİHAT KAHVECİ TOPA VURMASINI ÇOK İYİ BİLEN VASAT BİR FUTBOLCUDUR. Bu kadar abartılan bir oyuncu daha az görülebilir. Senelerdir izlerim; toplara iyi vurması dışında, futbolun gerektirdiği hiç bir şeyi yapmayan, inanılmaz "overrated" bir oyuncu. Çıkar ikinci yarı gelisine bir tane daha vurur, gol olur, rezil olur muyum? Olmam, zira tam oyle bir oyuncu işte.. O'nu takımımda asla istemem..

Sinirden çıldırmamak elde degil.. MEHMET YILDIZ, UMIT KARAN, FATIH TEKKE.. Bu adamlar nasıl olmaz su takımda yahu.. Yazık, yazık.. Senin egonu bilmem ne edeyim ben.. Kaleci Volkan'dan golcü yarat da rahatlayalım, on yıl konus oyle yaptım boyle yaptım diye..

İkinci yarı sok Arda'yı Sabri'yi, adamın canını sıkma daha fazla..

İmzamı atarım..Su yazının ustune birsey daha yazılmaz...Resmen rezil rüsva olduk...Şerefli yenilgili donemlere dair bir futbol oynuyoruz...Polonya'da 2-0 yenildi ama haysiyetli birseyler yaptı sahada..Yazık...

alisamiyen
09-06-08, 14:17
10 üzerinden 1'lik oyuncu (Kazım)... 10 üzerinden 2'lik oyun oynayınca ''En iyisi o'' dedirttiriyor... Neresi için, kimin için_?

10 üzerinden 9'luk oyuncunun, 10 üzerinden 7-9 arası oynadığı bir mevki için... Ve bu oyuncu elimizde. (Hamit)

Çıtaları yükseltmekle ünlü Fatih Terim'in düşürdüğü çıta budur... .''Çıta Kazım''

Ben ''Kazım iyi oynadı, iyi gibiydi'' diyemiyorum... Bir iş yaptırıyorsunuz, en kötü haliyle 7- en iyi haliyle 9 ürün çıkaran bir işçiden işi alıp, en kötü haliyle 1 en iyi haliyle 2 ürün çıkarabilen başka birisine işi veriyorsunuz... Herkes 1 ürün beklediği için 2 ürün görünce ''iyiydi'' diyor...

''Kazım iyi oynadı'' sözünün perde arkasındaki açılımı budur... Perdeyi aralayabilenler için bunu görmek o kadar da zor değil... Fatih Terim bu perdeye neden ihtiyaç duyuyor ? Halbuki güneşi görebilmek için Hamit var, Mehmet Topuz vardı...

Hamit gördüğünüz üzere performansını ikiye katlayamıyor, gelişimini tamamlamış! Kazım ise ikiye katlayabiliyor, müthiş bir gelişim içinde... Sanırım Fatih Hoca'nın da spor basınının da gözünden bu ince detay kaçmıyor da, benim (bizlerin) gözünden bu ince detay kaçıyor !

Sovereign
10-06-08, 15:52
Açıkçası biraz acımasız olduğunu düşünüyorum bazı arkadaşlarımızın.Kazım'ın eksikleri,hataları olabilir;ancak has ve has "Türk" olduğunu iddia eden adamların çoğundan daha istekli ve arzulu olduğunu,milli takımın iyi oynayan ender isimlerinin başında geldiğini düşünüyorum kendi adıma.Kazım sahada olmasaydı rakip sahaya bile geçemezdik diyeyyim hatta..

Fatih Terim'in de çok hatası mevcut,lakin Kazım tercihi bnce en sonda tartışılması gereken bir durum..

Namelessonegs
11-06-08, 01:00
Sarı Kartı varken , laubali hareketlere girip, birde hakemin gozune baka baka topu diken adam isterse 11 kisiyi 11 kez calıma dizsin,gozumde sıfırdır..Bu laubalilikle ne kadar istekli oldugunu da sorgularım acıkcası..