PDA

Tüm Versiyonu Göster : Fatih Terim'in Dengesi Bozulmus

gian
08-06-08, 01:13
Su an Selcuk Manav'la roportajını izliyorum. Hocanın dengesinin bozuldugu o kadar belli ki.. Yapmacık gülüsler; sacma sapan yorumlar. Yani konusan resmen Terim degildi..

Yani iyi oynadık filan diyor; onlara demiyorum.. Onlara gülüp geciyorum zaten.. Ama dedigim gibi konusmasındaki mimikler, hareketler, vucut dili..

Dengesi ortada yok..

3'de sıfır yapar doneriz..

kara01
08-06-08, 01:21
ilk golu malesef kotu yemisiz yahu insan hangi golu iyi yer bunuda aciklasa

tripotter
08-06-08, 01:25
Evet ben de aynı gözlemi yaptım...Hiç bildiğimiz kendinden emin Terim'le alakası yok...Sanki bikaç tane antidepresanı ard arda içip öyle röportaja gelmiş gibi...Böyle dingin, boş bakan gözler, anlamsız gülümsemeler, kendinden geçmiş bir hali vardı...

Sheva
08-06-08, 01:35
kolay değil, hazır önünde 2 maç daha varken takıntılarından kurtulmazsa kariyeri bitiyor, onun stresindendir..

alpheios
08-06-08, 01:57
Evet ben de aynı gözlemi yaptım...Hiç bildiğimiz kendinden emin Terim'le alakası yok...Sanki bikaç tane antidepresanı ard arda içip öyle röportaja gelmiş gibi...Böyle dingin, boş bakan gözler, anlamsız gülümsemeler, kendinden geçmiş bir hali vardı...

Bize ikinci gelişinde ikinci senesindeki son hallerine benziyor. Umarım toplar kendini

Patriot
08-06-08, 02:11
valla kendisine hic aciyacak halim yok, kendi dusen aglamaz. Gitsin aktörlük felan yapsin robert de niroyu hic aratmaz. Hic olmadi rahatlikla fc hollywooda transfer olur.

M.Yasin Cakmak
08-06-08, 02:14
Babam kadar olmasa da amcam kadar severdim, yazik etti kendine.

Cem Bom
08-06-08, 02:34
üzülmemek elde değil.
İnşallah toparlar kendini.
Etrafındaki insanların ona şimdi destek olması gerek.

frodo555
08-06-08, 02:43
üzülmemek elde değil.
İnşallah toparlar kendini.
Etrafındaki insanların ona şimdi destek olması gerek.
Ya Yasin tamam aileden biri dedin işte öbür topicte... iyice detaya girmene gerek yok :)
hem amca var amca var, ben toplam 8 amca/dayı/hala/teyse den biri hariç hiç haz etmem mesela.. Bu anlamda ben de terimi anca amcam kadar severim.. :D

Serkan1905
08-06-08, 04:03
Iyi olmus. Akillansin. Ne o öyle. Biraz burnun sürtsün ki, aklin basina gelsin.

yakup bayrak
08-06-08, 04:21
Iyi olmus. Akillansin. Ne o öyle. Biraz burnun sürtsün ki, aklin basina gelsin.''Ben ders almam,ders veririm'' diyordu.Vereceği dersi merakla bekliyoruz.Malesef İtalya macerasından sonra kendini Terim yapan özelliklerin hepsini kaybetti.Kişi ''ben artık oldum''dediği anda kaybeder.Terim oldum dediği için kaybedenlerden olmuştur kanımca.

tyisik
08-06-08, 05:47
ben kendisi ileilgili her topikte yazdim kuruntulu , takintili, narsist, dengesiz bir insan haline gelmis , yazik bizde bu adama milli takim emanet ediyoruz

osvaldo
08-06-08, 06:59
Terim'in ciddi psikolojik desteğe hatta tedaviye ihtiyacı var. 2000'deki başarının ve de akabinde gelen şöhretin altında ezildi. Psikolojisi dün bozulmadı. İtalya'dan kovulduğu günden beri "kendini yeniden ispatlama" sevdası içinde abuk subuk işler yapıyor. Zaten dengesi, ayarı olmayan bir insandı şimdi iyice ayar kaçtı.

tripotter
08-06-08, 07:24
Ekşi Sözlükten alıntı;

ingiliz itv televizyonu spikerinin soyle bir yorumuna sahit oldugum mac:

"fatih terim'in menejerlerine gore en az dort premier league takimi kendisiyle ilgileniyormus. kusura bakmayin ama ben buna inanmiyorum."

Günden güne piyasasını kaybediyor ve bu durumun O da farkında...Yeniden piyasa yapabilmek için Milli takımı deneme tahtasına çevirmesi ise yenilir yutulur cinsten değil...

M.Yasin Cakmak
08-06-08, 07:44
Ya Yasin tamam aileden biri dedin işte öbür topicte... iyice detaya girmene gerek yok
hem amca var amca var, ben toplam 8 amca/dayı/hala/teyse den biri hariç hiç haz etmem mesela.. Bu anlamda ben de terimi anca amcam kadar severim..

Amcalarimin hepsini cok severim abi ;) Dusun Terim bana bile gina getirdi. Sen bilmezsin .to zamani adam asardim ben Terim'a laf etti diye. Hele Fatih diye bir adam vardi aman yani...

Mactan onceki gun sabah 9 da deneye baslamistim hic durmadan ertesi sabah 7'ye kadar surdu. Sonra uyuyamadan bu maca maruz kaldim, dusun piskolojimi. Dua et ince detaya girmemisim.

Saka bir yana, biraz uyudum, simdi daha da sinirleniyorum dusundukce.

Nerval
08-06-08, 09:25
Terim'in kariyerinin geri kalanında hiç bir futbol takımında büyük bir başarıyı yakalayacağına inanmıyorum.

Terim kimsenin tahmin etmediği kadroları sürerek başarılara ulaşmamıştı ki; hep en iyi kadroyu sürer ve asker gibi oyuncuları çalıştırır, oyuncularda fena vücud yapardı.

Neyse...

ÖNDER RB
08-06-08, 11:30
Terim'in ciddi psikolojik desteğe hatta tedaviye ihtiyacı var. 2000'deki başarının ve de akabinde gelen şöhretin altında ezildi. Psikolojisi dün bozulmadı. İtalya'dan kovulduğu günden beri "kendini yeniden ispatlama" sevdası içinde abuk subuk işler yapıyor. Zaten dengesi, ayarı olmayan bir insandı şimdi iyice ayar kaçtı.

kesinlikle katılıyorum. bence italyaya gittiği an onun sonuydu. italyada narsizmin doruklarındaydı, dönüşünden itibaren saçmalamaya devam ediyor.

dedikodular doğru çıkar da bu abimizi de fenere yollarsak azizin 10 senede ortaya çıkardığı şeyleri 6 ayda yıkmış oluruz hayırlısıyla.

bir adam da galatasaray kompleksi bu kadar mı tavan yapar. galatasaray ne yaptı ulan sana. neredeyse sezonun yarısını 11 türkle oynayıp şampiyon olmuş takımdan, 2 adamı lütfen 11 çıkartıyorsun ki onların mevkilerinde de allahtan alternatifin yok. elinde olsa onları da koymayacak.

Volkanus
08-06-08, 18:18
Terim'e destek olan,yardım eden ekiptede(tabii böyle bir gerçekten ekip varsa) bir sorun var.Portekiz maçının ilk yarısında normal bir insan sorunun orta alanda topu tutamamak olduğunu görürdü.Ve buna önlem alırdı.Fatih Terim dağılmış göremiyor,işin kötüsü bir uyaranda çıkmıyor.Yanlışında devam ediyor.İtalya dönemi teknik direktör olarak Fatih hocanın sonunu getirmiş.Bu kötü dönemden kurtulup yeniden teknik direktör olarak çıkışa geçmesi için kendisine yardım eden ekibin çok akıllı,profesyonel ve de arkası güçlü kişilerden seçilmesi gerekiyor.Yoksa şu anki ekibiyle,kendi aklıyla bütün o güzel kariyerini bitirecek.

Sheva
10-06-08, 01:26
evet mevlüt de ilk maç sonrası tamamen gözden çıkarılmış, hani şu uğruna mehmet yıldız, ümit karan, fatih tekke harcanan mevlüt.. topic'in başlığı açıklıyor sanıyorum herşeyi..

M.Yasin Cakmak
10-06-08, 01:34
Mevlut'u olse cagirmaz bir daha, oyle acaip bir durum...

Sheva
10-06-08, 01:35
bu arada yanlış anlaşılmasın mevlüt'e kötü oyuncu demek istemiyorum, tamamen terim'edir eleştirim.. Kimsenin çok da haberi olmadığı bir oyuncuyu fransa'dan kaldırıp büyük bir turnuva öncesi apar topar milli takım'a dahil edeceksin, bu uğurda milli takım'da olmasına kamuoyunda daha fazla şans verilen pek çok oyuncuyu es geçeceksin ama bu kadar güvendiğin oyuncuyu sadece bir maç sonrası sileceksin.. Tabi oyuncuları objektif kriterlere bakmaksızın tamamen kahraman olma, 10 sene boyunca ben buldum, ben yarattım nidalarıyla övünme niyetiyle seçersen olacağı budur..

osmanhy
10-06-08, 01:44
Dogru, carsamba gunude fazla birsey yapmicak zaten, mevlutu kurban edip, Ardayi oynatacak. Yani oyle dengesiz bir takim cagirdi ki, baska degisiklik yapabilme luksu yok. Gene Tuncay, Emre, ve Nihat oynar cunku baska adam yok. Takimin durumu o kadar berbat ki, takimin en iyi forveti semihdir. Berbat bir durum, ne yapmaya calisiyor kafam almiyor. Yildiray, pehlivan emreden 1000 kat da iyidir. 7 yildir hic duzenli bir sekilde maca cikmayan adama nasil bu kadar sans tanirsin. Madem Yildiray yok, ikinci devrede Ayhani koy yerine.
Terim ikinci Galatasaray doneminde zaten cok dustu gozumde. Takima sadece zarar veriyor ve sanki kendisi artik basarasizliktan rahatsiz olmuyor. Iste bizim federasyonda bunu A Milli Takim teknik direktoru yapti. Bu kadar kafasizlik olamaz.

Ray52Lewis
10-06-08, 01:52
Kendi kendisiyle celistigi de cabasi, yanlis hatirlamiyorsam Portekiz maci sonrasi "Iyi oynadik" gibisinden inanilmaz aciklamalar yapmisti, simdi gelir takimin yarisini degistirir, eh hani iyi(!) oynamistik, takimi niye bozuyorsun diye sormazlar mi adama?

tyisik
10-06-08, 02:52
Kendi kendisiyle celistigi de cabasi, yanlis hatirlamiyorsam Portekiz maci sonrasi "Iyi oynadik" gibisinden inanilmaz aciklamalar yapmisti, simdi gelir takimin yarisini degistirir, eh hani iyi(!) oynamistik, takimi niye bozuyorsun diye sormazlar mi adama?

zaten yenildigi hermacta iyi oynamistik, belki osuruktan bir pozisyon yakalamisizdir iste o gol olsa idi boyle olmazdi der gereksiz bircok aciklamalar yapardi, birde bizim ulkede zamaninda ekip ruhu nasil olsuturulur diye seminerler verdirip ustune para odedik bu adama, takim ruhunun icine etti, sen Halil gibi adami yolla bu sayede kardesi Hamit i de demoralize et, sonra onu beke koy, santroforsuz bir turnuvaya cik, yildirayi yolla bir boka yaramaz emreyi oynat, ne kadar sakat defans adami var kadroda tut, emre asiktan hala umit bekle biz oyun icinde 349936272892 tane sistem deneriz de zaten zeka seviyesi cok yuksek olmayan oyuncularin beyninin icine et, yazdikca sinirim bozuluyor bir daha bu ulkede fenerden baska tamia TD lik yapamaz insallah, eziklerin sessiz olmasi bundandir hala cevap bekliyorlar belkide insallah gider bizim ustumuzden de bir FT karabulutu kalkar, 96-00 en cok Haginin hakkidir, seyrettigim maclarda kornerlerde hagi herkese nerede durmasini gosterecek kadar bu takimda etkin idi.

Parma Maniac
10-06-08, 03:03
Niye napmış ki Mevlüt? 45 dakikalık performansı mıymış buna neden olan yoksa başka bir şey mi var?

tripotter
10-06-08, 03:26
Niye napmış ki Mevlüt? 45 dakikalık performansı mıymış buna neden olan yoksa başka bir şey mi var?
Fillerin kavgasında olan her zamanki gibi çimenlere oluyor...

Demek ki aranan günah keçisi bulunmuş...Bunun Mevlüt olması nedense beni hiç şaşırtmadı...Ne de olsa en genç o, en tecrübesiz o, ve ülke gündemine en uzak olan da o...

Adam gözlerden uzak Fransa liginde kendi çapında bir kariyer yapıyordu...Fatih Terim oyuncuyu kazanacağım derken bir anda attı kurtlar sofrasına...Eğer gözden 45 dakikada çıkarılmışsa Mevlüt'ün psikolojisini düşünemiyorum...

Bu arada Mevlüt hazırlık maçlarının en etkili oyuncularından da biriydi bana göre...Nihatla değil de Ümit karan, Fatih Tekke gibi bir santraforun yanında başlasaydı bu turnuvada adından çok söz ettirirdi...

Hatta laf buraya gelmişken belirteyim, Mevlüt'ü Galatasaray'da görmeyi çok isterim ben...

M.Yasin Cakmak
10-06-08, 04:00
Ayrica Forvet olan adami Portekiz'e karsi yandan yemis sag kanat gibi oynattigini da unutmayalim.

Patriot
10-06-08, 14:25
10 Haziran 2008
Yılmaz ÖZDİL
yozdil@hurriyet.com.tr

Sensin turkuaz!

Mesela, Alex Ferguson...

9 defa İngiltere Şampiyonluğu.

1 defa İskoçya Şampiyonluğu.

2 Kupa Galipleri Kupası.

2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu.

2 Süper Kupa.

1 Kıtalararası Kupa aldı.

Ola ola "sir" olabildi.

*

Bizimki "imparator..."

Bu yalakalıkla 2-0 gene iyi.

*

Şenol Güneş, Gucci giymiyor.

Lucescu "çingene."

Löw "köylü."

Bosque "Yeniköy kasabı."

Zico "stajyer" bu arada.

*

Ama benim takıldığım yer başka...

*

Turkuaz Türk rengi değildir.

Turkuaz Türk rengi olsa...

En azından Türklerin haberi olur!

*

Turkuaz dediğin, aslında bir taş, firuze...

Türkiye’de yok!

Çin’de çıkarılıyor, İran’da çıkarılıyor. Türkiye üzerinden Avrupa’ya gittiği için, Fransızlar "Turquoise" demiş.

*

Renk, Doğu’dan.

Sıfat, Batı’dan.

Forma, okyanusun öte yanı...

Amerikalı Nike’tan.

Bunun neresi Türk?

*

Gıcıksanız kırmızı-beyaz’a açık açık söyleyin kardeşim, hiç lafı dolandırmayın.

LibertA
10-06-08, 15:11
Galatasaray'da futbolcu iken göstermiş olduğu emeğini yok sayamayız elbet. Ama teknik direktör olarak, gaz vermekten başka ne yaptı? Tamam unutmuyoruz 17 Mayıs 2000'i. Fakat bu bile Fatih Terim'in eseri değildi. O dönemki kadronun önünde kim durabilirdi ki?

Hani adı üstünde Milli Takım kadrosu bu ama... Takımda 6 tane FBli, 5 tane GSli, 3 tane BJKli var. Tümer, Tuncay, Emre Aşık'ı hangi statüye koyacağımı da bilemiyorum. Geri kalanlarda "Anadolu takımları"nda gösterdikleri üstün çabaları ile seçilen birkaç kişi ve yurtdışında oynayan başka futbolcularımız... Ve her dönem Fatih Terim'in kadro seçme yöntemi aynı. Defansı bi takıma, forveti bi takıma yüklüyor.

Başka forumlarda "Anadolu takımları" taraftarlarının Fatih Terim'e neler söylediklerini sizler de okudunuz mu bilmiyorum ama, sırf bu yüzden milli takımı sahiplenmeme gibi bir durum söz konusu.

Bunun dışında; pek kibar konuşmalar yapıyor, tamam saygı sınırlarını zorlamıyor ama, lügatımıza ok gibi yeni yeni terimler de sokuyor: Orhan Pamuk için söylemiş olduğu "yetersiz milliyetçi" kavramı ile...

Hakkaten bir garip adam bu Fatih Terim.

frodo555
10-06-08, 15:26
Futbol o kadar da karmaşık bir oyun değil aslında; özellikle seyirci olarak dahi olsa belli bir süre oyunu, taktiği, tekniği takip edenler için...
Buna rağmen çevremde - ki sporla ve futbolla profesyonel düzeyde ilgilenmiş insanlar da var bunun içinde, Türk futbol teşkilatında görev yapanlar da- turnuva öncesinden bu yana konuştuğum kim varsa henüz Fatih terimin kadrosuyla %50 bile mutabık kalan kimse yok.

Eğer oyunda bir devrim peşinde değil ise -ki bizim yaptığımız "devrim"den çok "devril" tanımına girer- Fatih Terimin kadrosunun daha oluşma safhasında oyunun gereklilikleri üzerine değil başka etkenler üzerine inşaa edildiği apaçık ortaya çıkıyor.

Bugün avrupanın kupa adayı olduğunu söyleyebileceğimiz bütün takımların hocaları da aynı Terim gibi gayet yüksek "ego"lar ama bu kafadaki beş takımın 11 ini üç ay önceden bir çırpıda sayabilmemize engel olmuyor. Kimsenin aklına Kuranyi, Klose, Lucatoni, Torres, Kuyt gibi isimlerin kadroya çağırılmaması veya nistelrooy un Ballack'ın 11 e alınmaması gibi saçmalıklar gelmiyor. olmuyor da zaten..

Ama biz nedense yaşayan en büyük futbolcumuzu ilk 23ü geçtim, ilk 30 a bile almayabiliyoruz. Onun her teknik özellik açısından görünen tek varisi ve bu sene avrupada kupa kaldırıp finalde maçın adamı seçilen birine "git tatil yap" diyebiliyoruz. Üç büyük takımı transferi için birbirine sokan ve +/- 3 yılda çıkıp çıkacak yegane üç-dört anadolu yıldızına kapıyı kapatabiliyoruz. Bizde oynasın diye yetiştiği ülkeden kaçırabilmek için neredeyse altında bez bağlıyken milli takımda oynattığımız adamı dımdızlak ortada bırakabiliyoruz. Ligin "yerli" şampiyonundan mümkün olan en az katkıyı almaya çalışıp, bunu medyamıza alkışlatabiliyoruz.

Bir turnuva daha bence 0 gol ve 0 puanla geçip gidecek ve korkarım kariyeri bu turnuvada bitecek olan "büyyyük" hocamızı;olası bir 2010 eleme faciasından sonra Euro 2012 elemeleri için yine yalvar yakar çapırıp baş tacı edeceğiz. İşte biz böyle bir ülkeyiz maalesef...

Spree
10-06-08, 17:08
Başka forumlarda "Anadolu takımları" taraftarlarının Fatih Terim'e neler söylediklerini sizler de okudunuz mu bilmiyorum ama, sırf bu yüzden milli takımı sahiplenmeme gibi bir durum söz konusu.
aslında bunun için terim'e gerek yok. milli takıma 7-8 oyuncu verdiğimiz dönemlerde arjantin'i tutan fenerlileri de biliyoruz. mesela son maçtan sonra bile ronaldo'ya kanat değiştiren balta ve ortalama bi futbol oynayan sabri için çok kötü diyen ve sırf kendi takımlarında oynadığı için kazım'ın süper oynadığını iddia eden bi dolu fenerli var. bunun benzerini biz yapmıyor muyuz mutlaka yapıyoruzdur. ayrıca inönü'deki her milli maçta beşiktaş tezahüratı yapılıyor. bu sahiplenmeme konusu terim'den bağımsız yani.

Lioney
10-06-08, 19:25
Arjantin nerden çıktı yahu. Benim hatırladım Norveç maçından önce ve Yunanistan maçından önce hayli komik başlıklar açılmıştı, bizden olmayanların forumlarında.

İnönü rezaleti ise, Letonya maçına kadar gider ki, Türkiye futbol tarihinin en büyük kara lekesidir bence. Sokayım hepsine.

tripotter
12-06-08, 04:17
Terim'den sert yanıt!
12.06.2008 00:13

A Milli Futbol Takımımızın İsviçre'yi 2-1'le devirdiği maçın ardından Teknik Direktörümüz Fatih Terim, İsviçre basınına hakettiği cevabı verdi. Terim basın toplantısında şunları söyledi: "İsviçre güçlü bir takım ve bu nedenle önemli bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Semih bizim önemli oyuncularımızdan bir tanesi, ne zaman oyuna girse hep pozitif. 1-0 mağlupken iki değişikliğe birden gitmek hiç kolay değil ama oyuncularım bunun üstesinden geldi. Semih gol adamı ve ondan hep gol bekliyoruz ve o da üzerine düşeni yaptı. Bir diğer önemli adamımız da Tuncay ikinci 90 dakikasına dört gün arayla böyle ağır bir sahada oynadı. Oyuncularımın hepsi müthiş mücadele verdiler. Galatasaray'da da çalıştığım dönemde Arda gelmişti, benim eski talebem. Arda'dan bugüne kadar daha büyük bir aşama bekliyordum. Önemli bir oyuncu, fizik kalitesini de yükseltirse Avrupa'nın en önemli oyuncularından biri olabilir. İsviçre basını benimle ilgili karikatürler çizmiş ama onlar da biliyor. İsviçre'ye hep geliyorum böyle yenip gidiyorum."

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise A Milli Futbol Takımımızın, İsviçre zaferinin ardından Çek Cumhuriyeti ile final maçı oynayacağımızı söyledi. Erzik sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakem ile ilgili soruya maç öncesinde de birşey söylemedim şimdi de söylemiyorum. İsviçre'nin bizden daha iyi bir takım olmadığını söylemiştim, çok talihsiz bir başlangıç oldu, yağmur bizim oyunumuzu bozdu. Biraz daha yağmur yağsa neredeyse maç tatil edilecekti. Biz yerden oynadık, onlar uzun toplarla oynadı ve şanssız bir gol yedik. Yağmur dinince üstünlük bize geçti. İsviçre'nin iki maçta sıfır puanla şansı kalmadı, Çek Cumhuriyeti ile final maçı oynayacağız."

Adam hala Semih diyor, hala Tuncay şöyle iyi oyuncu diyor sıra Arda gelince de fiziği daha iyi olsa daha önemli yerlere gelecek diyor...

Fatih hocam yapma Allah aşkına yaa...Bir oyuncun maçta senden öne çıktığı zaman onu al aşağı etme 2 dakikada...

Lütfen bir defa olsun yiğidin hakkını ver...

tyisik
12-06-08, 04:47
akli sira Ardayi gaza getiriyor

gian
12-06-08, 15:03
Akşam basın toplantısında Tuncay'la Volkan'ı ön plana çıkarıp, kahraman Servet'ime, Arda'ma hasbelkader, zımnen değinen Terim'e burdan kucaklar dolusu protesto yolluyorum!

Ray52Lewis
12-06-08, 17:20
Ilk macta oynatmadi ya, o yüzden Arda´yi fazla övmüyor, yoksa neden oynatmadiginin hesabini veremeyecek bu sefer...
Tamamen ego meselesi yani...

eskiAcik
13-06-08, 19:46
ardanin son dakakda attigi gol olmasaydi fatih terimin dengesi degil kendisi bozulurdu..

gian
15-06-08, 23:40
Su macın ilk yarısından ben yine Terim'i sorumlu tutuyorum. Gerekcem ise cıkardıgı kadro ile ilgili degil, cıkaracagı kadroyu acıklamasıyla ilgili. Çek Cumhuriyeti Baroş ile başlayacak sandı ve Emre Güngör'ü oynatmaya karar verdi. Buraya kadar tamam. Ama sen bunu acıklarsan da, Karel Brückner koyar Koller'i Baroş'suz, Emre Güngör'e 20 cm avantaj sağlar.

Neyse, ilginç işlere devam..

M.Yasin Cakmak
16-06-08, 01:25
Mehmet Topal-Kazim Kazim degisikligi futbol tarihinde yapilmis en geri zekali 3 oyuncu degisikligine girer herhalde.

Takir takir top oynuyorduk, gol aticaz, yapti boyle bir degisikligi mac gidiyordu.

Ama Allah Fatih Terim sansi versin ne diyeyim.

Lioney
16-06-08, 01:35
Şöyle bir hata var. Bir kere ben Topal'ın kötü oynadığını kabul etmiyorum kendi adıma (ki zaten risk amaçlı bir değişiklik yaptı, kötü oynadığı için çıkarmadı). Kötü oynayan Marco idi. Zira geride kesici olan Topal iken, Marco ileride pas yapan hücumu destekleyen adamdı. Ve Marco bunu çok ama çok kötü yaptı. İnanılmaz kaçak, etkisiz ve kötü idi. Orada yapılacak tercih, kesiciliği iyi yapan Topal'ı çıkartmak ve Marco'yu geriye çekmek değil, aslı iyi olan Topal'ı bırakıp, görev pozisyonu itibari ile oynayamayan Marco yerine o işi 10 numara yapacak Ayhan'ı almaktı.

Benim fikrim budur. (Marco eleştirisi, görevi itibari iledir, isimlere takılıp kulüpçülük yaptığım düşünülmesin)

Yine de böyle bir maçtan sonra Terim'e bir şey demeye yüreğim el vermiyor (ama hakkımız baki :) )

Aslan Suat
16-06-08, 01:40
Hocam senin dengen bozuksa gel benimde dengemi boz!!!!!!!!!!

Saunders
16-06-08, 01:59
Karıyerınde ilk defa elemeler hariç,şampıyonalarda bir takımı gruplardan cıkarmıs oldu...

Aslan Suat
16-06-08, 02:01
Karıyerınde ilk defa elemeler hariç,şampıyonalarda bir takımı gruplardan cıkarmıs oldu...

Ben elemelerden dahada umutluyum, tam sevdigi tür maclar.

ÖNDER RB
16-06-08, 02:05
ben topalın iyi oynadığını düşünmüyorum. tamam marco da etkisizdi ama topalı çıkartma tercihini eleştirmiyorum o yüzden. ama şu kazım denen heriften medet uman takımın şu maçı çevirmesi mucize ötesi bir şey.

topalı çaıkardığında benim koyacağım adam ya uğur olurdu ya da mevlüt.

Aslan Suat
16-06-08, 02:12
Mehmet ilk dakikalar cok heycanliydi, ama heycanini attiktan sonra bana göre görevini cok iyi yapti.
Kazim herhalde hepimizi deli etti, adamda sifir ruh var, öyle agirdan agirdan almalar ney ya.

M.Yasin Cakmak
16-06-08, 02:14
Kazim'i oyuna almayi hicbir Allah'in kulu aciklayamaz.

Kazim'in girmesine inanilmaz takildim ama Mehmet tek sigorta idi, Aurelio'da ileri cikmisti ve surekli basiyorduk. Gitti cocugu cikardi, yedik golu. Ama dedigim gibi su turnuvadan sonra diyorum ki Allah Terim sansi versin.

Bogazicili
16-06-08, 02:18
Bence de Mehmet'i çıkarması son derece gereksizdi zaten baskı kurmuştuk ekstra risk almasına o dakikada gerek yoktu zaten o çıktı üst üste 3-4 pozisyon verdik.

osmanhy
16-06-08, 02:21
kazimin oyuna almasi hatta degildi bence cunku nasil olsa takim yenik ve kazim en azinla ilk macta bir isik vermisti. Belki kotu oynadi ve acemi davrandi bazi pozisyonlarda ama Terimin bunu tahmin etmesi cok zordu. Bence onumuzdeki maclarda bu duruma dussek, da cok gokdenize sans dogar gibime geliyor.

tripotter
16-06-08, 02:28
fenerbahçenin CL maçlarında sevillia'ya sahayı dar eden Uğur Boral'ın kenarda oturupta kazma kazıma bu kadar şans tanınmasını benim de aklım almıyor...

Madem süratli çevik bir adam istiyorsun, kanata takviye istiyorsun koyarsın Uğuru veya Gökdenizi olur biter...

Kazım kim abi yaa!!!!!

Lioney
16-06-08, 02:30
Abi ben görev yerleri açısından söyledim. Topal varken o kontraları yemiyorduk (tabii ki tek sebep bu değil) Marco ise ileride ne pas yapıyordu, ne risk alıyordu. Marco geriye gelince hem kontra yedik çok kötü(tabii şerefsiz hakemin de etkisi var) hem de ilerde Kazım benim saydığım 3 topu hem de rahatken auta attı. Oysa geride Topal kesici olarak kalsa ve önüne oyuna girecek, risk alacak tecrübe ve tekniğe sahip Ayhan olsa bence daha iyi olurdu.

Velhasıl çaktık ya, çok da mühim değil :)

kara01
16-06-08, 03:16
degisikligi zamaninda izin vermiyen o sirada gol yedigimiz 4 hakeme neler diyor acaba :D
http://www.hurriyet.com.tr/_np/2681/5802681.jpg

sigara69
16-06-08, 05:19
Hocam senin dengen bozuksa gel benimde dengemi boz!!!!!!!!!!

Tum ulkenin dengesini bozdu :)

Ne guzel herkes Terim'e saldirmak icin hazirlik yapiyordu.En kolay yoldu ona saldirip isin icinde cikmak

Ancak bi caktik Cekler'e simdi ne yapacaklarini sasirdilar.Dengeleri bozuldu

tyisik
16-06-08, 07:51
valla bizim haftalardir kadro seciminden beri soyleyemeye basladigimiz degisiklikleri yeni gordugu icin Terime bravo diyemem, hala Kazimdan medet umuyor, yillardi kicimiz yirttik Hamit orta sahada oynasin diye Sabri bekte Hamit ileride oynasin diye az yazilar yazilmadi hala takimda forvet eksikligi var, sapkadan tavsan cikaracam diye haftalardir bunlari yapmadi ama en sonunda anlayabildi buda bir yetenektir, macin ikinci yarisinda kesinlikle hakketik ama bu Terimin dahiliginden degil Terimin dogruyu en sonunda gormesinden kaynaklandi, neyse su guzel gunde olumsuz omayayim umarim daha basarili oluruz hatta kupayi aliriz terimde guzel bir takima transfer yapar yine bizi gururlandirir

osvaldo
16-06-08, 09:59
Ben Kazım'ın alınmasına tepkili değilim. Bence doğruyu yaptı. 2-0 dan sonra KAzım bir kumardı. Adam dengesiz bir adam. Böyle adamlar maça girer 2-3 hareket yapar ortalığı karıştırır. Ha KAzım bunların hiçbirini yapamadı ama Terim bence bunları düşünerek son kurşun gibi sürdü namluya. Bu yönüyle eleştirmiyorm.

Ray52Lewis
16-06-08, 14:59
Hamit Bayern ile altin yilini yasamis, orta sahada attigi goller yaptigi asistler ile takimin degismez oyuncusu olmus, sakatlanana kadar Schweinsteiger gibi oyuncuyu onbirin disina itmis, sen geliyorsun 3.mac da 0-2 geriye düsene kadar bu adami sag beke hapsediyorsun, hic bir verim alamiyorsun 250 dakikadir...
Üstelik Hamit o andan sonra yaptigi 3 asist ile hem maci ceviriyor hem de hoca benim yerim burasi, harcadin beni diye haykiriyor...

Arda özellikle ligin sonlarina dogru sergiledigi performans ile Süperlig´in süper yildizi, Galatasaray´in sampiyonlugunda en büyük pay sahibi futbolculardan, cok iyi bir form durumu ile geliyor Milli takima, hazirlik maclarinda da cok iyi ama hoca oynatmiyor bile.
Kazim oyunda ama Arda yok!
Arda da son iki mac da sergiledigi oyun ile sadece bizim takimin degil turnuvanin yildizi, Terim´in futbol felsefesine bir "darbe" daha...

Portekiz macinda Kazim faciasi, Isvicre macinda Tümer faciasi, Emre Güngör ile Servet´in bu takimin stoperleri oldugunu görememe yetenegi, yaptigi yanlislarda inatla israr etmek vs vs say say bitmez, turnuvaya gelmeden önce yaptigi yanlis kadro tercihleri...
Mutlaka dogrulari da var ama yaptigi yanlislar cok daha agir basiyor su ana kadar Terim´in...

Hersey cok güzel ceyrek finale ciktik, maci inanilmaz sekilde cevirdik ama yine de bir gercek var ki ortada inkar edemeyiz: Terim cok kötü bir hoca!
Bunun sebebi de müthis egosu, futbolu yeniden yaratacagim inadi, benmerkezciligi de degil sadece...

kara01
16-06-08, 15:42
fath terim basin toplantisi verdi demin alistigimiz gibi piski piskin oturmus basina geciryordu :D

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İsviçre'de düzenlediği basın toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte Terim'in açıklamaları:

- 70. dakikadan sonra bütün yazdıklarınızı çöpe atmanız kolay değil. Bu rahatsızlığı verdiğimizden dolayı özür diliyoruz.

- Benim odamda "imkansız yoktur. mucizeler zaman alır yazısı" var. Biz pes etmeyen bir takımız. Burada mucizeler biraz zaman alıyor, kusura bakmayın.

- Gecenin en karanlık olduğu an, sabaha en yakın andır.

- Hırvatistan grup maçlarında çok iyiydi. 1. dakikasından beri çok güçlü rakiplerin olduğu bir turnuvada çeyrek finalde de güçlü bir rakiple karşılaşmak kadar doğal bir durum yok.

- Verdiğimiz sözü tuttuğumuz için mutluyuz.

- Portekiz maçında taktiksel açıdan doğru oynadık. Kötü oynadığımızı düşünmüyorum.

- Eleştirilerde saldıranlar ve fırsattan istifade hakaret etmeye çalışanlar da var. Onlarla İstanbul'da hesaplaşacağımızı söylemiştik.

- Kaybetseydik muhtemel dar ağaçları kurulabilirdi. Oyuncularım ve ben orada asılabilirdik. Demekki biz dağ ağaçlarını da yıkıp geçtik.

- Turnuvada ilk golü atıp kazanamayn iki takım var. İsviçre ve Çek Cumhuriyeti. Onları da biz yenmişiz.

- Bizim en büyük avantajımız pes etmeyişimiz. Fizik açısından da birçok takımdan da üstünüz. Baskı ve pas yüzdesi bizim en büyük silahımız olmaya başladı.

- Çek Cumhuriyeti maçının son yarım saati çok güzeldi.

- Çek Cumhuriyeti maçında rakip bizden daha iyiydi. Birisi size, son 15 dakika 2-1 yenik durumdan 3-2 yeneceğimizi söylese inanır mıydınız? İnanmazdınız. Ama biz buna inandık. İşte aramızdaki fark bu...

- Devre arasında oyuncularıma korkmamalarını söyledim. Mağlup olmaktan, kaybetmekten korkmamalarını söyledim.

- Ben sizin tarafınıza (basına) hiç geçmedim. 2004'te TRT'deki arkadaşlarımın hatırı için 2 tane maçı ücretsiz yorumladım.

- Ben sizin tarafınızda olsaydım, takımın başında Terim olduğu için her an herşey değişebilir derdim. Ama siz der miydiniz bilmiyorum.

- Aurelio, 2 defa "Ref" dediği için sarı kart gördü. Volkan'ın yaptığının doğru olmadığını ben de söyledim.

- Hasan Doğan ile benim aramda hiçbir zaman problem olmadı. Şu anda 2008'e konsantre oldum.

- Hasan Bey efendi bir adam. Yaklaşımı çok güzel. Avrupa'ya transferim konusunda, onu düşünecek durumda değilim.

- Oyuncularıma ve bana zarar veren bir ortamı kabul etmem mümkün değil. Biz eleştrilere açığız.

- Aslında Mevlana'dan güzel bir 4'lük ayırmıştım ama arkadaşlarım beni durdurdular.

- Siz gidip annelere mikrofon tutuyorsunuz. Fatih Terim'in aleyhine konuşturmak için annelere mikrofon tutuyorsunuz. Futbolcunun annesi ne anlar futboldan. Utanmıyorsunuz. Örfünüz ananeniz yok mu sizin?

- Maçtan bir gün evvel para konusunu yazıyorsunuz. Yalan yazıyorsunuz, yalanı dönüp bana soru olarak soruyorsunuz.

- Burada rahatsınız, bu rahatlığı tepmeyin bence...

- Biz liyakatı halktan aldık. Onlar ne gibi tepki göstereceğini iyi bilirler.

- Arda'nın performansı daha da artabilir ve artmalıdır da.

- Bir oyuncu düşünün ki sahasının oynamadık yeri yok. Nereye koyarsanız orada oynuyor. Tuncay gibi hem öyle yürekli, hem öyle takımı ateşleyen oyuncu bulmak zor. Tuncay gibi 3-4 tane oyuncum daha olmasını isterdim.

- Volkan'ın yerin Rüştü, Mehmet Aurelio'nun yerine ise hasar tesbitinden sonra birini düşünüyoruz. Hatta Emre Güngör'ü kadrodan çıkarmayı bile düşünüyoruz.

- Hırvatistan'da beğendiğim oyuncular var ama, Kranjar da dahil olmak üzere korkuğum bir oyuncu yok.

- Ben tek santrforda değil, güçlü bir orta sahada ısrar ediyorum. Rakip alanda konrollü baskı ve sıkıştırmayı yapmaya başladık.

- Servet sağlık ekibiyle akraba gibi oldular. Bizle antrenmanlara neredeyse çıkmıyor. Türkiye'deki bir çok oyuncuya örnek olmalıdır.

ÖNDER RB
16-06-08, 17:52
maçtan hatırlayamadığım bir örnek verdikten sonra ( ''Birisi size, son 15 dakika 2-1 yenik durumdan 3-2 yeneceğimizi söylese inanır mıydınız? İnanmazdınız. Ama biz buna inandık. İşte aramızdaki fark bu'' olabilir.) ''işte onun için siz oradasanız ben burada'' gibi yine narsizmin doruklarında bir laf etti.

bu kadar ego normal değil kesin tedavi gerektiriyor.

bir gazetecide çıkıp biz baştan beri hamit sağ bek olmaz diye bağırdık sen ancak 250 dakika sonra görebildin biz buradaysak senin ne işin var orada diyemedi.

Saunders
16-06-08, 18:11
Eleştirilerde saldıranlar ve fırsattan istifade hakaret etmeye çalışanlar da var. Onlarla İstanbul'da hesaplaşacağımızı söylemiştik.

Bu ne yahu :)

İstanbulda ne yapıcak acaba merak ettım...

tyisik
16-06-08, 18:28
yine her zaman oldugu gibi basin toplantisinda basina giydirmis tamam lanet bir basinimiz var ama kendiside devamli bu sekilde basinla kotu olursa ona daha cok giydirmeye devam edeceklerdir, narsistligin doruklarinda efendi sen bir zafer kazanmissin senin yapman gereken bu zaferi konusup buyukluk yapip basini es gecmek olmali insallah fenerin basina gecer her hafta terim ve eski febeli yazarlarin kavgasini dinleriz

cesur_korkmaz
16-06-08, 20:27
Kazanan her zaman haklidir ama Fatih Terim'in Kazim degisikligi cok erken ve gereksizdi.

Sacma bir sekilde iyi giden takima comak soktu. O dakikaya kadar cok baskili oynayan takima cok erken mudahele etmesi luzumsuzdu.

Kadroyu birgun önceden basina aciklama dengesizligini de Terim'den baska kimse aklina getirmezdi herhalde.

Basina bu kadar gecirmesinden dolayi ise kendisini kutluyorum biraz abartili bulsam da. :)

Turk basinina her turlu tokat mustehak. Kuduradursunlar. :)

M.Yasin Cakmak
16-06-08, 20:32
Basina giydirmek Terim'in yaptigi en iyi seydir. Cok saglam giydirdi, cok agir laflar etti, helal olsun.

hsukur111
16-06-08, 22:48
Bi başka forumda İsviçre galibiyeti sonrası yazmıştım.

Fatih Terim in görevine derhal son. Çek maçında takımın başında herhangi biri olsun. diye.

Hırvatistan maçı öncesindede aynı şeyi yazıyorum. Hırvat maçına Terim ile çıkarsak, ki öyle olacak, şansımız yine az.

Lewis benim yazacaklarıma benzer yazmış, alıntıladım.

Saçma sapan bir kadro ile şampiyonaya geliş. Kadrona sadece tek golcü (Semih) alıp, diğerlerini almamak gibi, akıl almaz icatlarda bulunmak.

Futbolcuların mevkilerini saçma sapan değişikliklerle bozarak, birçok oyuncuyu rezil etmek, tanınmaz hale getirmek.

Artık herşeyin gitmeye yaklaştığı zamanlarda da, herkesin bildiği doğruları kabullenip uygulamak.

Şu Fatih Terim in milli takıma kattığı en ufak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Milli Takım, Fatih Terim e RAĞMEN çeyrek finale çıktı.

Yaptığı ve hiç bi işe yaramayan sayısız icatları, takımı berbat hale getirdi. Bu icatlarından vazgeçtiği bölümlerdede maçları çevirdik. Hepsi bu.

Düşüncemi net yazarsam, hocasız çıksaydık (aynı bizim gibi), çok daha iyi futbolla tamamlardık grubu.

Ben Fatih Terim e aşırı boyutta gıcık olmaya başladım. Kendini insanüstü görmeye ve bunu herkesin gözüne sokmaya çalışıyor. Kusura bakmayın, yarı çıldırmış halde İmparatorumuz.

Mustafa Denizli de bu mantalitenin daha zayıf bi versiyonuydu. Yok olmaz Amerika yı bide ben keşfetçem. Ah ah Şenol Güneş. Hiç bi şey İCAT etmeye çalışmadan, icat olsun diye icat yapayım saçmalığına girmeden, sadece herkesin öngördüğü doğruları uygulayarak Türkiye yi Dünya 3. sü yaptı.

Herşeye rağmen, sonuçta çeyrek finaldeyiz. Zevkten çıldırdık yine, Şampiyonada ses getirdik. 2 kere maç çevirdik. Yinede Teşekkürler. Sabırsızlıkla beklemeye başladık Çeyrek Finali.

Bide Türk lerin coşkusu ve ateşi, batılıların soğuk ve donukluğuyla iyi bir kontrast oluşturuyor.:)

Sıradaki gelsin..

Hamit Bayern ile altin yilini yasamis, orta sahada attigi goller yaptigi asistler ile takimin degismez oyuncusu olmus, sakatlanana kadar Schweinsteiger gibi oyuncuyu onbirin disina itmis, sen geliyorsun 3.mac da 0-2 geriye düsene kadar bu adami sag beke hapsediyorsun, hic bir verim alamiyorsun 250 dakikadir...
Üstelik Hamit o andan sonra yaptigi 3 asist ile hem maci ceviriyor hem de hoca benim yerim burasi, harcadin beni diye haykiriyor...

Arda özellikle ligin sonlarina dogru sergiledigi performans ile Süperlig´in süper yildizi, Galatasaray´in sampiyonlugunda en büyük pay sahibi futbolculardan, cok iyi bir form durumu ile geliyor Milli takima, hazirlik maclarinda da cok iyi ama hoca oynatmiyor bile.
Kazim oyunda ama Arda yok!
Arda da son iki mac da sergiledigi oyun ile sadece bizim takimin degil turnuvanin yildizi, Terim´in futbol felsefesine bir "darbe" daha...

Portekiz macinda Kazim faciasi, Isvicre macinda Tümer faciasi, Emre Güngör ile Servet´in bu takimin stoperleri oldugunu görememe yetenegi, yaptigi yanlislarda inatla israr etmek vs vs say say bitmez, turnuvaya gelmeden önce yaptigi yanlis kadro tercihleri...
Mutlaka dogrulari da var ama yaptigi yanlislar cok daha agir basiyor su ana kadar Terim´in...

Hersey cok güzel ceyrek finale ciktik, maci inanilmaz sekilde cevirdik ama yine de bir gercek var ki ortada inkar edemeyiz: Terim cok kötü bir hoca!
Bunun sebebi de müthis egosu, futbolu yeniden yaratacagim inadi, benmerkezciligi de degil sadece...

Ayrıca Sabri Milli takımın en en önemli futbolcularının başında. Hamit ile öyle bir ikililerki, ikisi beraber ve doğru yerde oynayınca,rakiplerin sol kanadı çöküyor.

Seneye şu Hamit i bi bomba yapsalarda alsak, bence başka transfere gerek yok.

vicente
16-06-08, 23:04
Arkadaslar yukarıda olay olay anlatmış tekrar etmeyecegim ama benim gorusumde bu baslıkta yer bulsun diyerek soylemek istiyorum. Fatih Terim ciddi olarak çok kötü bir hoca - psikolojik ve karakter tahlillerine girmiyorum bile.

yazık oluyor herkesin sinirlerine sayesinde.

sigara69
16-06-08, 23:28
Fatih Terim ciddi olarak çok kötü bir hoca - psikolojik ve karakter tahlillerine girmiyorum bile.

Vicente yapma ama yani ne dersen de istedigin kadar elestir ancak kotu bir hoca deme cunku komik oluyor.

Galatasaray'in basinda 4 sene ust ustte sampiyon olan 1 Uefa kupasi kazandiran;

Fiorentina'nin basinda italya kupasinda finale cikan; ki finale AC Milan'i 4-0 gibi bir skorla eleyip cikmistir.O italya kupasinda 4 senedir ust ustte Roma-Inter finali oynaniyor.

AC Milan'in basinda 13 macta 8 galibiyet 3 beraberlik 2 maglubiyet almasina ragmen kovulmustur.Nasil kovuldugunu biliyoruz.Ancelotti'yi isteyen eski takim arkadaslarinin bin turlu oyunlari ile gorevine son verilmis.Aldigi 8 galibiyetin birisi ezeli rakipleri Inter'i 4-2 ezerek yenmeside varken.

Milli takimda 93'de Akdeniz Oyunlarinda Umit Milli Takimi sampiyon yaparken Futbol duzeyinde aldigimiz en buyuk kupayi almistik.

96'da Milli Takimi tarihinde ilk kez Avrupa Sampiyonasina tasimis.

2002'den sonra hic bir arenada olmayan takimi tekrar 2008 Avrupa Sampiyonasina cikarmis ve ordan da ceyrek finale cikarmis birisi;

Kotu hoca olamaz.

Sadece iste gaz veriyor diyen bazi futbolu bilmeyenler ne yazik ki.Gaz ile bu kadar basari yakalanmaz.

Ha istedigin gibi elestir.Burda herkes saydiriyor zaten.Ama kotu hoca demek olmuyo be abi.

Fatih Terim cok ama cok iyi bir hocadir her ne kadar siz nefret etsenizde.

osvaldo
16-06-08, 23:32
Terim'in yaptığı basın toplantısı balşlı başına kovulma nedeni olur. Kimsin sen yahu? Allah mısın peygamber misin? Tabi orada sus pus otuurup ağızlarına sıçılmasını izleyen basın mensuplarına az bile...

Terim vs.basın çekişmesinde Terim'in çok haklı olduğu noktalar var. FB medyası turnuva önces şerefsizce saldırıya geçti.Turnuvadan 1 gün önce adamın maaşını bilmem nesini ortaya dökenlerin ne niyette oluğunu hep yazdık çizdik. Ama o tip bir üslupla konuşma hakkı yok kimsenin. Terim'e birilerinin sadece "maaşlı bir çalışan" olduğunu yüksek sesle hatırlatması gerek. Eğer maçan yiyorsa Portekiz maçından sonra edeydin o lafları Terim efendi...Çok delikanlı adam isen kaybettiğin maç sonunda vur kır parçala yapaydın... O maçtan sonra edemediğin lafı kazandığın maç sonrası edersen kaybettiğin ilk maçtan sonra da o ettiğin lafları sana yedirirler. Terim bundan sonra hep kazanmak zorunda. Bundan sonra kayedeceği ilk maçta basın topluca ipini çekecektir.

Terim'in dengesinin bu galibiyetle birlikte iyice kaçtığını düşünüyorum. Ayrıca şu çeyrek finale çıkışımızda Terim'in katkısı bizim Milli Takım masöründen birazcık daha fazladır. Terim yatsın kalksın başta Arda olmak üzere 3-4 oyuncunun hayvani mücadele azmine dua etsin. Terim'in hatalarına rağmen buradayız.

vicente
17-06-08, 10:26
Vicente yapma ama yani ne dersen de istedigin kadar elestir ancak kotu bir hoca deme cunku komik oluyor.

Galatasaray'in basinda 4 sene ust ustte sampiyon olan 1 Uefa kupasi kazandiran;

Fiorentina'nin basinda italya kupasinda finale cikan; ki finale AC Milan'i 4-0 gibi bir skorla eleyip cikmistir.O italya kupasinda 4 senedir ust ustte Roma-Inter finali oynaniyor.

AC Milan'in basinda 13 macta 8 galibiyet 3 beraberlik 2 maglubiyet almasina ragmen kovulmustur.Nasil kovuldugunu biliyoruz.Ancelotti'yi isteyen eski takim arkadaslarinin bin turlu oyunlari ile gorevine son verilmis.Aldigi 8 galibiyetin birisi ezeli rakipleri Inter'i 4-2 ezerek yenmeside varken.

Milli takimda 93'de Akdeniz Oyunlarinda Umit Milli Takimi sampiyon yaparken Futbol duzeyinde aldigimiz en buyuk kupayi almistik.

96'da Milli Takimi tarihinde ilk kez Avrupa Sampiyonasina tasimis.

2002'den sonra hic bir arenada olmayan takimi tekrar 2008 Avrupa Sampiyonasina cikarmis ve ordan da ceyrek finale cikarmis birisi;

Kotu hoca olamaz.

Sadece iste gaz veriyor diyen bazi futbolu bilmeyenler ne yazik ki.Gaz ile bu kadar basari yakalanmaz.

Ha istedigin gibi elestir.Burda herkes saydiriyor zaten.Ama kotu hoca demek olmuyo be abi.

Fatih Terim cok ama cok iyi bir hocadir her ne kadar siz nefret etsenizde.

Bu yaptıgın biraz demogoji olmus ama sigara. tabiki ben su anki hali hakkında yorum yapıyorum. yoksa kariyerinde hepimizi sevindiren onca olay oldugunu bende biliyorum. hic bir zamanda sadece gazla bu isi goturuyor dememisimdir. bu kadar savunmaya girmeme de gerek yok ya. hadi daha acık konusayım o zaman. milli takım basında gecirdigi son 2 senede cok kotu hocalık yapıyor terim. agresif ve narsist tavırları da antipati yaratıyor. daha nefret boyutuna da gelmedim :)

Saunders
17-06-08, 11:07
Fatıh terım fiorentınadan ayrıldıktan sonra tam tabiriyle kötu bır antrenor dur...Bunu tartışmaya bile gerek yok bence...

Fatıh terım'ı fıorentına oncesı ve sonrası olarak hatta hagi den önce ve hagi den sonra olarak bile değerlendırmek daha uygun olur...

Fatıh terım'ın şu an bu konumda olmasının belkıde bırıncı nedenidir hagi...

Son galatasaray macerasından gerıde bıraktıgı enkazı abdullahları,baliçleri,almeguerleri herkes biliyor,temızlemek 2-3 senemızı aldı neredeyse daha yenı toparlanmaya başladık...

Keza mıllı takım antrenörlüğü;tarıhımızın en sıkındırık grubundan bala dote zorla cıkardı...Euro08de de yaptıkları ortada ,fatıh terım'e rağmen çeyrek fınaldeyız...

5-6 senedir kotu hocalık yapan bir fatıh terım var ortada...

Tek isteğim bir daha galatasaraya donmem (baba ya bak be uluslarası bir antrenor ya kendısı ! ) diye acıklama yapan beyımızın,bir daha donmem dediği kulubun kapısında yatıcak duruma gelmesıdır...

Fatih terımı sevmıyorum ve oldukça itici buluyorum...

osvaldo
17-06-08, 11:19
Terim'in başarısını sırf Hagi'ye endekslemek yanlış olur. Daha önce Milli takım ve Ümit Milli takım ile de başarılı dönemleri oldu. Bu başarıların hiçbirinde Hagi yoktu. Ha bunları da Piontek'e bağlayanlar var orası ayrı. Herşeyi bir yere bağlama gayretine girerseniz bu iş Adem babaya kadar iner. Terim şu an için çok kötü performans göstermektedir ancak bu onun geçmiş başarılarını gölgelememli. Onlar olduğu yerde duruyor. Terim gelmiş geçmiş en büyük Türk Antrenördür. Şu ülkeden bir daha Milan'a hoca olacak adam çıkar mı? Bunu bir düşünelim.

M.Yasin Cakmak
17-06-08, 18:53
Kesinlikle Terim'in gecmis basarilarini silmek sacmalamaktir. Milan sonrasi Terim ile oncesi Terim arasinda siyah ile beyaz kadar fark vardir.

hsukur111
18-06-08, 01:28
Fatih Terime berbat derken kastettiğimiz 2000 sonrasıdır. Onun öncesi tarihte altın harflerle yazılıdır.

Ama 2000 sonrası??

Örneğin Hırvat maçında kalede Nihat ı veya forvette farzı misal Emre Aşık ı filan görürseniz şaşırmayın. Ben şaşırmam.:) Yarımdı.. Tam olmuş derim:)

2000 sonrasında böyle malesef Fatih Terim:). Baya sinir etti pek çok kişiyi.

M.Yasin Cakmak
18-06-08, 01:37
2000 sonrasi degil de Milan sonrasi demek lazim. Adam Milan sonrasi koptu.

frodo555
18-06-08, 02:31
Kimse kusura bakmasın ama fatihterim bokuyla bile kavga edebilecek karakterde bir adamdır. bence dibe vurduğu an fe5 stadındaki olayları açıkça provoke ettikten sonra pişkin pişkin çıkıp durdurmaya çalıştığına dair saçmalamasıdır.
Utanmasa Tğrk futbolunu kendisinin varettiğini iddia edecek kadar tanrı kompleksli bir adamdır. Bizden uzak olsun da ne olursa olsun... Bu bir tarafı..

Diğer tarafı ise, Baba bir TD nin yanında staj görmüş, ona birşeyler vermiş ama neredeyse herşeyi de ondan almış; kariyerinin bütün basamaklarını hak ederek çıkmış bir adam var.

Bu ikisinin arasında kısacık bir an var; Büyüyen Fatih terim in; gölgesi büyüyen Fatih terime dönüşmeye başladığı kısacık bir an.

17,05,2000 Kophenagen; Popescu son penaltıyı da gole çeviriyor; bir kaç ezik de kahrından olmak üzere tüm Türkiye'nin sevinç gözyaşlarına boğulduğu sırada (açın cd dvdlerinizi seyredin) kariyeri büyüyen Fatih Terim gözyaşlarına boğumak üzereyken secdeye kapanacak gibi yere çömeliyor; ben de dahil herkes bir nevi secdede ağlayarak şükredecek diye düşünürken o kısacık an çömelik vaziyette kalıyor ve ne oluyorsa ondan sonra oluyor.

Hareketini tamamlamıyor ve çömeldiği yerden gözyaşlarını silerek kalkıyor. Tek bi farkla ama; çömelen kul Fatih iken ayağa kalkan İmparator/firavun/tanrı TERİM dir artık... İşte ne oluyorsa da ondan sonra oluyor işte... şeytana satılan tüm ruhların her tür zenginliği eşeleyip bulamadığı huzuru o da gittiği hiçbir yerde bulamıyor. Dünya üzeride 1,5ncu sınıf TD klasmanının yaratıcısı ve ilk üyesi oluyor...

ben hiç ama hiç yadırgamıyorum olanları.. FT konuşulduğu zaman da aklıma hep 17,05,2000 deki o olay gelir; o kadar barizdi ki o gece bile dikkatimi çekebilmişti o olay...

zidane38
18-06-08, 02:36
Hareketini tamamlamıyor ve çömeldiği yerden gözyaşlarını silerek kalkıyor. Tek bi farkla ama; çömelen kul Fatih iken ayağa kalkan İmparator/firavun/tanrı TERİM dir artık
Abi yuh ya.
Yani o özel anı bile bu şekilde kullandınız ya valla bravo.
Benzetme, örnek vs ama çok yersiz bir şey olmuş bence.
Allah belasını versin o fatih terim'in de , o kupayı kazandırıp o şekilde ağladığı için.

KAdrolar açıklandığında, maçlar oynanırken bile ben de çok sert eleştirdim ama bu kadar da değil.
O özel an bu şekilde yorumlanmamalı, bu noktaya kadar gelmemeli.

frodo555
18-06-08, 03:17
Ali daha ortada efsane filan bi bok yokken, şu dünyada tadılabilecek en büyük mutluluğu tattığımı zannederken, avrupa kupanını kazanmanın şokundayken, bütün bunların üzerine zil zurna sarhoşken o gece o hareketi ekranda canlı seyrettiğimde bile kısa bir an canımı sıkmıştı, ağzımda metal tadı bırakmıştı... Şimdi düşününce galaksilere gidecek gibi gözüken kariyerin o andan sonra sürekli aşağı indiğini farkettim o kadar...

Hangi Galatasaraylının midesi bulanmadı daha kutlamalar doğru dürüst başlamadan herifin hangi takıma gideceği konusunun gündemi meşgul etmesinden ? Daha doğrusu kendi kariyeri meselesinde hiç olmazsa bir hafta low-profile sergilememesinden. Hangimiz sanki para kendi cebimizden çıkmış gibi üzülmedik 2. dönemde yaptırdığı ossuruk transferlere..

Benim fikrim "o an"dan sonra Fatih Terim egosunun, Fatih Terim realitesinden de öteye geçmeye adamın kendisine zarar vermeye başladığıdır; gerisi de yanlış üstüne yanlış zaten bunu tartışacak değiliz... yoksa iyi TD değil filan bunlar saçma laflar, hiçbirimizin futbol bilgisi bunu yargılamaya yetmez zaten öncelikle...

Abi yuh ya.
Yani o özel anı bile bu şekilde kullandınız ya valla bravo.
Benzetme, örnek vs ama çok yersiz bir şey olmuş bence.
Allah belasını versin o fatih terim'in de , o kupayı kazandırıp o şekilde ağladığı için.

KAdrolar açıklandığında, maçlar oynanırken bile ben de çok sert eleştirdim ama bu kadar da değil.
O özel an bu şekilde yorumlanmamalı, bu noktaya kadar gelmemeli.

Bu arada yanlış anlamışsın; benim demek istediğim ağlaması değil, tam da hüngür hüngür ağlaması gerekirken hatta eyleme de başlamışken bunu yarıda kesip 6561. avrupa kupasını kazanan sir alex tavırlarına başlamasıydı..

sigara69
18-06-08, 09:22
Bu yaptıgın biraz demogoji olmus ama sigara. tabiki ben su anki hali hakkında yorum yapıyorum. yoksa kariyerinde hepimizi sevindiren onca olay oldugunu bende biliyorum. hic bir zamanda sadece gazla bu isi goturuyor dememisimdir. bu kadar savunmaya girmeme de gerek yok ya. hadi daha acık konusayım o zaman. milli takım basında gecirdigi son 2 senede cok kotu hocalık yapıyor terim. agresif ve narsist tavırları da antipati yaratıyor. daha nefret boyutuna da gelmedim

Yok be abi ne demogojisi.

Sen bir teknik direktore kotu dersen bende sana kazandigi basarilari sayarim ki; yanlis yaptigini komik soylemlerde bulundugunu anla diye.

Ama son 2 senede kotu hocalik yapiyor dersen ve narsist tavirlari antipatik yapiyor dersen saygi duyarim hic birsey demem.

Ki demiyorum da o zaman :)

Ama Fatih Terim'e zaten en basindan beri kotu hoca denmesini de kusura bakma ama savunmayada girerim :)

vicente
18-06-08, 14:50
Yok be abi ne demogojisi.

Sen bir teknik direktore kotu dersen bende sana kazandigi basarilari sayarim ki; yanlis yaptigini komik soylemlerde bulundugunu anla diye.

Ama son 2 senede kotu hocalik yapiyor dersen ve narsist tavirlari antipatik yapiyor dersen saygi duyarim hic birsey demem.

Ki demiyorum da o zaman :)

Ama Fatih Terim'e zaten en basindan beri kotu hoca denmesini de kusura bakma ama savunmayada girerim :)

eyvallah abi derim bende :)

yalnız yukarıda frodo555 arkadasımız "yoksa iyi TD değil filan bunlar saçma laflar, hiçbirimizin futbol bilgisi bunu yargılamaya yetmez zaten öncelikle... " demis. bence olmamış bu. madem bazı eleştiriler getirmek icin futbol bilgisi seviyesi yeterligi gibi kriterler var, kim burda ne için konusuyor, biz napıyoruz burda? hemen her yorumumuz burda bu kapılara cıkıyor. hep beraber sacmalıyoruz yani.

bir de kendi adıma bir yanlıs anlasılma varsa tekrar düzeltiyim. fatih terim kariyeriyle ülkemizin yetiştirdigi en iyi hocadır. kötü günleri bunları tabiki silmez ama şu haliyle o eski hallerinden cok cok uzak. ve sahsen bizim takımın basında gormeyi kesinlikle istemem mesela.

frodo555
18-06-08, 15:04
yalnız yukarıda frodo555 arkadasımız "yoksa iyi TD değil filan bunlar saçma laflar, hiçbirimizin futbol bilgisi bunu yargılamaya yetmez zaten öncelikle... " demis. bence olmamış bu. madem bazı eleştiriler getirmek icin futbol bilgisi seviyesi yeterligi gibi kriterler var, kim burda ne için konusuyor, biz napıyoruz burda? hemen her yorumumuz burda bu kapılara cıkıyor. hep beraber sacmalıyoruz yani..

Demek istediğim kimsenin teknik yeterliliğine not verecek durumda değiliz. O anlamda aslında tam da demek istediğimi dememiş olduğumu farkettim şimdi seni okuyunca.

Yoksa ne yani hiçbirimiz TD hocası değiliz; konuşmayacakmıyız hiçkimse hakkında... Sadece iyi TD değil demek, adamın kariyerindeki (ilk kısım özellikle) işlerin ona rağmen olduğunu iddia etmek olur ki o da saçmaolur hakikatten...

Bana sorarsan iyi Td dir herhalde ama iyi adam olmadığını düşünüyorum, iyi bir profesyonel olmadığını; kararlarını teknik gerekçeler dışında etkenlere de dayandırdığını düşünüyorum. İki yukarıdaki postumda da söylediğim gibi adamda Tanrı komplexi olduğunu düşünüyorum. 9 numaralık TD liğinin, insani kusurlaru yüzünden 6 lık 7 lik etki yarattığını düşünüyorum. Ama bütün bunlar eğer geçen sene sivasın başında olsaydı CL ye garanti kalacağı gerçeğini de değiştirmez yani.

scapula
18-06-08, 15:06
Fatih Terim'den bir Hagi'ye "Öğrencim" dediği gün nefret ettim, bir de Euro2008 kadrosunu açıkladığında. Ama bilirim ki Türkiye'deki en büyük hocadır. Karakterini, doğrularını hiç sevmem ama bilirim ki şu spor camiasındaki en kaliteli adamlardan biridir. Bu karakterinin, mesela egosunun teknik açıdan hatalar yapmasına neden olduğunu da düşünürüm, ama bilirim ki bir bildiği vardır. Fatih Hoca'nın yaptığı hatalara ne kadar tahammülsüzsem, saçma sapan gerekçelerle eleştirilmesine 5 kat daha tahammülsüzüm.

İngilizcesiymiş, maaşıymış... Kibar olamayacağım için burada kesiyorum.

Son olarak, basın toplantısında söylediklerine hayran oldum. Zira bu ülkedeki iğrençlikler sözkonusu olduğunda, birincilik açık ara medyanındır. Ben bu ülkenin en başta medyasından nefret ediyorum, sonra yine medyasından ediyorum, sonra edersem Fatih Terim'den de ederim. Haliyle ben önce Fatih Terim'i her eleştirenin benden olmadığını söyleyeyim de, ondan sonra ben de eleştiririm gerekirse. Düşmanımın düşmanı dostum değildir benim. Fatih Terim'i bu medya gönderecekse Fatih Terim gitmesin.

Lioney
19-06-08, 18:21
Bir teknik direktörün takımına vereceği maksimum katkının yani %100'nün en fazla %10'nu maç sırasında teknik olarak verdiğini düşünen biriyim. Geri kalan ve benim için esas önemli kısım olan %90'lık kısmı saha dışındadır. Dolayısı ile teknik direktörleri hep böyle değerlendir mişimdir oldum olası. Hatta hep yazarım benim için o %10'luk kısım hep ikinci plandadır, büyük kulüplerde :)

Terim bu %10'luk katkı bakımdan bence zayıf bir hoca olmuştur oldum olası. En fazla %5'lik bir olumlu katkısı olur bu açıdan en iyi olduğu maçta bile. Ama diğer açıdan inanılmaz başarılı bir hocadır. Kalan %90'lık kısımda %80'lere bile ulaşan katkısı olur çoğu zaman çalıştırdığı takıma.

Terim'in banim nazarımda başarısız olduğu tek yıl, Galatasaray'a ikinci gelişinin ikinci yılıdır. İlk yıl şampiyonluğumuz Çakıcı tarafından çalınmıştır. Bunu o zaman söylediğimizde pek çok arkadaşımız O'nu sevmediği için katılmamıştır ama Allah'tan telefon görüşmeleri, bir dolu itiraf, Beşiktaş'tan istifa eden bir dolu insan ve kaçıp giden bir dolu yönetici ile ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. Terim'i sevmemek ile bunları bu şekilde kabul etmek farklı şeylerdir ama bunu bir türlü anlatamamışızdır.

Daha önce alt ve üst milli takımlardaki başarısı, bu ülkenin ufkunu açmıştır. Fiorentina'da zaten çok başarılı olmuştur, herhalde bunu kabul etmeyecek yoktur. Milan için ise başarılı veya başarısız diye değerlendirme yapmak için bir süre geçmemiştir başka hesapların kurbanı olmuştur. Bizdeki ikinci gelişini yukarda geçmiştim zaten. Ondan sonra ikinci milli takım döneminde de başarılı değil, çok başarılıdır kusura bakmayın. Bazı şeyler bittikten sonra kolay geliyor sanırım. Bizim bu şampiyonaya katılmamız bile büyük başarıdır sahip olduğumuz dezavatajları düşünürsek. Kaldı ki katılmakla kalmayıp, adımızı unutulmaz maçlar ile turnuva tarihne de yazdırdık. Bence Hırvatistan'a elensek bile çok büyük bir başarı kazanmıştır milli takım. Bunun için size tavsiyem yabancı forumları gezmenizdir :)

Sözün özü, Terim'in kariyerinde başarısız geçirdiği tek bir yıl vardır. Bize göre öyle olup olmaması dışardan nasıl görüldüğü gerçeğini değiştirmez. Bu ülkenin en iyi teknik direktörüdür tartışmasız. Ha bu çok iyi bir teknik direktör olduğu manasına da gelmez, yanlış anlaşılmasın. Ama bu toprakların yetiştirdiği en iyi teknik direktördür yine de.

Çek maçı için 12-13 sayfaya varan topicler açılmıştır. Hemen tüm yabancı forumlarda, yazı yazan tüm kişiler hiç böyle bir maç izlemediklerinden dem vurmuştur hayatlarında. İnanılmaz bir övgü ve destek görmüşüzdür. Arsenal forumlarında, Liverpool forumlarında 'ki bu adanların teknik direktörleri Terim'in yanında inanılmaz üst düzey hocalardır benim görüşüme göre' keşke bu adam gibi bir hocamız olsa diye yorumlar okumuşumdur.

Turnuvanın en beğenilen maçlarının vurgulandığı başlıklarda sadece Çek maçı değil İsviçre maçıda en üstte yer almıştır işin ilginci (ben bunu o yağmur ve sahadaki mücadeleye hayran olmalarına bağlıyorum). Hollanda ile berebar en çok ismi geçen ülke olmuşuzdur.

Wenger'in 10 dakika Terim'i övdüğü röportajlar izledim daha iki gün önce Eurosport'ta. Hangi takım bizimle karşılaşsa önce O'ndan bahseder. Rejinin çekimlerinin devamlı O'nun üzerinde olması bizi kıl etse de (eh abicim maç mı izliyoruz, Terim'i mi izliyoruz hakikatten bay geldi, maç oynanırken maçı çekin lütfen) onların bakış açısını göstermeye yeter bana göre.

Biz Arda'yı övmedi diye hayıflanırken, UEFA'nın sitesini açıp baktığımızda, Terim'in Arda'yı nasıl övdüğüne ilişkin bir haber başlığını görebilriz mesela. Maç bittiğinde Arda, 10 dakika Terim hakkında konuşur. O'na teşekkür eder. O'nun kendisine hep en çok güvenen hoca olduğundan dem vurur, ilk defa O'nun güveni ile gencecik yaşta forma şansı bulduğundan bahseder Galatasaray'da ve milli takımda. İnanılmaz sevgisi ve saygısı vardır Terim'e. Biz burda başka şeyleri konuşurken, o takımda bulunan futbolcuların başka şeyler söylemesi bizim de daha soğukkanlı değerlendirme yapmamız gerektiğinin bir göstergesidir bence.

Bunlar işin bir yüzüdür. Özellikle 'basın mı Terim mi'ye geldiğimizde nerde durmamız gerektiğini unutmayalım diye yazdım bunları. Yahu hiçbir şey olmasa bile adamın kızı hakkında şunla bunla fingirdeşiyor diye haber yazanlar varken kendi kızınız kendi karınız hakkında böyle haberler çıksa neler yapardınız bir düşünün yahu, hiç olmazsa bunu bir düşünün.

Futbolcuların annelerini arayıp, abuk sabuk şeyler söyletmeye çalışıp, istediğini alamayan bu şerefsiz basına karşı siz ne derdiniz bunu bir düşünün hiç olmazsa yahu.

Adım gibi eminim şu Hırvatistan'a yenilmemizi isteyen bir dolu adam var bu ülkede. Yenilsek de bir giydirsek diye. Norveç maçından önce başka yerlerde açılan başlıkları bu kadar hızlı nasıl unutuyoruz anlaşılır gibi değil. Bunun basında da büyük bir izdüşümü olduğuna da eminim. Zira kendi kaprisleri, kendi zevzeklikleri bu ülkenin başarısından çok daha önce gelir bu şerefsizlerde. Bir dolu böyle köpek basın mensubu ve ülke vatandaşı, ağızlarında salyalar ile bekliyorlar ve istiyorlar Hırvatistan'a yenilmemizi adım gibi eminim.

Dediğim gibi bu işin bir yüzü, diğer yüzü hakkında da bir kaç şey yazacağım birazdan...

scapula
19-06-08, 18:34
Serkan Abim. Eline sağlık. Söylemesem olmazdı bunu.

Lioney
19-06-08, 18:50
İşin diğer yüzü Terim için karanlık bir yüzdür. Bir kere kendi düşünceme göre bahsettiğim o %10'luk kısım az gibi görünse de direkt sonucu alabilecek kısımdır. Zira siz o kısımda ne kadar kötü iseniz diğer kısımda inanılmaz derecede başarılı olmalısınızdır(zaten bu sayede kariyeri başarılar ile doludur Terim'in). Örneğin Lucescu belki o kısımda tamamında doğru işler yaparak maç kazandıran bir hocadır. Yani %10'luk katkının tamamını vererek olmayacak maçlar alabilir kenardan.

Terim bu bakımdam vasat hatta kötü bir hocadır bence. İşin daha da kötüsü hayli inatçı ve ego manyağıdır. Hatasını kabul etmez ve dediğim dedik yapıp ısrar eder. Geçen Can ve Necip'e de anlatıyordum. Şu var;

Bu kadar insan bir şey diyorsa, bir doğruluğu vardır yahu. İnsan en azından böyle düşünür. 'Yahu bende de bir hata var' heralde der. 'Bu kadar insan bana bir şey diyorsa, bende de bir hata var herhalde' der. Ama egosu öyle bir yerdedir ki maalesef dönüp aynaya bakamamakta ve bir özeleştri yapamamaktadır. Bu da kendisine duyulan saygı ve sevgiyi etkilemektedir.

Ben Necati'yi seven ve gitmesini istemeyen bir adamdım örneğin. Lakin gittikten sonra tek bir kelime yazmamışımdır Necati'ye haksızlık yapıldı da, söyleydi de, böyleydi de diye. Üstelik başarılı olduğu zaman bile Belediye'de 'bak gördünüz mü' dememişimdir. Sebebi de budur. Ben ne düşünürsem düşüneyim futbol mantalitem ve bakış açıma göre, bu kadar insan Necati hakkında bir şey diyorsa, ben susarım ve Necati'de dönüp aynaya bir bakar; 'Ben nerdey yanlış yapıyorum, benim hatalarım nerde' diye. Bu kadar insan bir şey diyorsa, haklı oldukarı yerler vardır yahu.

Terim'in de artık aynaya bakmasının zamanı gelmiştir. Zira dediğim gibi bu kendise olan sevgi ve saygıyı azalttığı gibi daha da önemlisi taktik ve teknik yönden hep varolan zaafını değiştirememesine sebep olmaktadır. Kendi gelişimini kısıtlamaktadır.

Bunu basın söylediği için veya Fenerlisi söylediği için değil, biz söylediğimiz için hiç değilse dikkate almalıdır. Bizde mi O'nun kötülüğünü isteyeceğiz yahu.

Biraz alçak gönüllülükten kimseye zarar gelmez hocam. Aksine daha da büyürsün, daha da sevilirsin. Hiçbirimiz Allah değiliz, peygamber değiliz. Ne sen, ne biz....

scapula
19-06-08, 19:19
Serkan Abi, bu söylediklerine de büyük ölçüde katılıyorum ancak şu "bu kadar insan..." teorisi her zaman geçerli değil bence. Sonuçta bu kadar insanın hepsinden daha iyi biliyor Fatih Terim bu işi, bir. Bu kadar insanın birçoğu birbirlerinden, eleştirdikçe para kazanan medyadan etkileniyor, iki. Bu kadar insan arasında hiçbir halttan anlamayıp sallayanlar var, üç. Bu kadar insanın içinde azımsanmay, beş... Öyle bir şey ki, zaman zaman aklı başında gerekçelerle eleştiri yapmak isteyen insan kendini kötü hissediyor, gerçek değerli eleştiriler gölgede kalıyor...

Şu veya bu olay için söylemiyorum bunu, Fatih Terim'in birçok icraatı bana da kriz geçirtmiştir ancak tek mütevazi olması gereken Terim değil, biraz da biziz. Kendimizi çok önemsediğimizden, hele ki eleştirirken daha da önemsediğimizden en doğrusunu her zaman biz söylüyormuşuz gibi gelebiliyor. Nasıl ki "Bu kadar insanın bir bildiği vardır herhalde." deyip bir şeyleri tekrar değerlendirmek erdemlilikse, "Yahu Fatih Hoca da bu işe ömrünü adamış, böyle yapıyorsa vardır bir bildiği." demek de bir erdemdir zannediyorum. Sonuçta fikirlerin kaç kişi tarafından savunulduğu, kim tarafından ve hangi gerekçeyle tarafından savunulduğundan daha önemli olsaydı, ne Galileo'nun adını duymuştuk bugün, ne Atatürk'ün misal...

Aslan Suat
19-06-08, 20:30
Terim ile ilgili tartismalara Sampiyona sonrasi girecegim, sampiyonayin tadini cikarmaya calisiyorum, onun icin beni rahatsiz eden bazi yazilar olsada, disimi sIkip turnuva sonrasi yazmayi düsünüyorum.

Lioney
19-06-08, 20:47
Atacım futbol bir ilmi olgu değil, bir bilim değil. 5 yaşında mahallede oynamaya başaldığımız, esas okulunun 'maç izlemek' olduğu bir spor.

Haliyle bunun Galileo ile veya Atatürk ile örneklendirilmesi ve buradan çıkıp bunlar bu kadar insana rağmen şöyle yaptı demek doğru olmuyor. Zira bu kadar insanın konuşma hakkına sahip olmadığı konular onlar. Belli bir eğitim, uzmanlık vs ister daha en başından iki laf etmek için.

Arda'nın ilk 11 başlaması için herhangi bir matematik gerçeğine ihtiyaç duyuyormusun mesela? Nihat stoper oynar mı sence?

Kişilik konusu ise yine tamamen farklı;

Öncelikle Dünya'nın her yerinde ve yaşadığımız tarihinde tümünde insanlar kendi kendilerini tanımlamaz ve değerlendirmez, yapsalar bile bir önemi olmaz. Diğer insanların onlar hakkındaki değerlerdirmeleri ve görüşleridir esas olan. Fatih Hoca'nın ben ego manyağı değilim demesi bir şey ifade etmez kimseye. Zira bunu tarafsız olarak değerlendiremez kendi kendine. Bilmiyorum anlatabildim mi? Sen istediğin kadar ben şöyleyim ben böyleyim de, bu konuda yargıyı sana dışardan tarafsız gözle bakan biri yapabilir ancak.

Nihayetinde basını ve diğer kısımları zaten ayırdım dikkat edersen. Bu kadar insandan kastımın Galatasaray camiası ve biz olduğumuz açık. E bizim de O'nun kötülüğünü istemediğimiz belirttim. O'nun hakkında ne dedi isem, içine kendimizi de kattım üstelik.

Hiçbirimiz Allah değiliz, peygamber değiliz. Ne sen, ne biz.... Derken kendimizi de sıyırmadım yani :)

scapula
19-06-08, 21:56
Abi benim asıl lafım "biz"e değil ama. Ben "bu kadar insan"ın içine, bir önceki söylediğin azılı Fatih Terim düşmanlarını da kattım biraz. Satılmış medyanın ve futbolu kişisel komplekslerini giderme aracı olarak kullanan insanların büyük bölümünü oluşturduğu, senin dediğin gibi Fatih Terim'e laf sokmak için fırsat kollayan, saldırmak için takımın mağlubiyetini isteyenler için konuştum ben büyük ölçüde. (Kadro seçimi sonrası ben de, yenilelim, dedim de bu çok başka bir şey, zaten bir anlık sinirle söylenmişti.) Yani ben senin söylediklerine karşılık bir şey söylemedim, söylediğin her şeye de (belirttiğim noktayla ilgili küçük bir not düşerek) bütünüyle katılıyorum.

Bize gelelim... Forum değil yani, sokaktaki Galatasaraylı biz... Fikrimizi belirteceğiz tabii, ki (bir seferliğine forumdan bahsedersek) haklı da oluyoruz çoğu zaman. Gian, "Fatih Terim'in dengesi bozulmuş." diyorsa mesela, bozulmuştur Fatih Terim'in dengesi, ki daha İtalya sınırları içerisindeyken bozulmuştu bana göre. Bir tek altını çizmek istediğim, taktiksel konular özelinde, biz bir biliyorsak onun beş bildiğidir. Bu da eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez, zaten biz eleştirmeyecek olsak ortada onların oynayacağı bir oyun kalmaz. Da... İşte eleştirirken, en azından onun da bir şeyler bildiğini, yaptığı şeylerin kendince bir açıklaması olduğunu hesaba katmak gerek. Hepsi bu. Yani kahvehane muhabbetinden sıyrılıp, daha somut bilgiler ışığında konuşabilmek. "Fatih Terim şöyle şöyle düşünmüş herhalde ama, karşı takımın zaten şu özelliği yok, bence şöyle yapsa daha iyi olabilirdi." veya daha sert bir üslupla yapılmışı tabii, örnek veriyorum. Yani olayı "Bu Fatih Terim bu işi bilmiyor, ah ben olacaktım onun yerinde dünya şampiyonuyduk bah görecektin..." kıvamına getirmemek... Ki bunu burada yapmıyoruz pek. :) Söylediğim gibi, ben her kesmi "bu kadar insan"ın içine kattığını düşünmüştüm.

Aslında Fatih Terim'in karakterine girmeye gerek yok bile. Sevmiyorum ben de Fatih Terim'i. Daha önce de burada defalarca egosunu, bazı olaylara yaklaşımını konuştuk. Başka şeyler de var. Hatta diyorsun ya %10'luk kısımda yetersiz kalıyor diye, bu yetersizliğin sebebi de yine Fatih Terim'in karakteriyle ilgilidir bence. Yeniden keşfetme hevesi, kişisel tatmin uğruna dengelerle oynayıp bilinen gerçekleri değiştirmeye çalışması, vs...

Galileo ve Atatürk örneklerine gelince... Teşbihte hata olmaz deyip kaçarım aslında, da isimlerini daha genel anlamda kullandığım için açıklayayım bunu da. :) Alanlarında uzman oldukları için değil, kimse onları ciddiye almazken tek başına kendi doğrularını savunup sonunda haklı çıkmaları ortak paydasında kullandım isimlerini. Bilimden, siyasetten, felsefeden bağımsız yani. Ayrıca bu adamların yanında Fatih Terim'in adını anacak değilim, yine daha genel bakış açısıyla "herkesin aksini iddia etmesi, mutlak doğruyu değiştirmez" anlamında söyledim. Ama yine de şunu söylemeden geçemeyeceğim, her ne kadar yorumunu yapmak için uzmanlık gerekmese de, futbolun da bir eğitimi ve uzmanlığı var ve bizim eleştirdiğimiz insanlar bu yollardan geçmişler. :) Yani biz Milli Takım hakkında konuşma hakkına tabii ki sahibiz, bu takım bizim takımımız; ancak bizim bildiklerimizden çok daha fazlasını (futbolcuların karakter yapılarına kadar) bilen bir adam karşısında da asla en doğrunun kendimizinki olduğunu iddia edemeyiz.

Ya, bu kadar uzattığıma bakma, önemli bir şey söylemiyorum abi. Böyle uzun uzun yazınca sana karşı bir şey yazıyormuşum zannedip beni yanlış anlayacaksın, ondan korkuyorum. :) Eleştiri var, eleştiri var; gerizekalı adamların (en başta açılımını yaptığım azılı Fatih Terim düşmanları mesela bu konuda) yaptığı içi boş eleştiriler benim canımı çok sıkıyor, olay bu. Yoksa eleştirmeyecek halimiz yok, futbolun en başta gelen özelliklerinden biri bu. Hoş, çoğumuz ayırıyoruz kahvehane muhabbeti yapanla sağlıklı tespitler yapabilenleri, işte diyorum boşuna konuşuyorum diye. :) E madem boşuna konuşuyorum, daha uzun uzun uğraşıp vaktini harcama abi, Portekiz - Almanya muhabbeti yapalım, bunları hep konuşuruz. :)