Tüm Versiyonu Göster : Milli Takım'da 'Kulüpçülük' Yapıyor muyuz?
Beni en cok rahatsiz edende bu oluyor zaten, eskiden fenerliler yaparken adamlarin Türklügünü sorguluyordum, ama buradada arkadaslarin (hemde sevdigim arkadaslarin) yaptigini görünce samimi diyeyim üzülüyorum.
Bu konuda kendimize haksızlık yaptığımızı düşünüyorum Suat. Hatta daha da ileri gideyim, herhangi bir kulüp arasında, 'kulüpçülük yapma' hakkı diye bir şeyden bahsetsek, bu hak en çok bizdedir. İnan böyle düşünüyorum. Yine de böyle bir şey yaptığımızı düşünmüyorum camia olarak. Bunu Letonya maçından bugüne kadar yaşananları gözönüne getirirek söylüyorum.
Ha muhakkak ki yanlışlarımız vardır. Elbet duygularımıza yenildiğimiz yerler vardır ama 'diğerleri'nin yanında bu hiçbir şeydir bana göre.
Mehmet Topuz'un da alınamamış olmasını içerledim ama bunu diğer başlıkta yazarız sonra....
Ben de saf saf Nuri Şahin, Serdar Özkan falan gibi isimleri hayal ediyordum ona gülüyorum şimdi.
Hakan Şükür ki çok seviyoruz veya Ümit ki 8 haftadır gol atamamış bir futbolcudan önce bir dolu isim var. Mehmet Yıldız hepsinden önce hakediyor orada olmayı.
Herkes kendinden örnek verebilir ama ben mesela kadro ilk açıklandığında, Nuri'den Serdar'dan dem vurmuştum. Mehmet Topuz'u, Mehmet Yıldız'ı aramaştım. Buraya da bu isimleri yazdım. Bu isimlerin hiçbir Galatasaray'da oynamıyor :)
Bak mesela kimse ilk maçtan sonra Marco kötü oynadı demedi. Volkan kötü oynadı demedi. Kazım'da herkesin içine sinecek bir top oynasa idi, inan kimse onun içinde bunları yazmazdı diye düşünüyorum. Kaldı ki oynadığı oyunu beğenen arkadaşlarda bunu belirtti Kazım için.
Öte yandan Fatih Terim bu camianın bir insanı olmasına rağmen, en çok eleştiriyi, en çok kötü sözü de yine bizleden iştiyor. Hatta belki de bilinç altında oluşan -tarafsız olmalıyız- duygusu sebebi ile abartıyoruz bile. Laflarımız, duygularımız daha keskin oluyor. Terim başka camiaya ait bir insan olsaydı, ben kesinlikle o camiaların bu denli eleştireceğini sanmıyorum. Hatta, hatayı, kabahati başka şeylere atarlardı. Basın da aynı ikiyüzlülüğü yapardı bana göre. Milli takımın içine eden Ersun'a kim ne dedi bizden başka. Ama Terim'e de O'ndan bile fazla şeyler söyledik, söylüyoruz görüldüğü gibi.
Sevgili Mustafa'nın, diğer camianın yaptığı şerefsizlikler üzerine bir yazısı vardı. Bulamadım bir türlü, bulup ekleriz. Orada çok güzel açıklamıştı, bizler milli takımın başarısını düşünürken, herifler Emre itinin transferi ile, Nihat ile, Terim ile uğraşıyorlardı. Benim medya şu kepazeliğe tek laf etmedi yahu, tek laf. Onlar bunlar ile uğraşırken, Arda'nın ağzından çıkan iki laftan biri milli takımdı lakin.
Edit şeysi; Buldum Mustafa'nın yazısını;
Emre: Transferi konuşuluyor...
Nihat: Kendisi kampta... Türkiyeye dönmek gibi bir düşüncesi yok... Ama F.Bahçe resmi açıklama yapıyor...
Hamit: Fatih Terim'in hoca olduğu bir takımda kendisine özel mevki isteyebiliyor...''Halil ya baştan alınmaz, alınsa da gönderilmez.'' yaklaşımını da az-çok benimsemiş olma ihtimali var...
Mevlüt: Aziz Yıldırım ve tayfasının her an ''İspanyadan Fransaya geçiyoruz, bilin bakalım kim için geçiyoruz ? gibi bir açıklamasını duyabilir...
Fatih Terim: F.Bahçe ile ilgili yapılan transfer haberine karşılık birşeyler söyledi... İtalyan gazetecilere ise Valencia'dan bahsediyor...
Tuncay: Kimin F.Bahçeli kimin G.Saraylı olduğunu araştırmakla meşgul...
Milli Takımımız ne yazık ki, inanılmaz kötü sonuçlar alabilir...Bugün buna kanaat getirdim... Çünkü bu bir ekip işi...Ve ortada ekip mekip yok... Ortada Şekip mekip var ama ekip mekip yok...T.F.F Başkanı çıkıp da, kritik bir dönemde olduğumuzu ve oyuncularla ilgili girişimlerle birlikte spekülasyonların bitmesi gerektiğini söyleyemiyor...Nihat söyleyebiliyor, ama T.F.F Başkanı söyleyemiyor... F.Bahçe ''Nihat'a gidiyoruz.'' diyor, Nihat Milli Takım kampında! Şimdi de kulübüyle anlaştıklarına dair haberler çıkıyor... Herşey Nihat'a bağlıymış... Portekiz maçına iki gün kala çocuğun kafasına kurt düşürdüler... F.Bahçeye gelmek istemese bile bu adam şimdi kulübünün yaklaşımını merak etmez mi ? Sorgulamaz mı ? Robot mu bu ?
Yani daha sayısız örnek verilebilir ve dediğim gibi muhakkak bizimde yanlışlarımız vardır, duygusal davrandığımız durumlar olmuştur lakin herşeye rağmen kendimize haksızlık ettiğimizi düşünüyorum.
Yine'de bu başlığı açtım. Varsa yanlışlarımız konuşalım diye. Başka hiçbir taraftar forumu da böyle bir özeleştiri yapılacak başlık barındırmaz diye düşünüyorum, üstelik dediğim gibi, neredeyse en az kusurlu bizim olduğumuzu, kendi adıma düşünsem de...
Daha ne yapacaktık ki; Ümit konuştuğumuz kadar mehmet yıldız, Hakan konuştuğumuz kadar Halil konuşmuyor muyuz? Mehmet topuz için kayseri taraftarı mı bağıruyor, hem gelse sabriyi kesecek olmasına rağmen..
Buna karşılık takımdaki fe5 liler transfer ajanı olarak çalışıyor, diğerleri de acaba beni de alırlar mı diye kapıyı telefonu kolluyor...
Klupculugun alasini yapiyoruz bana kalirsa
Bir tartisma baslatmak niyetin de degilim yalniz en belirgin ornek olarak; cok yakin arkadasim olan Spree ve Maynard ile bulusup konustugumuzda ikiside Fener'deki oyuncularin coklugundan yakiniyorlar "kibarca"
Hatta bir cok Galatasaray'li arkadasim Fatih Terim'in Galatasaray'dan kovuldugu icin Galatasaray'dan oyuncu oynatmamak icin elinden geleni yaptigini soyluyolar; ki bence sacma sapan bir soylem
Yani milli takim elestirilirken Fenerbahce ve Galatasaray kelimesi futbolcularin niteliklerinden once geciyorsa bir sorun var demektir
M.Yasin Cakmak
11-06-08, 21:45
Galatasaray'a en buyuk hizmeti yapan teknik direktordur Terim ve kac senelik kaptanidir bu kulubun. Burda adamin anasina kufretmedigimiz kaldi bir. Nasil kulupculuk bu :)?
Aslan Suat
11-06-08, 21:49
Abi cok kötüsün biliyormusun :)
Ne güzel hepimiz uyusmus uyusmus futbol yorumlari yapiyorduk, tartismasiz. Bombayi ortaya attin vallah :D
Bu arada Portekiz gol atti :p
Abi ben bizim maca odaklandim, heycan basti, tirtirtitriyorum onun icin burda olumsuz birsey okumak istemedigimden mac sonrasi yazayim :)
Klupculugun alasini yapiyoruz bana kalirsa
Bir tartisma baslatmak niyetin de degilim yalniz en belirgin ornek olarak; cok yakin arkadasim olan Spree ve Maynard ile bulusup konustugumuzda ikiside Fener'deki oyuncularin coklugundan yakiniyorlar "kibarca"
Hatta bir cok Galatasaray'li arkadasim Fatih Terim'in Galatasaray'dan kovuldugu icin Galatasaray'dan oyuncu oynatmamak icin elinden geleni yaptigini soyluyolar; ki bence sacma sapan bir soylem
Yani milli takim elestirilirken Fenerbahce ve Galatasaray kelimesi futbolcularin niteliklerinden once geciyorsa bir sorun var demektir
denyom benim =)
ben fenerlilerin çokluğundan yakınmıyorum galatasaraylıların azlığından yakınıyorum. arda, emre güngör ve topal her türlü oynar şu takımda. hatta başka adam olmadığı için sabri de oynar yapcak bir şey yok. alınmayanlar ayrı konu zaten. fenerden de sadece kazım oynamasın diyorum hatta balta'nın portekiz maçındaki oyununa kadar sol bek uğur olsun diyordum. ayrıca ben olsam mesela sabri ve emre aşık yerine karan ve aykut'u alırdım kadroya bizden. evet biraz kulüpçülük yapıyorum ama doğru yapıyorum =)
Eskiden yapardim :D ama su siralar yaptigima kesinlikle inanmiyorum :) .. biz kendi takimimizi yeri geldiginde yerden yere vurmuyozmu? eee o zaman milli takimi elestirince bu kulupculukmu oluyor?
Diğer topikte de yazdım. Burda da yineleyeyim:
Açıkcası uzun yıllar sonra Milli Takım'in bir golünde ayağa fırladım dün. Ben maalesef klupculuk yapıyorum evet; eğer Semih atsaydı o golü misal, ayağa fırlayacağımı hiç sanmıyorum. Sevinirim; ancak dediğim gibi bu farklı bir şey.. Orda Arda atınca ben ailemden biri atmış gibi seviniyorum. Öbüründe ülkemin milli futbolcusu atıyor. Fark burda..
alisamiyen
12-06-08, 15:05
Güzel bir konu olmuş... Herşeyden önemlisi Galatasaray.to kalitesine yakışan bir konu olmuş..
Sivassporlu Musa Aydın... İyi oyuncu, özellikle ligin son bölümünde harika oynadı... Hep hareketli, yüksek bir tekniği de var, hız da var, hücuma çıkışları forvet pozisyona girişi de gerçekten gözalıcı... Şimdi bu adam Kazım'dan daha iyi değil mi ? Kazım'ın oynadığı yerde bu adam oynasa Kazım kadar hatta ondan daha iyi ve en önemlisi içten oynayamaz mı ? Bana soracak olursanız bu adamı arkadan destekleyen Abdurrahman bile ondan daha iyi oynar... Bunu söylediğim zaman kendimi kulüpçülük yapmış gibi hissetmiyorum... Portekiz maçının son bölümünde bir Hakan Balta - Uğur değişikliği iyi olabilirdi... İsviçre maçında da Uğur olsa iyi olr diye düşünen de benim... Dün Mehmet Topal'ın oyuna girmesinden çok, Aurelio'nun onun girmesiyle birlikte üzerine aldığı daha fazla sorumluluk beni mutlu etti... Mehmet yerine bir başkası da bu katkıyı yapsa aynı şeyi düşünürdüm... İlk maçta Emre ile Aurelio ikilisi 6'lı bir savunma gibi oynamamızı sağladılar... Emre F.Bahçeye gittiği için söylemedik bunu... Görüntü öyleydi...
Buradaki birçok renkdaşımızında kulüpçülük yaptığını düşünmüyorum...
JackDaniels
12-06-08, 17:10
Fener nefretim büyüktür.
Dünya bir yana fener nefretim bir yana...Beni tanıyan herkes bunu bilir...
Ama Milli Takım sevgimde bir o kadar fazladır...Tamamen o nefret ettiğim fenerli futbolculardan kurulu bir 11 için kanımın her damlasını verir, Allahına kadar desteklerim...
Milli konularda hassas bir o kadarda duygusalım...
Bogazicili
12-06-08, 17:26
Mustafa sana katılıyorum yazdığın oyuncular eleme maçlarında denenmeliydi kesinlikle ama herhangi bir Avrupa tecrübeleri olmadıkları için şampiyonaya götürülmemeleri normal bence.
rybczynski
12-06-08, 19:31
1) Milli takımı başarılı yapacaksa, tüm kadronun fenerden çıkmasına bile kebul ederim. Herkesinde bu mantıkla bakması gerek milli takıma. Forumumuzda da bu fikrin aksini düşünen arkadaşların olduğunu hiç sanmıyorum. Şimdi böyle düşünürsek ben katiyen milli takımda kulüpçülük yapmıyorum.
2) Milli takım sevgisi, kulüp sevgisinden üstün olmalıdır esasında. Fakat dürüst olmam gerekirse, düşünüyorumda, Galatasaray'ın şampiyonlar ligini almasınımı yoksa milli takımımızın dünya kupasını kazanmasınımı daha çok isterim diye? Galiba Galatasaray'ın şampiyonlar ligini kaldırması beni daha çok mutlu eder. Öte yandan maç içerisinde Galatasaraylı bir oyuncu hata yaptığı zaman gösterdiğim tepkiyle, fenerli bir oyuncu hata yaptığı zaman gösterdiğim tepkide aynı değil.Olaya bu şekilde bakarsakta ben kulüpçüyüm.
İşin özü, ben mantığımla harkeket edersem kulüpçülük yapmıyorum fakat kalben hareket ettiğim zaman sanırım kulüpçülük yapıyorum.
Ben de kendi adıma kulüpçülük yaptığımı düşünmüyorum...Hatta tam tersi milli takımın, olabildiğince fazla sayıda takımdan oyuncu seçilerek oluşturulması gerektiğini savunuyorum...
Ancak malesef çok ekstrem durumlar olmadığı sürece bizde bir oyuncunun milli takıma seçilebilmesi için ya 3 büyüklere transfer olması gerekiyor ya da Avrupa'da oynaması gerekiyor...
Ben asıl kulüpçülüğü yapanın Fatih Terim ve teknik heyet olduğunu düşünüyorum... Oluşturdukları kadroda Anadolu kulüplerinden tek bir oyuncu bile almamış olmaları benim nazarımda onların kulüpçülük yaptığını gösterir...
En basit örnek mehmet Yıldız'dır...Geçtiğimiz sezonun adından en çok söz ettiren, takımının başarısında önemli bir paya sahip, aynı zamanda bizim milli takımda da ihtiyaç duyduğumuz özelliklere sahip bir forvet...
Galatasaray-Beşiktaş ya da Fenerbahçe'de oynamış olsa ve aynı başarıyı göstermiş olsa eminim ki milli takıma seçilirdi...
Ya da şöyle düşünelim...Hakan Balta Manisa'dayken kaç defa milli takımın banko sol beki olarak kadroya çağırıldı?
Mevlüt, Sochaux'un değil de Denizlispor'un golcüsü olsaydı yine milli takıma çağrılacak mıydı?
Sonuç olarak, eğer ortada her ne kadar bizim algıladığımız şekilde olmasa da bir kulüpçülük yapılıyorsa, bunu yapan teknik heyetin kendisidir bence...
Kulüpçülük şöyle. Semih gol attığında sevindim. Ama Arda attığında, sevince ek olarak, GS şampiyon olmuş gibi zıplayıp bağırdım, hele böyle müthiş bir gol olunca. Kulüpçülüğü febe ye karşı yapıyorum,başka kimseye değil. Pislik bi takım olduğu için febe ye ait hiçbişeyi sevmem. Beşiktaşlı atsın, başkası atsın, yada kadroda kim olursa olsun sorun olmaz, bizim futbolcularla onları ayırmam. febe den hiç hazetmem. Özellikle mafyavari beceriksiz,çamur, pislik yönetim yapılarından, ezikliklerinden herşeyinden.
bence klupculuk yapmiyoruz sadece FT in yaptigi sacmaliklara tepkimiz klupculuk gibi geliyor , kimse volkanin, aurelio nun, semihin, olsaydi Gokhanin oynamasina diyecegi bir sey olamaz, ama sen git kazim gibi, tumer gibi, emre gibi hicbir ise yaramayan adamlari yonatir, arda ibi tum avrupanin , burada espn de olmak uzere buyuk yildiz adaylari arasina sokulan adami yedek birakirsan tepkimiz olur tabi buda disaridan bakildiginda klupculuk gibi geliyor, klupculuk angutta yapiliyor, neymis servet niye oynatiliyormus, emre gungorun ne isi varmis , can arat neden milli takima alinmamis, ugur boral neden solda oynamiyormus, vederson milli takimda neden yokmus gibi sacma sapan soylemler yaparsak o zaman klupcu oluruz biz sadece hakeden oynasin diyoruz, yildiray, halil, mehmet yildiz , tekke niye yok diye yazilar yaziyoruz hicbiride bizde oynamiyor, Yasinin dedigi gibi FT ye bir sovmedigimiz kaldi klupculuk neresinde bunun
kimse kusura bakmasın benim için önce galatasaray
onun için de ne edersem edeyim kulüpçülüğün babasını yapmadan duramam.
galatasaray kaybettiğinde hissettiklerimin 10 da 1 ini milli maçta hissetmiyorum yapacak bir şey yok. ha tabi ki kazanmasını istiyorum tabi ki gol atınca sevinip yiyince üzülüyorum ama duygu yoğunluğu galatasarayla karşılaştırılamayacak seviyede. servetin geri pası suya takıldığında hissettiklerimi aynı pası tümer verse hissedemem mesela. semihin golünde yerimden bir doğrulurum tabi ama arda attığında çağdaşın dediği gibi oğlum atmış gibi seviniyorum.
bu işin duygusal tarafı ama diğer tarafta da haklıyız be abi. senin takımın neredeyse sezonun yarısını 11 türkle oynayıp şampiyon olmuş en önemli maçta kadroda 2 oyuncunu görüyorsun onların da ülkedeki tek alternatifleri galatasaraylı. bunun mantıklı izahını yapacak bir delikanlı çıkar mı acaba. ha senin yurtdışında üst düzey takımlarda oynayan 62 tane topçun vardır ülke şampiyonunu yiyeyim manchesterin sol açığı oynuyor ulan dersin ama yok işte o da yok.
"Milli takımı, uğruna kulüpçülük yapacak kadar sevmiyorum" desem kulüpçülük yapmış mı olurum yapmamış mı?
Çok açık söyeyeyim; benim milli maçlara seyrederken boğazımdan çıkardığım istemsiz seslerin pozisyonla bilmemneyle hiç ilgisi yok. Ne zaman bizim bir topçumuz ki buna E.Aşık da dahil; bir mücadeleye girse önce sakatlanmamasını, devamında ise o mücadeleyi kazanmasını istiyorum. Servet ne zaman yere düşse benim içim cız ediyor. Rakip Ardaya doğru kayarak gelince "topu bırak zıpla!" diye geçiriyorum içimden.
Neticede bu bakışa en büyük etken de bunun Türk Milli takımı değil, daha çok fatih Terim'in PES08 takımı olduğuna inanıyor olmamdan. Bizden bir aylığına istediği oyuncuyu bedavaya kiralama hakkı var ve benim derdm de doğal olarak kiraladığı oyuncularla ne yapacağı değil, adamlarımı sağ salim iade edip etmeyeceği...
Eğer o formayı giymesi gerektiğine inandığım 23 oyuncu orada olsaydı belki sahiplenebilirdim milli takımı ama dedim ya Tümer, Emre, Cuma gibi adamları görünce midesi kalkıyor insanın.
Kulüpçülüğü bizden çok karşı yakadakiler yapıyor, eğitimdeki yaklaşık 6 arkadaş izledik maçı 2 fenerli 2 bjkli maç boyu kazma Servet kazma Hakan vs söylendiler Topal, Güngör ne işleri varmış takımda, hepinizde kompleks var diyince de futboldan anlamadığım teşhisini koydular,bir maçını izlemeden bizim atıp tutan futbol cahilleri ve bu kadar GS kompleksinin olduğu bir ortamda biz gene sabırlıyız diyorum...
Valla ister kulüpçülük diyin ister başka birşey,
Bu gecede yine Galatasaray'lı oyuncuların çekirdeğini oluşturduğu bir kadro sayesinde yeni bir mucizeye daha imza attık...Tıpkı 2002'deki gibi...
Fatih Hoca, milli takımın Galatasaray olmaması için elinden geleni ardına koymadı ama sonunda o da gördü ki başka türlü olmuyor bu işler...
Çünkü gerçekleri tarih yazıyor ve bir yerde tarih yazılacaksa eğer, o tarihi kimlerin yazacağı zaten bilinen bir gerçek:)
İster istemez takımın yarısı yine Galatasaray oldu...
Huyumuz kurusun:D
M.Yasin Cakmak
16-06-08, 02:01
Bir ara 6 kisiydi :).
Başlığı pek okumadım açıkçası ama önce Galatasaray diyeyim kendi açımdan kısaca.
Ve daha önemlisi, sabah Ercan Saatçi'nin yazısı olacak bakalım.
Önceki maçlarda 2 Fb'li ve Hamit'i maçın adamı seçmişti.
Bu kez Hamit ve Nihat'ı yine seçer ama üçüncü isim Galatasaray'lı olur artık mecburen :D
Zaten böylesine şerefsiz birisini bunları yazmak zorunda bıraktığımız için de milli takımı destekliyorum (normalde desteklememin dışında yani).
Tamam anasını satayım kulüpçülük yapmayalım ama; ben başta tartışırdım Volkanı. CL tecrübesi filan deniyor, ok geldi girdi 11'e.
Peki şimdi Rüştü mü geçecek kaleye Allahaşkına bu ligin en az gol yiyen iki yerlisi bizdeyken... Bu arada Rüştünün yedeği de Tolga Zengin diye bi herif olacak ve ben bu adamın hangi takımın kalecisi olduğunu (Drop-zone galiba)bile bilmiyorum.
M.Yasin Cakmak
16-06-08, 03:15
Tolga Trabzon'un kalecisi abi. Bu arada Rustu 10 tane Orkun 5 tane Aykut eder kotu gununde.
meric tunca iyi ozetlemis
Üç büyüklerin milli ayıbı
3'üne de sorarsanız, ''Saha içinde rakibiz, saha dışında dostuz'' derler.. Ama öyle mi?..
Ben bugüne kadar bir kaç şey hariç özellikle Fenerbahçe ile Galatasaraylılar'ın bırakın saha içini saha dışında bile hiç dost olduklarını görmedim..
Bunlar Avrupa'da bile karşı takımı tutar, ezeli rakibi gol yedikçe havalara uçarlar..
Hele de bir de o ezeli rakip kupaya veda etmişse..
Maalesef Fenerbahçe ile Galatasaray'a son yıllarda Beşiktaş da dahil oldu..
Bu ikisinin dümen suyuna ayak uydurdu..
Hadi bu 3 ezeli rakibin birbirine karşı olan tutumlarını anladık da, bari şu ''Milli davayı'' kendi kişisel kaprislerine alet etmeselerdi..
İşte bunun son örneği;
Fenerbahçe Kulübü'nün resmi yayın organı fenerbahce.org'un açılış sayfasında Milli Takımımız'ın Euro-2008'de yarı finale çkması kapak olmuş. Ama sadece Semih ve Uğur Boral'ın fotoğraflarıyla..
Geliyoruz galatasaray.org'a...
Orada da durum farklı değil..
Milli sevinç burada da kapak ama konulan resimde bir sürü oyuncu olmasına rağmen bir tane Fenerbahçeli oyuncu yok..
Galatasaraylı oyuncuların ağırlıkta olduğu fotoğrafta sadece Tuncay var..
Ama o da artık Fenerbahçeli değil..
Sanki resim özenle seçilmiş gibi..
Şimdiki durağımız ise Beşiktaş..
Siyah-Beyazlı kulüp Ay-Yıldızlı ekibin başarısına bırakın kapak yapmayı, ''Küçük haber muamelesi'' çekip, altlara bir yere atmış.
Fotoğrafta ise sadece bir Gökhan Zan var, o da belli belirsiz..
Aslında 3 büyüklerin şu yaptığı yeni bir şey değil..
Hadi birbirleriyle oynadıklaı maçlarda karşı tarafa saygı göstermemelerini anlıyoruz da, bu ''Milli duygu'' be kardeşim..
Burada Sarı-Lacivert, Sarı-Kırmızı, Siyah-Beyaz yok, Kırmızı-Beyaz var..
Burada mühim olan Türkiye'yeyse, gerisi tefarruattır..
Ne diyorlar bu 3 ezeli rakip;
-''Saha içinde rakip, saha dışında dostuz..''
Bundan daha büyük kuyruklu bir yalan duydunuz mu?.
İŞTE AYIBIN FOTOĞRAFLARI http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=13435&rid=155
Kuluplerın arasına nıfak tohnumları ekenlerın en başında bu onun bunun cocugu meriç tunca gelir...
Bu konuda yazıcak en son kişi bu adamdır...
Bir zahmet bir xtırsın bir çay koyup gelsin...
Serkan1905
22-06-08, 20:54
Anlasilan bu Meric Tuncanin beyni de epey sulanmis. Öncelikle asiri derecede fanatik biri. Ayrica da, resimlere bir baktim. Yani, öyle böyle degil, annesinin namusu sorgulanacak birileri varsa, o da FB kulübünün tüm yöneticileridir. Galatasaray sitesinin resminde azili fanatik Zuncay var, Gökdeniz denen FB yalakasi var, BJKnin sitesinde Emre Asik var, Gökdeniz var, de bir tek kendi sitelerinde Sirf kesilmis ve ayrilmis bir sekilde Semih ile Ugur var. Hayir bizimkiler hic degilse Takim halindeki resimleri koymus, kendileri ise özellikle tutmus kendi oyuncularin resimlerini koymus.
Biraksinlar bu isleri. Her Galatasarayli Semihin son dakika golünde cani gönülden bagirabiliyor. Ama her FBli Hakanin gollerinde bagirabilmis mi?
Medya öylesine şövenizmin doruklarında dolanıyor ki, nereye taş atacagını şaşırıyorlar ara sıra..
Şimdide 3 büyüklerin milli takım haberlerini veriş şeklini begenmemişler.. Gitsinler baksınlar bakalım Rus ve Alman futbol kulüplerinin web sitelerine.. Kaç satır yazmışlar milli takımlarının başarıları hakkında!!
Geçsinler bu işleri.. İsteyen istedigi kadar haber verir.. 3 büyük kulübünde web sitesinde var işte milli takımla ilgili haberler.. İsteyen Semih'in resmini koyar, isteyen Arda'nın.. Kime ne bundan??
Birde haberi yapan Meriç Tunca denen hamamböcegi olmuş ki tamda adamına yaptırmışlar haberi :).
Ulan köpeng! Galatasaray'ın sitesindeki resimde kaç oyuncu var? kaçı GS li? Takım kadrosunun kaçı GS'li? Hiç merak edip hesapladın mı?
Bir fe5 in resmine bak bakayım bu söylediğimiz oranların hangisine uyuyor? Maçın tek fotosu olsa bu son penaltıdan sonra rüştüye koşan topçuların resmi mi olur, yoksa hırvat tribününü tahrik eden sebihle uğurun fotosu mu? Aşağılık köpek seni, tek tabanca fe5i eleştirmek yemedi dimi?
bu meriç tunca'nın hurriyet.com.tr'de yazdığını ilk farkettiğimde de yazdım (gazeteye yazmıyor, sadece web sitesine yazıyor), kısa zaman içinde, özellikle de yeni sezonla birlikte, kamikaze gibi dalacaktır bu adam, ercan saatçi'yle falan kıyas kabul etmez seviyesizlik konusunda.. bir de böyle sanki tarafsız, kulüplerüstü spor yazarı intibaı vermiş kendisine Fatih Çekirge, o yüzden iyice irrite edici olacaktır..
M.Yasin Cakmak
22-06-08, 22:57
Milli takimda 2 tane fenerli oynuyorsa biz ne yapalim?
Serefsiz herif.
http://www.sabah.com.tr/haber,A543203544B8448B9C5F732695D593A2.html
defansta servet'i bile arar hale gelmişiz, türk milli takımı'nın birinci kalecisi volkan oynasa şimdi finaldeymişiz, çok ağır şeyler yazıcam ama hem ne fayda, hem de yakışmayacak buraya.. biz semih'i baştacı etmişiz, fenerliler'in aklına gelmezken uğur oynasın demişiz ama bu itin milli takım değerlendirmesi 'servet'i bile arar hale geldik'ten öteye gidememiş, ulan daha 1.5 ay önce salya sümük ağlıyordunuz, bu kadar mı tecavüz meraklısı olur bir camia..
İyi bir kaleciyle 2010'da şampiyonuz
Bu gun sabahın manşetıydı bu...
Bu nedir böle yahu bu nasıl onur kırıcı bir başlıktır...
Rüştü'nün volkan'ın yerınde olsam bu başlıgı atan onun bunun cocugunu surundururum mahkemelerde...
İyi bir kaleciyle 2010'da şampiyonuz
Bu gun sabahın manşetıydı bu...
Bu nedir böle yahu bu nasıl onur kırıcı bir başlıktır...
Rüştü'nün volkan'ın yerınde olsam bu başlıgı atan onun bunun cocugunu surundururum mahkemelerde...
İyide burada mahkemelik, hakaretvari birşey yok ki.. Bir insana mesleginde iyi olmadıgını söylemek hakaret degildir ki.. Yorumdur sadece..
Ayrıca gerek Rüştü, gerekse Volkan en ufak güven vermiyorlar.. Rakip futbolcu Volkan'ın kulagına en ufak bir hakaret fısıldadıgı anda, takım 10 kişi kalıyor.. Rüştü deseniz her yan top ayrı bir tehlike.. Gerçektende bu kalecilerle yola çıkmak çok büyük bir riskti..
Bu arada Cimbom UEFA´dan 849.245 € tazminat almaya hak kazanmis EURO 2008´e toplam 9 futbolcu gönderdigi icin.
Fenerbahce´de ise bu rakam 548.646 €.
Futbolcu başına günlük 4.000 dolar.
900 bin doları aşkın diyolardı ama tam bilmiyorum hesaplamadım.
Turnuvada en çok parayı alan takımda biziz bu arada,Bayern geçicek ama tabi...
Yapıyorum.
Bizim 11 Türk ile Türkiye'de şampiyon olduğumuz kadro, Euro 2008'de de şampiyon olurdu.
Vallahi zerre kadar yapmıyorum.
Misal;
19 Mayıs 2007'de soyunma odası tünelinden eliyle 6 işareti yapan Semih Şentürk'ü şu anda hâlâ çok seviyorum, ilk Fenerbahçe maçına kadar da severim herhalde, sonra da nefret etmem, edemem. Yemin bile ettim "şu adama bir daha Genç Semih dersem..." diye. :)
Hatta,
Semih Şentürk oley!
OoooOOOoooO Marcæurelio!
Futbolcu başına günlük 4.000 dolar.
900 bin doları aşkın diyolardı ama tam bilmiyorum hesaplamadım.
Turnuvada en çok parayı alan takımda biziz bu arada,Bayern geçicek ama tabi...
yabanci basinda haber vardi en cok kazanan turkler diye boyle siralanmis
turkler 450.000 eu adam basi
almanlar kupayi alirsa 250.000 eu
ispanyollar 214.000
ruslar 120.000
hirvatlar 300.000
fransa yunanistan romanya oyuncularina bir sey yokmus
Kara senin yazdıkların federasyonlarının futbolculara verdikleri primler.
İspanya ve Almanya kupayı kazanırlarsa alıcaklar o primleri.
Bizimkilerde gruptan çıktıkları için 250'şer aldılar.
İspanya'nın kupayı alma primiyle aynı yani.
Ki ispanya federasyonu bizim federasyona göre kaç kat para kazanıyodur onuda bi düşünmek lazım :)
yalnis tercume etmisimdir yari finallere geldi diye 450.000eu bonus aldiklari yazyordu
turkce hollandaca karisik bir site gazete basliklari da var da burda da birbirlerine girmisler :D
http://www.turkishplace.nl/forum/topic/422362/turken_ontvangen_hoogste_ek_bonus.html
Misal;
19 Mayıs 2007'de soyunma odası tünelinden eliyle 6 işareti yapan Semih Şentürk'ü şu anda hâlâ çok seviyorum, ilk Fenerbahçe maçına kadar da severim herhalde, sonra da nefret etmem, edemem. Yemin bile ettim "şu adama bir daha Genç Semih dersem..." diye. :)
Hatta,
Semih Şentürk oley!
OoooOOOoooO Marcæurelio!
Sevmem mumkun degil sadece sevindirdiler bizi ama o camidan birini sevmek mi ben almayayim kalsin...
Misal;
Hatta,
Semih Şentürk oley!
OoooOOOoooO Marcæurelio!
Abartma len :)
Olayımız bitmiştir onlarla.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to