Tüm Versiyonu Göster : Çeyrek Final Maçları (Portekiz - Almanya)
Almanya - Portekiz
Hollanda - Rusya
İspanya - İtalya
maçlarını burada konuşalım. Hepsine ayrı başlık açılırdı da, uğuru bozmayalım...
Ben derim ki yarı final Portekiz - Türkiye, Hollanda - İspanya olur. İspanya da finalde Portekiz'i yenip kupayı alır.
Eheheh evet, maclari konusiyoruz.
For me Turkiye - Croatia....TURKIYEEEE (of course)
Germany-Portugal...Portugal (without any doubts)
Holland - Russia.....Holland (too easy)
Italia- Spain....
Italia-Spain....well here I have some problems. Italianim, tamam, so I say Italia....but even if I was not italian, I would say Italia....for 2 reasons:
1) Italia almost never misses an important match. If you see history of Italia, Italia has always been bad in the first rounds and then, in the very important matches, was stronger and really competitive.
2) Italia is bettering in this Euro 2008. And Spain never won the decisive matches in these important competitions.
So Italia-Spain....Italia.
Semifinals: Portugal-Turkiye and Italia-Holland.
Well, Portugal-Turkiye, by heart, makes me say....TURKIYE (it's possible if Turkiye plays at the best. For me Turkiye can beat everyone if it is in the right day).
Italia-Holland....well, the revenge match. And, as every revenge story, Italia should win....cause, then, we have nothing to lose.
So, final....ITALIA-TURKIYE :-)
Francesco, without Pirlo and Gattuso, Italia is up against a hard job I think. I'm sorry but Spain has a big advantage. They play well, maybe better than all the last tournaments they played in; they have two great strikers and Italy is having some problems with the defence... So...
I hope we'll face in the final but it looks impossible to me... :)
However, it's Italy of course, we cannot know what will happen..
Ray52Lewis
19-06-08, 19:31
This is squad for Germany today against Portugal:
---Lehmann---
Friedrich-Mertesacker-Metzelder-Lahm
Fritz-Frings-Ballack-Schweini
--Poldi--
--Klose
Podolski ileri ucta mi, ya da yine orta sahadan gelip tek forvet Klose´yi mi destekleyecek tam belli degil henüz...
Scapula, adi ne?
You are right, Italia has not Pirlo and Gattuso. But as you said, with Italy everything is possible. We will see
Adım Ata and you know we have one more Ata in the forum, so it's easy to remember.. :)
I know Ata....it's just for calling you by name. Nice to see you Ata :-)
Aslan Suat
19-06-08, 20:42
tahminim:
Portekiz 7-9
Türkiye 4-5-7
Isvicre 1-2
Cek 1
benim tahminim
Almanya 7
Hirvatistan 7
Polonya 3
Avusturya 0
burada biraz manyak bir tahmin yapacagim nedense:
Hollanda 6
Fransa 4
Romanya 4
Italya 3
vallah sormayin, cok mantikli cevabim yok :)
Rusya 7
Ispanya 7
Yunanistan 3
Isvec 0
Gruplar böyle biter diye düsünmüstüm, gruptan cikacak 7 takimi tuturdum, ne yazikki ama siralamalari tutturmadim onun icin "Galatasaray.to gözüyle" topiginde yari finale cikacak takimlar olarak Türkiye, Hirvatistan, Fransa ve Ispanya demistim.
Türkiye Hirvatistan birbirine karsi oynuyor, onun icin burdan sadece Türkiye cikar.
Portekizde gecer.
Rusyayla oynayacak olan Hollanda gecer (Ispanya ile oynasa gecemezdi diyorum).
Terside Ispanya icin gecerli, Italya ile oynamasi dezavantaj olarak görüyorum.
Yani yarifinal tahimnlerim:
Türkiye - Portekiz
Hollanda - Italya
Başlığı Portekiz-Almanya diye değiştirelim, dikkat çekmesi açısında. Sonra maçlar değiştikçe -buradan devam edeceksek- sırası gelen maçın ismini yazarız.
Aslan Suat
19-06-08, 21:00
Olursa Almanya turu gecerse ve Türkeyin zaten gececegini bilmemiz üzere ( :D) , böyle bir yarifinalde Almanyayi sanki kan götürür gibi bir his var herkesde nedense. Benim Alman arkadaslar bundan bahsediyor, esim öylesine, vallah benim icim rahattida bunlari duyunca, bendede bir tedirginlik oldu. Onun icin Portekiz gecsin diye düsünüyorum.
Şu var, hep yazdık hep çizdik, tekrar olacak ama vurgu şart;
Şu grup maçlarını izledikten sonra Portekiz'in duman etmesi lazım Almanya'yı. Görünen köy. Lakin ben hala acaba diyorum. Almanya bunu dedirtiyor işte :) Ve böyle de düşünüyorum. Bu maç her sonucu açık.
Biz'de böyle bir takım olduk, esas diyeceğim. Bunda da en büyük pay yıllar öncesinden Galatasaray'a yerleşmiş Alman ekolü ve bunun milli takıma yansıma bence. Yine Galatasaray'a pay çıkardım ama öyle hakikatten :)
1-0'dan 2-1 ve 2-0'dan 3-2 tam Almanyalık işler. Maçı bırakmamak, inat etmek. Dolayısı ile haydi Türkiyem :)
Öte yandan Naziler dışında bir problem olmaz bence Almanya'da. Ben mesela Almanya'nın hep başarılı olmasını istemişimdir yıllardır. Zira hem tarihi bağlarımız var hem onların mutlu olması, orada yaşayan herkesin yani bizim vatandaşlarımızında mutlu olması demek. Bunlar önemli şeyler bence. Mesela biz yenince, 'Biz de sizin kadar sevindik' şeklinde Türkçe başlık atıyorlar.
Bilemiyorum bu beni çok etkiliyor ne yalan söyliyeyim. İçten içte Almanya'da başarılı olsun istiyorum hep :)
ben almanya'yı daha yakın görüyorum açıkçası, ronaldo'yu bir şekilde durdururlar nasıl olsa, forvet de olmadığına göre bir problem yok.. öte yandan almanya'da podolski'nin sol kanat olmasına ve ilerideki gomes'e hiç alışamadım, yoksa frings-ballack-bastian'lı orta saha rahat üstesinden gelirdi portekizliler'in diye düşünüyorum..
ama her halikarda çok keyifli bir maç olacağından, yarınki maçtan önce böyle stressiz ve soft bir maç izlemek iyi olacak :)
PORTEKİZ
1-Ricardo;
4-Jose Bosingwa
15-Pepe
16-Ricardo Carvalho
2-Paulo Ferreira
10-Joao Moutinho
8-Armando Petit
20-Deco
7-Cristiano Ronaldo
21-Nuno Gomes
11-Simao Sabrosa
ALMANYA
1-Jens Lehmann
3-Arne Friedrich
17-Per Mertesacker
21-Christoph Metzelder
16-Philipp Lahm
7- Bastian Schweinsteiger
6-Simon Rolfes
13-Michael Ballack
15-Thomas Hitzlsperger
11-Miroslav Klose
20-Lukas Podolski
vay anasına gomez'i çıkarıp, podolski'yi ileri çekmiş, daha dengeli bir kadro olmuş kanımca, yalnız frings nerede? gerçi ben turnuva başından beri pek beğenmiyorum oyununu ama yine de bugün oynardı diye düşünüyorum..
Çok istiyorum Almanya'nın kazanmasını...
Elensin Portekiz bir an evvel...
Kötü maç oynarsanız ikiniz de adam değilsiniz.
suana kadar almanlar da iyi gorundu..portekiz defans yapmaya calisyor ama bence boy farki buyuk sikinti yaratacak
Aslan Suat
19-06-08, 22:56
yalnız frings nerede?
Kaburgasi kirilmisti Avusturya macinda. Basta oynamayacak deniliyordu, sonrasinda kaburgasini koruyacak özel bir karbon kabuk ile oynayacak deniliyordu. Yalniz oynamamasi Almanya icin daha iyi, ilk 3 macta hayal kirikligi yasatti bence.
Ronaldo bambaşka bir oyuncu. Tartışmasız Avrupa'nın değil dünyanın en iyisi.
Ama forvetinde kıçının kılları ağrımız Nuno Gomez'den medet umuyorsan olmaz anam.
Ahanda şuraya yazim, Hollanda 5 atar Portekiz'e.
Tek oyuncuyla yürümez bu iş.
Almanya alır gibi gördüm ilk 10 dakika.
Ana gol mü geliyor ...
Metzelder'e yapılan ayıp ama kart...
Türkiye - Almanya yarı finali lakin daha tehlikeli.
Savaş çıkar yahu Almanya'da.
--------------Lehmann
Friedrich-Metzelder-Mertesacker-Lahm
-------Hitzlsperger--Rolfes
Bastian-------Ballack-------Podolski
---------------Klose
------------Ricardo
Bosingwa-Pepe-Carvalho-Ferreira
-------------Petit
Simao--Deco--Mautinho--Ronaldo
----------Nuno Gomes
Yanlış görmedi ise Podolski yine solda ve Almanya, Ballack'ı da biraz ileri atarak 4-2-3-1 oynuyor. Hayli kontollü geçiyor maç ama sıkıcı değil :)
Ahahah gol oldu :)
gooooooooooooooooooooooolllllllllllllllll
goolll be gooollllllllllllllllllllllllll
golün yarısı podolskinin:)))))))
yürü be almanya.........
içimizdeki almanyalılar ortaya çıktı yani ? :)
koyiyim portekize ! :)
goooooool bastian :) kendisi zaten harika oynuyor
Aslan Suat
19-06-08, 23:09
:D devam böyle devam, bana birsey olursa olasi bir Türkiye -Almanya maci sonrasi görürüm sizi :D
M.Yasin Cakmak
19-06-08, 23:09
Podolski muthis tasidi harbiden. Portekiz top oynamiyor.
Ama genede ben Almanlari isterim, Portekiz bize cok ters.
Hadi Almanya.
arnold schwarzenegger gibi soyadı var yahu adamın.
"Bastian Schweinsteiger"
peşi sıra, yuh ebenin hörekesi dersin.
ANA 2-0 !!!!!!!!!!!!!!!
KLOSEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!
Aslan Suat
19-06-08, 23:11
Yalniz su Joao Moutinho nedir abi? Ne bir numarasi var? Adamin ismini öyle fazla duymadim Sportingde oynuyormus.
Aha gol.
Gooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllll lllllllll
Kloseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Bitti bu işşşşş
Aslanlarım benim beee...
Beter olsun Portekiz...
demek ki rakip almanya :)
acaip ezdi almanya, kazanacaklarını düşünüyordum ama böyle giderse çekişme ve heyecan adına birşey olmayacak..
Şimdi soracağımız şu : Portekiz fark yer mi ?
M.Yasin Cakmak
19-06-08, 23:12
Obaaaaaaaa
Hadi amcacim Chelski'ye sen.
Türkiye - Almanya yarı finali Almanya'da iç savaş demektir.
Amanın diyorum.
Scholari embesilinin "Ben dünyanın en iyi teknik direktörüyüm" demesi yerine demesi şu : "Ben dünyanın en iyi futbolcularının teknik direktörlüğünü yaptım."
Yalniz su Joao Moutinho nedir abi? Ne bir numarasi var? Adamin ismini öyle fazla duymadim Sportingde oynuyormus.
Aha gol.
bizim maçtan beri bir 'geleceğin yıldızı' lafıdır gidiyor ama nedir, ne değildir anlamış değilim halen.. portekiz, brezilya'dan ithal deco ve oynarsa birkaç kanat oyuncusundan (ronaldo, bosingwa vs) fazla bir takım değil zaten..
real madrid'in bir hikmet bulup transfer ettiği pepe, barcelona'daki yıldız deco, porto'nun avrupa'ya gidemeyen quaresma'sı, ve cristiano ronaldo.
portekiz bundan ibarettir.
Yalnız Almanya doğru sistemi bulmuş bir daha dikkat çekmek isterim. Bir kere 4-4-2 de Podolski sol tarafta iken ortaya çıkan zaaflar ortadan kalkıyor otomatikman. 2 ön liberoya Bastian ve Ballack eklenince taş gibi bir orta saha ortaya çıkıyor. Ve iki önlibero ile sorunlu tandemlerinin önünü iyice kapıyorlar. Bir sistem 3 farklı şekilde olumlu etki yapıyor sözün özü.
Hal böyle iken bizim için pek hoş olmuyor, nasip olur da yarı finale çıkarsak. Ha biz çıkalımda derdimiz bu oldun be yaa eheueheu :)
Dur bakalım maç bitmedi daha. Şu tarzda ne tür zaafları var onları çözelim eheu :)
Aslan Suat
19-06-08, 23:18
ofsayt degildi sanki Hitzelsbergerinki.
Yok yok kader gibi hissediyorum.
Gideceğiz bu yarı finale.
Ama o yarı final katliam olur.
yalnız almanya'da da şu hitzlperger falan feci adamlar, gs'de kanat oynasa deli eder insanı..
Almanlar suana kadar harika oynadi, belkide turnvanin en iyi topunu oynadilar bu ilk 35 dakikada
yalnız almanya'da da şu hitzlperger falan feci adamlar, gs'de kanat oynasa deli eder insanı..
Kanat oynamıyor ki?
GSoldier1905
19-06-08, 23:22
Hakem yüzde yüz penaltısını vermedi Portekiz'in.
Aslan Suat
19-06-08, 23:23
Kanat oynamiyor dogru. Kontradan farka gider bu mac sanki.
Aslan Suat
19-06-08, 23:25
gomez aslanim benim seviyorum bunu :)
Attı Gomez...
Ulan çıkaramadınız şu devreyi...Bu arada Ronaldo bi fare tuttu sonunda:(
cristiano ronaldo'nun golü derim ben buna.
ulan nasıl adam bu ya.
walla iyi geldiler ama harika bir mac oluyor...
Ne güzel maç oluyor yahu :)
Çok güzel bir turnuva oluyor çok. Bir de yarı finale çıktı mı Türkiyem ohhh :)
Daha da gol olur yani :)
Aslan Suat
19-06-08, 23:27
Insallah iki takimda gebere gebere oynar, mac uzatmaya gider, penaltilarda 19:18 gibi biter insallah :D
M.Yasin Cakmak
19-06-08, 23:27
2-1 oldu...acaba mi?
yok abi tek adam tek takımı ye-ne-mez.
en fazla bi frikik atar gene kendi başına.
da almanya bi tane daha atar.
Insallah iki takimda gebere gebere oynar, mac uzatmaya gider, penaltilarda 19:18 gibi biter insallah :D
Almanlar yorulmaz ki :) Yarın çıkar yine oynarlar :)
şu nuno gomes'den gol yemek kadar acı birşey olmasa gerek, neyse maça heyecan gelir en azından..
hitzlsperger de kanat oynamış mı oynamış (almanya'daki vaziyetini pek bilmiyorum da aston villa da hep soldaydı diye hatırlıyorum), bu maçta da en batırdığı 2 pozisyon kanattandı :)
Napıyo bunlar yaaa.....Adam göstere göstere takıyodu 2. yi...
M.Yasin Cakmak
19-06-08, 23:32
Adam takiyordu gene resmen. Bir adami tutamiyorlar.
Aslan Suat
19-06-08, 23:33
Nuno Gomezin gol atmasi biraz zor olabilirde, Galatasarayda cok görmek istedigim bir futbolcu. Yani bir zamanlar öyleydi :)
Bu arada trt 3 de 1996 Av. Şampiyonasındaki Türkiye-Hırvatistan maçını veriyor...Hırvatların şu an başında olan Bilic'te sahada...Gençliği çok komikmiş...Ben frodo bagginse benzettim biraz:D
Portekiz'in golünde Alman sag kanadındaki oyuncunun inanılmaz hatası vardı.. Adam ulaşamayacagı topa dogru hamle yapmasaydı Ronaldo öyle alıp topu kaleciyle karşı karşıya kalamazdı.. Tamamen Alman sagbekinin zamanlama hatasından kaynaklandı gol..
Bunun dışında Almanlar için kolay bir ilk devre oldu.. Maçın bariz hakimiydiler.. 2. yarıda Portekiz'in maçı döndürecegini zannetmiyorum.. Zaten Almanlarında klasik final oynama zamanı geldi. Her 2-3 turnuvada bir mutlaka tekrarlıyorlar nasılsa :).
Birde maçın ilk yarısının kader anlarından biride skor 2-0 iken, 3 Alman oyuncunun birden kaleciyle karşıya kalacagı pozisyonun ofsayt gerekcesiyle kesilmesiydi.. Maçı izlerken ofsayt olmadıgına emindim.. Ancak devre arasında tekrar tekrar izleyip pozisyon anını dondurmama ragmen yine de emin olamadım :). Bu durumda da yan hakemin kararına saygı duymak gerekiyor.. Zaten tam pozisyonun oldugu hizadaydı..
Aslan Suat
19-06-08, 23:54
Almanlarda 2 bekte sari gördü, ben olsam Ronaldoyu bunlarin üstüne üstüne yollarim vallah.
-------Hitzlsperger--Rolfes
Bastian-------Ballack-------Podolski
---------------Klose
Yalnız Almanya doğru sistemi bulmuş bir daha dikkat çekmek isterim. Bir kere 4-4-2 de Podolski sol tarafta iken ortaya çıkan zaaflar ortadan kalkıyor otomatikman. 2 ön liberoya Bastian ve Ballack eklenince taş gibi bir orta saha ortaya çıkıyor. Ve iki önlibero ile sorunlu tandemlerinin önünü iyice kapıyorlar. Bir sistem 3 farklı şekilde olumlu etki yapıyor sözün özü.
-------Topal-Lideroth
???------Lincoln-------Arda
----------Nonda
Şöyle soru işareti yerine sağlam bir tansfer yapsak ilk etapta tadından yenmeyecek ama en azından zorluk düzeyi yüksek maçlar için.
Adamım Sergio Garcia dün yien nefis bir asist yapmış, topu kondurmuş Güiza'nın kafasını. Bir Allah'ın kulu tutup getirse Galatasaray sağ tarafına koysak :)
Gerçi bizim ki daha hücumcu bir takım oluyor Almanlar'a göre ama paramız kadar işte :)
----------------------
Bu arada Portekiz teslim olmayacağım der gibi başladı ikinci yarıya :)
M.Yasin Cakmak
19-06-08, 23:57
Ronaldo'ya her turlu pisligi yapiyor adamlar.
M.Yasin Cakmak
20-06-08, 00:00
Yok artik Pepe...adam 30 cm'den bombos kacirdi.
Aslan Suat
20-06-08, 00:03
Ballack ve Game Over
gooooool ballack..bu portekizler hic savunma yapamiyormus, nerdeyse bizim kadar kotuler :)
Portekiz-Çek Cumhuriyeti maçında yazdıklarımıza bakarsak aslında bu bizim için süpriz değil. Çeklerin her topa vurduklarından bahsetmiştik bütün maç :)
Normal diyorum, böyle bir zaaflarının varlığı çok açık Portekizliler'in.
Tam bir tane daha yiyecez bu gidişle maç uzatmaya gidecek yazacaktım gol geldi:)
Ancak savunmada ciddi sıkıntı yaşamaya başladık...Şöyle rahat rahat seyredemiyorum 3-1 olmasına rağmen...
Neyse gerekirse bitane daha takarız...5-4 olsun bizim olsun:)
Açık bi faulle attı golü Ballack...
Eğer biz olsaydık kalan sürede maçı çevirirdik ama portekizin çevirmesi zor artık:)
Bu arada her ne kadar bu gece içimizdeki Alman olsam da biz bu Almanları da yeneriz onu da söyliyim...:)
Lineker'in haklılıgını ortaya koyan klasik bir Almanya maçı daha :).
Portekiz gercekten cok abartılmıştı.. Kazandıkları maçlarda öyle ahım şahım oynamamışlardı.. Estetik goller ve farklı neticelerden dolayı oldugundan daha iyi gösterildi ama gerçek durumları bu maçta ortaya çıkıyor..
Portekiz'den çok daha güçlü de olsa Hollanda'nın da başına benzer bir akibet gelebilir. Çünkü onlarında savunması çok açıklar veriyor..
Hehe bence faul yok. Fark ettim ki tartışmalı kararlarda bende bir acaiplik var hep farklı bakıyorum herkesten :) İyi değil benim adıma :) O yüzden Şampiyona boyunca hakem kararlarında yorum yapmasam iyi olacak galiba :)
Gerçi bu hakemin ne mal olduğunu biz Türkiye olarak geçen maçımızda söylemiştik tabii :)
İyi oluyor bunlara,dünyanın en çirkef ırkı Portekizliler.
Bizim taktikle Almanların kalesini göremeyiz yalnız.
Atsınlar bakalım Tuncay'ın Semih'in kafasına topları alabiliyolar mı Ballack-Mertesacker-Metzelder üçgeninin içinde kaybolur gider bütün hücum elemanlarımız.
Önce bi Hırvatları geçelim bizde tabi...
bunları nasıl yenemedik ona yanıyorum... ah be
podolski'nin şutu gol olsa turnuva tarihine geçerdi herhalde..
şu ana kadar çok hakkaniyetli bir turnuva oluyor, portekiz şu haliyle almanya veya bir başka takımı geçip avrupa'nın ilk 4'ü arasına girmemeliydi ve nitekim öyle oluyor..
Dakika 75 skor 3-1.
Ve maçı çevirmek için en ufak bir girişimleri , istekleri yok yahu.
Ve de Scolari'yi gösteriyor kenarda ağlamaklı bir halde.
Fatih hocam ise çırpınıyor herşeye rağmen kenarda.
Bunlar da sahaya yansıyor.
Derken gol oldu.
Nani attırdı golü Postiga'ya.
Aslan Suat
20-06-08, 00:29
Acaba...? :)
Aha 3-2 Helder Postiga
İyi bari zevklensin son 5 6 dk.
yaa şurdan maç dönerse kafayı yerim...Ulan dayanın 5 dakika yaa...nasıl vurdurdunuz kafayı bomboş orada...
hey Allahım yaa....
Hastayım bu Alman tandeminin arasına. Havadan değil ama yerden Nihat kaçı kaçı vercek aralara, oralardan bir şeyler yapacağız artık :)
ya aynı devam eder,
ya da almanya bi tane daha atar.
Aslan Suat
20-06-08, 00:35
Biz bu Almanlari yenemeyiz abi.
M.Yasin Cakmak
20-06-08, 00:36
Guzel mac oldu be :).
Haydi Turkiyem!
45 saniye kalmıştı içimden sayarak geldim... 5...4...3...2...1...0....1...2...3...4...5 Bittiii! Bitmiştir herhalde :D
ronaldo sattı
maç bitti :D
Ohhhhhhhhhhhhhhhh...Bitti..........
Yengeç Porti yengeç porti Ronaldon neredeeeeeeeeee :):):)
http://gummidadi.blog.is/users/b4/gummidadi/img/ronaldo-crying.jpg
Ray52Lewis
20-06-08, 00:40
Scolari kadar mal bir hoca hayatimda görmedim, aglamakli aglamakli kenarda oturdugu yetmiyormus gibi birde 2 gol gerideyken Nuno Gomes gibi forveti cikarip yerine Nani´yi kanat olarak aliyor, mac basindan beri tek forvetken SIFIR forvete dönüyor!!
2 gol geridesin be adam, seni bir de büyük hoca diye aniyoruz...
Sonra basladilar top sisirmeye dogal olarak, kime?
Postiga´ya...
Hakettiler bunlar elenmeyi, sonuna kadar hem de...
Aslan Suat
20-06-08, 00:40
Neden herkes Almanyayi istiyor ben anlamiyorum ya :)
Yenemeyiz biz bunlari.
iyi oldu, herkes gibi bende ronaldoyu sevmiyorum ve iyi oldu. Sonucta iki frikikden oyle basit goller yersen, bu sonuc cok normal. Umarim yakinda Almanya-Turkiye topigi acilir :)
Neden herkes Almanyayi istiyor ben anlamiyorum ya
Yenemeyiz biz bunlari.
yarın biz yenersek (bence yenemeyiz :(), almanları yeneriz... 100%...
Ray52Lewis
20-06-08, 00:44
Ek olarak Ricardo denen kaleci bozuntusunu degil kaleye, ülkeye koymamalari lazim bir daha...
Hadi 2.gol de defansin bariz hatasi, ancak 3.golü amatör kaleciler yemez...
Aslan Suat
20-06-08, 00:44
yarın biz yenersek (bence yenemeyiz :(), almanları yeneriz... 100%...
Bende Hirvatlari yeneriz, ama Almanlari yenemeyiz diyorum. Yalniz Hirvatlari kesin yenecegiz ya, Almanlarla oynanan mac öncesi fikrimi degistirebilirim :D pozitif enerji kardesim :) Herkes gececegiz diye düsünsün.
Neden herkes Almanyayi istiyor ben anlamiyorum ya
Yenemeyiz biz bunlari.
Olay Alman'lari istemek degil kendi adima konusayim tabii ki.
Olay Portekiz'den nefret etmek;
Serefsiz Real Madrid askini sey ettigim Cristiano Ronaldo'dan nefret etmek;
Aglak surat, kotu hoca Scolari'den nefret etmek;
Euro 2000'den beri tum Portekiz'den nefret etmek;
Portekiz'in iki kupada ust ustte ingiltere'yi elemesi sebebi ile nefret etmek;
Igrenc kaleci Ricardo'dan nefret etmek;
Yani duygusal biraz benim Almanya'yi tutmam :)
bu turnuvaya güzel bir almanya - türkiye yarı finali yakışır, duran toplardan basit goller yemezsek (ki aslında basit demek de çok mümkün değil, adamlar hem iyi duran top kullanıyor, hem de uzun) gayet çekişmeli bir maç olur.. ben eksiklerimizden dolayı hırvat maçından çok ümitli değilim ama geçersek alman maçında servet ve aurelio katkısı ile çok yüksek motivasyonla çıkarız maça..
Serefsiz Real Madrid askini sey ettigim Cristiano Ronaldo'dan nefret etmek
Bitti büyük aşk :)
Hakkaten Almanya'yı tutması herkesin Portekiz'in çirkef bi takım olmasındandır,yoksa Almanya'yı bende hiç istemiyordum rakip olarak.
Scolari'de maçtan önce son maçım olmayacak Portekiz'in başında diyodu kesin kazanıcaz edalarında.Kapak oldu bu da.
Zaten sevmezdim iyice nefret ettim Çelsi işi çıktığından beri,tam yakışıcak oraya...
bu turnuvaya güzel bir almanya - türkiye yarı finali yakışır
Evet yakisir :) Bayag bi ölü cıkar sanırım :)
ingilizlerin turnuvada olmaması sebebi ölü yok,kavga yok taraftar acısından cok sönük :D
bende almanlari desteklermiyorum ama portekizden nefret ettigim icin almanlari destekledim, yoksa bundan sonra anti-alman olurum herhalde :)
İyidir iyi. Maçtan önce neden Almanya'yı sevdiğimizi ve başarılı olmalarını istediğimizi yazmıştık. Kuyruk acısı ile maçın sonunu beklemediğimiz gibi Allah gönlümüze göre verdi :)
Hele bir çakalım şu Hırvatlar'a da sonra geliriz Almanya'ya :)
Gerçi öbür türlü daha önce yazdığım gibi revenge day olacaktı ama şimdi de en azından Almanya ya da bizden biri garanti finale çıkacak :) İnşallah biz oluruz ama önce yarın inşallah, Allah utandırmasın.
Yarın bizim gazeteler de yazsın 'sizin kadar sevindik' diye :)
alisamiyen
20-06-08, 21:13
Adamların sahada yere basışları bile ''Biz Alman Milli Takımıyız'' demeye yetiyor... Çaresiz bıraktılar Portekiz'i... Portekiz maçın bitmesini istedi resmen... Almanların kazanması gayet normal, anormal olan şey ise, bazı kesimlerce Portekiz'in favori gösterilmesi... Almanya şartlar gereği dönemin en büyük takımıyla dünyanın neresinde ne şartlar altında maç yaparsa yapsın rakibi kadar şansı vardır... Bu Portekiz gibi takımlar karşısında da ay da bile oynasa, 7 eksikle çıksa favori yine Almanyadır... Ortada bir tuhaflık varsa bana göre Portekiz'den 2 gol yemesi tuhaf...
Almanya üstüste en fazla 2 turnuvada final oynayamaz...3.ye izin vermez... 1954 Dünya Kupasında Grup maçında 8-3 yenildiği yüzyılın en iyi takımlarından birini, Macaristan'ı finalde 2-0 geriden gelerek Rahn'ın füzesiyle 3-2 mağlup edenler için bu olay o kadar da zor olmasa gerek...
Bu turnuvalar (Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonları) bana şunu öğretmiştir...
Hollanda ve İspanyanın çıkışına; Almanya ve İtalyanın inişli çıkışlı grafiğine aldanmayacaksın...
İtalya ve Almanya isterse seni futboldan soğutur, beyin felcine uğratır...Alacağını alır ve gider...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to