PDA

Tüm Versiyonu Göster : Türkiye-Almanya (Yarı Final)

tripotter
21-06-08, 01:31
Valla kimseye bırakmam bu topiği kusura bakmayın:)

Çakacaz Almanlara da...Başka yolu yok...

Bastır Türkiye....

Kim tutar seni..............

zidane38
21-06-08, 01:32
Golü erken yiyelim bu sefer mümkünse.

Bir de bu kadar geç kalmasın golümüz.

Sheva
21-06-08, 01:34
şerefsiz hakem ve uefa sağolsun takımda oyuncu kalmadı, yine yaparız ama yapacağımızı merak etmesinler..

sigara69
21-06-08, 01:35
şerefsiz hakem ve uefa sağolsun takımda oyuncu kalmadı, yine yaparız ama yapacağımızı merak etmesinler..

Serefsuz Uefa serefsiz

Ama bizde bu sans bu inanc bu takim olduktan sonra alayi gelsin ulan

Avrupanin alayi gelsin

Giga
21-06-08, 01:38
volkan, arda, tuncay,emre, tümer, güngör, aşık yok ama yürek var be...

Sheva
21-06-08, 01:38
rüştü

sabri gökhan topal balta

hamit aurelio emre u.boral

tuncay

semih

yan toplar diyorum, gerisi hiç önemli değil..

Sheva
21-06-08, 01:41
of tuncay bile yok, ulan şerefsiz italyan..

Ray52Lewis
21-06-08, 01:42
Bu ne hiz...:)

Ray52Lewis
21-06-08, 01:43
Birakin kadrolari, tadini cikartalim arkadaslar, kadrolari daha sonra düsünürüz...

zidane38
21-06-08, 01:43
Valla ya nasıl kadro kuruyon şimdi :)
Benim beynim durdu kim var kim yok bilmiyorum.

Hakan - İlhan oynar heralde.

osvaldo
21-06-08, 01:46
Maç hangi gün oynanacak?

Sheva
21-06-08, 01:48
ayhan'ı unutmuşum, şimdi içim rahat etti biraz :)

Saunders
21-06-08, 01:52
stopersiz kalmamız cok kotu...Buyuk ıhtımal topal gecıcektır stoper mevkııne ama ne kadar faydalı olur orası mechul...

Şansımıza sıçayım yahu...Tum stoperler kaput...

Giga
21-06-08, 01:55
çarşamba maç...

Bogazicili
21-06-08, 01:56
Bence Balta stoper oynasa daha iyi olur.

tyisik
21-06-08, 01:56
Rustu

Sabri Gokhan Hakan Ugur

Hamit Mehmet A. Mehmet T. Ayhan

Nihat Gokdeniz

Oynariz diyorum zaten geriye Tolga,Kazim ile Semih kaldi Semihi sonradan alsin 2. dakika alsada olur yoksa gol atmiyor

osmanhy
21-06-08, 01:57
Topal veya Balta stopere, Ugur sol bek ayhan sol acik, aurieloda tuncayin yerine:)

Sheva
21-06-08, 01:57
yahu servet'İn gideceği belliydi de emre güngör'e çok yazık oldu, çocuk tam ligdeki temposunu yakalamıştı çek maçında, derman olurdu bu defansa.. gökhan çok acaip ya, bjk'de bu kadar kötü olduğunu hiç farketmemiştim doğrusu..

Bogazicili
21-06-08, 02:06
BJK uzun süredir üst düzey maç oynamıyor ondan fark etmemişsindir :) Zaten ligin yarısında da sakattı :D

tripotter
21-06-08, 02:07
Yaa Emre-Gökhan ikilisi hayatımda gördüğüm en kötü ikiliydi...Stoperlerimiz içerisinde en az güven veren 2 adam sağlam diğerleri sakat...Şanssızlığın böylesi...neyseki şans faktörünü başka yollardan dengeliyoruz...

Şu koşullarda bence en ideal kadro şu olur;

Rüştü
Sabri-Gökhan-Hakan-Uğur
Hamit-Marco-Topal-Gökdeniz
Nihat-Semih

Yedekler:Tolga-Kazım-Ayhan-?-?

Onur1905
21-06-08, 02:23
Buraya kadar diyeceğeiz büyük ihtimalle.

zidane38
21-06-08, 02:25
Buraya kadar diyeceğeiz büyük ihtimalle.
Yav durun hele.
Maç biterken 1 dk kala gol yiyip maç dönebiliyor.
Şartlar çok uygun değil doğru ama herşey olur artık.

osmanhy
21-06-08, 02:29
bu inanc ve yurekle ve hirsla hersey olur..tamam belki favori degiliz ama sansimiz en az yuzde 30. Bu macta belki bir ayhan ve gokdeniz, bir arda ve tuncaydan da verimli olabilir...hic belli olmaz.

M.Yasin Cakmak
21-06-08, 02:52
Cok eksigiz cok...birini cagirabiliyor muyuz? Stoper cagiralim bare...

Nihat'in durumu ne?

sigara69
21-06-08, 02:54
Cok eksigiz cok...birini cagirabiliyor muyuz? Stoper cagiralim bare...

Nihat'in durumu ne

Yok cagiramiyoruz ne yazik ki :(

Nihat'in durumunu bende merak ediyorum

Demin Sansal Bahri'yi yolladi haber al diye :)

Kayboldu herif heralde ses seda yok

Maynard
21-06-08, 02:54
Çağırabiliyoruz galiba ama pek sanmam çağırıcağını Terim'in.

Bu takıma güveniyorum mesajı verir hemde yaklaşık 1.5 aydır antrenmansız herkes çağırsa da oynucak durumda olmaz kimse...

Edit:Cigara çağıramıyoruz demiş bilir o böyle şeyleri doğdudur o zaman.Bilic geçersek bi adam çağırmayı düşünüyoruz falan diyodu bizim maçtan önce onun kurbanı olduk :)

sigara69
21-06-08, 02:55
Çağırabiliyoruz galiba ama pek sanmam çağırıcağını Terim'in.

Terim Turkiye'ye gelsin;

Gitcem havaalaninda karsilicam Denizli'ye yollicam Horoz ezemeye :)

Sheva
21-06-08, 02:58
rüştü

sabri gökhan topal balta

hamit aurelio ayhan u. boral

semih nihat

hala oynarız valla, hiç acımayız (yalnız şuradan bir kişi daha eksik demeyin de :)).. aslında bugün nihat yine içime sinmedi, gökdeniz'i oynatıp, semih tek forvet, 4-5-1 de oynayabiliriz.. sırf şu emre güngör olsaydı çok farkedecekti ama olsun böyle de başabaş oynarız..

osmanhy
21-06-08, 03:12
kim bilir da carsambaya 5 gun var...belkide bir servet mucizesi olur :)

sigara69
21-06-08, 04:11
http://img46.imageshack.us/img46/1646/germanyol5.jpg

Hirvat maci oncesi Koln'den bir fotograf :)

Marikinas2
21-06-08, 12:09
----------------------Rüştü------------------
Sabri-------Gökhan-------HakanBalta-----UgurBoral
Hamit-----Aurelio-----M. Topal--------Ayhan
------------------Gökdeniz---------------------
-------------------Semih--------------------

Yedekler: Tolga, Mevlüt, Kazım

Sakatların yerine adam çağırma konusunda;
http://www.uefa.com/newsfiles/19079.pdf kurallarda öyle birşey yazmıyor ama ESPN' de Hırvat maçı öncesi 'Terim declined to call up replacements' diye birşey söylediler tam anlamadım..

GSoldier1905
21-06-08, 13:15
Rüştü
Sabri-Servet(Topal)-G.Zan-H.Balta
Hamit-Ayhan-Aurelio-Uğur Boral
Nihat Semih

Bu Sabri'nin performansı beni oldukça düşündürüyor.Rezalet oynadı Hırvatistan maçında.

luteum
21-06-08, 13:25
Arkadaslar,

4lu defansin ortasi Emre Asik ve Gokhan Zan, sagbekte Sabri ile yari finale cikmis takimiz.

Her sey olur :)

Aslan Suat
21-06-08, 13:29
Gökhan Zan demeyin abi bana demeyin, adam 10 saniye geriden takip ediyor maci. Neyse onada helal olsun.

kara01
21-06-08, 16:52
Gökhan Zan demeyin abi bana demeyin, adam 10 saniye geriden takip ediyor maci. Neyse onada helal olsun.
aynen spiker de dun her mac en az 1 tane buyuk hata yapar diye der demez kafayla rustuye geri pasi vermisti

kara01
21-06-08, 16:53
nihati da kadrodan cikarin sakatlanmis

Nihat Kahveci turnuvayı kapattı. Milli futbolcunun adalesinde yırtık tespit edildi.

Yıldız oyuncunun bir ay oynamayacağı açıklandı. Kesin sonuç MR çekildikten sonra belli olacak.

seyko
21-06-08, 17:03
git çağır şu ümit karanı... allah aşkına ya...

Ray52Lewis
21-06-08, 17:11
Yıldız oyuncunun bir ay oynamayacağı açıklandı. Kesin sonuç MR çekildikten sonra belli olacak.

Bu nasil bir aciklama yahu, aciklanmis ama sonra belli olacakmis...

osmanhy
21-06-08, 17:20
sadece nihatda yoksa ciddi ciddi 11 oyuncu+3 yedegi zor bulacaz...
Rustu
Sabri-Gokhan-x-Hakan
Hamit-Aurielo-Topal-Ayhan
Semih-x
Yedekler: Ugur, Kazim, Gokdeniz, Tolga, belki Tumer, Mevlut?
Gerci ben Semihle maca baslamak istemezdim cunku sonradan girince cok da verimli oluyor ama ne yapalim. Ayrica oyle fazla yaratici/heyecan veren oyuncumuz yok. Defansin gobegi cok buyuk bir sikinti. Insallah Servet inanilmazi basarip ve hazir olur. Cok zor, biliyorum, ama ciddiden inaniyorum buna. Ayrica insallah Nihatin MRinda onemli birsey cikmaz yoksa o buyuk almanlarin arasindan zor adam kaciririz. Iki oyuncuda yoksa bence Topal stopere ve Gokdeniz veya Kazim Semihin yanina...o zaman yedegimiz Ugur Boral olur :)

Sheva
21-06-08, 20:32
şuraya bak, forvette oyuncu kalmadı ama kimsenin aklına mevlut gelmiyor, terim'in de çok geldiğini sanmıyorum, dolayısıyla birkez daha tebrik ediyorum kendisini bu tercihinden dolayı..

öte yandan aslında bir de emre belözoğlu var ama paşa bey 90 dk. oynayıp 3.5 milyon euro'yu indirdiği için kendisini fazla sıkacağını sanmıyorum..

Giga
21-06-08, 21:15
Volkan,Arda,Tuncay,Emre Aşık cezalı...
Servet,Nihat,Emre Güngör,Tümer,Emre B. sakat...

Rüştü
Sabri Zan Hakan Borai
Hamit Aurelio Topal Ayhan
Gökdeniz
Semih

Tolga, Mevlüt, Kazım da yedek...
Ah be diyorum başka birşey demiyorum...

Lioney
21-06-08, 21:20
Bir tek sağlam stoperimiz daha olsaydı, bir tek daha yeterdi be... Bir Gökhan var şimdi. Yanı ne olur bilmiyorum. Herhalde Topal olacak. Oysa bir stoperimiz daha olsaydı, orta sahada Topal ile Almanlar'ın taş gibi orta sahasına kafa kafaya çıkacaktık.

Daha var maça, bol bol konuşuruz lakin ilk aklıma gelen forvette Mevlüt veya Kazım ile başlaması iyi olur. Semih yedek olsun yine. Kazım kesin oynayacaksa ne olur forvet başlasın diyeyim hatta. Zira kanatta hiç savunma yapmıyor, orada Lahm ve Podolski olacak. Aman diyeyim hocam.

Zaten Alman tandemi topla oyuna giren oyunculardan kurulu değil. Kazım ilerde basmasa bile çok problem olmaz. Ayrıca fiziği ile daha bile yararlı olur. İlla ki oynayacaksa diyorum tabii. Yoksa ben yedek başlatır duruma göre alırım ama kesin oynatacak Terim diye düşünüyorum. O yüzden forvet başlasın ne olur.

SuperMario
21-06-08, 21:25
Servet'in durumunu net bileniniz var mi? mesala Emre Gungor bir kac ay yok onu biliyoruz ama Servet oynayacak insallah gibi geliyor bana. Tabi hic bir dayanagim olmadan icimden geleni yaziyorum

frodo555
21-06-08, 21:45
Servetin oynaması işi mucizeye kaldı diyolar-ki bir noktada sokarım yarı finaline- oynar da daha kötü olursa biz CL elemesini stopersiz mi oynayacaz?

Bu durumda yoktan stoper varetmek (hamit / balta gibi) veya 3-1-4-1 gibi bir taktikle oynamamız gerekecek alaman maçını...

Herkes buraya kadar gelmemizin bile mucize olduğunda hemfikir madem bu durumda gelin şunu 3-5-2 yapalım; denize atalım, balık bilmezse Halik bilir o hesap.. Bakarsın tutar, nasıl olsa kadrodaki her Türk/Alman kökenli oyuncumuz hayatının bir sezonunu bu dizilişile geçirmiştir yabancı değiller yani olaya...

zidane38
21-06-08, 22:01
Ben de Hakan Balta'nın stoper oynamasını düşünenlerdenim.
Mehmet Topal orta alandaki yerinden ayrılmamalı.
Defansın önünü de Hamit-Topal-Aurelio-Ayhan ile dolduralım.
En azından orta alanda sağlam basarız.
Forvetde de Semih sonradan girsin mümkünse :)
Gökdeniz-Mevlüt oynar forvette.

RÜştü

Sabri Zan Hakan Balta U.Boral

Hamit Aurelio Topal Ayhan

Gökdeniz Mevlüt.

Lioney
21-06-08, 22:06
Uğur'u sol bek olarak hiç izlediniz mi diye bir soru sorasım geliyor o vakit :)

Ben çok tırsıyorum valla. Defansif açıdan çok kötü. Bastian'a karşı tersi bırakın düz kademeyi bile yapamaz gibi geliyor bana. İlla oynarsa önde oynasın ama geçen maç gibi değil. Bildiğimiz iyi hali ile. Şöyle bindirmeler yapan, hücumu forse eden hali ile. Gerçi ilk maç heyecanı da olabilir zaten Hırvat maçı. Fazla da yüklenmemek lazım o yüzden.

Ama sol bek... Benim hiç mi hiç aklıma yatmıyor. Bastian karşısında Hakan'ın bile işi zor iken bir de Uğur?

zidane38
21-06-08, 22:09
Abi zaten ya sol beki risk edecez ya da stoperi.
Ben stoperde Hakan Balta'nın Topal'dan daha iyi oynayabileceğini düşünüyorum.
(bir de Mehmet Topal kendi yerinde çok iyi iş yapıyor, sanki Hakan yapmıyor :) - kendi kendimi çürüttüm)
Ama dediğin konuda da haklısın. Uğur sol bekde çok parlak değil.

M.Yasin Cakmak
21-06-08, 22:17
Rustu

Sabri Topal(Servet) Zan Balta

Hamit Aurelio Ayhan Boral

Gokdeniz

Semih

Lioney
21-06-08, 22:19
Ah ah bir tane stoperimiz olsa çok iyi olacaktı Ali.
Yine de çocuklara hepimizin güveni tam tabii.

Sheva
21-06-08, 22:28
Rustu

Sabri Topal(Servet) Zan Balta

Hamit Aurelio Ayhan Boral

Gokdeniz

Semih

ben de bu 11'e katılıyorum, çok derli toplu bir 4'lü orta saha oluyor, herkesin yeri ve yapacağı iş belli.. semih kesin oynamalı en önde, gökdeniz'le ilgili fazla bir alternatif yok sanırım, ben ilk 11 olarak mevlüt'ün yerine tercih ederim.. emre'nin iyileşme durumu olursa 4-5-1 yapar mıyız bilmiyorum, aslında fena olmayabilir..

M.Yasin Cakmak
21-06-08, 22:32
Yalniz onca orta sahamiz sakat vs. ama beni en cok oynayacak olan "Saglam" stoperimiz Gokhan Zan korkutuyor.

Su adami milli takimda oynatiyoruz ya aklim hayalim almiyor.

Aslan Suat
21-06-08, 22:44
Yalniz onca orta sahamiz sakat vs. ama beni en cok oynayacak olan "Saglam" stoperimiz Gokhan Zan korkutuyor.

Su adami milli takimda oynatiyoruz ya aklim hayalim almiyor.

Zaten Terimi tek elestirdigim konu bu Zan konusu, hani Mevlütü bilmiyoruz neyse, keza Kazimida tam bilmiyoruz, ama bu Zani biliyoruz. Adam maci 10 saniye geriden takip ediyor.
Yedigimiz goldede Allahtan öyle, yoksa el yapip penalti kirmizi kart falan filan derken mac penaltidan sonra biterdi. Bu arada Hirvatlarin penaltilari atamamasi tamamen macin 1:1 olmasindan. 0:0 bitse mac, penaltilarda yenilirdik, o son saniye golü Hirvatlarda "bu Türkler yenilmez" düsüncesi yaratti.
Darisi bu maca. Alman futbolcularin röpartajlarini izlerken ses tonlarinin titrek oldugun farkina vardim, korkuyorlar, bence bizim avantajimiza olabilecek durum.

seyko
21-06-08, 22:47
beyle size birşey anlatayım...

alman basını tamamen bizi kek olarak görüyor, yok bizi rahat eliyeceklermişte bilmemne... bugün içinde inşallah hollanda çok yorulup yenerde finale biz daha dinç çıkarız diye şeyler söylediler ZDF'de maçtan önce... halk'taki tutumda aynen öyle... neredeyse tüm arkadaşlarım sizi dağıtacaz, zaten finaldeyiz gibi laflar ediyorlar... msn'dede adamların nickleri hepsi DEUTSCHLAND İST İM FİNALE blabla... inşallah bu havayı lehimize çevirebiliriz...

Aslan Suat
21-06-08, 22:52
futbolcularida öyle konustu, Klose örnegin ama ses tonlari titriyordu resmen, korkuyorlar. Allah Yardimcimiz olsun.

tripotter
21-06-08, 23:57
Valla çekirgenin kaç defa zıplayabileceğini artık hesap edemez olduk ama lütfen bir defa daha zıplasın...Lütfen herşeye rağmen bir defa daha kazanalım...Şu aslanlar en azından bir final oynamayı fazlasıyla hak ettiler...

Ancak kadronun yarısı oynuyor yarısı oynayamıyor...Aksi gibi oynayamayan kısımdaki futbolcularımız nispeten daha nitelikli oyuncular...

Bu Hırvatlar Almanyayı bir şekilde rahatça geçtiler...Biz de onları geçtik...Lütfen şu Aristo mantığı bir defa daha işlesin...

Kapakların kralını Almanlara takalım...

osmanhy
22-06-08, 04:09
Servet bu maca yetisir, buna yurekten inaniyorum
Rustu
Sabri-Gokhan-Servet-Hakan
Hamit-Aurielo-Topal-Ayhan
Gokdeniz-Semih

Al sana tas gibi, savasan bir takim...en kritik isim gokdeniz cunku yaraticigli ortaya cikarsa, almanlari maf eder

GSoldier1905
22-06-08, 15:22
Kaleci Tolga'nın stopere geçme ihtimalinden söz ediyorlar.Anlaşılan işimiz önceki maçlarda olduğu gibi yine Allah'a kalmış.

MarMara
22-06-08, 17:15
rüyadan uyanıp maça bakmak lazım...

çok dertliyiz ama o görmediğim yüzümü kapattığım 120. dk daki gol geldikten sonra belli ki biz bu kupayı alıcaz diyorum. onca eksiğe rağmen başaracağız buna inancım sonsuz.

kadroları beğendim ben de bi tane yapiyim canım çekti...

derim ki kalede rüştüyle başlayalım.

geri dörtlü sabri-zan-balta-boral

orta dörtlü hamit-mehmet-aurelio-ayhan

ileri gökdeniz-semih

girecek adamlar da zaten belli. gökdeniz yerine kazım semih yerine mevlüt. 4-5-1 ama
hücumda 2-4-4 , kapanırken 4-2-2-1-1 gibi bir taktik. varyasyonlar mümkün. ancak topal da oynar stoper ama hakanın en azından topaldan daha çok oynamışlığı var orda.

uğur tam bir muamma ama bastian karşısında onun hücumundan ve hızından yararlanabiliriz.

bu maçta da hiç oynamayan ayhan hamit ve gökdenizin performaslarına göre şekil alır kişisel hatalardan dersimizi almışsak yener geçeriz diyorum.

içimden çok iddaalı konuşmak geliyor.... nedeni bilinmez bir güven duyuyorum gereğinden fazla... HAYDİ TÜRKİYE TOYDİ TÜRKİYE diyorum.

osmanhy
22-06-08, 17:55
Baltanin gorvei gene bu macta zor cunku karsisinda cok formda olan bir bastian var. Orda ugurla baslamak buyuk bir hatta olur bence. O yuzden bence Servet yoksa, Topal kesin stoper oynar. Ciddiden cok ilginc bir mac bizi bekliyor, nerdeyse Turkiyenin C takimi almanlarin A takimina karsi cikacak, ve buna ragmen cok umutluyum :)

scapula
22-06-08, 18:14
nihat tuncay
arda emre aurelio hamit
hakan servet emre gökhan
volkan

Bu en iyi 11'imizdir herhalde. Buradan 3 adam var sadece... Servet'le Emre düzelse bari...

Bir de kadroda 10 kişi de kalsa, Semih ilk 11'de başlamasın. Aynı şekilde yedekte Messi de otursa, 60. dakikada o değil, Semih girsin. :)

osmanhy
22-06-08, 18:37
Atanin 11ini gorunce insan hem sasiriyor, hemde uzuluyor cunku gercekten bu kadar sakat ve cezali futbolcula iyi dayandik ama ASlar olsaydi ne kadar rahat olacaktik simdi. Ama belkide bu isimlerle elenirdik :)
Simdide aklima ASYdeki fener maci geldi. Herkes lincolnun oynamasini istiyordu. Oynamayacagini duydugumuzda yikilmistik. Ona ragmen 11 oyuncumuz cikip feneri surklase etti. Hepsi deli gibi kostu ve cok istekli oynadi. Sampiyonlar liginde ceyrek final oynayan rakipimizi maf ettik, ki hic bir yorumcu boyle bir ustunluge ihtimal bile vermiyordu. Lincoln gibi 10 numarimizi hic aratmadik, hatta onsuz daha iyi oynadik. Turk Aslanlarimiz, panzerler karsisinda bunu tekrar basarir. Almanlar favorimi? Kesin, ama son uc macta favori olan takimlari yendik. Belki cok daha fazla eksigimiz ama sonucta bu takimda bulunan herkes milli takimin oyuncusudur ve hepsinde bu potansiyal ve yurek var, yeter ki onlar buna inansin...tipki son 3 macimiz gibi. HADI TURKIYEM!!!!!!!!

seyko
22-06-08, 19:11
podolski farz edelim yine sol kanat oynarsa, sağ kanattan hep akmamız gerek... ozaman bunları dağıtırız...

Lioney
22-06-08, 20:15
---------RÜştü
Sabri-Gökhan-Topal-Balta
---------Marco
------Hamit-Ayhan
Gökdeniz-----------Uğur
---------Kazım

Biraz herkesten farklı bir kadrom var görüldüğü gibi :) Burada Emre iti oynacak durumda ise(sadece sakatlığını demiyorum, adam gibi iyi oynamaktan bahsediyorum) Hamit veya Ayhan'dan biri kanada alınıp, Uğur veya Gökdeniz'den biri kulübeye alınabilir. Emre iti yoksa göbekteki üçgenin kesinlikle bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. Muhakkak yerden oynamamız gerektiğini düşnüyorum zira. Ortada top yapacak adamlarda bunlar elimizde olan. Yoksa elbette Balta önü Ayhan veya Sabri önü Hamit ile en azından defansif açıdan çok sağlam kanatlar yapabiliriz ama dediğim gibi ortada oyunu yönlendirecek en az iki sağlam adam şart kafamda.

Forvet mevzuu ise derin biraz :) Ben de Kazım'ı yazarken ellerim titriyor ama maalesef şu an kadroda 3 isim var bu sistem ile oynarsak; Kazım, Semih ve Mevlüt. Normalde Mehmet Yıldız en yakın ihtimal gibi duruyordu :)

Mevlüt hakkında çok bir fikrim olmadığı için burda top, O'nu izlemiş olan hocalarında. Şayet ilerde tek olarak oynayabilecek özelliklere sahip ise, ilk tercih olur. Semih ise hiçbir şartta tek forvet olmaz benim kafamda (Bülent ile burada ayrılıyoruz zaten). Semih ceza sahası içi golcüsüdür benim düşünceme göre.

İleri uçta ne aradığımı açıklamak isterim biraz. Bence ilk şart hava hakimiyeti değildir böyle bir oyunda aranan forvette. Misal olarak Eto'nun hava hakimiyeti yoktur, aynı şekilde diğer tek forvetle oynayan Man. United'te de hava hakimiyeti olmayan Rooney oynuyor. Tabii ki hava hakimiyeti olsa harika olur ama ilk şart kesinlikle bu değildir. İlk şart top saklama becerisidir. Ortadan ona gelen paslarda muhakkak topun kontrolünü sağlamalı, arkadaşları hareketleninceye kadar topu saklayabilmelidir. İkinci önemli özelliği ise muhakkak topla bereber oyanayabilme becerisidir. Yani dripling yapabilmeli, kanatlara deplase olabilmeli, kanatlardan aldığı toplar ile içeri katlar yapabilmelidir. Bu iki özelliği ile beraber otomatikman üçüncü önemli özellik kendiliğinden ortaya çıkar ki, ikili oyun oynayabilmektir bu da. Yani duvar pasları ile 1-2 yapabilmek, duvar olmak dediğimiz özellik ile arkadaşlarını kaçırabilmektir. Bundan sonra gelen şey ise şut çıkarabilme yetisidir. Ha bunların yanında pres de yapabiliyorsa, hava hakimiyeti de varsa çok güzel olur ama esas şart kesinlikle değildir. Zira böyle bir sistemde esas olan zaten yerden oynamak, bol pas yapmak ve oyunun kontrollünü elde tutmaktır. Bu tip forvetlerin en uç örneği Drogba mesela, ama O'nu Fener maçlarından sonra sevmiyoruz artık :) O hava hakimiyeti ve preste dahil tüm özellikleri barındırıyor üstünde. Daha zayıf örneği dün izlediğimiz Pavlyuchenko. O'nun da hava hakimiyeti var. Biz de ise maalesef tüm bu özelliklere sahip bir forvet yok ve size komik gelse de buna en yakın adamımız Duble Kazım :) Ümit Milli takımda da tek forvet oynadığı maçlar var zaten. Nispeten hava hakimiyeti de en iyi olan o sanırım Mevlüt ve Semih'in yanında üstelik. Dediğim gibi aslında Mevlüt hakkında çok fikrim olmadığı için O'nun hakkında kesin bir yargım yok. Belki en iyi aday O'dur ama bunu biz bilemeyiz. Öte yandan Semih ise, top saklamayı pek beceremeyen, driplingi olmayan, kanatlara deplase olamayacak bir adam. Ama çok iyi bir ceza sahası içi golcüsü. Ben Semih'i ancak 2 forvetle oynanacak 4-4-2 versiyonlarında kullanırım.

Bu arada Terim'in teknik açıdan yaptığı en doğru şey bu yerden oynama isteği ve beklentisi. Zira biz yeni bir Hakan Şükür çıkaramadık. Dolayısı ile Milli Takımımızın muhakkak bu değişimi gerçekleştirmesi gerekiyordu. Tam olarak elbet yapamıyoruz ve öyle kolay birşey de değil, yılların alışkanlıklarını değiştirmek. Lakin yine de buna uğraştığı için teşekkür ederim kendi adıma. Yerine gelen hoca da bu konuda hassas davranır umarım.

Dediğim gibi muhakkak ama muhakkak yerden oynamalıyız. Almanların son maçtaki gibi oynayacağını düşündüğüm için bizim de maça 5 orta saha ile çıkmamız gerktiğini düşünüyorum. Ha, ne zaman risk lazım, o zaman 4-4-2'ye ve Semih'e başvururuz. Semih normal şartlarda Alman tandeminde kafa toplarını alamaz ama(geriden doldurulan topları, uzun oynadığımız topları kastediyorum) ama o tandemin içinde kafa ile gol şansı bulabilir, yer paylaşımında sorun yaşadıklarından. Zaten Postiga'da böyle bir gol attı son maç.

Birde tabii neden Kazım sorusunun diğer yönü var :) Terim kesin oynatacak diye düşünüyorum. O yüzden daha önce de yazdığım gibi kanat yerine forvet oynasın bari :)

Şu sakatlıklar ve cezalar olmasa idi, yukarıda Emre Güngör, Servet, Arda, Tuncay ve Nihat olacaktı ki tadından yenmeyecekti. Olsun...

Haydi Türkiyem...

osmanhy
23-06-08, 18:15
Sakat ve cezalılar yüzünden Almanya maçında kadro kuramayan A Milli Takım'da Emre Belözoğlu ve Servet'in oynama ihtimali belirdi. Doktorların yoğun çaba sarf ettiği iki oyuncu, "Oynamak istiyoruz. Doktorlar 'bir sakınca yok' derse biz de faydalı olacağımıza inanırsak sahaya çıkarız" diye konuştular.

---------

birazda sansimiz olsun ya...eger dogrusa cok guzel bir gelismedir cunku azda olsa, bir kac mevkide alternatif oyuncu tercihlerimiz olabilir. Servet hazirsa yuzde yuz oynar zaten. Insallah haber dogrudur.

scapula
23-06-08, 19:00
birazda sansimiz olsun ya...

Osman Hocam, allah çarpar adamı.. :)

osmanhy
23-06-08, 19:05
Osman Hocam, allah çarpar adamı.. :)

Haklisin :) aptalca bir post oldu :)

Marikinas2
24-06-08, 10:43
Futbol 22 kişinin oynadığı ve hep Almanların kazandığı bir oyun değil artık.

Futbol rakiplerin öne geçtiği ama sonunda Türklerin kazandığı bir oyun..

Haydi Türkiyem..

ÖNDER RB
24-06-08, 10:51
ayhanı oynatmayıp beni yine fıtık edecek.

o röportajından sonra ayhanı kadroya almasına çok şaşırmıştım, acısını böyle çıkartacakmış demek ki

benim 11 im

rüştü
sabri-zan-topal-balta
gökdeniz-hamit-marco-ayhan
kazım-mevlüt

olurdu herhalde. 2. yarıya da semihle başlardım kesin.

scapula
24-06-08, 11:02
Önder Abi'nin kadrosuna aynen katılıyorum.

Uğur Boral, Semih girdikten sonra girmeli. Yoksa Metzelder'e, Mertesacker'e yapar ortaları...

Bogazicili
24-06-08, 12:08
Şahsen ben stoperde Hakan Balta'yı tercih ederim Alman'ların sağ kanadı zaten çok etkili değil Uğur Boral'ın zaafiyeti fazla yansımaz o durumda.

osvaldo
24-06-08, 12:22
Lioney'in kadrosuna aynen katılıyorum. Benim kafamda da tıpatıp böyle bir kadro vardı. Kazım oynayacak ise forvette oynamalı. en azından top tutabilecek tek forvetimsi adama o. Kanatta da bir bok yaptığı yok. Forvette daha faydalı olabilir.

Ha şunu da söyleyeyim tam kadro çıksak bile Almanya bizi hacamat edebilecek bir oyun yapısına ve fizik gücüne sahip. Özellikle Ballack ve Lahm'a dikkat etmek gerek. Almanya karşısında şansımızdan başka güvendiğim birşeyimiz yok. Turu geçme ihtimalimiz %10 bile değil bence.

Bogazicili
24-06-08, 14:49
Lahm cezalı Özgür ;)

osvaldo
24-06-08, 14:57
İyi olmuş o zaman... Alman takımında en beğendiğim adamdır kendisi. Ballack'tan falan daha çok beğenirim topçuluğunu.

Lioney
24-06-08, 15:05
Cezalı değil Lahm, ama sakatlığı var deniliyordu.

Dün Almanlar'ın basın toplantısını izledim, oynayabilecek durumda olduğundan bahsettiler. Lahm'da vardır basın toplantısında zaten.

''Kız arkadaşlarımızın kampta olması çok iyi oldu, böylece daha erken yatağa gidiyoruz'' mealinde bir cümle kurarak beni yerlere de yatardı kendisi :)

Saunders
24-06-08, 15:13
Bu lahm 1.50 gibi falan duruyo sahada ama meğersem 1.70 boy varmıs adamda...

seyko
24-06-08, 15:20
lahm oynuyor

Lioney
24-06-08, 15:23
Tümer oynayacak duruma gelmiş :) Bizim Ayhan'a kulübe yolu gözükür diyorum :)

Fatih Hoca ve Tümer diyorum :) ah ah diyorum....

seyko
24-06-08, 15:32
aman ya ne tümeri allah aşkına :(

cozker
24-06-08, 16:20
Tümer'in iyileşmemesi daha iyi olurdu kanımca.. Almanlara karşı direnebilmemiz için fizik gücü olarakta onlara az buçuk karşı koyabilmemiz gerekiyor.. Tümer gibi oyuncular yerine Ayhan'ı tercih ederim.. Gerçi Ayhan'la Terim arasındaki kişisel problemlerden ötürü adam kalmasa bile F.Terim oyuna Tolga'yla başlar, Ayhan'ı yine yedek bırakır muhtemelen..

GSoldier1905
24-06-08, 17:08
Türk milli takımı T.D'ünün Ayhan'ı oynatmamak için vatan haini olması gerekir.

Lioney
24-06-08, 19:24
Türk milli takımı T.D'ünün Ayhan'ı oynatmamak için vatan haini olması gerekir.
Hehe :) daha sakin, daha sakin :)

Lioney
24-06-08, 21:51
Tümer en fazla yarım saat oynar, dedi Terim :)

Emre iti kesin yokmuş.

Lioney
24-06-08, 21:53
Bu arada basın toplasntısında kan çıkar mı diye heyecan ile bekliyoruz :)

Tansiyon zaman zaman yükseliyor.

zidane38
24-06-08, 21:55
Tümer en fazla yarım saat oynar, dedi Terim
Eee iyi işte, maç kötüye giderse son yarım saat alsın.
Frikik atsın, korner kullansın,olursa uzaktan denk geldiğinde vurur filan.
Ama ilk 11 başlamamalı asla.

Ayhan'ı çok mu abartıyoruz diye düşünüyorum ama değil.
Şu sezonu tamamladığı formuyla bir şekilde şans bulmalıydı bu takımda.
En azından sonradan oyuna girerek. Kazım'ın bu kadar dakika şans aldığı bir takımda Ayhan çok daha fazlasını hak ediyor.

M.Yasin Cakmak
24-06-08, 21:56
Benim anladigim gene kazim ile baslayacak. Herkesin dedigi gibi bare forvete ya da forvet arkasina falan atsa, orta sahayi bozmasa.

osmanhy
24-06-08, 22:02
servet herhalde kesin yok, yoksa Terim aciklardi galiba...bu arada

Maynard
24-06-08, 22:05
Emre kesin yok dedi,Servet'e de kesin yok derdi heralde.

Bende oynayabilir şüphesi yarattı...

osmanhy
24-06-08, 22:07
kazim gene 45 dakika oynar, Terim memnun kalmaz ve yerine baskasi girer...Allah sabir versin

GSoldier1905
25-06-08, 00:09
Şu Ka-Kazım denen adamın,Türkiye'ye geldiğinden beri nasıl bir topçu olduğuna anlam veremedim.
Turnuvanın başından beri, hücuma çıktığımız yerde yaptığı faul sayısı 61515'dir herhalde.

Ibrahim
25-06-08, 01:58
45 numara giyen bi öküz bu kazım ...

ayağının kemiğini senin ben......futbolcu diye oynatanı para vereni...

Thor
25-06-08, 11:41
Brothers, no need to tell you that me, my family and all my italian friends are with Turkiye.
No need to say that Turkiye has nothing to lose, Germany has everything to lose (included its image of strong team that for me is always overestimated).
Turkiye is already in the history of football for these Euro 2008 and now final is so close. Even without injured players, we will fight for reaching this dream. But I think that all Avrupa now knows turk attitude and turk pride :-)
Forza TURKIYEEEEEEEEEEEEEE :-)

ardaisfuture
25-06-08, 12:51
Turnuva başından beri oynamayan Ayhan ın ilk 11 çıkması "bence" saçma olur.

Rüştü
Sabri-Topal-Gokhan-Balta
Gökdeniz-Hamit-Aurelio-Boral
Kazım-Semih

ilk onbiri benim tercihim olur.

Bu turnuva bu akşam bitmez ben o kadar söyliyim. Haydi aslanlar! çakın bi daha!

Sheva
25-06-08, 13:23
Terim tolga'yi orta saha oynatabilir miyim diye bosa sormamis, tolga'yi oynatir ayhan'I oynatmaz..

frodo555
25-06-08, 13:29
Yürü be Franco... ! :D
I wish we would be hopefull as you're.!

seyko
25-06-08, 14:24
Allahım Ya Az Kaldı... Nolur...

Ray52Lewis
25-06-08, 14:46
Ben maca bakmiyacagim herhalde, Hirvatistan sonrasi bu maca kalbim dayanmaz gibi...

Son GS-FB macinda oldugu gibi söyle alakasiz yerlerde dolasiyim, zamani gecistireyim diyorum ya bakalim, sonra zaten sokaklarda belli olur kimin maci kazandigi...

seyko
25-06-08, 14:51
ben birazdan içmeye başlıyacam, yoksa ölürüm stresten...

Ray52Lewis
25-06-08, 16:17
Fena bir fikir degil, ben de mi öyle yapsam...:)

osmanhy
25-06-08, 16:18
11 belli oldu:
Rustu
Sabri-Gokhan-Topal-Hakan
Kazim-Hamit-Aurielo-Ugur
Gokdeniz-Semih
Yedeklerimiz: Ayhan, Mevlut, Tolga

Ben olsaydim Kazim veya Ugurun yerine Ayhanla baslardim ama artik Terim fazla biktirdi ve daha fazla elestirmek istemiyorum.

osmanhy
25-06-08, 16:34
EURO 2008 yarı finalinde Almanya ile oynayacağımız maç öncesinde teknik direktörümüz Fatih Terim sahaya çıkacak 11'de değişiklikler yapmayı düşünüyor.

Şu sıralarda futbolcular ile beraber yemekte olan Terim'in, Mehmet Topal’ı stoper’e çekip Hakan Balta'yı yine defansın solunda oynatacağı orta saha da ise Ayhan Akman'a görev vermeyi düşündüğü öğrenildi.

Tecrübeli hocanın, Colin Kazım ile Mevlüt arasında da tercih yapmakta zorlandığı, Uğur Boral'ın ise ilk 11'de oynamasının zor olduğu haberleri gelirken Terim'in maça çıkacak ilk 11 ile ilgili son kararını yemekten sonra vereceği tahmin ediliyor.

A Milli Takım'ın muhtemel 11'i şöyle:

Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Gökdeniz, Aurelio, Hamit, Ayhan, Kazım, Semih (Mevlüt)

Almanya ile yapacağımız maç öncesinde kadro ile ilgili sıcak gelişmeleri MARATON.COM.TR'den takip edebilirsiniz.

MARATON.COM.TR ÖZEL

Demek ki Terim postumu okuyuk fikrini degistirmis :)

seyko
25-06-08, 17:33
Fena bir fikir degil, ben de mi öyle yapsam...

ben ilk biramı açtım :D

frodo555
25-06-08, 17:37
ben birazdan içmeye başlıyacam, yoksa ölürüm stresten...

İki paket 6'lı Gusta aldım öğle yemeğinden dönerken koydum ofisteki dolaba; buzz gibi olmuşlar 20 dk. önce başladım bi gazla ilk 2'yi devirdim 3'ü henüz açtım..

Tam içelim güzelleşelim gibisinden bi topic açayım diye girdim ki millet benden evvel başlamış. :D

Saat 7 gibi eve giderim, orada da şampiyona ruhuna uygun bardak hediyeli 5li carlsberg paketi var dolapta, akşam yemeğinden sonra hızım kesilir maçı onlarla çıkartırım; yetmezse bir iki single şişe de olacaktı..
Üç birayı içtik, artık önümüzdeki biralara bakıyoruz :):):)

seyko
25-06-08, 17:39
helal :D dikkat et güneşte çarpmasın ;)

Ray52Lewis
25-06-08, 17:49
Oh oh yarasin...:D

Evde birkac Salitos Ice vardi, ben de ilk siseye daldim...:D

http://www.brigl-bergmeister.com/service/veranstaltungen/golden-label/entries-wine/img/salitos-ice.jpg

Lioney
25-06-08, 17:53
Görüldüğü gibi hiç uğramıyorum bu bölüme. Böyle bir maç yok, böyle bir turnuva yok :)

Haliyle olmayan turnuvanın düşüncesi yok, olmayan turnuvanın heycanı yok :)

4 saat hiçbir şey yok. Başka muhabbetler var faklı sayfalarda eheueu :)

sigara69
25-06-08, 17:59
Görüldüğü gibi hiç uğramıyorum bu bölüme. Böyle bir maç yok, böyle bir turnuva yok

Haliyle olmayan turnuvanın düşüncesi yok, olmayan turnuvanın heycanı yok

4 saat hiçbir şey yok. Başka muhabbetler var faklı sayfalarda eheueu

Aynen deli gibi baska islerle ugrasyorum

Sabahtan beri Wimbledon seyredyorum :)

Safin-Djokovic maci var inanilmaz bir mac oluyo Safin agzini yuzunu kirdi Djokovic'in

Hewitt'imde daha turnuvada servis kirdirmadan gidiyor aslanim :)

Al abi burdan seyret kafan dagilsin;

http://www.justin.tv/widgets/jtv_live.r7659.swf?channel=slazenger

ps : d-smart sana kafam girsin kolum girsin ben giriyim herkes girsin

edit olayi : ha bide federer kocan geliyooooo geliyoooo :D

seyko
25-06-08, 18:02
http://wee.kir.jp/image/turkey/food/trk_efes_fici_003.jpg

ve

http://images.ciao.com/ide/images/products/normal/533/product-2258533.jpg

yetmesi gerek... yetmezsede buna geçecez mecburen :D

http://www.spirituosenworld.de/produkte/glaeser/details/jimbeam_longdrink_gr.jpg

osmanhy
25-06-08, 18:30
11 kesin aciklanmis :)
Rustu
Sabri-Gokhan-Topal-Hakan
Hamit-Aurelio-Ayhan-Ugur
Kazim-Semih
Yedeklermiz: Gokdeniz, Mevlut, Tolga

Gokdenizi kesti. Nedeni bilmiyorum cunku takimda baska yaratici oyuncu kalmadi. Bu kadro uzun boylu ve Topalin stoper oynamasina ragmen, da az gol yeme sansi var gibi ama gol atma sansini cok az buluyorum. Keske Kazimin yerine Gokdenizle baslansaydi ama ne yapalim, bununla idare ederiz cunku bir hatta disinda dogru 11le cikiyor Terim. Sonucta bunada sukur :)
Bu arada hic kimse alkoldan dolayi bunu okumaz o yuzden yarin sabah 11in degerlendirmesini yapabiliriz :)

Lioney
25-06-08, 18:32
Safin agzini yuzunu kirdi Djokovic'in

Hewitt'imde daha turnuvada servis kirdirmadan gidiyor aslanim :)

Yahu bu geçen gün Hewitt dediğinde bir sonra ki gün bu Djokovic ile Hewitt karşılaşmadı mı o turnuvada? Ne oldu o maç Tolgam hehe :)

Hadi bakalım inşallah kazanır Hewitt. Zaten İngiliz değil severiz kendisini :)

Lioney
25-06-08, 18:35
:) İvanovic miş, hoş bir hanfendi, beğenerek izliyoruz zaten :)

Henen gidince yeni gözağrısı bu galiba Tolgam :)

sigara69
25-06-08, 18:44
Yahu bu geçen gün Hewitt dediğinde bir sonra ki gün bu Djokovic ile Hewitt karşılaşmadı mı o turnuvada? Ne oldu o maç Tolgam hehe

Hadi bakalım inşallah kazanır Hewitt. Zaten İngiliz değil severiz kendisini

Sakatiz mazeretimiz vardi o gun :) Ayriyaten Queens Cup 4 kez ust ustte alarak yeteri kadar almistik biraktik birazda genclere :)

Ha bide abi sende bi favori oyuncunu solesende bizde karsi taaruza gecsek :) bole olmuyo :)

İvanovic miş, hoş bir hanfendi, beğenerek izliyoruz zaten

Henen gidince yeni gözağrısı bu galiba Tolgam

Hostur hos :) Halk arasinda biz insan olmayan bir yaratik diyoruz kendisine :)

Ancak bizim gozde Clijsters evlenip cocuk dogurup baska diyarlara gecti; kariyerde yaparim cocukta demedi

Ivanovic'i tutmuyoruz ama yinede bu mac :)

Nicolas Dechy'i tutuyoruz :) Cunku kendisi inanilmaz oynuyor yazik elenirse kac kere su maci alma sansi vardi.

Bi Almanya maci varmis bugun galba bide :) Ne maci o :)

Ray52Lewis
25-06-08, 18:54
Topic gittikce güzellesiyor, bizim de katkimiz olsun...:)

Hos ne demek...:)

http://www.bild.de/BILD/sport/fotos/AB-15-05-2008/mehrsport/tennis/ana-ivanovic-schoene-bilder/ana-ivanovic-abendkleid-9589676-mfbh,templateId=renderScaled,property=Bild,height= 349.jpg

http://www.bild.de/BILD/sport/fotos/AB-15-05-2008/mehrsport/tennis/ana-ivanovic-schoene-bilder/ana-ivanovic-9620377-mfb-hoch,templateId=renderScaled,property=Bild,height= 349.jpg

http://www.bild.de/BILD/sport/fotos/AB-15-05-2008/mehrsport/tennis/ana-ivanovic-schoene-bilder/ana-ivanovic-feier-in-serbien-9495048-mfbq,templateId=renderScaled,property=Bild,height= 349.jpg

M.Yasin Cakmak
25-06-08, 19:05
Abiler herteldenki topikler neyse de su topigi "seftali" etmeyelim lutfen.

Kadroya gelince...Kazim haric cikabilecek en iyi kadro. Elimizdeki malzeme bu...

Lioney
25-06-08, 19:30
Yahu elimiz ayağımız titriyor, şeftalisi mi kalmış. Sıradan bir günde değiliz. Sıradan olmayan şeylerin olması kadar doğal bir şey yok. Rahat olalım biraz, yoksa ben stresten patlayacağım...

İvanovic elimizdeki en iyi malzemi gibi gözüküyor bana burdan ne yalan söyliyeyim :)

Neyse çıkıp temiz hava alayım ben biraz, kafam dağılsın...

gian
25-06-08, 19:31
Ben Topal'in yerine Balta'nin stoper oynaması gerektiğini düşünüyordum. Topal'in bolca kademe hatası yapacağını ve Klose'nin vs. karşı karşıya pozisyonlara girebileceğini düşünüyorum. Umarım iyi oynar Topal'im, efsane olur 22 yaşında..

Maynard
25-06-08, 19:50
Ntvspor'a göre Balta Zan'la birlikte defansın göbeğinde olucakmış.

O zaman şöyle bir kadro çıkıyor ortaya...

Rüştü

Sabri Zan Balta Boral

Hamit Topal Cuma Ayhan

Kazım

Semih

Kazım Tuncay'ın görevinde olabilir diyecem ama onun yarısı kadar bile koşmaz o şımarık herif...

GSoldier1905
25-06-08, 19:53
Şu Balta ile Zan defansta tam anlamıyla bir saatli bomba...Ama başka çare yok.Allah yardımcıları olsun.

seyko
25-06-08, 20:01
Altintop to score 2 or more goals @ 41.00

5 euro attım... nolur nolmaz, belki hırs falan yapar :D

osmanhy
25-06-08, 20:04
Bu ne stres ya....mac topigi porno/alkol mekanina dondu :)

Marikinas2
25-06-08, 20:20
Bavulları Viyana' da bırakmışlar :)

Kadroya bakıncada zaman zaman üçlü defansa dönülecek gibi..

Hamit' ten de gol bekliyorum :)

seyko
25-06-08, 20:35
Hamit' ten de gol bekliyorum

aynen

Sheva
25-06-08, 20:43
İİİİİİKİ DİLEĞİM VAR TÜRKİYEEEEEEE
İKİSİ DEEE ALMAN'A KOYMAAAAAAAAKKKKKK!!!

gün boyu fazla heyecan veya stres yoktu ama görüntülerle birlikte müthiş heyecan başladı, aslanlar gibi oynasınlar hepsine helal olsun...

Aslan Suat
25-06-08, 20:45
İİİİİİKİ DİLEĞİM VAR TÜRKİYEEEEEEE
İKİSİ DEEE ALMAN'A KOYMAAAAAAAAKKKKKK!!!

gün boyu fazla heyecan veya stres yoktu ama görüntülerle birlikte müthiş heyecan başladı, aslanlar gibi oynasınlar hepsine helal olsun...
hangi görüntü?
Ben yine tirtirtitriyorum.

Sheva
25-06-08, 20:49
haberlerdeki genel görüntüler, berlin'den, alanya'dan, istanbul'dan.. 'futbol, asla sadece futbol değildir' lafının en fazla şekilde doğrulandığı maçlardan biri olacak, altında pek çok anlam barındıran bir maç..

gian
25-06-08, 21:06
Kalli'nin bugunku yazısı:

Almanların iyi takımı Türklerin yüreği var

GÜNÜN YAZILARI
Hak yerini buldu
EKREM DUMANLI
Hakikatin beraati
MEHMET KAMIŞ
Huntington'ın dergisi Gülen'e kıyak yapar mı?
ABDÜLHAMİT BİLİCİ
Böyle giderse hiçbir şey tartışamayız!
MUSTAFA ÜNAL
Kategoriler
ALİ BULAÇ
Biliç'in bilmediği
A. TURAN ALKAN
Penaltıyla gelen itikat
NİHAL B. KARACA
Bu takımı kim durdurabilir?
İHSAN DAĞI
Kur'an kursu öğrencisi, Âmentü sorularına nasıl cevap verdi?
AHMED ŞAHİN
Prag İzlenimleri
HİLMİ YAVUZ
Faiz sınırlaması, kredi kartı borçlarını artırmaz; azaltır
SAMİ USLU
'Ne hakla!'dan bugüne, buradan nereye?
AHMET ÇAKIR
Öncekiler 'zafer'di... Bu defa 'destan' olur
ZEKİ ÇOL
Almanların iyi takımı Türklerin yüreği var
KARL HEINZ FELDKAMP
Almanya ile Türkiye bugün Euro 2008'in yarı finalinde karşılaşıyor. Ülkem Almanya'nın güçlü bir kadrosu, ikinci vatanım Türkiye'nin ise yürekli futbolcuları var. Türk Milli Takımı yarı finale herkesi şaşırtarak geldi. Servet ve Arda'nın yokluğu Ay-Yıldızlıları çok zorlayacak olsa da Fatih Terim, motivasyon silahını iyi kullanacaktır. Türkiye, Rusya'yı örnek alıp agresif futbol oynarsa finali görebilir.

Avrupa Şampiyonası yarı finalinde karşılaşacak olan Türkiye ile Almanya'yı tek tek futbolcu olarak değerlendirmeden önce bir gerçeğin altını çizmeliyiz. Bu turnuvada kim Rusya'nın Hollanda'yı saf dışı bırakacağını söyleyebilirdi? En büyük favori Hollanda rakibi Rusya karşısında nefes alamadı ve turnuvaya veda etti. Bu olayı görerek Türk futbolcuların Almanya karşısında agresif futbol oynamaları gerekir. Türkler; İsviçre, Çek ve Hırvat maçlarında ne kadar yürekli olduğunu gösterdi zaten.

Tek tek futbolcuların kapasitelerine bakarak bir değerlendirme yapılır ve buna göre hareket edilirse o zaman maçlar başlamadan skor belli olur. Almanların iyi takımı var, Türkiye ise 'çok sayıda eksikle sahaya çıkacak' düşüncesinden kurtulmalıyız.

Bana göre şu anki Türk Milli Takımı'nda yeri doldurulamayacak tek isim Servet. Arda'nın da büyük kayıp olduğunu dile getirmeliyim. Türkiye'nin kadro yapısına bakıp Ayhan'ın ilk 11'de sahaya çıkmasını bekleyebiliriz. Ayhan hiç oynamaz ise benim için büyük sürpriz olur. İsterseniz şimdi kadroları bir masaya yatıralım:

Rüştü Reçber-Lehmann:
Şampiyonanın belki de en iyi kaleci düellosu Rüştü ile Lehmann arasında olacak. Her ikisi de tecrübeli. Ancak her ikisi de takımlarında uzun süre yedek kaldılar. Rüştü'nün bir demecini okudum. Uzun süre oynamadığı için maç eksiği bulunduğunu, çok iyi bir form tutmasının zor olabileceğini söylüyordu. Rüştü'nün bu itirafı ona olan saygıyı artıracak derecede güzel. Ama üzülmesin Lehmann da Arsenal'da uzun süre yedek kaldı. Ben kalecileri; topa hakimiyetleri, oyunu okumaları ve kurtarışları ile berabere görüyorum. Lehmann, Rüştü'nün önünde değil demek istiyorum.

Hakan Balta-Lahm:
Fizikleri farklı iki savunma oyuncusu. Almanya defansında Bayern Münih'li Lahm'ın Hakan Balta'ya göre en önemli artısı hücuma daha fazla katkı yapıyor olması. Gol için çok ileri gidiyor, orta yapıyor. Lahm'ın topla hareket halindeykenki sürati de önlem alınması gereken bir özelliği. Bunu özellikle bu maçta Hakan'dan da beklemeliyiz. Hakan'ın da Alman rakibine göre kafa toplarındaki durumu daha iyi. Portekiz maçında Lahm, Almanların tehlikeli olmasında büyük rol oynadı. Hakan da bu maçta kendi üzerine gelecek rakiplerini beklememeli.

Uğur Boral-Metzelder:
Türkiye'deki antrenörlüğüm döneminde en beğendiğim futbolculardan biri Fenerbahçeli Uğur idi. Özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki birkaç maçını unutamıyorum. Uğur, Almanya maçının unutulmazlarından biri olabilir. Türkiye'nin oyunu Almanya yarı sahasına yıkmasında anahtar rol oynayabilir. Defansta eksiklerin olduğu bir dönemde tarihî bir fırsat yakaladı. Kendisinden bir patlama bekliyorum. Metzelder, Real Madrid'de uzun süre yedekte kalmasına rağmen burada kendini buldu. Defansta daha önceden tanıştığı arkadaşları ile uyumlu idi. Tecrübesi ile Uğur'un bir adım daha önünde.

Gökhan Zan-Mertesacker:
Beşiktaşlı Gökhan'ın fiziği önemli avantajlarından. Kafa toplarında da başarılı olduğu maçlar var. Servet'in oynayamadığı bir defansta özellikle hava toplarında kendisine çok iş düşecek. Bundan önceki maçlarda oynamış olması tecrübesini artırdı. Werder Bremen'li Mertesacker'in Gökhan'a karşı avantajı, yanındaki Friedrich ve Metzelder ile uzun süredir yan yana oynaması. Alman defansındaki dörtlü blok Klinsmann-Löw sisteminin en önemli unsuru oldu. Faul yapmadan oynamaları ile de dikkat çekiyorlar. Friedrich-Mertesacker-Metzelder-Lahm dörtlüsü gözleri yumuk oynayabilecek duruma geldiler. Mertesacker, Gökhan'dan bir adım önde.

Sabri Sarıoğlu-Friedrich:
Galatasaray'dan öğrencim olan Sabri'nin en büyük avantajı sürati ve yüreği. Ancak ileri çıktığında pas isabet oranı düşüyor. Buna karşılık Hertha Berlin defansındaki Friedrich, Almanya'nın bu turnuvadaki bütün maçlarında diğer üç arkadaşı ve kalecisi Lehmann ile birlikte oynuyor. Önünde Schweinsteiger gibi bir ismin olması nedeniyle belki fazla hücuma çıkmasına gerek de kalmıyor. Sabri'nin sürati ile elde ettiği avantajına, Friedrich ikili mücadele ve soğukkanlı oluşu ile cevap veriyor.

Semih Şentürk-Podolski:
Fenerbahçe'den sonra Türk Milli Takımı için de hayati goller attı Semih. İsviçre ve Hırvatistan maçlarını çeviren adam. Almanya karşısında bu durumunun devam etmesini gönülden istiyorum. Son vuruşlardaki ustalığı yanında kafa topları da çok iyi. Turnuvanın en iyi isimlerinden biri Polonya asıllı Podolski. Köln'den sonra geldiği Bayern Münih'te uzun süre yedek kaldı. Takımıyla hâlâ problemleri var. Ancak Avrupa Şampiyonası'nın kendisi için önemli bir pazar olduğunun farkında. Ne kadar tehlikeli bir golcü olduğunu futbolu izleyen herkes biliyor. 2006 da düşünülerek burada Podolski, Semih'e göre biraz önde.

Kazım Kazım-Klose:
İsviçre maçına sonradan giren Kazım Kazım olumlu hareketler yaptı. Topa hakimiyeti iyiydi. Fiziği güçlü. Ancak Hırvatistan maçındaki halini beğenmedim. Kazım gibi genç futbolcular böyle maçların kendileri için tarihî dönüm noktası olacağını bilmeliler. Klose, son yıllarda Almanya'nın en önemli golcülerinden. Bu turnuvaya tutuk başladı. Portekiz maçında gol atması üzerindeki baskıyı azalttı. Türkiye maçında da Almanya'nın en tehlikeli gol ayaklarından biri olacak. Mutlaka özel önlem alınmalı.

Hamit Altıntop-Frings:
Türk Milli Takımı'nda şu ana kadarki en başarılı isimlerden biri Hamit Altıntop. Bayern Münih'te formayı hak ederek rakiplerinin elinden aldığını, Türkiye maçlarında daha iyi anlıyoruz. Hamit'in hücuma dönük yönü, Almanya maçında Türkiye'nin çok işine yarayacak. Bir de Alman futbolunu bilmesi 25 yaşındaki futbolcunun büyük avantajı. Son bilgilere göre Türkiye'ye karşı Hitzlsperger'in yerine Werder Bremenli Frings oynayacak. Frings, 2006 Dünya Kupası'nda da çok iyi işler yaptı. Türkiye maçıyla 75. defa Almanya Milli Takım forması giyecek. İsabetli pasları var. Hücum özellikleri çok yüksek. İkili mücadelelerde çok iyi. Frings'in artılarını dengeleyecek kadar iyi bir isim Hamit. Burada Hamit bir adım önde cümlesi yanlış olmaz.

Mehmet Topal-Rolfes:
Türk futbolunun son yıllardaki en önemli kazanımlarından biri Mehmet Topal. İki ayağını da aynı ustalıkta kullanabilen eski futbolcuma buradan tavsiyem; bu maçta mümkün olduğu kadar takımını hücuma yönlendirmesi. Türkiye ancak Mehmet Topal ve Aurelio'nun oluşturacağı pozisyonlar ile oyunu Almanya yarı sahasına yıkabilir. Ki bu durum maçın kaderini etkileyecektir. Bir de fırsat bulduğunda Alman kalesine şut çekmesini Mehmet'ten istemek hakkımız. Leverkusen'li Rolfes henüz 11. milli maçına çıkacak olmasına rağmen Almanya'nın yeni yıldız adaylarından. Grup maçları ve daha sonrasındaki mücadelelerde formayı başkalarına vermedi. Mehmet Topal ile Rolfes'in durumu Frings ile Hamit'in durumu gibi. İkisi de aynı güçte.

Gökdeniz Karadeniz-Ballack:
Gökdeniz, Trabzonspor'dan Rubin Kazan'a gitti ve orada iyi işler yaptı. Uzun olmayan boyuna rağmen top tekniği ve sürati önemli artısı. Bir de mücadeleci bir futbolcu. Almanya'nın kaptanı Ballack'a göre artıları belki daha az. Ancak 2008 elemelerinde Yunanistan'a attığı gol hafızalarımızda. Gününde bir Gökdeniz, Almanya orta sahası ve defansını bunaltacaktır. Ballack, geride kalan bütün maçlarda aynı oranda olmasa da başarılı bir isim. Ballack, önce Klinsmann ardından Löw'ün ekibinde takımın beyni durumunda. Türkiye orta sahası onun hareket alanını mutlaka kısıtlamalı.

Mehmet Aurelio-Schweinsteiger:
Mehmet Aurelio da Türkiye'de en beğendiğim isimlerden. Hatırlıyorum, bir sezonda Zaman Gazetesi'nin yılın sporcuları ödül töreninde ona Yılın Futbolcusu ödülü vermiştim. Bir yabancı futbolcu olarak Türkiye'de yılın futbolcusu olmayı hak eden işler yaptı. Fenerbahçe'nin son yıllardaki başarısında büyük emeği var. Ayaklarındaki ustalığı kadar kafa toplarında da iyi olduğunu biliyorum. Mehmet'le maç öncesi görüşme imkanım olsa, şunu tasviye ederdim: İkili mücadeleleri kazanmak bu maçta yetmeyecek, ileri git. Oyunu rakip ceza alanına yık. Bunu ancak sen ve Mehmet Topal yapabilir. Bu ikili bunu gerçekleştiremediğinde Almanlar Türkiye yarı sahasını daha fazla kullanmaya başlar. Schweinsteiger, Bayern Münih'te zaman zaman yedek kaldı. Bu durum onu hırslandırmış. 2006'daki üçüncülük maçında Portekiz'e 3 gol birden attığını unutmayalım. Mutlaka durdurulması gereken, gole çok yatkın bir orta saha futbolcusu. Özellikle serbest atışlarda Schweinsteiger'e dikkat edilmeli. Hücuma dönük yönüyle Mehmet'e karşı bir adım önde.
25 Haziran 2008, Çarşamba

Lioney
25-06-08, 21:09
Offff :) savatage ile konuştum, birazdan gelecek, beraber çıkacağız umut yolculuğuna...

Ne olacaksa olsun artık...

Bu arada UEFA'da yazmış ''Fearless Turkey Ready for Germany''. Çok hoşuma gitti.

Hadi ulan Lehmann. Güzel sözler söyledin, gönlümüz aldın. Ettiğim tüm kötü sözleri sildim senin hakkında. Ama bir kıyak daha yap be abi. 39 yaşındasın, herşeyi yaşamışşın. Bırak bu sefer de biz yaşayalım be abi :)

Allah utandırmasın güzel ülkemi...

Haydi Türkiye...

M.Yasin Cakmak
25-06-08, 21:20
Haydi Haydi Haydi ALLAH askina!

Acaip stress basti...

seyko
25-06-08, 21:22
Içim Rahat Etmiyor
Almanlara Koymayınca!

Lioney
25-06-08, 21:28
Haydi Haydi Haydi ALLAH askina!

Acaip stress basti...

Ya ben sana demedim mi abi :)

Offf offf

Ulan hep mantıksız işler yaptık.

Mucize mi, rüya mı, hayal mi... Her ne ise...

Bir kez daha kurban olduğum Allah'ım.

Haydi Türkiyem... Haydi Türkiyem...

Aslan Suat
25-06-08, 21:29
geberiyorum ve tir tir titriyorum, Allahim ne olur ne olur.

Lioney
25-06-08, 21:45
Rüştü
Sabri-Zan-Topal-Balta
Marco
Kazım-Hamit-Ayhan-Uğur
Semih

Ya da bir rotasyon ile

Rüştü
Sabri-Zan-Balta-Uğur
Topal
Kazım-Hamit-Marco-Ayhan
Semih

11 oyuncu kesin açıklanmış.

Allah yardımcınız olsun çocuklar...

Haydi Türkiyem....

Edit şeysi; Bir de 4-4-2 olursa diye yazalım, aslında her ikinsinde de Kazım'ı ileri alıp orta sahayı aynı bırakacağız ama bütün bunları maç başlayınca göreceğiz artık.

Rüştü
Sabri-Zan-Topal-Balta
Hamit-Marco-Ayhan-Uğur
Kazım-Semih

Ya da bir rotasyon ile

Rüştü
Sabri-Zan-Balta-Uğur
Hamit-Marco-Topal-Ayhan
Kazım-Semih

Offf... haydi Türkiyem....

Giga
25-06-08, 21:47
Abi ikincisi ile çıkarız muhtemelen...
Kızılayda iş çıkışı müthiş hazırlıkları gördüm....
Haydi Allah aşkına...

Sheva
25-06-08, 21:48
evet kadro açıklanmış ama kimin nerede oynayacağı tam belli olmadığı için net birşey söylemek mümkün değil.. bir yandan balta'nın soldaki iyi performansı ve uğur'un sevilla maçları geliyor aklıma ve balta stopere geçmesin diyorum, bir yandan topal stoperde yapabilir mi acep deyip balta'yı stopere alıyorum, çok zor bir karar gerçekten..

ulan bir şu bastian'dan çekiniyorum, bir de ballack ve podolski'nin dengesiz şutlarından, orta sahada hakimiyet çok önemli olacak..

seyko
25-06-08, 21:57
Hadi Be

seyko
25-06-08, 21:59
kırmızııııııııııııııııııııııııı

Ray52Lewis
25-06-08, 22:03
Beyazzzzzzzzzz

Almanlarin plani kanatlardan gelmek olacagi icin beklerimizi cok saglam tutmamiz gerektigini düsünüyorum...

Allah yardimcimiz olsun...

Oooff offf, heyecan her yerimi sardi...

seyko
25-06-08, 22:03
fenerlimisiniz lan :D

birdaha....

KıRMıZıııııııııııııı!

Taganka
25-06-08, 22:04
Beyazzzzzzzzzzzzzzzz

Aslan Suat
25-06-08, 22:04
kirmiziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Sheva
25-06-08, 22:05
ALMANYA
1- Lehmann
3- Friedrich
6- Rolfes
17- Mertesacker
21 Metzelder
16- Lahm
15- Hitzlsperger
13- Ballack
7- Schweinsteiger
20- Podolski
11- Klose

alman kadrosu da bu şekilde, frings'in olmamasına bir avantaj gözüyle bakıyorum..

Aslan Suat
25-06-08, 22:06
bende kendini star zaneden iki top oynamayan Frings keske olsaydi dyie düsünüyordum. geberiyorum :( Allahim ne olur, ne olur.

seyko
BEYAAAAAAAAAaaaaZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz

Ray52Lewis
Cyba, kafa ne durumda? Jim abimize gecmissindir sen simdi...:)

Bu arada frodo´dan da ses seda yok uzun zamandan beri, siseler arasinda kaybolmus olmasin, ses ver hocam seeees...:D

seyko
25-06-08, 22:08
yok be abim, 2 tane efes fıçı bide 5 tane v+ curuba içtim okadar... asıl şov birazdan başlıyacak daha...

uyuz oldum şerefsizlere, balkondan stuttgart city'deki fanfesti duyuyorum... havadan uzaklık belki 500 metre şarkılarıyla kafamı şişirdiler...

EN BÜÜYÜüüüüüüüüKK???!?!

Ray52Lewis
25-06-08, 22:10
Türkıyeeeeeee!!!

seyko
25-06-08, 22:14
EN BüÜÜÜÜÜÜÜÜüüüüyüüüüüüK?!?!?

Sheva
25-06-08, 22:15
kaldı yarım saat, 11'leri gördükten sonra ümitleniyorum..

ayrıca;

TÜRKİYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

ve ayrıca;

İİİİİKİ DİLEĞİM VAR TÜRKİİYEEEE
İKİSİ DE ALMAN'A KOYMAAAAAAKK!!!!

seyko
25-06-08, 22:17
almanlar uğuru UGOR olarak geçiyorlar mal herifler

seyko
25-06-08, 22:18
beckenbauer diyorki, türkler şanlarını fazla zorladılar, hep böyle devam etmez...

Ray52Lewis
25-06-08, 22:21
Allahim büyüksün, sunlarin havalarini bi alalim, bir kendilerini begenmislik var ki haddi hesabi yok...

Aslan Suat
25-06-08, 22:22
Löw haric hepsi havali.

seyko
25-06-08, 22:22
neyse hadi ben babamlara gidiyorum... bol şanslar :) inşallah maçtan sonra sevinçli uğrarız yine buraya... of be inşallah...

Sheva
25-06-08, 22:27
it beckenbauer'e bak, şenes erzik röportajı sırasında 'no chance' diye atladı yayına, tabi oldum olası hazzetmediğim e(r)zik de mal mal güldü bu işe! ulan şu kadar eksik kadroya karşı konuşuyorsunuz ya yazık size, ama bir de bu kadroyla bile yenersek uzun süre ortalarda görünmemeniz en doğrusu olur..

M.Yasin Cakmak
25-06-08, 22:30
neyse hadi ben babamlara gidiyorum... bol şanslar inşallah maçtan sonra sevinçli uğrarız yine buraya... of be inşallah...

Araba kullanma lan sakin :), geberip gidecen mactan once.

Ray52Lewis
25-06-08, 22:36
En az iki fark bekliyormus Beckenbauer...

Hadi Türkiyem!

Ben de kactim...:)

Lioney
25-06-08, 22:38
savatage geldi, nevale hazır.

Allah yardımcınız olsun. Allah yardımcımız olsun.

Maçtan sonra görüşmek üzere...

Haydi Türkiyem....

zidane38
25-06-08, 22:39
Offf şimdi ben de havaya girdim.

Bütün gün evde değildim. Akşam geldim, yemek vs oyalandım iyice.
9'da açtım televizyonu ve bilgisayarı.
30 dk yetti havaya girmeme.

En son Fener maçındaki gibi bir havadayım.
Allah yardımcımız olsun.
Yüzümüzü kara çıkartmasın.

frodo555
26-06-08, 01:46
Cyba, kafa ne durumda? Jim abimize gecmissindir sen simdi...:)

Bu arada frodo´dan da ses seda yok uzun zamandan beri, siseler arasinda kaybolmus olmasin, ses ver hocam seeees...:D
Valla hiç o kadar çok sayıda buğday birası içmemiştim daha önce.. :) Çarpıldım resmen...
Kelle kafa çıktım eve gitmeden lokale uğrayıp orda da bir-iki tane attım, oradan eve, çerez tadında bir akşam atıştırması, maç başlarken sızmak üzereydim ama uyandım sonra içmeye devam... Maçı biliyonuz işte, Çocuktan sonra evin içinde sigara içmeme kuralımız vardı onu da 4.5 ay dayandıktan sonra bu gece bozduk...
Kafam tam davul gibi, şimdi iki aspirini bi kase yoğurda katıp götürecem direk yatağa...
(aklınızda bulunsun gece yaşanan herşeyi silecek etki yapıyor sabah başağrısı filan da yok)

Nerval
26-06-08, 01:49
ah be ...

M.Yasin Cakmak
26-06-08, 01:52
Terim gidecek gibi...

Terim'den daha da ust duzey bir hoca bulmak elzem. (3-4 kisi vardir zaten) Bu jenerasyon ile cok seyler yapilabilir.

Lioney
26-06-08, 01:54
Ulan ne top oynadık be...

Konuşsun şerefsiz basın... Desinler ki Almanya vasat takım...

Ah ulan ah....

M.Yasin Cakmak
26-06-08, 01:56
11 sut atmisiz kaleyi tutan!

11

11

Adamlar 3 kaleyi tutan topla mac aldilar...ah ah

Aslan Suat
26-06-08, 01:57
Getirsinler yine Terimin ekmeginden yiyen birini.

Aslan Suat
26-06-08, 01:58
Agliyorum ya sinirden agliyorum :(

M.Yasin Cakmak
26-06-08, 01:59
Benimde hala ellerim titriyor...normalde bu kadar koymaz da hic haketmedik ki...

Ray52Lewis
26-06-08, 02:01
Ah be, ah...

Kaderde Almanya´yi ezip yine de elenmek varmis...

Yazik oldu bu oyuna...

Ancak karsi taraf yapilan hatalari affetmeyince yenilgi kacinilmaz oldu, son maclarda oldugu gibi sans bugün yanimizda degildi...

Hamit bugün büyük hayal kirikligina ugratti beni, hic beklemedigim sekilde kötüydü, cok kizdim mac esnasinda, ama yine de helal olsun hepsine, cok büyük is basardilar buralara kadar gelerek...

GSoldier1905
26-06-08, 02:19
Ulan Kazım şu ilk yarıdaki direğe çarpan şutun girse belki finaldeydik.Olsun yine de gurur duyuyoruz hepinizle..

Taganka
26-06-08, 02:20
Cek Cumhuriyeti ve Hirvatistan macini kaybetsek boyle uzulmeyecektim. Bu mac Turkiye'nin hakkiydi.
Turkiye bu turnuvada butun mantik kurallarini alt ust etti. Organize olamadigin, pozisyon uretemedigin maclari kazan, Almanya'yi yari finalde eksik bir kadroyla ez.ama kaybet.

Neyse ki her macta sonuna kadar mucadele eden yenilgiyi kabul etmeyen bir takim olduk.

GSoldier1905
26-06-08, 02:23
Beckenbauer,Blatter,Şenes Erzik,Hakem...Hepinizi andım.Türk düşmanı rezil köpekler.

Taganka
26-06-08, 02:27
Lahm'in en az 2 tane sari kartlik hareketini es gecti hakem. Tabi Sabri'nin hareketine de cok rahat duduk calabilirdi.

cesur_korkmaz
26-06-08, 02:32
Bu mac icin tek bisey söylenebilir. Cyba'nin bu durumlarda hep söyledigi gibi.

Baska da bisey demeye gerek yok.

sigara69
26-06-08, 03:07
http://img209.imageshack.us/img209/7996/127129120qhb2.jpg

Ah ulan Arda su macta oynasaydi ah ah

Serkan1905
26-06-08, 08:58
Ahaha. Ezmisiz demek bunlari. Resmen izleyemedim. Ezikler siziiii. It herifler. Elenmek, kaybetmek önemli degil. Olur. Zamani gelicek, farkli olucak. Simdilik bu kadar yeter. Zaten bir Brezilyasi var, sonra da Almanya. Hadi Italyayla kapissinlar. Dünyanin Iki numarasini ezmisiz, daha ne? Simdilik yetsin bu kadari. Ilerde daha farkli olucak Allahin izniyle.

Keske Almanyada izleyebilseymisim.

scapula
26-06-08, 09:04
Ah ulan ah...

Olsun. Sağlık olsun..

Saunders
26-06-08, 09:58
Son dakıka frıkıgını tumer nıye kullanır? Resmen piç etti pozısyonu...

Olaylı isveç maçında da son dakıka frıkıgını kullanıp heba etmişti...

Kaç sene once gol attı acaba frıkıkten bu adam...

Bıraksana arkadaşım hamıt'e yaradana sığınıp vursun...

Tecrübeli ya arkadaş sorumluluk alacak ya (!) fınalden olduk sayesınde belkıde...

osvaldo
26-06-08, 10:10
Bu maçın eleştirisi olmaz. Hepsine sonsuz teşekkür. Turnuva başından ber arkaızda olan futbol tanrıları sonunda "bizden bu kadar" deyip bize yüz çevirince şans ta Almana'ya güldü. Oynamadan kazandılar. Biz ie turnuvadaki en iyi maçımızı oynayarak kaybettik. Söylenecek fazla birşey yok. Bir tek Hamit için söylenecek özüm var. Maçı Almanlar'a satydı ancak bu kadr kötü oynayabilirdi.

scapula
26-06-08, 10:21
Bence Tümer'in atması doğruydu, ben de Hamit vursa çok sinirlenecektim. Hamit turnuvanın bütün frikiklerini piç etti. Kullandıklarının tamamı, Amerikan futbolundaki kalelerde bile üstten aut olurdu. Dün gece de hiç gününde değildi. Üstelik Tümer de Hamit'ten daha iyi vuruyor o noktadan, hatta bence Türkiye'nin en iyi 3-4 frikikçisinden biri.

Bunlardan önemlisi, Hamit kafası rahat bir şekilde atamazdı o frikiği, kafası rahat oynayamadığı gibi. O golü atsa, Almanya'daki futbol hayatı ve hatta günlük hayatında çok zorluk çekerdi. Düşünüyorum, Alex'in golüyle Dünya Kupası'nda finali kaçırsak, Fenerliler bile linç ederdi Alex'i. En iyisi Tümer'in kullanmasıydı bence, kullandı ama ne yazık ki olmadı. E zaten tek frikik golü var turnuvada, bizim ligde de 300 tane maçta 10 tane mi ne atıldı, normal yani frikik bu kaçar... Sağlık olsun.

Bogazicili
26-06-08, 10:30
Gerçekten çok yazık oldu, uzun süredir bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Bu kadar üstün oynayıp pis gollerle elenmek çok acı. Almanlar neredeyse gol kaçırmadı girdikleri tüm pozisyonları attılar. Biz ise çok basit goller yiyip bir sürü gol kaçırdık özellikle ilk yarıda.
Bence Mehmet Topal yerine stoperde Servet olsa o golleri kesinlikle yemezdik, ama şanssızlık işte yapacak bir şey yok. Emeği geçen herkese teşekkürler

karacaf
26-06-08, 11:37
Bu turnuvada sergileyebildiğimiz meziyetimiz takım olmak ve pes etmemek.Futbolu son maç dışında pek seyredemedik.Amu bu ruha sahip olanları sabaha kadar alkışlarım.
Bu maç için ne desek boş yazık oldu ama bişi demeden geçemicem;
ilk golde bariz hatası olsada, stoper olmayan stoper haliyle Topal Mehmetim Gökhandan 10 kat iyi oynadı.Bu takımda formanın yakışmadığı iki adam var biri gökhan biri emre belözoğlu.

Thor
26-06-08, 11:40
I am so sorry, it's weird but Turkiye lost the match which has been played better. If only Rustu was better and the referee wiser, maybe....but anyway, you all must be so proud of your team. Italian commentator were absolutely impressed and enthusiastic by Turkiye. You are in the first 4 teams in Europe!

Mert Baydur
26-06-08, 11:59
Yazık oldu cidden.
Ama Rüştü ve Kazım'ın performansları bu mağlubiyete vesile oldu.
Hakeme çok kızamıyorum, bence Almanya'nın 1 penaltısını da vermedi.
Hasan Doğan'ın karısı ne biçim bir öcüdür ya? Sıkmabaşlığı bir yana, korkutucu bir surat!

Cem Bom
26-06-08, 12:31
Yazık gerçekten...

Defansta Topal yerine Servet olsaydı 3 golün 3'ünü de yemezdik.

Hadi Servet'i geçtim, vasat bir stoper olsa en az 2'sini yemezdik o gollerin.

Kazım rezil oynadı.
Rüştü büyük hata yaptı.
Topal (asıl yerinde oynamadığı için) büyük açıklar vermemize neden oldu.

Ayhan muhteşem oynadı.
U.Boral çok iyi oynadı.
Semih sihirli bir adam.

seyko
26-06-08, 13:47
ilk golde bariz hatası olsada, stoper olmayan stoper haliyle Topal Mehmetim Gökhandan 10 kat iyi oynadı.Bu takımda formanın yakışmadığı iki adam var biri gökhan biri emre belözoğlu.

kazım, gökhan ve rüştü sağolsun dün yenemedik şu domuzları... of ya of... okadar uyuz oluyorumki...

alisamiyen
26-06-08, 22:37
Almanlar tipik özelliğini göstermiş gibi göründüler... 2-2'den sonra 3-2'ye gelmesi, kötü oyuna rağmen kazanabilmeleri vs... Hatta kupa başladığından bu yana yaptığım yorumlarda Almanların kupayı kazanacaklarını en kötü ihtimalle final oynayacaklarını ve bunu fazla hissettirmeden, iz bırakmadan yapacaklarını söylüyordum... Dün akşam oynanan maç farklıydı... Almanlar zor duruma düştüklerinde 10 dakika da olsa orta alanı ezer geçerler, müthiş bir tempo koyarlar maçı öyle alırlardı... Dün akşamki Almanya 1 dakika bile ''Ben Alman Milli takımıyım.'' diyemedi... Halbuki Portekiz maçında söylemişti... Ancak bir şey daha var ki bunlar değişmiyor: ''Gelenek''

Geçmişten bu yana bir özgüvenleri var... Her zaman bir çıkış yolu bulacaklarına inanıyorlar... Biz ise kolay gol yeme geleneğine sahip bir takımız... Stoperlerimiz dünyanın en iyi İtalyan stoperleri olsa yine o golleri yediğimizde hiç umursamayız şok olmayız... ''Bizim kaderimiz bu, yediğimizden fazla atmamız gerekiyor.'' deriz..Uluslararası maçlarda bu gelenekler ve psikoloji de çok büyük etken oluyor... Afrikalılar da müthiş mücadele ediyorlar, estetikler ama kolay gol yedikleri için Dünya Kupalarında şampiyon olamıyorlar...

Uğur Boral'dan çok umutluydum bütün gün Uğur ve Ayhan mükemmel oynayacaklar diyordum...Özellikle Uğur Boral... Sağ ayağı da iyi olsa 2.yi erken bulmamız içten bile değildi...Hepsine teşekkürler... Kazım oyuna tek yönlü bakabilen birisi ve kesinlikle takım oyuncusu değil...Fenerbahçe'de de artık oynayabileceğini sanmıyorum...Ondan aşağı kalır bir tarafı olmayan Sabrimiz de vardı...

Maç bir şeyi daha açıkça ortaya koydu... G.Saray'ın Sabri'den acilen kurtulması gerekiyor... Takımın topyekün hücum korkunç risklerin alındığı anlarda etki eden, normal seyreden bir oyunda takım için ciddi bir tehlike arzeden Sabri'den acilen kurtulması gerekiyor...

Sağ tarafda Lahm ve Sabri yan yana son çizgideler, top Lehmann'a geliyor, Lehmann oyunu başlatacakken Semihle tatlı sert bir şekilde çarpışıyor, zaman geçiyor, Lehmann oyunu başlatamıyor, en sonunda degaj yapmaktansa topu sol tarafdaki Lahm'a vermeyi tercih ediyor... Lahm topu almış sürüyor ve Sabri o geçen sürede halen daha aut çizgisinde kalmış geri de dönmüyor... İlk 30 dakikada Sabri'nin kaç kez ileri çıktığından ziyade kaç kez geri dönmediğini sayalım, haa bir de mümkünse Hırvatistan maçının özellikle ilk yarım saatini izleyip Sabri'nin nasıl bir dinamit olduğuna bir kez daha karar verelim...

Sabri bir dinamittir... Dün gece bu durum bir kez daha tescillenmiştir...

Giga
27-06-08, 00:33
Katılmıyorum Kazım'ın kötü oynadığına belki de tek yararlı maçını oynadı dün gece, Topal da Zan'dan 2 kere iyi oynadı helal olsun aslan parçasına, ilk golde zan ikinci de rüştü bariz hatalıyken topal'ın ne kabahati var...

Aslan Suat
27-06-08, 01:00
Dün geceki döktügüm gözyaslarindan sonra, bugün sabah uyusuk baygin uyandim. Kafam biraz daginik (gördügüm "I am Legend" vari rüyaninda biraz etkisiyle) ise dogru yol aldim, isyerine gecikmeli geldigimde ses seda yok. Icime kapanik sekilde isimi yapiyorum, ama ne yaptigimi bilmiyorum. Derken yanima ilk isarkadasim geliyor, ben "nasil yendik koyduk" gibi birseyler beklerken, "Tebrik ederim mükemmel oynadiniz, daha cok hakeden sizdiniz" diye duyuverince, egik olan boynum biraz olsun düzeldi. Günboyu konustugum bütün isarkadaslarimdan duydugum övgüler ve hayranliklar sonrasi boynumun dik ve yüzümün gülücüklerle dolmasini sizlerinde görmenizi isterdim, Allahim ne güzel duygu.
Bu duyguyu bir kez daha yasamistim ne zaman biliyormusunuz? Dortmund macinda. Iste bu yüzden Terimi cok seviyorum, bu yüzden büyüklügünden süphe duymuyorum. Benim boynum dik yürümemi saglayan, yüzüm gülmesini saglayan bir insan oldugu icin seviyorum. Allah senden razi olsun büyük insan.

savatage
27-06-08, 01:30
Fascinating duel on the flanks
by Wayne Harrison from Basel

Germany's Philipp Lahm, the consummate attacking full-back, capped his fifth outing at UEFA EURO 2008™ with the last-minute winning goal that secured his country's place in their record sixth UEFA European Championship final.

Worthy opponent
However, his direct opponent, Turkey's adventurous right-back Sabrı Sarıoğlu, produced an equally deserving display on the night. In the end, Germany's extra power and quality made the difference in an encounter of fine margins. But injury and suspension-stricken Turkey, and Sabri in particular, certainly proved worthy semi-finalists in what was, for the most part, a blow-for-blow match.

Wing play
Sabri's lukewarm 63 per cent pass completion rate told only a fraction of the story of his impact on the match. Turkey's opening goal, on 22 minutes, emanated from some cavalier forward play by the Galatasaray AS right-back when he crossed to Kazım Kazım, whose strike hit the crossbar before Uğur Boral forced the rebound past goalkeeper Jens Lehmann. Later, when Turkey levelled the match at 2-2 with just four minutes remaining, it was another Sabri delivery that set up goalscorer Semih Şentürk. On both occasions the surging Turkey right-back — who covered 9.88km in the match — got the better of Lahm, deployed on the left for Germany with Arne Friedrich on the opposite side of the defence.

Magnificent Lahm
However, the diminutive FC Bayern München player reaped his revenge when in attacking mode himself, and was a threat every time he crossed the halfway line. Only covering marginally less ground than Sabri, 9.56km in total, Lahm's economy in possession was impressive. Only centre-back Per Mertesacker played more passes than Lahm, who registered a 76 per cent success rate, well above average for his side. Furthermore, the 24-year-old full-back delivered more balls to lone striker Miroslav Klose than any other Germany player, with three in all, including the enticing cross from the left wing that resulted in Klose heading his side 2-1 up eleven minutes from time.

Finishing touch
But it was Lahm's final contribution to his team's cause that mattered most. In the 90th minute, with the match poised to go to extra time and, perhaps, a penalty shoot-out, it was another Lahm foray — peeling off the touchline to weave his way into the Turkey box, play a one-two with Thomas Hitzlsperger and subtly lift the ball into the net — that sealed the fate of Sabri and his colleagues, and booked Germany's place in Sunday's final.

Namelessonegs
29-06-08, 21:45
Gercekten Türk Milli Futbol tarihinin en iyi maclarından birini oynadık..cok üzücüydü..Oteldeki Ruslar bile en az bizim kadar üzüldüler..yazık oldu :(
Bu arada hayırdır Sabri?Neler oldu?Sasırttı beni:)

Saunders
29-06-08, 22:16
Maç bir şeyi daha açıkça ortaya koydu... G.Saray'ın Sabri'den acilen kurtulması gerekiyor... Takımın topyekün hücum korkunç risklerin alındığı anlarda etki eden, normal seyreden bir oyunda takım için ciddi bir tehlike arzeden Sabri'den acilen kurtulması gerekiyor...

Mustafa abi;

Bütün yazılarını keyıfle,buyuk zevkle okuyorum ama bıraz sabrı takıntısı var gibi gelıyor bana :)

gian
30-06-08, 12:21
Hayatımda en içime dokunan maçlardan biri olarak listeye üst sıralardan girdi bu maç. Cidden çok üzüldüm. Yazık oldu. Teknik - taktik bir şeyler yazmaya gerek yok. Bu maç böyle bitmemeliydi..

ErlikHan
02-07-08, 21:07
Milli Takımımızda Şampiyona boyunca görev yapan en üst kademeden en altttaki tüm ekibe, bu güzel başarıyı bizlere tattırdı için teşekkür ediyorum. Vatan haini basına rağmen, yarı finale kadar geldik, karşımızdaki rakiplerden ziyade içimizdeki satılmışların lobi faaliyetlerine rağmen bu başarıyı kazanmak kolay bir iş değildir diye düşünüyorum.

alisamiyen
03-07-08, 16:34
Mustafa abi;

Bütün yazılarını keyıfle,buyuk zevkle okuyorum ama bıraz sabrı takıntısı var gibi gelıyor bana :)

Sevgili Gökhan kardeşim güzel düşüncelerin için saol, yüreğine sağlık... İnan ki bende Sabri takıntısı yok... Son Almanya maçında Lahm'ın olduğu yeri kullandık ama Löw'de kimin üzerine oyun kurmuş onu da bir düşünmek lazım... Minimum 1 gol yediriyor Sabri ama her zaman gol attıracağını söyleyemeyiz...Hatta rakip hocalar birçok maçta onun üzerine oyun kuruyor... Mesut Bakkal, Ertuğrul Sağlam, Ziya Doğan özellikle Giray Bulak...

Giray Bulak hep onun üzerine oyun kurar mesela... Ama ben bir örnek daha vereyim... Ayman Trabzonda bir iki kez anlatmış bu olayı....

2006 - 2007 sezonu...Trabzonspor ile oynuyoruz...

Ayman Ziya Doğan'a diyor ki; ''Hocam izin ver şunun ayağını eline vereyim, çok küfür ediyor artık dayanamıyorum.'' Ziya hoca aynen şunu söylüyor; ''Ben senin ayağını bacağını kırarım, Yattarayı şimdi onun olduğu yere gönderiyorum, yerini kaybetmeye başladı, ona dokunmayacaksın bile.''

O maçta ne mi olmuştu_?

G.Saray 2-1 önde olduğu maçın son 5 dakikasında evet son 5 dakikasında Sabri'nin olduğu yerden 2'si tehlikeli 4 atak yiyoruz, bunların 4'ünde de Sabri orta sahada, 3'ünde hakeme el kol hareketi yapıyor...Bulunması gereken yerde yemyeşil çimler ve Yattara var...

Aslında daha nice örnekler var....

Kendi yarı alanının son 20 metresinde rakip oyuncu 1 metre arkasında taç atışı kullanırken yüzünü kendi kalesine doğru dönerek yürüyen, o esnada kafasınının üstünden top geçen, önündeki oyuncunun topla buluşup topu sürmesine rağmen yürümekte ısrar eden ve bu filmi 15 dakikada 5 kez izlettiren, bu sebepten dolayı Song'u reklam tabelalarıyla arkadaş yapan başka bir oyuncuyu henüz görmedim Gökhan...

Ben kaldığı ve oynadığı taktirde nice Helsinborg maçlarını yine tek başına alıp rakibe verebileceğini düşünüyorum... Kaldı ki Helsinborg diyorum...Diğerlerini söylemiyorum bile...

Hücum yönü iyi, onu da hani bizim takımın komple rakip sahaya yığıldığı anlar vardır ya, (Özellikle Ali Sami Yen'de oynadığımız maçlarda) o anlarda görebiliyoruz... Takım bütün hattıyla hücum oynarken ya da risk almışken...

Avrupa kupalarında ve ligin özellikle zor deplasmanlarında yeri gelecek vites düşüreceksin,yeri gelecek oyunu sadece konsantrasyonunla oynayacaksın, yeri gelecek oyun akışını bozmayacaksın... Sabri bu düzen içerisinde rakipler için bir maden, bizim için eziyet olur diye düşünmekteyim :)